казано от Limka на 03.06.09, 04:44:
Набързо от мен за вчера 02 юни
Храненето беше зле...не съм доволна
8.00 - омлет от 2 яйца, 30 ге свински бу, малко Гхи, 1/2 краставица
10.00 - 15.00 - мноооого бадеми и кашу
ТРЕНИРОВКА
20.30 - 1 свинско + 1 пилешко шишче, задъшени гъби + тиквички, Шопска салатаТренировка:
5 серии с 1.5 мин почивка:
45 сек лицеви опори (24 - 13 бр, откази във всяка серия, но пък + 3 в тежките серии в сравнение с мин. седмица)
1 мин отпади (40 - 36 бр )
45 сек пуш преси с туба вода 11 л (30 - 25 бр, без откази, доста по-динамично се получи с по-малка тежест)
45 сек планинско изкачване (76 - 56 бр, спирка за 1-2 сек почивка в последните 3 серии заради откази)Айде лек и слънчев ден!
Хе хе, Лимчо това с тубата вода и аз съм го правила у дома :) чуден вариант за тежко, да :)
Абе я ми кажи какво е това планинско искачване ? И дърваря немога си обесня какво е ? :red: Немога да намеря описани упражненията или клипче ?
Планинско изкачване - ужасно!!!
http://www.youtube.com/watch?v=DHjdc2QVRUQ
Дървар http://www.youtube.com/watch?v=RaiQEBYSGn8
казано от Limka на 03.06.09, 07:08:
Планинско изкачване - ужасно!!!
http://www.youtube.com/watch?v=DHjdc2QVRUQДървар http://www.youtube.com/watch?v=RaiQEBYSGn8
ИИииииха, ей сега ще ги видя, мерси много Лимчо :)
Ха ха, ама ние това планинско изкачване го правим на Тае Бото, хммм.....да, съгласна съм че е ужасно :) ама много често го дава тренерката :)
Опи, да си кажа за вчера 3 юни
Тренировка:
A1 Румънска тяга на 1 крак 3x10/ крак с 17.5 кг
A2 Бенч преса с тесен хват 3x10 (30 кг)
B1 Български клек 3x10 / крак (15 кг)
B2 гребане от наклон с дъмбел с една ръка (без упора на лежанка) 3x10/ ръка (12.5 кг)
C1 ренегадско гребане - 3x10 (2х12,5 кг)
C2 суингове с една ръка(смяна на ръцете по средата на серията) - 3 x 2 мин (10 кг)
20 мин бягане
Общо: 60 мин (15 от които загряване на стави и кръст)
Храната - ами, човек да не се похвали, че не му се яде сладко и...веднага му се дояжда. Освен това пак сумнамбулствах :lol:
02.00 - кисело мляко с кокосови стърготини, стевия, 50 гр лешници
11.00 - няколко бисквити тип чаени
14.00 - 1 пилешко шишче, задушени гъби, зеле с моркови, още няколко бисквити ;
17.00 - 200 гр котидж
21.00 - Пилешки дробчета в гювече с гъби, лук и малко кашкавал; Шопска салата; Чаша червено вино
Тази нощ пак похапвах...но отново ще го счета за мнооого ранна закуска и няма да закусвам. Но за това с всичката храна за деня.
Мнението беше редактирано от Limka на 04.06.09 10:36.
04.06.09
10:46
Ех, тези ядки :) колко бяха?
аз тази седмица съм доста примерна, само 2 пъти си взимах .. по 100гр :D
Limka, ти правила ли си замерване, от както си на ВМ?
казано от veronique на 04.06.09, 10:46:
Ех, тези ядки :) колко бяха?
аз тази седмица съм доста примерна, само 2 пъти си взимах .. по 100гр :D
Мани, мани с тия ядки! Не зная как да процедирам, честно казано, и как да се накарам да се въздържам от тях.
Ще споделя каква ми е болката, пък вие давайте акъли, ако се сещате как да я отстраня...
