казано от Димитър Михайлов на 13.07.09, 20:39:
Разконспирирахме май защо толкова време не се е снимала в цял ръст ... :)
Не от снимките я познах а от Endilana .....
14.07.09
05:31
Много готини снимки. Гласувам за краката и аз!:) И за едно черно фешън каре ...:)
14.07.09
05:59
Няколко пъти вече казвам из форума, че всички дами си имат своя собствен женствен чар и снимките на Венци само потвърждават думите ми.
Венци, аплаузи и от мен, изглеждаш страхотно!
Черното наистина ти отива повече ;-)
14.07.09
11:27
казано от xiks на 13.07.09, 20:27:
Поздрави за това ,че преследваш мечтите си.
Венци изглеждаш невероятно не че преди не си ми харесвала.
Не съм предполагал никога ,че ще те засека тук единствената ми забележка относно визията ти е русата главица черничка си по хубава.Продължавай само така !!!
Ха, Алекс, никога нямаше да предположа :) Как си ? Леле ама колко стара снимка си изровил, не е истина :) Ти по принцип не си падаш по руси жени, така че недей сега да настройваш и другите :)
Мерси много на всички за положителните коментари :) И едва ли ще отслабвам повече.... ама знам ли ...
ИИИ русото си е русо :) Който квото иска да ми казва хехех - не бе сериозно, не се харесвам хич с черна коса.
14.07.09
15:09
Уууу много си добра :) А с черната коса, направо много ми харесваш :kiss:
15.07.09
04:28
Че е красива красива е, мен друго ме изумява (в положителен смсъл), много съм чел за спорта и т.н. (няма пак да обяснявам), но Венци е единствения човек който съм виждал, пък макар и само виртуално да е променил толкова драстично визията си и то за дълъг период от време.
Чудесни резултати.
15.07.09
05:29
казано от aMneSia на 14.07.09, 15:09:
Уууу много си добра :) А с черната коса, направо много ми харесваш :kiss:
уууу :) хахха много се смях :) Мерси :)
Иване - воля му е майката - както и това, че осъзнах, че преди съм акцентирала прекалено много върху храната - беше си извор на радост и успокоение. Сега си е гориво :)
Леле вчера се изложих като кифла на тренировката - НИКАКВА сила. Ама така ми е пада като се наливах три дни подред. Тренера беше в шок.
Скачане на въже да се посъбудя
Странична преса 12 кг - 3х5 едва едва
Напади 57 кг 1х5 55 кг 1х5 50 кг 1х5
ренегатско на пейка 15 лг 1х5 и повече не можах
дървар 32 кг 1х5 30 кг 2х5
Храната също беше един малък ужас
07:00 - 3 яйца, кашкавал 50 гр, масло
11:00 - 100 гр беконм 1 кис мляко 4,5 %
15:00 - бански старец 150 гр, масло
20:00 - пилешко бутче, масло, броколи
Ужас - чукнах си 2к като стой та гледай :)
Труден е пътят наобратно казвам ви аз - такъм глад ме гони, чеее.....
15.07.09
06:45
Ей,Венци,гледам си започнала със скачането.Как върви? ;-P
15.07.09
07:17
казано от Limka на 15.07.09, 06:05:
Венци, ренегадското х5 на ръка или общо 5 за серия правиш?
x 5 на ръка разбира се.
Аби - скачането е все по-добре :)
казано от Венцеслава Атилова на 15.07.09, 05:29:
Леле вчера се изложих като кифла на тренировката - НИКАКВА сила. Ама така ми е пада като се наливах три дни подред. Тренера беше в шок.
Напади 57 кг 1х5 55 кг 1х5 50 кг 1х5
Хехе, това ако е излагане..:lol:
15.07.09
10:51
Ей кифло, идваш по морето и не се обаждаш...
15.07.09
11:25
казано от inis9 на 15.07.09, 08:45:
казано от Венцеслава Атилова на 15.07.09, 05:29:
Напади 57 кг 1х5 55 кг 1х5 50 кг 1х5Хехе, това ако е излагане..:lol:
Излагане е - изпиха ми силите тия напади и след това нищо повече не можах на направя....
