казано от Стоянчо на 23.01.09, 22:12:
Ако сФинчето не е мазно, биват кюфтетата :)
Мерси, Стоянчо! Ами, то и да е било мазно, аз толкова много ги пека кюфтетата, че мазното изтича от тях в тавата...и съответно не го ям :-))
Трицепсите ми опъват...явно френското все пак е имало някакъв смислен ефект...не съм размятквала лоста само... ;)
Здрасти :)
Чудесен януарски слънчев топъл и на всичкото отгоре съботен ден! Въпреки че си легнах след 3 снощи, днес се наслаждавах искрено на деня :))
8:30 - Кафе
9:30 - 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. мед
Разходка край морето с продължителност около 2.30ч
13:00 - 3 мандарини
15:00 - 75 гр ръжени макарони със сос: 100 гр мелено свинско месо, 30 гр извара, 2 л. лютеница, много черен пипер и чубрица :0 Много Фкусно стана :-) Отрязах и малко от зелката и гризах :)
Пак разходка, на Камчия. Беше много красиво...сякаш по поръчка. Уникално небе, залез...даже и дъга имаше! Е, как да не се разчустваш ... че и бол местенца за усамотяване ;)
19:00 - 2 филии Вита, запечени с 1/2 яйце + 50 гр извара (мързелива баница хахаха)
21:00 - зелена салата + зелен лук, консерва риба тон, няколко маслини (8 май бяха) с дресинг от: 2 с.л. кисело мляко, малко извара (20 гр примерно), черен пипер, копър и чесън на прах. Мнооого вкусно стана пак :)
Исках да пробвам соса, който Бухтата ми беше подсказала, но, уви, някой е забравил да зареди запасите горчица... Следващият път
Well, that’s all folks! :-) Да видим какво ще успея да попрочета днес преди да захлюпя очички.
Мнението беше редактирано от Limka на 25.01.09 19:47.
Здравейте и с днешна дата :)
Леко-далеко ми е минорно тази вечер, така че ще съм лаконична и телеграфно-описателна:
Хапване:
9:00 - Кафе
9:45 - 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. мед
12:15 - 4 мандаринки
14:00 - 75 гр ръжени макарони със сос: 100 гр мелено свинско месо, 30 гр извара, малко лютеница + зеле за фибри
13:30-17:10 - ТРЕНИРОВКА
17:30 - 2 филии Вита, запечени с 1/2 яйце + 50 гр извара
20:00 - зелена салата + зелен лук, консерва риба тон, няколко маслини (8 май бяха) с дресинг от: 2 с.л. кисело мляко, извара (20 гр ), черен пипер, копър, чесън на прах, 1 с.л. сусам
Дописвам: 12:15 - малко суджук; 1 кисело мляко с малко ‘степ’-че - не можех да заспя и се изнервих адски много от въртенето; освен това огладнях...зная, че не беше най-подходящия избор киселото мляко, но извара хич не ми се ядеше, а...друго подходящо май нямаше...
Тренировка
3 кръгчета от долното:
- плиета - 10кг - 60 бр
- хиперекстензии, акцент задни бедра - 50 бр
- гърди: бутане на щанга от полулег - 20 кг - 10 бр
- гръб: придърпване на горен скрипец, с прави ръце - 20 кг - 12 бр
- бицепс: бицепсово сгъване, променлив хват - 2х5 кг - 30 бр
- трицепс: френско от лег - 2х4 кг- 30 бр
- дупе: глутеус преса 25 кг -30 бр/ крак
- рамене: вертолет 18 кг - 12 бр
- усуквания с лост на раменете - 8 кг - 100 бр
- корем: V-преси - 50 бр
- аддуктор - 25 кг - 60 бр
- абдуктор - 30 кг - 60 бр
20 мин степер
Общо: 1ч 40 мин
Чао, лека вечер и приятно мятане в новата седмица утре :)
Мнението беше редактирано от Limka на 26.01.09 04:10.
Лимка, искам да те попитам за хляба Вита, от кой да си купувам този който е пълнозърнест или този на който пише без брашно ?
Ти от кой си вземаш?
И още нещо, извини ме :)
каква е целта на кръговите тренировки? виждам че известно време правиш такива? Ако греша поправи ме но нали това се нарича кръгова тренировка?
