28.03.10
10:00
Траш, освен училище нямам друга работа :) Само в интервала от 3 до 5 часа ли се събират момчетата от многобоя ? Сутрешни занимания няма ли? Ако е така явно няма да стане с многобоя, защото съм втора смяна. Ма и уейтлифтинга ме устройва ;) Влизъл съм 2 пъти в тая зала, наистина има много добра атмосфера. Карти за повече от месец има ли ? Имам някакъв спомен, че имаше на нещо от сорта на 3 месеца?
За 3 месеца не помня имаше ли. Не съм чувал да има. Иначе момчетата идват разпокъсано. В тоя конкретен интервал от време идва само моя човек. Разбираме се по телефона дали остава уговорения час от предната тренировка и действаме.
28.03.10
10:58
Много се радвам за теб:) звучиш чудесно - щом си намерил човек, с който да си допадате и да те тренира! Ще следя с интерес пак казвам:)
ПП: явно ще се засичаме доста съфорумци в тази зала. Аз миналата седмица се загубих в търсенето и-не бях разбрала, че е при Славия, но от тази дано всичко да е наред:)
И лека, полека, нещата отиват към малка форумна среща във въпросната многобойска зала. :)))
Kаква ли би била физиономията на Владо, ако му се изсипят 10ина ентусиазирани бибитиймци :lol:
Thrash ни запали всичките. :-P
28.03.10
11:16
Ще се изкефят според мен:)
от известно време ми се върти желанието да се занимавам сериозно със силов трибой, а Thrash ме открехна къде. Трябва да го черпим :)
С Венци се засякохме днес в залата. Рано си тръгна, не знам преди мен от кога е била там и може и да се лъжа, но не остана много очарована. :)
29.03.10г.:
Клек: 60; 60; 70; 80 ;90; 95; 100; 105; 110; 115; 120 (с помощ) - 8; 8; 5; 5; 5; 5; 3; 3; 2; 1; 1
Обръщане + преси: 40; 45; 50; 55; 60; 65; 65; 60 - 8; 6; 5; 4; 4; 3; 2; 3
Тяга: 60; 60; 70; 90; 100; 110; 115; 120; 125; 130; 135; 140; 140; 145; 150; 155 - 8; 8; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 4; 3; 3; 3; 2; 2; 1; 1
Набирания: 7х5 @ СТ
Обръщане на гума: 300кг. гума, 15 опита - 5 успешни
Следтренировъчно: една бира, кофичка кисело мляко, 500гр. боб, 200гр. пилешко, 200гр. сирене, 3бр ХL яйца, 50гр. масло
На последния клек на 120 много се наклоних напред и за малко да ме захлупи щангата. Добре, че бях викнал да ме пазят.
Щях и гумата да снимам, но се отказах. Трагедия съм просто. В сряда пак.
Добра тяга - без екипировка (фитили, колан, костюм). Само с магнезий.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.03.10 16:28.
Малеййй, брутално...
След толкова клек, тяга и обръщане, пак добре че си обърнал гумата, а не тя теб. :-P
Ще стане дзвер от теб! :)))
Траш радвам се за теб браво.Сега искам да те питам нещо защото там кадето аз тренирам има трибоици и ми прави впечатление че почиват по 10 миниту просто ми се вижда много.Наистина праваят лежанка с по 180 по една две броики но пак ми се вижда много при вас как е питаи тренера ако ти незнаеш много ми е интаресно това.Просто тренират по много време на ден.Поздрави ;-)
Trashmetal, гледам ти последните тренировки и си мисля, че доскоро те слагах в бройката на слабичките хлапета, които тепърва ще се развиват... :) Страхотен напредък, поздравления! :)
Само се пази от контузия и не прави глупости, другото ще дойде - имаш хъса и ината, за да го постигнеш.
Днес няма да тренирам. Не съм се наспал, понеже станах в 6, а си легнах в 12 и заспах в 2.. Храната ми е малко - два литра мляко и 200гр. форнети. Няма да стане днес просто.
казано от Boby_ на 30.03.10, 07:53:
Trashmetal, гледам ти последните тренировки и си мисля, че доскоро те слагах в бройката на слабичките хлапета, които тепърва ще се развиват... :) Страхотен напредък, поздравления! :)
Само се пази от контузия и не прави глупости, другото ще дойде - имаш хъса и ината, за да го постигнеш.
За едно ще те поправя - прогреса. Миналата година на 76кг. имах 150х2 тяга. А клека ми бе 110х17, 135х1, 145х1 box squat.
