По-малко раздрънкания дневник на Limka (2009 г)

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.09.09
05:58

казано от Limka на 02.09.09, 05:04:

01.09

Дойде септември :( Студ :(

Тренировка:
10 мин тичане (този път на място)
20 мин суингове с 16 кг пудовка - гххх...голям зор
10 мин тичане на място

Храната:
12.00 -1 ябълка
14.00 - пилешко филе, зеле с моркови, печени картофи
19.00 - 20.00 - ТРЕНИРОВКА
22.30 - Шопска салата; пиперка, пълнена със сирене и извара; малко миш-маш; малко кафяв ориз
02:00 - много грозде с около 100 гр сирене.
Добавки: 3 х Линея; 1 гр рибено масло
Течности: 3 л водаяя 2 кафета; 1 зелен чай 
Cals   Fat (g)  Carbs (g)  Prot (g)
1,921   86.5   199.0   101.2

Ще заключам кухнята вече и ще връчвам ключа на някой от домашните.

Лимче, как ти се отразява гроздето? Не ставаш ли нервна? На мен от плодовете май само то ми действа зле. Предполагам инсулинова реакция. На всичко отгоре стомаха ми става на мармалад. Май с него няма да се разберем

02.09.09
07:03

Ами...имам си разправии с 00 днес...може и от гроздето да е. Ама, аз толкова много обичам грозде, че това не може да ме спре :)

02.09.09
12:01

Оф, а аз цяло лято немога да спра да ям плодове, и интересното е че се чувствам ОК, Дива, аз не усещам да се изнервям от гроздето........

02.09.09
12:26

А защо да е интересно че се чувстваш ОК след плодовете? Не мога да разбера защо толкова ви е страх от тях.

03.09.09
03:34

Честно казано и аз не зная защо така се плашех от плодове... Но вече не :)

02.09 - ден 2

Тренировка - много здрава...уж щеше да е лекичка, ама не би...

Загрявка:
- загрявка на стави,
- 10 много бавни обратни коремни,
- 10 wall slides,
- 10 повдигания на таза на два крака със задържане,
- 10 страничен планк динамично ( на страна);
- 2х30 секунди разтягане Гълъб – статично ,
- 40-60 висока опора с отпускане на пети за 3 секунди в долна позиция
- 1х30 сек разтягане на гърди и бицепс (на врата)

Същинска част - 4 кръга, без почивка:
- 10 Push-Pull (25 кг/ ръка)
- 10 странични напада/ крак (5 кг първия кръг, след това без тежест)
- 10 флайс на колене на портален скрипец (20 кг/ ръка)
- 10 Клек с Т-лост (40 кг в 1я кръг, след това 35 кг)
- 10 Dynamic L на наклонена лежанка (без тежест) - това май са външни раменни ротации ама не зная дали не се бъркам :)
- 10 тяга на 1 крак (10 кг - много ми е лоша техниката, се оказа)
- 10 повдигане на крака от вис
- 10 лицеви опори
Общо: 50 мин

Храната
12.30 - 13.15 ТРЕНИРОВКА
16.00 - 250 гр кисело мляко с 50 гр трици, 100 гр боровинки, ½ доза протеин
19.00 -  праскова
21.30 - Шопска салата, 150 гр агнешко, 200 гр картофи соте
Добавки: 3 х Линея, 1 гр рибено масло
Течности: 3 л вода, 2 кафета, 1 зелен чай 
1,366   70.2   130.4   79.8

Хайде чудесен ден!

Мнението беше редактирано от Limka на 03.09.09 03:35.

03.09.09
06:17

казано от Margaritka на 02.09.09, 12:26:

А защо да е интересно че се чувстваш ОК след плодовете? Не мога да разбера защо толкова ви е страх от тях.

