16.05.09
10:33
Мляс мляс, дребна, но вкусна иновация от мен - сутрин си нарязвам бекона на парченца, мятам в тигана, после яйца, бъркам.. дотук нищо ново.... ноооо накрая поръсвам с пресен, ароматен босилек. И масло разбира се. Накъде без масло. Само Президент!
17.05.09
07:19
Вкусно, вкусно, вкусно, вкусееееен режииим!
И май за 4 дни падна 1 см от бедъра, не съм 100% сигурна, сутринта се мерих сънена с размит поглед хаха.
Спрях всякакво прясно мляко между другото - нито мл не пийвам, кафето го пия с животинска течна сметана.
Мазнините са ми 65%, въглените вървят все така 5-7%.
Онзи ден не спортувах, но ходих пеша 3 часа, не че е оправдание, ама......
Вчера вече заслужавах един хубав бой - никакво оправдание за мързела.
Днес ще тичааааам, обещавам, и то преди 3 часа следобед!
17.05.09
09:12
Мда, ще тичам, ама май от хола до банята най-много, заваля брутаааааааален дъжд.
Най-сигурният начин спортните ми планове да се провалят е - да ги обявя тук ;-)!
Е ще се чекна вкъщи, няма да ми се размине, но ми стана смешно и исках да споделя...
(След тази “обява” очаквам да се случи нещо непредвидено и днес отново да пропусна чекненето хехе..)
17.05.09
13:24
Тичаааааах.
Малко, но от сърце.
Излъгах, хич не беше от сърце, а от инат.
Нямах сили, нямах желание, духаше насрещен вятър, скъса ми се ластикът за коса и я мятах като някоя самодива, ноооо тичах. ПЪК!
:-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.05.09 14:26.
17.05.09
14:22
А упражнения вкъщи направи ли, или се размина :)
Нищо, то има и такива дни...
Ще се реваншираш утре. :) Всъщност от една страна по-добре е на хладно време. Днес тичахме, но беше ужасна жега (в 9:30 сутринта !!!) - имаш енергия за още, ама жегата не ти позволява да дишаш
17.05.09
15:10
Дени,тва с тренировките и тичането...все се оправдаваш...аз когато започнах да тичам бягах 2 км за 1 час...сега за толкова правя 10-12 км,мисълта ми е,че трябва да се понапънеш,приятно не приятно...Хубав хранителен режим без тренировка и хубава тренировка без хранителен режим е все едно да пълниш торба със брашно и в същото време торбата да има дупка на дъното.
Мнението беше редактирано от Мила на 17.05.09 15:10.
17.05.09
15:22
Не съм достатъчно сериозна, но за мен е важно, че затвърждавам навикът да правя нещо, каквото и да било...
Малко, много... аз се радвам, че въобще съм си надигнала задника от дивана.
22 години и 6 месеца не съм спортувал нищо и никога, аз дори не мога да плувам. Срам!
Знам, че се стремя да отслабна и би било по-добре както казваш “да се напъна”.
Но честно казано предпочитам бавно (направо болезнено бавно в моя случей, осъзнавам го) да си създавам навик, който да си остане такъв още мноооого време.
Оправдавам се да, и дори не го отричам, чисти оправдания са моите, няма две мнения по въпроса.. но отново предпочитам да не насилвам прекалено, но и да не се откажа след месец-два-три.
Просто се знам каква съм “непостоянница” във всякакви отношения - първо страшен ентусиазъм и напъни, съвсем скоро - пълен и абсолютен отказ.
Така че средното положение (3-4 пъти движение в седмицата, лекинко, или 30 мин тичане, или 30-40 мин не особено натоварващи упражнения вкъщи) в дългосрочен план е по-добро за мен.
Определено в краткосрочен не е, все пак уж искам да заслабна...
Та затова.. по принцип съм решила ОТ УТРЕ (любимото ми) да съм по-сериозна. Много по-сериозна.
Но не искам да се заричам/обявявам/обещавам.
Няма да ми е за 1ви път да напиша големите думи и после.. едно голямо нищо.
