Личният дневник на Endilana

Темата е заключена.
Прескочи до:

Споко бе хора - просто този месец закъснява :)
Имам всички “признаци” Ама него го нема :) хаххаха. Ше дойде - само чака покана

17/04 - много изхвърлена вода
тлъста филия хляб от слънце и луна, масло и сирене, овче прясно мляко
през деня: 3 яйца, салата от домати и краставици, малко кефир, орехово масло
вечерта 3 яйца + масло + малко суджук и заквасена сметана

3 рунда за време:
500 м гребане
21 hang power snatch 25 kg
13 min

Предмишницата пострада

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 18.04.10 08:22.

18.04.10
14:57

Хайде на рейки..... :-)

Той и без рейки си дойде :)

МНого шум за нищо пак.

18/04
400 м бягане
30 клека
400 м бягане
30 хоризонтални набирания
400 м бягане
30 лакти в колене
400 м бягане
30 бърпита с лицева
400 м бягане

храната:
яйца, сирене, кашкавал под различни форми :)

От днес - делоуд.

ЦУни

20.04.10
02:20

Шампион  :) .

Ден 1ви от делоуда.
Физическа актовност почти нула ако не се брой спорадични разходки из магазина и слизания до склада.

храна:
сутринта ябълка и сирене (ебаси комбинацията не знам от къде ми дойде...), кефир
остатък от фритата с праз (вътре има праз, сметана, овче сирене, овчи кашкавал, домати
кисело мляко
бульон от кокали + месо, зелена салата

Чувствам се тежка пак.

Ден 2 от делоуда:

2 яйца + кашкавал
100тина грама пушена сьомга, 3 филийки ръжен Вита, масло
кисело мляко
последното парче фритата (ебаси най-накрая), домат

Днес ще тичам

ден 3

2 яйца + сирене + суджук
2 яйца + салата + кисело мляко
1 яйце + масло
пиле+ прясно овче сирене + салата + кисело мляко

300 метра тичане
5 лицеви
10 клека
15 хоризонтални набирания
30 сек крив лсит на успоредка
5 кръга - има няма 30 мин
Не се изпотих даже

Пак съм в схема.

Да поотупаме праха от този дневник.

Така, след тренорвката в сряда - четвъртък и петък почивка, събота:

Събота, 24.04.2010

Sumo Deadlift High Pull + Burpee
4 rounds
- 5 min, AMRAP:
  * 10 Sumo Deadlift High Pull @ 16kg KB
  * 10 Burpee - chest to ground
- 1 min rest

I: 5 rounds (50 SHDHP + 50B)
II: 4 rounds + 10 SDHP (50 SDHP + 40 B)
III: 4 rounds + 10 SDHP + 2 B (50 SDHP + 42 B)
IV: 5 rounds (50 SHDHP + 50B)

Total: 200SDHP+ 182 B

Адски много ми се трнираше - направо ръцете ме сърбяха. Просто исках да се унищожа. На 2рия кръг вече бях готова да се откажа, което ме озлоби още повече и ме накара да се бутам още по-здраво на следващите 2 рунда. Едва дишах накрая. Лежах си на пода вкъщи и имах чувството, че аха аха и ще припадна.

След 10тина минути се поуспокоих и направих 
sideline v-up x10 на страна
horizontal pickes x10
plank 45 sec
3 rounds
Неделя - силното желание за унищожение продължи. Ходих да тренирам с експерименталната групичка на Ефо. Идеята беше да правим табати, но стадионът беше зает и :
uphill спринтове 30 м + 10 лицеви опори като стигнеш горе х 3
uphill скокове 30 м х 3
катерене по стълби - на всяко стъпало с макс темпо х2
катерене по стълби с подскок на всяко стъпало х 2
катерене по стълби с подскок на 1 крак на всяко стъпало х 2
катерене по стълби с подскок на 1 крак и настрани на всяко стъпало х 2
reptile walk по стълби х 2
гхд коремни - много бавни и концентрирани  3х20 (и ми показаха как се правели истинските гхд ихаааа )
после имаше разни коремни и лицеви по двойки
И за капак една табата клек + лицеви - клековете бях много бърза - 18-20, лицевите ми бяха адски зле. Така и не се натоварих кой знае колко.
И понеже не съм в ред - останах на стадиона:
Стълби:
2 кръга от:
тичане х 2
високо коляно х 2
подскок на всяко стъпало х2
подскок през стъпало х2
подскок макс дължина х 2