Vatman - наистина, не знам защо така. Дори моя престой в залата е от 3 до 5 часа. Дори загрявките само са им по 20 минути. Не знам защо точно почиват по толкова, но на по-младите вдигачи (1995 набор например) треньорите ги карат да почиват по толкова.
e_s_n - залата е на стадион “Славия” в Овча Купел. По-точно в хотел “Шампион” на 100 метра от самия стадион.
п.п. Все виждам познати лица там. Всяка тренировка виждам я познати от училище, които тренират волейбол и футбол, я Иван и Андрей от “Сблъсък”, я някой друг. Там се снимат предаванията по Нова ТВ.
edit: Много окуражаващи коментари, особено на тая страница. Продължавайте да ми галите егото, за да продължавам и аз в същия дух. :lol:
Шегувам се.. Почти.. ;)
edit2: Забравих да кажа, че ще минавам по програмата на тоз батко, който ме тренира.
Лог лифт и фермерска походка веднъж седмично.
Преден и заден клек веднъж седмично.
Гума два пъти седмично.
Лег и тяга веднъж седмично.
Отделно ще вкарам набирания.
Той го прави това всеки ден, аз ще го сгъстя в 3-5 дни, понеже е доста тежко, признавам.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.03.10 10:40.
А правите ли YOKE - хващаш на гърба една цяла конструкция и се разхождаш с нея и още 200-300 кг, много брутално изглежда.
Кобилица? Те да, аз - още не. Засега само 3-4 неща правя.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.03.10 11:45.
Трябват ми пари за колан и нова китара, а във Видин се открехна една работа и за през ваканцията ще мога да изкарам малко пари. Тъй че няма да съм в София и съответно няма да имам възможност да тренирам многобоя, а само щанги. Което е минус, но не фатален. Налага се просто. Ако имах избор нямаше да е тъй, но ето, че нямам. Просто и двете неща са ми спешни а направо ме е срам да товаря майка с още пари да й искам.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.03.10 16:00.
09.04.10
06:46
Как вървят тренировките? Ходиш ли?
П.П.: Опа, сега прочетох какво си писал ;)
Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 09.04.10 06:47.
09.04.10г.:
Клек: 60; 60; 70; 80; 90; 95; 95; 95; 95; 95; 95 - 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5; 5
Лег: 70; 75; 80; 85; 90; 95 - 5; 5; 5; 5; 3; 2
Набирания с тежест
Следтренировъчно: шейк от две кофички кисело мляко, три сурови яйца вътре, 35гр. кафява захар, отделно четири варени яйца.
Около 50гр. протеин и 60-70гр. въглени.
На набиранията нямам представа колко съм правил, но в края не можех дори 3-ка на собствено тегло да направя.
На клек беше... Абе, добре. Средна работа. На лега ми бяха малко сериите, но бях пич и отстъпих уреда на два пъти по-тежките от мен. Те поне тренират наистина. :)
Днеска Владо за стотен път сигурно ми каза, че съм прекалено млад и слаб за многобой. Като му обадих за колебанията си дали да продължа, той рече, че следващите 4 години няма да имам шанса да започна дори. Добре де, слабак съм, разбрах! Впрочем, той е имал 330кг. клек и 345кг. тяга преди години. На моите години е вкарвал DeadMan в джоба си. Абе, пичага. Много ми харесва да тренирам с него.
п.п. Днес се срещнах с veronique. Голям пич и тя. И знаеш ли к’во? Недей ми обяснява повече колко си слаба, защото лег-пресите са ти колкото моите, а тягата ти е 2/3 от моята. ;)
п.п.2 Аа.. Да, вярно - събрах пари за колан. Бабката помогна с парите, затова и се върнах по-рано. Със 100лв. си дойдох. А колкото до престоя във Видин - почти никакви въглехидрати не бях ял, освен козунака в първите дни. Иначе 15-20 яйца, 200-300гр. месо и едно-две пресни млека ми беше яденето на ден. Чат-пат някоя филийка хляб с яйцата на сандвич.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.10 14:48.
Снимка от Видин. 83-84кг. Не знам с точност.
п.п. От хранене само, колко сантиметра може да се увеличи талията на човек. Т.е. колко сантиметра може да бъде разликата между сантиметрите на талията сутрин и вечер? При мен има около 10см. Не ми се вижда нормално. Но пък от друга страна ям доста като количество. От както съм на многобой въглехидратите ми са все под 200, но протеина е все над 200.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.10 15:55.
09.04.10
20:31
10 см ми се вижда много, но явно си е възможно:Д
ти не се отказвай - ако искаш да се занимаваш с това и ти е тръпка - действай. Той Владо явно е директен и откровен, което е супер:) не се отказвай обаче, какви колебания имаш?
