Личният дневник на Endilana

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Vessi на 08.05.09, 08:39:

Ей, Венцитоооо :) привет, радвам се че си доволна от новите си тренировки :)
Аз искам да те питам като си на ВМ-режим, имаш ли ден за зареждане с въглени бейби? Че не ми е ясно много  :red:

Не - нема сми, а и то не ти се ядат (супер странно имайки предвид каква въглехидратна ламя бях преди и то за сладко особено). Принципно, когато ядеш ВМ, тялото ти се настройва (започва да отделя определени ензими, които разграждат мазнините) да използва мазнините за енергия и когато си в дефицит атакува собствените си такива, а не примерно ММ. И един въглехидратен ден обърква цялата история. Туй то цялата философия.

08.05.09
08:51

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 08:44:

казано от Vessi на 08.05.09, 08:39:

Ей, Венцитоооо :) привет, радвам се че си доволна от новите си тренировки :)
Аз искам да те питам като си на ВМ-режим, имаш ли ден за зареждане с въглени бейби? Че не ми е ясно много  :red:

Не - нема сми, а и то не ти се ядат (супер странно имайки предвид каква въглехидратна ламя бях преди и то за сладко особено). Принципно, когато ядеш ВМ, тялото ти се настройва (започва да отделя определени ензими, които разграждат мазнините) да използва мазнините за енергия и когато си в дефицит атакува собствените си такива, а не примерно ММ. И един въглехидратен ден обърква цялата история. Туй то цялата философия.

Thanks a lot както се казва :)

08.05.09
09:06

Венци!
Несериозна си! На теб разчитам за кросфитски новини  и комплекси от извора, а ти се скатаваш!

казано от Vic на 08.05.09, 09:06:

Венци!
Несериозна си! На теб разчитам за кросфитски новини  и комплекси от извора, а ти се скатаваш!

Вик, ми сега нали смених трньора и кросфит не съм правила, правя тежки тренировки само. Кросфит ще почна от другия месец - спайдърспорт правят bootcamp на открито по/сря/петък. За съжаление сега ми съвпадат дните с останалите тренировки, но др. месец смятам да внеса промяна и да тренирам Bootcamp вместо тежко.

08.05.09
12:21

казано от Венцеслава Атилова на 08.05.09, 08:35:

Йохохо и бутилка ром :)
......
Правих някви дърваро-секачески упражнения дето не знаех, че съществуват даже....

Я, да ти оспамя малко дневника  :P ! Не можах да се въздържа, като спомена дърваро-секачески упражнения...

08.05.09
13:22

Венци, доматите не са проблем. от тези 3 гр.въглени има и фибри, така че не виждам проблем да си ги ядеш, особено през деня. Нали знаеш важно е съотношението м/в/б, пък и ти не ядеш по кило домати.

казано от diva 97 на 08.05.09, 13:22:

Венци, доматите не са проблем. от тези 3 гр.въглени има и фибри, така че не виждам проблем да си ги ядеш, особено през деня. Нали знаеш важно е съотношението м/в/б, пък и ти не ядеш по кило домати.

Бе... половин сутрин, 1 на обед, 1 на вечеря и то си се събира. Ма обичам си го доматиту :)Ще ям от време на време и тва си е - като с млечните - ще гледам да не прекалявам.

Вик хахахаха разби ме :) рИспект :) Формите на дърварката обаче убиват всичко детско в мен :)

И за днес:

Храна:
07:00 - 2 яйца, 50 гр банско роле, 10 гр масло 1 сл маскарпоне
ТРЕНИРОВКА
10:30 - нектар, масло 15 гр
13:00 - пилешко бутче 250 гр, зелена салата, масло 5 гр
16:00 - 100 гр извара, 80 гр сметана
20:30 - свински ребра около 150 гр, салата зеле със майонеза (майонезата сама си я направих със зехтин)