Здрасти Веси,
Аз гледам да си купувам Вита ръж (зелената опаковка :)) Ако няма от него, понеже често няма, взимам какъвто има, общо взето... Към нито един от тях не съм забелязала да правя силна инсулинова реакция, т.е. със среден към нисък ГИ са, но ръжът ми се струва най-истински...и съответно най-безвкусен :-)
Правя кръгова тренировка в момента по ‘предписание’ на Winnie - в предишния сплит тренировките ми за крака (които са ми проблемна зона) бяха станали много тежки и обемни и ... а бях свикнала на тях. Т.е. трудно би могъл да ми се стресира истински организма с нова тр-ка :) Та...затова малко цяло тяло...преходно... След седмица ще има промяна :) И в тренировките, и в храната ;)
Здрасти!
Днес имам много прегрешения, но никак не се чувствам грешна :) Просто си позволих ‘криввания’ и им се наслаждавах :P
Няма тренировка (освен бягането, де, ама аз него не го броя много-много)
Хапване:
6:30 - Кафе
БЯГАНЕ - 40 мин, с добро темпо - имам си бягащо другарче - един леко и бързо бягащ младеж, мноого ме дърпа и изморява...направо ми изкарва въздуха :-) Аз доволен. И постепенно си възвръщам градинска форма. Още 10на дни, и ще съм пушка ;)
8:30 - заслужена закуска: 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. мед
11:30 - 1 грейпфрут, 30 гр лешници
13:45 - пилешко филе, около 110-120 гр, 150 гр варени картофи, малко зеле + 1 тъмна и мноооого вкусна БИРА. А как се напиххххх и цял следобяд се хилееех и говорех глупости...е, след това ми се доспа... =>
КАФЕ - силно, гъсто, черно
17:30 - 2 филии Вита, 50 гр извара, малко лютеница, 2 ШОКОЛАДОВИ БОНБОНА (големички и много Фкуснички бяха, сигурно към 10 гр/ бр) - шефът се върна от чужбина и ни донесе да се подсладим в края на деня... И се разтопих от удоволствие...буквално...както една мацка се разтапяше на една реклама на някакъв шоколад и пъшкаше :)
20:30 - 100 гр свиснко сухо немазно (доколкото може да се каже това за свинско) месо, зеле с 1/2 домат
Смятам да е толкова за днес....Дано да не ме хванат пак дивите като си легна и да не мога да заспя....
Чао!
Мнението беше редактирано от Limka на 26.01.09 19:34.
Добро утро!
Пак трябва да дописвам за снощи :down: ...този път не беше полу-невинно кисело мляко... 10на обикновени бисквити бяха нощната закуска...
Абе, вчера го пиша дъждовен прецакан ден за замазване. Явно съм имала нужда от разпускане на ума...ама защо точно вечерта трябваше да го разпусна, е нещо, което и сама не мога да разбера :question: ...
Както и да е, прецаках дисциплината за последен път тази седмица... няма да се тръшкам и да мърморя. Стягам се и продължавам напред.
Добрата страна е, че тази сутрин имах извънреден power при бягането и ще си направя мнооого наказваща тренировка довечера... И се подготвям за замерване в неделя :-)
Много непринуденo и естественo.. ;-)
Мнението беше редактирано от maria на 30.01.09 07:29.
Добро ранно утро!
Ох, как ми се спи тази сутрин.... Още си нямам ‘другарче’ на работа, т.е. колегата ми още е в отпуск и работя за двама :( Гххх Чувствам се много изморена... Вчера дисциплината беше уловена и върната място :)
27.01.2009
Хапване:
7:10 - 8:50 - БЯГАНЕ, пак в Морската, супер добре се получи, много приятно се чувствах след това
8:30 - 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, медът го пропуснах заради прегрешенията предната вечер, наказание т.е.
