от това клипче нищо не се вижда освен, че със сигурност не е стандартна тяга.
22.03.09
22:23
казано от Thrashmetal на 22.03.09, 15:45:
Братле, не помагаш. Смисъл, че на теория и аз знам тяга как се прави, но практика няма. И все пак това с опънатите крака беше нарочно, защото смятах, че това е римска тяга.
Чат-пат...но римската тяга все пак се прави с изправен гръб. :)
казано от Thrashmetal на 22.03.09, 13:18:
Дайте мнение за изпълнението:
http://vbox7.com/play:6fba11b2
Имам съмнения, че не го правя добре, защото веднага след тези 3 повторения се наложи да изляза от фитнеса.
Ти ли си бил това? Видях клипа, даже щях да го коментирам във Vbox7… Не се вижда добре, но ми се стори, че си огънал гърба. Вероятно затова си се контузил. Ще мине, но гледай да не се усукваш, докато отшуми болката. Съветници много, но нека и аз малко да се включа - като хванеш здраво щангата, вдигни главата и погледа да е към “втория етаж”, дай ханша силно назад, да стърчи! Така гърба ще има правилно положение. Ако усетиш, че не можеш да го задържиш така през цялото движение, значи ти е рано за тази тежест. Приклякването също е изключително важно. Не бързай с римската тяга, стани майстор на класическата в началото, после свали кг от лоста и опитай римската. Иначе ми се стори, че нямаш проблем с тежестта.
С теб сме се засичали в залата . Онзи ден. Пази си кръста ! Ти сигурно ме видя и се чудеше защо си слагам колан докато се навеждам да взема щангата за бицепс.. Пази се че до преди 1 месец не можех да се наведа да си вържа обувките и си купих маратонки без връзки по повода.. Сега съм на инжекции лекарства масажи и дори имам подадено заявление за Ядрено магнитен резонанс. Ако имаш някакви въпроси относно кръста .. ме питаи ;) А относно личния лекар искаи му направление за невролог.
Поздрави
Ех, живот... Ходих при личния лекар и обясних какво и що...познайте... - Че там има ли мускули, бе? - Рече лекарката и ми даде медицинска бележка за 2 дни...
elenkov - познах те. Събота следобед в трен. за гърди. Белята с тягата стана още на следващия ден.
Vic - учудващо леко ми беше на 90кг. Колкото до положението ми сега, е.. само като подсмърчам имам чувството, че ми забиват нож в гърба, но ще живея. За сега гледам да закотвя в едно положение на тялото и да си кротувам без много да шавам. Колкото до техниката - преди няколко месеца започнах изобщо тяга, но класическата. Едва наскоро пробвах римската и адски ми хареса. По-добре я усещам, затова не съм бързал да усъвършенствам първо класическата.
Моята невроложка ми каза една схема която мн помага. Вземаш шише 2 литра с вряла вода слагаш го под кръста и лежи така 20-30 мин. След това заспиваш. Бтв защо не разделиш гърдите и гърба по далече като тренировъчни дни един от друг ? :)
Поздрави
Бтв.. прави лечебна физкултура за кръста разтягане.. т.н.
Спокойно! Минава. Само не бързай да се разтягаш и усукваш. Ще ти цитирам какво писах на Amnesia, когато си беше контузил гърба -
“Сети ли се да удариш студен душ?”
Не го нагрявай местото след контузия, че после става трагично. След студения душ, го дръж на топло, но не го прегрявай, защото ще усетиш временно обезболяване, но после се влошава. Сутрин ще ти е най-схванато, тогава пак ледената вода оправя положението.
казано от Vic на 23.03.09, 10:27:
Спокойно! Минава. Само не бързай да се разтягаш и усукваш. Ще ти цитирам какво писах на Amnesia, когато си беше контузил гърба -
“Сети ли се да удариш студен душ?”
Не го нагрявай местото след контузия, че после става трагично. След студения душ, го дръж на топло, но не го прегрявай, защото ще усетиш временно обезболяване, но после се влошава. Сутрин ще ти е най-схванато, тогава пак ледената вода оправя положението.
х2 с горно написаното. И аз съм си патила само че от кръст, и да, загряването е временно облекчение.
23.03.09
10:52
Да както Vic ми каза, че ще мине за няколко дена така и стана. При мен бяха 2, даже на втория тренирах :)
До края на седмицата съм обратно в залата.
Имам въпрос: как се мери гръдна обиколка? В напълно отпуснато състояние ли? С поемане на въздух, или без?