Ами Марго, няма човек който е минал през НВД и да не се стресира от толкова “вредната” за диета плодова захар. Ако прочетеш всичките изписани статии из нета и не само, колко много мазнини се качват от нея, как вдига инсулина, как спира хормона на растежа, как черния дроб побира само 75 гр и другото отива на мазнина и т.н ще се шокираш. Честно и аз не знам вече какво да мисля. Ядат ми се плодове - ям и вечер понякога и много понакога. Онзи ден изядох 3 кг диня. Няколко години без тях ми стигат. Пък като те гледам ти не си станала някво мазно чудовище като ги ядеш, даже си възслаба. Пък аз едвам вързвам 42 кг. Сигурно не са чак толкова страшни ;-P
Веси, гроздето има много глюкоза и май от това ми става зле. Случвало се е като съм болна да ми преливат глюкоза и се получава същата работа. Разтуптява ми се сърцето и се разтрепервам. Пък и  като Лмчето не мога да изляза от 00

03.09.09
06:31

Е да, “теориите” из нета казват едно, но практиката (поне моята, а очевидно и твоята) показва съвсем друго. Плодове ям с килограми по всяко време на денонощието. За мен те са чудесни за междинни хранения и източник на допълнителни количества вода, тъй като не обичам да се наливам с литри минерална такава.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.09.09 06:33.

03.09.09
07:16

Да, Дива е права, за човек който дълго време се е стремял да е на НВД и е стресиращо в началото как ще му се отразят плодовете, но....слава богу, на мен се отразяват много добре, и в момента се храня според кръвната си група, което от своя страна ми допада, защото аз съм от този тип кръвна група която е добре да се храня с мнооооогооо плодове, зеленчуци, соя, зърнени и такива подобни.
Максимално ограничаване на месните, млечните, мазните храни.

Та затова Маргаритка написах така за плодовете.

Имка извини ме за спана в дневника ти :) Ти как си Мимче ?

03.09.09
07:21

казано от Margaritka на 03.09.09, 06:31:

Е да, “теориите” из нета казват едно, но практиката (поне моята, а очевидно и твоята) показва съвсем друго. Плодове ям с килограми по всяко време на денонощието. За мен те са чудесни за междинни хранения и източник на допълнителни количества вода, тъй като не обичам да се наливам с литри минерална такава.

x2 :) надушвам, че сме от една порода, Маргаритка  !!! (извинявам се на Лим за офтопика)

03.09.09
07:36

казано от RAZORBLADE на 03.09.09, 07:21:

казано от Margaritka на 03.09.09, 06:31:

x2 :) надушвам, че сме от една порода, Маргаритка  !!! (извинявам се на Лим за офтопика)

Ха ха ха, и аз от както започнах да се храня според кръвната група онищожавам тонове плодове, всякакви и то :)

П.П.Е някой не ги обичам де....ама са малко тия които не ям :)

03.09.09
08:16

Еми, и аз обожавам плодовете (вероятно има нещо общо с това, че като бях малка, цяло лято бях на ‘село’ при баба, а там плодове колкото искаш). И наиситна се чудя защо съм се лишавала от тях съзнателно в последните няколко години (на база на всичко изчетено и съвети от фитнес инструктури и треньори). Напоследък се и замислям, че тялото вероятно е най-добре с това, с което е свикнало с годините...т.е. ако 20 години то е свикнало да мели плодове, вероятно много добре си функционира с плодове и едва ли му вредят толкова. Както и ако е свикнало да мели въглехидрати в добри количества, едва ли ще му е твърде комфортно (и полезно, и ще доведе до добри резултати) да го суичваш на мазнини/ белтъчини, щото така пишело в редица статии и щото на други хора им се отразявало добре... Истина е, че организмът е сървайвър и се адаптира към всичко, което му ‘приложиш’, но защо е нужно да го шаштисваме така? Реално погледнато ОКБ маха мазнини, защо се опитваме да се вкараме в стриктни диети и да променим източниците на енергия...

Но..това е една дискусия, в която не мисля, че ще постигнем консенсус...така че няма смисъл да я започваме отново...

Мнението беше редактирано от Limka на 03.09.09 10:46.

