казано от Boby_ на 07.03.09, 10:17:
Проблемът е, че в залата, в която тренирам, няма смит машина. Ще взема да си спестя за няколко седмици раменните преси във всякаква форма, пък да видим какво ще стане.
Хмм... Смит машината е за стабилност в случая, да не мислиш за равновесието. Предполагам може да го опиташ и със свободна щанга, но с по-леки кг в началото. И да не ти пука за реакциите на околните за особеното упражнение :coolsmirk: .
07.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Хайде да не пиша, че като чета малко по-натам, ще се ядосвам на себе си.
28.02.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Днес - “неделна” програма, която включваше ореховки за закуска, зелеви сърми за обяд и ще включва свински пържоли и Мерло от Стамболово за вечеря. :) Честит празник на всички празнуващи и наздраве на останалите! :)
Силова тренировка
Гръб и бицепс.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 7
2. Мъртва тяга (класическа) - 10х70, 8х120 6х140 кг. без фитили и после 6х160, 2х170 кг. с фитили. Май можех и още поне две повторения на 170, но нещо ме достраша. Нищо.
3. Скотово сгъване с крив лост - 8х40, 8х50, 5х55, 7х50 кг.
4. Гребане с дъмбел - 9х40, 9х40, 9х40 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от стоеж - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 7х75, 8х70, 6х70 кг.
7. Бицепсово сгъване с въженце на долен скрипец от стоеж - 8х50, 8х50, 8х55 кг.
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - два серии по 8 повторения с 80 кг.
Много приятна тренировка - уж не се различават от нормалните ми тежести днешните, но сякаш усетих повече всяко упражнение. Може би защото се опитвах да правя всичко много чисто и бавно, а не да го претупам както обикновено. :) Освен това преди тренировката пих две капсулки липотропен фетбърнър и се изпотих здраво - това допринася за усещането.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.09 06:44.
Хм, странна работа. Днес получих лично съобщение, на което се опитах да отговоря, а не мога - нямало такъв потребители или нещо подобно. Как ми е изпратил ЛС, като го няма?
казано от Boby_ на 09.03.09, 06:46:
Хм, странна работа. Днес получих лично съобщение, на което се опитах да отговоря, а не мога - нямало такъв потребители или нещо подобно. Как ми е изпратил ЛС, като го няма?
И на мен ми се е случвало такова нещо... Отговорих на е-мейла на въпросния потребител :)
казано от Limka на 09.03.09, 07:36:
казано от Boby_ на 09.03.09, 06:46:
И на мен ми се е случвало такова нещо... Отговорих на е-мейла на въпросния потребител :)
на мен пък още не ми се е случвало :-) ........(нямам нищо общо със създадената ситуация,но да си кажа и аз думичките :-) )
09.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Закуска - Чаша кафе с обезмаслено прясно мляко.
Обяд - Свинска пържола, кисело зеле с ориз, кофичка кисело мляко.
Следобедно междинно хранене -Сандвич с риба тон.
Вечеря - Супа топчета, свинска пържола с гъби. Изпих и три бири.
Общо взето крайно недоволен съм от себе си. Нещо след празниците миналата седмица ми е страшно трудно да се върна на режим.
10.03.09
12:22
Май всички го имаме този проблем....
10.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд: Телешки кюфтета на скара, извара, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене: Кофичка кисело мляко.
След тренировката: Едно голямо Корни.
Вечеря: Салата домати и печени чушки, телешки кюфтета на скара, две бири.
Силова тренировка
Тренировката беше за гърди и трицепс. Днес си направих първите три упражнения за гърди, без да ги кръстосвам с трицепса и чак на четвъртото започнах и него.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120, 1х140 кг. - личен максимум! Вярно, голям зор, баааавно, бааавно вдигнах лоста, трепереха ми ръцете, но си го направих. Това ми е моментният максимум - достигнах го.
2. Кофички - три серии съотвенто с 10, 20, 20 кг. и 8,8, 6 повторения.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 9х35, 8х35, 8х35 кг.
4. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 8х60, 6х65, 7х60 кг.
5. Флайс - 9х20, 8х32, 8х25 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х90, 8х90 кг.
7. Привеждане на горен скрипец с една ръка и с подхват 10х25, 8х30, 8х30 кг.
