10х, Дивичка!
Боровинките - намерих един замразен мега-голям пакет в Метро...едвам го изрових, сасмо един беше останал и беше..хм..бая скъпичък...1кг ~ около 20 лв...
Абе Лим, аз предложения за нощното ставане за храна не мога да ти дам, защото аз легна ли веднъж, и чак на сутринта се зъбуждам :) Мен тази извара с какао и подсладител много ме засищат вечер и после не се будя за храна, не знам....не мога да дам предложение ....
На мен много рядко ми се случва, най-вече като съм недохранена през деня. Спасява ме нещо с голам обем + белтък.
Салата с извара, таратор, белтъчни дюнери. Но това хапване е най-вече на психологична основа и трябва там да се действа. Как обече не знам. С някакъв автотренинг може би.
казано от diva 97 на 01.04.09, 06:56:
На мен много рядко ми се случва, най-вече като съм недохранена през деня. Спасява ме нещо с голам обем + белтък.
Салата с извара, таратор, белтъчни дюнери. Но това хапване е най-вече на психологична основа и трябва там да се действа. Как обече не знам. С някакъв автотренинг може би.
Зная, че е психологично, Дивичка...е, и съм определено гладна...ама чак недохранена...хммм...Тъпото е, че през нощта съм сънена и не успявам да се контролирам за нищо или нещо здравословно..
Това с таратора е добра идея...Преди лягане мога да изгълтвам купа таратор - да напълни тумбака.
Мерсаж :)
казано от Winnie на 01.04.09, 17:52:
Гладна си да, ама за друго :red:
За бой, нали? Мдааам...много съм гладна за такова ;)
Здравейте!
Първият ден на април започна гадно..не можах да спя почти...будих се 100 пъти през нощта и се въртях като щуглаво...Закусвах твърде рано...чак по никое време...и..с най-непрепоръчителните храни... Пропуснах бягането, защото бях ужасно ненаспана, а и навън валеше...Денят беше смотан, дъждовен, мрачен...Но пък направих размазваща тренировка...и...изгря слънцето и на мойта улица :)
Тренировката
- Напади на място - 2х5 загряващи серии (20, 30 кг) + 5х4 (40 кг)
- лодка с 35 кг - 3 х 20
- преса с щанга от полулег - 1х6 загряваща с лоста, 2х6 (40 кг), в средата на 3тата серия почти се заклещих с щангата...достраша ме и завърших с 2х6 на 30 кг
- добро утро - 2х5 загряващи (20 и 30 кг) 5х5 ( 40 кг) Бая пуках...дано да са ми се наместили най-после нещицата дето ме боляха по кръста
- трицепс зад врат, 2 ръце с 10кг дъмбел - 3х20
- крънчове/ свещ - 2 суперсерии х 20
Тука трябваше да има 10на мин интервално кардио, но не ми се правеше такова на колело и реших да го заменя с:
6 серии с по 30 сек почивка между тях (тук изтекох!!!) - горе долу 10на мин ми отнеха
- 10 суинга с 15 кг
- 10 бърпета
20 мин на колелото с умерено към бързо темпо (тук вече се свърших и направих локва под мен Хахаха), разтягане
Абе..размазах се...и се нахилих :)
уж РБД беше храната
02:00 - 100-150 гр сирене със сладко от ягоди, бразилски орех (много)
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе около 150 гр, зеле с моркови, 100 гр катък със сирене и печен пипер
17:15 - сандвич от 2филии Finntoast, малко извара, Exquisa, синьо сирене за аромат, 50на гр пилешко филе (остана от обяд, да не стане зян :) )
ТРЕНИРОВКА
20:30 - протеинов бар
22:00 - манджичка от пилешко филе, гъби и малко морков за цвят, марули, няколко маслини
Направих преди малко купата с таратор - да е готова за отреагиране в спешни гладни среднощни ситуации :lol:
Смятам да лягам след малко, така че толкова трябва да е за днес :)
П.П. Венци, при бърпетите лицева опора правиш ли в долната точка или от позиция за лицева опора с изпънати ръце се сгъваш и скачаш нагоре?
