08.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Тренировката беше за крака и рамо.
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 8х110, 6х120 кг.
1.2. Раменна преса от седеж с щанга - 10х40, 8х50, 8х60, 8х70, 4х75 кг. Престраших се да сложа 70 кг. на лоста и се изненадах с каква лекота направих 8 повторения. Сложих и 75, но там вече бях поуморен и излязоха само 4.
2.1. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х170 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 8х20, 8х20, 8х20 кг.
3.1. Бедрени сгъвания на машина -10х40, 10х40, 10х40 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели с права ръка напред - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4.1. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на щанга зад гърба от стоеж - 8х70, 8х70, 8х70 кг.
5.1. Калф-машина - 20х60, 20х60, 20х60 кг.
5.2. Въртене на диск над главата - две серии с по 16 завъртания - 8 по часовниковата стрелка и 8 срещу с 20 кг. диск.
Нормална тренировка за крака, доста добра - за рамо. :)
09.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - гръб, трапец, предмишница.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 6.
2. Гребане с дъмбел - 9х40, 9х40, 9х40 кг.
3. Гребане на долен скрипец с широк - 9х80, 9х80. 9х80 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х80, 7х80, 8х80 кг.
5. Привеждане на горен скрипец (портален) от стоеж с прави ръце - две серии по 8 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец. Прилична тренировка.
Трябваше да си взема една нова добавка, но не успях да стигна навреме до офиса на куриерската фирма и остана за понеделник. Много ме е яд, но карай да върви - два дни забавяне не са болка за умиране.
казано от Limka на 09.05.09, 15:46:
Боби, как върви ‘диетата’?
Или приемаме, че темата е табу още ;)
Гузен съм и затова не говоря за хранене. Диетата е забравен спомен, излязох от форма (това като ефимизъм го приеми)... Сега съм си поръчал една интересна нова добавка - Slin Sane. Ще я комбинирам със спиране на бирата и умерена РБД и ще видим как ще е следващият месец. Време е да се взема в ръце.
И така, заради омазването на диетата в последно време качих няколко килограма - тази сутрин бях 108 кг. и това никак не ми харесва. Затова реших да прибегна до малко помощни средства, за да си върна мотивацията. От днес започвам един цикъл със Slin Sane. Ще поддържам диета с въглехидратно+протеиново хранене на обяд и основно протеиново на вечеря с междинни похапвания, когато успея. Ще избягвам алкохола и сладкото, както и бялото брашно и прекалено мазните храни. Кардиото ще се състои от велоергометър в дните без силова тренировка, а силовите тренировки продължават по досегашната схема. Да видим за два месеца какво ще излезе. :)
казано от Boby_ на 11.05.09, 06:04:
И така, заради омазването на диетата в последно време качих няколко килограма - тази сутрин бях 108 кг. и това никак не ми харесва. Затова реших да прибегна до малко помощни средства, за да си върна мотивацията. От днес започвам един цикъл със Slin Sane. Ще поддържам диета с въглехидратно+протеиново хранене на обяд и основно протеиново на вечеря с междинни похапвания, когато успея. Ще избягвам алкохола и сладкото, както и бялото брашно и прекалено мазните храни. Кардиото ще се състои от велоергометър в дните без силова тренировка, а силовите тренировки продължават по досегашната схема. Да видим за два месеца какво ще излезе. :)
Здрасти, Боби!
Излиза, че си се върнал на кг от началото на годината... Хмм... Да приемем, че е засилване :cheese:. Дали не е време да орежеш въглехидратите, за сметка на мазнините? Няма да те агитирам, но поне помисли. Вярно, че биричката ще е непрепоръчителна, но мисля, че си заслужава “жертвата”.
Не съм запознат с препаратите. Има ли значение на каква точно диета си?
казано от Vic на 11.05.09, 06:53:
Здрасти, Боби!
Излиза, че си се върнал на кг от началото на годината... Хмм... Да приемем, че е засилване :cheese:. Дали не е време да орежеш въглехидратите, за сметка на мазнините? Няма да те агитирам, но поне помисли. Вярно, че биричката ще е непрепоръчителна, но мисля, че си заслужава “жертвата”.
Не съм запознат с препаратите. Има ли значение на каква точно диета си?
