CrossFit

Прескочи до:

slavko - endilana :) аз те аднах вече

05.04.09
13:02

Та днес експериментирах с “Bear comlex”.
1ва - 40кг
2ра - 50кг
3та - 50кг
4та - 40кг
5та - 40кг
Доста зорно ми дойде.Правих го около 20-25 минути.
Не знам дали ще му намеря място в близките месеци, но определено ще го имам в предвид за по-нататък.
А вие всички, които редовно тренирате така сте изроди  :-)  Поздравления!
Ще чета темата с интерес. :)

Мнението беше редактирано от Никола на 05.04.09 13:03.

05.04.09
13:05

това оргиналния http://www.youtube.com/watch?v=yVT19TV-JeM&feature=related manmakers ли е?

А някой знае ли как се опраделя от макса, щангата на тяга на кинг-конг?

05.04.09
13:15

Никола, има люде, които само така тренират...аз лично правя комплески през ден...включва ми се идеално към фитнеса и към бягането...но трябва и доста добро възстановяване. Но ти гарантирам, че ако сериозно минаваш през комплексите 2-3 пъти седмично, много скоро ще усетиш как постиженията ти в бодибилдинга ще се повишат...повече сила, въздух, издръжливост, въпорса е да си сериозен, и като почнеш да правиш примерно един “Фран”, да не се отказваш по средата, боли, пари, няма значение, можеш да починеш, да поолабиш някое кило на лоста, но да си го довършиш...

05.04.09
14:58

казано от jalokin на 05.04.09, 13:05:

това оргиналния http://www.youtube.com/watch?v=yVT19TV-JeM&feature=related manmakers ли е?

По принцип си е това, само дето тоя направи 2 повторения ..всъщност не знам дали и тука е като мечока 5Х7, а относно макса - аз на тяга ставам с 170-180, а “мечия” комплекс го правя с 50 кг (казвам ти го ориентировъчно)
Опс. извинявай .. късно видях, че питаш за “Кинг Конг” ..
;)
По-здрави ! ;)

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 05.04.09 15:02.

MA

05.04.09
15:13

казано от slavko на 05.04.09, 10:30:

нямаш грижи приятел, аз тренирам в кронос...всеки ден съм там, някои дни и по два пъти в зависимост как съм с работните ангажименти...ще се радвам, ако си наистина запален по крос-фит-а да направим заедно някое комплексче...
за Скайпа..сега в момента издирвам Vic..:)))

Чак запален не, по скоро ми е интересно как действа ;)
Не, че съм ти в категорията, но това не пречи да се видим някой път в кроноса, и без това не съм ходил там :)

05.04.09
16:07

казано от Никола на 05.04.09, 13:02:

Та днес експериментирах с “Bear comlex”.
1ва - 40кг
2ра - 50кг
3та - 50кг
4та - 40кг
5та - 40кг
Доста зорно ми дойде.Правих го около 20-25 минути.
Не знам дали ще му намеря място в близките месеци, но определено ще го имам в предвид за по-нататък.
А вие всички, които редовно тренирате така сте изроди  :-)  Поздравления!
Ще чета темата с интерес. :)

Браво, Никола!

Малко дълго си го правил, но за първи път е добре! Пробвай след 2 седмици примерно, само с 50 кг. Темпото при мен беше около минута на серия, после минута и половина почивка, но тук няма стриктно ограничение, както е при други комплекси. Накрая си щастлив, че си свършил  :-)  и си оцелял.

Общо взето, такова е чувството и при другите комплекси. Някой са изключително силови (Кинг Конг), други наблягат на издръжливостта. Но основнитв принципи са следните - максимално бързо, минимална почивка (или без почивка!  :cheese: ), достигането до отказ не означава край на серията, броят се само успешните повторения.

Включвай се и споделяй впечатления! Успех!

05.04.09
16:23

казано от jalokin на 05.04.09, 13:05:

Здрасто, Jalokin!

Това е ManMakers, но този тип Rob Orlando е животно от класа и използва доста големи тежести (235 либр=107 кг...). Със 100 кг аз правя 3 повт, но не мисля, че засега ще ми е по силите да довърша 5 серии... Избрал съм да го правя със 80 кг, пък да видим кой кого.

