Деничка, можеш да си вземеш Л-карнитин. Сланината не може да се махне за ден, за седмица, дори за месец не може! Търпение имай. И да - карнитинът ще ти удари голямо рамо в случая ;-)
14.04.09
09:56
Aми засега тогава ще се въздържа, и без това са махнали намалението на л карнитина.
Обаче официално се чувствам като БУЦА........
Кога ще почнат да падат тея ми ти сланини.
Маааалко поне...
За стимул.
14.04.09
казано от Winnie на 14.04.09, 09:53:
Деничка, можеш да си вземеш Л-карнитин. Сланината не може да се махне за ден, за седмица, дори за месец не може! Търпение имай. И да - карнитинът ще ти удари голямо рамо в случая ;-)
Имам малко течен в нас от една година и се чудя да го пия ли кво да го правя. Дори може да му е минал срока вече.
14.04.09
Абе я да си взема карнитин, щом Уини казва :-)
Precision говори ли ви нещо като марка?
http://www.hollandandbarrett.com/vf/labels/035594HB.pdf
А Body Fortress?
http://www.hollandandbarrett.com/vf/labels/001894HB.pdf
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 10:00.
14.04.09
11:25
Съставих си схемата за тренировки най-накрая.
Иначе до днес тренирах (силно казано тренирах.. раздвижвах се по-скоро) около 5 пъти, както дойде, каквото дойде...
Схемата вече е следната, идеално подредена и симетрична във ремето ;-):
(Пон,Ср,Пет) 3 пъти с дъмбели вкъщи и (Вт, Четв, Съб) 3 пъти интервално тичане навън + малко упражнения вкъщи (без тежести)
Тъй като извън тези тренировчици водя предимно заседцнал начин на живот - по 1 разходка на ден, и то не всеки ден, и седене на стол, се чудя кой коефицент да взема.
Не мисля, че се класирам за 1.55 (Ако вашият начин на живот е активен), но и 1.375 ми се струва малко, сметнах, че средното им аритметично е 1.4625, и с него сметките изглеждат така:
Реших малко да посмятам
БМР 1470
БМР х 1.4625 = 2150
ОКБ = 1650
Протеин 2.2гр/кг: 137 гр = 548 кал
Въгл 1.5гр/кг: 93.75 гр = 375 кал
Мазнини: 80.7 гр = 727 кал
Така и така съм тръгнала да смятам, поне да видя какво ще излезе с по-големия коефициент
БМР 1470
БМР х 1.55 = 2278
ОКБ = 1780
Протеин 2.2гр/кг: 137 гр = 548 кал
Въгл 1.5гр/кг: 93.75 гр = 375 кал
Мазнини: 95.2 гр = 857 кал
С 2 думи скучно ми е и се чудя какво да правя..
Дали пък всъщност не ми е 1.375 коефициента заради застоялостта....
Е не, не ми се смята пак, намерих си друго занимание ;-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 16.04.09 23:37.
Хи-хи, ставай и тренирай за да не ти е скучно :)
Дени, за карнитина... не са ми известни марките. Ама давай пък каквото излезе.
Хубава програма си си спретнала :) Искам след упражненията да направиш малко кардио накрая. Ако ще и разходка да е.
14.04.09
11:43
Добре, след упражнения - до магазина за нещо ще ходя, винаги има какво да се купи, на 10 минути пеша е, общо 20, таман ;-)
Когато не вали ще пробвам с въжето в задния двор на кооперацийката, оказа се, че у нас няма място, живея в нещо маааааааааалко по-голямо от студио.. с ниски тавани..
Мерси много за насоките!
Карнитин ще купя все единия от двата, магазинът като цяло е много хубав, ще се осланям на това.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 11:44.
А за кардиото има едни много яки ‘шафълс’, на англ. мисля че се пише Shuffles. Търчиш от единия край на стаята до другия настрани обаче. Не изисква много място, трябва ти да направиш 3-4 крачки в едната посока. И това става и много поти ;-)
14.04.09
11:57
Това ми е задния двор на сградата, снимах през прозореца, също става за малко търчане, само дето съседите, които също като нас гледат към дворчето и са на приземния етаж ще се чудят “какво прави тая луда” ;-)
А аз честна дума - нямам 3-4 крачки в апартамента настрани, да мога свободно да направя....
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 12:00.
14.04.09
11:59
Дива, с малки с какви други - 2 гирички по 1.5 кила, срам не срам.
И едното упражнение за ръце с по-голям - 5 кила май беше.
А, е това дворче е екстра за шафълите - от единия край до другия :-) Те тогава съседите наистина ще те вземат за луда.
