Ще пробвам и по 2та начина - варен и киснат в кисело мляко.
Рикотата има 10 гр мазнини.. удачен заместител на извара ли е такъв случей?
Ми не!
11.04.09
13:00
Питах защото в предишните мнения някой я беше предложил заедно с котиджа като алтернатива, но сега и погледнах стойностите, има яко белтък разбира се, но и мазно...
11.04.09
13:03
бе ти луда ли си :) праскай си рикота и да не ти пука. Ти и без това нямаш никакви почти въглехидрати..... аз хапвам рикота стабилно - със спанак и кедрови ядки ми е любимо.
бе ти луда ли си :) праскай си рикота и да не ти пука. Ти и без това нямаш никакви почти въглехидрати..... аз хапвам рикота стабилно - със спанак и кедрови ядки ми е любимо.
Ако въглехидратите ти са ниски - не пречи разбира се.
11.04.09
13:15
А сега де..
Да ям ли рикота или да не ям, това е въпросът ;-)
Ами въглехидратите са ми само от зеленчуци, нищо друго.
Но нали и овесът има въглехидрати и евентуално кайсиите дето ще сложа и ще станат повечко.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 13:16.
11.04.09
13:16
Да ти имам проблема :)
11.04.09
13:17
Еми поръчвам си храната за понеделник тъкмо и трябва да реша ;-)
11.04.09
13:21
взимай :) аз ти казах - като цяло храната ти е малко, въглехидратите от 50 гр овес са нищо пък тези от зеленчука не ги усвояваш (освен от картофи, царевица, моркови и бобови ) така чееее..............
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 11.04.09 13:25.
11.04.09
13:23
Вземам, имам кой да я изяде ако реша друго в последствие ;-)
Само дето много ще му завиждам ако се получи така.
Вземаш си рикота, котидж, обезмаслено сирене и кашкавал и ги редуваш. Не е проблем рикотата и според мен. Ти няма да ометеш 1кутия наведнъж. Сетих се че можеш и моцарела лайт да ядеш
11.04.09
13:55
Вземаш си рикота, котидж, обезмаслено сирене и кашкавал и ги редуваш. Не е проблем рикотата и според мен. Ти няма да ометеш 1кутия наведнъж.
Кой каза, че няма :lol:
И 2 мога да омета и да питам за още....................
Но ти си права, не е въпроса колко мога, а колко ще изям, въпрос на воля, само трябва да я пусна в действие.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 13:56.
Вземаш си рикота, котидж, обезмаслено сирене и кашкавал и ги редуваш. Не е проблем рикотата и според мен. Ти няма да ометеш 1кутия наведнъж. Сетих се че можеш и моцарела лайт да ядеш
... в Моцарелата има и повече протеин ;)
11.04.09
13:57
Айде пак amend order, нищо де до неделя 4 часа съм сигурна, че поне още 4-5 пъти ще внеса промени..
Я прахът за пране ще е свършил, я ще реша да сложа 17ти вид сирене ;-)
11.04.09
18:47
Днес...
Движение:
- искаше ми се да направя нещо вкъщи преди да изляза за едно спортно ходене, гиричките отпадат, правих ги вчера, а и с тези мускулни болки абсурд.. пуснах си един диск “10 minute solutions target toning”.. с доза недоверие
Сериите “10 minute ala bala” обикновено са някакви странни подскачания и махания с ръце, надиплени с fancy имена за заблуда.
Оказа се обаче, че това е 1ият диск от цялата поредица, който е доста basic, тоест без измишльотини.
Имаше lunges, front planl, plie и т.н.
Направих 10 minute thighs и 10 minute abs.
- след което излязохме да тичаме.. на 3тата секунда концепцията тичане ми се стори непостижима... та аз ходех като куцо пиле.
Реших, че ще ходя бързо, дори си облялох суичъра, който иначе ми е вързан на кръста, за да не ми е студено, нали няма да се заграя колкот при тичане.
Да обаче като ходях бях дори двойно по-куцо пиле.
Реших да подтичвам.
Странно, но факт, подтичвах/тичах по-свястно, отколкото ходех.
