Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

12 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 1 кисело мляко, 4 яйца
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - свинско каре на тиган (200 g), печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - шопска салата, салата зеле и моркови, пилешки и свински пържоли на скара
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.2. Преди обяд - 3 g Beta Alanine
3.3. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин + 1 капсула Stacker Swarm
3.4. По време на тренировка - 1 доза Modern BCAA + 1 доза Purple InTrain + 2 g Beta Alanine
3.5. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин + 22 g суроватъчен протеин + 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Пропуснах едната закуска, защото поспах повече. Вечерта пропуснах последното хранене, защото бяхме на купон с отбора и практически вечерята ми продължи няколко часа, съответно съдържаше колосални количества месо. Почти не си спомням да съм изяждал толкова месо за такъв период от време. Е, боцнах си 3-4 пържени картофчета... ей така, от проклетия! :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж и спокоен. Коляното ми за сега е ОК. Готов съм за мач.

P.S. Veni, vidi, vici… Спечелихме хубава и извънредно важна победа. Кратко резюме - тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.11 11:41.

Кольо, извинявай, кога последно беше мача ? 16.00 или 17.00 ? И във вашата зала ли ще е ? Онази някаде към Младост? Нещо се обърках :)

казано от Михаел Иванов на 12.02.11, 11:10:

Кольо, извинявай, кога последно беше мача ? 16.00 или 17.00 ? И във вашата зала ли ще е ? Онази някаде към Младост? Нещо се обърках :)

Мачът започва в 17:00, моите съотборници са объркали анонса. Около 16:15-16:20 ще започне загрявката. Да, домакини сме, ще играем в нашата зала - зала “Икономист” (бившата “Бонсист”). Намира се малко преди УНСС (когато се отива в посока към Студентски град), от лявата страна. От улицата (бул. 8-ми декември) се вижда автосалонът на KIA Motors - залата е зад него. Ето и схемичка на мястото. Аз ще бъда там преди 15:30…

Честито ! Нямаш грешка, приятелю :)
П.П Един ваш възпитаник - Виталий Симеонов (май така беше) ми се струва, че преди е играл за (бившата) Добруджа ?

Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 13.02.11 11:37.

13 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), кисело мляко (150 g), 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - печени пилешки крилца (300 g), запечени картофи с кашкавал (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), суров белен слънчоглед (20 g), Chichen McNuggets (McDonalds)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, шопска салата
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (20 g), кисело мляко (150 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.1. По време на закуска - 22 g суроватъчен протеин
3.2. След закуска - 1 таблетка Vit-Min 100
3.3. Преди следобедната закуска - 3 g Beta Alanine + 1 капсула кре-алкалин
3.4. По време на тренировка - 2 g Beta Alanine + 1 доза Xtend + 7 g ЕАА
3.5. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин
3.6. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - голям глад днес! Крилцата на обяд просто ми вървяха като семки (посоченото количество е само месцето), умирах от глад. Следобед закусих, след което си уговорих среща в McDonalds и понеже днес гладът е перманентен, реших все пак да се помъча да ям нещо в това заведение. Груба грешка - там няма НИЩО за ядене, гарантирам. Поне 4-5 години не съм стъпвал в McDonalds и реших, че може все пак да предлагат нещо поне частично приемливо... затова се спрях на панираните пилешки хапки. Е, не става - боклук - вкус на пилешко няма, а усещах тежест в стомаха часове след като ги изядох. Това нещо с нормална храна няма как да се случи. Миналото лято имах същите емоции с KFC - стомахът ми доста време се бунтува срещу странната храна, която му дадох. Рязко си позволявам такива неща, но в BurgerKing поне е вкусно и за сега никога не ми е създавал проблеми. Subway също е приятен и премлив вариант за Junk Food заради големите възможности за избор на хлебче и пълнеж.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - няма умора, но съм леко сънлив, защото легнах късно. Тренирах кратко и много леко. Целта е ясна - леко тонизиране, просто раздвижване на кръвта по мускулите. За 10 дни ще имам 1 почивен ден и 3 мача - нямам възможност за тежък фитнес. направих няколко упражнения за горната част на тялото и корема. С крака във фитнеса ще се занимавам евентуално при типичен летен билдинг, ако състоянието на колената ми го позволява.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.11 21:46.

