10х, Дивичка!
Боровинките - намерих един замразен мега-голям пакет в Метро...едвам го изрових, сасмо един беше останал и беше..хм..бая скъпичък...1кг ~ около 20 лв...
Абе Лим, аз предложения за нощното ставане за храна не мога да ти дам, защото аз легна ли веднъж, и чак на сутринта се зъбуждам :) Мен тази извара с какао и подсладител много ме засищат вечер и после не се будя за храна, не знам....не мога да дам предложение ....
На мен много рядко ми се случва, най-вече като съм недохранена през деня. Спасява ме нещо с голам обем + белтък.
Салата с извара, таратор, белтъчни дюнери. Но това хапване е най-вече на психологична основа и трябва там да се действа. Как обече не знам. С някакъв автотренинг може би.
На мен много рядко ми се случва, най-вече като съм недохранена през деня. Спасява ме нещо с голам обем + белтък.
Салата с извара, таратор, белтъчни дюнери. Но това хапване е най-вече на психологична основа и трябва там да се действа. Как обече не знам. С някакъв автотренинг може би.
Зная, че е психологично, Дивичка...е, и съм определено гладна...ама чак недохранена...хммм...Тъпото е, че през нощта съм сънена и не успявам да се контролирам за нищо или нещо здравословно..
Това с таратора е добра идея...Преди лягане мога да изгълтвам купа таратор - да напълни тумбака.
Мерсаж :)
Гладна си да, ама за друго :red:
За бой, нали? Мдааам...много съм гладна за такова ;)
Здравейте!
Първият ден на април започна гадно..не можах да спя почти...будих се 100 пъти през нощта и се въртях като щуглаво...Закусвах твърде рано...чак по никое време...и..с най-непрепоръчителните храни... Пропуснах бягането, защото бях ужасно ненаспана, а и навън валеше...Денят беше смотан, дъждовен, мрачен...Но пък направих размазваща тренировка...и...изгря слънцето и на мойта улица :)
Тренировката
- Напади на място - 2х5 загряващи серии (20, 30 кг) + 5х4 (40 кг)
- лодка с 35 кг - 3 х 20
- преса с щанга от полулег - 1х6 загряваща с лоста, 2х6 (40 кг), в средата на 3тата серия почти се заклещих с щангата...достраша ме и завърших с 2х6 на 30 кг
- добро утро - 2х5 загряващи (20 и 30 кг) 5х5 ( 40 кг) Бая пуках...дано да са ми се наместили най-после нещицата дето ме боляха по кръста
- трицепс зад врат, 2 ръце с 10кг дъмбел - 3х20
- крънчове/ свещ - 2 суперсерии х 20
Тука трябваше да има 10на мин интервално кардио, но не ми се правеше такова на колело и реших да го заменя с:
6 серии с по 30 сек почивка между тях (тук изтекох!!!) - горе долу 10на мин ми отнеха
- 10 суинга с 15 кг
- 10 бърпета
20 мин на колелото с умерено към бързо темпо (тук вече се свърших и направих локва под мен Хахаха), разтягане
Абе..размазах се...и се нахилих :)
уж РБД беше храната
02:00 - 100-150 гр сирене със сладко от ягоди, бразилски орех (много)
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе около 150 гр, зеле с моркови, 100 гр катък със сирене и печен пипер
17:15 - сандвич от 2филии Finntoast, малко извара, Exquisa, синьо сирене за аромат, 50на гр пилешко филе (остана от обяд, да не стане зян :) )
ТРЕНИРОВКА
20:30 - протеинов бар
22:00 - манджичка от пилешко филе, гъби и малко морков за цвят, марули, няколко маслини
Направих преди малко купата с таратор - да е готова за отреагиране в спешни гладни среднощни ситуации :lol:
Смятам да лягам след малко, така че толкова трябва да е за днес :)
П.П. Венци, при бърпетите лицева опора правиш ли в долната точка или от позиция за лицева опора с изпънати ръце се сгъваш и скачаш нагоре?