От подтичване минах на тичане и си изкарах нормалния маршрут, с нормалните почивки.
От което съм много горда!
Ако някой ми беше казал, че ще тичам с мускулна треска щях да му кажа да си премери температурта.
За да сме честни, ако някой ми беше казал, че ще тичам 5 седмици, не дори 5 дни подред пак щях да го пратя да върши същото...
Не знам дали от гиричките вчера, или от 20 минутната “загрявка” с диска (по принцип претупвам загряването за 5 мин), но въпреки болките, усещах мускулите си в добра форма.
По-добра от обикновено.
Ядене:
- кафе с мляко
- 2 яйца, 2 парчета диетичен бекон, 2 парчета телешко пастрами, 10 маслини, чушки, гъби, тиквички, доматен сос
- 1 яйце, 1 парче диетичен бекон, малко моркови
- 1 яйце, 2 парчета диетичен бекон, малко моркови, доматен сос (към този момент в хладилника освен морков друг зеленчук просто нямаше...)
- предстои агнешко с някакви зеленчуци (вече са напазарувани всякакви), месото е огромна буца, може би дори 2 пъти ще ям, не мога да устоя на вкусно, сготвено месо, стоящо във фурната, уж за другия ден, няма друг ден при мен... ;-)
Продължавам да попълвам пазара за понеделник, вече стана бая.. солен..
То овес, рикота, то специално турско цедено 0% кисело мляко, дето струва майка си и баща си, но е единственото кисело мляко в тая държава, което няма 8-9 гр въглени на 100 гр...
Мнението беше редактирано от Denichkata на 11.04.09 18:48.
12.04.09
09:22
Последната седмица, в която се храних чисто и дори малко прекалено малко е трябвало да съм в ПМС, хехе имам си най-балгодатния ПМС на света май ;-)
12.04.09
18:26
Храна:
- 2 яйца и половина, 1 парче диетичен бекон, 1 голямо парче шунка, 10 маслини, чушки, гъби, броколи
- зелена салата с малко пиле, малко скариди, много малко манго, малко маслини и... малко pecan nuts (всичко й беше малко на тая салата, защото беше на заведение)
- пилешко месо, тиквички, моркови, лук, гъби, броколи, доматен сос
- 25 гр ядки (нямаше да ям ядки, но осъзнах, че съм на 900 калории за деня......... е, докарах ги до крупните 1150….. от утре вече няма така... направих бъркоч от кисело мляко, овес, ядки и сушени плодове, поне 450 калории, така че още от закуска ще стартирам добре)
Купих си овес, ядки, кисело мляко, сушени плодове и довечера ще накисвам.
Утре трябва уж да дойде храната за седмицата, поръчала съм тонове сьомга и пъстърва, много ми се е прияла риба.
Движение:
- 1 час ходене пеша
- 10 минути упражнения за дупе и 10 минути за ръце (от диска)
- 15 минути интервално кардио в парка (предишния път изкарах 17 мин общо, 30 сек спринт и 120 сек бързо ходене в началото, а после намалено на 90 сек; днес обаче през цялото време бягах на 30 сек спринт и 60 сек бързо ходене)
Всичко това с мускулна треска, а аз доволна :-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 12.04.09 21:44.
13.04.09
08:47
Ох още ходя като куцо пиле и сядам, подпирайкисе се, и гледам да не се смея.
Пуста мускулна треска.
Овесените ядки с кисело мляко май ще ги ям утре, снощи направих 2 версии - с прясно и с кисело и май за днес ще избера с прясното.
Прясното брои ли се за протеин?
Поне мааааалко, колкото да не ми е гузно ;-)
Дени, защо си играеш да ги киснеш тези ядки? Вари ги непосредствено преди яденето. А и като са накиснати, липсва слузта, която е полезна за корема ти :) и която се получава при варенето им.
С треска, без треска, днес ще играеш, нали ;-)
13.04.09
11:32
Амиииии, добре, ще варя.
Ама трябва да си закупя някоя малка тенджерчица, че иначе тая за супата с 50 гр овес вътре................