За Кинг Кинг - гледал съм клипове със тяга 207 кг, аз лично го правих 2 пъти с тяга 170 кг (на щангата. която ползвам, не може да се сложи повече). Предлагам ти да изполваш 85-90% от абсолютния ти максимум на тяга (моят макс в момента е 200 кг).

Ето едно клипче на Jason Khalipa, който е доста здрав, но се измъчи яко на обръщането http://www.youtube.com/watch?v=NDld_l3x8Tk&feature=related.

Мнението беше редактирано от Vic на 05.04.09 16:24.

05.04.09
17:19

Rob Orlando има супер изчистена техника и наистина е силен, но все пак си е и тежичък....Jason е всепризнат, няма такъв инат и воля...той май е многократен шампион в щатите по крос-фит състезанията...май само Everet го е бил...

ГО

05.04.09
18:03

Някой ще ме обясни ли принципите на кросфит-а ?Интерсува ме също и това как се подбират упражненията в даден комплекс. :)

05.04.09
18:11

казано от Vic на 05.04.09, 16:23:

Здрасто, Jalokin!

Това е ManMakers, но този тип Rob Orlando е животно от класа и използва доста големи тежести (235 либр=107 кг...). Със 100 кг аз правя 3 повт, но не мисля, че засега ще ми е по силите да довърша 5 серии... Избрал съм да го правя със 80 кг, пък да видим кой кого.

За Кинг Кинг - гледал съм клипове със тяга 207 кг, аз лично го правих 2 пъти с тяга 170 кг (на щангата. която ползвам, не може да се сложи повече). Предлагам ти да изполваш 85-90% от абсолютния ти максимум на тяга (моят макс в момента е 200 кг).

Ето едно клипче на Jason Khalipa, който е доста здрав, но се измъчи яко на обръщането http://www.youtube.com/watch?v=NDld_l3x8Tk&feature=related.

Демек накрая стават по 5 повт от всяко упражнение?(за ManMaker)

05.04.09
21:27

казано от Vic на 03.04.09, 10:15:

казано от Freak_of_nature на 02.04.09, 21:02:

Евала Вик .. говедо си (в добрия смисъл ;) ) ..аз днеска направих един “мечок” на 50 кила 7 повторения .. втората серия 5 едвам скалъпих и после още 3 на 30 кила пак по 7 повторения .. не знам кво ме “ухапа” после и си измислих нещо мое - тяга с лицеви опори .. 80 кила на лоста  10 повторения тяга 15 лицеви, това в три рунда без почивка (третия рунд тягата падна на 7 повторения) и ми беше достатъчно да остана безжизнен .. правих малко корем после (наистина малко) и тва беше май .. да видим утре кво ше стане :)

По-здрави :)

П.С. може ли да ми дадете въпросната “кросфит библия” на майчин език , че малко съм зле с английския :S

Благодаря, Freak!
А ти си правил интересно нещо... и мен ми се въртят в главата кросфит комплексчета, но засега действам по вече измислените  :)

За сайта за Кросфит - не можах да намеря нищо на български  :blank: . Ще трябва да ги гледаш клипчетата или да търсиш в youtube.com.

Между другото ти препоръчвам следното комплексче от Венци:
..........
Ето един размаващ комплекс:
Румънска тяга http://www.youtube.com/watch?v=5eZA_QDy9cY x 10
hang clean +  front squat + push press ( В суперсерия от по 1 повт от всяко, 10 повт на серията)
Наради назад  като си сменяш краката на всяко повт х10 на крак

6 серии, на всеки 2 серии по 30 сек почивка.

Препоръчвам ти само с лоста да почнеш или макс с 30 кг - това е УБИВАЩ комплекс. И се прави за време, не забравяй....
.....

Е, аз го правих с 40 кг, но беше мнооооого тежък и не го довърших като хората... Скоро пак ще го боря!