03.09.09
08:25

Според мен, Лим, всичките тези диети - НВД, ВМ-НВД, РБД и ..... са просто една “конфекция”... Всеки трябва да намери сам за себе си “точната кройка” на хранителния си режим , той следва да е строго индивидуален....а не просто да се опитва да си напъха душицата в споменатата конфекция и да се терзае денонощно-ма що така :) ПРОСТИТЕ НЕЩА понякога са НАЙ-ТРУДНИ !!! (само привидно) ;)
П.С. Както и мисля, че нощните ти хапвания вероятно са нещо съвсем нормално за твоя огранизъм - особени, но нормални. Дядо ми, лека му пръст, все ставаше да си хапва посред нощ. Доста често си правеше и чаша топло мляко....И нямаше нищо драматично в това :) Беше изкл жизнен, здрав и готин човек.

Мнението беше редактирано от RAZORBLADE на 03.09.09 08:35.

казано от Limka на 03.09.09, 08:16:

Напоследък се и замислям, че тялото вероятно най-добре с това, с което е свикнало с годините...т.е. ако 20 години то е свикнало да мели плодове, вероятно много добре си функционира с плодове и едва ли му вредят толкова.

Има доста истина тук - аз и като малка не съм обичала плодовете кой знае колко, и съм ги яла насила - нали са “здравословни”. И затова сега изобщо не ме влекат. Като се замисля даже си спомням, че дядо ми ми правеше разни хапки от месо и сланина - викаше им “войници” :) Сигурно има пръст във ВМ увлечението ми.

Лимче, как си издържала до 16:00 без храна:) Леле, машина.. Аз да съм припаднала някъде хаха
Исках да те питам какво е разтягане “гълъб”? Не се сещам, търсих е гуугъл, но нищо не излезна.
А за плодовете - от толкова много теории свят да ти се завие. Аз смятам, че най-добре да се хапват, но най-късно до 16:00 - така си спазвам и аз:) Всеки си е намерил оптималния вариант за своето тяло.
Ти влизаш ли в релси, как се чувстваш?

03.09.09
12:23

V, Това е поза гълъб - йога, за ‘отваряне’ на хълбоците - флексорите ми са малко натегнати и в резултат тазът ми не се позиционира правилно :)

А за издържането до 16:00 - през нощта бая бях похапнала, не беше проблем, не се чувствах гладна. Е, друго яче стояха нещата, след като се и натренирах на гладно :)

Влизам в час, да, но...хм..имам бая щети да поправям. Миналият месец бях дисциплинирана само в тренировъчната част от режима си....if you know what i mean…

Мнението беше редактирано от Limka на 03.09.09 12:23.

Да,да, следя те и за това попитах :) Бързо ще върнеш старите %ти.
А позата - от началото ми се стори много трудна и реших да я опитам, взе че се получи; именно в таза я усетих най-силно аз , и гърба.
Сама ли вкарваш упражнения от йога, или тренера ги дава? Бих искала да опитам някой път, само хубави неща чувам. Айде, хубав ден днес ;)

03.09.09
12:43

казано от Limka на 03.09.09, 12:23:

V, Това е поза гълъб - йога, за ‘отваряне’ на хълбоците - флексорите ми са малко натегнати и в резултат тазът ми не се позиционира правилно :)

А за издържането до 16:00 - през нощта бая бях похапнала, не беше проблем, не се чувствах гладна. Е, друго яче стояха нещата, след като се и натренирах на гладно :)

Влизам в час, да, но...хм..имам бая щети да поправям. Миналият месец бях дисциплинирана само в тренировъчната част от режима си....if you know what i mean…

Какво ще рече, че са ти натегнати флексорите? Как го чувстваш? С какво ти пречи?

Ако може аз да отговоря - натегнати значи, че мускулите са се развили диспоропорционално на сухожилията. Като цяло води до скъсяване на сухожилията също. Усеща се една скованост и немобилност в ставите.

