Оф тези хормони са пффф.... сбъркани.
Аз тази пролет получих кърма след сума ти години некърмене, с тежко трениране >:-( Изследвали ли са ти някога пролактин, Венци?
Мнението беше редактирано от Winnie на 28.07.09 09:18.
казано от Венцеслава Атилова на 28.07.09, 08:25:
казано от mbarton на 28.07.09, 08:21:
казано от Венцеслава Атилова на 28.07.09, 08:13:
хм, много странно. И сега какво?
Ами тренираш си и се кефиш :) Аз на твое място бих отпуснала и храната малко - в смисъл не толкова стриктно ВМ, но ти си знаеш :)
Ами, така си свикнах вече - сега живея сама и когато пазарувам инстинктивно пазарувам ВМ. Да, сега вече заявявам, че всеки пък когато ми яде нещо гадно ще го ям. Въпросът е, че вече не ми се ядат боклуци толкова.
Хехе, боклуците настрана - имах предвид във ВМ-то да почнеш да хапваш повече зеленчуци и по малко плодове чат пат, вместо да си стриктна и да целиш 0% въглехидрати :) Но това като предложение - сама си преценявай :)
Иначе за боклуците - аз уж още чистя - ама си позволявам веднъж-два пъти седмично :) А предполагам и не само аз :)
28.07.09
11:32
казано от Winnie на 28.07.09, 09:17:
Оф тези хормони са пффф.... сбъркани.
Аз тази пролет получих кърма след сума ти години некърмене, с тежко трениране >:-( Изследвали ли са ти някога пролактин, Венци?
Мне - досега не съм имала никакви хормонални проблеми - или по-скоро не съм знаела, че имам. Сега ми псунаха изследвания за 9 хормона.... не питайте олко пари дадох.
Миши - да бе с тия зеленчуци съм много зле - ама не че целя 0% въглехидрати ами пак от практична гледна точка - откакто започнах да тренирам хора излизам в 8 и се прибирам към 9-10 и вечерята ми, която е към 7.30-8 се състои от 1 пържола увита във фолио, която сгъвам по пътя между двама клиенти. Общо взето сутрин излизам с около 1 килограм храна пакетирана, а зеленчуците заемат най-много място и от време на време ги пропускам. Пък и хич не е лесно да ядеш салата в движение. Но обещавам да се поправя. А плодове никога не съм обичала така или иначе - дори и когато бях на зърнена диета :Р
По скоро като гледам какво тяло си постигнала не си знаела че не са ти наред хормоните.Няма начин да паднеш толкова в мазнините и да оформиш така плочките ако имаш нормални/високи нива на естрогена.За да изчистиш така е явно че ти е ниско нивото на естрогена,затова ти и действа високомазнинната диета.А явно на мъжете и жените с високи естрогенни нива по добре им влияе нещо като нвд.
казано от biker_boy на 28.07.09, 17:35:
По скоро като гледам какво тяло си постигнала не си знаела че не са ти наред хормоните.Няма начин да паднеш толкова в мазнините и да оформиш така плочките ако имаш нормални/високи нива на естрогена.За да изчистиш така е явно че ти е ниско нивото на естрогена,затова ти и действа високомазнинната диета.А явно на мъжете и жените с високи естрогенни нива по добре им влияе нещо като нвд.
Точно това твърдя и аз, ама като не мога да го докажа си остава предположение. При жените с нисък естроген ВМ НВД повишава тестостерона и подтиска естрогена. Иначе е вярно че и естрогена е мастно разтворим, ама явно при определени условия и вид мазнини. За яйцата определено съм чела, че вдигат тестострена. Всичко е строго индивидуално.
Венци, браво за постигнатата цел и за желанието да пребориш поликистозата без хормони. Много е трудно и продължително, но съм сигурна че ще се оправиш. Просто не сваляй повече мазнини.
Чудиш се какво от тук нататък - ами вдигни си калориите до поддържащи и продължавай да си хапваш чисти храни и зеленчуци най-вече. Свикни с мисълта че НЕ си на диета.Тренирай си за кеф и това е.
Ами тя май не се чувства много на диета, а и мисля че тренировките не са и досадни. И точно тук е ключовият момент - да правиш нещата с кеф а не по задължение..