аз какво да кажа като моя приятел ми казва “изчакай 10 години и всичко ще стане” хахаха
днес разправях в залата, че съм слаба за горната си част - при краката по-бива:)а лег пресата ако е по-удобна мога и повече да бутна :D сигурна съм, че и ти. как ще правиш клек с щанга на гръб със 120, а пък лег на 140? нещо пак закръгляваш неправилно :)
пп: как да те позная на живо като са ти такива мътни снимките:) :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.04.10 20:32.
Колебанията ми са свързани основно със силата ми, която не е достатъчно да се занимавам сериозно, ако ще да е само за кеф. Отделно състезания няма. Бъдеще няма. Единствено за кефа. С Владко решихме в понеделник да седнем заедно да надраскаме една програма, като тя ще представлява нещо от сорта на това, което досега съм правил - тежко и базово, само че отделно като “добавка”, както го нарече той, ще има и някое друго движение от многобоя.
Не съм се отказал. Не мога да си представя вече да тренирам в друга зала, а докато тренирам в тази, ще правя фермерски походки и прочее. Дори някой от близките уикенди с нашия човек ще ходим до гаражите на градския транспорт, тъй като той има познати там, и ще се дърпат МПС-та. :) Дори поканих Oranje.
иначе за лег-пресите, последно правих 140х5 измъчени. Вярно, че не беше съвсем скоро, но и клека ми не по-силен от тогава.
п.п. Впрочем, пича с теб. Това ли е гаджето ти? Едър тип. :) Сериозна тяга - 170х5, или нещо такова.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.10 20:42.
09.04.10
20:42
ауу дано се засечем, и аз мисля да мина в понеделник:) много ми е мерак да видя какво правите с тая гума. интересни са ми самите движения. аз гледах миналата седмица Владо на лок лифт (с К е нали:D)
може пък по-напред да ти се повиши силата, знае ли човек.желанието си е важно.
да, той е гаджето ми. по принцип има много по-добри постижения ,ама нещо го помръзва в последно време и тренира максимум 4-5 пъти в месеца хахахха:)но е обещал да се стяга
С “Г” се пише. ;)
Иначе ние нямаме конкретен час. Към 15ч. се разбираме. Аз обикновено в три съм там и загрявам докато го чакам, че той има навика да закъснява.
Аа.. Гумите - моята е към 300кг. +/-. А неговата е 430-440кг. Има още една, трета. Тя е доста по-лека. Ще й се пробваш ли? :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.04.10 20:45.
Днеска:
- 150гр. пилешко, 170гр. сирене, 100гр. зеленчуци на фурна
- 6 яйца, 150гр. сирене
- 330гр. пилешко, 150гр. сирене
Ако имаше тренировка, щеше да има и подобаващо следтренировъчно.
Мисля си, протеина ми е много за едно хранене и не би трябвало да се усвои, но ако ям през пет часа, не би ли трябвало да съм във фаза на недохранване и да си се усвои копелето?
11.04.10
06:50
Според мен няма да се усвои.
Количеството протеин, което може да се усвои зависи от самия организъм - варира между 30-40гр, мааксимум 50гр. Знам че може да подобриш усвояването с прием на хранителни ензими.
Носи си храница в кутии :)
Аз на училище нося. Иначе вчера не съм мърдал от нас. Просто ядох когато ми се ядеше и по толкова, колкото ми се искаше. Учудващо за мен, но от месец някъде нямам никакъв глад за въглехидрати.
Ти беше споменал някъде за домашно масло от Женския пазар,може ли по-подробно да обясниш откъде точно мога да си купя?
И извинявай за спама :)
Щом е за инфо - не е спам.
Чешмичката знаеш ли я къде се намира? То тя е само една май. Точно сергиите около нея някъде, една лелка продава. Питай за масло от Търговище.
казано от Thrashmetal на 10.04.10, 21:48:
Мисля си, протеина ми е много за едно хранене и не би трябвало да се усвои, но ако ям през пет часа, не би ли трябвало да съм във фаза на недохранване и да си се усвои копелето?
Според мен е най-добре да пробваш така за известно време без да се филмираш особенно.Ако се чувстваш добре и не губиш кг значи работата става и с 3 яденета. ;)
11.04.10
12:43
Понеже стана на въпрос за усвояването на протеин в едно хранене - ето една статийка от човек, който не е случаен.
http://www.wannabebig.com/diet-and-nutrition/is-there-a-limit-to-how-much-protein-the-body-can-use-in-a-single-meal/
Хората, които следят или са следяли форума на бб.ком, и по-специално секцията с нутришъна ;), го знаят кой е.
