Аз съвета на оня пич не го приемам буквално, според мен, е искал да каже, че си тре’е и акъл, не само блъскане.
Това си е негово виждане. Може би е имал предвид инстинкт не просто за едното вдигане на състезание (той се състезавал преди), ами изобщо, защото малко след това като ми даде някои съвети за упражненията като цяло, стана дума, че аз хубаво си имам тренiор (с online кирилизатор пиша), но не мога да разчитам на него да усеща тялото ми вместо мен.
27.08.10
20:33
Така си е/относно треньора и това, че ти най-добре усещаш тялото си/:)
Предполагам въпросното момче се казва Сашо (не го познавам, но вчера със Здравко си говорихме за него).
Браво за килограмите.
Между другото ти кога ходиш в залата? Трябва да се засечем :)
Аз съм между 13:00 и 15:30-16:00. В този период ходя, като тренирам около час, час и половина и после ако имам време преди работа седя още 30-40мин и си лафим ха ха ха:)
Точно Сашо. :)
Тренирам точно след теб. Като стане 4 часа някъде започвам да се приготвям и към 5 съм там. Мога по всяко време де, просто не мога да се наканя преди 4, че ставам късно и все не съм ял достатъчно преди тренировката.
Ако е уговорка, чак в срядата ще стане.
btw кажи на Здравко, че в понеделник няма да идвам, че съм във Видин. :)
27.08.10
21:15
А значи и двамата сме го излъгали. Аз днес му разправям как понеделник съм на линия, а се оказа, че довечера тръгваме за море :) яко хаха ще се видим в сряда сигурно с теб
78.5 тегло тази сутрин, талията в най-тясната част е 86.5см. след закуска. Ръката си ми е все така почти 40см. Както ща ясно, заминавам за малко. Като се върна ще мога да пусна някоя снимка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.08.10 09:18.
- Закуска: 200гр. пилешко, 500млл. мляко;
- Обяд: 4 яйца, 15гр. масло, две пилешки наденички, 50гр. сметана, чаша кока кола;
- Вечеря: 200гр. пилешко, бъркоч: 50гр. орехи, 50гр. овес, 50гр. шоколадов флейкс, 150гр. сметана.
- Среднощно (4:00аm): Две банички, още кола
31.08.10
16:35
Браво бе! Доста по-добре изглеждаш. (y)
Мхм. Има мускул, само остава да се махне мазното ; : ) )
Мнението беше редактирано от alabalaa на 31.08.10 16:38.
Знаете ли, че когато се “напомпвате” в залата, всъщност самия мускул не се напомпва с кръв, защото е в контракция. А докато е в контракция, докато е стегнат заради работата, която извършва докато сгъва/разгъва/бута/дърпа дадена тежест, кръв не може да навлезе в него, защото кръвоносните входове по него са затворени и кръвта не е в него, както се смята, ами се натрупва ОКОЛО него. Едва когато приключите серията, към края на почивката вече бицепсите ви (примерно) са леко спаднали, защото кръвоносните входове по мускула са се отворили и кръвта вече може да влезе в него.
А знаете ли също, че когато тренирате с по-малко ексцентрична и повече концентрична част на движението, можете да тренирате с по-голям обем без да повлияе това на възстановяването?
Това означава, че когато намалите количеството ексцентрична част на дадени упражнения в тренировката ви, можете да добавите допълнителни упражнения, защото по-трудно ще претренирате, а в същото време ще можете да си позволите повече работа - съответно мускулите са по-стимулирани да растат. В случая, тренирането с по-малко ексцентрична част на движенията позволява да се тренира повече без да спъва възстановяването. Това е така, защото модела, по които работи нервната система при концентричната част на движенията е един, а при ексцентричната е коренно различен. Природата на моторните единици просто е различна при втората част от амплитудата на движенията - ексцентричната. Много по-натоварващо за нервната система е да има два модела на работа в едно и също време, от колкото само един.
Ексцентричната сила при хората е по-висока от концентричната, съответно 40кг. бицепсово сгъване ще бъде по-трудно да се сгъне, от колкото да се разгъне, съответно частта, която е по-лесна (в случая ексцентричната), изразходва по-малко енергия и тъй като трудността е по-малка i мускулните микротравми и натоварване на нервната система са по-малки.
казано от Thrash на 31.08.10, 18:33:
Знаете ли, ......
Знаем. И други хора го четем онзи сайт :D
31.08.10
19:35
Значи ако дърпам тяга и просто пускам щангата след като съм се изправил с нея, а не я спускам контролирано, ще съм по-малко уморен на др. ден, а същевремено задника, еректорите, задното бедро и т.н. ще имат повече стимул да пораснат?
Мнението беше редактирано от radostin radev на 31.08.10 19:36.