Дива не обича такива тренировки и и се вижда голям зор явно ;-)
Дива, не е от тестостерона, стига вече с тоя тестостерон. И не е от Вм-то само. Яйцата не се пукат в отсъствие на прогестерон или не узряват при повишен пролактин. Ама все пак, да не се праим на доктори, а? ;-)
И амо информативно за Венци, ако ти назначат лечение, не се дърпай. Не е задължително да станеш 100 кила.
29.07.09
04:26
казано от kao на 28.07.09, 21:18:
Ами тя май не се чувства много на диета, а и мисля че тренировките не са и досадни. И точно тук е ключовият момент - да правиш нещата с кеф а не по задължение..
Као, нацели десятката. Дива - аз не мога да тренирам по друг начин :) Калориите не знам колко са ми, тъй като ям по усет - кога повече, кога по-малко, но като цяло когато съм гладна - ям и ям толкова, колкото да се заситя. За зеленчуците си права - ще трябва този аспект да поправя.
Уин - много ме е страх от тия хормоним и то не само заради килата - ами промяната в настроенията, депресията и тн и тн? НЕ знам, не ми се иска да ги почвам.
29.07.09
05:17
И да напиша за вчера отчета:
Тренировка:
Набиране надхват - 1
Набиране подхват- 3-2-1
Клек 62 2х5, 58 1х5
Ренегатско с преса 10 кг 3х5, 8,5 кг 1х5
Обръщане
40 кг 1х5
42 кг 1х5
45 кг 2х5
Повдигане на краката от вис - 3х5
Странични наведи 20 кг лост 3х5
Стълби 1ци - 5 - най-добро 2:43
Скачане по стълби
Храна:
06:30 - 2 яйца, кашкавал, гъби, чушки
12:00 - бекон за скара, тиквички
16:00 - яйце, масло
20:30 - телешки джолан, зелена салата с домати
29.07.09
13:13
Привет :)
тези дни попаднах на статийка относно противозачатъчните. Не е нещо, което не знаеш, но все пак ще цитирам в подкрепа на темата защо трябва да се избягват противозачатъчни и хормонални и да се избере алтернативен вариант на първо време.
“Учените са открили, че противозачатъчните таблетки могат да ограничават количеството мускули, което създава тялото ти. Едно от изследванията сравнява младите жени, които правят редовни упражнения и взимат хапчета и мацки, които имат същата програма, но се пазят по друг начин. След 10 седмици момичетата на противозачатъчни са оформили 60% по-малко мускулна маса от другите(въпреки еднаквия им тренировъчен режим)...”.
и аз съм на мнение като теб, че първо трябва да опиташ всичко останало, но не и хормони. имах ниски нива на естроген преди време, предписаха ми “утрогестан”. За около 2 години ги пих 3 пъти, като всеки път качвах много кг. Депресията идваше именно от там - за кратко време се преобразяваш:(
какво ти е мнението за хомеопатията?
знам, че не искаше да се зачерква тази тема преди да станат готови резулатите, но се сетих покрай статията.
хубав ден и успех!!!!
казано от Winnie на 29.07.09, 04:01:
Дива не обича такива тренировки и и се вижда голям зор явно ;-)
Дива, не е от тестостерона, стига вече с тоя тестостерон. И не е от Вм-то само. Яйцата не се пукат в отсъствие на прогестерон или не узряват при повишен пролактин. Ама все пак, да не се праим на доктори, а? ;-)
И амо информативно за Венци, ако ти назначат лечение, не се дърпай. Не е задължително да станеш 100 кила.
Не ги обичам, ама никак. верно е. Имах предвид, че по едно време на Венци 1500 калории и идваха малко и беше все гладна, та затова споменах да не се чувства на диета.
Аз не се правя на доктор Уини, а само излагам предположение и личен опит. Затова не съм категорична като теб в твърденията си.В такъв момент всяка информация е от полза. Когато имах проблем съм изчела целия Гугъл и много от нещата, които прочетох ми помогнаха. Аз имах нисък естроген , а тестостерон в горната граница, перфектен пролактин, ФСХ, ЛХ, щитовидни и др хормони в норма. Като гледам симптомите на Венци, доста е сходна с моята ситуация. Паднат ли ми мазнините под определен % и почна ли да хапвам мазно и да орежя въглените и се скопосвам с неспукани фоликули.