Аз не си купувам ядки. Или поне много рядко. Но! Колегата ми (бюрата ни са залепени) всеки ден ходи да пие кафе в обедната почивка и след кафето се връща с 2 (две) пакетчета ядки от по 100 гр. Слага ги до себе си (съответно и до мен) и...почва да хрупа. Ама...аз да не съм от желязо? И аз почвам да хрупам...И...цял следобяд така...не стига че много вдигат ккал, ама ми се струва и че никак не е добре, че цял следобяд храносмилам нещо....
казано от veronique на 04.06.09, 10:46:
Limka, ти правила ли си замерване, от както си на ВМ?
Не, не съм още. Ще направя, когато ме изръчка тренера. Аз като че ли виждам промяна, но ако се замеря и метърът не покаже такава, ще ми стане много депресарско и демотивирано. Така че, ще се меря само като се наложи :)
Тъй, днес 4 юни
Тренировката - много кратка и много симпатична. на стадиона, докато валеше леко. Красота. И свежест.
5 мин загрявка с умерено бягане
7 интервала х 30 сек спринт : 20 сек ходене
5-7 мин куулдаун с умерено бягане
Храната - на който му се ядат сладки неща, да пропусне :)
01.30 - сладолед (около 150-200 гр според мен), шепа лешници (около 50 гр)
12.30 - свински ребра, зеле с моркови
Следобяд - около 50 гр лешници
16.00 - 5 (пет!) шоколадови бонбона. Ядеше ми се сладко та 2 не виждах. Ми, ядох, к’во толкова?
ТРЕНИРОВКА
21.00 - пържола от пилешко бутче, зеле с моркови, малко катък със сирене и печен пипер
‘Баси и нашарената храна днес, а?
Мнението беше редактирано от Limka на 04.06.09 20:41.
казано от Limka на 04.06.09, 20:40:
...
16.00 - 5 (пет!) шоколадови бонбона. Ядеше ми се сладко та 2 не виждах. Ми, ядох, к’во толкова?
...
Еми така де, к’во толкова?!? ;)
Много е гадно някой да ти хтупа до главата, да :) добре че мойте колежки често хрупат Junk брускети и бейкролс, та вообще не се блазня, ама ако ми замирише на бадемчета или нещо друго.......лошо :)
Мнението беше редактирано от Vess на 05.06.09 06:10.
05.06.09
06:12
И аз сега хрупам сурово кашу за закуска, но отдавна не бях яла - предимно бадеми, но преди повече ядки консумирах. Сега ми се яде повече кисело млекце някяк си в жегите...
Честно казано и аз няма да се сетя за ядки въобще, ако не беше колегата (не че ми е виновен той за лакомията, де!) Но представете си...буквално на една ръка разстояние от лявото ми ухо, постоянно се хрупа...И то точно ядки...дето са най-голямата краста!
Почвам днес с дъвките...по-добре дъвки (и малко аспартам) отколкото промишлени количества ядки!
Мнението беше редактирано от Limka на 05.06.09 06:21.
05.06.09
06:28
Аз пък не виждам нищо лошо в 100 г сурови ядки - бадеми или кашу - и то всеки ден. Заместват междинно хранене, засищат, всичко им е полезно... Не говоря за ядене с килограми - бързо става тежко от тях, и да иска човек, не може да изяде много...
казано от Ива Павлина на 05.06.09, 06:28:
Аз пък не виждам нищо лошо в 100 г сурови ядки - бадеми или кашу - и то всеки ден. Заместват междинно хранене, засищат, всичко им е полезно... Не говоря за ядене с килограми - бързо става тежко от тях, и да иска човек, не може да изяде много...
Принципно съм съгласна с теб - ако са сурови, ако ги изядеш вместо хранене и наведнъж, но при мен се получава така:
- вдигат много калориите, а когато се опитвам да съм на ОКБ, объркват много нещата
- тези пакетчета, които се размяткват из офиса, са добре изпечени и осолени
- не мисля, че е добре да придъвквам нещо цял следобяд
05.06.09
13:55
Според мен ако издържиш 3-4 дни, седмица, без да посягаш към неговите ядки, ще успееш и за повече. Ясно е, че всичко е в главата.