01.04.09
20:01
Лим, ами зависи от тренировката ми преди това. Ако е била кросфит и е нямало повеяе от 2 упражнения за горна част -да, но ако е била силова и бърпетите са ми вместо кардио или пък са голяма бойка - като 100те вчера не. Аз съм слаба на лицевите опори все още и като правя бъпет с опора съм много бавна. Но виж само бърпет няма кой да ме спре :)
Привет и от мен Лимчо :) и Венци :) И аз като Венцито съм слаба още за истински лицеви опори бе.....ииии значи. Ама след кросфита във вторник, там правех лицеви с колене на пода, така мога доста, женски му викат май :) ама после като се прибрах реших да пробвам да му се не види не мога ли истински да направя :) и тук се нахилих, вече мога до 5 да правя истинска лицева опора и съм много гордо със себе си :) днес мисля и аз след силова да направя бърпетчета за кардио :) ей туй Венци страхотни идеи дава, нали ?
Абе то и аз не съм особено добра с лицевите опори...преди можех 30 да направя...ама...отдавна не бях правила и последния път на 24-25 имах отказ...
Но и аз на бърпетите с лицева съм много бавна...ако опра колене в земята и направя ‘женска’ лицева, съм доста по-бърза...но дори и така 100 бр за 7-8 мин ме съмнява, че бих могла да направя... Та затова попитах :)
Хм, аз какво да кажа, дали мога повече от 10 да направя?! :lol: Важно е желанието.
Да се похваля - днес се събудих зверски гладна и още по-зверски щастлива, че не набарах таратора (или нещо друго) през нощта ;)
Да се похваля - днес се събудих зверски гладна и още по-зверски щастлива, че не набарах таратора (или нещо друго) през нощта ;)
Супер Лим, въпреки че тараторчето е безобидно, какво пък :)
Уини сега ще те контрира, че е от кисело мляко, а пък вечер не се яде кисело мляко....особено през нощта! ;)
Хахаха, таратор-маратор - през нощта не давам да се яде :lol: Ако ще да е и без мляко!
Тараторът принципно се води безобиден, обаче е много наводняващ, да знайтИ.
02.04.09
07:01
Заради солта в него се оводнява човек, може дори нещо с кръвното да се случи
Уин, аз съм послушно и никога до сега не съм ставала вечер за храница, ама понеже Лимчо става, и по добре е таратор с водица, отколкото сиренце, мед или ядки, или каквото и да е :) ей Лим, сега да не ми се обидиш..... :red:
Чак пък толкова от купичка таратор...хайде да не се втеляваме дотам...моля...
Освен това, на мен киселото мляко не ми влияе зле...точно обратното....
Чак пък толкова от купичка таратор...хайде да не се втеляваме дотам...моля...
Освен това, на мен киселото мляко не ми влияе зле...точно обратното....
Кис. мляко не е чак толкова “страшно”..... “проблема” е лактозата, а тя е едва 4-5гр. на 100гр.
Колкото до таратора, с успех може да се забърка и с извара, краставица, копър и малко зехтин ;)
Проблемът, основният проблем, е яденето през нощта, не млякото, не купичката и не лактозата. През нощта се пие вода.
Лим, само такива сутрини да имаш ;-)
Здрасти!
Днес ще съм много телеграфична, а и нямам какво толкова да пиша :) Предимно хапвах, сутринта - крос; почивка от щангите.
След снощната размазваща тренировка и салатките след това, днес откровено нямах сили да бягам...Имах чувството,че краката ми са от олово и ги помръдвам с крайни сили :) Е, избягах си маршрута, за добро време при това ;)
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 2 с.л. ленено семе, няколко резена ябълка,1 кисело мляко, канела
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе 180 гр, зеле с моркови, 80 гр катък със сирене и печен пипер
17:00 - питка от 1 яйце, 50на гр извара, 30 гр ТРОЯ
19:00 - 1 кебапче, 1 краставица, 100на гр извара с какао, подсладител, малко кокосови стърготини, 5 бадема
22:00 - 75 гр свински карета, 1 чушка
02:00 - Добавям: 4-5 лъжици таратор
И...лека нощ :)
Мнението беше редактирано от Limka на 03.04.09 06:40.