Ще си по-добре отпочинал на следващия ден, но в същото време и не добре натренирам, защото идеята е максимално много тренировки без да се минава прага на претренирането. Тоя метод единствено дава възможност да увеличиш тренирането без да увеличаваш значително стреса и мини-разрушаването в/у мускулите и нервната система.
казано от Петко К на 31.08.10, 19:32:
казано от Thrash на 31.08.10, 18:33:
Знаете ли, ......
Знаем. И други хора го четем онзи сайт :D
Знаете, ама четете само 5 човека. Oт тоя сайт dнеска за един ден научих повече неща, ако са верни, от колкото през последната една година. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 31.08.10 20:00.
давайте го тоя сайт..че ти ме уплаши сериозно...аз направо да спирам с кросфита, че ще се разруша тотално:)
01.09.10
08:07
Тия магически методики малко ми омръзнаха лично на мен. Всяка седмица иновативно откритие в бодибилдинга. Има наистина някой полезни неща като методи за загрявка, но там се повтаря на практика едно и също в ежеседмичните издания. Клякай и бъди кораво копеле. Ниски повторения, големи тежести.
Ма то дори не е иновативно. Това са си старите методики използвани преди 20-30 години. Просто сега тоя Christian вниква в нещата и ги обяснява с подробности - тоест научно ги обяснява. Просто повече хора ги разбират и използват така без да се чувстват глупаво че праят нещо без да знаят защо. Просто благодарение на огромна комерсиялна компания като био-теч тия неща са по-достъпни и дори моя треньор не би ги отрекъл, че са така - та той точно така ме тренира в известен смисъл.
01.09.10
09:07
“Иновативно” беше иронично казано.
t-nation…редовно го зачитам...различни треньори...различни виждания...е ДА-има доста неща, около които мненията са обединяват...Поликин, Тейт, Косгроув...
Абе ние сме индивиди...няма как да прилагаме една и съща методика за всички ни...едни трибойци тренират по един начин, други по друг, атлетите също, борци, гимнастици...всичко се решава на тепиха, пистата и т.н.
Пробваш нещо, виждаш как ще ти се отрази(при положение, че го правиш правилно)...вадиш си изводите и така...
Пример давам с мен...правих Смолов с клек...еми на третата седмица спрях, не издържах, тялото ми се разпадна(после прочетох, че го правили трибойци, ама в основния период...смятай със зобта, в което пак не мога да съм сигурен, защото го пише в някъв форум)...но спрях го...почнах да клякам с тежки 20-ки...по-добре ми е...така ще правя докато не клекна 20 пъти със 130 и после ще търся нещо друго...
Най-важното е да с познаваш тялото и да му чуваш сигналите...да му правиш напук е лоша идея...
Това е едната страна на медала. Другата е, че си има и основи, които важат за почти всички. Но съм съгласен с казаното.
p.p. Много хора обаче не правят разлика между това с което са СВИКНАЛИ и това, което РАБОТИ за тях. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.09.10 09:22.
1. На аватара;
2. На уплоад.
86 талия, 39.5 ръка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.09.10 09:29.
казано от Thrash на 01.09.10, 09:21:
...
p.p. Много хора обаче не правят разлика между това с което са СВИКНАЛИ и това, което РАБОТИ за тях. :)
Добре казано.
Нещо като подкрепа за кросфит идеята, че е добре да стресираш тялото всеки път по неочакван за него начин (Знам, че ще има противници на това твърдение, но нямам намерение да споря. Нека всеки тренира, както намери за добре.)
Друго ми е интересно - след като ексцентричната сила при хората е по-висока от концентричната, дали е възможно да се направи тренировка с наблягане точно на ексцентричната част на движенията? Ще се работи с доста по-големи тежести, но дали от това ще има полза? Хмм... и ще ти трябва поне един помощник да задвижи тежестта в концентричната част от движението...
Бях направил тема за това преди време, свързана със силата в канадската борба. Дали може да се изготви тренировка с ако не изцяло, то поне с акцент на негативната част от упражненията. И не само дали може, ами изобщо за мнения и размисли върху цялата идея. Сам си писах в нея обаче, нямаше отзиви. Интересно ми е и на мен да знам подобен начин на трениране до какви резултати би довел. Самия Arthur Jones в експеримента \”Колорадо\” е използвал много негативната част на движенията чрез специални машини, ако не ме лъже паметта. Разултатите били невероятни, поне до колкото съм разбрал, защото не съм чел много по въпроса.
казано от Thrash на 01.09.10, 09:47:
...Самия Arthur Jones в експеримента \”Колорадо\” е използвал много негативната част на движенията чрез специални машини, ако не ме лъже паметта. Разултатите били невероятни, поне до колкото съм разбрал, защото не съм чел много по въпроса.
