29.04.09
04:36
казано от newgirl90 на 28.04.09, 21:45:
казано от Denichkata на 28.04.09, 21:39:
Гладна съм.
Лягам си.колко са ти калориите?
ако продължиш да си лягаш гладна скоро ще рухнеш.казвам го от личен опит.днес погълнах около 7000 калории съзнателно защото след вчерашната ми издънка разбрах че се нуждая от почивка поне за 1 ден
Не съм ги смятала за вчера...
А си легнах 1 час след като вечерях (пиле и огромна, ама огромна слаата със зехтин) - реално погледнато е странно да съм наистина гладна.
В интерес на истината беше странно, бях с пълен, но гладен корем...
Случвало ми се е в миналото да ме боли корем от колита, а аз да мисля, че е от глад.
Та така - аз съм фрийк, който не е сигурен дали е гладен хаха.
Може да е било от салатата - понякога като ям ябълка или салата на гладен стомах - само се чувствам по-остъргана и гладна след изяждането им, вместо заситена.
Абе минало бешело, я да слагам овеса.
Събудих се в 4.30 днес.
УЖАС.
казано от Denichkata на 28.04.09, 08:35:
...Понеже слушам музика и понякога се отнасям и наистина дишам както каза плитичко, явно достатъчно дълго/често го правя, за да разваля работата.
Дени, ако слушаш много енергизираща музика, тя може да ти ‘налага’ ритъм/ темпо на бягане, които са бързи за теб и затова да се задъхваш... Ако искаш може да пробваш някой път да потичаш без музика - може пък така да контролираш дишането ;)
29.04.09
07:30
казано от Limka на 29.04.09, 06:18:
казано от Denichkata на 28.04.09, 08:35:
...Понеже слушам музика и понякога се отнасям и наистина дишам както каза плитичко, явно достатъчно дълго/често го правя, за да разваля работата.
Дени, ако слушаш много енергизираща музика, тя може да ти ‘налага’ ритъм/ темпо на бягане, които са бързи за теб и затова да се задъхваш... Ако искаш може да пробваш някой път да потичаш без музика - може пък така да контролираш дишането ;)
Ще пробвам да, аз в началото тичах без музика, обаче ми стана мн скучно и започнах да си взимам ай пода, все пак имам спедиална лентичка за ръка, точно за тичане - реших да й избия парите ;-)
Или просто ще забавя темпото въпреки музиката.
Като се замисля, наистина засилвам някъде към средата на самото тичане, защото тичам определена дължина, а не определено време, в началото съм чил/релакс, тичкам си, а към средата буквално искам да се свършва вече и подсъзнателно усилвам скоростта...
Такава “любов” към тичането направо....
Дени здравей и от мен :) аз също тичам всяка сутрин на гладно, но....има едно но, както ти казва Лимка, не бързай, постепенно увеличавай темпото и разтоянието. Щом е така, започни само с 15мин. първо, и постепенно увеличавай.
Аз така започнах, първо по 20 мин. и сега вече 35 - 40 мин. не са ми проблем. Първо спирах по често и минавах на ход, после пак тичане, а сега си избягвам 40 мин. без да спирам, но това след доста време, така че, не бързай, по разумно и ще имаш резултат :)
Успех :)
29.04.09
07:43
казано от Vessi на 29.04.09, 07:35:
Дени здравей и от мен :) аз също тичам всяка сутрин на гладно, но....има едно но, както ти казва Лимка, не бързай, постепенно увеличавай темпото и разтоянието. Щом е така, започни само с 15мин. първо, и постепенно увеличавай.
Аз така започнах, първо по 20 мин. и сега вече 35 - 40 мин. не са ми проблем. Първо спирах по често и минавах на ход, после пак тичане, а сега си избягвам 40 мин. без да спирам, но това след доста време, така че, не бързай, по разумно и ще имаш резултат :)
Успех :)
Аз съм уникален случей с тичането, прогресирам толкова бавно, та почти е с отрицателен знак ;-)
Вече някъде 7ма-8ма седмица тичам (но 2 седмици бях спряла нормалното тичане в полза на интервалното) и все така си тичам същата дължина, с лек напредък откъм почивки - честота и дължина.
