Новият дневник на Козунак`2009

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.05.09
06:26

казано от Limka на 25.05.09, 04:58:

казано от kozunak на 25.05.09, 04:55:

Ей - някой да обича сурови тиквички като мен, хахахаха. Всички ми се чудят. Знам че храната не е окей - ама това са реалните възможности за сега.

На салатка с домати и краставички, са чудни ;)

Че са вкусни, вскусни са, и аз сурови си ги хапвам :) ама и гъбки суровки си погризвам от време на време :)

08.07.09
13:56

Пак от ужасно много време не съм писала в дневника и естествено си имам основателна причина. Спряла съм за месец тренировките защото падна яка организация по едно ключово събитие. Извинете ме - ще постна малко снимки, просто не мога да не се похваля, хем да се да се види формата ми, хем да стане ясно защо още 2 кг ми отлетяха. хихихихихи....много е хубаво! Само да кажа, че някои от снимките са с дълбоко нездравословно и въглехидратно съдържание  :lol:

Сега остава да сменя фитнес залата поради смяна и на квартала и продължавам нататък!

Мнението беше редактирано от kozunak на 08.07.09 13:58.

08.07.09
15:45

Страхотна новина потайница такава. Честитооооооо. Много семейно щастие и здраве.... и малък фитнес член за по нататък

08.07.09
15:52

Мерси мерси :lol:  Работим по въпроса - само дето ще разкъсаме детето дали да е фитнес или ушу (многогодишната страст на съпругът ми)- хахахаха, може и двете според мен. Аз пък те поздравявам за страхотната форма Дива! Въпреки ,че не пиша и не тренирам за момента сегиз-тогиз чета. ;-P

08.07.09
16:20

Великолепни снимки козуначе и страхотна форма;) Честито!!!!

Честито и от мен - сташна рокля, и страшна булка :)

08.07.09
16:24

И аз да се включа с честитка!
Дълги години семейно щастие :)

08.07.09
16:27

Благодаря Алегра, Венци и Лимка - снимките са наистина чудесни и много, едвам подбрах тези... абе личи си купона, който спретнахме вън от всички традиции, маси, пържоли, ракии и подобаващи простотии. И никога не ходете в Асеновград за рокля - ще изпаднете в културологичен шок. Моята е варненска - хахахаха!

Мнението беше редактирано от kozunak на 08.07.09 16:33.

Честито и от мен. Булката е доста красива !!!Тоя мъж до нея е щастливец. И не забравяйте таз година булка догодина люлка :).

08.07.09
17:33

Каква прекрасна причина да отсъстваш от форума... :-)
Голяма честитка и от мен!

08.07.09
17:38

Хубава двойка сте! Честито!
Здраве, късмет и много поводи за усмивки и искри в очите желая!

08.07.09
19:41

Честито, Анди!
Пожелавам ти да напълниш залите с трениращи дечица - едно на фитнес, едно на У-шу, ...
Добре загубени 2 месеца тренировки - наистина основателна причина да не пишеш в дневника.
Няма да викам майка ти и баща ти за неизвинени отсъствия от залата.
:)

09.07.09
05:27

Ех че хубави новини Козуначе, страхотна си, много красива и женствена :) най - вече щастие ти пожелавам, то е най-важното :)

09.07.09
06:27

Поздравления и от мен - много разбирателство с половинката и много щастливи моменти!

09.07.09
11:11

Поздравления. Да сте винаги толкова щастливи и лъчезарни както на снимките. Приятна изненада за форума.

09.07.09
11:18

Честито и от мен!Пожелавам ви много семейно щастие и разбирателство!!!

14.07.09
08:06

Много благодаря на всички за страхотните пожелания.
Искрено ме зарадвахте!
Митак - другата седмица, само да приключим битовизмите и ремонтите ще ида в новата зала и ще докладвам как е хавата там. 
Отделно ще дам знак да се видим.
Аз пък да се похваля че прекарах приказна събота във Варна и с Уини добре се посмяхме - прекрасна лъчезарна дама!

Нищо не каза за семейния живот :). Питам за да знам дали да се женя  :lol:

14.07.09
09:03

Ехаааа, честито и от мен - много хубава и усмихната двойка!

P.S.: ... Иване, стига си завиждал на човека и стига с тия фикс идеи - и на теб все някога ще ти стъпи тънко токче на врата:)

14.07.09
09:28

Честито и от мен!
Страхотна булка си!
Много здраве и семейно щастие ти желая!