казано от Михаел Иванов на 12.02.11, 19:48:

Честито ! Нямаш грешка, приятелю :)
П.П Един ваш възпитаник - Виталий Симеонов (май така беше) ми се струва, че преди е играл за (бившата) Добруджа ?

Благодаря!
Но не е като да нямам грешка. Независимо, че се възстановявам от контузията “в движение”, забелязвам в себе си пропукване на концентрацията и леки технически неточности в някои моменти. Като цяло съумях да не губя контакта с топката и да запазя игровата си кондиция (до колкото е възможно). Състезателната обстановка, обаче, е специфична и спрямо нея също се губи взаимодействие. Коляното ми вече е доста по-добре и се надявам, че съвсем скоро ще мога да давам всичко, на което съм способен. Доволен съм, защото мачът беше много важен за нас от чисто психологическа гледна точка, а аз успях да помогна.

Вито не е наш възпитаник - за първа година е в отбора и да - миналата година игра в Добротица. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.11 11:56.

14 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган (200 g), грах (130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (200 g), грах (130 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), сурови тиквени семки (20 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.2. Преди обяд - 2 g Beta Alanine
3.3. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин
3.4. По време на тренировка - 1 доза Modern BCAA + 3 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж, тонусът е екстра. Успял съм добре да се натоваря във фитнеса, защото днес се чувствам идеално.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.11 22:29.

14.02.11
10:41

Честит празник ,,пияницо’’ хаха : )

14.02.11
11:56

Както винаги си много постоянен и последователен в това, което правиш. По-здрави за победата и дано за всички мачове до края да чета само за победи. Винаги ми е приятно да ти чета постовете :).

И малко спам - Аз в Макдоналдс съм яла може би 2 или 3 пъти в живота си и определено нищо не съм загубила. Честно никога не са ме привличали малките и добре изглеждащи сандвичи, а онзи ден ме заведоха в сладкарница Лагуна и реших да хапна едно парче торта / не мога да кажа, кога за последно съм яла /, не чувствам вина, но това беше поредното доказателство, че нищо не губя от това че не ям. Макар и с риск да се повтарям - обичам си яденето, то ми дава всичко от което имам нужда :).

По-здрави!

казано от karpi на 14.02.11, 11:56:

Както винаги си много постоянен и последователен в това, което правиш. По-здрави за победата и дано за всички мачове до края да чета само за победи. Винаги ми е приятно да ти чета постовете :).

Абе... вчера цял ден ми беше сънливо и събрах мотивация за фитнесче малко по-трудно от обикновено. Разбира се (както винаги), след като пипнах дъмбелите и уредитемоментално установих, че всъщност съм се колебал излишно - разсъних се, раздвижих се, тонусът ми се оправи... Колкото до победите - надявам се. Предстоят ни важни мачове, ще се опитаме да извлечем максимума от тях. Не обичам да говоря предварително кого ще победим и от кого ще загубим. Никога не излизаме на игрището с настройката да губим.

казано от karpi на 14.02.11, 11:56:

И малко спам - Аз в Макдоналдс съм яла може би 2 или 3 пъти в живота си и определено нищо не съм загубила. Честно никога не са ме привличали малките и добре изглеждащи сандвичи, а онзи ден ме заведоха в сладкарница Лагуна и реших да хапна едно парче торта / не мога да кажа, кога за последно съм яла /, не чувствам вина, но това беше поредното доказателство, че нищо не губя от това че не ям. Макар и с риск да се повтарям - обичам си яденето, то ми дава всичко от което имам нужда :).