01.04.09
20:01
Лим, ами зависи от тренировката ми преди това. Ако е била кросфит и е нямало повеяе от 2 упражнения за горна част -да, но ако е била силова и бърпетите са ми вместо кардио или пък са голяма бойка - като 100те вчера не. Аз съм слаба на лицевите опори все още и като правя бъпет с опора съм много бавна. Но виж само бърпет няма кой да ме спре :)
Привет и от мен Лимчо :) и Венци :) И аз като Венцито съм слаба още за истински лицеви опори бе.....ииии значи. Ама след кросфита във вторник, там правех лицеви с колене на пода, така мога доста, женски му викат май :) ама после като се прибрах реших да пробвам да му се не види не мога ли истински да направя :) и тук се нахилих, вече мога до 5 да правя истинска лицева опора и съм много гордо със себе си :) днес мисля и аз след силова да направя бърпетчета за кардио :) ей туй Венци страхотни идеи дава, нали ?
Абе то и аз не съм особено добра с лицевите опори...преди можех 30 да направя...ама...отдавна не бях правила и последния път на 24-25 имах отказ...
Но и аз на бърпетите с лицева съм много бавна...ако опра колене в земята и направя ‘женска’ лицева, съм доста по-бърза...но дори и така 100 бр за 7-8 мин ме съмнява, че бих могла да направя... Та затова попитах :)
Хм, аз какво да кажа, дали мога повече от 10 да направя?! :lol: Важно е желанието.
Да се похваля - днес се събудих зверски гладна и още по-зверски щастлива, че не набарах таратора (или нещо друго) през нощта ;)
казано от Limka на 02.04.09, 06:46:
Да се похваля - днес се събудих зверски гладна и още по-зверски щастлива, че не набарах таратора (или нещо друго) през нощта ;)
Супер Лим, въпреки че тараторчето е безобидно, какво пък :)
Уини сега ще те контрира, че е от кисело мляко, а пък вечер не се яде кисело мляко....особено през нощта! ;)
Хахаха, таратор-маратор - през нощта не давам да се яде :lol: Ако ще да е и без мляко!
Тараторът принципно се води безобиден, обаче е много наводняващ, да знайтИ.
02.04.09
07:01
Заради солта в него се оводнява човек, може дори нещо с кръвното да се случи
Уин, аз съм послушно и никога до сега не съм ставала вечер за храница, ама понеже Лимчо става, и по добре е таратор с водица, отколкото сиренце, мед или ядки, или каквото и да е :) ей Лим, сега да не ми се обидиш..... :red:
Чак пък толкова от купичка таратор...хайде да не се втеляваме дотам...моля...
Освен това, на мен киселото мляко не ми влияе зле...точно обратното....
казано от Limka на 02.04.09, 07:04:
Чак пък толкова от купичка таратор...хайде да не се втеляваме дотам...моля...
Освен това, на мен киселото мляко не ми влияе зле...точно обратното....
Кис. мляко не е чак толкова “страшно”..... “проблема” е лактозата, а тя е едва 4-5гр. на 100гр.
Колкото до таратора, с успех може да се забърка и с извара, краставица, копър и малко зехтин ;)
Проблемът, основният проблем, е яденето през нощта, не млякото, не купичката и не лактозата. През нощта се пие вода.
Лим, само такива сутрини да имаш ;-)
Здрасти!
Днес ще съм много телеграфична, а и нямам какво толкова да пиша :) Предимно хапвах, сутринта - крос; почивка от щангите.
След снощната размазваща тренировка и салатките след това, днес откровено нямах сили да бягам...Имах чувството,че краката ми са от олово и ги помръдвам с крайни сили :) Е, избягах си маршрута, за добро време при това ;)
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 2 с.л. ленено семе, няколко резена ябълка,1 кисело мляко, канела
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе 180 гр, зеле с моркови, 80 гр катък със сирене и печен пипер
17:00 - питка от 1 яйце, 50на гр извара, 30 гр ТРОЯ
19:00 - 1 кебапче, 1 краставица, 100на гр извара с какао, подсладител, малко кокосови стърготини, 5 бадема
22:00 - 75 гр свински карета, 1 чушка
02:00 - Добавям: 4-5 лъжици таратор
И...лека нощ :)
Мнението беше редактирано от Limka на 03.04.09 06:40.
Ехее, голямо писане се е изписало...докато си достигна до дневника изръчках всички чужди дневници ;)
Страхотно слънце е напекло днес! Подходящо за пролетно почистване.. Ама, май не ми се прави това Хахаха
Днес е Денят, в който ще пробвам табата с тръстъри...Стискайте палци!