03.09.09
12:51

Мерси Венци, разбрах!  :)

03.09.09
16:01

Лимче и аз доста често се вдървявам и разтягам доста. Тази поза наистина е чудна и не само тя де.Йогата си е чудна по принцип.
Не знам дали знаеш че когато се прави стречинг не е хубаво да се пружинира. Аз го научих това лято.Изкарах два три курса за инструктори, но не с цел практикуване. Общо взето за обща култура. Инструкторът обясни че при стречинг не трябва да се пружинира защото сухожилията били като пружина и при такива движения се стягали още повече. Пренавиват се някак си. Трябвало да е бавен и плавен стречинга със задържане в позиция. Ти сигурно си чувала , щото тренираш с инструктор ама аз да се обадя. може някой да не знае  пък

03.09.09
19:27

V, тренерът ми ги дава загрявките и разтяганията...да коригирам неправилна стойка :)

казано от Венцеслава Атилова на 03.09.09, 12:48:

Ако може аз да отговоря - натегнати значи, че мускулите са се развили диспоропорционално на сухожилията. Като цяло води до скъсяване на сухожилията също. Усеща се една скованост и немобилност в ставите.

+ като цяло тялото ми стои леко...хм..надупено... Ся, да не си представите, че ходя сгъната на две :) Лек дисбаланс е, но това от своя страна води до пренасяне на тежестта повече на квадрицепсите (за сметка на дупето) и ..разни други дисбаланси :)

Дивичка, това за пружинирането не го знаех :) Правя статични разтягания, без пружини. Сещам се, че преди като ходех на йога, имаше разни динамични разтягания, с пружини т.е., кпри които супер мноого ми се измаряха мускулите...

Тренирам аз с инструктор, ама не е до мен нон-стоп...от дъжд на вятър се виждаме :)

Мнението беше редактирано от Limka на 03.09.09 19:37.

03.09.09
19:49

казано от diva 97 на 03.09.09, 16:01:

Инструкторът обясни че при стречинг не трябва да се пружинира защото сухожилията били като пружина и при такива движения се стягали още повече. Пренавиват се някак си. Трябвало да е бавен и плавен стречинга със задържане в позиция. Ти сигурно си чувала , щото тренираш с инструктор ама аз да се обадя. може някой да не знае  пък

Странно обяснение за инструктор. Ако на сухожилията е присъщо пружиниращо действие, то те не биха могли да изпълняват основната си функция: да осигуряват движение на тялото - тяхното действие е “придърпващо” и не биха могли да се пренавият (не биха могли и да придърпват ако пружинираха). При “пружиниращ” стречинг има опасност от разтежение или разкъсване на сухожилие. А това че в йога има доста динамични моменти - те не са свързани с пружиниране: преминава се от едно положение в друго без да се задържа позата. (май последното не го обясних много добре ;) )

Мнението беше редактирано от Margi на 03.09.09 19:50.

03.09.09
19:54

03/09 - ден 3

Консултирах се с хомеопат във връзка с хипер високия ми апетит вечер и през нощта..Имам си гранулки вече :) Дано и при мен да направят ‘магийка’ като при Венци ;)

Тренировка: - кардио на стадиона
5 мин тичане,
1 минута скок звезда,
5 мин тичане,
1 мин скачащи напади,
5 мин тичане,
1 мин лицеви,
5 мин тичане,
1 мин мечешко ходене,
5 мин тичане,
1 мин бърпита,
5 мин тичане,
1 мин коремни
5 мин тичане
Почти 45 мин, много добро това :)

Храната:
07.15-9.00ТРЕНИРОВКА
12.30 - 2 пилешки бутчета (drumsticks само), гъбен сос + гъби, ½ пърленка 
21.00 - Пилешко филе, кафяв ориз, салата от 1 домат, ½ краставица, ½ чушка, няколко маслини; 3 глътки червено вино  -Добавки: 3 х Линея, 1 гр рибено масло
Течности: 3 л вода,2 кафета, малко червено вино
1,217   37.8   120.9   86.5

04.09.09

Козуначе, V, това за вас :)
Попаднах случайно на един сайт, който доста добре обяснява защо правя разтягания :)

Обожавам резултати, показани чрез снимки. Страхотно е. И това от такива упражнения? трябва и аз да почна, че малко се прегърбвам :)
браво, Лимка, дано бързо да дадат желания ефект !!

Лим, успех с хомеопатията. Колкото и да е смешно аз и малко самовнушение вкарах - повтарях си - нищо ми няма, ще се оправя, ще мине и то наистина взе, че се получи. Пробвай сутрин като се събудиш и докато си в леглото още да си кажеш наум няколко пъти “тази вечер няма да ям”, може пък и да има ефект :) Хайде лек ден.

