Личният дневник на Endilana

Темата е заключена.
Прескочи до:

Благодаря ти. На мен и въздуха ми вдига инсулина, опитвах се само предиобед да дишам, но явно нямам воля  :lol:

казано от Иван Шишманов на 08.08.09, 05:11:

Благодаря ти. На мен и въздуха ми вдига инсулина, опитвах се само предиобед да дишам, но явно нямам воля  :lol:

ами така е Иване, като сме били едно време с много кила отгоре си, ще си ги носим последствията цял живот. Публикувах разговора си с Милко.

08.08.09
05:53

казано от Венцеслава Атилова на 08.08.09, 04:59:

07/08 храна

07:00 - 2 яйца, крема сирене, чушки, масло
12:30 - пържола, масло, зелена салата
16:00 - масло, бекон 50 гр
19:30 - 3 яйца, бекон 70 гр, масло, гъби, чушки, домат

Проведох разговор с Милко относно СПКЯ-то. Посъветва ме да огранича кафето и напълно да изключа млечните (аз си знаех, че нещо не е ОК с тия млечни). Писа ми и някои билки, които да пия. Ще ги пост-на в блога.

Венци, знам че ти е като гуру, ама зарежи го тоя Милко поне за такива сериозни неща като СПКЯ. Сигурно е много в час човека относно хранене и трениране, обаче това не е майтап работа. Отиди на хомеопат или иглотерапия. Има и други начини и билкови продукти, масажи. И още нещо ....с тези хормонални резултати според мен си далеч от СПКЯ. Майната им на докторите, не им вярвам и това е. Просто имаш лек хормонален дисбаланс и трябва да вярваш в това. Хич не си мисли за инсулинова резистентност и глупости. Ти си напълно здрава ,млада жена. Постигна си спортните цели и е време да си починеш малко. Знам че сега те човърка отвътре проблема с МЦ, но ще се оправиш  сигурна съм. Както се изрази в дневника на Алегра, смяната на обстановката и нагласата върши чудеса.

08.08.09
06:47

Аз бих я посъветвала да спре цигарите и алкохола, не кафето и не млечните. Тя се убила да яде млечни щото...  :lol:
И да - поликистозата не е щото си била някога дебела, това е хормонално неравновесие, в следствие на стрес. Като си свалиш напрежението, ще се оправиш. Може и някое ново гадже да помогне за каузата  %-P

Мнението беше редактирано от Winnie на 08.08.09 06:47.

08.08.09
08:16

Венци току що попаднах на това
http://www.kulturizam.co.cc/women.php

Почвам да отговарям на всички поред.

Дива: съветите, които съм получила от Милко са на база на негови консултации с ендикринолог и хомеопат, не е седнал той самия да си ги измисля тези неща. Мерките които предлага - да огранича кафето, алкохола и млечните не ми костват кой знае какво. Относно препаратите, които ми предлага да започна да приемам - първо ще се консултирам с хомеопата. който ми предписа лутеин и след това в зависимост от неговото мнение ще започна и с тези. За иглотерапия се бях сетила, но все още търся специалист. Като цяло събирам мнения и информация от където мога - а дали ще я приложа, това вече е друг въпрос.
Относно това дали съм със СПКЯ - съм, няма как да кача снимката от ехографа на яйчниците си, ама са пълни с яйца, които нещат да излизат.
Прочетох и статията - мерси много за нея, но искам да отбележа някои неща:
1. Не съм състезателка по бодибилдинг
2. Не тренирам повече от 3 пъти седмично - миналата седмица се получи инцидентно.
3. Състезателите по бодибилдинг не се хранят рационално
4. Тренировката ми не продължава повече от  1 час

Уин: и цигарите ще ги спра :) Аз алкохол не пия кой знае колко така или иначе, а цигари - 1 кутия на седмица пряко сили.
И искрено вярвам, яе има нещо общо с килата ми едно време,  килограмите оказват доста голямо влияние върху секрецията на хипофизата.

