Дневникът на V :]

Прескочи до:
ВН

25.08.10
12:02

Нищо от това дето е изяла вчера, не й е качило инсулина чак толкова че да е отговорно за тези 3 кг, даже да се е хранила така цяла седмица. Кантарът е ясен, кажи как стоят нещата с подкожните мазнини в % от общото тегло, защото ако се окаже че са същите или че са паднали, при +3 кг е ясен знак че задържаш вода. Натриева сол има в свинското и в ядките, особено ако са били солено печени. Някои от симптомите на ПМС също са задържане на вода, нищо чудно скоро да ти дойде.

25.08.10
12:39

Да Владимир, прав си...няма от какво да и се дига допълнително инсулина и да складира още и още мазнини...

Но дори и да не яде нищо което да и го завишава допълнително....ако в момента и е завишен, без лекарства или други хомеопатични препарати, няма да го смъкне току така..
Рони искрено се надявам септември като направиш изследванията нещата да не се окажат толкова зле и да е въпрос на кратък период от време, за да се нормализира всичко при теб...

Аз високия инсулин се опитвам с хром да го боря, за да не се налагат лекарства, но за момента не се получава..

ВН

25.08.10
13:14

Либра, като всеки протеин и инсулинът има полуживот т.е. време, след което започва да се разпада и тялото ти го изкарва от системата през протеазомите. Нещо обаче, трябва да стимулира нов синтез. Освен глюкоза, стимулатори за синтез тук могат да бъдат някои аминокиселини и пептиди при храносмилане, но не вярвам случаят да е такъв. Предлагам да почакаме и да видим изследванията.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 25.08.10 13:16.

25.08.10
15:09

казано от libra на 25.08.10, 12:39:

Аз високия инсулин се опитвам с хром да го боря, за да не се налагат лекарства, но за момента не се получава..

Опитай и с канела минимум 2 чаени лъжички на ден в малко кисело мляко.

За съжаление % мазнини не само си е същия, но и се е увеличил. Това мога със сигурност да го твърдя, дори и без калипер. От предните замервания помня горе долу кожните си гънки, сега определено захващам повече, пък и го усещам. Не е само вода. Нямам идея как ми е инсулинът. Всъщност за първи път ще ми правят подобно изследване.

вчера 4х3 същите тежести като от вторник, ръце, гръб, суингове
+ 2 сухи

днес изхвърляне, тласкане 25/30
преден клек 40
мечка
лег 30
малки тежести, но пък съм доволна - не се помотвах и стана доста компактно

Ето така искам да изглеждам :)

Jen Rish

27.08.10
21:12

Еб*ти прасеца :D Той даже е по-голям от бедрата.. :)_

fire.is.my.nature

27.08.10
22:35

Еми Верче ти не си далеч от тази визия според мен . Не знам какви са й мерките на тази мацка ,но може би само няколко % БФ ви делят ;)

С тази разлика, че това е нелека задача за мен :) :)

Отивам на мореееееееееее
..за 3 дни:)
Бях се отчаяла и мислех, че няма да го видя тази година

Ето още малко и спирам

28.08.10
05:41

Мацката е яка...определено...
Странно ми е това, че има мнг релеф по краката, и не толкова много в горната част на тялото. Обикновено при жените е обратно... Не зная как се постига това....
Ви, наистина не си мнг далеч от визията на тази дама, така че спри да се косиш и тормозиш....

28.08.10
05:50

V и аз мисля че имате сходни фигури с дамата. Тя вероятно е постигнала релефа не съвсем натурално, тъй че не я идеализирай толкова. Всъщност даже се е оляла (grin)

28.08.10
06:04

казано от diva 97 на 28.08.10, 05:50:

..... . Всъщност даже се е оляла (grin)

Определено се е оляла ! V , недей да я идеализираш , сигурен съм , че можеш да изглеждаш доста по-добре от нея :)

Да, на теория мога, но на практика.. :)

Морето! Хубаво си е, дори и за 3 дни. Починах си доволно - на плажа слушах вълните и четях “Птиците умират сами”, забравях за много други неща :)
Носех си въже и смятах да бъде доста физически активен престоят ми, но друго излезе - въжето не го извадих, направих един крос и поплувах повечко в същия ден.
Мислех, че няма да го видя морето, но трябва да съм благодарна и за това:)
Едната сутрин гледахме изгрева (тогава и правих кроса, докато изгрява слънцето). Жестоко е. Природата си е най-добрият художник и задминава определено способностите на моята четка:))))))

Доста дни се събраха без щанги, ще ми дърпат ушите вече:) утре съм на линия.
Днес 2 сухи.