Аз пък ще посъветвам Венци да не пие хормони. Нека това е последната инстанция така да се каже. А докторите със сигурност ще и назначат хормони.
Да, права си, и аз съм така - като падна с процента мазнини, ме хваща СПЯ-то. То не е спя в истинския му вид, между другото ;-)
Извинявай, Дивичка, остро реагирам понякойс път. И то е защото пряко и мен засяга темата, още веднъж извинявай! Още вчера ме хвана тъпотията, че всъщност аз се дърля повече.
А Венци... не знам дали ще се престраши да прескочи границата на мазнините. Не при всички процентите за нормалност на цикъла са еднакви. Аз, за да съм със здрави яйца, трябва да съм бая мазна за критериите на бодибилдър. Но това не ми пречи да си ходя мазна, ама изобщо, даже и цици ми порастнаха %-P Просто споделям. И други такива девойки съм срещала, уж - мазнини в нормалните проценти, а в продължене на години - вторична аменорея, която НЕ се лекува без хормони - били натурални(от маста по бедрата) или синтетични.
ПП: и да, реагирам като дете и търся други какви ли не оправдания за липсващата менструация. Що ли? Отговорът е безкрайно прост.
Мнението беше редактирано от Winnie на 30.07.09 03:34.
казано от Winnie на 30.07.09, 03:22:
Да, права си, и аз съм така - като падна с процента мазнини, ме хваща СПЯ-то. То не е спя в истинския му вид, между другото ;-)
Извинявай, Дивичка, остро реагирам понякойс път. И то е защото пряко и мен засяга темата, още веднъж извинявай! Още вчера ме хвана тъпотията, че всъщност аз се дърля повече.
А Венци... не знам дали ще се престраши да прескочи границата на мазнините. Не при всички процентите за нормалност на цикъла са еднакви. Аз, за да съм със здрави яйца, трябва да съм бая мазна за критериите на бодибилдър. Но това не ми пречи да си ходя мазна, ама изобщо, даже и цици ми порастнаха %-P Просто споделям. И други такива девойки съм срещала, уж - мазнини в нормалните проценти, а в продължене на години - вторична аменорея, която НЕ се лекува без хормони - били натурални(от маста по бедрата) или синтетични.ПП: и да, реагирам като дете и търся други какви ли не оправдания за липсващата менструация. Що ли? Отговорът е безкрайно прост.
Уини, няма за какво да ми се извиняваш. Аз не съм се обидила изобщо. Важното е да сме полезни на Венци със споделен опит.
И верно е прост отговора, но не винаги искаме да го приемем. Пуста суета :smirk:
31.07.09
09:02
Изследванията излязоха. Но за това ще пиша в блога по-късно.
Сега отчет за вчера 30.07.2009
Тренировка:
Набиране подхват х3,2,1
надхват х1
Изхвърляне 30 кг 3х5
Пуш-пул
44 кг 1х5
42 кг 1х5
39 кг 1х5
Странична преса 11 кг 3х5
Колелце 3х5
Изтласкване за време
Храна:
07:00 - 2 яйца, бри, домат, гъби, чушки
12:00 - свински ребра, 1 яйце, сметана
17:00 - свински ребра, сметана
21:30 - пържола, зелена салата
31.07.09
09:12
Нямам търпение и да напиша. Утре заминавам за Франция, за около 2 седмици. Днес с Мария решихме да направим една колтролна тренировка - макс на тяга.
и ето какво стана:
Тяга
92 кг х 1
95 кг х 1
101 кг х 1
Ренегатско на пейка 15 кг 3х5
Военна преса 25 кг 3х5
Дървар отдолу 22 кг 3х5
Коремни преси с медицинска топка - подхвърляш топката към треньора. 3х10
Високо Коляно х 10
казано от Венцеслава Атилова на 31.07.09, 09:12:
101 кг х 1
Ами сега? Една от целите предсрочно изпълнена :)
Много кефиш, маце!