Дори приятелят ми, с когото тичаме заедно, тоест аз нейде зад него, отбеляза, че прогресирам много бавно “дори като за мен”...
Но все пак прогрес ИМА.
Малко, ама кой ти го дава....
Все пак до преди 8 седмици тренирах само гребане с лъжица и бодене с вилица, не може цял живот на дивана и изведнъж атлет.
Колкото толкова.
А 40 минути ми се струват мираж.
Аз споменах, че дори 10 не изкарвам без 10-15 сек почивка.
Някой ден...
Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.04.09 07:43.
29.04.09
07:54
Направо ми е лошо от недоспиването.
И ме избива на ядене.
9 е, а вече 2 пъти закусих.
1ия път ове, 2ия филийка, а се бях зарекла в 1 ден да ям или едното, или другото.
Ама като хапвам и ми минава пък.
29.04.09
07:56
казано от Vessi на 29.04.09, 07:54:
ЩЕ СТАНЕ :)
Нейде в бъдещето ;-)
Само да съм постоянна!
Дали да не пробвам да заспя пак..
Уф не е свободен кревата, искам го само за мен.
29.04.09
16:04
От 1ви май ставам много сериозна!!!
Нямам никакъв прогрес...
Не може така!
Какво е това - тичане 20 минути на ден, това не е никаква тренировка.
Хааа - ма - ха!
А за храненето честно казано все така не знам на какъв вид ядене да се “метна”..
НВД, ВМ НВД, РБД...
Сега съм на РБД. Или нещо такова...
Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.04.09 16:35.
29.04.09
17:06
казано от Denichkata на 29.04.09, 16:04:
От 1ви май ставам много сериозна!!!
Нямам никакъв прогрес...
Не може така!
Какво е това - тичане 20 минути на ден, това не е никаква тренировка.
Хааа - ма - ха!А за храненето честно казано все така не знам на какъв вид ядене да се “метна”..
НВД, ВМ НВД, РБД...
Сега съм на РБД. Или нещо такова...
мини на carb cycling :) би трябвало с него да имаш прогрес
29.04.09
17:34
Carb cycling?
29.04.09
17:37
Хм сега чета статии, добре звучи!
29.04.09
17:37
казано от Denichkata на 29.04.09, 17:34:
Carb cycling?
http://www.bb-team.org/articles/1575/
29.04.09
17:38
казано от Denichkata на 29.04.09, 17:37:
:) опитай! нищо не губиш :)
29.04.09
17:41
казано от newgirl90 на 29.04.09, 17:38:
:) опитай! нищо не губиш :)
Еееее ти пък, надявам се да загубя сланини, ако нищо не губя да не почвам ;-)
Шегата настрана, много добра идея, благодаря много, някак имам вътрешно усещане за добротата на идеята, не знам как да го обясна..
Пак благодаря!
29.04.09
17:43
казано от Denichkata на 29.04.09, 17:41:
казано от newgirl90 на 29.04.09, 17:38:
:) опитай! нищо не губиш :)Еееее ти пък, надявам се да загубя сланини, ако нищо не губя да не почвам ;-)
Шегата настрана, много добра идея, благодаря много, някак имам вътрешно усещане за добротата на идеята, не знам как да го обясна..
Пак благодаря!
Няма проблем! :) Радвам се че помогнах :) Успех! ;)
29.04.09
17:47
Ау мн сложна ротацията на бб тийм, 1та статия, на която попаднах беше 3 дни Low i 3 дни High.
Продължавам да чета.