Изследвания
В петък съм на контролен преглед и с нетърпение чакам коментара на доктора. Чудно ми е къде е причината ми за СПКЯ и останалите неща, тъй като на пръв поглед резултатите изглеждат добре. Почти всичко в норма.

Вписвам си ги в дневника, да си ги имам. В скоби са референтните граници.

Prolactin 363.1 (73.0-850.0)
Testosteron 0.377 (0.06-0.82)
DHEA-S 339.5 (148-407)  (Това е този хормон, за който писах, че дъщерята на моя колежка е имала завишени стойности и от там проблемите с тегло и цикъл. Ама при мен макар и доста над минималната граница, изглежда ОК)
Androstendion 1.44 (0.3-3.50)
17-alpha OH progesteron 0.89 (0.2-1.3)

Глюкоза
0 мин. - 4.6 (3.5-6.1)
60мин. - 4.4
120мин - 3.6 (3.5-7.8)

Инсулин
0мин 1.95 (3.0-17.0) (Тук не съм в норма)
60мин 42.04
120мин 3.72 (3.0-17.0)

Въпросът:
До каква степен посочените референтни граници са валидни за всички организми? Трябва ли да се притеснявам, че инсулинът ми е по-нисък от долната граница? Или това е в следствие от храната, която приемам?
Щом хормоните са ОК, къде да се търси проблемът за СПКЯ..
Чакам петък с нетърпение!

01.09.10
18:44

Рони, кога ще си пускаш изследвания и на Прогестерона?

Това, че са в референтните граници не значи, че всичко е ок. Гледа се и самото съотношение, но това само лекар може да ти го разчете. Пролактина ти е леко нисък, нищо, че си в границите. Хубавото е, че тестостероа ти е ок.

Развиваш инсулинова резистентност, за това са ти такива стойностите на инсулина....Welcome to my club…unfortunately :(
Такива бяха моите стойности при последните ми изслевания...
0мин 2,13 (реф.ст 3,0-17)
120мин 56,80 (реф.ст 3,0-17)

01.09.10
18:58

казано от veronique на 27.08.10, 21:02:

Ето така искам да изглеждам :)

Jen Rish

Тази “мадама” има крака досущ като моите... Не че искам да се заяждам с някого, но не мога да разбера каква е тази мания обхванала половината от жените потребители на бб-тийм  да изглеждат като мъже.

Не ми е известно за такава мания :)
Моите наблюдения са, че жените тук искат да са изчистени и да имат повече мускулна маса, но далеч от това да изглеждат “мъжки” според подобни разбирания.

Ако това са мъжки крака за теб, да аз имам мъжки крака и искам още по-мъжки крака ХАХАХА
И аз не се заяждам , просто хора и желания много, за това е интересно и разнообразно: )

01.09.10
19:12

И така като я заглеждам по внимателно тази от снимките и ми се струва, че тея крака не ги е направила само с тежък клек и хранителен режим. Сигурно освен с повишената мускулна маса се е сдобила и с чаровен басов глас благодарение на стероидите...

fire.is.my.nature

01.09.10
19:18

казано от PullTheTrigger на 01.09.10, 19:12:

Сигурно освен с повишената мускулна маса се е сдобила и с чаровен басов глас благодарение на стероидите...

:D :D :D това ме разсмя определено , представям си  звученето :) хахах :)  (y)

Извинявай за спама , В :)

01.09.10
20:04

Само не мога да разбера за какво и е на една жена толкова мускул. Жените нито им трябва да се бият, нито трябва да имат внушителен вид. Тъкмо обратното. Жените трябва да са нежни и финни. Това се намира за привлекателно което е също и една от основните задачи на една жена (да е привлекателна). Каквото и да си говорим това помага на жените в живота. Винаги ще вървят по-лесно напред жените с привлелателен външен вид( да не се обиждат мускулестите дами всеки с вкуса си), но това е вида който ценят мъжете - нежна, финна с релефи в областта на бюста и дупето, а не на рамената, гърба и квадрицепса. Не мислиш ли, че е по-красиво жената да стои стройна, а не набита?