Вик, малко кътсно се сетих да питам ама тягата не се ли прави с повече кила от останалото .. :?
Сега се сетих да погледна к’во точно беше, че утре ще го пробвам ;)

По-здрави !

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 06.04.09 20:27.

06.04.09
06:20

казано от Freak_of_nature на 05.04.09, 21:27:

казано от Vic на 03.04.09, 10:15:

Е, аз го правих с 40 кг, но беше мнооооого тежък и не го довърших като хората...

Вик, малко кътсно се сетих да питам ама тягата не се ли прави с повече кила от останалото .. :?

Здрасти, Freak!

Не се подлъгвай да слагаш тежка щанга! На мен и с 40 кг ми беше тежко накрая. Гадничък е комплекса. Въобще не пускай щангата като почнеш, освен по време на почивките.

Успех!

06.04.09
08:59

казано от jalokin на 05.04.09, 18:11:

Демек накрая стават по 5 повт от всяко упражнение?(за ManMaker)

Няма правило да са точно по пет, но за ManMakers аз смятам да правя 5 серии Х 3 повт Х 80 кг, с 30 сек почивка между сериите. Ако ми дойде леко, ще увелича бройката на сериите.

06.04.09
13:22

Привет! Днеска - нищо общо с плана :D Правих 4-5 серии набирания с 20-тина кила на кръста (приблизително - подувка е и може да е 18-20-22 ) по 2 повторения в серия ..после “ManMakers” 5 серии по 7 повторения (явно от Беара ми е останало в акъла да са 7) ,почнах с 50 кила първата и втората и другите 3 на 40 кг ги направих, обаче тоя път с много по-малки почивки (за 20-тина мин свърших всичко) . За напред няма да качвам килограми,а ще гледам да сваля почивките до 30-тина сек ..
Вик утре сигурно ще пробвам това което ми препоръча ;)

По-здрави !

06.04.09
16:32

браво, 50кг. са си екстра...продължавай в този дух и след месец на 60кг.:))))

06.04.09
16:56

Трудна работа , аз 20 мин събирах сили на дивана в залата ,да мога да си тръгна ;)
Живот и здраве да ми се махнат всички глупости от главата ще наблегна на това .. (12 клас съм .. кандидатствания .. балове .. са май и ше побачкам малко .. 1000 глупости .. )

Знам, че не са глупости ,обаче - начин на изразяване .. уви :D

По-здрави !

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 06.04.09 16:58.

06.04.09
20:12

казано от Freak_of_nature на 06.04.09, 16:56:

.... аз 20 мин събирах сили на дивана в залата ,да мога да си тръгна ;)
......

Хехе! Позната картинка! Значи си направил всичко както трябва!  :coolsmirk:

07.04.09
11:42

Явно темата е интересна на потребителите. Има доста полезни неща в нея. Предлагам да се раздели на 2 и да се направят важни- в едната да е теорията (конкретните кръгове например) и в др-та постиженията и конкретното изпълнение на хората + коментарите.

07.04.09
12:01

казано от jalokin на 07.04.09, 11:42:

Явно темата е интересна на потребителите. Има доста полезни неща в нея. Предлагам да се раздели на 2 и да се направят важни- в едната да е теорията (конкретните кръгове например) и в др-та постиженията и конкретното изпълнение на хората + коментарите.

Много добра идея! Подкрепям с две ръце и два крака!

07.04.09
12:06

Май, май и аз отивам да се зарибявам с този Кроссфит  :red:

07.04.09
12:12

Ха ха, и аз съм в кюпа, днес ще Кросфитя :)

07.04.09
13:21

Вик, излезе прав ;) Почнах с 30 кила т’ва дето ми го препоръча първата и втората серия ,а третата с 20 кила .Повярвай и аз не знам как успях да се прибера .. :) Нечовешки комплекс ! :) Да видим за утре кво ще измислим.

По-здрави !

07.04.09
13:33

Здравейте,
следя темата от няколко седмици ,събирам сила и мерак да почна и аз да  правя по някой комплекс.Мисля още тази събота (ден за крака и рамо) да вкарам накрая (вместо кардио) някой комплекс - примерно Mаn Makers.Имам в предвит само с лоста с минимални почивки и чиста техника.По-натам може и за тежести да мисля ,но за сега не.Как ви се струва?

