Дневникът на Боби - 2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.01.09
18:29

а примерно някое плодче или корни пробвал ли си преди кафето...

16.01.09
18:35

Единственото, което ми понася сутрин, са закуските в хотелите, когато ходя в командировка. Там обикновено ям меса, пушена сьомга, бъркани яйца... Психологически е проблемът, не храносмилателен. :-)

Странно, правиш сериозни тренировки, от които тялото следва да желае своето възстановяване. Това е причината аз да се събуждам умрял от глад и едвам да изчакам 20-тина минути, за да “се почна”. Всъщност, липсата на апетит сутрин е често срещано явление, но може би аз се учудих, че пиеш кафе на гладно - на мен ми създава сериозни стомашни проблеми.

16.01.09
19:26

казано от Димитър Михайлов на 16.01.09, 19:02:

Странно, правиш сериозни тренировки, от които тялото следва да желае своето възстановяване. Това е причината аз да се събуждам умрял от глад и едвам да изчакам 20-тина минути, за да “се почна”. Всъщност, липсата на апетит сутрин е често срещано явление, но може би аз се учудих, че пиеш кафе на гладно - на мен ми създава сериозни стомашни проблеми.

Сутрин изобщо не изпитвам глад, независимо след тренировка вечерта или не. Понякога огладнявам по-рано на обяд, но като цяло годините налагане на тоя гаден навик си казват думата и организмът си “кротува”. :-) А кафето всъщност е мляко с нес - млякото спестява стомашните проблеми. А и тялото се адаптира към много неща, ако му се наложи и има достатъчно време.

А сега като повдигна темата, взех да се замислям, че покрай мен с времето и жена ми спря да закусва. Понеже сутрин никой не се занимава с приготвяне на закуска, голямата щерка редовно ходи на училище, без да е закусила. Само малката в яслата яде редовно. Май трябва да взема мерки по въпроса и да променя и тоя навик в близко бъдеще. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.01.09 19:30.

BU

16.01.09
19:31

Да се намеся и аз. :) От както се помня вкъщи мама и тате работят,яде се вечер.До вечерта хубаво огладняваш и вечер като се седне на масата се тъпчеш.С това хранене съм отгледан и досега мога цял ден нищо да не ям,мога и два да не ям... : )) Храня се насила,тежките упражнения помагат срещу липсата на апетит,но твърдата храна още трудно я хапвам.Затова минах на мляко,по-лесно го приемам.

18.01.09
06:37

17.01.2008 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко.
Обяд - Пилешки дробчета на фурна, извара, кисели краставички.
Вечеря - Пилешки дробчета, пилешко филе, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.

Храненето беше нормално, вечерта си позволих чаша вино и няколко бири.

Силова тренировка

Днешната тренировка беше гръб и бицепс. Малко смених стандарния ред, в който правя упражненията, но като цял същата тренировка като всеки път. След тягата започнах “кръстосана” тренировка - серия за гръб, серия за бицепс с 1:10 мин. почивка. Изцеждащо е.

1. Мъртва тяга - 10х70, 8х120, 7х150, 5х170, 2х190, 1х210 кг. - още един личен максимум. Преминах я най-после тая граница от 200 кг! Не мога да кажа, че беше чисто, хубаво изправяне - закъсах в средата на движенито и трябваше да пусна щангата, но се заинатих, изправих гърба и раменете, колкото можах и я вдигнах догоре, даже задържах.
2. Набирания с широк хват - 9, 8, 7, 6.
3. Бицепсово сгъване от седеж с прав лост - 10х40, 8х50, 8х60, 7х60 кг.
4. Гребане с дъмбел 40 кг. - три серии по 8 повторения.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 8х25, 8х22,5, 8х22,5 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 8х75, 7х75, 8х70 кг.
7. Скотово сгъване с дъмбел - 8х20, 7х20, 7х17,5 кг.
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - три серии по 8 повторения с 80 кг.

Много добра тренировка стана! От онези, заради които съм в залата. :)

19.01.09
07:04

17.01.2008 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Свинско със зеле. Две бири.
Вечеря - Омлет, обезмаслено кисело мляко с овесени трици.

За неделя добре. :)

19.01.09
18:24

19.01.2008 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Три варени яйца, пилешка шунка, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене - Кофичка обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Пилешко филе с гъби на фурна, овесени трици с обезмаслено кисело мляко (план).

Днес отново в ритъм - като за работен ден.