01.09.10
20:12

А на мъжете да не би да им трябва да се бият? Това ли ни е призванието - да се бием и да сме внушителни?

И защо да си привлекателна жена (в смисъла, в коjто ти го каза) трябва да бъде задача? Защо точно етикет на ЗАДАЧА? И си помисли преди да отговориш - искаш на теб да угаждат като са стройни и крехки, или наистина знаеш кое е най-добре за тях по-добре от тях самите? Един испанец искаше да е най-дебелия мъж на света. Стана 600 кила, взе рекорда на гинес и отслабва в момента. Станал е 350 някъде, ако не ме лъже паметта. Идеята е, че всеки - мъж или жена, без значение - знае сам най-добре за себе си. Ако ли не знае, това си е негов проблем, не чужд (твоj).

И сигурно е по-лесно за една жена да бъде с комерсиалната за жена физика - да се харесва на мнозинството от мъже. Но аз не бих искал да съм такъв ако бях жена само за да го използвам, да го УПОТРЕБЯВАМ като INSTRUMENT ЗА МАНИПУЛАЦИЯ. Това е долно.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.09.10 20:14.

Едно време исках просто да съм слаба. Не си спомням как точно съм искала да изглеждам -дали стройна и тънка като спица. Винаги съм била едра и набита, защото това ми е структурата. Бягала съм от нея дълго време, но тя винаги се е връщала.
Едно време си е било за тогава.
СЕГА знам каква искам да съм и не ме интересува дали обществото ще ме приеме или не. Макар че, трябва да призная, става ми кофти от някои коментари... Все още се засягам на тази тема.
До мен имам човек, който ме харесва така както съм сега, и който ще ме харесва с по-големи/мускулести/ рамене, гръб и крака.
АЗ не се харесвам сега, за това ще преследвам второто. Тоест не големите, защото те са такива, а по-изчистените. Мазното ме притеснява, а не мускулите.
Тази тема е неизчерпаема, де, всеки ще си държи на мнението и на вкуса:) нормално.

Ще ви помоля да я оставим за сега настрана и ако някой има по-широко познание за инсулина, моля нека се включи по въпросите за изследването, защото това ме притеснява в момента :)

Чудя се кога ли ще се появи мнение, в което да прочета “аз харесвам мускулести и плътни жени”: ))))

02.09.10
06:32

Вероника ,аз бях сигурна че инсулина ти ще е в норма (даже го написах като коментар преди изследването ,ама го изтрих ,да не те ръчкам и аз сега по темата)

Аткинс пише ,че Нв режими по принцип коригират начални проблеми (да го наречем) с нсулина и въглехидратната обмяна ,и съветва да се направи изследване преди започването на режим ,и вече след това (примерно 6м.)-ти изкара 1 м .палео .резултатите НЕ СА фалшиви ,и да е имало нешо ,то се коригирало.

Нещо интересно по темата.Имам възможност да наблюдавам 20тина профи -спортистки ,на възраст 18-22.Всеки ден тренират ,често триразово.През 20 дена са на състезания (т.е. кантар ,сваляй-качвай ,и т.н.),имат всичко нужно им да правят само това-храна ,масажи ,лагери,добавки.Натоварването е брутално-смес между сила ,силова издържливост и аеробика.Познай как изглеждат-5 са с мнооого мазнини.10тина са просто пухкави .само 2 са изключително изчистени-в добавка басов глас ,огромен ръст и бая големи челюсти :)
т.е.хроничния стрес защитава тялото ,като си го опакова “за зимата” :)).