15.07.09
11:25
казано от eraziel на 15.07.09, 10:51:
,и аз уж тъй... за малко...... :red:
15.07.09
19:35
Храната днес си беше добре
07:00 - 2 яйца, бански старец 50 гр, масло
13:30 - дробчета, 1 яйце
18:00 - 1 яйце
20:30 - патешки сърца, зелена салата
хади отивам да спя
Това да обидиш човек на ВМ НВД на кифла е доста лошо.
Венци, като си гладна яж, нямаш причини да се тревожиш. Сам ще ти отшуми апетита после
17.07.09
05:01
казано от diva 97 на 15.07.09, 21:00:
Това да обидиш човек на ВМ НВД на кифла е доста лошо.
Венци, като си гладна яж, нямаш причини да се тревожиш. Сам ще ти отшуми апетита после
Е то аз се самоопределеих като кифла, така чеее.....
Вчера бях много примерна - храна и тренировка на 6
Храна:
07:00 - патешки сърца, сметана 100 гр
12:30 - свинска вратна, домат
16:00 - 1 яйце, масло
19:00 - патешки дроб 50 гр, пармезан 50 гр, зелена салата
Тренировка:
скачане на въже
тяга 78, 75, 75, 75 х 5
военна преса 22 кг 3х5
Дървар 32 кг 3х5
snatch 23 кг 3x10
обръщане 42 кг 3х5
:) Толкозз - днес ще се тича :)
17.07.09
05:50
Венци, говорехме си вчера за ВМ режима с колегите в лабораторията и естествено - дадох теб за пример. Нашият лекар също се учуди, че при положение, че си толкова време на този режим, не си си пуснала досега контролно изследване на холестерола и липиден профил. Това, че се чувстваш добре, силата и енергията ти са на макс и не виждаш поводи за тревога за здравето си, не означава, че не се развиват скрити процеси, за които дори не подозираш. Мои познати - и то лекари - също не подозираха, докато случайно не си пуснаха профилактични изследвания и се оказаха с висока кръвна захар, холестерол и направо метаболитен синдром. А се чувстваха напълно здрави - с нормално телесно тегло, кръвно и т.н.
P.S. Това е само добронамерен съвет, а и би било любопитно да се отхвърли тезата, че съставът на храната влияе съществено върху холестероловите нива в организма, както напоследък се оказва...
Хех, не съм Венци - ама понеже и аз съм на ВМ ще се обадя и аз :))
казано от Ива Павлина на 17.07.09, 05:50:
Нашият лекар също се учуди, че при положение, че си толкова време на този режим, не си си пуснала досега
...
Хехе, само 3-4 месеца, т.е. отскоро :) Имам познати, които са на ВМ от 2-3 години поне - нищо им няма, освен че изглеждат по-скоро като спортисти отколкото като ИТ-та :) А пък един си беше пуснал такива профилактични изследвния и съответно лекарят му се беше разсърдил, че му губи времето с глупости след като видял резултатите
Това, че се чувстваш добре, силата и енергията ти са на макс и не виждаш поводи за тревога за здравето си, не означава, че не се развиват скрити процеси, за които дори не подозираш.
Добре де - ако това не е индикация за добро здраве, според теб кое е?
Мои познати - и то лекари - също не подозираха, докато случайно не си пуснаха профилактични изследвания и се оказаха с висока кръвна захар, холестерол и направо метаболитен синдром. А се чувстваха напълно здрави - с нормално телесно тегло, кръвно и т.н.
Хехе, да плашиш млад, сериозно трениращ и нормално тежащ човек с метаболитен синдром е хм...най-малкото не на място :) търсиш под вола теле ми се струва :)
П.П. И аз съвсем добронамерено :) Но като знам аз какъв “инДжинер” съм как да имам доверие на лекарите ;)
17.07.09
09:26
Искам да ви помоля да не започваме пак спора кой се храни здравословно кой имал резултати кой как се чувствал. Само искам да кажа, че в белите държави хората си правят изследвания периодично без значение дали спортуват как се хранят и как се чувстват или колко са високи/широки. Хубаво би било ако и ние станем истински Европейци. Нека не разграяме пак спор, така или иначе всеки се храни и спортува както е решил.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 17.07.09 09:30.
17.07.09
09:27
Не мисля да отговарям - всички отговори се съдържат в поста ми. Елементарно ми звучи оспорването на всяко мое изречение, а и всеки имащ желание да изнесе факти за внезапни инфаркти при млади спортисти, докато си тичат на стадиона, а при аутопсията се оказват със задръстени артерии ... е, да се занимава. Аз нямам желание. Благодаря за вниманието.
казано от Иван Шишманов на 17.07.09, 09:26:
Искам да ви помоля да не започваме пак спора кой се храни здравословно кой имал резултати кой как се чувствал. Само искам да кажа, че в белите държави хората си правят изследвания периодично без значение дали спортуват как се хранят и как се чувстват или колко са високи/широки. Хубаво би било ако и ние станем истински Европейци. Нека не разграяме пак спор, така или иначе всеки се храни и спортува както е решил.
За спора подкрепям напълно ! Само не знам защо през половин-един месец пак се започва, не се ли изясни тая работа.. :-/
За останалото ще кажа следното - не знам как точно градиш представата за “белите държави”, кое е “бяло” и кое “черно”, но трябва да ти кажа, че промивката на глави там е в много по-напреднал стадии. Много неща са им по-уредени, финансово, но специално когато става дума за мисъл и преценка недей да си правиш изводи точно от западняците ;) Мислещи хора има навсякъде, дори и там, просто не им гледай стадото. Стадото дава месо и мляко, затова се отглежда. Колкото ти е по-голямо стадото, толкова си по-напред и по-отгоре.
Между другото, липидният профил ми струваше тамън 30 лева (преди 2 години). Един годишно е “безплатен”, верно...като изключим “здравното осигуряване”, с което си го плащаш. Ама пък така е, много болести, много нещо - кой знае какво ще стане, ти сега си добре, ама после, я виж тука какви заболявания, какво нещо, изследвания, а-у.. :ahhh: Ако взимах част от парите, които се дават за тия работи със сигурност и аз щях да искам да ставате “истински европейци”, гаранция ти давам. И също така щях да имам достатъчно пари, за да ви го набивам в главите от къде ли не ... е, в случая разликата е, че не съм аз, а друг - все тая ми се вижда. Но който иска, да се европеизира и американизира, то така или иначе това ни чака всички - “цивилизован живот”. Скоро и по вашата кабелна..
Мнението беше редактирано от G33K на 17.07.09 09:56.
18.07.09
05:11
Уау, каква дискусия. Иве, ще си направя изследвания тия дни - и без това и майка ми само ми мели на главата, иска ми се да млъкне.
Вчера трябваше да правя крос, но беше толкова адски топло, че реших да потренирам в зала - ама то и то една зала.... никога не се лъжете да ходите в World class на околовръстното. Много е гаден. Че и супер скъп.
И та тренировката:
Гудморнинг 45 х 5, 47,5 2х5
Набиране 3, 2, 1, 1, 1
Ренегатско 20 кг 3х5
Дървар 32 кг 3х5
на топката за задник
клек 60 1х5, 57,5 2х5, 55 1х5
Snatch с лоста 4х10
Храна:
07:00 - 3 яйца, масло, гъби, домат
12:30 - свинска пържола, масло
16:30 - 1 яйце, масло
20:00 - свински гърди, тиквички, зелена салата
Чудно :) И сега пак отивам да тренирам
18.07.09
17:58
Днес:
Тренировка:
Набиране - 3, 2, 1
Гуд Морнинг - 47 кг 4х5
Пуш пул - 44 кг 1х5, 39 кг 3х5
Клек - 60 кг 3х5
Странична преса - 12 кг 1х5, 11 кг 3х5
Коремни преси - повдигане на таза - 4х10
Изхвърляне - вече правя цялото движение като на олимпиада :) - 30 кг 2х5 5х3
Коремно избутване - 3х5 10 кг
Храна:
07:30 - 2 яйца, прошуто, масло, гъби
12:30 - свински гърди на скара, зелена салата
17:30 - 1 яйце, сушен свински врат 50 гр
20:30 - патешко бутче, зелена салата
ММм това патешко ееееееее.....мааазно :)
Това е от мен за днес :) Утре сутрин НСА и спринтове с Тони :)
18.07.09
18:40
Венци, откъде намираш все още свежа зелена салата - нали отдавна й мина сезона?
18.07.09
19:32
казано от Ива Павлина на 18.07.09, 18:40:
Венци, откъде намираш все още свежа зелена салата - нали отдавна й мина сезона?
ами пазара на Младост 1 винаги има
19.07.09
07:17
И аз намирам тук-там, но не си взимам, защото не изглежда като априлско-майската партида:)
20.07.09
04:29
Иве, така е ама аз без зелена салата.... не мога.
Вчерашния ден : имах доста кофти мускулна т - реска на бедрата отзад и не си давах прекалено много зор на спринтовете, но пък беше много приятно - прохладно свежо, супер беше :)
07:00 - 2 яйца, 50 гр пушен бекон, гъби, чушки, масло
12:30 - свински черен дроб + бекон за скара, зеленчуци
17:30 - прошуто 80 гр, масло, домат
19:30 - зелена салата, агнешко (как се натъпках с агнешко.... и колко ми беше тежко....)
Ами това е от мен. Лек ден и лека седмица :)
20.07.09
18:29
Храната днес:
07:00 - 2 яйца, 50 гр бекон, масло, гъби, чушка
13:30 - свинско каре, домат, сметана 100 гр
17:00 - 1 яйце, сметана 100 гр
20:30 - свински черен дроб изпържен с масло, 50 гр камамбер, зелена салата
Не знам дали си внушавам или не, но имам чувството, че когато ям дроб след това съм много по-жизнена и с по-добър тонус. Все още имам доста кофти мускулна треска на бедрата обаче. Този гудморнинг не е шега.
Лека от мен.
Хаха - с tonu сте леко дразнещи с този постоянен прием на беконче, сметанка и дроб. Все неща които обичам и като леко така Ви чета вечер дневниците.... хм
Браво действайте!
21.07.09
04:23
казано от Калоян Георгиев на 20.07.09, 21:00:
Хаха - с tonu сте леко дразнещи с този постоянен прием на беконче, сметанка и дроб. Все неща които обичам и като леко така Ви чета вечер дневниците.... хм
Браво действайте!
Ами хайдеее от кога се пробваме и теб да те вербуваме във ВМ армията
казано от Венцеслава Атилова на 21.07.09, 04:23:
казано от Калоян Георгиев на 20.07.09, 21:00:
Браво действайте!
Ами хайдеее от кога се пробваме и теб да те вербуваме във ВМ армията
yep, yep
22.07.09
05:04
Вчера - доста интензивен ден.
Тренировка:
Военна преса 25 кг - 3х5 (най-накрая и аз да напредна тук)
Напади 57 кг 2х5 55 кг 1х5
ФКТ 11.5 кг 3х5
Overhead squat 12 кг 5х5 (перфектна техниха най-накрая)
Странична мелница - пудовка 24 кг долу и гира 7.5 кг горе 3х5
Обръщане 40 кг 5х5
Готина тренировка много съм доволна - клековете яко ме натовариха най-вече в гърба - смятам по-често да ги правя.