Вчера, 3.04 - се натренирах жестоко! отново :)
Тренировката
Заграване с 20на клека без тежест, 10 тръстъра с лоста
- Клек до хоризонтала - 2х5 загряващи серии (20, 40 кг) + 5х4 (65 кг)
- набиране, неутрален хват - 5 серии - 4, 4, 4, 3 (отказ), 4 (последната серия явно след малко по-дълга почивка :) )
- преса с щанга от лег - 1х6 загряваща с лоста, 4х6 (40 кг)
- тяга с изпънати крака - 2х5 загряващи серии (20, 40 кг) + 5х5 (65 кг)
- бицепс от полулег, променлив хват с 2 петички - 3х20
- молитва на портален скрипец, 50 кг / вдиганене на крака и таз от лакътна опора - 4 суперсерии х 20
- странични хиперекстензии - по 50/ страна
15 тръстъра с лоста
30 мин бързичко на степера, разтягане
нещо между ВВД и РБД беше храната
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 1-2 с.л. ленено семе, 50 гр боровинки, 1 кисело мляко
11.15 - 1 грейпфрут
13:30 - пилешко филе около 100 гр, зеле с моркови, около 200 гр варени картофи
17:15 - сандвич от 2филии Finntoast, малко извара, Exquisa, синьо сирене за аромат,
ТРЕНИРОВКА
20:30 - протеинов бар
22:00 - много неща: много салата от домати, краставици, пипер, сирене и синьо сирене, няколко маслини, мъничко свинско месо, 1 тиквичка с част от яйце, малко извара и малко сирене, 1/2 чаша червено домашно вино
24:00 - пак малко парче свинско месо (15на гр), още малко от синьото сирене, няколко парченца доматки и краставици (остатъци от салатата)
Толкова за вчера. Отива да се мъча да правя тирамисуто на Дива :)
Мнението беше редактирано от Limka на 04.04.09 09:51.
Добър вечер!
Дойде ред и за моя отчет :) Хихи, даже и с рима ;-P
Вихрих се днес в кухнята, направих тирамисуто на Дивичка...всички много ми го харесаха. Може пък да има някакъв шанс да се науча да готвя :) Размазах се на тренировката си...ама много яко... И кръстът ме боли..от 2 седмици - някога повече, някога по-малко, от време на време заглъхва...Но вчера и днес е...много зле... Забравям за добро утро и римска тяга за известно време... Класическата ще я правя, тя не ме предразполга към грешно изпълнение..
Тренировката днес на 04.04.09
- Табата с тръстери с Олимпийския лост (в първата серия направих 14 бр/ 20 сек, 2та свалих на 12/20 сек; след това 11-12/ 20 сек; последната серия 11бр/20 сек) Ами, какво да кажа - брутално натоварване...Не повърнах, не ми се гадеше, но цялата треперех след това... След 10на мин почивка и освестване:
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) ) След няколко минути нормализиране на дишането последва:
- коремно избутване с 15 кг диск - 4х20
- крънчове с 10кг диск - 4х20
- повдигане на крака и торс от страничен лег - 4 х20/ страна
Стречинг, без кардио, ама то как и да имам сили за такова след такава тренировка?
РБД беше храната
09:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, 50 гр боровинки, 1 кисело мляко
12.15 - 1 грейпфрут
14:00 - 2 тиквички с яйце, извара и малко сирене; салата: домати, краставици, пипер, сирене, няколко маслини;
15:30-16.30 - бях на прощъпулник: парче питка (бяла, мазна и много вкусна :) ), 1 шок. бонбон, шепа ядки (фъстъци, бадеми - ок. 30-40 гр)
ТРЕНИРОВКА
19:30 - протеинов бар
20:30 - парче от тирамисуто
23:00 - като обяда: тиквичка и половина с яйце, извара и малко сирене; салата: домати, краставици, пипер, сирене, няколко маслини
02:00 - добавям: 1/2 купичка таратор :coolmad:
Мазнините вероятно са ми повечко от желаните..но...не съм смятала и не възнамерявам да го направя...
Лека нощ!
Мнението беше редактирано от Limka на 05.04.09 05:00.