яж си добра храна и тренирай ,колкото и както ти е кеф;)

02.09.10
06:48

Аре пак се почна...жените не трябвало да имат мускули...
Що поне не ги пишете тия неща в дневниците на мацки, които може и да ви повярват? Евентуално по-мънички, по-лабилнички и такива дето...хм...имат генетика за по-малко мускули?
А относно това, че мускулестите жени не били женствени..хм...С потниче и клин, докато тренирам, по-хилавите мъже се чувстват комплексирани...С вечерна рокличка съм си повече от женствена и секси и го виждам в очите на мъжете около мен...

Мисля, че инсулинът и захарта ти зависят от храненето.
При мен зависимостта беше подобна, когато си правих изследвания при режим ВМ-НВД. Мисля, че в тези случаи тялото ти е отвикнало да обработва захар в големи количества и като му изтряскаш 60 гр глюкоза, тялото реагира светкавично със свръхдоза инсулин.
Мисля, че сега, когато захарта ми идва основно от плодове и бавни въгл, инсулинът ми няма да е толкова хиперактивен - тялото все пак е свикнало да има някакъв регулярен приток на захар в кръвта...

Мнението беше редактирано от Limka на 02.09.10 06:54.

02.09.10
06:56

;)))отивам това лято в дианабатския джим(наложи се да тренирам там 2 седмици) ,и бат Емо вика-айде ,дойде пак да ми плаши мъжете.-що така ,аз не изглеждам заплашително.

Защото не си играеш с тежестите и не те е страх да клякаш и дърпаш тяга:) Сигурно са свикнали да виждат жените по пътечките само.

Лим, Дени, и аз мисля що се отнася до резултатите от инсулин, че са реални.
Не съм сигурна до колко са реални тези с хормоните, обаче. Защото ДНЕС, по ирония на съдбата, ми дойде. По принцип лекаря ми обясни, че тези изследвания трябва да се правят на 5ти ден от цикъла, но понеже при мен не се знае кога ще бъде той, смятахме 35 дни от предната менструация, и се падна вчера...
Ще видим утре какво ще каже по въпроса.
Други 90лв за хормони толкова скоро ... Ужас
а глюкозата и инсулина ми бяха 63лв..
Просто цените са без коментар!

fire.is.my.nature

02.09.10
07:20

Хм ... моят лекар ми каза от 3-ти до 7-ми ден на цикъла . На мен в Цибалаб ми излизат по 150 лв хормоните . Ти в коя лаборатория ги прави? :X Просто е ужасно скъпо  и аз нямам думи !!!

п.с. А това с външния вид мисля , че направо е излишно да се коментира ... Всеки си избира какво за него е секси , какво тяло изразява характера му най-добре и просто го постига . Лошо е само ,когато човек се заблуждава и предприема грешни за неговия идеал действия . Но и това е поправимо :P

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 02.09.10 07:22.

Идеята е, че трябва да са по време на цикъла, а аз - ден преди него. ебаси случката.
В ХепаБиолаб ги правих, на Ангел Кънчев. 150лв ми излезна всичко, хормоните + инсулиновото обременяване..
Едвам ми намериха вените, жената се изпоти:Д Не че имам кой знае колко мазнини по ръцете, просто винаги са ми били скрити вените. Сега на едната ръка имам синьо.

02.09.10
09:47

Да споделя малко впечатления и аз.Тази година началото бях 98 кг ,почнах си диета нещо като нвд ,4-5 пъти сутрин си правих крос на гладно и 3 пъти седмично силова с дъмбели.Вземах и малко sx и fyre и yohimbine.Успях да смъкна до 90 кг на които се закотвих като общо взето от години насам това ми е теглото което поддържам като минимално.Храната гледах да е максимално изчистена от въглехидрати и почити без никакви прости,и с по малко ядене вечер.През това време не ходех на работа.От един месец започнах работа в която 8 часа на ден не спираш на едно място и не сядаш,отделно от това има и по 1-2 часа на ден тежко натоварване ,от както я почнах спрях тичането ,силовите тренировки са 2-3 пъти седмично когато имам време.Храната не съм променял даже вдигнах въглехидратите,ям бял хляб ,ям пасти и баници понякога за закуска,използвам всяко свободно време да ям ,ям и преди лягане,ям и месо колкото мога.За този един месец станах 86 кг.Тегло което не помня някога да съм бил и поддържал.Та мисълта ми е че явно едното кардио+тренировка в залата не е толкова голям енергоразход.Даже се чудя сега какво да направя за да не свалям повече тегло ,тази сутрин бях 85,5 кг ,смятам да мина на въглехидратна ротация с яко въглехидрат в някои от дните и с протеин колкото мога да изям.