Ще дам пример със себе си, до преди 4 месеца прекалявах с кафетата, но не с обикновеното чисто кафе, а с 3в1, нескафе куул... и какао нескуик - от пакетчетата по 20гр. стигах до 7 на ден !! заради вкуса... После трябваше да пия едни хомеопатични лекарства, а докато си на такова лечение не бива да се приема кафе или мента. 3 месеца ги пиех, 3 месеца без капка кафе. Вече месец, от както спрях хаповете, а нужда от кафе и от онези пакетчета нямам. Аз и с ядките така бях, за около 4 месеца, и с кашкавала за 3 хаха:)
Явно като знаеш, че НЕ бива и НЕ можеш, защото ще си навредиш - става. Ама иначе свободия...
Друг вариант, ако си сигурна, че така и така колегата ти ще вземе ядки и ти ще посегнеш, по-добре започни да си купуваш, ама сурови:)
хаха или му налей в главата тези 200гр ядки дето ги купува с колко пържоли може да ги замени :Д
Ехо, отдавна не съм писала...май-май :0 Ам то е защото правих само хубави неща през уикенда ;)
5.06
Тренировка
A1 Overhead shrugs - 3x10 (35 кг)
A2 Румънска тяга на 1 крак - 3x10/ крак (17.5 кг)
B1 Придърпване на вертикален скрипец, подхват - 3x10 (50 кг)
B2 Отпади с щанга над глава 3x10/ крак (25 кг)
C1 раменни преси с една ръка - 3x10/ ръка (8.5 кг)
C2 Дървар - 3x12/ страна (20 кг)
20 мин кростренажор
Храната май беше така:
8.00 - 200 гр котидж, 1 краставица, шепа лешници, резен кашкавал
12.30 - 130 гр свинско, зеле с моркови
17.30 - Няколко глътки бяло вино, свински филета (сурово-сушени), резен кашкавал
20.30 - 120 гр свинско, салата Снежанка, шепа лешници
02.00 - 1 цедено кисело мляко с лъжица мед
06.06
Тренировка - кросфит
5 кръга от:
- 20 overhead reverse lunges само с олимпийския лост
- 21 burpees
Хапване - Веси, и аз ти празнувах рожденния ден :)
09.30 - 1 цедено кисело мляко Роса, 1 лъжица мед
12.00 – 1 кебапче, 1 кюфте (на пикник)
14.00 – още едно кебапче
18.00 – 2 с.л. трици с ок. 150 гр кисело мляко
8.00 – 00.30 - Свинска пържола + зелена салата със синьо сирене; 3 чаши червено вино; 1 крем-карамел (с подсладител); кутия сладолед (650 мл), 2 реда шоколад...И...исках да умра...или поне да се търкалям!!!
07.06
Плажувах и ядох :)
13.00 – 1 крем-карамел (с подлсадител)
15.00 – 1 краставица, синьо сирене + гауда
18.00 – купичка таратор
21.00 - още една купичкa таратор, около 50 гр лешници
00.30 - още около 50 гр лешници
И...казвам ‘не’ на ядките! Като ги започна, нямам спирка. Също така, всеки ден ще ям по нещо мъничко и сладичко. Очевидно ми липсва и очевидно няма смисъл 3 седмици да се стискам и след това да ходя през нощта да си купувам кутия сладолед :)
Ай, чао и лека седмица :)
Лим, радвам се че си празнувала с мен :) и аз мисля да не се вмъниачавам толкова в режими, че после се узверява :) хубава храна, здравословна и спорт, това е :) а ти си привърженик и на двете, то се вижда, затова изглеждаш така страхотно :)
И аз се присъединявам към вас, защото с ограниченията, които си налагам и последващото отприщване - нищо не правя. Само се тормозя психически и изхабявам тялото си!! Така че - балансирано хранене и хубави тренировки. :)
И Лим, наистина изглеждаш страхотно!!
Мнението беше редактирано от maria на 08.06.09 10:16.
Лим, аз като усетих, че трудно се контролирам със сладкото, започнах да ям овес с мед сутрин, и всичките там сладки неща, които ми се ядат - сутрин на закуска - е, и не по много. И да ти кажа, сега ми отмина някак този период, само овеса с мед ми остана. Ама като знам, колко бързо ми омръзва, и него ще го спра скоро (пък и ще режа въглените). Действа на психиката някак...и сега ми се хапва сладко, но си повтарям,че ще ям утре на закуска и ...работи.
