Креатин – всичко за него (актуализирана на 15.07.2016)

Прескочи до:

14.06.10
19:34

E защо не си купи креатин на прах ами капсули :?

14.06.10
19:59

Не намерих такъв на прах.

И все още въпроса ми си остава - пречи ли, че отварям капсите и пия само прахчето?

Мнението беше редактирано от Beasta на 14.06.10 20:00.

14.06.10
20:10

..Та някой може ли да ми отговори на въпроса споменат по горе ?

14.06.10
20:17

Пий ги целите, кой знае може в капсите да помагат нещо за транспорта на креатина.

15.06.10
04:27

Aбе, тези капси не могат ли да се дъвчат, пробвай да ги сложиш в някой сандвич нещо и ги сдъвчи без да ги гълташ направо.

oliver: на кутийката на етил естера не пише ли кога може да се използва, както пише по протеинете (може да се използва и при физически натоварвания), не съм наясно дали креатин може да се пие по този начин, но виж на опаковката или в интернет предназначението му :)

Мнението беше редактирано от Exodus на 15.06.10 04:30.

15.06.10
11:38

Чел съм из интернет, но не мога да намеря точно това което питам. Моля някой, който е запознав повече и може да отговори да го направи :)

Мнението беше редактирано от oliver на 15.06.10 12:06.

19.06.10
21:00

При употребана на Ethyl Ester и  Kre-Alkalyn пак ли трябва да се консумира голямо количество течности ? Обмислям да си взема на All american Kre-alkalyn efx или CEE primaforce и ако трябва да се пие повече от 1,5 л вода на ден просто физически не съм способен. 1,5 с насилване пия иначе обикновено по 1-2 чаши за деня и отделно айряни и 1 студен чай. Също така до колкото прочетох доста от хората се ориентират към 1 от тези креатини, ако бъркам нещо поправете ме ? Ако има по-добри варианти на бг пазара ,независимо от цената, споменете ги ;)

Мнението беше редактирано от StressBall на 19.06.10 21:01.

казано от StressBall на 19.06.10, 21:00:

При употребана на Ethyl Ester и  Kre-Alkalyn пак ли трябва да се консумира голямо количество течности ? Обмислям да си взема на All american Kre-alkalyn efx или CEE primaforce и ако трябва да се пие повече от 1,5 л вода на ден просто физически не съм способен. 1,5 с насилване пия иначе обикновено по 1-2 чаши за деня и отделно айряни и 1 студен чай. Също така до колкото прочетох доста от хората се ориентират към 1 от тези креатини, ако бъркам нещо поправете ме ? Ако има по-добри варианти на бг пазара ,независимо от цената, споменете ги ;)

Ми и аз мислех много, но реших да взема Scitec Attack ... Креатинова матрица, която не изисква голям прием на вода :)

19.06.10
22:08

Не мисля, че за Kre-Alkalyn ти трябва повече от чашка вода.И все пак няма да е зле да е с над 300-400 мл :)

19.06.10
22:30

казано от Калоян Цонев на 19.06.10, 21:04:

Ми и аз мислех много, но реших да взема Scitec Attack ... Креатинова матрица, която не изисква голям прием на вода :)

Как да не изисква като има и монохидрат в нея?

20.06.10
08:31

Естествено , че се изисква при това не 1,5л. а поне 3л. вода за целия ден. Студените чайове и айряните не влизат в това число... С 1-2 чаши аз не знам въобще как тренираш. Като почнеш да пиеш повече вода , гледай да е постепенно , а НЕ от 1 чаша за деня директно на 3л.

20.06.10
16:02

Тъй като виждам противоречиви мнения, моето мнение е, че поради голямото задържане на вода при монохидрата има риск от обезводняване и за това се пият поне 3л вода. Добре ама рекламата на кре - алкалина казва, че проблема със задържането го няма следователно МОЖЕ БИ не е необходимо чак толкова много вода да се пие, но имайки предвид, че говорим за кретин не би било добра идея да се пие по-малко от 1,5л????