Страхотна тренировка! :) Голямо удоволствие ми е да правя гърди. В началото се чувствах недоспал, но още в края на загрявката усетих, че нито ме болят стави, нито нещо пука и щрака и реших, че ще я бъде днешната тренировчица. :)
П. П. А в неделя съм на Soulfy! Имам си и билетче даже. :) Поздравче за феновете на неотразимия Макс Кавалера и любителите на знойните бразилски ритми: http://www.youtube.com/watch?v=zCc_jLctZkA ;p
казано от Boby_ на 10.03.09, 17:28:
1х140 кг. - личен максимум! Вярно, голям зор, баааавно, бааавно вдигнах лоста, трепереха ми ръцете, но си го направих. Това ми е моментният максимум - достигнах го.
................
7. Привеждане на горен скрипец с една ръка и с подхват 10х25, 8х30, 8х30 кг.
Браво, Боби! Може да се каже, че те стимулирах с онова видео ;-P ! Хаха! Готино чувство, нали? А още по-ценното е, че го направи докато сваляш кг. Още веднъж браво!
30 кг трицепс с подхват!?! Впечатлен съм :bug: !
казано от Vic на 11.03.09, 08:16:
30 кг трицепс с подхват!?! Впечатлен съм :bug: !
А, то е на скрипец през двойна макара това. :) Не се впечатлявай.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.03.09 08:42.
11.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Телешки кюфтета на скара, салата от кисело зеле, извара.
Следобедно междинно хранене - Кофичка кисело мляко.
Вечеря - Пилешки дробчета, варени яйца, салата домати и краставици, три бири.
Вечерта се наложи да отложа тренировката - бях на родителска среща.
Днес отново измерих само тегло и коремна обиколка.
Измерване XI
Дата 12.03.2009
Тегло (кг.) 102,0
Коремна обиколка (см.) 97,0
Пак застой, но този път това е повод за умерен оптимизъм, защото от началото на март не спазвам кой знае колко стриктно диета, да не говорим, че се наливам с бира като беден баварец.
12.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешки дробчета, кисели краставички.
След тренировката - Корни.
Вечеря - Зрял боб, пилешки дробчета, овесени трици с кисело мляко. Някоя бира.
Силова тренировка
Днес правих крака и корем:
1. Клек с лост зад врата - 10х70, 8х100, 8х120, 4х140 кг.
2. Лег-преса - 8х175, 8х185, 7х185 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
3. Бедрени сгъвания - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4. Бедрени екстензии - 10х40, 8х40, 6х40 кг.
5. Повдигане на пръсти на калф машина - 18х60, 18х60, 18х60 кг.
Между сериите - повдигане на крака от вис, “молитва” на скрипец, коремни преси на римско столче с тежест и странични привеждания с дъмбел.
Прилична тренировка. Продължавам с това да взимам четири аминокиселини и едно корни след тренировка - да ползвам “прозореца” все пак. :)
13.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Обяд - пилешки филенца на фурна, боб.
Следобедно междинно хранене - кофичка кисело мляко.
След тренировката - Корни.
Вечеря - Сигурно ще дояждам “обедното меню” + овесени трици с кисело мляко.
Силова тренировка
Рамо, трапец и предмишница:
1. Раменни преси от седеж с дъмбели - 10х20, 8х25, 5х35, 10х25, 10х25 кг.
2. Разтваряне на дъмбел настрани - 10х19, 10х19, 10х19 кг.
3. Повдигане на дъмбел напред с права ръка - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4. Придъурпване на щанга зад гърба от стоеж с широк хват - 10х70, 8х75, 8х75 кг.
Между сериите - по две упражнения за предмишница и за трапец.
Днес се чувствам подут, дебел и мазен. Където пипна, има чувството, че слоят подкожни мазнини е цял метър. Ако бях жена, щях да реша, че съм в ПМС, ама понеже не съм, вероятно съм в БМС (бирен метаболитен синдром).
Ако не искам да похарча с лека ръка всичко постигнато, трябва да се взема в ръце и да си набия в тъпата глава, че не трябва да пия бира и да се отклонявам толкова от диетата. От понеделник ще го направя със сигурност.
казано от Емил Начев на 13.03.09, 17:27:
Това упражнение за какво се води? Долната част на трапеца? Дългите гръбначни мускули? Уж пише задно рамо, но нещо не го чувствам..
Аз съм го правил само че на долен скрипец за стабилност и с хват на ширината на раменете.