Здрасти, Вик!
Конкретно при Slin Sane диетата има значение - за да действа, трябва да се приема около половин час преди хранене, в което има поне умерена доза въглехидрати. Това ще е веднъж на ден, останалите хранения ще са предимно протеинови с присъствие на мазнини.
А засилване няма, даже силата ми е спаднала. Всичко идва от бирата - просто е наложително да я жертвам. :)
11.05.09
08:51
казано от Петко К на 28.04.09, 20:24:
Тренировките могат и да те излекуват :)
Малко късно се включих по темата, но преди няколко месеца имах проблем с коляното (връзките от външната страна) и в последствие и кръста изпуши. Ходих на спортен лекар, на ортопед и невролог и общо взето всеки ми предписа различна диагноза и всичките строго ми забраняваха фитнеса. Коляното ме болеше 5 месеца без никакъв напредък или съвсем лек, а кърста вече 2 месеца.
След като се опитаха да ми предпишат и дискова херния си направих снимка и резултата беше - нищо. Просто някаква болка която се очакваше да отмине с времето след дозата хапове .. естествено резултата нулев.
Накрая се изнервих и си поднових сериозните тренировки (преди това правих само на машини и упражнения, които не товареха кръста). За пръв път правих тяга през моята спортна кариера ( :) ) и кръста ми мина за отрицателно време. След 2 седмици не усещах напрежение, а коляното ми мина когато си поднових тренировките по волейбол. Естествено внимавах много и лека по лека увеличавах натоварванията. Но сега нищо ми няма и си тренирам пълноценно ;)
Така че съм с две ръце за мнението на Петко К. При мен фитнеса доведе до положителен резултат.
Vic, освен 108-те кг. от вчера днес измерих и обиколка на корема. И там съм “позаякнал” с не особено скромните 103 см. :D Бирата ми влияе страшно зле на метаболизма, ставам като мечка пред зимен сън - само трупам обиколка и то не където трябва. :)
S7oMaN40, благодаря за мнението! И аз нямам никавко намерение да спирам с фитнеса, въпреки мнението на околните. Един приятел даже ми каза “Гледай го, повреди се, а не му увира главата!”. И наистина “не ми увира главата”. :) Продължавам нататък, повечко хиперекстензии, а някой ден може пак да пробвам и тяга, макар че едва ли някога отново ще сложа 200 кг. на щангата.
11.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Хранене
Няма да се хвърлям в есктремна диета този път, защото пак ще ме удари ефектът на махалото. Затова и няма да влизам в подробности за храненето в дневника, ще споделям само големите издънки... Е, днес нямаше такива. :)
Започнах със Slin Sane - взех първата капсула половин час преди обяда, защото нямах възможност за хранене преди тренировката. Все още не усещам резултата, но е някак раничко все пак. :)
Силова тренировка
Днес правих гърди и корем. Онзи ден като съм правил гръб, вероятно нещо съм направил, което не усетих по време на самата тренировка, но вчера, през нощта и днес много ме боли горната част на гръдната кост - може да е натъртено или разтегнато, може и някаква невралгия да е. Така или иначе не е такова, че да ме спре. С повечко охкане и пъшкане си направих тренировката и то не безкрайно лоша.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х80, 8х100, 8х110, 5х120 кг.
2. Кофички - 8, 9, 8 повторения с 10 кг. допълнителна тежест - тук усетих много неприятно болката, далеч повече, отколкото на лежанката.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 9х35, 10х35, 9х35 кг.
4. Кросоувър на портален скрипец - 8х45, 10х40, 10х40 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси на римско столче с тежест, молитва на скрипец, странични привеждания с дъмбел, хиперекстензии.
Снощи почти не съм спал и с оглед на това
казано от Boby_ на 11.05.09, 16:05:
Vic, освен 108-те кг. от вчера днес измерих и обиколка на корема. И там съм “позаякнал” с не особено скромните 103 см. :D Бирата ми влияе страшно зле на метаболизма, ставам като мечка пред зимен сън - само трупам обиколка и то не където трябва. :)
Установил си правилно проблема, сега остава да го сбориш ;-P!
Всъщност, колко бира пиеш? Струва ми се, че си от хората, които без едно могат, с едно - не... Т.е. ще ти е по-лесно въобще да не пиеш бира, отколкото да пиеш само по 1 на ден... или 1 на 2-3 дни.