Тя, Венци, няма смисъл да си поставя цели в дългосрочен план, защото всичко изпълнява от раз !
Идеална си, Венци. Ще се боря и аз с тягата :P
И - приятно изкарване във Франция.
31.07.09
09:45
казано от Limka на 31.07.09, 09:21:
101 кг х 1
Ами сега? Една от целите предсрочно изпълнена :)
Много кефиш, маце!
e lIM, МЕРСИ. :) Ама това ми е макс-а, а целта е 3х5 със 100 кг. Нищо де, скоро и това. Сега ще почина малко откъм силови тренировки и селд това - с нови сили :)
Поли, теб имам да те гоня на кофички.... :)
Тяга
101 кг х 1
Браво, Венци! Супер си! :coolsmile:
Et surtout, n’oublie pas de passer mes felicitations a la France et les francaises! Демек, не забравяй да предадеш поздрави на Франция и французойките! :-)
Тяга
101 кг х 1
Ехе, браво! :) Къртиш... ;)
31.07.09
11:14
http://vencitu.blogspot.com/ - резултатите от изследванията
Уууупс, засрами доста билдъри с тази тяга. :)
Поздравления!
Чакаме 3х5 със 100 :)
казано от Венцеслава Атилова на 31.07.09, 11:14:
http://vencitu.blogspot.com/ - резултатите от изследванията
Според мен са ти чудесни резултатите, дори и със завишените хормони.Само имаш разминаване между съотношението ФСХ и ЛХ, което трябва да е 1:1.Вероятно това ти бави цикъла. Когато се изравнят се получава овулацията и т.н... после е ясно. Понякога трябва нещо много мъничко да се случат нещата, дано това нещо го намериш във Франция. Успех Венци...
Венци, супер са ти хормоните, ще се оправиш. Може и 6 месеца да ти закъснее след хапчетата, между другото. Този вариант хич и не го споменахме. Не е от пропуска на таблетката, от самите хапчета става така понякога.
Но и андрото си го бива. Почивай си понякога, не е лошо. Искрено благородно ти завиждам за Франция.
И... бравос за тягата ;-)
Мнението беше редактирано от Winnie на 31.07.09 14:06.
31.07.09
14:39
Обичам да чета този дневник :):):)
Обичам хората, които се борят за мечтите си !!!
Венци, притежаваш едно качество, което е уникално - целеустременост !!! За теб ” IMPOSSIBLE IS NOTHING ” :)
Кефиш, радваш, създаваш настроение и желание в околните.......
Дано разнообразиш във Франция, приятни мигове ти желая и чакам с нетърпение завръщането !!!
П.С. Хормоните ти да му мислят, щото явно не са наясно на кого правят номерца ;) Знам, че ще се справиш, soldier:)
Мнението беше редактирано от RAZORBLADE на 06.08.09 10:06.
01.08.09
18:58
казано от RAZORBLADE на 31.07.09, 14:39:
Обичам да чета този дневник :):):)
Обичам хората, които се борят за мечтите си !!!
Венци, притежаваш едно качество, което е уникално - целеустременост !!! За теб ” IMPOSSIBLE IS NOTHING ” :)
Кефиш, радваш, създаваш настроение и желание в околните.......
Дано разнообразиш във Франция, приятни мигове ти желая и чакам с нетърпение завръщането !!!П.С. Хормоните ти да му мислят, щото явно не са наясно на кого правят номерца ;) Знам, че ще се справиш, solder:)
Е това ако не е надъхване, пък на! Мерси много - хора като теб ме мотивират да продължа, въпреки всичко.
Днес - пораздвижих се леко с Мария.
Храната:
08:00 - свински ребра, сметана 30% (странна закуска знам, но закъснявах)
13:00 - селска салата ( яйце, сирене, патладжан, чушка), сьомга на скара, масло, броколи
19:00 - скариди, френско козе сирене, зелена салата, розе 3 чаши
Страшно съм изморена.
Лека нощ от мен
04.08.09
10:01
Не заминах. Винаги така става- правя си планове и накрая всичко пропада. А лошото е, че съм си спряла и тренировките в залата до 15ти. И така сега сама се тренирам. Последните дни - много движение, добра храна. Открих един черен шоколад на Линд с морска сол и хапвам по малко от него - 1 шоколад го ям вече 4ти ден хаха, смятайте колко ям.