Тренировката - днес се поизморих доста

Пуш-пул
30 кг 2х5
25 кг 1х5

Напади 40 кг
3х5

Долен дървар 25 кг
3х5

Военна преса
25 кг 1х5
20 кг 2х5

Трион 25 кг
3х5 на ръка

Клек 45 кг
3х5

Swing 24 kg
3x10

АМи това е, натовари ме доста тази тренировка, а сутринта пък направих умнотията да сложа на яйцата малко зелен лук иии така ми се поду шкембето. Другото интересно е, че днес изпих 3 шишета по 1.5 литра докато бях на работа, как стана и аз не знам. Чудя се полезно ли е, не е ли...
Имам и голяма дупка от 4 часа и половина между последните 2 хранения, но нямаше как - разходих се до Тони да си взема хрома и глюкозамина. Хромът го препоръчвам на всички, на които им играе инсулина и имат периодичен въглехидратен глад. Глюкозамина си го взех, че нещо яко скърцам и пукам, особено днес докато кляках си беше мноо смешно -като скелет - скръц скръц :)
АААА и да се пожхваля - направих цели 2 пълни и чисти кофички :) Хаха и колелце 5-6 пъти. Ама това беше само тест, та за това не съм го писала към тренировката.

Айди :)

08.05.09
20:25

Хрома е безценен минерал 8)
Тренировката ти е супер. Личи си професионализма на тези хора... !

Мнението беше редактирано от tonu на 08.05.09 20:25.

Добър вечер и от мен. Адски съм изморена - пак недоспиване последните 3 дни. Лягам си в 2, ставам във 7. Ужас! Имам адска мускулна треска на корема - мисля, че досега такава мускулна на корема не съм имала никога. Раменете и ръцете също ме болят, абе гипс съм. Мислех си днес да се завлека до фитнеса и да направя един комплекс ама с тази мускулна няма как.

Храната - малко се пообърка схемата с храната днес, но цял ден бях навън и по разни срещи и не можах да си изям предвиената храна.
08:30 - 2 яйца, бекон 60 гр, масло 10 гр, сметана 1 сл
12:00 - зелена салата със френско козе сирене около 50 гр, бекон 1-2 парчета (50 гр макс)
16:00 - свинска вратна пържола 150 гр, зелена салата, домашна майонеза 1 чл
19:00 - 2 варени яйца, 5 гр масло
20:30 - свинска вратна пържола 130 гр, зелена салата

Това е, аз си лягам. Утре ще гледам да отида в парка да направя едни спринтове, че никво кардио не правя иииии хммм, не знам, странно ми е - чистя със сланина, макс тежести и никво кардио. Направо обърнах всички правила.

Лека

ПП Забравила съм да впиша скрипец 3х5 30 кг за вчера

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 09.05.09 19:54.

Лелей, не съм писала 1 ден и къде ми отишъл надолу дневника цтцтцтцтц.

Как сте банда? Аз вчера уж щях да правя спринтове в парка - дрън дрън, на това готино слънце се опънах на терасата и цял ден блаженство. Айде после привечер с поразходих около 3 часа по софийските улици, ама.... както и да е

Храната беше ектра, само вечерята ми дойде малко късно
09:30 - 2 яйца, 100 гр бекон, 10 гр масло
12:30 - свинска пържола в масло 150 гр, зелена салата
15:00 - 1 яйце, масло 15 гр, краставица
18:30 - 1 яйце, масло 10 гр, домат
22:00 - свинска пържола в масло 150 гр, зелена салата

Това май е най-добрият вариант на ВМ, който съм улучвала. Ще гледам да го задържа така, с малко вариации цяла седмица :) Експерименти си правя, ама лятото чука на вратата, а аз все още си се чувствам мазничка.

Тази сутрин тренирах - ще да взема сега да си впиша тренировката, че забравям иначе. Ще си вписвам и прогресиите в кг.

скрипец
40 кг 1х5 (+ 5 кг от мин седмица)
37 кг 2х5

повдигане на таза като 1ния крак е на топка, др. във въздуха
3х10 на крак

Push pull
32 кг 3х5 на ръка (+2 кг от мин седмица)

Напади
40 кг 3х5 (+5 кг от мин седмица)
Можех и още да вдигна тук - мисля, че 45 кг няма да ми се опънат. (Як гъз !)