казано от Limka на 04.04.09, 20:55:
- Табата с тръстери с Олимпийския лост (в първата серия направих 14 бр/ 20 сек, 2та свалих на 12/20 сек; след това 11-12/ 20 сек; последната серия 11бр/20 сек) Ами, какво да кажа - брутално натоварване...Не повърнах, не ми се гадеше, но цялата треперех след това... След 10на мин почивка и освестване:
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) )
Направо размазваш с кросфит комплексите! В страхотна форма си! Браво!
казано от Vic на 04.04.09, 21:23:
казано от Limka на 04.04.09, 20:55:
- 100 бърпета - 10 серии х 10 бр с 30 сек почивка между тях (отнеха ми 11-12 мин тези бърпети и след като приключих с тях, вече не можех да взема решение дали ми се гади или не...определно ми ‘олекна’ главата :) )Направо размазваш с кросфит комплексите! В страхотна форма си! Браво!
Oха Лим, това ще пробвам и аз, имам в предвид комбинацията от Тръстъри, после бърпети и корем :) хареса ми много, ама....ще видим дали ще се справя, така както ти :) Браво, кефиш ме много :)
Веси, не пробвай и двете...много е! Табатата е напълно достатъчно, аз след това съжалявах малко, че съм направила бърпетите - толкова се премазах, че чак се разкривих :)
Какво пропуснах вчера?
казано от Limka на 06.04.09, 06:40:
Веси, не пробвай и двете...много е! Табатата е напълно достатъчно, аз след това съжалявах малко, че съм направила бърпетите - толкова се премазах, че чак се разкривих :)
Какво пропуснах вчера?
Вчера и аз пропуснах Лим, не сварих да се прибера на време, и си задоволих съвестта с размазващо ТАЕ БО на Били Бланкс у дома :)
Вчера, 05.04.09 беше ден без тренировки (освен кардиото с парцала на прозорците ;) )
Храната беше НВД, с малко повечко мазнини от предвиденото, ще се пробвам да възпроизведа:
- 30 гр ТРОЯ, няколко ягоди, 1 кисело мляко
- 1 грейпфрут
- 1 парче торта (от извареното Тирамису)
- пилешко бяло месце, салата от печен пипер
- коприва с малко булгур, 75 гр Exquisa
- агнешка вратна пържола, зелена салата, няколко маслини
- 2 лъжици фъстъчено масло (правих седмичната доза протеинови вафли...и...така помежду другото, излапах 2 л фъст масло)
- 50на гр пуешко филе
Ехо-ехенцеее :) Здрасти и с вечерен час днес 06 Април:)
Днес беше....понеделнично..не ми се работеше...а и работа нямаше особено много (криза бе, трябва да си я търся вече работата)
Кръстът продължава да ме боли брутално, но няма да му се дам! Изкарах от тежката артилерия загряващи мазила и един стягащ колан... Общо взето...мириша на баба и ходя като баба :lol: Много съм секси ;-P
Тренировката
- хиперекстензии - 4 х 15 бавни,без тежест
- Плие с дъмбел - 2х5 загряващи серии (15, 25 кг) + 5х4 (40 кг - ми, не ми беше особено трудно, но това са най-големите дъмбели в залата. Е, пак порядъчно се поразчекнах...ако продължавам така, скоро ще мога да правя шпагат ;) )
- гребане с щанга 25 кг - 3х20
- лицеви опори с пляскане - 4х6 - голяма забава, з апърви път пробвах такова нещо и подозирам, че бях забавна картинка :)
- отпади - 2х5 загряващи серии (20, 30 кг) + 5х4 (45 кг)
- трицепс от полулег, 2х4 кг - 4х20
- Dragon flag - надолу 4х5
- Floor wipers - 4х20
- squat clean + thruster + back squat + push press - 5 бр с 20 кг; 3 бр с 25 кг; 3 бр с 30 кг
11 мин интервално на колелото; 20 мин бързичко на степера, разтягане
Храната би следвало да е ВВД
КРОС
08:30 - 30 гр ТРОЯ, 1 с.л. ленено семе, няколко ягоди, 1 кисело мляко
11.15 - 1 грейпфрут, 1 шоколадов бонбон
13:00 - пилешко филе около 70-80 гр, зеле с моркови, 230 гр варени картофи
17:15 - сандвич от 2 филии Finntoast, парче гауда лайт, парче щраусово филе
ТРЕНИРОВКА
20:15 - протеинов бар
22:00 - пъстърва на скара с малко задушени карфиолчета, броколи и зелен фасул, марули, 15на маслини с бадем
преди лягане: таратор
Ми..толкова за днес. До скиф :)
Мнението беше редактирано от Limka на 06.04.09 19:55.