Така че, нищо не съм казала, ако се получи ще се похваля ;-)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.05.09 15:24.
17.05.09
15:30
Ей,накараме да се усмихна...напомняш ми много на един скъп за мен човек(с този пост)...Права си,по-добре малко отколкото нищо ;-)
17.05.09
15:34
Радвам се, че си се усмихнала :-)
По-добре “малко” отколкото “нищо”, мда НО най-добре е “повече”!
Нали и ти това се опита да ми налееш в понякога-кухата тиква хехе...
Аз не съм се отказала да достигна висините на състоянието “най-добре”.
Не съм се примирила със сегашния си пърформънс като достатъчно задоволителен.
Отбелязвам само.
Да не помислите, че съм загубена кауза.
Има надежда, дори за мен хехе!
Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.05.09 15:38.
Дени, наистина трябва да се стегнеш и да започнеш по-сериозно движение. Ами 22 години не са малко, вече си спряла да растеш и всяка излишна хапка започва да се залепя навсякъде. Това едно на ръка, вижението е здраве , ще ставаш майка някой ден живот и здраве и спорта само ще помогне за това. Тоест - лека бременност, по-леко раждане и по-барзо влизане във форма след това. пък и е доста секси - една спортуваща мадама нали???
17.05.09
17:50
Дива, ще се стегна, бавно, но славно ще се стегна, не бързам :-)
Преди бързах и от бързане само се нервирах и не правех нищо като хората в крайна сметка. Като хората - имам предвид с желание, с цел здраве и тонус, обратното на измъчено, вманиячено, с цел да видя еди колко си кила на кантара.
Chill out, girls ;-), хубавите неща стават бавно хехе.
Не съм чак толкова “дърта”, мога да си позволя едни по-бавни, но по-сигурни темпове на изграждане на спортни навици.
От няколко дни съм в много приятно състояние на духа.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 17.05.09 17:52.
17.05.09
18:01
Но все пак мерси за kicking my butt, така де, трябва някой да ме държи на земята.. то и да си много спокоен не е хубаво ;-)
Оценявам го!
казано от Denichkata на 17.05.09, 17:50:
Не съм чак толкова “дърта”, мога да си позволя едни по-бавни, но по-сигурни темпове на изграждане на спортни навици.
.
Помни го това изречение ;-P
17.05.09
18:44
Ами да, ще го помня.
Предпочитам да градя бавно навици, а не да се изсиля (като с мн други неща) и след месец да не помня какво значи думата движение.
Въпрос на приоритети и познаване на характера.
Не знам защо толкова се стремиш, да ме обориш...
казано от Denichkata на 17.05.09, 18:44:
Ами да, ще го помня.
Предпочитам да градя бавно навици, а не да се изсиля (като с мн други неща) и след месец да не помня какво значи думата движение.
Нищо не се стремя Дени, просто си върнах времето 10 години назад....ех спомени. И още един съвет, така с рогите напред не си помагаш много. Не обичаш съвети, забележки и реагираш доста агресивно... еми тоя дневник нали е затова все пак.
17.05.09
19:46
Май не четем един и същи дневник..
казано от Denichkata на 17.05.09, 18:01:
Но все пак мерси за kicking my butt, така де, трябва някой да ме държи на земята.. то и да си много спокоен не е хубаво ;-)
Оценявам го!
Постовете ми са по-скоро шеговити.. хумористични, това че ти явно ги четеш като агресивни е др тема :-)
Жалко е, че ме разбираш погрешно, но.. рисковете на онлайн общуването.
казано от Denichkata на 17.05.09, 17:50:
.
казано от Denichkata на 17.05.09, 18:44:
Ами да, ще го помня.
Хаха, ей сега ти погледнах старият дневник откога датира - 29.06.2008 г. Една година е наистина малко време за изграждане на спортни навици....има време, не бързай...То и не всички деца за 1 година се научават да четат и пишат.