А се вари в 3пъти повече вода, нали така, тоест 150 мл?
И после си го гарнирам... Някак...
Е как ще играя мн ясно!!
Няма лабаво.
Вече 2 дни тичам и се кекерча с треска, даже интервално тичах.
Нека си боли, не ми пречи ;-)
Подсмърчам, че нямам пари за power plate classes.
На една приятелка гаджето й се стопил от тоя power plate.
Желаещи да ограбим банка?
Мнението беше редактирано от Denichkata на 13.04.09 11:33.
Даааа, с голям кеф ще грабя от банката :lol:
Ще ти мине треската, потрай малко. Ще свикнеш с адските движения и ще отшуми другата седмица.
Дени, ядките можеш да си ги джуркаш и в микровелето. Ама внимавай да не изкипят. Горе-долу към 3 пъти повече вода наливай, може и повече - към 200мл. Важното е да стане каша.
13.04.09
11:41
Aз снощи баш така направих - мляко, вода, ядки - в микрото - 3-4 минути и после го зарязах да си стои през ноща..
С киселото вече не беше такава процедурата.
Киселото остава за половинката ;-)
13.04.09
11:44
Хайде която изпревари с банката да ми подари малко кинти за липосукция тъкмо гледах цените вчера.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 13.04.09 11:44.
13.04.09
11:44
Амиииии, добре, ще варя.
Ама трябва да си закупя някоя малка тенджерчица, че иначе тая за супата с 50 гр овес вътре................
А се вари в 3пъти повече вода, нали така, тоест 150 мл?
И после си го гарнирам... Някак...Е как ще играя мн ясно!!
Няма лабаво.
Вече 2 дни тичам и се кекерча с треска, даже интервално тичах.
Нека си боли, не ми пречи ;-)Подсмърчам, че нямам пари за power plate classes.
На една приятелка гаджето й се стопил от тоя power plate.
Желаещи да ограбим банка?
Deni,
аз съм ходила на Power-plate тук в бг. Има голяма разлика - но е с обема на мускулите - тоест ставаш малко по-релефна, поотслабваш малко, но спреш ли за 1-2 седмици всичко си заминава. Разудва ти мускулитесамо, но нито ставая по-силна, нито по-бърза или функционална, смисъл няма. Нещо като фитнес еквивалент на кабините за бърз тен. Тия мигновените, чудотворини машинки, хапчета, гелчета, диетки и тн ги забрави. Истинските резултати идват с много пот, упоритост и труд. Лесно нищо се става......
13.04.09
11:52
Знаех си, че е прекалено хубаво, за да е истина ;-)!!
Е сега поне няма да се чудя от какво да спестя, за да се запиша.
Вчера нещо изчатках и бях на ръба да се обадя по телефона и да сключа договор за няколко години напред.
Това в кръга на шегата.
А преди да ограбя банката може ли бърз въпрос, ОТНОВО за овеса - прясното мляко брои ли се за протеин или не баш?
Не ми хареса как стана с кисело мляко, и с котидж не ми се яде..
Ако прясното не се брои за протеин, остава да пробвам с рикота като последна надежда.
13.04.09
12:06
Брой се за протеин+ въглехидрат. Можеш да си купиш протеинова пудра и да добавяш към овеса + млякото за да обогатиш протеиновия състав. Или отделно да хапваш по нчкое и друго варено яйце.
13.04.09
12:11
Ммм протеинова пудра, добра идея.
Утре ще изляза до магазина за добавки.
Значи за сега великата смес, обсъдена нашир и надлъж изглежда така—>
овес (за въглехидрат) + прах (за протеин) + малко прясно мляко (за протеин, въглехидрат, но основно за вкус) + 2-3 сушени кайсии + 2-3 ореха
или
овес (варен само във вода) + рикота + сушени кайсии и орехи
13.04.09
12:30
Става :) и двата варианта. Експериментирай :)
13.04.09
12:35
Йеее най-накрая :-)
При 1ва възможност ще купя и кокос за мацаницата, харесвам си един, който не е на стърготинки, а люспи и е мнооого ароматен.
