06.10.09
14:56
Сега пия креатина в зареждащия период - 5 грама сутрин на гладно, 5 преди и 5 след тренировка. Но не знам в дните когато почивам как да го пия. Също така след зареждащия период как да го пия в тренировъчните и в почивните дни?
Монохидрат е на ОН.
Мерси.
Мнението беше редактирано от fku565 на 07.10.09 08:41.
да ви питам ходя на фитнес 5 дни в седмицата програмата ми е така :
1.Гърди и корем
2.Ръце и трапец
3.Крака
4.Почивка
5.Гръб и корем
6.Рамо и трапец
7.Почивка
и ходя на кик бокс 2 дни ходя 2 почивам в 8 вечерта...
имате ли предложения как да взимам креатина (монохидрат на оптиум 500гр).Става ли така преди фитнес 5гр след фитнес 5гр преди кик бокс 5 гр и след пак 5гр? Взимал съм креатин на експлоуд преди 5 месеца някъде,на 17 години съм 64кг ето и снимка http://storage3.album.bg/21c/Изобр.009_469c1_18320574.jpg
Мнението беше редактирано от Frupy на 18.10.09 15:37.
казано от fku565 на 06.10.09, 14:56:
Сега пия креатина в зареждащия период - 5 грама сутрин на гладно, 5 преди и 5 след тренировка. Но не знам в дните когато почивам как да го пия. Също така след зареждащия период как да го пия в тренировъчните и в почивните дни?
Монохидрат е на ОН.
Мерси.
По 10г на закуска го пий. - Когато почиваш.
И по 5г преди и след - когато тренираш.
казано от Frupy на 18.10.09, 15:32:
1.Гърди и корем
2.Ръце и трапец
3.Крака
4.Почивка
5.Гръб и корем
6.Рамо и трапец
7.Почивка
имате ли предложения как да взимам креатина (монохидрат на оптиум 500гр).Става ли така преди фитнес 5гр след фитнес 5гр преди кик бокс 5 гр и след пак 5гр? Взимал съм креатин на експлоуд преди 5 месеца някъде,на 17 години съм 64кг ето и снимка http://storage3.album.bg/21c/Изобр.009_469c1_18320574.jpg
Много тренировки много нещо, започни да тренираш или ще претренираш със сигурност, но за това в други теми.
Относно креатина - по 5г преди и след тренировка. А когато почиваш 10г на закуска, но тези неща можеше сам да си ги откриеш. Явно е по-лесно на готово нещата да се чакат. Дано за в бъдеще да си вземеш бележка.
казано от Frupy на 18.10.09, 15:32:
1.Гърди и корем
2.Ръце и трапец
3.Крака
4.Почивка
5.Гръб и корем
6.Рамо и трапец
7.Почивка
Много тренировки много нещо, започни да тренираш или ще претренираш със сигурност, но за това в други теми.
Относно креатина - по 5г преди и след тренировка. А когато почиваш 10г на закуска, но тези неща можеше сам да си ги откриеш. Явно е по-лесно на готово нещата да се чакат. Дано за в бъдеще да си вземеш бележка.
знам как да го взимам ама май не разбра въпроса ми когато се падат тренировка по кик бокс и фитнес в 1 ден как да го взимам иначе знам как се зима не взимам за 1ви път :)
Избери си приоритетен спорт ! Ако главния спорт е кик-бокса прави 2 фитнес тренировки.Горна част и Долна съответно.Нека приоритет ти е експлозивната сила и задължително прави базови упражнения като клек,тяга,раммени преси,лег и др. !
Мнението беше редактирано от Владимир на 18.10.09 20:32.
хода за разнообразие просто...да не стоя само в фитнеса а малко да се раздвижа....а и тренировките не са тежки...
Мнението беше редактирано от Frupy на 19.10.09 10:50.
Искам само да попитам това долу на снимката ли са 5 грама креатин (монохидрат), защото не знам колко точно да пълня лъжицата (чаена лъжица).
[URL=http://img262.imageshack.us/i/abcd0013.jpg/][IMG]http://img262.imageshack.us/img262/1940/abcd0013.th.jpg[/IMG][/URL]
29.10.09
12:56
Аз си мисля,че 5гр. са една кафена лъжичка,а тази е 15-20гр.(чаената)..
Ще е хубаво някой да изясни,че може и аз да прекарам малък цикъл с креатин ;) ?!
29.10.09
14:09
кафяната е 2.5г чаената 5 а тази супената е 15 грама.
Начи аз съм пил само монохидрат (на UNIVERSAL),от който видях добър ефект.За 1вия месец качих 4-5 кила и 3 см. на ръката,па и не е скъп аз си зех разфасовка от 500 грама за 50 лв. които ми стигна за има нема 2 месеца и малко.Ето го silabg.com/bg/407-UNIVERSAL-CREATINE-POWDER.html,има го и в по малки разфасовки-120 гр.,200,300.