Full contact twist
10 кг 1х10
7.5 кг 2х10

Тяга
65 кг(+5 кг от мин седмица) 1х5
60 кг 2х5

И за накрая - бягане по стълби за екплозивност - това как ме изпоти - около 20тина стъпала са - най добро постижение - 2 сек 57 стотни. Някъде 10тина мин бягахме - бързо нагоре бавно надолу. Това май се счита за кардио :)

Хайди лек ден

Ебаси.... ей са четох,  че при 3 трен седмично трябва да се движа около 1500-1600 кал. Смърт! Аз съм на поне 1800.

Мила

11.05.09
09:42

Ами аз до колкото си спомням,ти тренираше повече от 3-пъти седмично или се бъркам?

казано от Mon coeur est a vous на 11.05.09, 09:42:

Ами аз до колкото си спомням,ти тренираше повече от 3-пъти седмично или се бъркам?

Преди да- по 6 пъти и имунната ми защита беше 0. Ама сега по 3 пъти. Пф! Аз на 1600 кал няма да мога да оцелея. Начи ще трябва да се нагъзя поне по 1 тренировка още да правя.

11.05.09
09:46

Ама ти е яка тренировкатааааа.. Бравос!

“... 3 трен седмично трябва да се движа около 1500-1600 кал. Смърт! Аз съм на поне 1800.”

Мдам..и аз трябва да намалям мойте...За какво ти се оплаквах, мислиш, че съм гладнооо :)

казано от Limka на 11.05.09, 09:46:

Ама ти е яка тренировкатааааа.. Бравос!

“... 3 трен седмично трябва да се движа около 1500-1600 кал. Смърт! Аз съм на поне 1800.”

Мдам..и аз трябва да намалям мойте...За какво ти се оплаквах, мислиш, че съм гладнооо :)

Лим, хм, аз съм много против седенето гладна. Така че едва ли. В четвъртък ще имам консултация с Милко и ще видим той какво ще каже....

Мила

11.05.09
10:43

Венци,не мислиш ли,че ‘’религията’’ която проповядва Милко е прекалено крайна..но е факт,че този човек е постигнал невероятни резултати с този режим.

казано от Mon coeur est a vous на 11.05.09, 10:43:

Венци,не мислиш ли,че ‘’религията’’ която проповядва Милко е прекалено крайна..но е факт,че този човек е постигнал невероятни резултати с този режим.

Крайна, може би... хм, не знам, въпросът си е доста личен - все пак става дума за здравето ти и за това как изглеждаш нали? Аз мисля, че мога да жертвам разните му там сладости и тн в името на”каузата”. Въпросът е до психиката - ако психически се натоварваш от даден режим, значи не е за теб. А и в крайна сметка никой не е 100% - дори и Милко - въпросът е да си 90%. И това е достатъчно.

И такаа храната за днес:
07:00 - 2 яйца, 10 гр масло, 80 гр бекон
11:00 - 1 яйце, 10 гр масло, краставица
13:30 -  пържола 200 гр, зелена салата
17:00 - 1 яйце, 10 гр масло, краставица
20:00 - пържола 150 гр, зелена салата

Като по учебник - Nice’n'easy

Утре ще разнообразя обеда с наденица, че свинското в ХИТ изглеждаше отвратително. Смятам да намаля бекона за закуска, че всига много калориите.

Тва е айде лека.

11.05.09
19:10

Много изчистена храна, наистина! Браво!

11.05.09
19:14

казано от Венцеслава Атилова на 09.05.09, 19:53:

Това е, аз си лягам. Утре ще гледам да отида в парка да направя едни спринтове, че никво кардио не правя иииии хммм, не знам, странно ми е - чистя със сланина, макс тежести и никво кардио. Направо обърнах всички правила.

Да беше само ти ;) :lol:

DE

11.05.09
19:26

Милко Георгиев - spidersport

казано от Емил Начев на 11.05.09, 19:22:

казано от Mon coeur est a vous на 11.05.09, 10:43:

кой е милко?