Това е май :)

08.08.09
12:20

казано от Венцеслава Атилова на 08.08.09, 10:15:

Уин: и цигарите ще ги спра :) Аз алкохол не пия кой знае колко така или иначе, а цигари - 1 кутия на седмица пряко сили.
И искрено вярвам, яе има нещо общо с килата ми едно време,  килограмите оказват доста голямо влияние върху секрецията на хипофизата.

Абе... аз си мисля, че е обратна зависимостта - че хипофизата влияе върху килограмите, а не те върху нея... де да знам, не съм лекар все пак. Искрено ти пожелавам да се оправиш с треволяка Венци, дано, стискам палци.  ;-)

08.08.09
13:29

казано от Венцеслава Атилова на 08.08.09, 10:15:

Почвам да отговарям на всички поред.

Дива: съветите, които съм получила от Милко са на база на негови консултации с ендикринолог и хомеопат, не е седнал той самия да си ги измисля тези неща. Мерките които предлага - да огранича кафето, алкохола и млечните не ми костват кой знае какво. Относно препаратите, които ми предлага да започна да приемам - първо ще се консултирам с хомеопата. който ми предписа лутеин и след това в зависимост от неговото мнение ще започна и с тези. За иглотерапия се бях сетила, но все още търся специалист. Като цяло събирам мнения и информация от където мога - а дали ще я приложа, това вече е друг въпрос.
Относно това дали съм със СПКЯ - съм, няма как да кача снимката от ехографа на яйчниците си, ама са пълни с яйца, които нещат да излизат.
Прочетох и статията - мерси много за нея, но искам да отбележа някои неща:
1. Не съм състезателка по бодибилдинг
2. Не тренирам повече от 3 пъти седмично - миналата седмица се получи инцидентно.
3. Състезателите по бодибилдинг не се хранят рационално
4. Тренировката ми не продължава повече от  1 час

Това е май :)

За Агнеса ти бях писала още като ти поставиха диагнозата. Аз съм го пила и не ми се отрази.....никак. Казват че помагал повече при предменструален синдром. Статията я погледни глобално, не се вглеждай в подробностите.  Количеството на неспуканите яйца не са гаранция за поликистоза има хиряди други подробности. Лекар ми го каза това. И моите бяха чудесни - черни точки, една до друга на ехографа. И едва 5-тия лекар ми каза че нямам поликистоза, а хормонален дисбаланс. Лекарите поставяли тази  диагноза ,когато не са сигурни в себе си и не им се вдълбава в проблема.

Мда, другия хомеопат ме посъветва за започна Пинитола и билките. Агнеса не.

Събота 08/08
Тренировка - лека атлетика
Високо коляно 4х30
Ускорения 4х100
Спринтове за техника 3х30
Спринтове за техника като се редуват 1 макс бързо, 1 80% от макс. 6х50
Отскоци 3х20

После коремни преси малко в залата.

Храна - пълна трагедия ама и аз съм човек

07:30 - 2 яйца, бекон, масло, гъби чушки
12:30 - вратна пържола, зелена салата, масло
19:00 - суши, вино, 1 парче торта, сладолед

Ами това е май :)

Неделя 09/08
Хвана ме гузната съвест от храната вчера и ходих да тренирам

Набиране - 3,2,2,1
Гуд Морнинг  50 кг - 3х5
Дървар 30 кг 0 3х5
На ШТ за дупи - 3х5 на крак, 3х5 с двата крака
Ренегарско на пейка 16 кг - 3х5
Изтлясване 25 кг - 3х5
Изхвърляне 25 кг - 3х5

Храна:
07:00 - 2 яйца, масло, малко крема сирене, гъбим чушки
13:00 - риба, зелева салата
18:00 - 1 яйце, масло, бабек 50 гр
20:30 - свинска пържола, зелена салата, 3 пилешки крила

МНого храна много нещо. Днес ще се поправя.

