Казвам че корелацията важи по същия начин и в обратна посока, без да претендирам за казуация.
казано от D_M на 23.02.26, 14:14:
Всички знаем Иван колко кляка и дърпа, как тренира и т.н., един от най-яките е тук, но въпреки това не мисля, че покрива всички критерии. Лега трябва да му е някъде към 190-195 кг., с оглед личното тегло около което е, но до колко виждам не е и близо до тези числа. Какво да кажат простосмъртните :-)
Но Иван да си каже най-добре, може пък аз да бъркам.
Иначе ясно де, че са постижими.
казано от Alexander Krastev на 19.02.26, 15:27:
клек 2хСТ, лег 1.5хСТ, тяга 2.5хСТ, раменна 1хСТ, 20 набирания, 50 кофички
Писах по-нагоре, покривам ги повечето, само бройките не съм ги пробвал на кофите и набиранията
Или си мислиш за 2хСТ лег или изглеждам като да съм 120кг мускул 😂
Мнението беше редактирано от Ivan на 23.02.26 14:40.
казано от Ivan на 23.02.26, 14:40:
Ами последно се въртеше май някъде около 95 + –. Което прави лег около 190 кг., хайде ако си 90 кг. да е 180 кг. за 2хСТ.
Екстра си изглеждаш, просто казвам, че уж постижими, ама и за най-силните понякога едно движение да е малко по-надолу и хоп: не покривал критериите :-)
А еднакви ли са критериите за 12, 20 и няколко и 50 и няколко години или има отстъпки за ученици и пенсионери :P А, ако си световен шампион по фигурно пързаляне, който чат-пат ходи на фитнес или баскетболист 2,37 м., пак ли така? А ако покриваш 4 от 6 без да бараш тежести на 53 какъв си в крайна сметка?
казано от D_M на 23.02.26, 15:08:
казано от Ivan на 23.02.26, 14:40:
Ами последно се въртеше май някъде около 95 + –. Което прави лег около 190 кг., хайде ако си 90 кг. да е 180 кг. за 2хСТ.
Екстра си изглеждаш, просто казвам, че уж постижими, ама и за най-силните понякога едно движение да е малко по-надолу и хоп: не покривал критериите :-)
Не четеш с разбиране - критериите от Сашо са 1.5хСТ лег, което на моето тегло са около 140
23.02.26
15:48
казано от Dymag на 23.02.26, 15:13:
А еднакви ли са критериите за 12, 20 и няколко и 50 и няколко години или има отстъпки за ученици и пенсионери :P А, ако си световен шампион по фигурно пързаляне, който чат-пат ходи на фитнес или баскетболист 2,37 м., пак ли така? А ако покриваш 4 от 6 без да бараш тежести на 53 какъв си в крайна сметка?
Еднакви са, да, защото са обективни. Ако покриваш 4 от 6 без да бараш тежести, нищо не значи, значи че не покриваш 2 от 6. Това е обективен показател за текущото ти състояние и толкова. Не значи, че си длъжен да тренираш с тежести, Петко неведнъж каза, че можеш да ги постигнеш някои от нещата и без тежести, просто е по-трудно. Нито трябва да ги правиш всяка тренировка.
Не знам защо пак се намесват плувци, фигурно пързаляне, космонавти и т.н. това не беше ли фитнес форум?
И да - ако си баскетболист 2.37 и не покриваш нищо обикновено това означава - доста си зле физически и успеха ти в баскетбола се дължи само на това, че оня отгоре ти е отключил гена да пораснеш достатъчно. И обратното - ако си баскетболист 1.95, дето ги прелита всичките с аванс, вероятно си в топ физическа форма, градена с години усърдие и дисциплина.
казано от Ivan на 23.02.26, 15:27:
Не четеш с разбиране - критериите от Сашо са 1.5хСТ лег, което на моето тегло са около 140
Оф, не знам от къде ми хрумна това лег 2хСТ :-))))))))))))))))
Ами то с тия цифри свят ми се зави вече. Значи покриваш и на преса и на лег, а за клека и тяга отива на Х3СТ, та е и задминато!!!!!
4 от 6…ако са тягата и клека ...си лостаджия))).
Иван дансъ оправдава...1,7ст поне лег за него.