Мнението беше редактирано от Инис на 08.06.09 17:11.
Опи, ето ме отново....Пак си направих яко зареждаща нощ снощи 08.06 :lol:
Благодаря за подкрепата, момичета :)
Мдам, категорично ще вдигам въглехидратите... Ще се постарая да не излизам от рамките на ВМ - кефи ме да хапвам мазничко, но пак си потвърдих, че съм от животните дето имат нужда от въглени :) И тренера ми коментира вчера така на мойте мрънкания: “Проблемът с ниските въглехидрати (под 80 гр) е че трупат глад, който мазното не оправя; поне при жените тва са моите наблюдения”
Тренировка
A1 Румънска тяга на 1 крак 3x8/ крак с 20 кг
A2 Бенч преса с тесен хват 3x8 (35 кг)
B1 Български клек 3x8 / крак (2х10 кг)
B2 гребане от наклон с дъмбел с една ръка (без упора на лежанка) 3x8/ ръка (12.5; 12.5; 15 кг)
C1 ренегадско гребане - 3x8 (2х10; 2х12.5; 2х12.5 кг)
C2 суингове с една ръка(смяна на ръцете по средата на серията) - 3 x 2 мин (10 кг)
20 мин кростренажор
Общо: 55 мин
Храна:
8.00 - 1 крем-карамел, 200 гр котидж
13.00 - телешко + зеле, 1 таратор
17.00 - 1/2 цедено мляко Роса, шепа бадеми (на РД)
21.00 - пилешка бутова бържола + салата краставици, тиквички, домат
23.00 - 150 гр кисело мляко с малко мед
02:00 - 1 ръжена филийка с масло, синьо сирене
Това е. За днес съм запланувала шоколад за след тренировката :)
Мнението беше редактирано от Limka на 09.06.09 07:28.
казано от Limka на 09.06.09, 07:02:
Това е. За днес съм запланувала шоколад за след тренировката :)
Ехе, и аз искам...
Абе Лим, защо тренираш на 8-мици - каква е целта?
Искаш ти шоколад, ама не ти се налага...Пък на мен ми се налага...щото гледай к’во става като съм на стриктно ниски въглехидрати няколко седмици - лакомата ламя излиза и няма спиране... Натрупвам някакъв глад за сладко, дето не мога да го контролирам... Та, както беше казал Оранйе в нечий друг дневник, не е толкова важно да ограничаваш определени храни, а да знаеш кога да ги ядеш...Тъй че, ще хапвам сладки неща и да видим дали ламята пак ще иска да излиза...
За 8ците - ами, тренирам динамично :) - с намаляващи повторения - почнах от 12ки, минах през десятки, сега осмици, др. седмица 6ци. Идеята е да не привиква организма и да не е сигурен как да реагира...освен това тренировките ми в момента са насочени към ‘оздравяване’ на Д-то и долната част на трапеца - проблемът с кръста е възможно да се дължи на това, че задникът ми не е достатъчно здрав и прехвърля натоварване в-у кръста... А долната част на трапеца е относително по-слаба от останалата част на гърба и вероятно затова не мога да правя набирания с надхват....
Мнението беше редактирано от Limka на 09.06.09 08:17.
Опи, за днес, 9.06 ги свърших следните
Тренировка
Излъгах и Вик да я прави....Само дето той ме засрами - отново излъгано съм си мислела, че съм в добра форма...Той направи около 15 пъти повече лицеви опори от мен и нито веднъж не изпсува...Че и продължи след това със сначове...
Пък аз....се чудех как да се събера, за да вляза да се изкъпя :down: :
5 серии с 1.5 мин почивка:
45 сек лицеви опори (26 - 8 бр, откази във всяка серия, зле; миналата седмица беше по-добре; но пък днес точно преди тренировка си ударих брутално лакъта и...дясната ми ръка все още е леко изтръпнала...)