Мнението беше редактирано от Winnie на 14.04.09 12:05.
14.04.09
12:07
Аз се стряскам когато някой просто минава оттам, тихо и кротко...
Та ако някоя откачалка тръгне да тича от единия край до другия..... абе мога да си представя какво ще си помислят за мен ;-)
Ама ми дреме на нокътя на кутрето на левия крак.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 12:08.
14.04.09
18:39
Движение:
- 10 минути упражнения за дупе + 10 минути упражнения за бедра (диска)
- 15 минути интервално тичане 30 сек спринт : 60 сек бързо ходене
Храна:
- 50 гр овесени ядки, 150 мл прясно мляко, 20 гр сушени кайсии, 20 гр орехи
- 120 гр сьомга, патладжан, гъби, лук, 100 мл доматен сос (органик, без захар), малко маслини
- 1 яйце, 60 гр сьомга, чушка, домат, още по-малко маслини
- 1 пилешко бутче с кожа, броколи, карфиол
Калории 1500, въглехидрати 90 гр и пак се зарибих да смятам във фитдей, да видим колко дни ще ме държи ;-)
От скука какво ли не прави човек..
Обаче явно днес съм била на ВМ НВД, защото мазнините са ми най-много, ама не баш, защото са маааалко под 50% (47%).
И аз не знам на какъв режим съм.
Ям месо, риба, яйца, зеленчуци + въглехидрат малко на закуска.
Как се казва тоя режим?
Май “точно никакъв”.
Въпросът е, че не знам на какъв искам да бъда, и въобще искам ли да бъда на режим, който си има име и “правила”.
Като че ли така ме устройва...
Но не съм сигурна.
Решения за храната от утре - без лук, доматен сос и маслини, a с овеса двойно по-малко прясно мляко.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 18:45.
казано от Winnie на 14.04.09, 12:04:
А, е това дворче е екстра за шафълите - от единия край до другия :-) Те тогава съседите наистина ще те вземат за луда.
Аз си представих едни ходещи напади
казано от Denichkata на 14.04.09, 18:39:
Движение:
-
Как се казва тоя режим?
Решения за храната от утре - без лук, доматен сос и маслини, a с овеса двойно по-малко прясно мляко.
Ако въглехидратите не са основния източник на енергия в % се казва нисковъглехидратен с някои уговорки. При теб най-вероятно е това.
Лука, доматите и маслините не ги изключвай, просто тях намали, а пък прясното млякото го махай. Прочети из нета или форума - защо? Тъй си мисля аз поне, не претендирам да съм права
14.04.09
19:15
Mдa, най-малък процент са въглехидратите, значи съм на НВД с уговорки ;-)
А тея неща дето ги махам, ги махам точно защото са от графата “без малко мога, с малко не мога” :-(
Маслините ми вървят лесно като пуканки, на манджа малко лук сърце не ми дава да сложа, като ще е лук - да е поне глава на човек и т.н.
Прясното мляко знам, че е гадно :-(
Преди пиех по 5-6 кафета на ден, бях пристрастена, баш заради прясното мляко ги спрях.
Обаче овеса с вода има вкус на... абе на бля.
Там вече ще се мъча да намалявам, че съвсем без хич не мога.
Ако има някакво значение купувам козе, не краве...
Май нейде из статиите се споменаваше, че по го бива.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 14.04.09 19:15.
казано от Denichkata на 14.04.09, 19:15:
Mдa, най-малък процент са въглехидратите, значи съм на НВД с уговорки ;-)
А тея неща дето ги махам, ги махам точно защото са от графата “без малко мога, с малко не мога” :-(
Маслините ми вървят лесно като пуканки, на манджа малко лук сърце не ми дава да сложа, като ще е лук - да е поне глава на човек и т.н.Прясното мляко знам, че е гадно :-(
Преди пиех по 5-6 кафета на ден, бях пристрастена, баш заради прясното мляко ги спрях.
Обаче овеса с вода има вкус на... абе на бля.
Там вече ще се мъча да намалявам, че съвсем без хич не мога.
Ако има някакво значение купувам козе, не краве...
Май нейде из статиите се споменаваше, че по го бива.
Козето е по-добре уж, ама поне гледай да не всеки ден. Редувай овеса с онзи хляб, дето го снима. нали в твоя дневник беше да не се обърках? Просто редувай въглехидратите на закуска - овес, пълнозърнести продукти, житенки и от сорта, малко пресен плод и т.н
14.04.09
19:38
Да, да аз бях пуснала снимка на един хляб, не го бях снимала, но бях пуснала снимка.