05.09.09
07:25

@ Венци - и аз си самовнушавам, ама вечер, преди да легна :)

04/09 - ден 4

Кофти ден. Първи ден на хомеопатия => без кафе, кофеино- и какао-съдържащи храни и напитки. Нямах си и идея колко съм привикнала към кафето. Сутринта не успях да се ‘събудя’ достатъчно добре, за да отида да бягам. Почти се успах за работа. Забравих си раницата с екипа вкъщи. И за капак, си бях облякла роклята наобратно (установих го в офиса и тичках до 00 да се приведа в приличен вид). Цял ден полу-дремех пред компа...абе...трагедия...чак вечерта се посъбудих.

Тренировка - няма

Храната:
08:00 – 30 гр трици, 1/3 доза протеин, 200 гр кисело мляко, 1 праскова 
13.30 – супа леща, салата зеле с моркови 
21.00 - 50гр ръжени макарони с доматен сос със 100 гр телешко месо, зелена салата със скариди 
Течности: 2 л вода, 3 билкови чая
1,347   51.0   140.7   101.8

Отивам да си сготвя, да тренирам и след това на плаааж :)

Мнението беше редактирано от Limka на 06.09.09 07:11.

06.09.09
07:19

05/09

Хубав почивен мързелив ден, гарниран с плажче :)

Само дето целите крака ме болят адски много - не е мускулна треска, не са ставите/ костите...предполагам, че някой нерв нещо се е събудил, защото болката започва от кръста и върви по целите крака. и някак го свързвам с гранулките, които смуча... Дано да изчезне болката скоро..

Тренировка:
Загравка - една и съща всеки път, няма да я пиша.

Същинска част - 4 кръга, без почивка:
- 10 Push-Pull (25 кг/ ръка)
- 10 странични напада/ крак (5 без тежест)
- 10 флайс на колене на портален скрипец (15 кг/ ръка)
- 10 Клек с Т-лост (30 кг )
- 10 Dynamic L на наклонена лежанка (без тежест)
- 10 тяга на 1 крак (10 кг )
- 10 повдигане на крака от вис
- 10 лицеви опори
Общо: 45 мин

Храната:
ТРЕНИРОВКА
14.00 – 1 праскова
14.30 – сандвичи с телешка сушеница и кашкавал (хляб от 1 ч. трици, 2 яйца)
21.30 - Пилешко бяло месо, задушено с гъби, масло, сметана; салата домати; 2 ч червено вино
        Десерт: 100 гр цедено мляко с боровинки и стевия     
Добавки: 2 х Линея 
Течности: 3 л вода 
1,404   58.1   120.8   85.8

Днес е мрачно и струдено. И ще трябва да бягам по стълби. Как ще се накарам, нинам...

06.09.09
07:45

Може и да съм пропуснала нещо, но умишлено ли си намалила толкова храната?
Не ти идва малко и на рядко?

Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.09 07:46.

06.09.09
08:14

казано от Margaritka на 06.09.09, 07:45:

Може и да съм пропуснала нещо, но умишлено ли си намалила толкова храната?
Не ти идва малко и на рядко?

Не си пропуснала нищо :)

Този месец тренировките ми ще са по-лекички и кардио насочени. На гладно и поне два часа гладно след трен-ката.  Храната и тя ще е  по-мъничко - като общо количество за деня, разпредена на 2-3 ‘стабилни’ порции.
Идеята: понеже съм способна да изяждам ужасно големи кол-ва храна, а и миналият месец бях доста...хм...лакома, в една дискусия с тренера достигнахме до идеята, че не би навредило да се науча да ‘погладувам’ малко, за да озаптявам апетита си и да не преяждам винаги, когато имам желание за това...

Осъзнавам, че това не е фитнес-съобразно и ще си ‘изям’ малко мускул. Но при мен проблема с режимите е поскоро психологически и ако това ще ми помогне за по-добър самоконтрол, съм готова да жертвам кило-две мускули.