11:30 - 30 гр лешници, 1 грейпфрут
14:00 - в Китайски ресторант: 100-120 гр пилешко филе със зеленчуци...мазничко естествено, но си спестих мазнините в останалата част на деня; около 60-70 гр бял варен ориз
17:45 - сандвич от 2 филии Вита с извара
18:50 - 20:40 - ТРЕНИРОВКА
21:00 - още един сандвич
22:00 - 120 гр пилешко филе, зелена салата + зелен лук, малко краставичка да хрупа, 5 маслини + малко зехтин
Тренировка
3 кръгчета от долното:
- клекове с лост 8 кг - 60 бр
- тяга с изпънати крака 2х 5 кг - 60 бр
- гърди: флайс с 2х7,5 - 10 бр
- гръб: гребане с щанга, 30 кг - 15 бр
- бицепс: бицепсово сгъване - 2х5 кг - 30 бр
- трицепс: кик-бек- 2х4 кг- 30 бр
- рамене: преси на машина, 20 кг - 12 бр
- корем: махове с крака от лакътна опора - 30 бр
- странични хиперекстензии - 50 бр/ страна
- аддуктор - 25 кг - 60 бр
- абдуктор - 30 кг - 60 бр
30 мин степер
Общо: 1ч 50 мин - чудесно наказание се получи. Супер добре се изморих, а да не говорим, че ‘изтекох’ в залата...
Мисля, че ръцете и раменете са ми се орелефили добре... “Хващах” как няколко момиченца уж скришно ме гледаха полу-уплашено... сигурно си мислеха: и аз ли ще направя такива ръце с тия лилавите гирички :-)
Хайде да отивам да тичкам, че закъснявам с графика!
Чао и усмихнат и слънчев ден!
Мнението беше редактирано от Limka на 28.01.09 08:00.
28.01.09
16:33
Лимка, ако тренираше в моята зала и аз щях скришом да те гледам ..... с благоговение :)
Хм, а каква е идеята на огромния брой повторения с минимални тежести? Това направо замирисва на аеробна тренировка.
Здравейте и тази вечер!
@ Венци - Хехе, мерси, Венци! Да знаеш, щях да ги връщам скришните погледи тъпкано...със същите такива ;)
@ Boby_ - прав си, идеята е да намирисва на аеробна тренировка - изчистване на мазнини от цяло тяло (основно крайниците) + горене на мускул на определени места (крака). За останалите муск. групи тежестите са си доста добри като за момиче...
Хапване:
7:10 - 8:50 - БЯГАНЕ
8:30 - 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. медец
11:30 - 20 гр лешници, 1 грейпфрут
13:15 - яйца на очи: 2 бр + 1 белтък, зеле, варени картофи (150гр), мазнина
17:30 - сандвич от 2 филии Вита с извара
19:00 - зелена салата с риба тон (100 гр), малко сирене (30 гр), 5-6 маслини, малко зехтин
22:45 - 60 гр пилешко филе, 3 маслини
Май малко ми е множко белтъка днес... Вечерята беше извънредно рано (в 19:00) и.. трябваше да смеля нещо преди лягане :)
Ще гушвам възглавницата....Много изморена се чувствам..отново...И така ми се иска да е петък!
И пак съм на линия!
Днес беше странен ден. Едно заспало ми беше, не си давах зор за нищо. Коленете ми се сърдят още повече, поради което сутринта бягах леко-леко, без да се зоря много...дори и баира на Почивка не избягах :(
Тренировката в залата и тя беше под мотото “Пази коленете!” и не бих казала, че ме измори особено... То като няма клекове, какво да ме озори ;)
А и толкова ‘социални събития’ имаше през деня, че не зная как ще си описвам храната :) Много съм горда от себе си - на среща-обяд с едни клиенти в рибен ресторант, който е прочут със страхотните си десерти (Mr. Baba - за Варненци), НЕ си поръчах десерт :) Компанията се разтапяше пред техните шоколадови и карамелови чийзкейкове, крем-карамели с боровинки, домашни шоколадови бонбони (докато пиша, започнах обилно да слюноотделям :))) , а аз ...си пийвах черно кафенце... Е, имах бонус към него едно бонбонче, но какво е едно бонбонче до красиво гарнирани чинии с шоколадови, сладоледени, чийзкейкови и карамелени изкушения? :-)
29.01.2009
Хапване:
7:10 - 8:55 - БЯГАНЕ
8:30 - няма изненади: 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. мед
11:30 - 30 гр фъстъци, 1 грейпфрут
13:30 - такааа...и тук се започва частта от деня с ‘от всичко по малко’ - разядки: 1 сухар с бито масло с разни подправки, половин бяло хлебче (тип земелка) с хайвер, 5 мариновани сафридчета; лаврак (150 гр примерно) със зеленчуци на BBQ, 1 чаша бяло вино, 1 шоколадов бонбон
17:45 - на почерпка за РД: пуешко филе (40-50 гр), няколко парченца кашкавал (10-15 гр), 2-3 солетки, 10на бадема, няколко глътки червено вино за наздраве ....и....затапих с една филия Вита за енергизирана тренировка :)
18:45 - 20:30 - ТРЕНИРОВКА
21:00 - сандвич от 2 филии с извара
21:45 - 115 гр пилешко филе, 20 гр суджук, зеле с малко зехтин
Тренировка - в дух ‘Да опазим коленете”, т.е. само машини за крака...