Ехее, голямо писане се е изписало...докато си достигна до дневника изръчках всички чужди дневници ;)
Страхотно слънце е напекло днес! Подходящо за пролетно почистване.. Ама, май не ми се прави това Хахаха
Днес е Денят, в който ще пробвам табата с тръстъри...Стискайте палци!
Вчера, 3.04 - се натренирах жестоко! отново :)
Тренировката
Заграване с 20на клека без тежест, 10 тръстъра с лоста
- Клек до хоризонтала - 2х5 загряващи серии (20, 40 кг) + 5х4 (65 кг)
- набиране, неутрален хват - 5 серии - 4, 4, 4, 3 (отказ), 4 (последната серия явно след малко по-дълга почивка :) )
- преса с щанга от лег - 1х6 загряваща с лоста, 4х6 (40 кг)
- тяга с изпънати крака - 2х5 загряващи серии (20, 40 кг) + 5х5 (65 кг)
- бицепс от полулег, променлив хват с 2 петички - 3х20
- молитва на портален скрипец, 50 кг / вдиганене на крака и таз от лакътна опора - 4 суперсерии х 20
- странични хиперекстензии - по 50/ страна
15 тръстъра с лоста
30 мин бързичко на степера, разтягане
нещо между ВВД и РБД беше храната
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 1-2 с.л. ленено семе, 50 гр боровинки, 1 кисело мляко
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе около 100 гр, зеле с моркови, около 200 гр варени картофи
17:15 - сандвич от 2филии Finntoast, малко извара, Exquisa, синьо сирене за аромат,
ТРЕНИРОВКА
20:30 - протеинов бар
22:00 - много неща: много салата от домати, краставици, пипер, сирене и синьо сирене, няколко маслини, мъничко свинско месо, 1 тиквичка с част от яйце, малко извара и малко сирене, 1/2 чаша червено домашно вино
24:00 - пак малко парче свинско месо (15на гр), още малко от синьото сирене, няколко парченца доматки и краставици (остатъци от салатата)
Толкова за вчера. Отива да се мъча да правя тирамисуто на Дива :)
Мнението беше редактирано от Limka на 04.04.09 09:51.
Добър вечер!
Дойде ред и за моя отчет :) Хихи, даже и с рима ;-P
Вихрих се днес в кухнята, направих тирамисуто на Дивичка...всички много ми го харесаха. Може пък да има някакъв шанс да се науча да готвя :) Размазах се на тренировката си...ама много яко... И кръстът ме боли..от 2 седмици - някога повече, някога по-малко, от време на време заглъхва...Но вчера и днес е...много зле... Забравям за добро утро и римска тяга за известно време... Класическата ще я правя, тя не ме предразполга към грешно изпълнение..
Тренировката днес на 04.04.09
- Табата с тръстери с Олимпийския лост (в първата серия направих 14 бр/ 20 сек, 2та свалих на 12/20 сек; след това 11-12/ 20 сек; последната серия 11бр/20 сек) Ами, какво да кажа - брутално натоварване...Не повърнах, не ми се гадеше, но цялата треперех след това... След 10на мин почивка и освестване:
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) ) След няколко минути нормализиране на дишането последва:
- коремно избутване с 15 кг диск - 4х20
- крънчове с 10кг диск - 4х20
- повдигане на крака и торс от страничен лег - 4 х20/ страна
Стречинг, без кардио, ама то как и да имам сили за такова след такава тренировка?
РБД беше храната
09:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 50 гр боровинки, 1 кисело мляко
12.15 - 1 грейпфрут
14:00 - 2 тиквички с яйце, извара и малко сирене; салата: домати, краставици, пипер, сирене, няколко маслини;
15:30-16.30 - бях на прощъпулник: парче питка (бяла, мазна и много вкусна :) ), 1 шок. бонбон, шепа ядки (фъстъци, бадеми - ок. 30-40 гр)
ТРЕНИРОВКА
19:30 - протеинов бар
20:30 - парче от тирамисуто
23:00 - като обяда: тиквичка и половина с яйце, извара и малко сирене; салата: домати, краставици, пипер, сирене, няколко маслини
02:00 - добавям: 1/2 купичка таратор :coolmad:
Мазнините вероятно са ми повечко от желаните..но...не съм смятала и не възнамерявам да го направя...
