С идея за >80 и <90

Прескочи до:

13.09.25
22:43

Проба 1,2,3 да видим какво ще излезе. Сетих се, че някой пита за качване, ама да е с линк, а не в тубата.
Иначе си джиткам, но не ми се описваше. Тези 3 дни - Пудовки/Зала и Пудовки/Пудовки.
Гледа ли се нещо. Май първо излиза като на снимка и трябва да се цъкне върху клипа.

ПС....децата са с Айфони и им иска приложение, за да го отворят. Жената (с Андроид) го отваря. Т.е. предпологам и от настолните компове като цяло няма да е проблем.

БУМ

Дейба, редовно някои мнения като ги напиша и ме мята на първа страница от темата ми. Та трябва още едно след проблемното мнение, та от стената като чукнеш на темата да си ти отвори последното, а не да те метне на първа страница от нея. Та и това се наложи да барам, че отидох и на нова страница.

Мнението беше редактирано от D_M на 13.09.25 22:45.

14.09.25
17:08

14.09.2025 г.

Преди обяд съвсем леко цъкане с 12-ката и 20-ката.

Ранния следобяд на зала:

Лег- до 3х10х60;
Латпулдаун широк надхват- до 3х10х52;
Разтваряне с дъмбели за рамо- до 2х10х10 на ръка;
Скотово на машина-до 2х10х32;
Пушдаун за трицепс на скрипец с въже-до 2х10х36;
Лег преса (броя и станцията) - до 3х12х175.7;
Повдигане за прасец на машина с дискове (броя и станцията)-21х70.4;
Крънч на машина - 50х36;
По един сингъл снач от пода с Гюле 20 ей така докато минавах покрай пудовките.

Само за гърдите, гърба и бедрата имаше по 3-4 предходни сета, за ръцете и раменете по 1, а за прасци и корем без.
Та днес малко бодибУилдинг и разнообразие.

16.09.25
19:36

16.09.2025 г.

1. С Гюле 16 без оставяне: обръщане х5 ляво и х5 дясно, пуш преса х5 ляво и х5 дясно, снач х5 ляво и х5 дясно.
почивка и
С Гюле 20 без оставяне: обръщане х3 ляво и х3 дясно, пуш преса х3 ляво и х3 дясно, снач х3 ляво и х3 дясно.
почивка и
С Гюле 24 без оставяне: обръщане х1,  пуш преса х1, снач х1 ляво и дясно.

Това горе е един цикъл. Общо 4.

2. Суинг с Гюле 24-1х25.

Реално при смяната на ръцете за пресата ляво и после дясно отново се налагаше да обръщам, та първия път реално направих х6 и след това правех объщане х4 ляво, х4 дясно и после отново х1 ляво преди лявата преса и х1 дясно преди дясната. Същия подход и при Гюле 20, т.е.х2 и после х1 за да станат общо точно х3 на ръка. С 24 изцяло всичко ляво и после дясно.
Третия цикъл го извъртях в твърд стил и викам ако така направя и в четвъртия ще се затрудня бая. Та я си перкай в Гиревой.
Барабар със загрявката, която не бе много съм врътнал 5 тона и половина. Хайде да махнем суинга, то около 5 тона с Гюле за тия три движения и без превес на което и да е, си е ок тренировка.

Въртя си се средно около 97,200-300 кг., но и не напъвам. След почивката ще дам по-сериозно газ, сега просто внимавам, за да ги държа. Но си ям и повече де. Интересното е, че талията (през пъпа) ми е по-малка от когато стигнах до около 95 кг. Ръките и гръдната нагоре.

Добавки: Ами закусвам кисело мляко с протеин и овесени ядки. Вечер ако не забравя пия магнезий.

17.09.25
06:24

Защо не завършиш едната страна и тогава да смениш ръцете. Така ми се струва по-мазно ще върви .

Мнението беше редактирано от ISB на 17.09.25 06:54.

17.09.25
07:19

казано от ISB на 17.09.25, 06:24:

Защо не завършиш едната страна и тогава да смениш ръцете. Така ми се струва по-мазно ще върви .

Ами по принцип го правя така, но този път просто разнообразих. А и е по-трудно всичко от едната и чак тогава другата страна 🤣

Мнението беше редактирано от D_M на 17.09.25 07:19.