29.04.09
18:02
можеш да намериш различни ротации,а можеш и сама да си избереш.но ти трябва и доста смятане за да знаеш кой ден по колко въглехидрата да ядеш.чета само хубави неща за нея от мн време насам :) идеята е че организма ти е под постоянен стрес като въртиш въглехидратите и така взима да гори натрупаните мазнини :)
Първи ден
Свеждате въглехидратите до минимум. Това, което можете да си позволите, е 1 гр. на 1 кг телесно тегло. Избягвайте хляба, всякакви тестени храни, готвено, плодове (освен ябълки – не повече от 2 и то не сладки), никакви ядки, нищо сладко. Допустими са 400 гр. зеленчуци, но избрани така, че да са с ниско съдържание на нишесте (най- добре краставици).
В този ден залагате на белтъчините – 3-4 гр. на 1 кг телесно тегло. Яжте риба, нетлъсто месо, обезмаслено мляко, нискокалорична извара. Кафе и чай консумирайте без захар, ако е невъзможно- подсладител.
Втори ден
Прилагате принципите от първи ден.
Предупреждаваме ви, че не бива да удължавате двудневния период, защото недостигът на въглехидрати може да доведе до неприятни последици. Когато липсват или не достигат въглехидрати, белтъчините и мазнините не се усвояват напълно. Може да се получи “затлачване” на бъбреците, на черния дроб и лошо функциониране на целия организъм, който никак не обича да изразходва мастната си тъкан. При недостиг на въглехидрати той започва да изгаря мускулна тъкан, като първо посяга на неактивно работещата мускулатура. Затова не го лишавайте от въглехидрати дълго.
За да подпомогнете изгарянето на мазнини, докато не подавате въглехидрати на организма, правете аеробни тренировки.
Тъй като за 2 дни въглехидратните запаси (гликогенът) в мускулите и черния дроб се изтощават, организмът се принуждава през втория ден да използва за гориво мазнините. Кулминацията на този процес е в края на втория ден.
Трети ден
Хранете се с въглехидратна храна – 5-6 грама на 1 кг тегло. Белтъчините се свеждат до 1 гр. Мазнините се намаляват до 0,6 гр. Не започвайте да се прехранвате обаче. Дневното количество калории трябва да се запази. Увеличете приема на плодове. Не яжте много големи количества хляб, предпочитайте пълнозърнест. Започва постепенно попълване на запасите от въглехидрати и няма опасност от разграждане на мускулната маса. Знае се, че белтъчините не претоварват черния дроб и бъбреците, така че и за тях можете да сте спокойни. От друга страна организмът продължава да гори вътрешно мазнини, защото не може така бързо да се пренастрои към получаване на енергия от въглехидратите.
Подходящо е точно в този ден да се направи силова тренировка със средно натоварване, тъй като при максимално натоварване е възможно да се получи дискомфорт.
Четвърти ден
Това е денят на балансираното хранене. Затова включете: въглехидрати- 4 гр. на 1 кг телесно тегло, белтъчини – 1,3 до 2 гр., мазнини – не повече от 0,8 гр. на 1 кг телесно тегло. Ще имате достатъчно сила и за по - тежки тренировки.Яжте каквото ви се иска но внимавайте да не прекалите с калориите!
Четиридневният цикъл се повтаря. За да се свалят 4-8 кг е достатъчно въглехидратното редуване да се прилага 1-2 месеца, като тук става дума за трайно намаляване на теглото, а не за шеметно бърза, но с нетрайни резултати диета. За всеки човек резултатите са индивидуални, но е ясно, че при активно движение те ще са по- значителни.
29.04.09
18:04
избери си схема,направи си сметките и нещата ще потръгнат ;) хубавото тук е че не лудваш от еднообразна храна и по тоя начин не посягаш към сладкото :lol:
29.04.09
18:08
От статията Отслабване и въглехидратна ротация се спрях на това:
Въртене 1-2-3-1-2-2-1
Схема за редукция на тегло.
За сметките - нп - имам дълъг стаж в смятането, даже леко се вманиячавам, което не е добре, тоест не че няма проблем, ама е от др естество..
Абе ще си е робуване с тея схеми, ама съм решена да опитам!
Мерси още веднъж за идеята :-)!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.04.09 18:09.
29.04.09
18:12
А каво ще рече “комбинирани и плътни тренировки от типа фитнес”?