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 05.04.09 05:00.
- Табата с тръстери с Олимпийския лост (в първата серия направих 14 бр/ 20 сек, 2та свалих на 12/20 сек; след това 11-12/ 20 сек; последната серия 11бр/20 сек) Ами, какво да кажа - брутално натоварване...Не повърнах, не ми се гадеше, но цялата треперех след това... След 10на мин почивка и освестване:
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) )
Направо размазваш с кросфит комплексите! В страхотна форма си! Браво!
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) )Направо размазваш с кросфит комплексите! В страхотна форма си! Браво!
Oха Лим, това ще пробвам и аз, имам в предвид комбинацията от Тръстъри, после бърпети и корем :) хареса ми много, ама....ще видим дали ще се справя, така както ти :) Браво, кефиш ме много :)
Веси, не пробвай и двете...много е! Табатата е напълно достатъчно, аз след това съжалявах малко, че съм направила бърпетите - толкова се премазах, че чак се разкривих :)
Какво пропуснах вчера?
Веси, не пробвай и двете...много е! Табатата е напълно достатъчно, аз след това съжалявах малко, че съм направила бърпетите - толкова се премазах, че чак се разкривих :)
Какво пропуснах вчера?
Вчера и аз пропуснах Лим, не сварих да се прибера на време, и си задоволих съвестта с размазващо ТАЕ БО на Били Бланкс у дома :)
Вчера, 05.04.09 беше ден без тренировки (освен кардиото с парцала на прозорците ;) )
Храната беше НВД, с малко повечко мазнини от предвиденото, ще се пробвам да възпроизведа:
- 30 гр ТРОЯ, няколко ягоди, 1 кисело мляко
- 1 грейпфрут
- 1 парче торта (от извареното Тирамису)
- пилешко бяло месце, салата от печен пипер
- коприва с малко булгур, 75 гр Exquisa
- агнешка вратна пържола, зелена салата, няколко маслини
- 2 лъжици фъстъчено масло (правих седмичната доза протеинови вафли...и...така помежду другото, излапах 2 л фъст масло)
- 50на гр пуешко филе
Ехо-ехенцеее :) Здрасти и с вечерен час днес 06 Април:)
Днес беше....понеделнично..не ми се работеше...а и работа нямаше особено много (криза бе, трябва да си я търся вече работата)
Кръстът продължава да ме боли брутално, но няма да му се дам! Изкарах от тежката артилерия загряващи мазила и един стягащ колан... Общо взето...мириша на баба и ходя като баба :lol: Много съм секси ;-P
Тренировката
- хиперекстензии - 4 х 15 бавни,без тежест
- Плие с дъмбел - 2х5 загряващи серии (15, 25 кг) + 5х4 (40 кг - ми, не ми беше особено трудно, но това са най-големите дъмбели в залата. Е, пак порядъчно се поразчекнах...ако продължавам така, скоро ще мога да правя шпагат ;) )
- гребане с щанга 25 кг - 3х20
- лицеви опори с пляскане - 4х6 - голяма забава, з апърви път пробвах такова нещо и подозирам, че бях забавна картинка :)
- отпади - 2х5 загряващи серии (20, 30 кг) + 5х4 (45 кг)
- трицепс от полулег, 2х4 кг - 4х20
- Dragon flag - надолу 4х5
- Floor wipers - 4х20
- squat clean + thruster + back squat + push press - 5 бр с 20 кг; 3 бр с 25 кг; 3 бр с 30 кг
11 мин интервално на колелото; 20 мин бързичко на степера, разтягане
Храната би следвало да е ВВД
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, няколко ягоди, 1 кисело мляко
11.15 - 1 грейпфрут, 1 шоколадов бонбон
13:00 - пилешко филе около 70-80 гр, зеле с моркови, 230 гр варени картофи
17:15 - сандвич от 2 филии Finntoast, парче гауда лайт, парче щраусово филе
ТРЕНИРОВКА
20:15 - протеинов бар
22:00 - пъстърва на скара с малко задушени карфиолчета, броколи и зелен фасул, марули, 15на маслини с бадем
преди лягане: таратор
Ми..толкова за днес. До скиф :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.04.09 19:55.