Последните няколко седмици не съм никак добре нито с тялото, нито в главата, за което не виждам конкретна причина, но ето на. Банално или не това се отразява на режима. Върви от зле към по-зле. Не, че ям като невидял, ами не ям когато трябва. И по колкото трябва. Скоро може и да не пиша, освен да се похваля за нещо, no i tova e malko veroqtno.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.03.09 13:20.
казано от Thrashmetal на 24.03.09, 13:42:
До края на седмицата съм обратно в залата.
Имам въпрос: как се мери гръдна обиколка? В напълно отпуснато състояние ли? С поемане на въздух, или без?
Зависи. Аз ги меря в стегнато , но СТУДЕНО състояние. Ако правиш мерките за костюм - в свободно :)
Гърба почти мина. От понеделник тръгвам на фитнес, че полудях без железата. Ще пробвам няколко седмици следното нещо:
Chin ups
Dips
Deadlift
calves
DAY 2
Front squat
Bench
Rows
curls
french
DAY 3
А: Back squat B: Pullover
Incline bench press
pull ups
military presses
Тренировката е на два дни. Пипнах я малко, че в оригиналната няма МГ, които искам да тренирам. Това е от Т-нейшън.ком програма по 25 метода и може да се види някъде по-надолу в тоя линк: http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1696844
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.03.09 22:34.
Комбинацията от полулег и раменни преси с висока интензивност, няма да е много удачна. Ще капнеш на раменните, ако си се постарал на полулега.
Също така, раменни преси след тежък клек...поне аз не бих правил. Поне аз съм с усещането, че за тежки раменни преси ми е нужен стабилен кръст, а не уморен такъв.
Впрочем... военни преси съм писал, но всъщност имах предвид зад врат преси. Рамо след клек, или обратното не е проблем попринцип, но го забелязах и аз тая сутрин (че на листче го имам написано) и се зачудих с кое да го разменя. С прасеца от DAY 1?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.03.09 12:15.
Дали са военни или зад врат, няма особено значение.
(Е, раменните зад врат били травмиращи.)
Ти си прецени, аз съм ги сложил в ден едно като 1-во упражнение, но и ми отнемат доста от тренировката.
Като за начало, можеш да минеш и без тях.
Нещо няма интерес към отделната тема, която съм пуснал. Ще питам тук.
Първа закуска (час след ставане) - овес + овесени трици + пр. мляко, цели варени яйца
Втора закуска (в училище) - сандвичи от нас. Състав на 1 бр.: 2 филии хляб, няк’во месо, сирене, цяло варено яйце
Обяд (веднага след училище) - спагети
20-30 мин. преди тренировка - бял ориз + свинско/телешко
20-30 мин. след тренировка - варени цели яйца
Първа вечеря - шейк: извара, кис. мляко, овес, пр. мляко колкото да стане 1 литър
Втора вечеря - няколко варени картофа + телешко/свинско
К’во ще кажете? Гледам, че хората ядат както им падне и мускулите си растат. Като ендоморф съм адски несигурен да започна такъв режим. Страх ме е да не стана някаква свиня и късно да го забележа, че после не знам к’во да се правя. Та въпросния режим е примерен. Чакам редакции и съвети. В момента не спазвам ник’ъв режим, а ям както ми попадне. Реших, че трябва да се знае.
И другият въпрос - колко гр. протеини и въглехидрати на кг. телесно тегло се ядат при такива цели и такова хранене?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.03.09 18:17.
26.03.09
18:30
От целия форум аз знам сигурно най-малко за храненето,но ще споделя едно-две мнения...като те е страх от дебелащина,защо не махнеш белия ориз ?! Защо не махнеш картофите?
казано от Thrashmetal на 26.03.09, 18:15:
И другият въпрос - колко гр. протеини и въглехидрати на кг. телесно тегло се ядат при такива цели и такова хранене?
А извинявай за въпроса за маса ли тренираш ? Мисля че от толкова мн сметки бих могъл да ти помогна ако ми кажеш за какво и размери ;)
хаах математика :) 3 дни само цифри са ми в главата ..
Поздрави
ДедМен, не претендирам да е дори добър режима, просто за да му отговорят на човек в този форум по тази тема трябва да имаш примерен режим, който да бъде редактиран от някой/някои в час. btw все още не съм го започнал, но исках от рано да се изясни.
Еленков, тооолкова време не знаех какво искам, че просто.. Тялото ми е такова, че нито имам стимул да качвам, нито да свалям. Не знам дали ме разбираш, но който и път да избера нямам никаква преднина/начален старт, което води до желание да тръгна по другия път, който ме връща обратно на кръстопътя. Още 1-2 седмици РБД ще правя и след това почвам маса. Иначе покрай това НВД предния месец и мойта глава се напълни с толкова математика, колкото не съм и учил в училище (смятай колко уча). Колкото до сметките... намери ме един потребител от форума пак да пита тва-онова и до сега с него доизглаждахме нещата с РБД-то. Почна ли ВВД няма да има почти никаква математика.