Понеделник 10/08
Храна:
08:30 - 2 яйца, 50 гр бекон, масло, гъби, чушки
12:30 - свинска вратна пържола, домашна майонеза, домати
19:00 - пиле, домашна майонеза, домати и краставици

Тренировка:
Клек 60 3х5 - имам лек проблем с техниката
Ренегатско на пейка 15 кг 1х5, 17,5 кг 1х5
Ренегатско на земя 20 кг - 1х5 - имах проблем със задържането върху пейката
Обръщане 40 кг - 4х5
Лежанката на милко 12.5 кг - 3х5
Подскоци по сълбите
Бягане по стълби 3х5 - най-добро време 2:32 - Нов рекорд.

10.08.09
17:22

казано от Венцеслава Атилова на 10.08.09, 16:33:

Понеделник 10/08
Храна:
08:30 - 2 яйца, 50 гр бекон, масло, гъби, чушки
12:30 - свинска вратна пържола, домашна майонеза, домати
19:00 - пиле, домашна майонеза, домати и краставици

Тренировка:
Клек 60 3х5 - имам лек проблем с техниката
Ренегатско на пейка 15 кг 1х5, 17,5 кг 1х5
Ренегатско на земя 20 кг - 1х5 - имах проблем със задържането върху пейката
Обръщане 40 кг - 4х5
Лежанката на милко 12.5 кг - 3х5
Подскоци по сълбите
Бягане по стълби 3х5 - най-добро време 2:32 - Нов рекорд.

Вярно че си малко кг,ама ако пържолата и пиклешкото са ти по 100 тина грама в порция не се ли чувстваш гладна с толкова малко храна.

Ами не, честно казано - майонезата е общо около 80 грама за целият ден - на обед ми стана направо тежко.  Направих си я сама - с 3 яйца и около половин литър зехтин, така че в 80 грама има доволно количество мазнини и калории. А и доматите и краставиците също бяха доста. Ям по усет - колкото толкова.

Пък си има и различни дни:)
на мен понякога пържолите са ми малко - хапвам по 2; друг път са ми в повече.

Как се прави тази домашна майонеза? само от яйца и зехтин?
И извинявай - може да си го споменавала някъде, но каква точно е “лежанката на Милко” :)

ПП: http://www.youtube.com/watch?v=gOXFt7qFf04 това ли представлява?

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.08.09 13:26.

V - да само яйца и зехтин - с миксер в буркан бъркаш яйцата и в началото прибавяш по съвсем малко зехтин докато почне да се сгъстява, после по повечко ииии така....
И да това е лежанката на милко - в главната роля Милко :)

Храната ми днес ще ви скандализира:

06:00 - 2 яйца, 50 гр бекон,чушка
12:00 - 3 яйца, шунка 100 гр, зелена салата
16:00 - масло, пилешко 100 гр
19:00 - 2 яйца, бекон 50 гр, масло, гъби, чушки, зелена салата

Не ми се ядеше месо днес....странно

Отдавна не съм качвала снимки :) 1вата и 2та са без да се стягам, останалите две си личи :) Снимано е снощи и светлината е доста кофти, но мисля, че се разбира за какво иде реч

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 12.08.09 10:50.

Охаааа жестока форма !!!!! освен поздравления няма какво друго да кажа:) действаш надъхващо!
Продължавай все така и дано да си доволна от следващото замерване. Аз мисля, че ще си; )

Мила

12.08.09
12:58

Наистина страхотно тяло!Споделям горното мнение...надъхващо е!

12.08.09
15:27

И от мен браво за формата, ако позволиш един съвет :) - аз на твое място бих работила да поразширя гърба и раменния пояс, за да се “смали” талията. Иначе, както казах - браво ;)

12.08.09
16:16

Много добре изглеждаш:) Браво :) Много ми харесват ръцете и краката ти :) И между другото макар да казваш,че нямаш кой знае колко изразена талия на мен честно казано така даже повече ми харесва :) Супер си :)

12.08.09
16:43

Мислила ли си за някой конкурс за фитнес мацки?

