Стронг енд бетон!

Прескочи до:

16.10.2025

малко лостове в Борисовата
набиранки - кофички - бг клек - врат

Бг клека, вариации с отскок, степ ъп и т.н.
Онзи ден имах мускулна на краката от клека, а днес от вчерашното катерене по ребрата на покрива да слагам дъски.

18.10.2025

клек до 170
тяга до 220
преса до 75
лег до 130
обръщане хамалско от вис до 120

Хванах някакви моментни комфортни максимуми за да се ориентирам. Краката много слаби дейба

21.10.2025

клек 5х5 @ 110
лег 5х5 @ 90
обръщане вис 5х5 @ 80
врат

24.10.2025

клек 5х5 @ 120
преса 5х5 @ 50
малко тяга с дебелия мазен лост :D

Днеска висях да слагам скоби и улуци, за утре останаха ламарините и почвам изолацията.

24.10.25
19:52

Гледам какви чудеса строиш и завиждам леко! :)
Хванал съм се да строя къща, но реших да не се хващам с тия дървени конструкции, а да заложа на LFS (рамка от олекотена стомана или както там се превежда по-точно). С масивно строителство не ми се занимава. За тукашния климат с ужасна влага през есента и зимата изглеждат по-удачното решение.

Благодаря, Боби! Обичам да работя с ръцете си.

Аз обожавам дървото :) Сега ми е мечта някой ден да направя къща само от камък и дърво, с дървени сглобки и минимално използване на пирони :)

Стоманата също има тънкости, особено при влажен климат - но предполагам, че там е по-разпространена строителна технология и хората си знаят работата. Там тънкия момент е с конденза и термомостовете - стоманата е добър проводник на топлина и трябва да се изолира много добре, както и да се пази от възможността да кондензира влага, защото бързо ще корозира. Това с конденза и за дървото важи...

Успех, ще се радвам да споделяш в дневника си снимки и информация да видим тамошните строители какви ги вършат :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1