Емо, талията ми е непостоянна защото нарочно ходя с леко стегнат корем, понеже като се отпусна напълно и в корема и стомаха усещам леко напражение, сякаш на сила ги издувам и корема изглежда по-голям от колкото е. Като казвам, че нарочно седя със стегнат корем не искам да кажа, че съм се напънал тука, чак въздух да нямам или че съм го глътнал стомаха. Дори не го усещам, някакав навик е... Като дишането, или мигането.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.03.09 21:53.
Да си говориме направо - никоя дума по мой адрес не може да ме засегне (но понякога се преструвам на обиден просто защото е нормално да се засяга човек). Чак толкова не ме е страх от истината. Чувствай се свободен да казваш всичко, което ти е на ум.
п.п. “ти си знаеш” ето това вече не ми харесва. Някои от моите читатели ме съветват (или изказват мнение просто) да съм свалял, други казват, че трябва да почака “чистенето” защото първо трябва да има мускули отдолу. Не всички пишат директно в дневника. Но все пак аз съм решил, че ще трупам маса. По-лесно е.
п.п.2 Силно се надявам страха ми от надебеляване да е неоправдан, или без покритие.. наречете го както искате.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 26.03.09 22:17.
27.03.09
04:11
Thrashmetal в крайна сметка ти преценяш как искаш да измениш фигурата си и на база това си правиш храненето и тренировките. Без ясно дефинирана цел заникъде не е човек както в моя морски град имаме една морска поговорка “Когато нямаш посока никой вятър не е попътен” .
За да не потъне дневника ще пиша от време на време, но не обещавам да е често. Every day is exactly the same - Nine inch nails.
meal 1 - сандвич: 2 филии черен хляб, 2 пържени яйца, 1 домат, краставица, извара
meal 2 - джолан, пил. хапки
meal 3 - шейк: лъжица мед, 200гр извара, 2 сурови яйца, овесени трици, пр. мляко ~1л. излезна всичко
meal 4 - ориз с пил хапки
meal 5 - извара
Скъсах си задника от лицеви упори и всякакви набирания в късния следобед. Изтрещял съм без фитнес. Скоро, съвсем скоро тръгвам пак ако ще к’вото ще да става :coolgrin:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.03.09 19:18.
Че това от днеска много ядене ли е? Общо взето не можах да изсмуча много инфо за качване на чиста ММ, затова:
ям колкото протеин, но на всяко ядене от общо 5-6 meals на ден
повече, но контролирано въглехидрати с нисък ГИ като варени картофи, пълнозърнести макарони/спагети, кафяв ориз, някои плодове, овес
ям малко мазнини
не ям бял хляб и продукти от бяло брашно
не ям никакво сладко освен някои плодове и мед с шейка
С напредване на “диетата” и яденето се увеличава маалко по малко.
п.п. От известно време мисля да се свържа с Петко К. и да го питам това-онова.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.03.09 19:40.
това че ядеш малко мазнини е пропуск.
яж си обилно, просто да е качествена храната.
бирите ги намали. да, лято е, голям праз, 1-2 бири седмично. :)
Мнението беше редактирано от HeartCore на 28.03.09 20:04.
29.03.09
15:23
На ориза не му е мястото вечер освен ако не е след тренировка
казано от Wrestling_pro на 29.03.09, 15:23:
Е това е няколко часа преди лягане. Да речем вечерята беше в 21:30. Аз си лягам в 12:30
29.03.09
15:33
казано от Thrashmetal на 29.03.09, 15:30:
казано от Wrestling_pro на 29.03.09, 15:23:
Е това е няколко часа преди лягане. Да речем вечерята беше в 21:30. Аз си лягам в 12:30
Няма значение след като се определяш с бавен метаболизъм и гледаш да качваш чисто вечер не трябва да ти се дига инсулина от въглехидрати .Има 1 статия Вкусна вечеря=фитнес вечеря?? прочетия я!!
Ами значи.. чисто месо със салата тогава. Всъщност като се замисля това ми е най-често вечерята попринцип. Така се получи оная вечер.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.03.09 15:37.
29.03.09
18:00
казано от Thrashmetal на 29.03.09, 15:34:
Ами значи.. чисто месо със салата тогава. Всъщност като се замисля това ми е най-често вечерята попринцип. Така се получи оная вечер.