Основателят на Спайдърспорт

12.05.09
05:36

казано от Емил Начев на 11.05.09, 19:32:

Спайдър спорт е маниащна! Най-якия сайт! Дано се разработи като този.

Няма да се разработи. Той съществува от години, но някои хора там си имат проблеми с приемането на мнения, различни от техните. :) Да не говорим, че Милко изобщо не прави реклама на теориите си със собствения си външен вид на скарида, която е била на НВД два месеца.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.05.09 05:36.

казано от Boby_ на 12.05.09, 05:36:

Няма да се разработи. Той съществува от години, но някои хора там си имат проблеми с приемането на мнения, различни от техните. :) Да не говорим, че Милко изобщо не прави реклама на теориите си със собствения си външен вид на скарида, която е била на НВД два месеца.

Опа, тука леееко се поизхвърли. Милко е сигурно най-релефният човек, който съм виждала на живо, а някъде из спайдърпост имаше тема с негови снимки преди да започне режима си - 1.75 висок, по-малко от 60 кг. Ето това е грозна картинка. Не завиждайте!

12.05.09
08:40

Нямаше ли някакъв “разкол” при спайдърите преди време? “Функционалисти” Vs. “Трибойци”?

12.05.09
08:41

казано от Венцеслава Атилова на 12.05.09, 08:30:

Опа, тука леееко се поизхвърли. Милко е сигурно най-релефният човек, който съм виждала на живо, а някъде из спайдърпост имаше тема с негови снимки преди да започне режима си - 1.75 висок, по-малко от 60 кг. Ето това е грозна картинка. Не завиждайте!

http://spider.noxis.net/pub/temp/milko-reminder_av.jpg

Виждала ли си тази “картинка”?!? Виж обема на гърдите, на ръцете... Това според теб е човек, който се занимава от години с фитнес и си позволява да учи другите? Не ми отговаряй, въпросът ми е риторичен. Милко изглежда добре като за бегач на дълги разстояния или състезател по аеробика, няма спор, но 90% от хората тук не се стремят към точно този изглед - релеф на всяка цена за сметка на малък или никакъв обем мускулатура и нисък процент мазнини. Ако едното е за сметка на другото, смисълът се губи.

12.05.09
09:02

казано от Венцеслава Атилова на 12.05.09, 08:30:

... Милко е сигурно най-релефният човек, който съм виждала на живо, а някъде из спайдърпост имаше тема с негови снимки преди да започне режима си - 1.75 висок, по-малко от 60 кг. Ето това е грозна картинка. Не завиждайте!

Здрасти, Венци!

Стана ми любопитно и намерих снимки в неговия дневник в Спайдър спорт. Безумен релеф! Той ако не беше отявлен ектоморф, поддържал без напъване 5-7% процента мазнини без усилия през целия си живот, надали щеше да изглежда така. Определено има сериозни постижения, най-вече със собствено тегло (изгледах и клипове). Респект!

Всъщност, аз съм бил на неговите кг при приблизително същия ръст (174) - имам снимка на 2 стр. от моя дневник и релефа ми е отличен, а определено не съм ектоморф  ;-P . Мисля, че на него ще му е адски трудно да качи кг оттук нататък. А вероятно и не иска.

Уважение към постиженията му, но това не е моя път. Явно и на Боби не е  ;-)

казано от Емил Начев на 12.05.09, 08:48:

Има и такъв момент, но на мен ми допада идеята, не им знам нещата в детайли :lol:.Pазбирам го като някакъв баланс между “помпене”, и развиване на други физически качества.И ми се струва, че човек, ако не е в спортна форма, е вероятно да няма успехи с класическото “вдигане” (като мене). Не и докато тялото не е готово за натоварване.

http://www.spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=39
А то я темата. Боби, човекът си се харесва такъв какъвто е, и това, че не е обемен е защото той така иска, а не защото не може

Спайдърспорт развиват функционална сила, издръжливост, експлозивност. Добрата визия е в плюс. При тях няма да видите оргомни напомпани мъжища, трениращи бицепс/трицепс/ прасец и тн. Но пък можете да видте 40-годишни жени дърпащи 70 кг тяга, както и такива които се набират с по 15 кг тежест допълнително, а ръцете им са по-малки от моите:) Въпрос на личен избор си е за всеки как ще тренира и какво ще прави със себе си

ПП. Вик, той се храни ВМ, и повярвай ми в началото е полагал доста усилия да се насилва да ЯДЕ. Има някои хора, които просто нямат апетит и ен обичат да се рханят - това не значи, че им е по-лесно от лакомниците.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 12.05.09 09:08.