Понеже мен много ме мързеше да я чета цялата статия, четох само накрая Conclusion & application.
Т’ва отдавна го знаех, още от Thiboudeau, но дори от него казано, аз подходих скептично. Дори в подписа ми беше. Нещо от сорта на “Според последни проучвания, главната цел на честите хранения е контрол над апетита”, само че на английски. Супер, к’во? :)
А вече друг е въпроса колко от протеина стига до мускулите и колко да пълни гликогенените депа.
п.п. За китки си говорихме в на Oranje дневника и премерих отново моята. 17см. точно. Предмишницата обаче е 30см. и по-голяма не изглежда. :lol:
п.п.2 Оу, забравих да се похваля - пребих си глезена. На футбол днес, вратар бях. За топката нещо паднах и какво направих, как се усуках ли, натиснах ли, та излязох от игра и после едвам се прибрах до нас. В такъв случай утре не знам дали да тренирам изобщо. Нито клек мога, нито тяга, нито на лег ще имам добра стойка, нито преси прав.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.04.10 17:36.
Футбол? Позволил си на най-тъпата спортна игра да ти прецаква тренировките. Внимавай, а и не се занимавай с глупости! :-P
Скорошно възстановяване ти пожелавам.
17.5/33
Е като се събереш с момчетата какво правиш? Играеш волейбол, после футбол, после пиеш бира и си говорите за сливки. :)
казано от С7АЛК3Р на 11.04.10, 17:55:
17.5/33
:P
Мнението беше редактирано от ~ DN на 11.04.10 18:15.
Както винаги ще се пребия като куче, да не мога да ходя чак, а на следващия ден нищо да ми няма. Грам болка не усещам, но бях казал на майка да не ми оставя пари, защото по всяка вероятност нямаше да ходя. А то какво стана..
edit:
Бе я дай яденето да опиша поне. Все някаква дейност да отчета..
- 350гр. пилешко, 100гр. сирене, зехтин, 80гр. типов хляб
- 700млл. шейк от кисело мляко с ягоди и кафява захар
- 400гр. пилешко, 50гр. сирене, 150гр. салата с маруля и краставици
Мнението беше редактирано от ~ DN на 12.04.10 19:47.
14.04.2010г.:
Изключително слаба тренировка и съм си само аз виновен.
А1: Класическа тяга: 5х5 @ 120кг.
Б1: Набирания: 4х5 @ СТ
Б2: Кофички: 4х5 @ СТ
И си тръгнах, прилоша ми.
На тягата бос. По чорапи. Доста лесна, като загрявка за единица, но в същото време адски дискомфортна.
На кофичките отначало трудно, после лесно. На набиранията обратното.
Причината да не съм доволен е, че ядох и няма и час по-късно отидох да тренирам. За малко да повърна там след 300гр. пилешко, 100гр. сирене, 4 яйца, 50гр. зехтин и 50гр. масло и 100гр. хляб. Щях да закъснея за тренировката с Владо, ама на всичкото отгоре той не дойде. Fail от където и да го погледнеш.
She was a backwoods girl, but she sure was realistic
She said, Boy, without a doubt, have to quit your mess and straighten out
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.04.10 13:57.
Хм, според мен, малко си прекалил с храната. Аз бих махнал зехтина и яйцата.
Храната не беше прекалено много. Не и за моята вместимост, все пак имам 90 талия, но просто тренирах почти веднага след това - малко повече от половин час.
Калории поред (без хляб) 340 + 300 + 300 + 426 + 360 = 1 726 ккал. Убеден съм, че са много ;). Аз съм не по-малък от теб и ям поне наполовина на ядене. Пак те съветвам да коригираш, но в крайна сметка ти си знаеш. Успех ;).
От утре, за горната част на тялото съм решил да започна да работя върху повторенията на упражненията със собствено тегло. Т.е. набирания и кофички. Може би раменни преси, но само може би. От гребанията много отдавна съм се отказал - само набирания работят за мен. А отдавна мислех и лега да го разкарам и заменя с кофички с утежение, само че ще го направя без допълнителните тежести. Веднъж станат ли по 20бр. всяко от упражненията в една серия, ще му мисля. Върти ми се нещо из главата. Няма много добри отзиви, но мамка му, ще го направя - клек и мляко, само че без клек, ами с упражнения за горната част.
Може да се счита като възвръщане на старите постижения. Миналото лято бях изкарал 23 набирания в (не кипинг, а чинс) и 17 кофички една серия. Пф, миналото лято ще ми остане в спомените - бил съм машина!