казано от Beasta на 14.06.10, 19:59:

Не намерих такъв на прах.

И все още въпроса ми си остава - пречи ли, че отварям капсите

Да пречи. Идеята е прахчето да остане по-резистивно в стомаха и при навлизането в червата да се освои, пък и да не дразни стомаха, ако приемаш на гладно. Не случайно голяма част от антибиотиците са в капсули а не като витамин це-то.По този начин и предпазваме смесването на креатина с водата и предотвратяваме образуването на вредния креатинин. За мен това е логичното обяснение на приложението на касулата....

Мнението беше редактирано от StressBall на 20.06.10 16:11.

20.06.10
18:12

Някой ще ми отговори ли все пак :?

20.06.10
19:01

казано от oliver на 20.06.10, 18:12:

Някой ще ми отговори ли все пак :?

Може да ти помогне за издръжливост, но за каквато и да било маса без храна не може да става дума. А като гледам как си поставил въпроса ме съмнява да имаш какъвто и да било хранителен режим.

20.06.10
19:15

Така е, ям каквото ми се яде. Значи за издражливост помага и без режим ? А някакви странични ефекти ?

20.06.10
19:18

Леле искаш да качваш - Ям каквото ми се яде. Стига толкова си питал тогава. Прочети малко сайта. Има доста странични ефекти креатина но зависи какъв е.

20.06.10
20:27

Специално за алкалина пише че няма страничните ефекти на креатина. Аз го прием и нито съм подпухнал нито вода съм задържал. Приятел също го приема от мнооого време не е споменавал да има проблеми и го препоръчва. Не виждам смисъл да се ползват другите креатини при положение че алкалина се приема в много по-малки дози, усвоява се много по-добре и няма странични ефекти.

21.06.10
11:33

казано от StressBall на 20.06.10, 16:02:

Тъй като виждам противоречиви мнения, моето мнение е, че поради голямото задържане на вода при монохидрата има риск от обезводняване и за това се пият поне 3л вода. Добре ама рекламата на кре - алкалина казва, че проблема със задържането го няма следователно МОЖЕ БИ не е необходимо чак толкова много вода да се пие, но имайки предвид, че говорим за кретин не би било добра идея да се пие по-малко от 1,5л???

Според мене 3л. вода на ден са нужни само при положение , че тренираш , а пък по-малко от 1,5л. плюс трениране и креатин... Не знам. Ти защо всъщност не искаш да пиеш толкова вода ? А за рекаламата , може да не задържа вода наистина , ама когато си купиш продукта на кутията вероятно пише (както на другите креатини),че трябва да се пие поне 3л. вода.

21.06.10
12:14

3 литра на ден е абсолютния минимум дори за нетрениращ човек, който НЕ приема креатин.

21.06.10
13:00

Нече избягвам консумацията на вода,но просто нито съм жаден нито ми е прятно да се наливам. Да не говорим, че кенефа ще му стана абонат :)
Другото което ме притеснява е, че прекомерната употреба на минерална вода предразполага към кристализация на урината в следствие на което образуване на камъни в бъбреците, а чешмяната ни вода пък е отвратителна (искърска) и хлор ... НО щом е толкова препоръчително ще се напрегна малко !!!

23.06.10
14:37

Пичове, насочил съм се към Green MAGnitude, но взимам креатин за първи път и ми казаха, че лятото не е най-подходящият сезон за тази добавка. Какво мислите, подходящ ли е креатинът за лятото?

23.06.10
14:43

казано от deqn_r на 23.06.10, 14:37:

Пичове, насочил съм се към Green MAGnitude, но взимам креатин за първи път и ми казаха, че лятото не е най-подходящият сезон за тази добавка. Какво мислите, подходящ ли е креатинът за лятото?

Винаги е подходящ ;)

23.06.10
15:39

Мерси за бързия отговор!

Аз си взех Kre-Alkany X на Сайтек и след като го свърша, ще напиша резултатите :) Но дали ще има по-голям ефект, ако добавя хранителна програма с понижен размер въглехидрати, като се има в предвид, че целта ми е орелефяване !?