3 кръгчета от долното:
- бедрена екстензия - 5 кг - 70 бр
- бедрено сгъване - 10 кг - 70 бр
- гърди: бутане на дъмбели от полулег - 2х10 кг- 10 бр
- гръб: придърпване на хор. скрипец (лодка) - 40 кг - 15 бр - за първи път с 40 кг! и бяха 15 чисти повторения, много се изкефих :-)
- бицепс: бицепсово сгъване със Z щанга - 13 кг - 30 бр
- трицепс: на скрипец с въже - 30 бр
- рамене: разтваряне в страни от лицев лег 2х5 кг - 12 бр
- корем: V преси - 50 бр
- повдигане на крака и лакти от страничен лег - 30 бр/ страна
- аддуктор - 25 кг - 70 бр
- абдуктор - 30 кг - 70 бр
25 мин колело
Общо: 1ч 45 мин - с малко размотавки и приказки между сериите (зная, че не трябва...ама...приказваше ми се пък :))
Такам, сега ви оставям, щото леглото вече много ме вика :) Било ми подготвило сладки сънища ;)
казано от Limka на 29.01.09, 20:27:
3 кръгчета от долното:
- бедрена екстензия - 5 кг - 70 бр
Сигурно ще е изненада за теб, ако ти кажа, че екстензиите са по-опасни за коленете от свободните тежести? А и с такива бройки..... 8-/
Петко, екстензиите не са такива, каквито си мислиш :)
Това са екстензии на задно бедро на 45 гр. и коленете не участват много-много в упражнението. Обаче, кръстът на госпожицата се товари... което също не е безпроблемно. Ще има корекции в най-скоро време ;-)
Winnie, Петко,
Всъщност този път екстензиите си бяха класическите бедрени, на машина, точно за четериглав мускул...
И реших да ги правя вместо клекове, защото бях чела някога някъде си, че заздравяват коленете...Пък и на един приятел със сериозна травма на коляното, ортопедът му беше забранил да прави каквото и да е за крака освен бедрено сгъване и разгъване...
Честно казано не усетих някакво напрежение в коленете...но..както добре знаем...всичко е в главата :)
Клекове или бедрено разгъване последно?
Разгъване, естествено! Вярно е, че заздравява коленете, но не с бройка, която гори мускул!
Аз съм го включила в програмата ти. Не прави никога вече разгъване 70 пъти!
казано от Winnie на 30.01.09, 07:33:
Разгъване, естествено! Вярно е, че заздравява коленете, но не с бройка, която гори мускул!
Мдам, логично...ама трябва да имаш глава вместо тиква, за да се сетиш :) Шегичка...не се замсилих за това, въобще честно казано....
казано от Winnie на 30.01.09, 07:33:
Не прави никога вече разгъване 70 пъти!
Слушам и изпълнявам! :)
Привет :)
Много ме кефи как Уини те съветва и ти стрикно изпълняваш, супер :) е това е тренер :)
казано от Питона на 30.01.09, 07:51:
Защо правиш по около 30-50-70 повторения, целта е? :)
Горене на мазнини + мускул... на препоръчителните 20-30 повт. не реагирам съвсем ‘адекватно’ ... Затова сега пробвам със замайваща бройка повторения :) По-нататък ще дойде ред и на малък брой с повече тежичко ;)
казано от Петко К на 29.01.09, 20:37:
казано от Limka на 29.01.09, 20:27:
3 кръгчета от долното:
- бедрена екстензия - 5 кг - 70 брСигурно ще е изненада за теб, ако ти кажа, че екстензиите са по-опасни за коленете от свободните тежести? А и с такива бройки..... 8-/
Здравей, Петко!
Позволи ми да не се съглася с теб и ето моята логика:
- При клековете и нападите най-голямото натоварване за коляното е в долната точка, където коляното е сгънато и най-уязвимо, а точно в този момент съществуват и инерционни сили (спиране на движението и промяна на посоката), които допълнително утежняват положението.