Силова тренировка

Тренировката беше гърди и трицепс.  Много добре стана! :-)

1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 7х110, 5х120, 1х135 кг. - хайде и днес личен максимум. Направих едно чисто повторение и едно с помощ на тези килограми. На лежанката не съм силен, но напредвам полека.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - три серии по 8 повторения с 35 кг.
3. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 6х60, 5х60, 8х55 кг. Тук някъде вече бях започнал да правя и кофичките, а и бях уморен от лежанката, затова не се получи.
4. Кофички със собствено тегло - три серии по осем повторения, бавни, дълбоки и хубави. Можех и повече повторения, но реших да не прекалявам.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец - три серии по 8 повторения с 85 кг.
6. Крос-оувър на портален скрипец - три серии по 8 повторения с 40 кг. на ръка.
7. Трицепсово привеждане на горен скрипец с една ръка и подхват - 10х25, 8х30, 8х30 кг.

И тази тренировка стана добре, но отново забелязвам ефекта на изцеждането - гърдите тръгнаха добре, но не останаха сили за трицепса, също както се получава с гърба и бицепса. Май ще изкарам още месец така и ще сменям програмата. Бицепс и трицепс трябва да са си в един ден, че ще започнат да изостават иначе.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.01.09 18:25.

21.01.09
07:44

20.01.2008 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Пуешко месо с доматен сос.
Следобедно междинно хранене - Пилешка шунка, кисели краставички.
Вечеря - Пилешко филе с гъби на фурна, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.

Хората казват “не отлагай днешната тренировка за утре”, но поради ред причини точно това направих.

Направи ми впечатление, че пишеш 2008 :D

21.01.09
16:43

казано от aMneSia на 21.01.09, 09:17:

Направи ми впечатление, че пишеш 2008 :D

Я, вярно, че така пиша! :-) Ето до какво води копи-пейстът. ;)

21.01.09
16:46

21.01.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Пилешко филе с гъби на фурна.
Следобедно междинно хранене - Обезмаслено кисело мляко.
Вечеря - Риба тон, пилешка шунка, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.

Силова тренировка

След сериозните тренировки миналата седмица днес беше време за една по-мързелива. Не се наспах добре и в залата само отбих номера. Крака и корем.

1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 7х120, 7х110 кг.
2. Лег-преса - 8х170, 8х170, 8х170 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 8х40 кг.
5. Калф-машина - три серии по 20 повторения с 60 кг.

Между сериите - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с допълнителна тежест, “молитва” на скрипец и странични привеждания с дъмбел.

22.01.09
06:42

Завърши и третата седмица. Днес започва четвъртата седмица и затова се претеглих и направих основни измервания - нямах време и нерви за всичко.

Седмица IV

Дата 22.1.2009

Тегло (кг.) 105,0 (-3,8)

Коремна обиколка (см.) 101 (-3)

Гръдна обиколка (см.) 119,0 (-1)

Още един килограм надолу в личното тегло, както и един сантиметър обиколка на корема и то след седмица, в която не бях особено стриктен в диетата, а кардиото съвсем го пренебрегнах.

Бравооо. Все така продължавай :)

22.01.09
11:55

3 забележки имам да направя Боби (градивна критика е нали)...:)))
бира наобед, кисели краставички и вечер яж само един вид месо....ако ще е риба, не я яж с млечни продукти...!!!

22.01.09
12:17

казано от slavko на 22.01.09, 11:55:

3 забележки имам да направя Боби (градивна критика е нали)...:)))
бира наобед, кисели краставички и вечер яж само един вид месо....ако ще е риба, не я яж с млечни продукти...!!!

Винаги приемам критика. :) Бирата е “изнесена” само уикенда, така че не вреди чак толкова. През седмицата - никакъв алкохол. Киселите краставички ми помагат да преглъщам, иначе си прав за тях, соленички са и задържат течности в тялото. За еднотипните меса, рибата и млякото също имаш право. :)

23.01.09
07:24

22.01.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Три сварени яйца, постна туршия.
Следобедно междинно хранене - Риба тон.
Вечеря - Супа топчета (телешка кайма, без фиде и мазнина), телешко с кисело зеле на фурна.

Силова тренировка

Рамо, трапец и предмишница днес. Пак ме боли лявото рамо, особено при раменните преси.

1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 10х22,5, 8х25, 5х35, 5х35. 8х25 кг.
2. Едностранно повдигане на дъмбел встрани - три серии по 8 повторения с 19 кг.
3. Повдигане на дъмбел с права ръка напред - три серии по 8 повторения с 19 кг.
4. Повдигане на дъмбели встрани от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х22,5, 8х25, 8х25 кг.

Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.

23.01.09
09:22

Сори за оффтопика,ама ще кажете ли все пак кое му е лошото на риба + млечни,понеже имах такава отворена тема но общо взето нищо не разбрах

23.01.09
13:23

Това го бях чел в една доста обширна статия относно рибата и млечните продукти, но ми се наби в съзнанието , понеже бяха изложени доста аргументи...ама аде де, в кое списание беше....като цяло не се усвояват двата вида храни поети заедно, мисля че има доста такива случай, от храни които като се поемат заедно и не се разграждат а си стоят в лигавицата и си гният...хранителна бомба се получава, или нещо от сорта...
-ще ме караш да се разровя, но диетолозите бяха категорични за тази комбинация...
-мисля, че тук Белчо Христов може да се намеси доста компетентно, ако види темата...