казано от Vic на 11.05.09, 21:05:
Всъщност, колко бира пиеш? Струва ми се, че си от хората, които без едно могат, с едно - не... Т.е. ще ти е по-лесно въобще да не пиеш бира, отколкото да пиеш само по 1 на ден... или 1 на 2-3 дни.
Много правилно си ми поставил “диагнозата” тук - 7-8 бири не ми мърдат. С бира или без бира - няма средно положение при мен.
12.05.09
06:09
Да,ама виж колко благоприятно се отразява бирата на силата ти. :)
казано от Boby_ на 12.05.09, 05:25:
Много правилно си ми поставил “диагнозата” тук - 7-8 бири не ми мърдат. С бира или без бира - няма средно положение при мен.
Уххх... сериозно количество - 3-4 л. Ако е вода, дали ще можеш да го изпиеш?
Май наистина трябва да намалиш...
казано от DeadManWalking на 12.05.09, 06:09:
Колко точно сила му трябва на човек всъщност в ежедневието? :) От известно време си задавам този въпрос и се чудя дали всичко над определено ниво в залата не го правим, само за да си задоволим стремежа към себедоказване.
казано от Vic на 12.05.09, 06:16:
Уххх... сериозно количество - 3-4 л. Ако е вода, дали ще можеш да го изпиеш?
Май наистина трябва да намалиш...
Вода наведнъж в рамките на час-два не бих могъл да изпия толкова. Бирата е диуретик и сама си намира пътя навън... :)
И да, намалявам - до 0 засега. :)
12.05.09
06:52
казано от Boby_ на 12.05.09, 06:35:
казано от DeadManWalking на 12.05.09, 06:09:
Колко точно сила му трябва на човек всъщност в ежедневието? :) От известно време си задавам този въпрос и се чудя дали всичко над определено ниво в залата не го правим, само за да си задоволим стремежа към себедоказване.
Хах,ти откри топлата вода. :) Естествено,че е така,освен ако човек не е състезател някакъв,но дори и там 90% е (себе)доказване.
Принципно винаги ще има по-силни от нас,пък и няма да ставаш хамалин...искам да кажа,че смисъл от увеличаване на работните килограми,вместо на обема на тренировката си е самодоказване. :) Естествено води и до чисто физическо,донякъде перверзно удоволствие,но голямото парче от пая е за психологическия стремеж към надмощие.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.05.09 06:56.
12.05.2009 г. (нетренировъчен ден)
Хранене
С храненето малко ми е трудно да вляза в ритъм, но ще се получи за още няколко дни.
Аеробна тренировка
Успях най-сетне да се насиля и да се кача на велоергометъра. Изкарах само 31 минути с интензивно темпо - изпотих се яко, изтръпна ми... седалището (отвикнал съм от седалката) - общо взето добре. :)
13.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес тренировката беше бицепс и трицепс в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х55, 6х60, 8х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 7х65, 8х60 кг.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 8х25, 8х25. 8х25 кг.
2.2 Трицепсово привеждане на горен скрипец - 8х95, 8х95, 8х95 кг.
3.1. Бицепсово сгъване от седеж на долен скрипец (портален) - 8х70, 8х75 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с две ръце с дъмбел зад глава - 10х35, 10х35 кг.
4.1. Концентрично бицепсово сгъване с дъмбел - 9х17,5, 9х17,5 кг.
4.2. Трицепсово разгъване на горен скрипец (порателен) с една ръка и подхват - 8х35, 8х35 кг.
Доста добре стана - здраво се напомпах. Промених малко и хранененето днес - преместих корнито половин час преди тренировката (заедно с кофичка кисело мляко), за да мога да пия преди него втората капсула Slin Sane за деня.
14.05.2009 г. (тренировъчен ден, 3-ти на Slin Sane )
Хранене
Днес преди обяд - капсула Slin Sane, половин час след нея солиден обяд с пилешка супа, черно хлебче, две кебапчета и ориз с домати. Следобед - още една капсула Slin Sane, а след половин час (и около половин преди тренировката) - кофичка кисело мляко и едно Корни. Ще вечерям кюфтета от телешка кайма с шопска салата и някоя бира (без да прекалявам).