казано от Limka на 06.04.09, 19:54:
Кръстът продължава да ме боли брутално, но няма да му се дам!
Ако така те боли кръстът, си вземи направление за скенер. Не е нормално да те боли, това е сигнал, че трябва да си направиш снимка.
Не питай старило, а питай патило, дето викат хората.
Лимче, не си прави майтап с кръста. Ти може и да не му се дадеш, ама той може да те предаде ;-) Направила си някакъв дисбаланс, нещо ми се види... не е от добрютрото.
Как да кажа...мисля, че го пренатоварих...освен това тия кросфит комплексите с добро утро, където бързаш...много е лесно да направиш компромис с формата, за да съкратиш времето...
Ще го пазя кръстника известно време. Ако не мине, разбира се, че ще има доФтор :)
казано от Limka на 07.04.09, 04:50:
Как да кажа...мисля, че го пренатоварих...освен това тия кросфит комплексите с добро утро, където бързаш...много е лесно да направиш компромис с формата, за да съкратиш времето...
Ще го пазя кръстника известно време. Ако не мине, разбира се, че ще има доФтор :)
Точно това аз имам предвид - тя, болката, ще отшуми след някакъв период, даже и да имаш травма, и може после доста време да не я усетиш и да си мислиш, че всичко е ОК. Нали и аз бях така, и знам. Но ако си направиш снимка, ще се видят евентуални дегенеративни изменения на прешлените, и ще си спестиш дискова херния след време...Честно, знам за какво става въпрос. За твое добро е.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.04.09 05:14.
Ееееххх, Лимчо, какво ще ги правим тия кръстове бе ..... лошо, пази го много, моя не се е обаждал от както започнах да тренирам както вие с Дидка ми казахте, ама твоя що така бе.....ххммм....пази се :)
казано от Vessi на 07.04.09, 06:11:
Ееееххх, Лимчо, какво ще ги правим тия кръстове бе ..... лошо, пази го много, моя не се е обаждал от както започнах да тренирам както вие с Дидка ми казахте, ама твоя що така бе.....ххммм....пази се :)
Ами, като за начало започвам да го пазя и лекичко да го пораздвижвам (както ти в началото) Ако няма подобрение - ще има доктор. Макар че доколкото се познавам и въпреки опита на други хора, докторът ще е последното нещо...Хич не ги обичам :) И не им вярвам... Ще си дам малко време за възстановяване; никакви тежки тяги, добро утро...леко само с хиперкестензии и супермен :)
Няма страшно! Ще мине! Аз много добре зная кога ме заболя и май зная и защо...просто го пренатоварих. Сега ще почива малко ;)
Точно така, дай му почивка малко, аз съм много доволно от екстензиите и сега вече Добро утро или тягите не ми създават проблем, но ти.....почивай :)
Здрасти!
Днес смятам да работя...много...Минавам само набързо да споделя, че този месец съм в някакъв страхотен застой...няма никаква промяна...въпреки ротацията, въпреки смяната на тренировките, въпреки кросфит. Снощи разсъждавах и реших да поразчупя нещата с 2-3 седмици ниски въглехидрати. Сега тренировките ми не са толкова обемни; намалих и бягането, смятам, че би трябвало да мога да изкарвам със 100на гр въглени на ден.
Започвам от днес. :)
Хайде лек ден!
казано от Limka на 08.04.09, 06:14:
Здрасти!
Днес смятам да работя...много...Минавам само набързо да споделя, че този месец съм в някакъв страхотен застой...няма никаква промяна...въпреки ротацията, въпреки смяната на тренировките, въпреки кросфит. Снощи разсъждавах и реших да поразчупя нещата с 2-3 седмици ниски въглехидрати. Сега тренировките ми не са толкова обемни; намалих и бягането, смятам, че би трябвало да мога да изкарвам със 100на гр въглени на ден.
Започвам от днес. :)Хайде лек ден!
Абе Лим, здрасти :) и аз чувствам че съм в застой, нищо не се случва, аз го дължа на времето, промяната, пълнолуние, липсва цикъл вече доста време, нещо не е наред....не е добре :) поне на мен много ми се отразяват тия неща ......