Никога не съм харесвал McDonalds, още от както го откриха не ми е по душа. Там предлагат хем скъпа, хем лоша храна - не ми е вкусно, а с парите за едно посещение мога да ям 2 пъти читави неща. В “Лагуна” не съм ходил от години, но в удобен момент бих полазил витрината на сладкарница “Романс” в Симеоново... :) Ама и това го отлагам повече от година - ще си хапна торта или гофрета (правят ги уникално!) ако отида, но определено не ме гони абстиненция. Когато отида - тогава.

brusakch, наздраве! :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.11 15:42.

15 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови тиквени семки (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (200 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), сурови тиквени семки (20 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, в добра кондиция. Снощи тренирах при значителна интензивност, натоварих се стабилно. Коляното ми издържа и това ме радва, но след всяка тренировка слагам леден компрес, защото усещам напрежение в ставата.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.02.11 14:16.

16 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови тиквени семки (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - пилешко филе на грил (около 150 g)
1.3. Обяд - картофена супа, пълнени чушки (с кайма, разбира се), лешници (40-50 g), 1 банан
1.4. Следобедна закуска - протеинов шейк, овесени ядки (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган (доста едра), печени картофи (около 200 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g), сурови тиквени семки (20 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 3 g Beta Alanine
3.3. При следобедната закуска - 22 g суроватъчен протеин + 20 g казеин + 6-7 g L-Glutamine
3.4. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 1 капсула Stacker Swarm
3.5. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Modern BCAA + 2 g Beta Alanine
3.6. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 22 g суроватъчен протеин + 7 g EAA + 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - като цяло стандартно, но с повече добавки, защото имах мач извън София и трябваше да хапвам по време на път. На практика следобедната ми закуска и шейкът след мача са по време на пътуването.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - много добро усещане и тонус днес. Играх на пълни обороти, разбихме с 3:0 отбора на Ерма (Трън) в мач от турнира за Купата на България. Коляното не ми създаваше проблеми, но след мача усещам напрежение в него и сложих лед. Доволен съм много.

16.02.11
22:23

казано от Кольо Пияндето на 16.02.11, 22:06:

16 февруари 2011
.......... много добро усещане и тонус днес. Играх на пълни обороти, разбихме с 3:0 отбора на Ерма (Трън) в мач от турнира за Купата на България. Коляното не ми създаваше проблеми, но след мача усещам напрежение в него и сложих лед. Доволен съм много.

Честита победа и само напред и нагоре!

Победата в даден двубой е най-голямата награда за положените усилия и труд. А вътрешното усещане от това не може да бъде описано, но е много хубаво :).

Победите на игрището са нещото, за което си струва да се положат усилия. Пожелавам на всеки това!

17 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови тиквени семки (20 g), стафиди (25 g), 1 кисело мляко, 3 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - печено пилешко месо на грил (200 g), печени картофи (около 200 g), сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 яйце
1.5. Вечеря - печено пилешко месо на грил (200 g), салата (зеле, краставици, домати, царевица)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g), сурови тиквени семки (20 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.3. Преди обяд - 1 капсула кре-алкалин
3.4. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine
3.5. Преди вечеря - 1 капсула кре-алкалин

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус, няма умора от вчера. Мачът не беше особено тежък, но все пак... Днес - пълна почивка. В събота ни чака битка.

Резюме на вчерашния ми мач - тук.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.11 18:01.

Под кой номер играеш ?
3 ?

Да, с номер 3 съм. (sun)

17.02.11
13:34

Поздрави за победата, на 19 ще дойда да ви гледам в Луковит, срещата ще е уникална (party)

казано от mitoveca на 17.02.11, 13:34:

Поздрави за победата, на 19 ще дойда да ви гледам в Луковит, срещата ще е уникална (party)

В събота ще стане хубав мач, надявам се, има хубав емоционален заряд... стига домакините да спестят поне част от редовните си циркаджийски номера. Ако това стане, ще има един интересен сблъсък. Силен и грамотен отбор са, но собствената си зала често прибягват до грозни сцени, недостойни за какъвто и да е спортен дух...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.02.11 13:39.