Протеини или протеини и мазнини.
meal 1 - 2 филии сух хляб
meal 2 - джолан с хляб
meal 3 - сандвич: 2 филии хляб, 150-200гр. извара, 1 домат, малко краставичка, настърган кашкавал
meal 4 - шейк: 500млл. пр. мляко, 200гр. кис. мляко, 1 яйце, кафява захар, извара 200-250гр, готварско какао
meal 5 - джолан, чиния боб, 2 филии хляб
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ........ Да. Нещо такова беше яденето днеска, но не съм съвсем сигурен. Не помня :lol:
казано от Wrestling_pro на 29.03.09, 18:00:
Салатата е със зехтин/слънчогледово семе/маслини/сирене. Така че протеини и мазнини. Що?
п.п. Що спря да водиш дневника си?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.03.09 19:50.
30.03.09
13:37
казано от Thrashmetal на 29.03.09, 19:48:
meal 1 - 2 филии сух хляб
meal 2 - джолан с хляб
meal 3 - сандвич: 2 филии хляб, 150-200гр. извара, 1 домат, малко краставичка, настърган кашкавал
meal 4 - шейк: 500млл. пр. мляко, 200гр. кис. мляко, 1 яйце, кафява захар, извара 200-250гр, готварско какао
meal 5 - джолан, чиния боб, 2 филии хлябЪ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ........ Да. Нещо такова беше яденето днеска, но не съм съвсем сигурен. Не помня :lol:
казано от Wrestling_pro на 29.03.09, 18:00:
Салатата е със зехтин/слънчогледово семе/маслини/сирене. Така че протеини и мазнини. Що?
п.п. Що спря да водиш дневника си?
Мазнините не дигат иснулина а забавят усвояването на протеина през ноща Естествено непосредствено преди лягане - извара а след това
meal 1 - сух овес 4-6 с.л.
meal 2 - шепа бадми
meal 3 - джолан с 250гр. бял ориз и 150гр. сирене
meal 4 - 2 сандвича: 4 филии хляб, 4 пържени яйца (със зехтин), 1 домат, краставица
meal 5 - шейк: извара 200гр., пр. мляко 500млл., овесени трици, кафява захар, готварско какао
meal 6 - джолан, 2 чаши прясно мляко
Яденето като ядене, но май трябва да го понамаля след като не тренирам...
Каква сутрин.. Така де. Събудих се в 13:40ч., и за първи път се погледнах гол в огледалото веднага след ставане - коремът ми се беше свил на топка, все едно не беше моя. Зърната ми бяха настръхнали, понеже ми стана хладно в коридора и гърдите се бяха прибрали леко. Хареса ми много това, което видях в огледалото. А времето навън - приказка! Страхотно настроение имам днес, обещавам си преди да отида да пазарувам да потичам малко в парка - почти е готов от ремонта.
Впрочем не го споменах, но вчера припаднах. Веднага след като станах от стола от компютъра се хванах за лоста да се набера и всичко беше тип топ. Раменен смесен хват. Изглежда с раменете си съм притиснал врата, защото просто си висях и чаках да спра да се люлея и да се изстрелям нагоре. Започна бавно да ми причернява както при високо кръвно. И.. изпаднах в безсъзнание. Като се свестих бях на крака упрян до стената. Усещах напрежение в главата и най-странното нещо беше, че езикът ми беше изтръпнал.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.03.09 15:48.
meal 1 - 5 пържени яйца
meal 2 - 100гр. бадеми
meal 3 - свинска пържола, 2 филии намазани с общо 200гр. извара + краставичка
meal 4 - свинска пържола
Днеска тичах в парка близо половин час.
казано от Thrashmetal на 31.03.09, 15:47:
Впрочем не го споменах, но вчера припаднах. Веднага след като станах от стола от компютъра се хванах за лоста да се набера и всичко беше тип топ. Раменен смесен хват. Изглежда с раменете си съм притиснал врата, защото просто си висях и чаках да спра да се люлея и да се изстрелям нагоре. Започна бавно да ми причернява както при високо кръвно. И.. изпаднах в безсъзнание. Като се свестих бях на крака упрян до стената. Усещах напрежение в главата и най-странното нещо беше, че езикът ми беше изтръпнал.
Лелеле .. пази момче ;) Можеше и по-зле да стане да си удариш главата и счупиш нещо .. да навехнеш .. на мен до сега не ми се е случвало да припадам .. , но от НДВ-то което спазнвам в началото бях на границата .. да го направя сега сам ок
Поздрави
Пък на мен дори няколко пъти ми се е случвало. На един рожден ден в началото на Фев. месец бях толкова пиян, че като ме удариха паднах на земята и съм си ударил главата лошо, понеже съм изпаднал в безсъзнание. Всъщност не е толкова лошо като усещане, иначе да опасно е.