Мнението беше редактирано от biker_boy на 02.09.10 09:49.

Потресена съм.
Не знам какво да кажа за нашата традиционна медицина.
Не оспорвам ничии умения и компетенции, нямам познания в тази област, но някои неща ми се струват абсурдни.

Отивам на преглед вчера, докторът погледна резултатите и ми каза “Браво! Ти си отличничка, чудесни показания”.
Обясни ми, че нямам нарушения при мъжките хормони, просто имам кистозни яйчници и заради това трябва да се регулира цикъла. Да, ама как се е стигнало до тези яйчници при отлични показатели на хормоните - не зная.
Изписа ми Дуфастон - обясни ми, че е заместител на прогестерона, да съм го пиела 3 месеца по 10дни (от 16ти до 25ти ден на менструацията), след което да отида отново на контролен преглед.
Бях му обеснила, че спортувам много, но въпреки това ми е трудно да си регулирам теглото. А той “За теглото - повечко движение и диета” (?!?!?! What the fuck!). Изписа ми и някво лекарство за подтискане на апетита на билкова основа (?!!?!)...
Изумена съм, защото не ме попита как се храня, какъв начин на живот водя и как и какво спортувам. Веднага хормоните... Как да се доверя сега?
По принцип не искам да пия такива неща, не знам какви са страничните ефекти освен сигурното покачване на килограми. Склонна съм да го пия за 3 месеца, АКО знам че повече НЯМА да имам тези проблеми - но аз не съм сигурна в това.
Чудя се какво да правя? Има ли тук жени, пили Дуфастон? Как ви повлия?

Дадоха ми идея за иглотерапия. Дали има благоприятно действие за подобни проблеми?

Направо съм в шок. Честно...

04.09.10
08:54

казано от veronique на 04.09.10, 06:59:

Потресена съм.
Не оспорвам ничии умения и компетенции, нямам познания в тази област, но някои неща ми се струват абсурдни.

Отивам на преглед вчера, докторът погледна резултатите и ми каза “Браво! Ти си отличничка, чудесни показания”.
Обясни ми, че нямам нарушения при мъжките хормони, просто имам кистозни яйчници и заради това трябва да се регулира цикъла. Да, ама как се е стигнало до тези яйчници при отлични показатели на хормоните - не зная.
Изписа ми Дуфастон - обясни ми, че е заместител на прогестерона, да съм го пиела 3 месеца по 10дни (от 16ти до 25ти ден на менструацията), след което да отида отново на контролен преглед.
Бях му обеснила, че спортувам много, но въпреки това ми е трудно да си регулирам теглото. А той “За теглото - повечко движение и диета” (?!?!?! What the fuck!). Изписа ми и някво лекарство за подтискане на апетита на билкова основа (?!!?!)...
Изумена съм, защото не ме попита как се храня, какъв начин на живот водя и как и какво спортувам. Веднага хормоните... Как да се доверя сега?
По принцип не искам да пия такива неща, не знам какви са страничните ефекти освен сигурното покачване на килограми. Склонна съм да го пия за 3 месеца, АКО знам че повече НЯМА да имам тези проблеми - но аз не съм сигурна в това.

Дадоха ми идея за иглотерапия. Дали има благоприятно действие за подобни проблеми?

Верка, има страхотни билкови алтернативи на синтетичния прогестерон.Има и крем и таблетки. Всички са с екстракт от див ямс и са абсолютно натурални. Мога да гарантирам, че помагат. Най-малкото ПМС е доста по-леко. Няма да пиша фирми, за да не излезе като реклама. Каквото и да избереш от това което се предлага, няма да сгрешиш. Решението е твое за синтетичните хормони, но аз отдавна нямам доверие на “медицината”.
Това за движението и диетата ме подсети за един виц.