казано от Кольо Пияндето на 17.02.11, 10:48:

Да, с номер 3 съм. (sun)

По снимката в БгВолей те познах :D :D
Яяя кажи, какви номера правят !? Нещо със садиите или ?

Трудно е за описване, но когато противникът им поведе с няколко точки, съдийството става твърде “любопитно”, влизат по игрището, хвърлят предмети по гостуващия отбор, хитруват при броенето на точките... Миналата година техен състезател удари шамар на главния съдия по време на мача... без да бъде санкциониран, естествено. Обикновено им свирят съдии от Червен бряг или друго близко населено място и просто ги е страх да не ги подпрат, защото не е ясно дали ще успеят да се приберат живи и здрави. Има моменти, в които само топките, забити в средата на полето им се свирят вътре... но пък тогава може някоя мрежичка да се измисли. Познавам някои от момчетата, там играе мой добър приятел (дългогодишен съотборник от ЦСКА). Обстановката се изнервя, играта се накъсва... те са си типичния провинциален домакински отбор - свиват уши, когато са гости и са наперени като пуяци в тяхната зала. Няма лошо, но твърде често там е имало груби нарушения - както на реда в залата, така и на правилника. Това ме отвращава.

17.02.11
21:37

Ц ц ц, такива груби селски прояви и мен ме отвращават. Не може ли да се подаде жалба и да бъдат санкционирани?

Честито за затвърдителната победа над Трън. Това, което казваш за Луковит е много възмутително и притеснително. Определно трябва да се вземат мерки. “Миналата година техен състезател удари шамар на главния съдия по време на мача” ми разби представите за волейбол.

казано от Anelia на 17.02.11, 21:37:

Ц ц ц, такива груби селски прояви и мен ме отвращават. Не може ли да се подаде жалба и да бъдат санкционирани?

Има, разбира се... но санкциите са само по документи. Подавали сме необходимите оплаквания във федерацията, но там нещата са малко... да речем странни. Налагането на реално наказание (парична глоба, лишаване от домакинство и т.н.) е изключение. На практика федерацията “наказва” до безкрайност с предупреждения, мъмрене и други подобни. Такава е реалността на този спорт в момента в България - на МНОГО места спортното състезание е мястото, където се събират много хора, които трябва да си излеят някъде негативната енергия и комплексите. Има и културна публика, нека бъдем честни, но вероятно ние сме дразнител, защото сме “софиянци”. Минал съм през много неща в този спорт и поведението на публиката отдавна не е фактор за мен (дори не ги виждам и чувам). Цирковете се инициират от състезателите и публиката (съставена от хора, лишени от представа за тази игра, култура и faiplay) с радост участва в тях. Мили родни картинки. :) Е, нещата не са толкова зле, както са при футбола, но така или иначе това са недостойни неща. Интересното е, че има места, където е въпрос на престиж да се правят подобни “зрелища”... така де, кога и как по друг повод някой ще чуе за града Х и неговите спортни запалянковци? Хората си търсят изява според своето ниво на култура и манталитет. :) Как пък един път някой не се оплака от нас или нашата публика... ей така, за статистиката само. :)

казано от Михаел Иванов на 17.02.11, 22:05:

“Миналата година техен състезател удари шамар на главния съдия по време на мача” ми разби представите за волейбол.

Не само, че нямаше наказание по време на самия мач, но и дежурният делегат (на всеки мач има такъв представител от федерацията) записа в протокола на мача, че всичко е ОК, няма забележки към реда в залата и мачът се е провел спокойно, без инциденти. Типично по български.

18 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови тиквени семки (20 g), 1 кисело мляко, 1 аерошоколад LZ (35 g), 3 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, зрял червен боб (120 g), сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, зрял червен боб (120 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи си легнах много рано и се наспах много сладко. Събудих се свежарка и с голяма усмивка. Днес ще направим една по-скоро лека тренировка, за да съхраним сили за утре.