Силова тренировка
Днес правих крака и рамо. Още е рано да кажа нещо конкретно, но като че ли този Slin Sane ми влияе положително на силата. Засега не съм увеличил килограмите повече, отколкото правех преди 2 месеца, когато бях в топ форма от доста време насам, но имам субективното усещане, че имам сили за много. Ще видим, има време.
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 8х120, 5х130 кг. Отдавна не бях слагал 130 на щангата. Добре дойде.
1.2. Раменна преса от седеж с дъмбел - 10х20, 8х25, 8х35, 8х35, 8х35 кг. Много добре стана и тук.
2.1. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х190 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец. Отдавна не бях слагал повече от 180, но днес с лекота направих осмица на 190. Тук вече бях убеден, че има още малко сила свръх нормалната.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 9х20, 9х20, 9х20 кг.
3.1. Бедрени екстензии - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
3.2. “Вертолет” на портален скрипец - 9х90, 8х95, 9х95 кг.
4.1. Бедрени сгъвания на машина -10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на дъмбели настрани и назад от седеж с гърди, опрени в коленете - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
5.2. Въртене на диск над главата - три серии с по 16 завъртания - 8 по часовниковата стрелка и 8 срещу с 20 кг. диск.
Доволен съм - изпотих се добре, тренировката беше интензивна, направих си повторенията, чувствам се прекрасно! :)
14.05.09
16:43
Хммм Боби,много добре! Странно откъде ли идва тая сила :)
казано от Aleksandar Marinov на 14.05.09, 16:43:
Хммм Боби,много добре! Странно откъде ли идва тая сила :)
Може и от Slin Sane да е, кой знае. Не обичам да бързам с изводите. След седмица ще видим.
Аз съм един много объркан човек. :) Не чак като Иван, но се терзая вътрешно - хем ми се иска да качвам сила и сантиметри на едни места, хем ми се иска релефче и по-малко сантиметри на други. :) Сигурен съм, че 90% от всички в този форум са поставени пред подобна дилема. :) Та заради тази именно дилема пия Slin Sane вече трети ден, а още не мога да си поставя цел. Май няма и да си поставям - ще се храня нормално, без да се увличам, ще си тренирам както досега и ще се наблюдавам.
Вчера мерих ръце (топли) и корем - 46,5 см. и 103,5 съответно. Записвам ги като начални стойности и ще видим какво ще излезе.
”...ще се храня нормално, без да се увличам, ще си тренирам както досега и ще се наблюдавам.”
Така трябва.. и резултата няма да закъснее!! :)
Мнението беше редактирано от maria на 16.05.09 12:37.
17.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес тренировката беше гръб, трапец, предмишница. Изобщо не бях на ниво - направих повече повторения на упражнението “прозявка”, отколкото на всички останали, взети заедно. Беше ми тежко, нямах сили... Стига мрънкане, ето и тренировката как протече:
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 6, 6.
2. Гребане с дъмбел - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 10х80, 8х90. 8х90 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х80, 7х80, 7х80 кг.
5. Привеждане на горен скрипец (портален) от стоеж с прави ръце - две серии по 8 повторения с 80 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец, последвани от три серии хиперекстензии.
18.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днешната тренировка беше за гърди и корем. Прилично се получи - нямаше и помен от вчерашното пъшкане, нежелание и слабост.
1. Повдигане на щанга от лег - 10х80, 8х100, 8х110, 6х120 кг. + неуспешен опит на 140. Може би щях да се справя с тежестта за 1 чисто повторение, но момчето, което ме пазеше, се презастрахова. :) Е, по-добре така, отколкото да стане нещо неприятно.
2. Кофички - 10, 9, 9 повторения с 10 кг. допълнителна тежест.
3. Повдигане на дъмбели от полулег - 10х35, 10х35, 10х35 кг.
4. Флайс с дъмбел - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси на пейка с обратен наклон, молитва на скрипец, Не правих изобщо страничните привеждания днес - като че от тях ми се обостря болката в кръста и то съществено. Стана хубава тренировка, накрая добре се доизцедих с флайсовете - добър завършел на един иначе отвратителен понеделник.
Тия опити за максове в края на тренировката са безсмислени, нищо не ти дават. Силата и умората са взаимно изключващи се.