1 мин отпади (42 - 37 бр )
45 сек пуш преси с 2х7.5 кг (30 - 22 бр)
45 сек планинско изкачване (78 - 60 бр, отново с малки почивки в последните 3 серии, заради откази)
Храната:
8.00 - 2 варени яйца, 1/2 краставица
12.30 - свинско на фурна + зеле с моркови
16.30 - 1/2 цедено кисело мляко роса, шепа фъстъци (20-30 гр)
ТРЕНИРОВКА
2 шок. бонбона Мерси
20.30 - свинска вратна пържола, печени тиквички; Шопска салата
Смятам тази вечер да се наспя :)
казано от Limka на 09.06.09, 18:01:
Тренировка
Излъгах и Вик да я прави....Само дето той ме засрами - отново излъгано съм си мислела, че съм в добра форма...Той направи около 15 пъти повече лицеви опори от мен и нито веднъж не изпсува...Че и продължи след това със сначове...
Пък аз....се чудех как да се събера, за да вляза да се изкъпя :down: :
... щото нямах достатъчно въздух за псуване... :lol:
Твоето темпо на нападите беше по-добро от моето. Вярно, че правех повече лицеви опори, но то оставаше и на тях да ме биеш - директно да си вземам торбичката и да се махам от залата :roll:...
Поздравления за твоята форма!
Оф Лимче, откога се каня да пиша ама сега ще се почнат едни коментари пак. Ужас. Първо да отбележа, че си наистина страхотна и визуално и невизуално.
За наште любими въглехидрати мога само да кажа, че според мен без тях не може. Както и да го въртя и да го суча не става. Правилно решение си взела да хапваш когато усетиш нужда. Обаче да знаеш, че ВМ НВД с въглехидрати не се вързва никак. Там зареждащи дни не бива да има,щото става страшно. Ей го на моя брич - факт. Е вече го няма кажи речи де, но ми стопи лагерите докато го стопя. Мисля си че треньорката ти ще ти даде най-добър съвет зе храненето. В момента в който спреш да смяташ инцидентното нощно хапване за голяма беля, ще спре и да ти се дояжда вечер. Нали знаеш, че забраненото е най-сладко. Абе забарви ги тия диети изобщо. И в онзи сайт дето го беше постнала коментират последтвията от непрекъснатите ограничения. Просто яж качествена храна. Пък за мазното не знам - аз не обичам и като ви чета с тия свински пържоли и сметани посред лято направо ми е ултра странно. Но всеки си има вкус и ако това е храната която обичаш не трябва да се лишаваш от нея. Пък като обичаш шоколад и от него не трябва да се лишаваш.Не виждам смисъл единствено в мазните тестени сладкиши, които са голямо зло според мен./въпреки че обожавам баклава и кадаиф, че и толумбички/
Ей, Дивичка, здравей! Много се радвам, че ми пишеш :)
Ами...трябва да пробва човек...щото, нали знаеш, бързо се забравя... Миналата година като започнах и като се учих да ям въглехидрати се чувтсвах страхотно...ама след това нещо много рязко ми се качи апетита и започнах да търся магийка :) Истината е, че аз обичам мазно...много ми е вкусно. Ама явно имам нужда и от въглени и не е въпрос просто на воля...Натрупвам някакъв глад... Така че ще трябва да ги съчетая и двете :) Ще видим, някак си ми се струва, че ще заклоня към балансирано хранене скоро пак ;)
Да видим :)
10.06.09
04:20
Limka знам, че на мен не ми се радваш, че ти пиша, но според мен, според това как се чувствах през годините. Мисля, че тактиката, която Oranje приложи към мен с РАЙСКИТЕ храненета е много ценна и нещо основно в диетата ми. Без тези райски храненета щеше да има едни други АДСКИ храненета. Опитай за седмица две може и на теб да ти хареса. Мен само мисълта, че нещо което обичам да ям не ми е тотално забранено ме стимулира.
Иване, що за глупости мислиш - не съм ти се радвала като ми пишеш??!!! Ей, момченце, я да се вдигаш да дойдеш в събота тука, за да ти влея малко акъл в главата!