2 кръга от:
напад х 2
jump squat На всяко стъпало х 2 ( ей това колко било гадноооо)
reptile walk x 2

още 3х20 коремни като в почивките бързо изкачване на стъпала
За десерт 3х600 м - добро темпо + спринт на последните 20-30 м.

Мда. Общо има няма 2 часа. Всъщност тръгнах си, просто защото си казах - прекаляваш. Иначе ми се искаше още.

Странното е, че нямам кой знае каква мускулна - ок, усещам си мускулите уморени, но не е кой знае какво.

Така - обобщение. КОлкото и да е неприятно усещането от не-трениране, след това тренировките са на 120%. Тоест - трябва да се почива. Да си взема поука! Ще гледам да ги връзвам 3 към 1, и да редувам тренировките по системата на кросфит.
Другото е - зачитам се сериозно в Пол Чек и негата Metabolic Typing Diet. Та значи - аз съм протеиново/мазен тип (тва е ясно на всички). Интересното е, че той препоръчва хранене - 45/35/20 п/в/м, което малко или много съвпада със прокламациите на Бари Сиърс и Зоната, подрепяни от кросфит.  А е и последовател на Уестън Прайс и Сали Фалън, които пък дават насоки относно избора на храни и методът им на приготвяне. Та според него специално моят тип трябва да се храни по малко и начесто - защотото отговорът на тялото към глад е много остър. И това си е наистина така - който ме познава, знае какво става когато прегладнея. Дургото интересно - закуската за моят тип трябва да е най-калоричното хранене - 25% от калориите трябва да ги консумирам сутрин. Мисля да си поръчам оригиналът на книгата и да видим.

ЛР

26.04.10
10:32

Metabolic Typing на Wolcott я имам :)

или е в залата, или е вкъщи. Ако я искаш - давам ти я.

Това обаче поредната схема :)
Няколко страници по-назад в дневника четох други неща :)

поздрави

казано от Лазар Радков на 26.04.10, 10:32:

Metabolic Typing на Wolcott я имам :)

или е в залата, или е вкъщи. Ако я искаш - давам ти я.

Това обаче поредната схема :)
Няколко страници по-назад в дневника четох други неща :)

поздрави

Ммм просто ми е интересно да я прочета - едва ли ще тръгна да смятам точно съотношение и %. ЧОвек се учи докато е жив.
В случая мисля, че мога да променя (съзнателно) някои аспекти в храненето, които да доведат до по-добър feedback.

И да схема е. Ама то и аз пак съм в схема.

26.04.10
10:50

Интересно, скоро и аз чух за metabolic typing и според този тест съм протеинов тип
http://www.naturalhealthyellowpages.com/metabolic/self_test.html

Видях го в този блог - http://chaosandpain.blogspot.com . Няма такъв изрУд като Джейми :-) отрича претренирането и се гаври с Риптоу и особено Менцер. Храната му е 3-5 дни кето, въглехидратни ротации от време на време и 3 часови периоди със здраво чийт. Общо взето интересни неща, от които мисля да взаимствам по нещо.

Хайде да попиша малко какви ги върша.