Утре най-накрая ще изляза от вкъщи за нещо различно от тичане и имам списък с продукти за набавяне - л карнитин, протеин на прах за овеса, ще добавя и хляб към списъка.
Мерси!
14.04.09
20:50
Здравей ,Дени!
Искам да те попитам - ти с Вм-Нвд ли свали до тези кг(и този готин корем ;) ) или не си имала преди проблеми с кг-те и я ползваш само за поддържаща? :)
14.04.09
20:55
Имах излишни кила в гимназията и ги свалих само със здравословно хранене, но тогава метаболизмът ми беше друг, не се брои ;-)
По-късно започнах се храня ВМ НВД като начин на живот.
Втори път свалях малко излишни килца след гуляите по време на първия семестър в университета, тогава вече ги свалих с ВМ НВД, тоест връщайки се към ВМ НВД, което бях зарязала.
Сега имам да свалям отново килца, въпреки че коремът ми изглежда така, но незнайно защо този път с ВМ НВД не ми се получи.
Но и не спортувах.
Чудя се сега движейки се повече дали да не му дам шанс отново.
15.04.09
07:50
Добро утро!
Продължавам да се чувствам като буца в краката.
Днес съм на пазар за л карнитин, протеин на прах, четка за масаж (уж срещу целулит), немски хляб.. и каквото още ми хрумне.
15.04.09
09:41
казано от Denichkata на 15.04.09, 07:50:
Днес съм на пазар за л карнитин, протеин на прах,
На какви марки се спря
15.04.09
09:48
Ами каквото има в Holland and Barrett http://hollandandbarrett.com/, магазин за витамини, добавки, ядки и ала бала, от там си купувам пробиотици, рибено масло и т.н., имам им доверие.
Карнитинът ще е Precision Engineered сигурно, а протеинът Body fortress.
15.04.09
19:57
Движение:
- час и половина ходене пеша
- 10 минути скачане на въже
- напади 1х30
- тяга 1х30
- плие - 1х30
- bent over row 3х8
- разтваряне на ръцете настрани 3х8
- повдигане на ръцете напред 3х8
- преден планк 3x8
- напади 1х30
- тяга 1х30
- плие - 1х30
- тук мислех според съвета на Уини най-накрая да сложа малко кардио, но стана 9 часа, тъмно, вечерята чака да бъде сготвена... и отново го отложих
Храна:
- 50 гр овесени ядки, 150 мл прясно мляко (много е, знам, ще се коригира), шепа горски плодове
- 120 гр сьомга, гъби, тиквички, патладжан, 100 мл доматен сос (еми... поне не ядох лук и маслини)
- 50 гр пилешки шишчетата хапнати на крак, на разходка
- 1 яйце, 50 гр пиле, чушки, домат
- 50 гр пиле, чушки домат
- 150 гр пъстърва, праз, моркови, гъби, 50 мл доматен сос
Днес в общи линии нищо от заплануваното не свърших.
Л карнитина го нямаше в магазина, тоест имаше само някаква огромна и скъпа опаковка, все пак не знам дали ще го пия толкова време..
Пт протеина на прах се отказах, бях се засилила да вземам протеин с вкус, но реших, че толкова добре се справям с отказването на продукти с потсладител, дори дъвки не дъвча, че не искам да започвам под никаква форма.
И масажна четка не си взех - нея утре, да се надяваме.
И така...
Копнея за деня, когато ще започнат да ми се топят краката и не ги усещам като буци ;-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 15.04.09 22:13.
Дени, привет! :)
На вечеря не яж моркови. Гледам, че са след тренировката, а те имат много въглехидрати и ще имаш обратен ефект. Доматеният сок не е от най-полезните неща, по-добре да са на салата доматите.
Ами краката ти ще растат до момента в който имаш мукулна треска. Как е хавата с нея? И точно за да нямаш мускулна треска, те карам след това да се раздвижиш малко, за да се поразкара млечната киселина от там. Късно-рано, ще скачаш из двора или в къщи.
Дени, здравей и от мен :) кое от закуската ще коригираш, кое е много не разбрах, млякото или ядките ???
Аз мисля че и двете са ок, аз даже като си я приготвям закуската с прясно мляко слагам към 200 - 250мл. Няма проблем мисля :)
Нали знаеш че закуската трябва да е най-пълноценна :)
Успех, и Уин е права за кардиото след силовата :)
16.04.09
06:31
О, задължително млекце на закуска, но аз съм фен на киселото - прясно рядко използвам.