- При екстензиите е точно обратното - най-голямото натоварване е при изпъването на крака в горната точка и определено коляното там е в най-благоприятна позиция.
- При свободните тежести се играе с доста по-големи килограми, а чистотата на изпълнението се влияе от много фактори, включително костната структура на трениращия, дължина на бедрената кост, гъвкавост на сухожилията и т.н.
- При екстензиите тежестите са по-малки, движението е стриктно ограничено и ако не правиш пълни глупости да размяташ тежестта неконтролирано, няма толкова голяма опасност.
Мнението беше редактирано от Vic на 30.01.09 08:11.
Мерси, Vic!
Такива неща съм чела и аз :) Ама..се оказа (въпреки прочетенето), че пак съм сгазила лука, като съм се опитвала да си изгоря вместо заздравя коленете :-)
Някой ден ще се науча и аз ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 30.01.09 13:35.
казано от Limka на 30.01.09, 13:33:
Някой ден ще се науча и аз ;)
Всички се учим! Най-вече по метода проба-грешка :))) Не се подценявай!
Мнението беше редактирано от Vic на 30.01.09 14:41.
казано от Limka на 30.01.09, 06:59:
Winnie, Петко,
Всъщност този път екстензиите си бяха класическите бедрени, на машина, точно за четериглав мускул...
И реших да ги правя вместо клекове, защото бях чела някога някъде си, че заздравяват коленете...Пък и на един приятел със сериозна травма на коляното, ортопедът му беше забранил да прави каквото и да е за крака освен бедрено сгъване и разгъване...
Честно казано не усетих някакво напрежение в коленете...но..както добре знаем...всичко е в главата :)
Клекове или бедрено разгъване последно?
Limka - ето какво ти предлагам аз, имам си следната техника, в която има адски много резон, да не казвам по-силна дума - най-перфектната техника за бедрени разгъвания на машни с бъбрековидни или кръгли макари!
Първо - натоварването в капачката зависи от формата на макарата - дали е бъбрековидна или кръгла. Ако е кръгла - колко е голям диаметърът й и т.н. От това зависи съпротивлението и от това зависи качеството на натоварване както в концентрична, така и в ексцентрична фаза! Т.е. на 100 % от цялото движение!
Та, Лимка, варианти:
1) Заставаш така с бедрата си, че петите, да са равни на ширина на рамене ти! Даваш веднага контра шпиц положение на пръстите и веднага прехвърляш в горната и средна част на квадрицепсите натоварването! Капачката остава изолирана, да не казвам, че щя я забравиш, заради огромното парене! ;)
2) Втори вариант - обръщаш ходилата си с пръсти надясно и наляво - т.е. все едно за клек. Така акцентираш основно за капката на бедрото, средната и горна част на бедрата!
3) Трети вариант - Почти докосваш пръсти към пръсти - т.е. изърташ ходилата си едно към друго - моментално натоварването минава във външната част на бедрата!
Всички тези техники се прилагат единствено и само в зали, където седалката е под лек наклон 10 градуса, а облегалката под 25-30! Мнение от собствен опит! :)
казано от Vic на 30.01.09, 08:08:
Здравей, Петко!
Позволи ми да не се съглася с теб и ето моята логика:
Позволявам ти ;) Но това не значи, че си прав.
казано от Петко К на 30.01.09, 19:27:
казано от Vic на 30.01.09, 08:08:
Здравей, Петко!
Позволи ми да не се съглася с теб и ето моята логика:Позволявам ти ;) Но това не значи, че си прав.
Заинтригува ме статията... дотолкова, че изчетох още няколко, доста противоречиви. И направих следните изводи:
1. Клекът е номер 1 (не, че някой се съмнява :))
2. Бедреното разгъване е доста противоречиво упражнение - отхвърляно в по-новите изследвания или възхвалявано в по-старите статии (също като в нашата дискусия :))
Налага се да направя уточнение към предишния си коментар:
- базирах доводите си само и единствено на личен опит с тези две упражнения - клек и бедрено разгъване. Травми в колената при клякане съм имал, при бедрено разгъване - никога.