Аз предлагам плоска пирамида, примерно, само шестици - 80, 100 и после директно 120 кг за 2-3 серии, и като направиш на всички серии шест чисти повторения, другия път слагаш 5 кг от горе :) Ще се учудиш, но тия 120 кг ще са ти доста по-леки от сега ;)
Ако пък искаш сила, по същия начин, само че правиш тройки или двойки (в твоят случай това ще са над 130 кг) и веднъж на два месеца тестваш максимума (обзалагам се, че и в момента ти е над 140 кг., но просто по този начин ще ти е трудно да ги вдигнеш).
А между другото, замисли се дали проблема ти с рамото не е заради лежанката (нали не греша, че рамото те болеше?).
казано от Петко К на 18.05.09, 15:45:
Тия опити за максове в края на тренировката са безсмислени, нищо не ти дават. Силата и умората са взаимно изключващи се.
Аз предлагам плоска пирамида, примерно, само шестици - 80, 100 и после директно 120 кг за 2-3 серии, и като направиш на всички серии шест чисти повторения, другия път слагаш 5 кг от горе :) Ще се учудиш, но тия 120 кг ще са ти доста по-леки от сега ;)
Ако пък искаш сила, по същия начин, само че правиш тройки или двойки (в твоят случай това ще са над 130 кг) и веднъж на два месеца тестваш максимума (обзалагам се, че и в момента ти е над 140 кг., но просто по този начин ще ти е трудно да ги вдигнеш).
Петко, благодаря за мнението! Прав си за обратната връзка между умора и сила. Ще пробвам варианта с чисти шестици и плоска пирамида - звучи интересно. :) Иначе някакви особени цели в силово отношение не съм си поставял, просто от чисто любопитство понякога проверявам къде съм в някои упражнение.
казано от Петко К на 18.05.09, 15:45:
А между другото, замисли се дали проблема ти с рамото не е заради лежанката (нали не греша, че рамото те болеше?).
Не, не грешиш - болеше ме. Прав си в едно - започна заради тренировката за гърди, но не с лежанка, а с кофички. Сега обаче за щастие поотмина това - пазя го и усещам само лек дискомфорт, когато правя раменни преси, но не и болката, която преди изпитвах. Мисля, че е имало нещо леко разтегнато, после възпалено от това, че не съм го оставил да почине, когато е трябвало, но по-скоро мога да кажа, че това остана назад вече.
20.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес тренировката беше бицепс и трицепс в суперсерии.
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 6х60, 8х55, 7х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х65, 7х65 кг.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 8х25, 8х25. 8х25 кг.
3.1. Скотово сгъване с дъмбел - 8х20, 8х25 кг.
3.2. Трицепсово разгъване с две ръце с дъмбел зад глава - 10х35, 10х35 кг.
4.1. Бицепсово сгъване с въженце на долен скрипец (портален) - 7х65, 8х60 кг.
4.2. Кикбек с дъмбел - 10х15, 8х15 кг.
Хубава тренировчица стана днес - попадна ми една от редките възможности да се измъкна през деня и да направя тренировката преди обяд.
21.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес тренировката беше крака и рамо.
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 6х120, 7х110 кг. За една бройка да се претрепя - залитнах нарпед с тия 120, затова не си и направих като хората сериите.
1.2. Раменна преса от седеж с прав лост пред гърди - 10х40, 8х60, 8х65, 8х70, 4х80 кг. - личен максимум в това упражнение. Раменете изобщо не ме болят в момента и вече слагам по-смело тежест на лоста.
2.1. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 9х20, 9х20, 9х20 кг.
3.2. Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 8х19, 8х19, 8х19 кг.
4.1. Бедрени сгъвания на машина -10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на прав лост зад гърба от стоеж (с широк хват) - 8х70, 8х70, 8х70 кг.
5.2. Въртене на диск над главата - три серии с по 16 завъртания - 8 по часовниковата стрелка и 8 срещу с 20 кг. диск.
Като изключим началото с клека, стана добра тренировка.
Време е да обобщя усилията или липсата им в последно време.