Ами, нали това ще правя сега :) Ще си ям шоколадчета и сладоледчета след тр-ка :)
10.06.09
04:27
Незнам дали шоколад и сладолед се вписват, но е много важен контрола над теб самата, да можеш да спреш точно когато трябва. Примерно на няколко кубчета шоколад, на един сладолед, не да си вземеш една три килограмова канта и да си я одрънкаш. Индивидуално е, на мен повече ми харесват тестени храни, сандвич, странджанка (принцеса :-) ), парче пица, порция спагети, по технологични причини си карам на сандвичи ясно, е че за “Мечката”няма да съм готов :lol:
Така, тука ще има малко ОФФ, но обещах на Иван да отговоря на в-сите, които не намериха място в интервюто ;)
Vic: Какво ще избереш:
а. Мечтаните “перфектни” мерки веднага, които няма да се нуждаят от усилия за поддръжка, но вървящи с нетренирани мускули и сърце;
б. На крачка от целта и с някой и друг кг или см в повече, но стегната, силна, гъвкава и издръжлива.
Провокативен въпрос с лесен отговор - Б., разбира се! Перфектните мерки са относителни и променливи. Днес искам едно, утре ще е друго, след 10 г ще е съвсем различно. Спортът в краткосрочен и дългосрочен план печели категорично!
...
Венци: Какво ще кажеш на момичетата, които използват розовите гири?
Ще им кажа: Ако се притеснявате, че ще заприличате на Мис Олимпия състезателки, самообразовайте се и не бягайте от тежкото. Мис Олимпия визия не е никак лесно постижима и определено не се прави само с тренировки... Ако не тренирате тежко, само защото някой фитнес инструктор ви е посъветвал така или защото мъжете в залата ви обясняват, че ‘жените не тренират така’, не ги слушайте! А ако просто не ви привличат тренировките с тежко и се чувствате задоволени от тренировките с розови гирички, продължавайте да тренирате така!
...
Стоянчо: Обичаш ли железата или те са просто способ за теб? По-точно казано аз лично не познавам момиче, което да обича железата. Т.е. прострастена ли си към тренировките?
Не зная дали ги обичам, но имам нужда от тях :) Пристрастена съм и ....не са само способ....вече не :)
...
Introducer: 1во - твое ли е стихчето в графа “биография”, да не би да обичаш да пишеш
Стихчето е мое, да...Автопортрет :) Рядко пиша, обикновено, когато емоциите контролират мен, а не обратното :)
Introducer: 2 - какво мислиш за момичетата с дадености (перфектна фигура) , които избират някакви минимални хранителни навици пред редовния спорт- дали може да се прави паралел м/у тези които с малко усилие постигат много и тези с дисциплинирани тренировки, но по-малък резултат
Всеки има право да избира сам как да живее - не мога да съдя; или поне се опитвам да не го правя. Аз имам такива приятели, които не изпитват нужда да спортуват. Мога само да кажа, че се радвам, че не съм с перфектна фигура и поради тази причина съм се запознала със спорта :) Също така се радвам, че нещата стават трудно - така победата е по-сладка :)
...
Mon coeur est a vous: На какво те научи спортът и мислиш ли,че понякога хората прекрачват границата между ‘’спорта като част от живота ни’’ и ‘’спорта като единствена алтернатива за живот’‘( т.е. вманиачаване)...Ти от кои мислиш че си?
Спортът ме научи на по-добра организация и дисциплина, научи ме да обичам себе си и да вярвам на себе си; учи ме на търпение. Мисля, че границата между ’спорта като част от живота ни’’ и ‘’спорта като единствена алтернатива за живот’‘( т.е. вманиачаване) е много тънка. Също така мисля, че ако искаш да правиш нещо качествено, трябва малко или много да се вманиачиш в него :) Мисля, че в момента той е част от живота ми; преди година беше единствена алтернатива...Мисля, че това зависи много и от психологичната нагласа, на какъв ‘етап’ от живота си и т.н. Човек трябва да умее да подрежда приоритетие си, а подредбата се изменя...
Иван Шишманов: Лим, какво ти отне и какво ти даде спорта в дългосрочен план?
Даде ми увереност в себе си и ме научи да се обичам. Тласна ме към много промени, в това число и на начина ми на живот. Даде ми нови приятели. Надявам се и здраве да ми е дал.