29.04.09
19:09
тренировки с тежести -”плътни” = такива,в които за по-малко време имаш голям енергоразход :) Може би и тренировките със собствено тегло влизат в тази група ;)
29.04.09
19:13
Oт утре почвам.
Днес ВВД ден, с тоя объркан режим дето се събудих в 4 сутринта, в 5 станах, в 11 пак заспах, обядвах в 4… цял ден не знам къде се намирам и не ми е до режими.
Извинения, знам, ама са си моите извинения и си ги приемам ;-)
29.04.09
20:04
29ти Април
омазване, хляб на воля, плодове по никое време..... калории много, движение никакво......
04.30—> събуждане
05.30—> ставане
06.00—> кафе с мляко и 1 круша
07.30—> 40 гр овес, 1 ябълка, 50 гр горски плодове, 200 мл прясно мляко
09.30—> 40 гр немски хляб, риба тон
11.00—> 70 гр немски хляб, филаделфия екстра лайт, шунка
11.30—> спане
15.30—> кафе с мляко и 1/2 круша
16.30—> 50 гр ориз, 200 гр замразени зеленчуци микс (карфиол, броколи, моркови, грах), 70 гр пилешко филе
между 19.30 и 20.30—> 3 филии и половина ръжен хляб (всяка по 20 гр), 30 гр едам, 20 гр песто, 20 гр майонеза с яйца за мазане, филаделфия екстра лайт, шунка
21.00—> кафе с мляко и 1 ябълка
00.00—> 1филия ръжен хляб, шунка, 5 гр масло, 10 гр яйца с майонеза, 10 гр песто (по-тъпо изпълнение от хляб с масло през нощта едва ли можех да сътворя)
Честно казано осъзнавам колко ми беше скапана манджата днес, обаче не ми е особено гузно, да не кажа ич.....
А така зверски ме заболя колита, и съм се издула подобаващо.
Не се научих да не дъвча дъвка след дъвка, еййййййййййййййй!
От утре въглехидратна ротация, тренировки и движение извън тренировките!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 29.04.09 22:46.
30.04.09
01:01
A aз още не спя, мда.
30.04.09
01:04
На форума защо не му е вярно времето по Гринуич?
Опитвам се да си настроя локализацията на акаунта...
30.04.09
01:07
И се чудя дали от утре, в чест на carb cycling-а да не си направя нов дневник....
Айде няма.
Оффффф изгонете ме, за да хдоя да си лягам.
То пък няма кой да ме изгони, сама съм в тая късна.. или ранна.. доба ;-)!
Да, аз като дъвча дъвка след дъвка и какво, още повече огладнявам, хич не дей да се учиш с дъвките.....
30.04.09
07:27
казано от Vessi на 30.04.09, 06:33:
Да, аз като дъвча дъвка след дъвка и какво, още повече огладнявам, хич не дей да се учиш с дъвките.....
Ох аз в тая област съм пренаучена, имах един период от 3-4 пакетчета на ден, системно :red:
От анонимните отказващи дъвки съм.
Напоследък (половин година) или не дъвчва, или се изцепвам по почти пакетче на ден, изцепките са ми веднъж на седмица - две, имам напредък, но има какво да се желае.
казано от Denichkata на 30.04.09, 07:27:
Ох аз в тая област съм пренаучена, имах един период от 3-4 пакетчета на ден, системно :red:
Напоследък (половин година) или не дъвчва, или се изцепвам по почти пакетче на ден, изцепките са ми веднъж на седмица - две, имам напредък, но има какво да се желае.
О, и аз преди така - по 3 пакета на ден.........Така стажа зареди аспартама вътре!
30.04.09
07:57
казано от Cedar на 30.04.09, 07:52:
Напоследък (половин година) или не дъвчва, или се изцепвам по почти пакетче на ден, изцепките са ми веднъж на седмица - две, имам напредък, но има какво да се желае.О, и аз преди така - по 3 пакета на ден.........Така стажа зареди аспартама вътре!
Не ми припомняй...
Аз си докарах нещо не особено приятно и доста сериозно от него.