- особеното е, че аз правя бедрено разгъване не на машина с бъбрековидни или кръгли макари, а на такава, на която тежестите, които се използват, са всъщност дискове от щанга. Т.е. добро натоварване се получава в завършващата фаза на разгъването. В началната му фаза натоварването е минимално, съответно и стресът върху колената.
Не знам какъв е уредът в залата на Лимка, но не би трябвало да си е нанесла сериозни щети, предвид използваната малка тежест (безкрайните повторения са отделен въпрос ;))).
Петко, мерси за статията :) Наистина е полезна.
Обаче, може би е по-добре да спрем с клековете за малко, поне докато отболят малко коленцата. После ще ги включим задължително.
Лимката не се е контузила с една-две серии разгъване. Нито пък с клековете. Контузиите при нея са стари - заради килцата, заради подскоците, заради степера, заради студа и влагата по плажа... ама не е редно пък да си прави експерименти и да пробва до безкрай кое ще е болезнено и кое - не.
Не съм обръщала внимание какъв точно е уредът за екстензии в залата. Днес ще видя ;-) Та, каква е разликата според формата? Кое повече ще натовари коленете? Защо ли си мисля, че формата на макарата не е толкова важна, колкото самото движение... :)
А ето и още една причина, копирах го от една статия тук:
“...Въглехидратите също имат значение за здравето на ставите. Тяхната роля е в изграждането на ставната течност, която освен естествена смазка, играе ролята на храна за хрущялите. Те са едни от малкото тъкани, които не са кръвоснабдени, а се хранят с течност, произвеждана от ставата. Основната й съставка се нарича глюкозамин и представлява съеднинение между протеин и глюкоза (въглехидрат). Понякога намаления прием на въглехидрати при някои диети води до изчерпване на захарите в тялото и тогава се появяват болки и затруднени движения в ставите поради намалените нива на глюкзамина. Такива диети трябва да се прилагат внимателно и за кратки периоди от време. При тях е желателен приемът на хранителни добавки, съдържащи глюкозамин. ”
А доколкото знам, Лимката доскоро се мъчи с бедна на въглехидрати диета.
Мнението беше редактирано от Winnie на 31.01.09 04:17.
Здравейте,
Ей, че хубава дискусия се е получила! Благодаря на всички за приноса и за полезната информация :-)
Като за начало клековете и многоставните упражнения със свободни тежести с безброй повторения ще излязат от схемата... Малко почивка за ставите и промяна. Така че... машини, стягайте се, идвам аз :)
Да си се отчета за вчера, 30.01.2009
Ден без тренировка
7:15 - 8:00 - БЯГАНЕ
8:30 - 30 гр овесени ядки+трици, 10 гр ленено семе, 50 гр извара, 1 кисело мляко, 1 ч.л. мед
11:30 - 20 гр фъстъци, 1 грейпфрут
13:15 - зелена салата с риба тон (100 гр), малко сирене (30 гр), 5-6 маслини, малко зехтин, 1 ръжена пърленка със сусам
17:30 - сандвич от 2 филии Вита с извара
21:00 - 1 варено яйце, 80 гр пилешко филе, 30 гр свинско месо, салата от зеле, домати, краставици с малко олио, 1 ч.л. фъстъчено масло
Толкова за сега :) Хубав съботен ден!
Здравейте!