Мнението беше редактирано от Tinkooo на 30.10.09 16:47.
казано от DOBRUJANECA на 29.10.09, 14:09:
кафяната е 2.5г чаената 5 а тази супената е 15 грама.
лъжицата която съм снимал е чаена, а не супена.
та тази чаената лъжица пълна толкова колкото на мнението ми малко по-нагоре добре ли е? всмисъл дова са 5 грама нали?
Използвам GreenMAGnitude(голямата разфасовка) , пия го всеки ден по едно и също време (към 5-6ч),понякога преди тренировка, въпроса ми е КОЛКО време да продължавам да го взимам , дали правилно го взимам , и дали трябва да се правят задължителни почивки от месеци или подобни ??
Мнението беше редактирано от soul на 08.11.09 16:13.
08.11.09
18:28
казано от soul на 08.11.09, 16:10:
Използвам GreenMAGnitude(голямата разфасовка) , пия го всеки ден по едно и също време (към 5-6ч),понякога преди тренировка, въпроса ми е КОЛКО време да продължавам да го взимам , дали правилно го взимам , и дали трябва да се правят задължителни почивки от месеци или подобни ??
По 5 г преди и след тренировка. В нетренировъчни дни 10 г със закуската. Пиеш 1 месец и почиваш 1.
08.11.09
18:38
казано от p17bull на 08.11.09, 18:28:
казано от soul на 08.11.09, 16:10:
По 5 г преди и след тренировка. В нетренировъчни дни 10 г със закуската. Пиеш 1 месец и почиваш 1.
Как пък го реши това ?! Не ти е монохидрат.
Пиеш по една всеки ден в продължение на 12 седмици. Не се правят почивки.
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 08.11.09 18:39.
Мисля да си купя креатинова матрица CELLMASS, та чета от известно време, но не намирам отговор на въпроса ми. А той е, дали CELLMASS-а би бил по-вреден от някой качествен монохидрат? От това, което прочетох разбрах, че монохидрата е по-вреден, но все пак да попитам... :)
12.11.09
17:47
Cellmass-a е по-добрият вариант!
То е ясно, че Cellmassa e по-добрият избор. Въпросът ми беше дали при Cellmassa има по-леки (или по-малко) странични ефекти. :)
казано от fqls на 13.11.09, 09:06:
То е ясно, че Cellmassa e по-добрият избор. Въпросът ми беше дали при Cellmassa има по-леки (или по-малко) странични ефекти. :)
Стига глупости за какви странични ефекти говориш. Никакви странични ефекти няма!!!! Просто ако си взимаш Cellmass, ако можеш да си позволиш си вземи поне 2 кутии, ако не можеш си вземи Green Magnitude, сега ако пак питаш дали от него има странични ефекти просто ........
13.11.09
09:24
казано от fqls на 12.11.09, 16:27:
Мисля да си купя креатинова матрица CELLMASS, та чета от известно време, но не намирам отговор на въпроса ми. А той е, дали CELLMASS-а би бил по-вреден от някой качествен монохидрат? От това, което прочетох разбрах, че монохидрата е по-вреден, но все пак да попитам... :)
Креатиновите формули в матриците са на светлинни години от монохидрата.Не се притеснявай от никакви странични ефекти.Друг е въпроса, че с креатиновите матрици не се търси толкова сила, колкото възстановяване.Така, че не очаквай от селмас някаква особена сила като от монохидрата.Мисля, че Грийн Магнитъд е по-удачен вариант.
Ако все пак се чудиш за креатинова матрица си избери някоя от голямата тройка - BSN Cellmass, Gaspari Size On и CL Green Magnitude.
Няма какво да се лъжем, доста хора се оплакват от диария, съвсем лека болка в бъбреците и т.н. при прием на монохидрат. За тези странични ефекти питах.
Мерси за отговорите, насочил съм се към CELLMASS. :)
Сякаш имам леки болки в бъбреците, дали е възможно от green mag-a да е ?Прием на малко течности ? пре-дозиране? Единия пут бях приел доста течности преди да си легна ;? Взимам го секи ден едно и също време,една мерителна лъжички от кутията. Някой да е забелязал/имал нещо подобно?Също така взимам CL :White flood, Purple wraath,orange TRiaad, ON gold standart. Мисля да почна да го взимам както е по инструкцияата на кутията.
Мнението беше редактирано от soul на 18.11.09 11:15.
18.11.09
15:18
Точно от монохидрата диария до сега не съм имал,лека болка в бъбреците има,но тя е от време на време и е незначителна,предполагам,че е заради обезводняването по време на тренировка...!
02.12.09
00:47
Имам креатин монохидрат на “Best Body Nutrition” 500гр,след има няма 1/2 месеца му свършва годноста мога ли да продължа да го пия,изглежда добре,не е влажен/буци...
Мнението беше редактирано от MaHgapuHka на 02.12.09 00:48.