казано от Denichkata на 17.05.09, 19:46:
Постовете ми са по-скоро шеговити.. хумористични, това че ти явно ги четеш като агресивни е др тема :-)
Жалко е, че ме разбираш погрешно, но.. рисковете на онлайн общуването.
Съгласявам се за рисковете на онлайн общуването. И моите постове са шеговити.
П.П. На твое място щях да се вслушвам повече в думите на Дива. Тя си прави труда да ти пише с цел да ти помогне. А и ако очакваш някой тук да те гали с перце и да те подкепя в нежеланието ти да тренираш...
Мнението беше редактирано от Инис на 17.05.09 22:10.
18.05.09
01:08
Ех де да бях спортувала година, цена нямаше да имам, отворих стария дневник, спортувах 1 месец и... край...
Започнах пак движението тази година, март месец някъде, няма още 3 месеца ;-)
Съвсем прясна съм.
Няма лошо да те помързява ;-P Аз пък се ядосвам понякога защо не ме помързява? Така ми се чете... купих си една книга и “нямам време” да я почна. Всъщност, не си го давам времето...
Мисля, че Дива не те напада. Просто имате различни времеви координации, щото и тя не се спира :lol:
18.05.09
06:25
Уиниии, раздавам мъзел или по-скоро липса на желание за спорт - моля те не се стеснявай, колкото искаш.. ще ти го опаковам даже, с панделка завързан ;-)
Аз вече 3та поредица от 3-4 книги прочитам...
Има и др нещо за мен и спорта, което май не съм споделяла и не знаете.
Аз съм човек, който много се води по “опаковката”.
Било то за техника, храна, книга, подарък, каквото и да е.. за мен външния вид е важен.
В този ред на мисли съм убедена, че ако имах карта за лъскав фитнес, те тук всичките са лъскави, така че който и да е фитнес - щях да се раздавам там.. заради опаковката - все пак отиваш някъде с цел да поизпотиш, най-малкото обастановката не е тази, в която по принцип ядеш/спиш/четеш, да не говорим, че около теб машини, тежести, огледала, басейни, сауни, ала бала... Др трениращи.. Стимули все.
Докато 2та свободни квадратни сантиметра между дивана и телевизора (живея в уникално малък апартамент) не мога, и не мога да ги възприема на сериозно като “зона за трениране” - от там липса на желание.
Не се оправдавам, обяснявам просто някои черти от моя характер.
Които или ще трябва да превъзмогна или да бръкна надълбоко в джЕба и да си взема карта за фитнес.
Лошото е, че тук договорите започват от 3 месеца, а а з след 1 може би ще пътувам за още 1 и нЕма смисъл.
Освен да опитам да превърна пестенето на пари в стимул!
Ако тренирам като хората в домашни условия ще спестя една солида сума от фитнес и ще си купя нещо хубаво..
Не звучи зле!
22.05.09
11:36
казано от Denichkata на 25.04.09, 16:17:
Купих си метър - бедрото ми е 58 см, а не 55.
Към днешна дата, с метъра, е 55 см, значи 3 см са паднали.
Брях. Нещо не я забелязвам тая промяна твърде.
Пробвах си дънките - стягат почти колкото преди.
Движението, не съм го натъкмила още както е редно да бъде, но... вървя натам :-)
Храната е на 6+
Мнението беше редактирано от Denichkata на 22.05.09 11:45.
казано от Denichkata на 22.05.09, 11:36:
казано от Denichkata на 25.04.09, 16:17:
Купих си метър - бедрото ми е 58 см, а не 55.
Към днешна дата, с метъра, е 55 см, значи 3 см са паднали.
Брях. Нещо не я забелязвам тая промяна твърде.
Пробвах си дънките - стягат почти колкото преди.Движението, не съм го натъкмила още както е редно да бъде, но... вървя натам :-)
Храната е на 6+
Дени, ти сега на ВМ ли си ? Как ти се отразява?
22.05.09
13:57
На ВМ съм, днес ми е 9ти ден, чувствам се повече от чудесно, мазнините ги държа 65%, карбса между 5 и 7%.