12.08.09
18:35

И аз ще стана така.... някой ден....  :coolsmile:

12.08.09
18:35

казано от Lenks на 12.08.09, 16:43:

Мислила ли си за някой конкурс за фитнес мацки?

Ей, и това ако не беше комплимент !
Венци, изглеждаш много спортно, много “фитнес”, и изобщо...нали знаеш какво ще ти кажа:  браво!

Мнението беше редактирано от Инис на 12.08.09 18:36.

Lenks - мне не съм, не ми харесва този начин на живот честно казано - цялото помпане, трупане на мм, после чистене, яко химия... не е за мен. Виж ако някой ден дораснем за конкурси за all natural състезатели - тогава да

Марго - ами гърба си ми е голям така или иначе - някои ризи ми стягат в раменете направо. Вярно, че ако го увелича, ще ми се смали визуално талията, ама пък и прекалено широк гръб не си е работа. Ще помисля, мерси за съвета.

Инес - мерси :) И ти си в много добра форма. А за талията - аз се научих да си я харесвам. Някак си по-атлетично ми изглежда така тялото.

А на другите - мерси много - много сте надъхващи

И отчета за днес 12/08:

Храна:
07:00 - 2 яйца, бански старец 30 гр, масло, гъби,чушки
13:00 - свинска вратна 130 гр, майонеза 30 гр, зелена салата, броколи
18:00 - 1 яйце, масло
21:00 - 2 яйца, броколи, домати, 50 гр рокфор (това по рецептата на Вероник - задушено и после запечено на фурна мммм), зелена салата

Тренировка:
Набиране - 4,3,2,2,1,1 (йееееееееееееееееееееееееееееее най-накрая 4 последователни)
Динамичен клек 55 кг - (искам още малко ММ в дупето, а и имам лек проблем с техниката - първо ставам със задника после вдигам раменете)
Трион - 30 кг 1х5, 37 кг 1х5, 34 кг 1х5
Странична преса 12,5 кг 3х5
Обръщане 40 кг  4х5 (техника, техника, техникааа)
колелце - 3х5
суинг 32 кг - 4х10

Много сила много нещо :) Хайде лека

12.08.09
18:39

Да и аз съм на мнение,че така изглежда по-атлетично и на мен също повече ми допада :)

12.08.09
18:40

Уау...
Гледам и не вярвам на очите си.
Страхотна форма.
Адмирации и респект!

12.08.09
18:46

Инис то и за тебе се отнася ;) Венци недей бърка конкурсите за фитнес тяло с конкурсите за бодибилдинг :)  Може да погледнеш във нета за Мис Фитнес :)

12.08.09
18:49

казано от Венцеслава Атилова на 12.08.09, 18:38:

Марго - ами гърба си ми е голям така или иначе - някои ризи ми стягат в раменете направо. Вярно, че ако го увелича, ще ми се смали визуално талията, ама пък и прекалено широк гръб не си е работа. Ще помисля, мерси за съвета.

Може от самата снимка да изглежда по-тесен гърба, както и да е, ти си знаеш най-добре - важна е цялостната визия (да не се повтарям с предните постове ;) ), и това че се чувстваш добре.

12.08.09
18:59

Относно талията- За мен това е нещо като перфектно отношение  гръб-рамене-талия при жените.  Идеален спортен, атлетичен и успуредно с това женствен вид .

казано от Lenks на 12.08.09, 18:46:

Инис то и за тебе се отнася ;) Венци недей бърка конкурсите за фитнес тяло с конкурсите за бодибилдинг :)  Може да погледнеш във нета за Мис Фитнес :)

Ако ми говориш за конкурса на предаването Фитнес Мания - виж снимка на тазгодишните учасънички:

http://fitnessmaniatv.com/fitnessmania/component/option,com_datsogallery/Itemid,36/func,detail/catid,127/id,1828/lang,bulgarian/

аз тука много фитнес не виждам... хихих

При нас за съжаление няма баланс - или супер напомпани или мазно слаби уж “фитнес”.