Днес е прекрасен слънчев ден! По този повод, днешният пост ще е един дълъъъъг пост :-)
Вчера се замервах - резултатите не са точно това, което очаквах 8-/ Откровено казано, се чувствах доста по-’олекнала’, но пък откъм обиколки е бих казала добре положението. Изчистила съм най-’новичките’ мазнини, т.е. последно сложените (корем и ръце), а най-старите и упоритите (дупе и крачета) тепърва ще започвам да ги разбивам :)) Коремът и ръцете ми си имат добро релефче, а и областта на паласките ( линията на пъпа) се е поизчистила - вероятно и затова си мислех, че съм по-олекнала ;)
кг 69 кг (-1кг)
ханш 98 см (-1 см)
талия 69,5 см (-3,5 см)
бюст 93,5 см (-1,5 см)
бедро 60 см (-1 см)
коляно 37 см (-1 см)
прасец 38 см (без промяна)
бицепс отп./ стег 28 см /32,5 см (-2/ -0,5 см)
китка 16 см (без промяна)
Така, отчет за хапването вчера, 31.01 - мнооого зле, ама..цял ден бях навън и в движение
9:30 - кафе
10:15 - 1 кисело мляко с 30 гр трици + овес, 1 с.л. ленено семе, 1 с.л. мед
12:00 - 1 филийка Вита ръж, намазана с 15 гр фъстъчено масло
13:20 - 15:00 - ТРЕНИРОВКА
16:00 - 50 гр пълнозърнести макарони със сос от: 25 гр пиле, 25 гр извара, малко доматен сос и подправки
2 оризовки
17:30 - още 2 оризовки
20:00 - още 2 оризовки (аман вече :) )
21:00 - 150 гр пилешко филе, салата зеле с моркови и тук таме някое зрънце царевичка, 15на маслини
Прибрха се към полунощ, направих сметките и се оцъклих на 1350те калории, които получих...=>
24:00 - фъстъчено масло от буркана направо - около 50 гр
Общо: около 1700 кал, М 70 гр, Б 98 гр, В 175 гр
ТРЕНИРОВКА - Много яка :-)
1. V -преса / повдигане на краката и таза от лег(свещ) - 3 суперсета х 20 бр
2. странични хиперекстензии х 50 бр/ страна
3. лег екстензия (загледах макарата, кръгла е) - 1х12 бр заграваща + 4х12 бр на 20 кг
4. бедрено сгъване с повдигане на таза - 1х12 бр заграваща + 4х12 бр на 25 кг
5. глутеус преса - 1х15 бр заграваща + 4х15 бр на 30 кг
6. глутеус машина - махове назад и настрани 4 х 20 бр. в суперсерия за един крак на 20 кг
7. глутеус машина - махове напред и навътре - 4 х 20 бр. в суперсерия за един крак на 20 кг
30 мин. кардио: 15 мин. крос и 15мин. колело
Общо: 100 мин
Хайде до скиф :)
Мнението беше редактирано от Limka на 01.02.09 17:46.
Здравейте!
Набързо един отчет за вчера... Болна съм, някаква настинка ме хвана, та ... нямам апетит и особено много силици...
01.02.2009
9:00 - кафе
10:00 - 1 кисело мляко с 30 гр трици + овес, 1 с.л. ленено семе, 1 ч.л. мед
13:30 - 60 гр пълнозърнести макарони с доматен сос със: 50 гр пиле, 25 гр извара, 20 гр свинско месо
16:30 - 2 кивита (150 гр) с 50 гр извара - гепах го от Веси това (тя май от Питона ;) ) ама верно е мноооого вкусно!
17:15 - 18:35 - ТРЕНИРОВКА
19:20 - 2 оризовки с около 50 гр лютеница
20:30 - омлет: 3 малки яйца + 100 гр сирене, 2 малки домата + 1/2 каставица, поляти с малко зехтин
Общо: много зле: около 1675 кал, М 75 гр, Б 110 гр, В 140 гр
Тренировката поне стана яка :-), макар че дори не се изпотих :( Сигурно от настинката това...
Корем:
1. Молитва: 4 х 15 бр (20, 25, 30, 40 кг)
2 Махове с крака от лакътна опора: 4 х 25 бр
Гърди:
3. Бутане на лост от лег: 4 х 10 бр (20, 25, 35, 40 кг)
4. Бутане на дъмбели от обратен наклон: 4 х 10 бр (2х5; 2х7,5; 2х10, 2х10 кг)
5. Флайс: 4 х 10 бр (2х5; 2х7,5; 2х7,5; 2х7,5 кг)
6. Кросоувър на портален скрипец: 4 х 12 бр (10, 20, 40, 40 кг)
Рамене:
7. Военни преси: 4 х 12 бр (8; 13; 18; 20 кг)
8. Разтваряне встрани: 4 х 12 бр (2х7,5 кг)
9. Повдигане напред: 4 х 12 бр ( 2х5 кг)
10. Разтваряне от лицев полулег (задно рамо): 4 х 12 бр (2 х 5 кг)
20 мин на кростренажора, разбира се :)
Толкова засега! Спорна седмица :-)
Мнението беше редактирано от Limka на 02.02.09 04:30.
Привет Лимка :) хубаво е това с изварата и кивито нали? Аз изпробвам с различни цитруси и е яко, и с мандарини, и с портокал все вкусно :)
И да оздравяваш, ей :)
Мнението беше редактирано от Vess на 02.02.09 07:34.
казано от Limka на 02.02.09, 04:29:
Общо: много зле: около 1675 кал...