Запалиха ме много по тренировките на професионалните лекоатлети и сега след като няма да тренирам с тежести в следващите 2 седмици ще се ориентирам към крос/спринт/високо коляно/ходещи напади и тн. Малко промяна :)
Ето какво правих вчера:
Крос - 3х500 м
Комплекс с медицинска топка:
20 суинга
20 дърваря (на страна - значи реално 40)
20 тръстъра
20 напада с усукване
Освен ако не пусна филмче май няма как да обесня как се прави суинг с медицинска топка ии пък дървар. Правих 3 кръгчета с по 1 мин почивка. Адски натоварващо е, на последния кръг ми стана лошо. И това е само с топка от 3 кг. А аз си мислех, че съм силна - ужас ви казвам. Издръжливостта яко ми куца
След като се съвзех:
високо коляно 3х30 м
високо коляно - спринт 3х100 м
коремни пак с топката 3х10
Общо: 1 час. Днес имам странни болки в долната част на гърба и задника. Прасците също се обаждат.
Храна:
06;00 - 3 яйца, мазно крема сирене (26% животински мазнини), чушки
Тренировка
10:30- свински дроб, масло, сметана 35% (от МЕТРО е, който го интересува - продават я в опаковки от 1 кг)
15:30 - козе сирене френско, зелена салата
20:30 - скариди, масло, зелена салата, сирене бри
Леле мале. Станах 12% и му отпуснах края - то не са сирена, то не е чудо....ТЦТЦТЦТЦ
казано от Венцеслава Атилова на 04.08.09, 10:01:
Леле мале. Станах 12% и му отпуснах края - то не са сирена, то не е чудо....ТЦТЦТЦТЦ
Да-да, тия ги разправяй на някой друг. Тук няма кой да ти се върже. :)
06.08.09
08:17
Soldier, какъв е въздухът по върховете, ама тези - истински високите ???
Има ли достатъчно кислород за прекрасен, разнообразен, смислен живот???
......
Върхът е там, за да бъде покорен....ОТ ХОРА КАТО ТЕБ !!!!
Там е, за да го изкачиш, забиеш знамето и победиш !!!!
Там е,И за да надвиеш опиянението от тази победа, да превъзмогнеш липсата на кислород и да останеш с РАЗУМА СИ !!!
.....
Следващата цел май сама идва на дневен ред, soldier :)
Намирането на бивак в подножието на планината, някъде около преборения връх, не е по-лека задача от самото му катерене!!!!
ИСКАT СЕ МНОООО РАЗУМ,УМЕНИЯ И ДИСЦИПЛИНА !!!
....
А ТИ ГИ ИМАШ, SOLDIER ;) ;) ;)
keep walking !!!
Мнението беше редактирано от RAZORBLADE на 06.08.09 10:17.
06.08.09
08:31
Вярно е много надъхващо, ама се научи как се пише войник на английски, ако това имаш предвид :)
06.08.09
10:04
казано от RogerF на 06.08.09, 08:31:
Вярно е много надъхващо, ама се научи как се пише войник на английски, ако това имаш предвид :)
Хахаха, мисля че съм на път да измисля нов английски :) Благодаря за поправката RogerF, точно това имах предвид, сега ша си едитна всички мнения с грешката, че е мнооо дразнещо наистина (поне за мен). В крайна сметка научих една нова дума, solder, а ти ;)
06.08.09
10:07
Просто се получаваше интересно сравнение на Венци със “запойка”, доколкото си спомням това означаваше Solder.Eй сега ще проверя да не се изложа :lol:
06.08.09
10:10
Хахах, баш това значи, макар и аз да не знаех :) Ама, знам ли дали нещо не е подсъзнателно !!! Подсъзнанието може всичко, съзнанието - още повече ;)
06.08.09
11:32
казано от RAZORBLADE на 06.08.09, 08:17:
Soldier, какъв е въздухът по върховете, ама тези - истински високите ???
Има ли достатъчно кислород за прекрасен, разнообразен, смислен живот???
......