24.01.09
20:56

23.01.2008 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Телешко със зеле на фурна.
Вечеря - Супа топчета (телешка кайма, без фиде), овесени трици с обезмаслено кисело мляко. Три бири.

Изобщо не ми беше до диети и тренировки - на обяд ми съобщиха, че баба ми е починала. :(

24.01.09
21:01

24.01.2008 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Телешко със зеле на фурна.
Вечеря - Бъркани яйца, зелена салата, овесени трици с обезмаслено кисело мляко. Три бири.

Силова тренировка

Днес правих гръб и бицепс.

1. Мъртва тяга - 10х70, 8х120, 8х150, 7х160, 7х150 кг.
2. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 7.
3. “Скотово” сгъване с крив лост - 8х45, 8х50, 6х55, 7х50 кг.
4. “Мечка” - 8х50, 8х60, 8х60 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 7х75, 7х70 кг.
7. Концетрично сгъване с дъмбел - 8х15, 8х15, 8х15 кг.
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 8 повторения с 80 кг.

Днес вече реших окончателно - ще спра за известно време тягата и ще видя дали това ще ми повлияе на болката в кръста по някакъв начин.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.01.09 21:01.

25.01.09
17:12

25.01.2008 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Пилешка супа, пилешко филе, салата от китайско зеле.
Вечеря - Крем-супа от червена леща (издънка), обезмаслено кисело мляко с овесени триц, три бири.

26.01.09
07:59

Наистина ли ядеш толкова малко??? (аз ям повече от тебе..  :red: )

26.01.09
11:13

казано от Мария Никифорова на 26.01.09, 07:59:

Но сигурно пиеш по-малко ;)

26.01.09
11:17

казано от Мария Никифорова на 26.01.09, 07:59:

В момента ям еднообразна храна и понякога по-рядко, отколкото е добре, но количествата са достатъчно големи. :) Като пиша “пилешко филе”, нямам предвид 100-200 грама порцийка... :)

26.01.09
11:53

Да и 50% тогава  няма да усвоиш, а това където пишеш за закуска кафе мляко - не е закуска.

26.01.09
12:16

казано от tonu на 26.01.09, 11:53:

Да и 50% тогава  няма да усвоиш, а това където пишеш за закуска кафе мляко - не е закуска.

За закуската си прав - не закусвам. А за това колко и как се усвояват протеините може много да се говори. При диета за чистене обаче точно това е идеята - да има достатъчно протеини, като излишното си заминава, за да не се трупа като мазнини (защото няма достатъчно ензими за разграждането му). Точно това е разликата между излишъка от протеини от една страна и излишъка от мазнини или въглехидрати от друга. Целта на голямото количество еднотипен протеин е точно тази - да служи за баласт. Всичко зависи от целите, нали знаеш?

26.01.09
12:24

казано от tonu на 26.01.09, 11:53:

Възможностите на хората за усвояване са различни. Нуждите им също. Има изследвания, доказващи, че 100 грама протеин на хранене се усвояват без проблем. При ефективна храносмилателна система и повече.
Аз понякога също съм имал само 2-3 хранения, съответно съм приемал по 60-80 грама протеин на всяко.

26.01.09
12:33

Петко, сигурно си прав, но моята мисъл беше друга - дори и да не се усвоят, това не е беда с оглед на целите, които съм си поставил. :)

26.01.09
13:48

Да и като ядеш на 5 часа .... си влизаш в катаболизам...

26.01.09
13:58

казано от tonu на 26.01.09, 13:48:

Да и като ядеш на 5 часа .... си влизаш в катаболизам...

Ядеш - анаболизм, не ядеш - катаболизъм.... Ех, ако беше толкова просто, всички щяхме да сме огромни и релефни. :-)

А по-сериозно да, вероятно си прав, че от вечерта до следващия ден на обяд влизам в сериозен катаболизъм, но първо с оглед на резултатите не мисля, че е толкова страшно това - организмът се е адаптирал с годините (поне 15, откак не закусвам) и денонощният цикъл на метаболизма ми вероятно не е същия като твоя и второ дори да има известен негативен ефект върху постигането на целите ми, не съм готов да правя промени в това отношение.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.09 14:03.

26.01.09
17:33

26.01.2009 г. (тренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Три варени яйца, пилешка шунка, кисели краставички.
Ранна вечеря - Пилешка супа, пилешко филе, овесени трици с обезмаслено кисело мляко.
Вечеря -  Зелеви сърми с телешка кайма (план).

Днес пропуснах следобедното ядене, което не се отрази добре.

Силова тренировка

Гърди и трицепс.