06.09.09

При тези действия “на гладно” мислила ли си за добавка която ще ти помогне да се справиш с кортизола и вероятно да не изгориш много мускул ? :)

06.09.09
08:32

Не се ли притесняваш че в един момент ще имаш пристъпи на неконтролируем глад?
Аз не спазвам режим, но последните седмици поради липса на време (и апетит) хапвах значително по-малко. Съответно последните дни ми избива безобразна лакомия, която все още се опитвам да озаптя. :( Един вид организма си го връща за недоимъците.

07.09.09
04:24

@ tra^la^la - не, не смятам да взимам добавки. Не ме е страх толкова от загуба на мускул. Честно казано, досега не съм успявала да си изгарям особено много мускули - тялото ми е такова. А ако изгоря от краката - дори е добре дошло.

@ Margaritka - от това се опасявам много повече отколкото от горенето на мускул :) Но пък идеята е точно това да се науча да сборвам, нали? Ще дерзая :)

06/09 - ден 6
Гадно мрачно студено време :( Дойде есента...

Тренировка:
10 мин тичане
20 мин тичане по стълби (100-120 стълби, почти без площадки; нагоре за ок. 45 сек, надолу пак за ок. 45 сек; без да спринтирам нагоре)
10 мин тичане

Храна:
10.00 - 15 гр трици, 1/3 доза протеин, 1 праскова, 200 гр кис. мляко, стевия
ТРЕНИРОВКА
15.30 - Рибена чорба, 1 ф. ръжен хляб, 1 ябълка; няколко смокини
17.00 - 100 гр цедено мляко с 1 ч.л. мед
21.00 - Леща яхния, салата от домат, ½ краставица, ½ пипер, малко сирене
Течности: 2 л вода 
1,150   39.4   144.9   68.5

Честит понеделник :)

07.09.09
07:16

Лимче, аз не съм професинален инструктор, но ти давам гаранция на 100 % че този подход ще даде резултат. Колкото и да не правилен по общоприетите норми. Наистина се озаптява апетита и наистина се гори мускул, но...се гори и мазно и то доста. 6 месеца не можех да сваля и 1 грам с уж фитнес хранене /НВД /и спорт, но само за 2 седмици рестрикция и 2 хранения дневно НВД свалих 2 кг от които почти всичката мазнина и мускул разбира се. Спортувах изключително малко и си почивах повече. Може би си дадох почивка на храносмилането от хранене по час и бесни тренировки и някак ми се оправи метаболизма. Поне два месеца бях с понижен апетит. Най-интересното е че имаше момент на свръхапетит обаче аз не му се противих, ами си хапвах. После дойде нов период на понижен апетит и после пак повишен и т.н. Общо зето се редуват на седмица а нисък и висок апетит. От самосебе си. И не качих. Поддържам си теглото без проблем.Да чукна....Случвало се е на моменти да задържам доста вода, но и това отминава. Вярно че всичко е индивидуално, но пък ти си опитала почти всякакви други алтернативи и е възможно точно от това да си имала нужда, както и при мен стана. Ако дойде период на повишен апетит в крайна сметка ще отмине няма да е за постоянно. Ти не си човек, който ще се изостави и ще се тъпче до припадък. Нъл тъй...Чакаме отзиви...
П.П При мен закуската категорично има обратен ефект. Забавен метаболизъм, и освирепяване от глад още преди да дойде обяд, липса на енергия и т.н Пробвах и въглехидратна и протеинова и мазнинна е нъцц... нищо добро не ми се случи

07.09.09
07:28

Аз направих точно така и 5 кг си заминаха за 40-42 дена. И като че ли имам контрол върху апетита си. Свиква се и се чувствам страхотно. Продължавам докато сваля още 2-3 кг и после минавам на т.нар. фитнес хранене - по начесто и по помалко.  :)

07.09.09
07:36

казано от Мария Никифорова на 07.09.09, 07:28:

Аз направих точно така и 5 кг си заминаха за 40-42 дена. И като че ли имам контрол върху апетита си. Свиква се и се чувствам страхотно. Продължавам докато сваля още 2-3 кг и после минавам на т.нар. фитнес хранене - по начесто и по помалко.  :)

То май излиза, че колкото по-често ядеш, по -гладен ставаш и колкото повече тренираш толкова повече се замазваш и скапваш. Златната среда трудно се нацелва, ама живота е пред нас

07.09.09
08:01

Дивичка, аз наистина бях забравила какво е да гладуваш... в последните 3-4 години гледам да се храня уж здравословно, т.е. да не гладувам. В този смисъл, мисля, че е добре да си припомня.