Иван Шишманов: Влиае ли спорта над женския ти начин на живот?
Не разбирам с какво женският начин на живот е по-различен от мъжкия. Но, да, дава ми поводи да си купувам спортни дрешки и аксесоари, не само ‘цивилни’ :lol:
Иван Шишманов:Какво би могло да те откаже от спорта завинаги?
Надявам се никога да не ми се наложи да разбера отговора на този въпрос....
Иван Шишманов:Как се виждаш в спортно отношение след 50 години ?
Побеляла и посивяла баба прави клекове, тяга и набирания и засрамва разплутите младежи в залата :lol:
...
DeadManWalking: Как се отразява физическото натоварване на либидото ти?
Ми...не зная....Никога не съм имала проблем с либидото си...Не съм забелязала тренировките да ми пречат...
Общо взето, апетитът идва с яденето...ако има кой да ми стимулира либидото, то си е на ниво... Ако не, си блъскам железа ;)
...
Мария Никифорова: Какви са приятелите ти?? Тези с които излизаш, с които се виждаш - запалени ли са като тебе по железата, спорта или са съвсем обикновенни хора?!
Имам и от двата ‘вида’ :) Не съм прекъснала връзките си с хората, с които съм израстнала и съм се развивала, само защото съм променила интересите си :) Аз все още ги уважавам много! Но имам и ‘нови’ приятели, които са запалени като мен. Мисля, че това е крайно необходимо - да можеш да споделяш емоциите си и радостта си, че си..дръпнал 70 тяга, да кажем, и да те разберат... Иначе оставаш самотен, нещастен и неразбран, макар и заобиколен от близки хора :)
...
На другите въпросчета май отговорих в интервюто :)
Мнението беше редактирано от Limka на 10.06.09 07:27.
10.06.09
11:28
Страхотно интервю :) Мерси за отговорите, и успехи с парашутизма. Действаш ли по този въпрос?
И аз бих искала да пробвам, както и бънджи:))
ПП: как върви положението с ядките
казано от veronique на 10.06.09, 11:28:
Страхотно интервю :) Мерси за отговорите, и успехи с парашутизма. Действаш ли по този въпрос?
И аз бих искала да пробвам, както и бънджи:))ПП: как върви положението с ядките
Мерси!
Парашутизма, тениса, бънджитата, уиндсърфа...все още съм към графа “по-далечни” мечти :) Важното е да ги има ;)
Ядките са ок, не съм злоупотребявала, мерси, че попита :)
Мнението беше редактирано от Limka на 11.06.09 18:56.
Ехо,
да си кажа за вчера и днес :)
10.06
Тренировка
A1 Overhead shrugs - 3x8 (40 кг)
A2 Румънска тяга на 1 крак - 3x8/ крак (20 кг)
B1 Придърпване на вертикален скрипец, подхват - 3x8 (55 кг) - качила съм силата!
B2 Отпади с щанга над глава 3x8/ крак (27.5 кг) - и тук задобрявам :)
C1 раменни преси с една ръка - 3x8/ ръка (11.5 кг)
C2 Дървар - 3x10/ страна (22.5 кг) - тук хвърлях капки пот, един пич ме наблюдаваше и кимаше с глава. След това ми каза: “Това упражнение е много яко. За какво го правиш, между другото :lol: ?” - Това към поредица “яки лафове от залата”
20 мин кростренажор
Храната:
8.00 - 350 гр кисело мляко с 3 с.л. трици
12.00 - 15на череши
14.00 - 130 гр пилешки дробчета + зеле с моркови
17.30 - 2 варени яйца
ТРЕНИРОВКА
21.00 - Китайска храна: телешко месо, салата соеви кълнове, малко шопска салата
23.30 – 300 гр кисело мляко с бая ленено семе и кокосови стърготини (много зор с 00, крайни мерки бяха необходими)
02.00 - почти цяла кутия (ок 200 гр) шоколадови бисквити
=> Ами...омръзна ми вече. Явно наистина имам нужда от въглехидрати...’Баси, бива ли така да ме хваща с ‘нисък гард’ през нощта лакомията? Вкарвам въглехидрати вече. Няма смисъл да се зоря и самонаказвам след това.