19 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови тиквени семки (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца, 1 кисело мляко
1.2. Втора закуска - 3 яйца, малко ядки (30-40 g лешници и шам-фъстък), 1 малък банан
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (200 g), печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - протеинов шейк, овесени ядки (50 g), овесени трици (20 g)
[тренировка]
- протеинов шейк, овесени трици (20 g)
1.5. Вечеря -
1.6. Преди лягане -

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. При следобедната закуска - 22 g суроватъчен протеин + 20 g казеин + 6-7 g L-Glutamine
3.4. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин
3.5. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Modern BCAA + 2 g Beta Alanine
3.6. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 22 g суроватъчен протеин + 7 g EAA + 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - като цяло стандартно, отново с повече добавки.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус. Предстои ни битка.

19.02.11
20:46

Аз съм от луковит, сега се прибирам от залата но ще оставя на теб коментара от мача. Искам да разясня някой от нещата който си споменал в горните постове, няма да те оборвам защото си прав, лошото обаче е че тези селски изяви се правят от шепа хора, в днешния мач конкретно беше един. Той хвърли оная свирка обиждаше гостуващия отбор и т.н. което страшно много възмощава повечето от останалите хора, тези като мен който са играли и знаят какво е да излезеш пред чужда публика. Това че играчите подтикват публиката също нее вярно, повечето момчета даже не са от града. Със съдиите  няма уговорки или друго, просто се огъват от обидите и заканите на горните “ултраси”. Цялото положение обаче оставя малко горчив вкус от победите, поне на мен, и това е много жалко защото само волейбола събира толкова много хора от града на едно място.

Веднага да ме приемаш в фейса!!! :D

казано от Калоян Цонев на 20.02.11, 17:40:

Веднага да ме приемаш в фейса!!! :D

20 февруари 2011

Няма да се спирам на този ден. Храненето ми беше напълно стандартното за мен, без нищо специфично за отбелязване. Бета аланинът и кре-алкалинът ги приех между храненията. Не тренирах, въпреки че физически се чувствах отлично. Починах си, спах повечко през деня, но имах да обмислям важни неща и главата ми просто не беше в състояние да мисли за спорт.

21 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), 3 яйца, малко сок вишна
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, царевица (140 g), 1 яйце, сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови слънчогледови семки (20 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Овесените ядки за закуска залях с малко сок - доста приятно се оказа.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, чувствам се добре. Умора няма, напрежение в коляното - също. Разумно постъпих като не тренирах вчера. Тонусът е екстра.

казано от mitoveca на 19.02.11, 20:46:

Аз съм от луковит, сега се прибирам от залата но ще оставя на теб коментара от мача. Искам да разясня някой от нещата който си споменал в горните постове, няма да те оборвам защото си прав, лошото обаче е че тези селски изяви се правят от шепа хора, в днешния мач конкретно беше един. Той хвърли оная свирка обиждаше гостуващия отбор и т.н. което страшно много възмощава повечето от останалите хора, тези като мен който са играли и знаят какво е да излезеш пред чужда публика. Това че играчите подтикват публиката също нее вярно, повечето момчета даже не са от града. Със съдиите  няма уговорки или друго, просто се огъват от обидите и заканите на горните “ултраси”. Цялото положение обаче оставя малко горчив вкус от победите, поне на мен, и това е много жалко защото само волейбола събира толкова много хора от града на едно място.