12.08.09
19:07

Е не, говорех порпинцип, в БГ не съм запознат честно как стоят нещата :) Аз го казах, защото найстина ти (както и други мацки във форума) имаш страхотно спортно тяло и ще е грехота да не се пробваш в нещо подобно :)

казано от Lenks на 12.08.09, 19:07:

Е не, говорех порпинцип, в БГ не съм запознат честно как стоят нещата :) Аз го казах, защото найстина ти (както и други мацки във форума) имаш страхотно спортно тяло и ще е грехота да не се пробваш в нещо подобно :)

Мерси ;) ама засега май ще задържа изявите на подиума :)

12.08.09
19:15

Може да се организира Мис и Мистър BB-Team :lol:

Ухааааа. Те тва е, по цял ден яйца, бекон и майонеза и гледай какво тяло : ) : ) Суперрррр :*

12.08.09
19:29

Абе аз като гледам не и е талията голяма,ами таза и е супер малък и затова не изглежда визуялно толкова голяма разликата,понеже не и е таза 100 а талията 65-70 като на повечето жени,а сигурно към 85 таз и 65 талия.

12.08.09
19:50

Привет и от мен  :) Докато обмислях какво да напиша...и ме изпревариха десетина ;-) Но аз мисля да бъда малко по-критичен като мъж,ако позволиш  ;-)
1- во-раменният пояс и гърбът ти са супер според мен...е може би гърбът малко е по-назад в развитието,но снимките не го показват.Тук Мargaritka не е права,по-широките рамене и гръб не биха “смалили” талията,спрямо това,което се вижда по-надолу.
2 -ро-талията ти е стегната и с доста,да не кажа прекалено  развити коси коремни мускули-търсих някакви мерки по-назад в дневника ти докъм 20.06,но не открих(може и да не съм забелязал,че съм на  бира,затова ме извини),но за мен е очевидно,симетрията ханш-талия ти се губи,поне за моето мъжко  око  ;-) .Ако не можеш да свалиш повече от нея,то тогава...
3-то  -може би имаш тесен ханш(може и да бъркам,извини ме),но това може визуално да се поправи според мен с:
4-то  -по-развита горна и външна(а и вътрешна,защо не) част на бедрата;
5-то  -с перфектно развит прасец :) нещо,което почти не съм виждал при жена,но е страшно ефектно :)
Поздрави от мен,старая се да съм обективен :)

13.08.09
06:23

Венци е за пример и всичко ми харесва, с изключение точно на пропорцията талия - ханш. Но конструкцията не може да се промени, а само да се коригира и компенсира. Би било добре да има извивка там, обаче със сигурност няма да се намери мъж или жена, които да не се възхитят от ТОЧНО тази форма, която има Венци в момента! Браво!

иха, каква дискусия. Истината е, че не съм се мерила с метър отдавна, ето от тази сутрин мерките ми:

б - 83
т - 67
х - 93
раменен пояс доколкото успях да го измеря - 103
бедро горе - 53

Така, че даммм тесен ми е ханша, при това тези 93 см идват не от ширина, а от обем отзад  :lol: Мисля, че ще мога да посмаля малко още талията, но макс 1 см. Обем горе в бедрата не искам - не ми харесват прекалено едри бедра честно. Даже си мисля дали да не ги понамаля малко още ако мога (макар че май няма как). Обем в дупето още - да, но това няма да помогне кой знае колко тъй като ако расте ще расте не на ширина, а назад. Така че по-скоро бих работила още за смаляване. Вярно е, че koсите мускули са ми развити доста - ще понамаля малко ротациите. За прасците - те и без това са почнали яко да се развиват от беговите упражнения и скачането - там съм на прав път.

13.08.09
08:14

С една дума - супер!:)

Венци е пример за много хора и може да бъде чудесен пример за много шишковци, по отношение на това, че човек не се ражда с кофти тяло и не е задължително да умре с такова. Бил съм на няколко състезания, мога да ти гарантирам, че формата ти е много по добра от доста участнички

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1