Кръстът продължава да ме боли брутално, но няма да му се дам!
Ако така те боли кръстът, си вземи направление за скенер. Не е нормално да те боли, това е сигнал, че трябва да си направиш снимка.
Не питай старило, а питай патило, дето викат хората.
Лимче, не си прави майтап с кръста. Ти може и да не му се дадеш, ама той може да те предаде ;-) Направила си някакъв дисбаланс, нещо ми се види... не е от добрютрото.
Как да кажа...мисля, че го пренатоварих...освен това тия кросфит комплексите с добро утро, където бързаш...много е лесно да направиш компромис с формата, за да съкратиш времето...
Ще го пазя кръстника известно време. Ако не мине, разбира се, че ще има доФтор :)
Как да кажа...мисля, че го пренатоварих...освен това тия кросфит комплексите с добро утро, където бързаш...много е лесно да направиш компромис с формата, за да съкратиш времето...
Ще го пазя кръстника известно време. Ако не мине, разбира се, че ще има доФтор :)
Точно това аз имам предвид - тя, болката, ще отшуми след някакъв период, даже и да имаш травма, и може после доста време да не я усетиш и да си мислиш, че всичко е ОК. Нали и аз бях така, и знам. Но ако си направиш снимка, ще се видят евентуални дегенеративни изменения на прешлените, и ще си спестиш дискова херния след време...Честно, знам за какво става въпрос. За твое добро е.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.04.09 05:14.
Ееееххх, Лимчо, какво ще ги правим тия кръстове бе ..... лошо, пази го много, моя не се е обаждал от както започнах да тренирам както вие с Дидка ми казахте, ама твоя що така бе.....ххммм....пази се :)
Ееееххх, Лимчо, какво ще ги правим тия кръстове бе ..... лошо, пази го много, моя не се е обаждал от както започнах да тренирам както вие с Дидка ми казахте, ама твоя що така бе.....ххммм....пази се :)
Ами, като за начало започвам да го пазя и лекичко да го пораздвижвам (както ти в началото) Ако няма подобрение - ще има доктор. Макар че доколкото се познавам и въпреки опита на други хора, докторът ще е последното нещо...Хич не ги обичам :) И не им вярвам... Ще си дам малко време за възстановяване; никакви тежки тяги, добро утро...леко само с хиперкестензии и супермен :)
Няма страшно! Ще мине! Аз много добре зная кога ме заболя и май зная и защо...просто го пренатоварих. Сега ще почива малко ;)
Точно така, дай му почивка малко, аз съм много доволно от екстензиите и сега вече Добро утро или тягите не ми създават проблем, но ти.....почивай :)
Здрасти!
Днес смятам да работя...много...Минавам само набързо да споделя, че този месец съм в някакъв страхотен застой...няма никаква промяна...въпреки ротацията, въпреки смяната на тренировките, въпреки кросфит. Снощи разсъждавах и реших да поразчупя нещата с 2-3 седмици ниски въглехидрати. Сега тренировките ми не са толкова обемни; намалих и бягането, смятам, че би трябвало да мога да изкарвам със 100на гр въглени на ден.
Започвам от днес. :)
Хайде лек ден!
Здрасти!
Днес смятам да работя...много...Минавам само набързо да споделя, че този месец съм в някакъв страхотен застой...няма никаква промяна...въпреки ротацията, въпреки смяната на тренировките, въпреки кросфит. Снощи разсъждавах и реших да поразчупя нещата с 2-3 седмици ниски въглехидрати. Сега тренировките ми не са толкова обемни; намалих и бягането, смятам, че би трябвало да мога да изкарвам със 100на гр въглени на ден.
Започвам от днес. :)Хайде лек ден!
Абе Лим, здрасти :) и аз чувствам че съм в застой, нищо не се случва, аз го дължа на времето, промяната, пълнолуние, липсва цикъл вече доста време, нещо не е наред....не е добре :) поне на мен много ми се отразяват тия неща ......