17.09.25
20:55

17.09.2025 г.

Лег-15х20, 12х40, 10х50, 6х60, 10х70;
Хоризонтално дърпане за гръб на машина с плочки, с ТУХ-15х50, 10х63, 6х77, 12х81;
Разтваряне за рамена на машина с плочки-15х32;
Сгъване за бицепс на машина с плочки-15х32, 12х36;
Разгъване за трицепс на машина с плочки-15х36, 6х45, 12х50;
Хак клек на машина с дискове (броя и станцията)-12х47.6, 12х72.6;
Повдигане за прасец на разтоварената Хак машина-35х47.6;
Снач с 16-ката - 1х5 на страна;
Повдигане на прави крака от стенд-1х21.

На фона и на вчерашното занимание съм си ок.
Замислих се днес, че в края на юли правих раменна преса с лост прав, за да видя какво се случва и там на фона на доста спадналата лежанка. Тогава за радост установих, че общо взето макса си ми е същия. Казах си: Бре, лега го бях заебал и е нормално да падне, още повече и бая отслабнах, но явно пресата с пудовки ми е помогнала да запазя силата на пресата с лост, като се има предвид, че при отслабване тия движения най-много го отнасят. И въобще обаче не ми мина тогава през главата, че реално относителната ми сила се е вдигнала не малко, след като имам един и същ макс преди да стартирам отслабването и когато вече съм  минус над 20 кг......и то без да съм правил преса с лост за толкова месеци.
С риск да перифразирам една реплика от култов БГ филм: Голям човек е пудовката 🤣

Мнението беше редактирано от D_M на 17.09.25 21:12.

18.09.25
16:16

Днес си взех и чугунена прахово боядисана пудовка. Нямам търпение да се прибера и да я пробвам за твърд стил. Видях я в уебсайт на склад за спортни стоки и изпратих един от синовете ми да я купи. Тази е 20 кг, въпреки че има зелени рингове на дръжките. Но това не е важно. Надявам се да ми хареса. И като цяло исках да имам и такава. Преди време имах 24-ка, но имаше някакво винилово покритие и не беше типичната за твърд стил. Вече имам състезателни от 12, 16, 20 и 24 кг, и чугунена от 20 кг., дръжки за лицеви, няколко ластика, включително и един май над 60 кг. беше....или пък 90 /зелен широк/, едно за опъване /бяха пружини преди време, сега е с нещо като гума/, дръжка за хват до 45 кг.
Онзи ден джитках с гюлетата, вчера бях на зала с работни серии почти до отказ, днес съм си ок. Няма да се размине на новото гюле.

Мнението беше редактирано от D_M на 18.09.25 16:17.

18.09.25
16:38

Преди години си купих състезателна 32 ка
Нямах търпение да я пробвам и какво беше разочарованието ми,когато установих че тежи колкото другата:))

18.09.25
16:51

казано от doni dimitrov на 18.09.25, 16:38:

Преди години си купих състезателна 32 ка
Нямах търпение да я пробвам и какво беше разочарованието ми,когато установих че тежи колкото другата:))

Е така е, но например при чугунената гюлето е по-малко и особено ако тренираш с двойки за обръщане и преси или пък двойни сначове е по-удобно, тъй като не е необходим толкова голям разкрач. Отделно от това поради по-малкото гюле и центъра на тежеста не се измества толкова и като, че за преса е по-удобно. Макар мнението е, че състезателните някак са по-удобни за работа. Нищо не пречи да имам и такава. Ще видя после и ще докладвам, когато опиша трена. Още от сега ми е в главата, как вече суингвам, обръщамq сначвам, пресирам.....и от мен да мине някой преден клек :-) Ами така де, вчера имах малко Хак на машина :-)

18.09.25
19:34

Завъртях трена с чугунената 20-ка:
2х обръщане, 1х преса, 1х клек, 1х снач ляво, оставяне, разтърсване за 4-5 сек. и дясно.
1х обръщане, 2х преса, 1х клек, 1х снач ляво, оставяне, разтърсване за 4-5 сек. и дясно.
1х обръщане, 1х преса, 2х клек, 1х снач ляво, оставяне, разтърсване за 4-5 сек. и дясно.
1х обръщане, 1х преса, 1х клек, 2х снач ляво, оставяне, разтърсване за 4-5 сек. и дясно.
Това е един цикъл, общо 3 за точно 15 мин.