12.05.09
10:21

Така е, и според мен няма да се развие повече нито сайта, нито форума, особено след като изгони от там хората, които според мен допринасяха най-много за това. Самият сайт не е мръднал от 5 години, нито като визия, нито като съдържание, което е жалко.
Е, може и да греша :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 12.05.09 10:21.

DE

12.05.09
10:25

А защо ги е изгонил?

Мила

12.05.09
10:53

казано от Denichkata на 12.05.09, 10:25:

А защо ги е изгонил?

Ами аз си спомням,когато имах допир до този форум и се хранех ВМ,ако това,което казвах и правех,беше различно от техните разбирания ми се навикваха и 100 чудеса още - хората си тръгват...

DE

12.05.09
10:55

казано от Mon coeur est a vous на 12.05.09, 10:53:

А защо ги е изгонил?

Ами аз си спомням,когато имах допир до този форум и се хранех ВМ,ако това,което казвах и правех,беше различно от техните разбирания ми се навикваха и 100 чудеса още - хората си тръгват...

Same experience, затова от юни 2008ма се отказах от форума им.
Извинявам се за спама.
Но по тазли логика хората си тръгват, не ги гонят..

Мнението беше редактирано от Denichkata на 12.05.09 10:59.

казано от Denichkata на 12.05.09, 10:55:

казано от Mon coeur est a vous на 12.05.09, 10:53:

А защо ги е изгонил?

Извинявам се за спама.

Еми, да кажем, че и Милко е ....не съвсем любезен....

12.05.09
11:21

казано от Denichkata на 12.05.09, 10:55:

Извинявам се за спама.

Значи, не знам точната ситуация, но имаше някакво вътрешно разцепление и някои хора се отделиха от Спайдърспорт. Обаче, някои хора продължихме да подържаме контакт с тях и това беше причина да бъдем изгонени от форума.

12.05.09
12:21

казано от Петко К на 12.05.09, 11:21:

Значи, не знам точната ситуация, но имаше някакво вътрешно разцепление и някои хора се отделиха от Спайдърспорт. Обаче, някои хора продължихме да подържаме контакт с тях и това беше причина да бъдем изгонени от форума.

Здрасти, Петко!

Попаднах на дневника ти в Спайдерспорт. Под името ти пише “Изгонен!”... Стана ми адски странно  :wow:  Как се гони от форум? Ако спазваш добрия тон и някои прости правила, не би трябвало да е възможно изгонване. Форум е мястото където всеки може да изрази личното си мнение, без значение дали се покрива с това на собственика на сайта, нали? Не те познавам като човек, но не съм забелязал да избухваш, да си груб и да имаш нецензурни изявления...

Това май не е за дневник, ако прецениш, изтрий го.

12.05.09
14:59

казано от Vic на 12.05.09, 12:21:

Как се гони от форум?

E как, нали общувам с хора, които са нежелани там? :)

казано от Петко К на 12.05.09, 14:59:

казано от Vic на 12.05.09, 12:21:

Как се гони от форум?

E как, нали общувам с хора, които са нежелани там? :)

За хората от Live to lift ли говориш?

12.05.09
15:03

казано от Венцеслава Атилова на 12.05.09, 15:01:

За хората от Live to lift ли говориш?

Да.

12.05.09
16:27

“E как, нали общувам с хора, които са нежелани там?”

Няма лошо. Дистанцията дава перспектива и ти позволява да си преосмислиш нещата :) В определени ситуации идва доста добре :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1