14.07.09
15:21

О, мерси и на вас! Към Иван - определено е много хубаво приключението семеен живот, особено ако си с правилния човек! Тоест - и двамата гледате в една посока, имате сходна или идентична ценностна система, приятели сте и сте си взаимно гръб, смеете се заедно на нещата, не се ограничавате и не си пречите, имате си доверие  и толеранс,и гледате на живота от към позитивната и красива страна. И още нещо - твърдо съм убедена че не противополжностите се привличат - тъкмо обратното. И в най-трудните моменти (защото има и такива) няма да се чувствате зле. На шега или на майтап мога да ти кажа че за месец сами всичко си организирахме по сватбата - от А (концепция, идеи, покани, коктеил...) до Я. И грам натоварване нямаше - не разбирам защо хората се паникьосват и изнервят толкова по такива неща. Така че давай смело ако си намериш или намерил твоят човек!

казано от kozunak на 14.07.09, 15:21:

Към Иван - определено е много хубаво приключението

Ехх да му се невиди знаех си, че е така мамка му  :smirk: . Хайде и твоя дневник да стане по спортен  ;-)

14.07.09
16:19

Ми то е така Ванка, ама някои от там сме се върнали и сме започнали отначало помъдрели:)

11.08.09
14:19

казано от Иван Шишманов на 14.07.09, 16:01:

Хайде и твоя дневник да стане по спортен  ;-)

След дълго младоженско помотване днес започва да става по-спортен дневника. Тай като имам смяна на квартала и фитнесът , който ми е сравнително близо е в августовска отпуска (това ми е малко странно, ама както и да е), реших просто този месец да променя малко добре познатата схема и да се раздвижа с бягане на отсрещния стадион плюс упражнения на открито. И така - не беше чак толкова трагично колкото очаквах. Че дори ми и хареса. Но може и далеч по.доре. Позагубила съм форма - признавам. И съм трупнала 2 см точно където не трябва :coolgrin:  :red:  :sick:  :coolcheese:  - ама кой каквото си направи никой не може да му го направи. Язък!

6.30 кафе
витамини, останал ми е от Спайса и гугулболика - така че сега ще си ги допия
7.30 - 20 грама овес с 1/2 кофичка кисело мляко, лъжица зехтин и канела - да знам че е странна комбинация, но не си падам по сладкото
9.20 - 10.00 - или 40 мин на стадиона, които бяха разпределени така (преди това 2 супени л-карнитин):
- 20 мин редуване леко тичане с бързо ходене - демек нещо като хийт (душицата си изкарах по едно време, още повече че никога не съм тичала навън, а само по пътеката във фитнеса, но срам не срам...)
- останалите 20 мин - редуване 2 х 30 двойни напади с бързо ходене и тичане.

това за начало - лека полека ще увеличавам темпото и дайте идея какви упражнения могат да се включат на открито, че който е свикнал с машини и дъмбели, му е тегаво. Митак, то реторичния въпрос е май към теб? Малее - през цялото реме си мислих как ще ми се караш... цццц

От септември - в новата зала.

Не е много , но краката ми трепереха на слизане в подлеза и станах вир вода.

11.00 - 1 зелена ябълка
13.00 - салата от домати, чушки, магданоз и риба тон, със зехтин и балсамико
16.00 - 1 сухар с парче кашкавал

следва вечеря към 21.00 - пилешко филе задушено и салата от домати и чушки.

Днес пък за капак ми пратиха ето това - извинявам се ако някой вече го е постнал - http://www.vbox7.com/play:2e7fe82c&al=1&vid=4340639

Мнението беше редактирано от kozunak на 11.08.09 14:41.

12.08.09
10:51

9.20 - 10.00 - или 40 мин на стадиона, които бяха разпределени така (преди това 2 супени л-карнитин):
- 20 мин редуване леко тичане с бързо ходене - демек нещо като хийт (душицата си изкарах по едно време, още повече че никога не съм тичала навън, а само по пътеката във фитнеса, но срам не срам...)
- останалите 20 мин - редуване 2 х 30 двойни напади с бързо ходене и тичане.

Ами добре е за начало. Повтори го още един-два-три пъти докато мине мускулната треска и после структурирай нещата така:
10мин тичане
1обиколка стълби (качваш се по едните - тичаш до следащите и се спускаш по тях, после тичаш до следващите и т.н.)
редувана с 1 обиколка ходене/тичане около игрището
после пак стълби/ обиколка ходене до към 20 минути общо
(в началото прави с по-бавно темпо и постепенно забързвай)
3-5 обиколки (долу) - за разпускане
плюс разтягане и прочие глезотии
И повече сеХ - най-доброто упражнение за млада булка!

12.08.09
12:01

Eй Митак - привет! Ти си злато!
Днес съм като Пинокио - такав мускулна ме е треснала, че не е истина! Но това не плаши душите наши! Както гледам времето просветва и  привечер ще скоча до стадиона отстреща да пораздвижа кравчицата малко и да преборя треската. Иначе съм в супер тонус от вчерашното изпълнение!
За сех-а - към съпружеското тяло  :lol: , което ме мъчи с разни стойки от ушу в хола.