25 снача на ръка, разпределени в 5х3 и 2х5.

Имах и 3 обръщания с преси с двете 20-ки - чугуна и състезателната, за да видя как е като са различни.

Гати и пижото, много мънечко гюленце на живо. Но ми е ок и с него. И за Гиревой снач си ми е ок. Не, че ще го правя с него.

Мнението беше редактирано от D_M на 18.09.25 20:01.

19.09.25
21:03

19.09.2025 г.

Активно възстановяване 🤣

Гиревой снач (на ръка)-2х10х12, 3х5х16, 2х3х20, 2х1х24.

И аз като Бомбъра живот и здраве ще си бия шута в неделя за седмица и почти сигурно няма да тренирам. Ама кой да знае. Трети път вече за това лято ми идва малко отгоре, като само преди месец се върнахме от предходната почивка, ама си имаме и повод с жената.
Иначе държа килата малко над 97 и когато в началото ги достигнах си виках баси колко отслабнах и колко по-добре изглеждам. Сега обаче вече посвикнах с тия кила и гледайки се гол в огледалото и най вече на клипове (които няма как да покажа), ама въобще не се харесвам. Виждам се бая дебел все още и имам усещането, че едва ли не тепърва трябва да взема мерки и да стартирам от тук.За да съм нарязан например като Нервака трябва все едно да сваля почти още толкова, а и той е едно 4-5 см. поне по-висок. Това няма как да стане, а и не ми е чак такава целта.....по-скоро идея и ако стане, стане.
Другото, което е. През последните две години имам проблем с кръвната захар сутрин. Не е в диабетни граници, но е честа над нормата. След хранене винаги съм добре и доста под горната граница на нормата, измерена 2 часа след хранене. Направиха ми глюкозен тест и там също 2 часа след приема на глюкозата нямам проблем. Стойност 5.4 при норма до 7.8.
Ендокриноложката ми даде да пия Глюкофаж (метформин) само по таблетка 500 мг. вечер за няколко месеца. Но и с него и без него съм бил както в норма сутрин, така и не. По този повод експериментирам няколко пъти с видовете тренировки и сходна храна за вечеря, която се яде по едно и също време, сходен сън и т.н и установих, че когато тренирам с KB (обикновено преди вечеря) моите си неща, то на следващата сутрин кръвната ми захар отново не е нормална. Когато обаче съм бил на зала и джитна в стил бодибилдинг дори с една работна серия за цяло тяло захарта сутрин е ок. И правя този тест няколко пъти, за да видя да не е случайно. Което ме кара да мисля, че когато натоварвам мускулите директно и целенасочено, това води до по-добро усвояване на глюкозата от мускулните клетки. И има смисъл, защото с KB не можем да натоварим всички мускулни групи толкова целенасочено с такъв обем. Или пък защото в залата колкото и малко да е, тренирам повече краката, а те може би дърпат доста глюкоза, включително и след тренировка. Или пък е нещо съвсем друго и обратното, но с тъп ефект сутрин. Вчера например след пудовките и 2 часа след вечеря захарта бе 5.5, а сутринта 6.5. (при 5.8 на сутринта след последния например фитнес в залата предната вечер и вечеря с десерт) и то с Глюкофаж. Та не е изключено пудовките да дърпат дори още повече глюкоза сравнено с треновете в залата и поради предизвикан по-голям спад нощем, черният дроб на сутринта да мята повече глюкоза (но нали пък метформина трябва да блокира това). Т.е. тъй наречения феномен на зората, но е характерен за диабетици на инсулин, където захарта спада много нощем и сутрин се компенсира.
Та ще направя две проби след почивката. Пудовки с повече клекове, както и без повече от стандартното за мен в комплексите, но с някакво хапване по-късно, за да пресека нощния спад на захарта. Ако въобще го има, просто трябва да стана в 0.3 ч. след полунощ и да се измеря, та да тръгна и от там.

Пфф, бахти фермана. Няма да се обидя ако ви мързи да четете 🙂

Мнението беше редактирано от D_M на 19.09.25 21:10.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1