Сита съм, не ми се ядат боклуци, чувствам се “на режим”, по време на ротацията това така и не го усетих с тея ми ти спагети и филийки хехе... а и хапвам по 3-4 пъти на ден, а не по 8 като преди. Не че едното е по-хубаво от другото, но като ядях по 7-8 пъти на ден беше, защото все имах чувстото, че не съм се нахранила, което вече не е хубаво. Та, това вече го няма.
08.06.09
12:26
Ако ви кажа в какво се състои лятното ми ежедневие..............
Работя от вкъщи, на лаптопа разбира се, от миналия понеделник не съм напускала апартамента дори до магазина, не съм пила по-малко от 5 кафета на ден и не съм спала повече от 5 часа на нощ, снощи си легнах в 5, тенденция е.
Не спортувам, не пия вода.
Въобще мисля да си отворя един дневник, който се казва “5 и не”...
казано от Denichkata на 08.06.09, 12:26:
Ако ви кажа в какво се състои лятното ми ежедневие..............
Работя от вкъщи, на лаптопа разбира се, от миналия понеделник не съм напускала апартамента дори до магазина, не съм пила по-малко от 5 кафета на ден и не съм спала повече от 5 часа на нощ, снощи си легнах в 5, тенденция е.
Не спортувам, не пия вода.
Въобще мисля да си отворя един дневник, който се казва “5 и не”...
И защо така Дени ? Толкова ли е наложителна, важна и ангажираща работата ти, та води до такова ежедневие.......не ми харесва......
08.06.09
13:02
И на мен не ми харесва натоварването, ама паричките ми харесват... то не всичко е пари, ама от март не бях работила и финансовата инжекция ми е наложителна.
9 седмици ще е гърчът, само трябва да оцелея.
Ако ми останат нерви и не полудея ще е бонус...
Обещала съм на приятелят ми тази седмица да си разпределям по-добре времето, да си почивам повече, да излизам и т.н., защото здравата се е притеснил, за майка ми да не говорим.
Нова цел на дневника ми, считан от днес - да съм облечена в нещо различна от пижама и халат и да съм на място различно от апартамента поне през ден!
Малки стъпки...
04.09.09
15:36
ЕСЕНЕН ДНЕВНИК
Върнах се, или по-точно връщам се.
Килата са същите, целите същите, мерките същите. Откакто спрях да пиша не съм спортувала, shame on me знам, хранила съм се здравословно, без режим.. но и без junk.
Така. Най-накрая се записах на фитнес, тоест Health Club.
Проблем? Ами аз бедното дете се записах на фитнес са аристократи..
Излъгаха ме. Като видя лъскавко и... се хипнотизирам.. губя връзка с главния мозък. И подписвам каквото ми дадат.
Както и да е, стореното сторено, за хубаво е..
Позитиви.. Клубът ми е на 5 минутки пеша.
Предлагат ужасно много класове, 90% от които трябваше да гуугълна, за да разбера за какво става дума.. Горе долу само йога и пилатес разпознах като термини. Предлагат повечето от програмите на Les Mills, като най-забавно ми се струва Body Jam, a именно:
BODYJAM™ is the cardio workout where you are free to enjoy the sensation of dance. An addictive fusion of the latest dance moves and hottest new sounds puts the emphasis as much on having fun as breaking a sweat. Funky instructors teach you to move with attitude through this 55-minute class. So grab a friend, get front and center and get high on the feeling of dance.
http://www.youtube.com/watch?v=15qBcaRK4es
Body Blitz | Aqua | Swiss Ball | Pilates | Aero Tone | Evergreen | Ab Attack | Indoor Cycle | Body Tone | Aqua | Body Combat | Body Pump | Yoga | Stamina Swim | Body Balance | Body Jam | Tai Chi | Evergreen Aqua | Running Club | Astanga Yoga | Iyengar Yoga | Dance Aerobics | Latin Fever | Hatha Yoga
Това са всички класове, които предлагат, ако от някои от тях сте доволни или някой ви ги е препоръчал моля споделете :thank2:
Освен това има доста уреди, около 40 пътеки, велотч и т.н., свободни тежести, огромен басейн, джакузи, сауна, парна баня, солариум.