Учудих се колко голяма тежест може да се придърпа, но така и не разбрах за какво е.
Предния ден бях правил гръб и усетих яко напомпване в горната част на гърба, плешките.
Не, за трапеца не е, защото се свиват ръцете в лактите. По-скоро отива на горната външна част на гърба и на задното рамо. Много зависи как се прави, но и аз като че ли повече го усещам в гърба, затова го правя само понякога за разнообразие.
14.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Няма да пиша за храненето за този ден. Не си струва да се ядосвам на себе си.
15.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Отново не е за пред хората.
Силова тренировка
Направих голяма глупост днес. На обяд излязохме с приятели, приказки, тичане по децата и Боби за нула време гаврътна четири бири. Реших, че няма да ходя на зала. Следобед обаче седнах пред телевизора да гледам Челси - Манчестър Сити и посегнах пак за бира. Точно тогава ме загриза съвестта и взех да смятам - още две-три бири по време на мача, още четири-пет довечера на концерта и така докато се усетя, ще ударя пак 120 килца на кантара. Скочих и отидох на зала на четири бири. Нещо, което бих посъветвал всеки да не прави в никакъв случай. Набирания + бира е зле, но тяга + бира е дори по-зле.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 8
2. Мъртва тяга (класическа) - 10х50, 10х70, 8х120, 6х140 кг. без фитили и после 6х160, 2х180 кг. с фитили. Бира, бира, ама силата беше прилична.
3. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х30, 8х50, 6х60, 8х55 кг.
4. Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 8х75, 8х85, 8х85 кг.
5. Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж- 5х25, 8х20, 8х20 кг.
6. Придърпване на горен скрипец зад врат - 8х75, 8х75, 8х75 кг.
7. “Скотово” сгъване с дъмбел - 8х17,5, 8х17,5 кг.
8. Привеждане на горен скрипец от стоеж с прави ръце - три серии по 8 повторения с 80 кг.
9. Концентрични сгъвания с дъмбел - 7х17,5, 7х17,5 кг.
Много ме е яд на самия мен. На път съм да похабя за седмица-две отпускане всичко от предишните месеци. Не обичам да се заричам публично, но ще направя всичко възможно да не допускам повече толкова дълги “чийтинг” периоди.
Боби, мисля, че е, защото пренавихме пружинките нещо...Доколкото виждам всички, които се метнахме заедно от началото на годината да чистим, имаме ‘застой’ или ‘крачки назад’ тези дни... 2 месеца не са малко време ...Май нещо ни избяга мотивацията -Трябва ново нахъсване. И аз съм решила, че от днес вече съм в режим...Засега - добре. Давидим как ще започне новата седмица!
Ще ги изчистим дружно тия мазнотии! Не се давай - при теб имаше толкова голям прогрес! Давай, накарай ни да позеленяваме от завист, докато гледаме следващите ти снимки ‘преди-след’!
Успех!
16.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Четири варени яйца, шунков колбас, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене - Кюфтенца, пилешки хапки (панирани за съжаление).
Вечеря - Пилешко филе, салата от зеле, овесени трици с кисело мляко.
Почти не съм спал, боли ме вратът, гласът ми липсва напълно, затова реших да се въздържа от въртене на велоергометъ. Все пак е обнадеждаващ фактът, че се въздържах и от други работи - пенлива, кехлибарена течност, перфектно изстудена до 4 градуса и поднесена в стъклена халба...
17.03.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Закуска: Чаша мляко с разтворимо кафе.
Обяд: Пилешки гърди на фурна, лютеница, кисели краставички.
Следобедно междинно хранене: Кофичка кисело мляко.
След тренировката: Едно голямо Корни.
Вечеря: Салата домати и краставици, печено пиле, зелен фасул, овесени трици с кисело мляко..
Силова тренировка
Днес гърди и трицепс.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х70, 8х100, 8х110, 5х120 - още тук усетих, че няма да я бъде днес тренировката.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 10х35, 8х35, 8х35 кг.
3. “Френско” разгъване с крив лост - 8х50, 8х60, 5х65, 7х60 кг.
4. Кофички - три серии съотвенто с 10, 20, 10 кг. и 8,6, 7 повторения.
5. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х90, 8х90, 8х90 кг.
6. Пек-дек - 10х65, 8х75, 8х75 кг.
