Too Little, Too Late

Прескочи до:

08.10.25
15:23

казано от D_M на 08.10.25, 15:18:

Първоначално си помислих, че тъй като явно силово тренираш поне с ден почивка, настройваш все пак края на фаста и да има някакво ядене след силовата тренировка. Но пък като гледам идеята за 72 часа (през които явно ще тренираш силово, ако го правиш през поне ден и после отново ще си в часове наред глад), нямаш ли опасения, че ще загубиш повече активно тегло. Мускулен разпад без храна, знам ли.

Отначало опитвах да синхронизирам фаста с дни почивка, но не виждам полза от това при положение, че се чувствам добре, като тренирам гладен. Имам достатъчно индикации, че съм в кетоза още вечерта на първия ден, което пък значи, че горя мазнини.
В добавка тренировките със съпротивление са сигнал към тялото, че мускулите са нужни дори при глад и трябва да използва мазнините за енергия (поне на теория).
И последният “пирон” в ковчега - както и да ги наричам тия тренировки, са всичко друго, но не и силови. :) 
Трябва да отбележа, че досега повече от 40-42 часа не съм правил. Това за 72-та е само намерение. Ако усетя срив, ще прекратя, докъдето съм.

08.10.25
15:39

Малко обобщение на напредъка от последните месеци в картинки, че отдавна не съм споделял такива. Теглото и процентът мазнини вървят надолу с прилични темпове. Целта ми е да сляза под 100 кг и да докарам мазнините до 15%. Ще видим доколко е реалистично - засега не ми е проблем.
Ако на някого му е интересно, PWV (pulse wave velocity) е показател, който измерва скоростта, с която вълната на пулса се придвижва през артериите. Сам по себе си не е повод за диагноза, но е ранен индикатор за втвърдяване на стените на съдовете - колкото по-твърди са, толкова по-бързо преминава вълната. Съответно при еластични артерии скоростта намалява. За последните три месеца и особено откакто добавих и доста ходене, съм го намалил доста, което показва, че съм на прав път.
В добавка (и може би най-важно) чувствам се много добре, контузиите не ме тормозят много (отчитам и приноса на упражненията за мобилност), имам енергия. Продължавам по същия план. Снимки ще споделям по-натам, като започне да ми харесва какво виждам в огледалото. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.10.25 15:42.

08.10.25
16:45

казано от Boby_ на 08.10.25, 15:39:

Ако на някого му е интересно, PWV (pulse wave velocity) е показател, който измерва скоростта, с която вълната на пулса се придвижва през артериите. Сам по себе си не е повод за диагноза, но е ранен индикатор за втвърдяване на стените на съдовете - колкото по-твърди са, толкова по-бързо преминава вълната. Съответно при еластични артерии скоростта намалява. За последните три месеца и особено откакто добавих и доста ходене, съм го намалил доста, което показва, че съм на прав път.

Супер че нещата се движат в правилната посока. Постоянство на маратонец му е майката, ама ти знаеш няма какво да ти обяснявам аз :D Пусти бири се услаждат та е трудно понякога :D
Интересно ми стана за PWV - как го мериш? С някакъв уред вкъщи или при лекар и преглед специализиран?

08.10.25
16:48

казано от Бойко на 08.10.25, 16:45:

Интересно ми стана за PWV - как го мериш? С някакъв уред вкъщи или при лекар и преглед специализиран?

Купих си Withings Body Scan и съм супер доволен засега. Напълно ми задоволява патологичната нужда от данни.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1