Само трябва да се замъкна до Wholefoods (нещо като мол за храна, органична, от свободни животни и ала бала, много квусни неща продават, само дето се оливат с надценката...)
Веднъж трябваше да си купя кокос от кварталното магазинче - все едно дъвчех талашит, бля.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 13.04.09 12:36.
13.04.09
13:36
ох, стига, направо побеснявам като знам, че тука никъде почти не можеш да намериш чиста и пълноценна храна, освен ако не живееш на село и не си я отглеждаш само.....
13.04.09
13:45
Ако знаеш каква надценка слагат за това удоволствие...
Отяжда ми се.
Засега само яйцата и млякото ги купувам много хубави, както и някакви дреболии тип ядки, месото и рибата средно хубави, а зеленчуците... каквото дойде, че с тея промишлени количества, не банка а федералния резерв тряба да ограбя.
Да не говорим, че с кризата органик маркета беше 1ия, който понесе загуби и имам чувството, че в момента не потдържат така висок стандарт на качеството като преди, но това не се е отразило на цената.
13.04.09
15:34
Интервалното кардио не е хубаво да се прави в поредни дни, нал’ тей ;-)?
13.04.09
18:36
Не, днес ще мятам дъмбелчетата.
Дори след малко се захващам.
Саааамо още 5 минутки на компа ;-)
13.04.09
19:50
Движение:
- 10 минути power stretching
- напади 1х30
- тяга 1х30
- плие - 1х30
- bent over row 2х8
- разтваряне на ръцете настрани 2х8
- повдигане на ръцете напред 2х8
- преден планк 2x15
- напади 1х30
- тяга 1х30
- плие - 1х30
Храна:
- кафе с мляко
- 50 гр овесени ядки, малко мляко, 20 гр ядки, 20 гр сушени плодове
- 100 гр свинско бон филе, 150 гр пилешко филе, гъби, тиквички, лук, доматен сос, много маслини
- 1 яйце, 100 гр пилешко филе, чушка, домат, много маслини
- 150 гр пилешко филе, гъби, лук, тиквички, морков, доматен сос, много маслини
Имам 100 гр въглехидрати за деня, много ли е?
1500 cal (almost ;-))
Fat
56.5gr 37%
Protein
120.0 gr 34%
Carbohydrate
100.3 gr 29%
Мнението беше редактирано от Denichkata на 13.04.09 19:59.
Въглехидратите са добре, но многото маслини... колко много е това много?
Дени, как си днес?
Въглехидратите са добре, защото в тези 100 гр има много фибри, които не се усвояват. Обаче имаш много протеин накуп за обяд. Или свинското или пилешкото. Или да са в по-малък грамаж. Не прекалявай с морковите вечер, нито пък с маслините както казва Уини. И със сушените плодове не прекалявай, ползвай ги да обогатиш вкуса по няколко парченца. Много са захарни и калорични.
14.04.09
08:19
Как съм днес...
Тая мускулна треска стана хронична.
Стои си и не мисли да си ходи.
Намаляла е, но си е тук.
Иначе съм добре.
Чувствам се добре, че спортувам, като се има предвид каква рядкост е било през годините, направо си е lifestyle change.
Само дето също така се чувствам като буца, все едно тонизирам мускулите, обаче сланината въху тях си стои.
Маслините - ами те са едни маслини малки като.. абе по-малки от хапче парацетамол.
По 20 на ясяко ядене.
Тоест общо 60, или 120 грама за деня.
Обезсолих ги, обаче май наистина прекалих..........
И без това се оказаха не от най-вкусните, няма да нападам пак така.
Сушените плодове - точно 20 гр, мисля, че не прекалих, дано се удържа и занапред пред мисълта за тях.. сами.. в шкафа ;-)
Брях и имат “само” 240 калории...
Мислех, че са повече.
Да си купя ли л карнитин....
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 09:04.
Дени здравей :) аз успявам да постигам резултати и без л-карнитин или феъри или там нещо друго, никакви хапове не пия....против съм по принцип :) но ти сама си реши, а и други ще те посъветват де....
14.04.09
09:40
И аз като Веси - нищо, нула откъм хапове!:)