7. Трицепсово разгъване зад глава с дъмбел и с една ръка - 8х17,5, 8х17,5, 8х17,5 кг.
Нещо ми беше умърлушено днес. Все пак си докарах тренировката, а и устисках ситуацията с храната горе-долу.
18.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Пилешко филе на фурна, лютеница, обезсолено сирене, пуешка шунка.
Вечеря - Пилешко филе, салата домати и краставици, овесени трици с кисело мляко.
Обхванала ме е някаква странна апатия. Домързя ме да въртя велоергометър днес, но все пак удържам нещата с храната в разумни граници.
Днес пак измерих само тегло и коремна обиколка.
Измерване XII
Дата 19.03.2009
Тегло (кг.) 102,0
Коремна обиколка (см.) 98,0
Без промяна отново, което се и очакваше - миналата седмица се бях отдал на тотален запой. Но тази вече е по-различно. :)
Има и нещо по-важно за дневника. Време е вече да сменя сегашната ми програма, която и без друго е доста неудачна. Ще почина една седмица от силови тренировки, ще въртя само велоергометър през това време.
Смятам да мина на следната програма, по вариант на която тренирах три години без прекъсване до миналото лято:
Ден 1: Гърди, корем
Ден 2: Почивка
Ден 3: Бицепс, трицепс
Ден 4: Крака, рамо
Ден 5: Почивка
Ден 6: Гръб, трапец, предмишница
Ден 7: Почивка
Обикновено при тази програма “кръстосвам” всичко - бицепса и трицепса в суперсерии, краката и рамото в последователни серии и т. н. Хубавото е, че не си пречат като цяло и макар общото натоварване да е голямо, не започвам да тренирам вече уморен мускул, както е при сегашната.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.03.09 09:22.
19.03.09
11:13
Boby_ то твоето хранене е по мизерно и от моето, аз не бих оцелял на такова дълго.Смятал ли си горе долу колко калории поемаш според мен и като гледам много хора биха потвърдили си доста под минимума.
Боби се храни добре, само закуската му куца!! Пълна противоположност на мене, аз сутрин много яммм!! :lol: :lol:
Иване, защо нищо не ти влиза в главата?????
Мнението беше редактирано от maria на 19.03.09 11:26.
казано от Мария Никифорова на 19.03.09, 11:25:
Боби се храни добре, само закуската му куца!! Пълна противоположност на мене, аз сутрин много яммм!! :lol: :lol:
Иване, защо нищо не ти влиза в главата?????
x2
Защо все търсим кусури на другите хора, а пропускаме своите :)
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 11:13:
Boby_ то твоето хранене е по мизерно и от моето, аз не бих оцелял на такова дълго.Смятал ли си горе долу колко калории поемаш според мен и като гледам много хора биха потвърдили си доста под минимума.
Защо да е под минимума? Вчера на вечеря например съм изял почти цяло печено пиле, гарнирано с цяла купа салата (с домати, краставици, сирене и зехтин) и кофичка кисело мляко. Съвсем сит се чувствам, нито съм отпаднал, нито съм гладен.
казано от Limka на 19.03.09, 11:37:
Защо все търсим кусури на другите хора, а пропускаме своите :)
Защото нали затова са тия дневници - собствените си грешки човек най-трудно вижда, а дори когато ги види, е склонен да ги омаловажава. ;)
19.03.09
11:44
Като калории как се движиш, защото аз като се храня като теб без въглехидрати ми се карат, че и ме изкарват, че кусури търся.С теб сме близо еднакви килограми имаме еднакви цели (тоест моите са по брутални).И немога да разбера защо диетите ни трябва да са толкова различни. По формули всичко правя както трябва според НВД, а излиза че нищо не правя. Странна работа.
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 11:44:
Като калории как се движиш, защото аз като се храня като теб без въглехидрати ми се карат, че и ме изкарват, че кусури търся.С теб сме близо еднакви килограми имаме еднакви цели (тоест моите са по брутални).И немога да разбера защо диетите ни трябва да са толкова различни. По формули всичко правя както трябва според НВД, а излиза че нищо не правя. Странна работа.
:-) Ее, кусури винаги има, както каза Лимка. Не е лошо да си ги посочваме един на друг.