казано от Ива Павлина на 16.04.09, 06:31:
О, задължително млекце на закуска, но аз съм фен на киселото - прясно рядко използвам.
Аз и двата вида мляко обожавам, и разнообразявам :) но казвам ти Деничка, не се притеснявай за тези 150мл.мляко, даже са малко :)
16.04.09
08:50
Уини,
добре махам моркова от вечеря (беше само 1, малък), и доматения сос също (беше органик, без захар).
Аз си знаех, че не им е там мястото, обаче още съм ентусиазирана от сравнително нови тиган на Тефал, който “наистина мисли за всичко”, нищо не залепва, за разлика от предишните 4, уж с незалепващо покритие, които хвърлих... та по тоя повод още джуркам де що има в хладилника на тигана, само супа и торта не съм пробвала да направя в него май.
Веси и Ива, ами мислех да махна/намаля прясното мляко в закуската заради карбса, ама.. така като казахте.. май няма. Йеее ;-)
Мерси!
От следващия път ако ще да е 12 вечерта, след тренировчицата ще се раздвижа!
Обещавам!
А мускулна имам още малко, да.
И съм си все така бучеста.
Днес мисията е козе прясно мляко (киселото е to dieeeeeee for, по-вкусно нещо не съм яла, обаче мн мазно и засега се въздържам), великата масажна четка.. и май е това.
Иначе чакам доставка у дома на л карнитин и дюшече за пода (за коремни, предния планк, ала бала).
След малко ще закусвам немски черен хляб с мозарела лайт и шунка, нямам търпение, купих си торбичка за тостер (обикновен), от тези дето слагаш вътре сандвича, слагаш торбичката в тостера и на вкус се получава все едно си го правил на тостер, обаче от тези, които ги затискаш отгоре.
Мляс!
Не се притеснявай за карбса в млякото, все пак това ти е закуската, тя има нужда да има карбс, в повечко :)
16.04.09
09:01
казано от Vessi на 16.04.09, 08:54:
Не се притеснявай за карбса в млякото, все пак това ти е закуската, тя има нужда да има карбс, в повечко :)
Може ли да те почерпя :-P
казано от Denichkata на 16.04.09, 09:01:
казано от Vessi на 16.04.09, 08:54:
Може ли да те почерпя :-P
Хе хе, сладка си :) ами да закуската ти трябва да е богата на трите съставки Б/М/В, нали казват, закуската си изяж сам, обяда сподели с приятел, а вечерята ....не помня как бе....ама нещо беше да не вечеряш....
Мен не ме кефи много това, ама....карай, исках да ти кажа да не се притесняваш :)
казано от Vessi на 16.04.09, 09:05:
Хе хе, сладка си :) ами да закуската ти трябва да е богата на трите съставки Б/М/В, нали казват, закуската си изяж сам, обяда сподели с приятел, а вечерята ....не помня как бе....ама нещо беше да не вечеряш....
Мен не ме кефи много това, ама....карай, исках да ти кажа да не се притесняваш :)
подари я на врага си...:P
16.04.09
09:27
Веси, и аз искам хубави бедра като твоите... :-(
А вечерят не си я давам ПЪК ;-p
Врага да се оправя сам.
Иначе го знам - закусвай като цар, обядвай като... явно не помня обяда като кого беше... и вечеряй като просяк!
16.04.09
10:42
Мммммммммммм какво закусих........
Филия от половина от ей този хляб http://ecx.images-amazon.com/images/I/41mbxpOs-PL._SL500_AA280_PIbundle-12,TopRight,0,0_AA280_SH20_.jpg с шунка, моцарела лайт и доматче, запечени на грила на фурната.
Мляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяс!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 16.04.09 15:23.
16.04.09
17:30
Въпрос - вземате ли под внимание протеините от зеленчуци?
Понякога, когато ям много броколи или като цяло голямо количество зеленчуци много ме дразни надутото количество протеини във фитдей...
Или броите само този от месо, риба, млечни?
казано от Denichkata на 16.04.09, 17:30:
Въпрос - вземате ли под внимание протеините от зеленчуци?
Не ги брой.
16.04.09
18:14
Имам дилема.
Да изляза ли за едно интервално...
Нямам желание и сили.
Ама май са само оправдания.
От друга страна ако изляза ще ми е 8ми пореден ден с тренировка.
Но то пък една тренировка.....
Смеша направо с сравнение с това, което другите правят.
Но какво от това, другите са си други, аз съм си аз.
За човек, който никога не е тренирал и е в самото начало може би все пак Е тренировка.
Оффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф