Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

09.07.26
19:41

То има предистория “откриването” на туй бягане. С мен тренираше едно момче с наднормено тегло. Като започнахме да тичаме, а ние тичахме джогинг, “свински тръс”, за време по часовник, а не спринтове и още след първото тичане му отекоха глезените. Тогава реших да модифицирам тичането, така, че да няма подскачане, т.е. набиване на глезените му. Модифицирането беше което написах - по-голям наклон на тялото напред, контролирано изпъване на задния крак и поставяне на предния за опора, а не напред, за крачка. Това си е джогинг, пак спокоен, даже икономичен, но с “плъзгане” напред, без подскачане. Отстрани изглежда че все едно се “влачим” и са ми го казвали. Това, което установих обаче беше, че при нормален джогинг, преди тази модификация, за един час минавахме 11 километра, а след модификацията 14. Хора, които са тичали с мен инцидентно са се учудвали от скоростта на това “мързеливо влачене” и на всяка моя крачка са правили по 2+, съответно са се задъхвали. Та първоидеята беше да не се набиват глезените. Накрая завършвахме със спринт тичането. Това беше преди много време

09.07.26
21:43

казано от Dymag на 09.07.26, 19:41:

Като започнахме да тичаме, а ние тичахме джогинг, “свински тръс”, за време по часовник, а не спринтове и още след първото тичане му отекоха глезените. Тогава реших да модифицирам тичането, така, че да няма подскачане, т.е. набиване на глезените му. Модифицирането беше което написах - по-голям наклон на тялото напред, контролирано изпъване на задния крак и поставяне на предния за опора, а не напред, за крачка. Това си е джогинг, пак спокоен, даже икономичен, но с “плъзгане” напред, без подскачане. Отстрани изглежда че все едно се “влачим” и са ми го казвали. Това, което установих обаче беше, че при нормален джогинг, преди тази модификация, за един час минавахме 11 километра, а след модификацията 14. Хора, които са тичали с мен инцидентно са се учудвали от скоростта на това “мързеливо влачене” и на всяка моя крачка са правили по 2+, съответно са се задъхвали. Та първоидеята беше да не се набиват глезените. Накрая завършвахме със спринт тичането. Това беше преди много време

Джогинг с 11, че даже с 14км/ч? Това в никакъв случай не е било джогинг, особено пък  ми е странно момче с наднормено тегло да поддържа такава скорост. На полумаратона в Плевен дето ходих, 2-рия зъвърши с време съответстващо на скорост 14км/ч, а на софийския от 1800 само 80 биха ви изпреварили при такъв “свински тръс”. Не се съмнявам, че  сте бягали както казваш, но това трудно може да се класифицира като джогинг, поне по общоприетите критерии.

09.07.26
22:12

Исках само да кажа,че такъв тип упражнения са важни за малко по големите,разбира се  внимателно дозирани.
От как натискам сутрин рано леки бегови,боксовите упражнения вървят далеч по леко ,иначе ме е болял глезен и долна част от пета само от един пивот с уклон.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1