В смисъл може и да не е от него, но четох разни статии за връзка между 2те, а аз имах периоди с яко дъвки, кола лайт и течен потсладител и имам някакво усещане, че и при мен да има връзка, въпреки че се вода ХРОНИЧНО.
Демек с неясен причинител.
Брррррр
Сетих се защо бях решила да спирам гадниет дъвки, трябва да си го припомням по-често.
Я, нещо изтървах аз тук, говорите нещо за прекаляването с подсладителите, нали???
казано от Denichkata на 30.04.09, 07:57:
казано от Cedar на 30.04.09, 07:52:
Напоследък (половин година) или не дъвчва, или се изцепвам по почти пакетче на ден, изцепките са ми веднъж на седмица - две, имам напредък, но има какво да се желае.О, и аз преди така - по 3 пакета на ден.........Така стажа зареди аспартама вътре!
Не ми припомняй...
Аз си докарах нещо не особено приятно и доста сериозно от него.
В смисъл може и да не е от него, но четох разни статии за връзка между 2те, а аз имах периоди с яко дъвки, кола лайт и течен потсладител и имам някакво усещане, че и при мен да има връзка, въпреки че се вода ХРОНИЧНО.
Демек с неясен причинител.
Брррррр
Сетих се защо бях решила да спирам гадниет дъвки, трябва да си го припомням по-често.
Дам...., получава се един порочен кръг! Колкото повече ги ползваш, токлова повече искаш още, вдигат ти инсулина, задържаш вода.....
Всичко с което се прекалява вдига инсулина, дори преяждането с белтък. Гаранция. Пък за подсладителите думи нямам
30.04.09
08:20
В моя случей, ако съм права за въпросната “връзка”, вдигането на инсулина е наййййййй-нищожният проблем.
Аз говоря за щети върху нервната система.
30.04.09
08:21
Ето за сега как изглежда моята схема:
Мда, аз след мн сметки вчера докарах плана до следното нещо:
Въртене 1-2-3-1-2-2-1
1 - ВМ НВД - въглехидрати 50 гр, мазнини 90 гр, протеини 95 гр (въгл са 0.8 гр на телесно тегло)
2 - РБД - въглехидрати 130 гр, мазнини 60 гр, протеини 85 гр (въгл са 2 гр на телесно тегло, мазнини са равни като % на въгл, останалото протеин)
3 - ВВД - въглехидрати 190 гр, мазнини 30 гр, протеини 95 гр (въгл са 3 гр на телесно тегло, протеинът е 1.5 гр на телесно тегло, останалото мазнини)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 30.04.09 13:13.
казано от Denichkata на 30.04.09, 08:21:
Въртене 1-2-3-1-2-2-1
1 - ВМ НВД - въглехидрати 50 гр, мазнини 90 гр, протеини 95 гр (въгл са 1 гр на телесно тегло)
2 - РБД - въглехидрати 130 гр, мазнини 60 гр, протеини 85 гр (въгл са 2 гр на телесно тегло, мазнини са равни като % на въгл, останалото протеин)
3 - ВВД - въглехидрати 190 гр, мазнини 30 гр, протеини 95 гр (въгл са 3 гр на телесно тегло, протеинът е 1.5 гр на телесно тегло, останалото мазнини)
На мен ми се вижда добре :) Но във ВВД можеш да вдигнеш още въглехидратите...
30.04.09
08:26
казано от Cedar на 30.04.09, 08:24:
На мен ми се вижда добре :) Но във ВВД можеш да вдигнеш още въглехидратите...
Песен за моите уши :coolsmile:
30.04.09
08:35
казано от Denichkata на 30.04.09, 08:21:
Въртене 1-2-3-1-2-2-1
1 - ВМ НВД - въглехидрати 50 гр, мазнини 90 гр, протеини 95 гр (въгл са 1 гр на телесно тегло)
много добре :) мн бързо си направи сметките бе жена :lol: аз преди като исках да я почвам тая диета се обърках с тия сметки :lol: май си отличничка по математика а :lol: ;)