Искам да започна с най-важното - приятно изненадан съм от сравнително културната публика в Луковит този път. Първите ми взаимодействия с нея са от 1992 година - там се проведе финалният турнир за републиканското първенство за моята възрастова група (моят първи такъв). Тогава докато играехме публиката ни обстрелваше с малки прашки и телени скоби... как не извадиха нечие око тогава - не знам. От 5-6 години играя в една група с отбора на Луковит, този мач беше най-културният - изключвам няколкото хвърлени по игрището бутилки и опитите за саморазправа с втория съдия. Лично мен слабо ме интересува дали тези прояви са дело на шепа хора или мисленето на всички в залата е такова (ясно ми е, че първото е истината). Аз съм на игрището и разсъждавам според това, което виждам. Хайде да си говорим с имена - един от най-изявените психопати в залата е старши треньорът на Ботев Мирослав Милев - единствения човек във волейболната общност, когото не поздравявам и на когото не подавам ръка преди и след мач. С боклуци нямам навика да се занимавам, а той е директен виновник за много от цирковете. Като си знаете шепата хора, които не знаят къде и как да се държат - ограничете достъпа им до залата или намерете начин да ги управлявате. Колкото до самите момчета - да, знам кой от къде е. Капитанът на отбора и мой бивш съотборник и добър приятел, с него сме играли години наред рамо до рамо в ЦСКА. Повечето от другите момчета също ги познавам малко или много. В горното си мнение, обаче, имах предвид не само сегашния отбор на Ботев, но и хората, играли в него предишните години. Със съдиите този път не е имало уговорки - лично познавам и двамата. Гарантирам ти, обаче, че не винаги е било така. Извинението, че са се огъвали под думите на “ултрасите” е меко казано несериозно. Пак казвам - аз отдавна съм спрял да се влияя от публиката. Минал съм през доста интересни подходи - от съвсем безобидните (вдигане на фантастичен шум, духови оркестри в залата и различни желания относно мои близки роднини), през средно впечатляващите (препречване на пътя ми към топката по време на игра, хващане на екипа ми когато се засилвам за сервис) до далеч по-оригиналните - хвърляне на предмети (бутилки, монети и дори сливи), включване на прожектори срещу гостуващия отбор, заслепяване с джобен лазер, за прашките и телените скоби вече споменах... Разбира се, това е опит, събиран 20 години по залите на цяла България (не само в Луковит). Точно горчивия привкус е онова, което ми прави впечатление - ясно ми е, че и публиката иска да участва (съответно търси начин да окаже влияние), но все пак има граници.

Колкото до самата игра... Мисля, че се получи хубав мач. За съжаление ние допуснахме няколко леки неточности, но в неправилни моменти и това се отрази на резултата. Отборът на Луковит просто устиска неговите си важни моменти и затова заслужено спечели. Някои от моите съотборници бяха излишно нервни и припряни.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.02.11 09:33.

22 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), 3 яйца, малко сок вишна
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, грах (130 g), сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, грах (130 g), гъби в масло (100 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки
3.4. По време на тренировка - 2 дози Xtend + 3 g Beta Alanine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Гъбите за вечеря си ги купих готови от близкия магазин. Взех малко за проба - хич не са лоши. Имам малко и за утре.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, няма умора. Направих едно фитнесче днес. Натоварих кротко цялата мускулатура на горната част на тялото. Намалих щангите напоследък, но няма как - имахме мачове в сряда и събота. Утре си чакам мускулната треска (ясно ми е, че няма да се размина). :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.11 19:20.

23 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), стафиди (25 g), 3 яйца
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), гъби в масло (100 g), сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

5. Общо мнение за физическото състояние днес - снощи си легнах рано, днес се събудих свежарка и с голяма усмивка! Тонусът е екстра, имам лека мускулна треска. Очаквах да е по-солидна, ако трябва да съм честен.

23.02.11
12:46

Дам за трениьора си прав, той е от червен бряг и е пълен селянин, явно наистина няма санкции за такива като него което е жалко. Мача беше добър, отбора ви е техничен, имате добро посрещане спънаха ви дребни неща, направи ми впечетление, че доста от момчета имат хубави тела явно не само ти се занимаваш със силови тренировки :)