Отпускането последния месец и половина ми донесе отново десетина килограма нагоре, изразяващи се в напомпан “спасителен пояс”. Силата е добре, не се чувствам тежък, но и няма да имам плочки тази година, това вече е ясно. :) Има и положително развитие - последните две седмици задържах килограмите и обиколките, а като се вземе предвид, че са едва 108 кг., това си е успех - обикновено при такова отпускане се събуждам една сутрин и тежа между 120 и 130 килца.
Ще карам с диета без алкохол и с намалено количество въглехидрати, но без да изпадам в крайности и да меря грамове, ще си довърша кутийката Slin Sane, ще въртя велоергометър, когато имам възможност и ще видим къде ще съм след месец-два. :)
24.05.09
11:08
Boby_ как върви? Как е настроението в залата? :)
казано от Aleksandar Marinov на 24.05.09, 11:08:
Boby_ как върви? Как е настроението в залата? :)
Хехе, абе в залата е добре, ама на масата е още по-добре. :)
23.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес -гръб, трапец, предмишница.
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 7, 8.
3. Придърпване на горен скрипец пред гърди с тесен хват - 8х85, 5х100, 7х80 кг.
4. “Мечка” на машина с широк хват - 7х75, 8х65. 8х65 кг.
Между сериите за гръб - две упражнения за предмишница и две за трапец, последвани от три серии хиперекстензии.
Прилична тренировка като цяло.
25.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - гърди и корем. Добра тренировка, смених малко схемата и реших да се възползвам от съвета на Петко и да пробвам плоска пирамида с по-малко повторения за сила.
1. Повдигане на щанга от лег - 4х80, 4х100, 4х120, 1х140 кг. - Петко, прави беше - 120-те ми се сториха доста леки по тази схема, а 140 си ги вдигнах, без да се запъна изобщо. Яд ме е на себе си, че не си повярвах заради последните пъти и не пуснах съвсем до гърдите лоста, но и така се брои. :)
2. Повдигане на щанга от лег с наклон - 8х90, 8х90, 8х90, 8х90 кг.
3. Кофички - 10, 10, 9 повторения с 10 кг. допълнителна тежест.
4. Кросоувър на портален скрипец - 10х45, 8х50, 7х55 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси римско столче с тежест и молитва на скрипец.
Мисля да правя такава тренировка веднъж на всеки 4-5 нормални.
Всички у нас сме лепнали някакво вирусче, включително и аз - боли ме гърлото и особено след тренировката не се чувствам никак добре. Може би ще отмине леко и утре ще съм забравил - ще видим.
27.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - бицепс и трицепс (в суперсерии както обикновено).
1.1 Скотово сгъване с крив лост - 10х40, 8х50, 6х60, 7х55, 6х55 кг.
1.2 “Френско” разгъване с прав лост - 10х40, 8х50, 8х60, 8х60, 7х60 кг. За пръв път от доста време смених кривия лост и взех олимпийския. Че то си е различно упражнение. :) Имам чувството, че по-малко товари лактите и повече - китките правият лост. Ще го правя понякога.
2.1 Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж - 8х25, 8х25. 8х25 кг.
3.1. Скотово сгъване с дъмбел - 8х20, 8х20 кг.
3.2. Трицепсово разгъване на скрипец (портален) с въженце зад глава - 9х80, 9х80 кг.
4.1. Бицепсово сгъване с въженце на долен скрипец (портален) - 8х65, 8х65 кг.
4.2. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 7х20, 6х20 кг.
Прилична тренировка с оглед на състоянието ми - кашлям, наболява ме леко гърлото, настинах от тия климатици... Както и да е. Продължавам да се заричам, че спирам бирата вече за не знам кой път. Днес пак. :)
28.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - крака и рамо.
1.1. Клек с щанга зад врат - 10х70, 8х100, 7х120, 8х110 кг. Реших да пробвам днес клека без нищо под петите. Добре е така.
1.2. Раменна преса от седеж с дъмбели - 10х20, 8х25, 8х35, 8х35, 8х35 кг.
2.1. Лег-преса - 8х170, 8х180, 8х180 кг. След всяка серия - 20+ повдигания на уреда с пръсти за прасец.
2.2. Повдигане на дъмбел встрани от стоеж с права ръка - 9х20, 8х20, 8х20 кг.
3.2. “Вертолет” с прав лост - 8х60, 8х60, 8х60 кг.