Понеделник - гимнастики с Данчо:
кълбета с подскок х 10
катерене по въже х 5
лицеви на ремъци х 10
хоризонтални лицеви х 5
хоризонтални клекове х 10
обратни коремни от вис х 5
5 кръга

Вторник - почивка

Сряда - M
Tabata Sprints 16 min

Накрая си беше табата бягане - след 10тата минута никой и нищо не можеше да ме накара да спринтирам. Ужасно натоварване ако си даваш зор. За съжаление бях с най-некадърния възможен секундант, та някой интервали ги объркахме, но като цяло....абе гадно, заболя ме всичко.
После малко коремни изометрии

Четвъртък WG
KB swing 32 kg x 10
push-up x 10
5 rounds for time
10:45
лицевите много ме забавиха. Първото кръгче си ги направих 10 наведнъж, след това обаче....
После малко обратни коремни, планкове и янди

Петък МWG
Row 500 m
Dumbell thrusters x 10 (10 kg)
Knee to elbow х 15
20 мин AMRAP
5 rounds

после малко Floor wipers, планкове на топка

Тука пък предмишниците ми умряха на knee to elbow се изпусках. Изпотих се като прасе.
Нямам никакво време за готвене - ям яйца, масло, домашно козе сирене, кисело мляко и пилешко от време на време..... хапвам и по 1 филийка ръжен Слънце и Луна сутрин и ми се отразява супер. Сутрин ми е най-силното хранене, вечер най-слабото. Пак почнах схемата по малко и на често  - понякога ги докарвам до 6 хранения на ден. И ми е екстра. Поне засега. Чувствам се доста по лека и изчистена.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 01.05.10 04:22.

.

Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 01.05.10 04:21.

Събота 28.04: техника на бягане и ОФП - лесно лесно
Неделя 29.04 с Ефо на стадион Раковски - стълби,подскоци, набирания и какво ли още не, накрая 3 рунда 10 бърпита с лицева 50 м спринт. Убих всички мацки - много бях бърза.
Понеделник почивка

Вторник G
бътърфлай кипове - 10х3 - нарочно по 3 - първите 3 са ми най-експлозивни и брадата минава на равнището на лоста. Техника му е мамата. Ама задобрявам
кофички 5х5 - а тука съм злеееее
накрая табата бърпи+клек 8 мин.

Сряда WM
Slavko’s evil mind
5 rounds for time:
300 m run
10 1-arm KB snatch (left+right=1 rep)
10 2 arm 2KB hang power clean
10 2 arm 2KB thrusters
16 kg KB
23:40
Тръстърите... много зле. Ама много! Последната серия тръстърите ми приличаха по-скоро на преден клек и военна преса.  И накрая няма такова изнемощяло бягане. Голям смях.

Четвъртък GWM
10 butterfly kippin pull-ups
20 push-ups
30 knees to elbow
40 rainbow swings 1 pood KB
50 1 arm sumo DLHP 1 pood KB (лява+дясна=1)
800 m run
14:45 min :)
20 лицеви след 10 кипа си ...е... мамата. Убих се с този комплекс днес.

Храната ми е .... знам ли.... нетипична за мен. В период на “не ми се яде свинско” съм. Както и “не ми се готви”. Градивната ми енергия отива другаде - служебно съм страшно заета. И я карам на яйца, кефир и домашно кисело мляко пилешко месо и риба.... Сестра ми даже ме пита дали не ставам билдър хахаха. Дори не знам дали си доставям достатъчно енергия - лошото е, че започнах да пренебрегвам сигналите за глад тъй като моментно имам да върша сто неща и яденето е последната дупка на кавала. Което е СУПЕР глупаво И деца, моля не правете това.

Харесва ми да имам структура в тренировките. Утре  ще почивам. Ето ви и една снимка от преди 2-3 седмици. Кефя се на релефа.

ъ... СТРАННА РАБОТА - ПИША И ПОСТОВЕТЕ НЕ ИЗЛИЗАТ.....

2 дни почивка с много пренасянена мебели и носене на кашони.

Днес тренировка на Раковски- чукове пудовки и тем подобни.

Най добрите моменти:
удряне на гума с 8 кг чук
бягане с 16 кила пудовка овърхед
бягане с 25 килограмова топка пълна с вода в скута
носене на 100 килограмов чивек на гръб.

Почвам ето това:
http://whole9life.com/2009/07/the-w30/

Кляка ми се,

09.05.10
16:46

казано от Венцеслава Атилова на 09.05.10, 15:53:

Почвам ето това:

Това пък какво е? Че ти и сега се храниш изчистено?!