24 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (40 g), стафиди (50 g), 4 яйца
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици
1.3. Обяд - малко картофена крем-супа, пушено пилешко бутче на тиган (240 g), грах (130 g), салата зеле, сурови лешници (40-50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 яйце
1.5. Вечеря - пушено пилешко бутче на тиган (240 g), грах (130 g), 2 кебапчета
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (200 g), сурови слънчогледови семки (20 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. Преди закуска - 3 g Beta Alanine + 1 капсула кре-алкалин
3.3. Преди следобедната закуска - 2 g Beta Alanine + 1 капсула кре-алкалин
3.4. Преди лягане - 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, но ме гони голям глад. Събудих се озверял и съответно леко пипнах количеството на храната на закуска. Теглото на бутчетата за обяд и вечеря е без костите (т.е. само месцето).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, отпочинал съм. Мускулната треска от фитнеса във вторник е значително поомекнала и едва забележима. Снощи имахме контролна среща и явно добре съм се натоварил, защото днес ме гони глад. Умора няма, явно възстановявам добре. Днес - почивка, утре - лека тренировка, а в събота - много важен мач в Перник.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.02.11 17:57.

Смачкайте ги Миньор Перник ! Победата е важна както за вас, така и за ” Добротица “, понеже са опряни до стената :)

казано от Михаел Иванов на 24.02.11, 11:38:

Смачкайте ги Миньор Перник ! Победата е важна както за вас, така и за ” Добротица “, понеже са опряни до стената :)

Надявам се, че ще се справим... честно казано заради чисто егоистични причини :)

25 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), сурови слънчогледови семки (20 g), 1 супена лъжица мед, 3 яйца
1.3. Обяд - 2 пилешки шишчета, царевица (140 g), 2 кебапчета, сурови лешници (40-50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - 2 пилешки шишчета, царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), кисело мляко (150 g), сурови слънчогледови семки (20 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта гаврътнах и една енергийна напитка, та има още малко захар в това хранене. Шишчетата не са особено големи, но все пак стават. Вчера си взех няколко кебапчета (от келешлък), днес ги довършвам.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - тази нощ спах 10 часа и днес съм като нов - свеж и енергичен. В сряда по време на тренировка съм остъргал зловещо хълбока си при някое от приземяванията, вчера раната ме тормозеше доста, предполагам, че и днес ще е така. Няма значение като цяло, това са неизбежни косвени жертви. Днес - лека тренировчица, раздвижваща и тонизираща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.02.11 08:37.

26 февруари 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), овесени трици (20 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца
1.2. Втора закуска - протеинов бар Mammoth (InterActive Nutrition)
1.3. Обяд - протеинов шейк, овесени ядки (50 g), овесени трици (20 g)
[тренировка]
- протеинов шейк + малко солети
1.4. Следобедна закуска - 2 пилешки шишчета, печени картофи (200 g), 1 кисело мляко
1.5. Вечеря - безкрайно количество пилешки и свински пържоли на скара + салати
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки
3.3. При обяд - 22 g суроватъчен протеин + 20 g казеин + 6-7 g L-Glutamine
3.4. Преди тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 1 капсула Stacker Swarm
3.6. След тренировка - 1 капсула кре-алкалин, 22 g суроватъчен протеин + 1 доза Xtend + 6-7 g L-Glutamine

4. Общо мнение за храненето днес - цял ден ще съм в движение днес, затова храненето ми е по-необичайно. Пропускам последното хранене, защото вечерята ми продължи няколко часа... Повечко дойдоха въглехидратите днес... но и доста се уморих.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, отпочинал съм. Тонусът е екстра. Днес победихме в Перник. Играхме слабо и непостоянно, не съм доволен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.02.11 19:11.

Поздравления за важната победа, Кольо ! Наздраве ! :D

казано от Михаел Иванов на 26.02.11, 17:47:

Поздравления за важната победа, Кольо ! Наздраве ! :D

Победа - да. Доволен - не.
Играхме слабо, непостоянно и разхвърляно. Имаме солидни кадрови проблеми - практически останахме без центрове за този и следващия мач. Въпреки това извинение нямаме, защото отборът на Перник е слаб и победа с 3:2 е лош резултат (водехме с 2:1 дори!).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1