Невероятни? В смисъл на сила или размери?
П.П.
Открих статия по въпроса.
П.П.2
RESULTS . .
First subject (Casey Viator), 28 days
Increase in bodyweight….....45.28 pounds
Loss of bodyfat…...........17.93 pounds
Muscular gain…..............63.21 pounds
Second subject (Arthur Jones),22 days
Increase in bodyweight .......13.62 pounds
Loss of bodyfat…............1.82 pounds
Muscular gain…..............15.44 pounds
П.П.3
Явно не съм дочел статията докрай - твърди се, че е натрупана и сила. Лошото е, че е тествана само на машини, преди и след експеримента.
Мнението беше редактирано от Vic на 01.09.10 10:02.
Преди се бях зачитал за този експеримент. Правен е с идеята за пласиране на Наутилус машините.
В гохард се обсъждаше - не ми вдъхна много доверие. Обективността на експеримента е малко под въпрос.
Може би, частичното прилагане на тази идея би дало резултати.
От друга страна, може би тази методика за допълнителен стрес е по-подходяща за доста по-напреднали в стресирането си индивиди.
Факт е, че това е нещо, което така и не се е наложило, нито в щангите, нито в ББ. Единствено, сещам се за форсирани повторения като най-близък трик, но за мен те са един много добър начин да “прегоря”. От друга страна, обратното май е често използвано - увеличаващо се усилие в позитивна и намаляващо в негативна фаза - сещате се, ония типове с големите тежки вериги и дебели ластици, които клякат, бутат от лег и т.н.
Snatch: 40; 45; 50; 55; 60; 60; 60 - 3; 3; 3; 2; 2; 1; 1
C&J: 50; 60; 70; 75; 80; 80; 80 - 3; 3; 2; 2; 1; 1; 1
A1.: Chins 6x5 @ BW
A2.: Dips 6x6 @ BW
Общо взето почти седмица без тренировки, но не съм загубил сила. Значително по-малко пропуски и грешки от други тренировки. Само последните единици на движенията бяха малко калпави, но успешни.
Храна не ми се описва, но е добре. Висока честота на хранене напоследък, което не е в полза на метаболизма ми, но пък поне качеството не е твърде зле.
p.p. Не са еднакви пози, но все пак - разликата е 2-3 месеца. Дори не съм сигурен, но тепърва ставаше жега като направих дясната.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.09.10 15:59.
01.09.10
17:56
Мисля и аз в скоро време да специализирам C&J и Snatch, но преди това ми трябва още сила на клек и тяга. В момента нямам баланс заради слабите крака. Все си мисля, няма ли да стане адски голям задника от олимпийските лифтове? Това не е кой знае какъв проблем, ама...
Не е задължително да имаш някакък вонкретен таван на клек и тяга за да започнеш да учиш движения.
А баланса идва от ядрото, не от краката. Придобива се като ги тренираш тия неща. Няма смисъл да му обръщаш внимание и да го тренираш отделно освен ако не си напреднал в олимпийските щанги.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.09.10 18:18.
01.09.10
18:29
Техника на оллимпийските вдигания имам вече изградена. Липсва баланс от към краката, то се усеща...
01.09.10
18:33
Центара на тежестта ти не е при колената, та няма как да е от към краката.
01.09.10
18:42
От краката е, познавам тялото си. Слаби са! Клякам с не повече от 120кг, а вдигам на лежанка 110кг без никакъв проблем, ако се понапъна може и 120кг да вдигна. Според мен това са си слаби крака!
Николата в София, та направихме една тренировка заедно.
http://www.bb-team.org/user/120620/#axzz0yYz62tnP
Snatch: 40; 50; 60; 60; 60 - 2; 2; 1; 1; 0
Clean & Jerk: 60; 70; 80; 80; 80; 80 - 2; 2; 2; 1; 1; 1
Deadlift: 80; 100; 110; 120; 130; 140; 150 - 3; 3; 2; 2; 2; 1; 1
Front squat: 60; 70; 80; 85; 85 - 3; 3; 3; 3; 1
A1 - Pull-ups: 5x5 @ BW
A2 - Dips: 5x5 @ BW
Добра тренировка стана, и двамата сме доволни и добре си изкарахме. Ще се уговорим тия дни да ходиме в Стара Загора по работа. :)
Ето клиповете:
http://vbox7.com/play:8c51bbd2
http://vbox7.com/play:168e2cf0
http://vbox7.com/play:f385054c
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.09.10 12:49.
Супер!
Особено клийн&джърка, много ме накефи техниката, която обади. :)
Добри 200 кила бяха тия :))
Мнението беше редактирано от 6th на 04.09.10 14:08.
Всичко е чудесно, само не ми харесва колко се разкрачвам като пада щангата на гърдите.