Ако не ходя всеки ден, за да си избия парите пък на.. Хъхъ..
Класовете мисля малко по малко да ги изпробвам почти всички, полагат ми се 3 тренировки с личен треньор да видим каква програма ще ми състави. И дали ще ми състави. Чудя се какво да правя докато това стане, да използвам ли фитнеса изобщо или да разчитам само на класовете.. Сега ще чета бб тийм статии с надежда ме осени прозрение.
Обнових си 1ия пост също така.
А как ще се храня - най-вероятно нвд, със стремеж към вм.
Купих си протеин на прах също така.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 04.09.09 15:40.
04.09.09
15:51
Body Pump е супер клас! Ходех във Франция - работи се с лост, суперинтензивно малко напомня кросфит. Опитай го задължително.
ПП. И добре дошла обратно
04.09.09
16:01
Мерси много!
Има introduction на pumpa в неделя. Идеално.
То се знаеше отдавна, че аз докато не се изръся за фитнес няма да стане работата. Аз съм от тези хора, които трябва да са в правилната обастновка, за да им се прави нещо с желание.
Скоро няма да ви напускам, парите трябва да се избият :D
Леле много съм ентусиазирана!
От гореизброените аз лично съм голям фен на Ashtanga (или Power) Yoga-та и Swiss ball. Препоръчвам! ;)
04.09.09
16:25
казано от Margaritka на 04.09.09, 16:20:
От гореизброените аз лично съм голям фен на Ashtanga (или Power) Yoga-та и Swiss ball. Препоръчвам! ;)
Записвам, записвам, мерси :)
Мнението беше редактирано от Denichkata на 05.09.09 20:59.
05.09.09
07:00
Така..... След около час и половина отивам на пилатес за начинаещи - 1 час.
След него да мина ли през фитнеса? Да побягам на пътечка, едно друго.. не ми се прибира вкъщи веднага, пари имат да се избиват :D
Препоръки?
Аз бих отишла :) Пилатеса ми е супер скучен...за мен е една добра разгрявка. ;-)
05.09.09
12:12
Върнах сеееее...
Първо отчитам 1 час пилатес за начинаещи, предимно чекнене насам натам, нищо сложно или трудно, няколко упражнения ме измъчиха, но да са били около 10 минути от общо 60те.
Обаче аз съм много доволна.
Все пак съм човек, който цял живот е спортувал гребане с лъжица.. като изключим жалките ми опити тази година за спортуване. Та в този ред на мисли съм толкова нетренирана и несвикнала с каквито и да било натоварвания, че наистина трябва да с baby steps да подхождам.
А и не съм се записала на курс по пилатес все пак, не разчитам на него за постигане на целите си.
След пилатеса се чувствах не изморена, а приятно раздвижена, или по-точно разтеглена.
Чудих се какво да правя.. не си бях съставила схема вкъщи за фитнес уредите.. мислех да мина уредите, колкото да видя кое как работи..
В крайна сметка се чаких на един strider и си казах - Деничке, ако изкараш 5 минути без да спираш те признавам, ама едва ли. Споменавала съм може би и преди, че аз НЕ мога да тичам повече от 2 минути без да спра поне за няколко секунди.. много е frustrating, мн е странно.. Пролетта, когато тичах напредвах потресаващо бавно.. Абе ужас.
Та качих се аз, надух си ай пода, карах с 11-12-13 и издържах........ няма да познаете........ дори аз не повярвах............ 25 минути с една почивка за около 10 секунди! Йей! 5 км бяха това според машината. Йес! Може да ви е смешно, ама за мен е личен рекорд и съм щастливаааа.