Върхът е там, за да бъде покорен....ОТ ХОРА КАТО ТЕБ !!!!
Там е, за да го изкачиш, забиеш знамето и победиш !!!!
Там е,И за да надвиеш опиянението от тази победа, да превъзмогнеш липсата на кислород и да останеш с РАЗУМА СИ !!!
.....
Следващата цел май сама идва на дневен ред, soldier :)
Намирането на бивак в подножието на планината, някъде около преборения връх, не е по-лека задача от самото му катерене!!!!
ИСКАT СЕ МНОООО РАЗУМ,УМЕНИЯ И ДИСЦИПЛИНА !!!....
А ТИ ГИ ИМАШ, SOLDIER ;) ;) ;)
keep walking !!!
Уау. Мерси :)
06.08.09
11:47
тренировки:
04/08
Набиране: 2,2,2,1,1,1
Клек 58: 3х5
Странични наклони 20: 3х5
Обръщане: 45 1х5
29 3х10 (за техника)
Бенч преса с 1 ръка: 10 кг 3х5
Изхвърляне 20: 3х10 (за техника)
Колелце
05/08
Напади 57 3х5
скрипец 42 кг 3х5
мелница 7,5 кг горе, 24 кг долу 3х5
дърпане на скрипец с 1 ръка 20 кг 3х5 (лявата много изостава)
суинг с 1 ръка 16 кг 3х10 на ръка
06/08
Набиране: 3,2,2,2,1
Тяга 85 кг 1х5
80 кг 2х5
Бенч преса с 1 ръка 12.5 кг 3х5
Overhead squat 12,5 2х5
17,5 2х5
20 1х5, отказ на 2та серия
ФКТ 20 кг лост+13 кг тежест 2х5
+ 11 кг тежест 1х5
Корем: колело с тежести на краката 5хотказ
Стълби
4 поредни тренировъчни дни. Не е добре - в отпуска съм, няма какво да правя и сега от тъпотия ще претренирам. Храната е ок, не ми се пише. Странното е, че съм с + 1 кг, но това сигурно е вода от постояннитре мускулни трески. Утре почивам
07.08.09
05:02
06/08 храна
06:00 - 2 яйца, масло, крема сирене, малко биволско кисело мляко
11:30 - свинска пържола, сметана
16:00 - пилешко 100 гр, масло
20:00 - гръцка салата, свинско запечено с кашкавал
08.08.09
04:59
07/08 храна
07:00 - 2 яйца, крема сирене, чушки, масло
12:30 - пържола, масло, зелена салата
16:00 - масло, бекон 50 гр
19:30 - 3 яйца, бекон 70 гр, масло, гъби, чушки, домат
Проведох разговор с Милко относно СПКЯ-то. Посъветва ме да огранича кафето и напълно да изключа млечните (аз си знаех, че нещо не е ОК с тия млечни). Писа ми и някои билки, които да пия. Ще ги пост-на в блога.
08.08.09
05:04
А защо и кафето? Всъщност ти в какви количества го пиеш?
Бабината рецепта за калции ми се струва добра, срещала съм я и преди. Една съученичка пък ползваше отвара от разни билки, за да предизвика цикъла. Вярвам, чв помагат такива изпитани с времето рецепти.
Защо не си напишеш адреса на блога в графата “уеб” тук в профила ти, така ще ми е по-лесно да го намирам от различни pc-ta:)
Хубав ден!
ПП: страшна храна:)
08.08.09
05:04
Венци (говоря ти на ти) предполагам, ще бъде голямо улеснение не само за мен, ако си постнеш адреса на блога, в подписа ти. Ползвам няколко машини и все немога да го запомня (знаеш за интелектуалните ми способности :cheese: ), и ако искам да го разгледам все се ровя да търся мнението в което си го написала.
08.08.09
05:09
Готово :)
Важно е да държа инсулина много ниско - иначе инсулиновата резистентност ми чука на вратата. Кофеина в кафето го вдига. Пия доста кафе иначе - 3,4 на ден не ми мърдат. Сега трябва да го огранича до 1 сутрин. Изкуствените подсладители също трябва да отпаднат - аз не че ги ползвам де, но това включва и дъвките и колата лайт.