Здравейте. Не съм нов в спорта, но и не съм кой знае колко напреднал. Реших да си взема креатин и избрах тази марка ( silabg.com/bg/product/detail/cid/17/bid/1/id/147/OPTIMUM ). Та проблемът ми е следният:
Днес започнах зареждащата фаза и за пръв път взех креатин ( понеже нямах мерителна лъжица приех една чаена лъжица, без връх, преди и след тренировка, което се равнява на приблизително 10 гр дозата) и проблемът е, че не спирам да ходя да уринирам, сигурно през всеки 15-20 мин минажам през тоалетната. Та това нормално ли е ?
19.12.09
16:36
Еми ако приемаш много вода да.
19.12.09
16:40
За мен е нормално ;) . Като ми подариха за пръв път да пробвам монохидрат и аз зареждащата седмица се попикавах,но това сигурно е заради повишеният прием на вода,не знам от коя доза си го усетил,аз го усетих от 4-тата доза това нещо..
Питах приятел,той също бил така,като ми отговори и се успокойх,като свърших креатина се нормализираха нещата. :)
Интересно,че като беше на прах се попикавах,а след това като си взех на капсули ми нямаше нищо.. :cheese:
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 19.12.09 16:41.
Когато свърша креатина, та това е почти месец и половина:)) Ако ще ходя толкова често през това време, вече се замислям дали да продължа да го взимам
19.12.09
20:12
казано от galfonec на 19.12.09, 19:32:
Когато свърша креатина, та това е почти месец и половина:)) Ако ще ходя толкова често през това време, вече се замислям дали да продължа да го взимам
Намали МАЛКО водата и може да ти се оправи положението,но какво му е притеснително,все пак е монохидрат,такава му е формулата ;) .
silabg.com/bg/517-WEIDER-CREATIN-PYRUVATE-120caps.html
Някой ползвал ли е този продукт? Мисля да го опитам след нова година, целта е да се поизчистя, в комбо с НВД, като същевременно не загубя силата по време на тренировка, а и ако кача малко мускулна маса ще е перфектно. Води ли до задържане на вода? Да не се подуя от него... Дори и да не сте го опитвали, дайте мнение дали е подходящ продукт, или предложение за нещо друго, по-ефективно. Мерси предварително.
Мнението беше редактирано от NastyNas на 20.12.09 19:09.
Момчета, понеже обичам да си попийвам, а и особено сега по празниците, това ще пречи ли на усвояването на креатина ?
21.12.09
19:40
Пиенето като цяло пречи на спорта, независимо на каква добавка си.
Знам, че пречи, но въпросът ми е с приемането на креатин не може да доведе до усложнение нали ?
Мнението беше редактирано от galfonec на 21.12.09 21:26.
22.12.09
11:02
казано от galfonec на 21.12.09, 21:26:
Знам, че пречи, но въпросът ми е с приемането на креатин не може да доведе до усложнение нали ?
За мен специално от креатина могат да станат усложнения,макар че не се доказа(научно),един приятел беше изпил малко,колкото да си повдигне настроението,но се натрови та после му брахме дерта по линейки и болници..
Т’ва стана с монохидрат,при другите не знам как действа..
Както си беше добре и за 2 минути му стана лошо,напени се,започна да бълнува и изпадна в безсъзнание..
Аз лично не бих употребявал абсолютно никакъв вид алкохол ако съм пил добавки! :)
22.12.09
14:14
Креатин монохидрата може да се разтваря преди тренировка и да се пие след нея - т.е. около час и нещо след това, без да влияе съществено на алтивността му.
Реших да пиша тук вместо да правя нова тема.
zdraveite visok sum 1.79 teja mejdu 62-65 kg. hranq se normalno i ne zabelqzvam nikakva promqna ..bih iskal da me suvetvate dali da si kupq nqkakvi kreatini ili geineri i koi mi preporu4vate ..ms predvaritelno
казано от xellent на 22.12.09, 17:02:
zdraveite visok sum 1.79 teja mejdu 62-65 kg. hranq se normalno i ne zabelqzvam nikakva promqna ..bih iskal da me suvetvate dali da si kupq nqkakvi kreatini ili geineri i koi mi preporu4vate ..ms predvaritelno
Не се храниш нормално.
Не си взимай такива докато не се храниш нормално.
22.12.09
18:03
казано от -razoR- на 22.12.09, 17:34:
казано от xellent на 22.12.09, 17:02:
Не се храниш нормално.
Не си взимай такива докато не се храниш нормално.
x2 И аз това се опитвам да кажа,но кой да ме чуе..
+Това да се храниш нормално не е достатъчно,трябва да ядеш 3-4 пъти повече от нормалното ;) .
Не че не можем да те посъветваме и да си купиш,но после се обзалагам,че или няма да имаш искания ефект,или изобщо няма да ти помогнат хранителните добавки...