” Един човек отишъл на лекар и казал- Докторе, много ми оттичат краката и ме болят. Какво да правя?
Доктора казал - Ами малко се движиш, трябва повече движение, трябва много да вървиш.
Човека помислил и казал - Аааа, значи като раздам пощата да продължа да вървя, така ли...-???”

04.09.10
09:11

Бабешките илачи, билки и хомеопатия според мен.
И рови в миналото.
Кога са започнали проблемите и какво си променила в начина си на живот тогава?
Кога ти е бил най-редовен цикъла и какво си правила тогава, което не правиш сега?
И чети много по в-са...блогове, алтернативни лечения и ...ако видиш себе си в някое от другите момичета, пробваш каквото те правят....ако не става, продължаваш с пробите...

Да, ще търся билки.

Много е лесно с въпросите. Всичко започна в началото на пубертета, когато бях 94кг и отслабнах много рязко. Никога не съм имала редовен цикъл - явно съм си прецакала всичко още в самото му начало - с безумните диетки и упоритата ми кратуна..... която нищо не разбираше тогава. Сега си плащам.
С хомеопатия пробвах веднъж, но може би недостатъчно дълго. Сега може би трябва пак да се завтърна към нея.

Писах на Дива, тя ми  изброи разни имена. Проучвах и идната седмица ще си купя едната билка.
Смятам след 3 месеца да ида на прегледа, без да казвам че съм заместила Дуфастона с билка. Интересно ми е какво ще ми се каже :)))))))))

Майка ми разговаряла с нейни 2 приятелки, които наскоро са го приемали. Едната с бая килограми нагоре, а другата с ужасни болки в корема. Моя позната пък с бучки в гърдите...

Това е за сега.

04.09.10
12:28

казано от diva 97 на 04.09.10, 08:54:

казано от veronique на 04.09.10, 06:59:

Потресена съм.

Верка, има страхотни билкови алтернативи на синтетичния прогестерон.Има и крем и таблетки. Всички са с екстракт от див ямс и са абсолютно натурални. Мога да гарантирам, че помагат. Най-малкото ПМС е доста по-леко. Няма да пиша фирми, за да не излезе като реклама. Каквото и да избереш от това което се предлага, няма да сгрешиш. Решението е твое за синтетичните хормони, но аз отдавна нямам доверие на “медицината”.
Това за движението и диетата ме подсети за един виц.

” Един човек отишъл на лекар и казал- Докторе, много ми оттичат краката и ме болят. Какво да правя?
Доктора казал - Ами малко се движиш, трябва повече движение, трябва много да вървиш.
Човека помислил и казал - Аааа, значи като раздам пощата да продължа да вървя, така ли...-???”

Здравей! И аз да се опитам да помогна :)
Знам, че дивият ямс е естествен източник на прогестерон, от който организмът се нуждае, за да произвежда самостоятелно хормони. Т.е. той е естествен хормонален регулатор. За него беше говорила и д-р Мария Папазова в едно от предаванията “На кафе” при Гала. Каза, че на самата нея и е помогнал при подобни проблеми и си го купувала в натурален вид /той е вид сладък картоф/, мисля, че каза от магазини ХIТ, и си го ядяла така. Освен това е добре да се премине към хранене в “Зоната”, което регулира изцяло човешкия организъм на хормонално ниво. Успех!

Да, него ще си взема:))

Малко дъх на море !

04.09.10
16:48

Здравей, аз съм с СПКЯ, инсулинова резистентност и почти всички съпътсващи негативи от това.
Не искам да те отчайвам, но за последните 12 години, не съм намерила нещо, което да ми помогне да реша генерално проблема.
1. Дуфастона няма да ти помогне. Единствено имаше ефект докато го пиех, и в момента в който го спрях, старата песен на нов глас. От него се задържа вода и се качват килограми главоломно.
2. В момента мисля за пробвам Инофолик/фолиева киселина и инозитол/, доста добри отзиви чета в мрежата.
3. Бих те посъветвала да си изследваш щитовидна жлеза/TSH TAT MAT/. Може и да си го правила и да не съм видяла.
Ако имаш въпроси с радост ще ти отговоря. Имам достатъчно горчив опит с това състояние.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1