Въглехидрати поемам, макар и не много - има ги в зеленчуците, има ги и в млякото. Пия си кафето с бяла захар, поне три пъти на ден, след тренировка хапвам по едно Корни. Все е нещо. Калории, формули и таблици не искам да смятам - не мисля, че ми е нужно, а от друга страна сега се чувствам добре, за последните три месеца си подобрих личните рекорди в трите базови упражнения и то по няколко пъти. Какво повече да кажа, за да докажа, че не се храня твърде малко? :) Смятам, че ако успявам да се въздържам от алкохол и “булимични” пристъпи на тъпкане с въглехидрати, в дългосрочен план ще си постигна целите. За никъде не бързам, съветвам те и теб да не бързаш - за да има ефект, това трябва да е начин на живот, а не 2-3 месечна кампания. Така мисля аз, сигурно ще има и несъгласни, разбира се. :)
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 11:44:
По формули всичко правя както трябва според НВД, а излиза че нищо не правя. Странна работа.
Защото тялото не работи по формули.
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.03.09 11:55.
19.03.09
11:59
Boby_ вчера поех 150 грама въглехидрати прекрасно според великите формули количество, а всички се изредиха да ми казват, че са твърде малко и на умиране отивам. Днес увеличавам противно на всички формули за НВД, ...вече незнам какво да гледам, мнения, формули, това как се чувствам .....Едно корни е 80-90 грама ако не греша.Ти колко въглехидрат поемаш смятал ли си поне приблизително
Съгласна съм с Петко К :) стига с тия формули, послушай тялото си, правелно хранене и тренировки :)
19.03.09
12:10
казано от Vessi на 19.03.09, 12:00:
Съгласна съм с Петко К :) стига с тия формули, послушай тялото си, правелно хранене и тренировки :)
Значи излиза, че не е нужно нещо да ми влиза в главата от никъде, просто да слушам тялото си или пак греша
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 12:10:
казано от Vessi на 19.03.09, 12:00:
Значи излиза, че не е нужно нещо да ми влиза в главата от никъде, просто да слушам тялото си или пак греша
:) Струва ми се, че ти трябват най-вече увереност и постоянство. НВД по стриктни формули ли ще е, нещо друго ли (там тази схема за въглехидратна ротация, Дюкан или каквото и да е) - пътищата за постигане на целта са повече от един, но никой не е нито бърз, нито лесен. Трябва ти малко самоувереност и търпение. Сигурен съм, че и сам го знаеш.
Колкото до това дали да слушаш тялото си, това не винаги е добро решение - аз например съм крайно лаком. В момента, в който погледът ми се спре на порция лазаня болонезе, пица с мазен бекон или парче торта “Шоколадов романс”, всяка фибра от тялото ми реве, че има нужда ТОЧНО от това, ТОЧНО сега и то в ОГРОМНИ количества. Е, да, ама не. :)
казано от Емил Начев на 19.03.09, 13:11:
А корнито е преработвано, има много въглехидрати в сравнение с овеса.
Естествено. Освен това е и здраво подсладено. На 50 грама го дават с 16,2 гр. въглехидрати, 1,75 гр белтъчини и 3 гр. мазнини, като съдържа брашно и малтозен сироп. Диетично не е в никой случай, но гледам да използвам анаболния прозорец след тренировка и да хапвам по едно заедно с четири аминокиселини още преди да съм излязъл от залата.
казано от Boby_ на 19.03.09, 11:39:
казано от Иван Шишманов на 19.03.09, 11:13:
Защо да е под минимума? Вчера на вечеря например съм изял почти цяло печено пиле, гарнирано с цяла купа салата (с домати, краставици, сирене и зехтин) и кофичка кисело мляко. Съвсем сит се чувствам, нито съм отпаднал, нито съм гладен.
на това му се казва вечеря :-)
19.03.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
Обяд - Четири твърдо сварени яйца, пуешка шунка, кисели краставички, лютеница.
Вечеря - Супа топчета, мусака с тиквички (без картофи и с телешка кайма), салата домати и краставици, печени чушки, овесени трици с кисело мляко. Ето, днес беше по-разнообразна вечерята. :) Но като количество долу-горе колкото вчера. :)
Днес отново пропускам велоергометъра - боли ме гърло, а на него доста се потя и настивам.
19.03.09
19:18
Ох, и мен ме боли гърло и не мога да си пробвам новия степер....
Странно, аз пък си мисля, че потенето ми допринася за оздравяване...
Затова и се ‘насилвам’ да тренирам като съм болна...