Миме, ти ще си моето вдъхновение да остискам ;)

Още нещо, начесто и по малко не е задължително да е по-добре.
Хапнеш малко, не се чувстваш истински сит и има един елемент на ‘винаги гладен’. Това, ако се оптиваш да разделиш 1500 кал на 5 яденета. Друго си е, ако си мъж и целиш едни 2500-3000 кал... тогава се получават добри порцийки за 5 хранения :)
Освен това чета все повече статии, че ползите от тези чести хранения за забързване на метаболизма са съмнителни, особено, ако това да мислиш постоянно кога какво къде да ядеш, те затормозява...

Мнението беше редактирано от Limka на 07.09.09 18:27.

казано от Limka на 07.09.09, 08:01:

Дивичка, аз наистина бях забравила какво е да гладуваш... в последните 3-4 години гледам да се храня уж здравословно, т.е. да не гладувам. В този смисъл, мисля, че е добре да си припомня.

Миме, ти ще си моето вдъхновение да остискам ;)

Още нещо, начесто и по малко не е задължително да е по-добре.
Хапнеш малко, не се чувстваш истински сит и има един елемент на ‘винаги гладен’. Това ако се оптиваш да разделиш 1500 кал на 5 яденета. Друго си е ако си мъж и целиш едни 2500-3000 кал... тогава се получават добри порцийки за 5 хранения :)
Освен това чета все повече статии, че ползите от тези чести хранения за забързване на метаболизма са съмнителни, особено ако това да мислиш постоянно кога какво къде да ядеш те затормозява...

Да и аз напълно подкрепям това мнение. Колкото по-често ям, толкова повече огладнявам. Същото е и с количеството имам чувството. Истината е една - ако приемаш по-малко отколкото изразходваш, слабееш. И точка. Това си е универсално правило. В The ultimate diet secrets на Dr Ellis (много добра книга ако имате възможност си я намерете в интернет) има точно посочено, че след първоначалната загуба на вода за първите 5 дни (тогава 70% от сваленото тегло е вода, 25% е мазнина и 5% са LBM), при калориен прием до 1200 кал за жени, всеки загубен килограм е 25% LBM и 75% мазнини. Тоест - загубата на LBM е неизбежна - това не значи задължително загуба на ММ - намаляването на тежестта на органите също е намаляване на LBM.  Интересното е, че тази пропорция се спазва при всички изследвани жени. С намаляване на общия % мазнини обаче, се губи все повече LBM и все по-малко мазнина. При прием под 1200 калории обаче става по - интересно. Процентите на загуба на LBM и мазнини да равни :)
Така че се оказва, че няма съществена разлика от гледна точка на загубата на LBM при различен калориен дефицит. Гледай да не минаваш под 1200 и толкова :)

fire.is.my.nature

07.09.09
09:10

Последните няколко мнения много ми харесаха !
И спрециално благодаря на Венци за подробното обяснение - и на мен ми беше от полза ;)

А Лимче , и аз съм с теб - в момента се опитвам точно по този начин да свалям . Така ,че успех от мен !! :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 07.09.09 09:11.

07.09.09
10:33

казано от Венцеслава Атилова на 07.09.09, 08:51:

казано от Limka на 07.09.09, 08:01:

]

Истината е една - ако приемаш по-малко отколкото изразходваш, слабееш. И точка. Това си е универсално правило. :)

Венци при мен това не важи. Ако ми видиш дневниците рядко имам ден нормални пък камо ли високи калории. Всичко е рестрикция и пак не свалях. Направих храненията от 5 на 2 и стана - при същите калории. Странна работа

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1