07.04.09
17:42

казано от kilima7 на 07.04.09, 13:33:

Здравейте,
следя темата от няколко седмици ,събирам сила и мерак да почна и аз да  правя по някой комплекс.Мисля още тази събота (ден за крака и рамо) да вкарам накрая (вместо кардио) някой комплекс - примерно Mаn Makers.Имам в предвит само с лоста с минимални почивки и чиста техника.По-натам може и за тежести да мисля ,но за сега не.Как ви се струва?

Няма да усетиш тръпката да ти “причернее” по средата на комплекса ;) ,иначе като за пооправяне на техника - ок, пробвай.Обещавам ти, че много скоро ще го пробваш като работно :)

По-здрави !

07.04.09
18:51

Някой от “кросфитаджиите” да сподели силови постижения ‘преди’ и ‘след’ започване на тренировки с кросфит комплекси?

07.04.09
19:03

Тренирам по тоя метод от няма 2 седмици ,като натрупам малко повечко опит обещавам да споделя ,а и само да попитам - за силови постижения на комплексите или тяга,кел,лег ?

По-здрави !

07.04.09
20:38

Здравейте,

Вторник 07.04.2009, ден за Кросфит!!! Ред беше на ManMakers.

1. “ManMakers”, щанга 80 кг, 5 сер х 3 повт (почивка от 30 сек между сериите) от последователно изпълнение на следните:
Power Clean
Push Press
Back Squat
Push Press

Заснех първата серия, в която направих 5 повторения, чувствах се силен. ВИДЕО!

Как се разви комплекса:
Определено ми хареса! След първата серия, продължих по предварителния план, т.е. 3 бързи повторения, почивка 30 сек, следваща серия и т.н. Много добре вървях през цялото време. Предполагам, че следващия път ще направя по 5 повт в серия, с по-голяма почивка или ще увелича сериите на 7 х 3 повторения, с 30 сек почивка.

07.04.09
20:42

казано от kilima7 на 07.04.09, 13:33:

Здравейте,

Добре дошъл!

Един съвет - сложи кросфит комплекс в началото - няма да съжаляваш! Ако ти остане сила, прави си нормалната тренировка  :-) .

Добре си решил да не се хвърляш на големи тежести в началото.

Успех!

07.04.09
20:49

казано от С7АЛК3Р на 07.04.09, 18:51:

Някой от “кросфитаджиите” да сподели силови постижения ‘преди’ и ‘след’ започване на тренировки с кросфит комплекси?

Здрасти, С7АЛК3Р!

Къде се изгуби? Не пишеш...
Силата е на ниво, въпреки, че бях песимистично настроен в началото. Силовата издръжливост рязко се подобри. Много приятно съм изненадан. Все още е рано да правя изводи, но май започнах да чистя, а и Венци и Славко са убедени, че има силно изразен “чистещ” ефект. Страшно зарибяващо! Направо ги сънувам комплексите! И е предизвикателство, независимо от формата, в която си.

Опитай, няма да съжаляваш!

07.04.09
21:07

силата ми за максимални повторения леко пада( май е нормално де, отопли се времето)...но пък обема хвърчи в небесата....днес 14 пъти на 95 кг. лежанка...клека още не съм го проверил, просто не мога да се възстановя качествено за нормална фитнес тренировка, все към крос-фит си ме влече и тва е...!!!...чувствам се в страшна форма, нямам търпение да обуя малко шпайковете:))))

08.04.09
06:55

Здравейте Кросфит-манияци :) Да си кажа аз за вчера какво комплексче спретнах. Ето го :

7 кръга от следния комплекс :

Тръстър - 10 повторения с 18кг. и с 10 кг. редувах ги
Суингове - 10х10кг.
Чукове - 10 повторения с 18 кг.
Лицеви опори 10 повторения

Ей, добре се размазах казвам ви  доволна съм, изтекох направо....