Кое ти се вижда зле? :) Много си е добре дажИ!
Зле, защото почти половината от тях са на вечеря... а и по план трябваше да са малко повечко... Нещо не успявам да си докарвам храненето, както ми се иска, през уикенда...
Е, на вечеря, ама след тренировка. Която хич не беше лека :)
Хареса ми менюто на мен, пък.
Не се пъни да си вдигаш насила яденето, Лимка. Ако ти се яде и се усещаш че не ти стига - тогава, насила - не. Нормално е с вкарването на повечко въглехидрати, калориите да ти паднат. А и настинката си казва думата. То може и да е вирус, моите малките са у дома на симптоматично лечение и ... не щат да ядат много-много.
Оправяй се скоро!
казано от Winnie на 02.02.09, 11:32:
Е, на вечеря, ама след тренировка. Която хич не беше лека :)
Хареса ми менюто на мен, пък.
Не се пъни да си вдигаш насила яденето, Лимка. Ако ти се яде и се усещаш че не ти стига - тогава, насила - не. Нормално е с вкарването на повечко въглехидрати, калориите да ти паднат. А и настинката си казва думата. То може и да е вирус, моите малките са у дома на симптоматично лечение и ... не щат да ядат много-много.
Оправяй се скоро!
Добре де, щом менюто е О.К., супер тогава:) Уф, тренировката беше много яка! Гърдите и раменете ми са почти гипсирани :-) Нямам търпение да дойде време за гръб и ръце - и тях да ги гипсирам Хахаха
Мен ме изгониха вкъщи...да съм се лекувала...Ей сега ще се излекувам с един педикюр + маникюр ;)
Лимка, ти приключи с кръговите и почваш вече по дни и мускулни групи ли? Би ли ми казала, как се чувствам след кръгова тренировка? От тази седмица мисля да пробвам и аз :)
Пробвай, Веси, няма лошо :)
Ами, кръговата тренировка е почти аеробна...По доста по-различен начин изморява в сравнение със сплита... Аз лично усещам едно цялостно изтощение и умора. Когато тренирам само определени мускулни групи в един ден (т.е. сплит), не се чувствам толкова ‘убита’ след тренировка - изморила съм качествено групите, за които съм работила, но не се чувствам изморена като цяло... Не зная дали успявам да обясня точно... Ама..толкова можИ :))
Само че...тоя кръг, дето си го нахвърляла в дневника си, е огромен - прави само по едно упражнение за мускулна група. Ако искаш ги върти, напр. за гръб: единият ден горен скрипец, другия ден - долен; третия ден - гребане и така... Иначе съвсем ще се ‘пребиеш” ;)
Абе и аз като видях колко упражнения станаха и.....ще нощувам във залата хи хи хи....Да права си много са, ще ги намаля и ще пробвам да видим ква ще я сколасам :)
Такааа, ей ма на :-)
Все още болна - с брутално зачервен, разранен и течащ нос... ще изровя отнякъде крем “Здраве” - универсалното лекарство :-) А пък хремата...ще си мине като й дойде време.
Иначе днес съм перфектна - само ядох :-) , не бях планирала тренировка
02.02.09
6:30 - кафе, 1 капсула ленено масло
7:15-8:00 - БЯГАНЕ в Морската, много лекичко и честичко спирах да бърша носле и да нормализирам дишането - да не се задъхвам със студен въздух :)
8:30 - 1 кисело мляко с 50 гр извара; 30 гр овесени трици +ядки, 1 с.л. ленено семе
11:30 - 1 киви (100 гр), намачкано със 100 гр извара
12:30: БЯХ ПРОПУСНАЛА - 2 шоколадови бонбона
15:00 - (прегладняла вече) 175 гр пилешко филе, 150 гр зеле
17:30 - 100 гр извара с 45 гр фъстъчено масло (не зная как ми я роди мозъкът тази комбинация - не е особено вкусно, не пробвайте!)
21:00 - 150 гр пилешко филе; 100 гр задушени гъби, салатка зеле с домат, олио (зехтинът ми мистериозно е свършил...), ленено масло
Общо: около 1550 кал, М 68 гр, Б 157 гр, В 76 гр
Мятам се в леглото...че...утре трябва да се събудя здрава ;)
Мнението беше редактирано от Limka на 03.02.09 05:10.