1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 7х110, 5х120, 6х110 кг. - Слабичко.
2. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 8х60, 6х65, 8х60 кг. За разлика от гърдите, трицепсът днес тръгна добре.
3. Повдигане на щанга от полулег - 8х80, 7х80, 8х70, 7х70 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 7х90, 8х85 кг.
5. Пек-дек - три серии по 8 повторения с 60 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава с две ръце - три серии по 8 повторения с 35 кг.

Не съм много доволен - трицепсът стана добре, но нямах сила в гърдите.

26.01.09
18:18

Сори,може и да си писал по-нагоре,но защо редуваш така сериите на бицепс/гръб и трицепс/гърди?В гореспоменатата тренировка например,на второто упражнение за гърди изморените трицепси ще окажат влияние - разбира се,освен ако не искаш да наблегнеш на ръцете за сметка на останалото

26.01.09
19:23

казано от Nikolay на 26.01.09, 18:18:

Сори,може и да си писал по-нагоре,но защо редуваш така сериите на бицепс/гръб и трицепс/гърди?В гореспоменатата тренировка например,на второто упражнение за гърди изморените трицепси ще окажат влияние - разбира се,освен ако не искаш да наблегнеш на ръцете за сметка на останалото

Времето, времето ме притиска, затова. Карам ги на минута и нещо кръстосано. Когато правех преди бицепс и трицепс в един ден, а в друг крака и рамо, си пасваше добре с тренировката, сега наистина не върви, когато мускулите са сингергисти. Нищо де, ще изкарам с тая програма още месец и нещо и ще я сменям.

26.01.09
19:34

А колко време имаш? Гръб+трицепс и гърди+бицепс е перфектно по тази схема, пак пестиш време, а и предимство е, че антагонистите се възстановяват по-бързо, докато тренираш противоположната група. Днес тренирах така и гърба с трицепса - 55 мин, 27 серии общо. Може просто да ги смениш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.01.09 19:37.

26.01.09
19:43

казано от Петко К на 26.01.09, 19:34:

Гръб+трицепс и гърди+бицепс е перфектно по тази схема.... Може просто да ги смениш.

Така бяха допреди три седмици, реших да ги “врътна” малко за разнообразие. Иначе е по-удачно, много си прав. Но ще изкарам още малко по тази схема - интересното е, че в последните две седмици направих лични максимуми на всичките три базови упражнения, като в същото време съм свалил 4 кг. вече. Любопитно развитие е - има много повече общо с промяната в режима на хранене, разбира се, но и тренировките са фактор.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.09 19:43.

27.01.09
17:01

27.01.2009 г. (нетренировъчен ден)

Хранене

Обяд - Зелеви сърми с телешка кайма.
Следобнедно междинно хранене - Кофичка кисело мляко.
Вечеря -  Пуешко филе, кисели краставички, овесени трици с кисело мляко.
Късна вечеря - Вероятно още от филето преди лягане (план).

Аеробна тренировка

Повъртях 40 минути велоергометър след работа - уредът показа 414 ккал (за сравнение ги цитирам само).

28.01.09
06:28

А защо никога не закусваш? (на мене това е любимото ми време за ядене  ;-P )

28.01.09
06:34

казано от Мария Никифорова на 28.01.09, 06:28:

А защо никога не закусваш? (на мене това е любимото ми време за ядене  ;-P )

Мария, по-назад в темата ме питаха вече за това:

казано от Boby_ на 16.01.09, 17:06:

казано от Димитър Михайлов на 16.01.09, 16:44:

Исках да те питам за тази закуска - твърдо ли си се спрял на нея и ако да, поради каква причина? Нещо хич не мога да я възприема, независимо какъв режим на хранене следвам, та ми стана любопитно.

Прав си, вредна е тази липса на храна до обяд, но ми е толкова дълбоко вкоренено да не закусвам, че ми става тежко, неприятно и буквално лошо, ако ям нещо преди обяд. Дори когато бях в казармата през най-гладните години в началото на прехода, когато ни хранеха с недоварено зеле и запечена туршия, не можах да се науча да закусвам, въпреки че гладът беше реалност. Така че за да отговоря точно на въпроса ти, тази липса на закуска е един вреден навик, от който още не мога да се откажа, както например отказах цигарите. Аз лично го възприемам така. :)

Виждаш сама отговора ми. :-)

28.01.09
06:41

Аха, ясно, извинявай. Аз мъжките дневници не ги чета, защото всичко при вас е много по-различно отколкото при нас жените. Прочетох ти първата страница от дневника да видя за какво иде реч и последните две (не съм чела средата). И просто ми направи впечатление храната, щото аз в момента се уча... и само ме “обвиняват”, че ям малко и неправилно. Ама почнах да слушам!!!

Мнението беше редактирано от maria на 28.01.09 07:01.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1