23.06.10
16:59

От креатина релефен няма да станеш, по-скоро очаквай повече сила и издръжливост. Другото зависи от хранителния ти режим, но при всички положения този креатин не пречи на чистенето.

27.06.10
12:32

Някой запознат ли е какъв е препоръчителния период за почивка след 1 опаковка кре-алкалин (all american efx) ?

Мнението беше редактирано от mantodeus на 27.06.10 12:33.

27.06.10
12:40

казано от mantodeus на 27.06.10, 12:32:

Някой запознат ли е какъв е препоръчителния период за почивка след 1 опаковка кре-алкалин (all american efx) ?

Тъй като няма ефектите на монохидрата като задръжка на вода, не пишат период за почивка, т.е. уж може целогодишно да пиеш, но нищо не ти пречи да почиваш за известно време.

27.06.10
13:31

Няма креатин, който може да се пие без почивка. Просто какъвто и тип креатин да е той се натрупва в тялото, и след месец и половина - два, просто няма смисъл да се пие колкото и безвреден да е. Ако mantodeus пита за опаковката от 120 капсули изпиваш я цялата, после почиваш поне месец.

27.06.10
19:42

Мерси за отговорите - попринцип бях подготвен да направя пауза от 1-2 месеца,но се чудех дали алкалина няма някакви специфични изисквания в това отношение.

До колкото знам само при монохидрата се прави почивка...

28.06.10
08:12

казано от Калоян Цонев на 27.06.10, 20:17:

До колкото знам само при монохидрата се прави почивка...

Значи много знаеш, прочети отново темата!

28.06.10
08:15

казано от princo на 27.06.10, 13:31:

Няма креатин, който може да се пие без почивка. Просто какъвто и тип креатин да е той се натрупва в тялото, и след месец и половина - два, просто няма смисъл да се пие колкото и безвреден да е. Ако mantodeus пита за опаковката от 120 капсули изпиваш я цялата, после почиваш поне месец.

x2
Точно така е, както @princo казва. Почивка си трябва.

28.06.10
19:41

А по принцип, какви са лошите страни примерно да вземаш кре-алкалин без почивка, освен че го ‘абиш :) Смисъл опасно ли е и по какъв начин.

28.06.10
19:45

Не знам точно, но ако мога да ти дам пример с л-карнитина.След 3-4 седмици е необходимо да се прави почивка известно време, защото няма почти ефект от него - на празно си хвърляш кинтите (това е само за карнитина)

28.06.10
19:56

А нещо изследвания за канцерогенност при по-големи дози/дълъг прием без почивка, или е напълно отхвърлена такава вреда на креатина ?

28.06.10
20:04

Натоварват се значително бъбреците от образувалия се креатинин.

29.06.10
12:33

пичове, пристигна ми Green MAGnitude-a и на опаковката пише, че трябва да пия 1-2 галона вода на ден, което ми се струва адски много ... :D към 3 литра достатъчни ли са според вас?

07.07.10
10:24

Не съм гледал по назад в темата, за което моля да бъда извинен. Въпроса ми е за CEE на мега про. В магазина на сила ми казаха 4 преди тренировка, 4 след тренировка, както и 4 в нетренировъчен ден. Навсякъде в нета обаче (както и на опаковката) пише по 3 капсули 2 пъти дневно и смятам точно така да ги пия. Обаче в нетренировъчен ден по колко да пия, 3 или 2х3 :?

12.07.10
18:00

Здравейте хора :) Искам да попитам ... какви са ви отзивите за продуктите на Нутренд /става въпрос за креатин и глутамин/

Мнението беше редактирано от realboy1912 на 12.07.10 19:11.

06.08.10
10:25

Как да пия Етил Естер-ът в почивните дни. Пише, че в тренировъчните по 3гр преди и след тренировка, но нищо не пише за почивните.
И след 1 месец прием на естера, почивка от месец достатъчна ли е?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1