4.1. Бедрени сгъвания на машина - 10х40, 10х40, 10х40 кг.
4.2. Повдигане на дъмбели назад от седеж с колене, опрени в гърдите - 8х25, 8х25, 8х25 кг.
Нормална тренировка, нищо особено, но и без някакви болки и проблеми.
31.05.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днес - гръб, трапец и предмишница. Наспах се добре, хапнах, две капсулки SlinSane половин час преди обяда и като свърших с храносмилането, си направих една съвсем прилична и приятна тренировка:
1. Набирания с широк хват - 8, 8, 8, 7.
3. Придърпване на долен скрипец с тесен хват - 8х85, 8х95. 8х100 кг.
4. Придърпване на горен скрипец зад врат с широк хват - 8х85, 8х85, 8х85 кг.
Днес сутринта се теглих - качил съм още едно килце и ги закръглих вече на 110 кг. SlinSane сам по себе си очевидно не е фетбърнър. От друга страна обаче усещам леко увеличение на силата. Не съжалявам за парите, дадени за тази добавка, даже мисля, че веднъж или два пъти годишно ще си взимам по една опаковка занапред. Не чувствам неприятни странични ефекти, няма нервност, безсъние, тремор или други неприятни реакции, действието е умерено и се чувствам добре, без да е нещо прекалено в каквото и да е отношение. Като цяло готов съм да препоръчам SlinSane, без да съм емоционално пристрастен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.05.09 14:32.
31.05.09
16:00
Boby_ радвам се, че си останал доволен от Slin-Sane.Благодаря за препоръките и откровеното мнение!
казано от Boby_ на 31.05.09, 14:32:
.....
Днес сутринта се теглих - качил съм още едно килце и ги закръглих вече на 110 кг.
.....
Хехе! И аз те следя!
А за теглото - все си мисля, че за твоя ръст, това са съвсем нормални кг. След като си правиш спокойно набирания, значи са ОК.
02.06.2009 г. (тренировъчен ден)
Силова тренировка
Днешната - гърди и корем. Страхотна тренировка, много съм доволен! :)
1. Повдигане на щанга от лег - 5х70, 4х100, 4х120, 1х140, 1x145 кг. - личен максимум на лежанка. :) Доволен съм. Дали е от SlinSane, от по-разумното разпределение на силите в началото на тренировката (по съвета на Петко К.) или пък от комбинацията от двете не знам, но мога и още май. :)
2. Повдигане на щанга от полулег - 8х90, 8х100 кг.
3. Кофички - три серии с по 9, 8, 8 повторения и с 15, 20, 15 кг. допълнителна тежест.
4. Повдигане на дъмбели от полулег - 8х35, 8х35, 8х35 кг.
5. Пекдек - 10х65, 10х65 кг.
Между сериите за гърди - повдигане на крака от вис, коремни преси на пейка с обратен наклон, молитва на скрипец.
Днес загрях добре, много бавно и полека, вдигнах плавно тежестта. Никакви болки нито в рамо, нито другаде. Много съм доволен от тази схема на трениране с малко силови повторения на първото упражнение и после по-класически вариант.
казано от Boby_ на 02.06.09, 16:15:
.......
Страхотна тренировка, много съм доволен! :)1. Повдигане на щанга от лег - 5х70, 4х100, 4х120, 1х140, 1x145 кг. - личен максимум на лежанка. :) Доволен съм. Дали е от SlinSane, от по-разумното разпределение на силите в началото на тренировката (по съвета на Петко К.) или пък от комбинацията от двете не знам, но мога и още май. :)
........
Можеш, Боби!
Трябвало е да сложиш 150 кг! Моментът е по-скоро психологически. След 2-3 седмици опитай 150 кг, ще ги вдигнеш, ще видиш!
Мнението беше редактирано от Vic на 02.06.09 17:40.
02.06.09
17:43
Давай,Боби! Подобрявай собствени рекорди.Няма по-сладко и мотивиращо от това.
Днес преди да лягам на лежанките се нагласях така вътрешно всеки път - “Т`ва е супер леко!Мога още много!Леко е!”
След това грабвам лоста и се сцепих от дигане буквално.Нагласата е много важна и действа!
Както казва Рони.... Light weight buddyyyyyyy :D