Разгледах хубаво клуба, гледах малко body pump-a, много готино изглеждаше, утре съм там. Хареса ми много и гимнастиката във вода. Тоест, не знам дали се води гимнастика, само Aqua го пишат по разписанията. Само да си купя бански и цъмбурквам веднага. Много забавни ми се видяха “гирите” пълни с въздух, които ги държат на водата :D
Прибрах се в страхотно настроение, изпих една доза протеин, който уж трябваше да е шоколадов, мне..... има вкус на смотан нескуик.... Жалко. Срам не срам, тепърва ще проверявам протеин преди или след тренировка се пие. Все си мисля, че е след, защото съм чела на някои хора им се натяква из дбевниците да ядат след тренировка, и по тази логика ако протеина заместав едно хранене, значи се пие след тренировка. Може и а греша, не ми се смейте и не ме бийте моля :D
Мнението беше редактирано от Denichkata на 05.09.09 12:14.
05.09.09
13:24
Явно си намерила готино местенце, поне можеш да разнообразяваш тренировките и типа натоварване :)
Протеина - след трен.
За “Aqua” - много ми е любопитно (с това се занимавам) какви са тези гири, пълни с въздух? Определено нямаме такива и не виждам логика в използването им. Да не би да са били дунапренени дъмбели? Но защо ще ги държат над водата хм. Като опиташ, опиши подробно (;
Поздравления за личния рекорд, следващия път трябва да се стремиш 25мин без тези 10 секунди.
05.09.09
13:33
Аз май пак се изложих, не знам дали бяха пълни с въздух.. аз така си го обясних, защото държаха дамите над водата, все едно са хванали 2 пояса.. та държат си дамите гиро-подобните, гиро-подобните пък държат дамите да не потънат така да се каже, и така придържани дамите си мандаха краката в разни посоки, оттласкваха се и т.н., което нямаше да е възможно ако не се държаха за нещо или нещо не ги държеше тях. Ама как го обясних..
А иначе не изглеждаше като силно натоварване, а и в графика си пишеше, “Intensity - all”. Надявам се да става за мен заниманието, защото аз не мога да плувам ама хич, не просто плувам малко, или не плувам добре, аз не мога да плувам въобще, сигурно и в локва мога да се удавя.
Точно тези “уредчета” ме обнадеждиха, че и за смотли като мен става...
05.09.09
13:54
Най-вероятно са били дунапренени, и може би наистина не са правили интензивни и натоварващи упражнения. Ако правилно съм те разбрала - прилича ми на водна гимнастика или каланетика. По принцип тези гири е хубаво при изпълнение да се държат под водата, за да се използва съпротивлението и мускулите да извършват повече работа. Не е нужно да можеш да плуваш, ще се справиш сигурна съм:) Че ще ти е и забавно!
05.09.09
14:02
Сигурно са били дунапренени наистина, аз гледах от “терасата” басейна, тоест етаж и нещо над него.. Ще ме извините за нелепите обяснения и сравнения.
Само трябва да си намеря бански за тюлени :-P Така казвам на целите бански, да не си помислите друго хехе..
05.09.09
20:46
Да опиша и храната за днес..
08.00—> кафе с малко мляко
08.30—> 1 яйце, 1 авокадо, 2 бекончета, 1 малък домат
9.30 - 12.00—> бях във фитнеса, доста време, защото правих и “оглед”, но иначе 1 час пилатес и 25 мин strider
13.00—> протеинов шейк с прясно мляко
14.00—> рибена супа, тоест била е някога рибена, беше останала точна 1 купичка в тенджерата, предимно бульон
15.30—> 150 гр тюна (сурова, не консерва), 1/2 авокадо, броколи, 10 гр масло
18.30—> кафе с малко мляко
19.30—> 100 гр кисело мляко
21.30—> 1 пилешко бутче, броколи, 10 гр масло
Мнението беше редактирано от Denichkata на 05.09.09 20:47.
06.09.09
08:03
Как си личи каква съм мекица, от едно intro to pilates и малко strider имам мускулна треска на корема и по-малко на бедрата, да много е лека, ама я има. Нищо де, нали се стремя от мекица да стана поне.. немски пресен хляб (те нали са едни твърди като тухли :D)!