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.08.09 12:02.

12.08.09
17:51

А сега да опиша днес като храна и тренировка - която все пак успях да направя:
9.00 кафе без захар,
10. 00 1/3 кофичка кисело домашно биволско с 150 гр.извара, лъжица зехтин, черен пипер и лъжица канела
12.00 една зелена ябълка
15.00 300 грама задушено пилешко бяло в МВ с малко масло и подправки, половин домат, 2 зелени чушки
18.30 - Спайс, гугул и л- карнитин, ех ще призная - и 2 блокчета шоколад с лешници
19.40 - 20.15 тренировка на стадиона:
- загрявка
- 10 мин интервали - бързо ходене / умерено бягане
- тук импровизирах едни кръгове: 20-30 V коремни преси(колкото мога да направя), интервална обиколка или две на стадиона, 30 двойни напада, пак коремни, пак бягане, пак напади, бягане, коремни, нямах сила за трета серия напади - с адска мускулна съм, затова направих още два кръга за финал като последните метри (като време към 20-30 сек по мое усмотрение) завърших със спринт.
- стречинг

Едвам се наканих да тренирам - толкова ме болят кракат и д-то, но като се пораздвижих на стадиона и видях колко хора има се нахъсах и сега хич не съжалявам че отидох! Супер е! Пък и е адски приятно на тревата да правиш напади и да ти стига въздуха просто защото си навън а не в зала с климатик.

Съвети към млади булки за добро настроение, с чувство за хумор, доза срам и  достатъчно яд:
- остане ли ви от сватбената торта и да ви я дават не я взимайте! Ще ядете от нея дори и да не обичате сладко!
- ако случайно девер ви забрави за тържеството 10 литра мелнишко сладко червено вино и ви го донесе в къщи след сватбата - просто го подарете на някой друг, и в никакъв случай не си го изпивайте заедно с мъжа си сладко сладко! Особено ако мъжът ви е от онзи гаден тип метаболитни същества дето се тъпчат със сладко и какво ли не мега въглехидратно , мазно, газирано, хлебно, дюнерсто, и не само че нищо не им се лепи, ами продължават да си стоят на плочки и ребра, и са все гладни.
- ограничете до максимум еуфорията от гости и почерпки по случай случая!
-не слушайте мъжа си който казва , че не знае къде в квартала е фурната за ръчен хляб и в никакъв случай не се втурвайте да я търсите за да го зарадвате - дълбоко ще съжалите само при досега с мириса й, асортимента от топли пърленки и какво ли още не. Пращайте те го сам да си го купува !
Резултатът от всичко това след месец и половина е 2 см. на брича, ханша и талията  >:(

13.08.09
18:22

Отчетът за днес:
9.30 кафе без захар
10.00 2 яйца на очи с малко масло, 100 гр. извара, 1 домат
ескимо 3
14.30 50 грама суров бадем
16.00 1 домат, 2 зелени чушки, 150 гр. задушено телешко
18.00 кафе с 1 лъжичка кафява захар
Витамини - комбинация от селен, вит.Е, цинк, бета каротин, Б-група
19.00 2 таб спайс, 2 гугул, 2 лъж. л-карнитин
20.00-21.00 тренировка
- 35 мин.на стадиона - загрявка, 10 мин интервално бягане, 2 Х кръгове - 20 коремни v-преси, 30 двойни напада, обиколка на стадиона със спринт интервал, 30 плиета, разтягане
- 20 мин в къщи под садистичния блясък в очите на мъжа ми, който ме доизмъчи с изотонични упражнения за глутеуси...

толкоз! Преборвам се с мускулната, но днес още са ми обтегнати бедрата - дори на десния крак по едно време имах чувството че ще ми се скъса мускула след последния спринт.

в момента - още един витамин и 1 упсарин

водата не е достатъчна - 2 литра за момента
малко по-късно преди лягане - 100 гр. извара - EDIT: 150 грама извара размита с 1 супена зехтин и 3 суп. домашно биволско кисело, 10 маслини и 1 зелена чушка - брей освирепях от глад и това много ми се услажда

Чудя се колко дни да правя тренировки от този кардио тип и след колко да почивам... Как да е схемата?
Вариантите ми, върху които умувам са:
Пет дни тренировка / 2 почивка
шест дни трен / 1 почивка
3 трен. / 1 почивка
4 трен. / 1 почивка ?

Идеи по въпроса? Кое ще е оптимално ефективно, без да се получи прекалено претрениране?

Мнението беше редактирано от kozunak на 13.08.09 19:18.