Следващото което ще правя вече е Мечока, много съм му навита, и мисля следващата кросфит-тренировка да е Мечешка :)

Хайде, до скоро :)

08.04.09
14:03

Здравейте!

Ето и следващото кросфит предизвикателство пред мен - HEAVY FRAN!

15 - 12 - 9 повт от следното
Thruster със щанга 60 kg
Pull ups (Набиране)  с тежест 20 kg

За време. Цел - под 6 мин!

08.04.09
14:06

казано от Vessi на 08.04.09, 06:55:

....Да си кажа аз за вчера какво комплексче спретнах. Ето го :

Суингове - 10х10кг.

Следващото което ще правя вече е Мечока, много съм му навита, и мисля следващата кросфит-тренировка да е Мечешка :)

Чудесно комплексче! Засече ли време и какви почивки правеше?

Мнението беше редактирано от Vic на 08.04.09 14:11.

08.04.09
14:12

казано от Vic на 08.04.09, 14:06:

казано от Vessi на 08.04.09, 06:55:

....Да си кажа аз за вчера какво комплексче спретнах. Ето го :

Суингове - 10х10кг.

Чудесно комплексче! Засечи ли време и какви почивки правеше?

Вик, благодаря, и на мен ми хареса комплекса, абе време не засичах, мисля че към 15 - 18 мин. се събрах, но на два пъти ми вземаха щангата и....там май изгубих повечко :) но нищо, пак съм доволно :)

По-молба на Vic слагам тук вчерашния си комплекс
напади напред
пушпреси
напади назад
high pull

1 серия с лоста 20 кг х 10 повт
1 серия с лоста 20 гр х 8 повт
1 серия с 23 кг х 6 повт
1 серия 25 кг х 4 повт
1 серия 23 кг х 6 повт
1 серия 20 кг х 10 повт
40 сек почивка.
Общо - 6 серии, като да, на всяка серия сменяхме набързо килата. Повторенията варираха според тежестта, както съм ги описала. Имам адската мускулна треска на задника днес от тия напади - а уж с толкова леко нямам проблеми да правя, имайки предвид, че силовите ми напади са с 40-45 кг. Много добър комплекс :) Доволна съм

10.04.09
04:57

Така...това го писах в дневника на Vic,  но мисля, че има място за него и тук :)

В сайта на кросфит няма публикувани някакви принципи за структуриране на тренировките (за съжаление), но според мен тренировките се подреждат по следната логика (поне доколкото разглеждах архива)
- тренира се по схема 3+1 - т.е. 3 дни тренировки, 1 почивка
- от тези 3 дни:
1 ден: тренировка за издръжливост - комплекс с бягане + екстри, например “Helen”:
Three rounds for time:
Run 400 meters;
1 1/2 pood Kettlebell X 21 swings (or 55 pound dumbbell swing)
12 Pull-ups

2 ден - тренировка за сила - например Deadlift 1-1-1-1-1-1-1 reps

3 ден - тренировка за силова издържливост - например “Barbara”

Five rounds, each for time of:
20 Pull-ups
30 Push-ups
40 Sit-ups
50 Squats

Rest precisely three minutes between each round.

Последователността не е нужно да е такава, както и това НЕ е абсолютно правило; т.е. понякога има 2 тренировки за издръжливост, без да има за сила или за силова издръжливост. Или има 2 тренировки за силова издържливост, без да има такава за издържливост/ сила...

10.04.09
06:36

3 последователни дни...наистина ще трябва да си в добра форма...искам да кажа, че доста мускулни групи се застъпват, а самите тренировки са супер интензивни...ще станем като на Абадживе щангистите, всеки ден триразово, събота двуразово и неделя ден за почивка само с една трнировка..:))))

10.04.09
06:41

Там е работа, че ние ползваме кросфит като за загрявка едва ли не...и в комбинация с други силови тренировки...а те тренират САМО това. Мисля, че не би било толкова много, ако наистина се подбират както трябва комплекси...а не както правите вие двамата с Вик - само здраво силови...

10.04.09
06:47

напротив мило девойче, в събота съм на стадиона за “Helen”...:)))))))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1