Нещата доста тръгнаха и може би има вероятност с тези рехабилитации да си оправя и предишния проблем. Засега изглежда така, но тук е и уловката, че докато не започне да се товари сериозно не може да се каже така. Това което виждам като развитие, е че е възможно да започна много скоро да товаря с тежест, това изцяло по мое усещане.
Обаче това което разбрах в последствие, е че това не е травма която минава ей така и тук трябва немалко време. След 4 дни ми е прегледа и ще видя доктора какво ще каже. Сухожилията отпуснаха и вече имам почти свободни движения на ръката, обаче има други работи които ще се оправят.
Истината е че за пореден път не знам, колко време ще отнемат тези неща. Това за 30-40 дни зарастване и тн, въобще не вярно. Това е като да извадиш голям късмет и да си дете, еднозначно. За зарастването донякъде е вярно, но за пълно възтановяване въобще не стоят нещата така ...
Камо ли да вдигаш тежести над глава :)) ...
Засега върви много добре, но едно такова възтановяване като моето върви от 3-4 до 12 месеца минимум. Тук говорим за пълно възтановяване .. И то даже тези 3-4 месец по-скоро е почти пълно.
Не предобряй нещата,за къде бързаш?
3-4 месеца е може би, спокойно да си избършеш гъза,да си оправиш леглото с две ръце,да си наосиш покупките от магазина и такива елементарни неща от ежедневието 🙂
За тренировки и то на някакво прилично ниво сигурно ще трябват поне 8-10 м. Но ти тези неща ги знаеш добре.
Ако не пиеш лекарства за разреждане на кръвта, ако не си,може да вкараш Д3 + К2 + калций. То може и с лекарства,но вероятно ще трябва да им вдигнеш дозата, заради К2. Но, това се коригира след кръвни изследвания.
И тук е подходящ момент за Дека... препарат измислен точно за подобни травми и възстановяване.
Ами на мен един приятел бивш професионален колоездач ми беше писал преди време ето това “Понякога се налага химия и то от скъпата. Но скъпата е щадяща и подобряваща здравето!!” ... Не пия никакви хапчета. Та аз се сетих за добавки и то много късно. Колагени разни витамини, нищо не съм пил досега. Не знам дали има смисъл от тоя колаген с добавените там магнезий и разни още работи, да го пия сега. Ако знаете кажете ..
На мен ми малкия ми пръст на другата ръка го счупих, ама никой не му обърна внимание ... Та и аз си гледах другата ръка вместо него..Ама нещо не му е добре и като ида на доктора вече ще го натисна да го видим. изкривен е и стои като подут. Направих грешка трябваше по-рано и него да оправям. Ама понеже не ми пречи и не е толкова важен, го зарязах.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 24.05.26 08:57.
Колагена - никой не знае колко се усвоява и къде се отлага .
За сухожилията и меките тъкани трябва да е тип I и III. Без тип II !
След операцията на ахилеса пих 7 месеца по 11-12 гр./ден хидролизиран колаген тип I и III. Косата и ноктите ми растяха по-бързо от нормалното,но дали е имало и ефект за сухожилията и меките тъкани - никой не знае.
Тогава избързах и купих, сега мисля че няма да го направя.
Най-добрата добавка за колаген и “ремонт” на засегнатите тъкани е редовен качествен сън! Заедно с две -три аминокиселини преди лягане.
Ок, мерси. Няма да купувам колаген тогава допълнително да пия като добавки. Аз когато счупих крака пих разни работи, не толкова коста зарастна бързо колкото тъканите покрая, та когато ми вадиха първия винт, ме питаха дали съм ял риба много. Затова че да.... ... Даже сега се сещам пиех точно омеги разни и още там некви.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.05.26 08:29.