13.08.09
19:22

Ако не увеличаваш тренировката над 1 час може и всеки ден без почивка. И разбира се слушай тялото - ако много му се почива - почини си :) Категорично е по-добре да се раздвижиш леко, отколкото да почиваш. И само загрявка последвана от разтягане - пак си е тренировчица, пак раздвижваш кръвчицата, пак изгаряш боклуци.

14.08.09
07:02

Много ти благодаря!
И още въпроси - после като отворят залата, мога ли и как да комбинирам силова тренировка (която смятам да си я остава по схемата 4 дни в седмицата) с бягане, доколкото може? Вероятно в дните в които нямам фитнес да ходя да тичам? Или двуразови в някои от дните?

14.08.09
07:17

Тези неща е ли най-добре сама да ги усещаш. Когато се чувстваш заредена с енергия и имаш сили прави и двуразови. Трябва сама да си напипаш ритъма... ако робуваш на принципи и теории е много вероятно да се натоварваш повече или по-малко от това което имаш нужда.

14.08.09
07:37

Доста разумно звучи това! Прав си.
Вчера вечерта като се прибрах от бягането бях поизморена. След два часа обаче - виж ти - хич не ми се спеше и лягаше. Даже казах “леле, ей сега бих скочила още малко да потичам” - явно се превъзбуди нервната система.  И все пак си мисля че човек се и учи да напипва ритъма и чува тялото - затова тръгва по някакъв систематизиран път. И пробва примерни варианти докато си уцели своето си. Иначе и аз не съм за робуването, още повече на нещо което не е за мен.

14.08.09
07:49

Не тренираш от 2 месеца... тези неща трябва да идват инстинктивно и трябва да се научиш да познаваш кога да тренираш. Нали това е опита... да знаеш кога трябва да заобиколиш рутинните правила и да правиш това което трябва.

Тренировките трябва преди всичко да са съобразени със стреса и възстановяването... а тези неща никой не може да ги прецени по-добре от теб самата.

14.08.09
07:56

Така - не тренирам от два месеца. Абе знаеш ли от какво се притеснявам - тъй като за първи път тичам така, и се безпокоя да не претренирам в даден  момент с добавяне на фитнеса (който ми липсва и бягането не може да ми го замени) и всичко да отиде на пух и прах.  Случвало ми се е да се пренавия като пружина и да не се спра в залата с воля - ставам като перпетум мобиле и не ми се излиза от там. А това не е добре когато се случи. Иначе - нъплон си прав за инстиктите, те са велико нещо както и интуицията.

14.08.09
08:02

Да. Сигурно те притеснява претренирането? Докато не усетиш спортните ти постижения да намаляват или пък мускула да губи своя тонус няма нужда да се притесняваш от претрениране. Разбира се не говоря да прибягваш до крайности (1 час тичане след силова тренировка).

Под “не тренираш от 2 месеца” имах предвид че тренираш от повече време и би трябвало да имаш добра преценка за нещата, но ти пък наистина си прекъснала да тренираш от 2 месеца така че се получи леко разминаване.

14.08.09
08:09

Да , разбрах те - хахаха, двусмислено стана с тия 2 месеца трениране. Значи - влизаме във форма и ще видим кое как. Може би пък трябваше една такава почивка да ми се отвори - миналата година ми бе супер стресова и пренатоварена както в професионален, така и в личен план, та чак до април 2009. Щом сега спя като пън по 9-10 часа на нощ, явно имам доста да възстановявам...

14.08.09
08:14

При тренировъчният процес - храненето и възстановяването са по-важни от самите тренировки. Така че когато човек не е готов да влиза във форма по-добре да не се бъхте със железата защото само ще се претовари.

И бих поизчакал с добавките... направи 2-3 седмици тренировки да влезеш в час и тогава ги почвай те няма да избягат ;)

14.08.09
08:23

О, сега се възстановяв като никога. голяма част от психическата умора и напрежение изтляха - а това е много важно. И съм готова за влизане във форма пак. Мисля че и храната влиза в релси вече. А защо да поизчакам с добавките? То и без това малко спай и гугул са ми останали... След 2-3 седмици мисля да мина през вас един файр да си взема. Л- карнитина си е по подразбиране.

14.08.09
08:26

Защото в момента тялото ти ще напредва и без добавки защото връщаш предишната форма - това си е правило. А и ако ще си купуваш FYRE определено ще е много добре да го комбинираш със SPYCE и GUGGULBOLIC - дори и да имаш малко от тях :)

14.08.09
08:30

Мерси за отговорите! Да ама са останали 5-6 дози спайс и гугул... и няма да мога да си позволя комбинацията от трите засега във финансов аспект.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1