П.П. Оп, демек няма да ядеш нищо млечно, дори и масло?

Мнението беше редактирано от maria на 09.05.10 16:47.

казано от Мария Никифорова на 09.05.10, 16:46:

казано от Венцеслава Атилова на 09.05.10, 15:53:

Почвам ето това:

Това пък какво е? Че ти и сега се храниш изчистено?!

ахъм :) А това е - ами прочети го де. Най-голямата разлика е, че няма да има млечни и сол. :) 30 day of paleo nutrition challenge…. кросфитърски истории

09.05.10
16:58

Видяла жабата, че подковават коня и решила и тя (нещо такова беше поговорката). Прочетох линка.

Айде и аз почвам. 30 дена без млечни и т.н. Предизвикателство  ;) . А и има някаква логика. И без друго прекалявам с това мляко и извара.

Екстра.

Мнението беше редактирано от maria на 09.05.10 17:00.

казано от Мария Никифорова на 09.05.10, 16:58:

Видяла жабата, че подковават коня и решила и тя (нещо такова беше поговорката). Прочетох линка.

Айде и аз почвам. 30 дена без млечни и т.н. Предизвикателство  ;) . А и има някаква логика. И без друго прекалявам с това мляко и извара.

Екстра.

а така :) Ха сега да видим кой му е по-голяма .....  волята :)

Хаха някакви изисквания имаш ли? Че ежедневно писане на храната не ми е много по силите и желанията, ама ако си казала ще пишем....

09.05.10
17:23

Не бе, да не сме деца  :) .
Доверие, воля и подкрепа, друго не трябва.

Мнението беше редактирано от maria на 09.05.10 17:25.

Добре - днес отчитам ден 1 тогава.

Ето ви и един примерен ден:

сутринта 3 яйца с кокосова мазнина и гъби шитаке, половин домат
обед пилешки гърди с много подправки, зелена салта домат и маслини
следобед малко агнешко месо, краставица и 1 ябълка
вечеря пилешко бутче броколи и карфиол зелена салата

.... лесно

13.05.10
16:51

Здравей, Венци :) ти си ми като идол, с огромен интерес прегледах 122-те страници на дневника ти (y)
Въздействаш ми надъхващо!

13.05.10
18:04

а на мен ми действаш смазващо...:)))

о Либра :) мерси :) Не мога да повярвам, че някой е прочел  целият дневник с всичките му перипетии. Май няма да е лошо да си пусна нов. Като стигна 200 страници тогава :)

Славко - хм смазващо викаш.... а това хубаво или лошо е?

Понеделник W
CFT
Crossfit Total: 240 kg (533 Lbs)
Back sq: 95 kg (211 lbs)
Shoulder press: 35 kg (78 lbs)
Deadlift: 110 kg (245 lbs)

Вторник GM
100 напада
500 метра бягане по пресечен терен в гората и по нагорнище
21 бърпита
пак 500 м бягане
15 бърпита
500 м бягане
9 бърпита
500 м бягане

Искаше ми се да направя и още 100 напада ама заваля яко порой и трябваше да се прибирам на бегом

Сряда WMG
скок на кубче ок 50 см х 10
Тръстър 30 кг х 5
knee to elbow х10
АМРАП 20 мин - 15 рунда

Днес почивам. Мускулна на раменете и трапеца.

Мария, не знам на теб как ти се отразява Палео-то, но аз осъзнах колко съм била пристрастена към кафето и млечните.... понеделник и вторник бях като парцал. Да не говорим, че ям през има няма 3-4 часа.
Открих обаче няколко много вкусни неща: 1. кокосово мляко, 2.  манго, 3. авокадо :) МММ :)

14.05.10
06:06

дали е добре не знам още...ще си проличи...а ти къде ги намираш тия пресечени терени бре лельо..:)))

14.05.10
08:59

казано от Венцеслава Атилова на 13.05.10, 19:46:

Crossfit Total: 240 kg (533 Lbs)
Back sq: 95 kg (211 lbs)
Shoulder press: 35 kg (78 lbs)
Deadlift: 110 kg (245 lbs)

Tва постиженията ли са ти? Ако да искам и аз такъв зоб :lol:

14.05.10
10:58

казано от Венцеслава Атилова на 13.05.10, 19:46:

но аз осъзнах колко съм била пристрастена към кафето и млечните.... понеделник и вторник бях като парцал. Да не говорим, че ям през има няма 3-4 часа.
Открих обаче няколко много вкусни неща: 1. кокосово мляко, 2.  манго, 3. авокадо :) МММ :)

венци, ти и кафето ли спря?
по принцип си има “абстиненция” като го спреш :)
мисля да я пробвам и аз тази схема на хранене скоро и ще ми е интересно  как ще ти се отрази.

Лелиното - това е предимството да живееш в Младост :) имаш гора и поляна наблизо :)

Фани - да и кафето спрях, и да усетих много ясно абстиненцията. И да - ужасно е :)

Евала, машино:)
Направо ме депресираш с този клек. Браво:)
И поздравления за кафето - едно време и аз пиех по 3-4, та дори и 7. От 3 години не пия, с изключение на един период от година, в който пиех 3в1 с мляко. Даже сега намалих и млякото с какао. Чудесно е.

Този клек и аз не го очаквах  - утешителна награда за ужасната тяга ....

Ето как се носи сто килограмов човек

Потник на Леброн Джеймс :)... купи си на Браянт !

Петък 14.05
скачане на въже интервално през 30 сек - 20 мин. ОПити за double unders

Събота 15.05
Clean and Jerk x 5 30 kg
knee to elbow x 5
AMRAP 10 min - 8 rounds

последвано от
OHSQ x 10 20 kg
push ups x 10
5 rounds for time - 5:35 min

последвано от
10 мин uphill run

Неделя 16.05
кръгова тренировка на раковски:
20:10 интервално от:

OHSQ 15 kg plate
side plank - left
side plank - right
ball slams 6 kg ball
sledge hammer - 5 kg hammer
band-resisted jumping luges
band resisted high knees
pushups
jumprope
tire drag
sumo dl high pull 24 kg KB
box jump
plank to pushup
KB swing to vertical
burpee - chest to ground
3 rounds

Понеделник 27ти почивка

18ти:
5 рунда за време
5 набирания
10 лицеви
20 GHD коремни
30 клека
12 мин

19ти:
DL + Burpees na 90 кила за 09:22

20ти:
600 m run
25 OHSQ 25 kg
105 single jumpropes
20 push press 25 kg
35 pushups
20 thrusters 25 kg
600 m run
15:33

22.05.10
12:16

Венци, как е без млечните? Свикна ли вече?

Мнението беше редактирано от S_L на 22.05.10 16:51.

Без млечните е супер.

Не знам дали на вас ви се е случвало - сутрин като станете коремът да ви е супер плосък и прибран, а към края на деня да изглежда по съвсем различен начин - подут. Аз бях така цял живот и си мислех, че това си нормално - сутрин на празен стомах да е едно, а вечер след хапване (не говорим за обилно ядене) да е друго. Мдааааа - всъщност не е.
Сега забелязвам, че коремът ми и вечер си седи плосък. Поразрових се малко из нета и се оказа, че това било признак на лека лактозна нетолерантност. Не знам дали ще ги върна обратно в менюто си, след края на експеримента.

Та така - без млечни е супер, проблемът е, че съм доста ограничена откъм избор на храна ако съм забравила да си приготвя от вкъщи.....

22.05.10
16:55

казано от Венцеслава Атилова на 22.05.10, 13:47:

Без млечните е супер.

Не знам дали на вас ви се е случвало - сутрин като станете коремът да ви е супер плосък и прибран, а към края на деня да изглежда по съвсем различен начин - подут. Аз бях така цял живот и си мислех, че това си нормално - сутрин на празен стомах да е едно, а вечер след хапване (не говорим за обилно ядене) да е друго. Мдааааа - всъщност не е.
Сега забелязвам, че коремът ми и вечер си седи плосък. Поразрових се малко из нета и се оказа, че това било признак на лека лактозна нетолерантност. Не знам дали ще ги върна обратно в менюто си, след края на експеримента.