11.06
Днес потичах:
6 мин загрявка
8 интервала 30 сек / 15 сек - спринт/ ходене
6 мин куул даун
Храната:
8.00 - 3 с.л. трици, ленено семе, 250 гр кисело мляко
12.30 - 100 гр пилешко филе, 200 гр варени картофи, зеле с моркови
17.00 - 2 варени яйца + 10-на череши
ТРЕНИРОВКА
20.00 - сладолед Ескимо (30 мин след тр-ката)
21.00 - 130 гр пилешко шарено (филе + бутче), задушено с гъби, чушки, лук и моркови и сметана; Шопска салата
Сладки сънища :) Дано и моите да са такива + НЕПРОБУДНИ :)
Мнението беше редактирано от Limka на 12.06.09 08:21.
казано от Limka на 11.06.09, 18:31:
C2 Дървар - 3x10/ страна (22.5 кг) - тук хвърлях капки пот, един пич ме наблюдаваше и кимаше с глава. След това ми каза: “Това упражнение е много яко. За какво го правиш, между другото :lol: ?” - Това към поредица “яки лафове от залата”
Хехе, половината упр. и от двата ми вида тренировки не съм виждала никой да прави в залата - особено ренегадско, дървар, обръшане и бг клека :)
П.П. Абе Лим, 12.06 не е ли утре?
П.П.2 раменни преси с една ръка - това странична преса ли е? В смисъл стойката ти каква е?
Мнението беше редактирано от mbarton на 11.06.09 19:40.
11.06.09
19:42
Прочетох по-нагоре отговорите на моите въпроси, но ми направи впечатление отговора на въпроса “какво ти даде и какво ти отне спортът”.
Всъщност, аз лично за себе си чак сега се замислих, че също като теб това влечение май ми е променило живота много повече, отколкото си мислех..
Мнението беше редактирано от introducer на 11.06.09 19:42.
казано от mbarton на 11.06.09, 19:38:
Хехе, половината упр. и от двата ми вида тренировки не съм виждала никой да прави в залата - особено ренегадско, дървар, обръшане и бг клека :)
П.П. Абе Лим, 12.06 не е ли утре?
П.П.2 раменни преси с една ръка - това странична преса ли е? В смисъл стойката ти каква е?
хехе, да бе, и мен ме гледат с голям интерес...ама... като кажеш, че е яко, се предполага, че знаеш за к’во е поне и иси го порбвал :)
П.П.—> Хаха, да, права си...завъртяла съм датите, веднага се коригирам :)
П.П. 2—-> стандартна раменна преса с дъмбел (не зная каква е страничната преса :red: ) , но е малко по-зор с една ръка. + това цялото тяло се стяга за да балансира/ противодейства на тежестта само в едната половина и получаваш бонус тренировка за ядрото :)
казано от introducer на 11.06.09, 19:42:
Всъщност, аз лично за себе си чак сега се замислих, че също като теб това влечение май ми е променило живота много повече, отколкото си мислех..
Мисля, че това важи за всеки, който е малко по-сериозен в залата и се е хванал да се ‘образова’ в тази насока... :)
казано от Limka на 11.06.09, 20:29:
П.П. 2—-> стандартна раменна преса с дъмбел (не зная каква е страничната преса :red: ) , но е малко по-зор с една ръка. + това цялото тяло се стяга за да балансира/ противодейства на тежестта само в едната половина и получаваш бонус тренировка за ядрото :)
Еми странична преса е това - http://spidersport.com/side-press.php ; http://www.youtube.com/watch?v=e_OHlUjbV10 ;затова питах за стойката - при стандартна раменна преса май ядрото би трябвало да е неподвижно - но твойто звучи като side press де :)
казано от mbarton на 11.06.09, 21:06:
Еми странична преса е това - http://spidersport.com/side-press.php ; http://www.youtube.com/watch?v=e_OHlUjbV10 ;затова питах за стойката - при стандартна раменна преса май ядрото би трябвало да е неподвижно - но твойто звучи като side press де :)
Мдам, това е. Ама не си извивам краката настрани (като Галя), нито пък се кривя като мощния батко...