Храна:
07:00 - 2 яйца, 20 гр бри, масло, гъби, чушки
12:30 - свинско, масло, домат
17:00 - 1 яйце, масло
20:30 - свинско, тиквички, салата, масло
За съжаление вчера ме диагностицираха със синдром на поликистозни яйчници, което значи доста тежко хормонално лечение. Официално ми казаха, че имам повечко мъжки хормони, които супресират женските. Днес ще ме изследват, за да видят кои точно. Държа да отбележа, че според лекуващият лекат това няма нищо общо с храната или тренировъчната ми програма, и е много важно да продължа да тренирам и да се храня по същият начин, тъй като този синдром води до инсулинова резистентност и Диабет 2ри тип (освен стерилитета). Мислех си да не ги пиша тези неща тук, но после се сетих, че може би някоя от вас е минавала по този път и може да ми даде някои насоки. Готова съм да предприема всякакво алтернативно лечение, но не и да гълтам хормони и то противозачатъчни + андрогенни супресори.
Помощ
На мен преди доста време ми бяха диагностицирали същото нещо, но не ми назначиха хормонално лечение!? В момента ми се губят подробностите, но доколкото си спомням това не подлежи на лечение, ако си предразположена го имаш - май е по-скоро състояние на организма, отколкото проблем. Не съм много сигурна. Но аз бих се посъветвала с друг лекар преди да започна хормонално лечение.
22.07.09
05:38
Венци знам, че не е редно да пиша по тази тема още повече по така поставения въпрос, но ще събера смелост да се съглася с Margaritka. Хубаво би било да потърсиш мнение на втори специалист, все пак на болшенството от хората в бяло не може да се вярва. Особенно когато говорим за такова сериозно лечение втора консултация е препоръчителна.
22.07.09
06:11
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=17
Тази статия разглежда многостранно проблема. Обърнах внимание на тези извадки и ми направи впечатление, че ти правиш точно обратното, Венци - “щанги и сланина”.
Диетата включва ограничаване на ЖИВОТИНСКИТЕ МАЗНИНИ, тестените изделия и лесно усвоимите захари.
Двигателен режим – подходящо е упражняването на спорт с продължителни, НО НЕ СИЛОВИ НАТОВАРВАНИЯ /бягане, плуване, тенис, аеробик, колоездене, танци, туризъм и др./.
22.07.09
06:18
За съжаление, лечението е стандартно и почти винаги едно и също - какъвто и специалист да потърсиш, вероятността да ти изпише хормонални средства (в тази част и контрацептиви) е огромна. Почти сигурна съм, че ще ти изпишат нещо от сорта на Диане 35 и сиофор ... При случаен преглед ли се установи това, Венци? Никакви оплаквания от посочените ли нямаше?
Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 22.07.09 06:29.
22.07.09
06:29
казано от Ива Павлина на 22.07.09, 06:11:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=17
Тази статия разглежда многостранно проблема. Обърнах внимание на тези извадки и ми направи впечатление, че ти правиш точно обратното, Венци - “щанги и сланина”.
Диетата включва ограничаване на ЖИВОТИНСКИТЕ МАЗНИНИ, тестените изделия и лесно усвоимите захари.
Двигателен режим – подходящо е упражняването на спорт с продължителни, НО НЕ СИЛОВИ НАТОВАРВАНИЯ /бягане, плуване, тенис, аеробик, колоездене, танци, туризъм и др./.
Всички конвенционални лекари препоръчват ограничаване на животинските мазнини :)
Спрях да пия противозачатъчни. Ходих на преглед след като 2 месеца нямах цикъл. Ако не си спомняте и преди това съм се оплаквала от липсващ цикъл или пък ми е идвало по 2 пъти в месеца. Други признаци - окосмяване, акне и мазна кожа нямам. И аз съм я чела тази статия, пуснах информацията, ако може някой да ми препоръча алтернативно лечение. Ще потърся и второ мнение със сигурност - не се притеснявайте. Доста подробно описах хранителния и тренировъчния си режим - според лекуващият лекар е много важно да продължа така и занапред. Твърдо заявявам, че не смятам да променям нещо от “щанги и сланина” - вярвам, че това е най-доброто за мен. Проблемът с яйчниците съм го имала и преди да започна този начин на живот - тогава обаяе пиех протижозачатъчни, които малко или много са регулирали нещата и проблема е останал “замаскиран”.