Та така - без млечни е супер, проблемът е, че съм доста ограничена откъм избор на храна ако съм забравила да си приготвя от вкъщи.....

Може би наистина имаш такава непоносимост, а относно корема - в статията която си публикувала попаднах на това изказване доколкото успях да се оправя с превода. Аз мисля, че нямам проблем с млечните и не се подувам и наистина не мога да си представя да ги спра, но ето ти се справяш, така че не е невъзможно, ако човек го реши. Ти не хапваш мляко, сирене, масло? Какво още си орязала?

EN

22.05.10
17:26

Относно Лактозната интолерантност само бих желала да се ключа (поне едно нещо от което и аз да разбирам :P ) . Аз страдам в малък процент от нея ( т.е. тялото ми произвежда малко но не достатъчно лактаза ) и теста се прави бързо .Отиди и си направи :) ако наистина имаш ...има мн неща които няма да можеш повече да консумираш без спциални ( но напълно безвредни ) хапчета които се състоят от съответният ензим. При мен проблем ми прави само прясното мляко ... с киселото го няма :)

22.05.10
21:20

Интересен блог! : )

казано от Ena на 22.05.10, 17:26:

Относно Лактозната интолерантност само бих желала да се ключа (поне едно нещо от което и аз да разбирам :P ) . Аз страдам в малък процент от нея ( т.е. тялото ми произвежда малко но не достатъчно лактаза ) и теста се прави бързо .Отиди и си направи :) ако наистина имаш ...има мн неща които няма да можеш повече да консумираш без спциални ( но напълно безвредни ) хапчета които се състоят от съответният ензим. При мен проблем ми прави само прясното мляко ... с киселото го няма :)

Как и къде може да се направи такъв тест? :)

23.05.10
09:20

Венци, не се вкарвай във филми. Това може да не е лактозна непоносимост. Както казваш всичко е в главата. Аз също не съм на ти с млечните, обаче според мен проблема е в самите млечни и в комбинацията им с друга храна.  Не е в теб проблема. Я пробвай да ядеш само домашно мляко или сирене с домат наример, пък да видим дали ще се подуваш. Естествено,че като изадеш салата, свинска вратна, малко кашкавал и сирене за мезе и някви други зеленчуци примерно и ще се подуеш. Излишно се лишаваш от неща, които обичаш, ще се нат”вариш психически

Дива - аз ядях само домашно мляко - киселото сама си го квасех, накрая дори отрих и източник на домашно козе сирене. Като количество храната ми си е същата, да не кажа дори, че сега хапвам повече като обем, защото са по-нискокалорични храни. Чувствам се по-добре. Факт. Корема не ми е подут. Факт. Дали е от главата или от краката не знам - но виждам и усещам разликата.

СЛ - другото което не ям:

1. зърнени от какъвто и да било вид
2. нишестяни зеленчуци
3. варива
4. изкуствени подсладители (вкл. стевия)
5. кафе
6. преработено месо като колбаси, шунки, филета и тн
7. сокове и тн напитки

Ето днес например менюто ми е следното:
2 бъркани яйца с гъби и зелен лук сготвени с кокосова мазнина
1 жълта ябълка
Пилешко с кокосово мляко, гарам масала + салата от пресен спанак, домати, краставици, авокадо и орехи
2 варени яйца 1/4 авокадо 1 домат
и вечерятя ще е: пилешки бутчета с доматен сос, аспержи и някаква салата пак
Та както виждате гладна не стоя :)

Тъй, тренировъчно: петък и събота почивка

неделя
5х5 клек на 70 кг
3х10 лицеви - последните с много широко разположени длани

днес:
набиране подхват 3х3

бягане 300 м
50 клека
6 рунда за време - 16:23 мин.
Челни стойки и разтяжки вкъщи.

Болят ме краката

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1