Too Little, Too Late

Прескочи до:

02.03.11
17:59

02.03.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 7)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х20, 8х20 кг.

Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х33, 2х33 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х37, 6х38,5, 4x38,5 кг.
2. Раменни преси с прав лост от седеж - 6х80, 5x80 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х25, 7x25 кг.
4. Повдигане на щанга с трапец от стоеж - 6х170 (адаптация), 6х205, 6x205, 6x205 кг.

Обобщение за тренировката:
Прилична тренировка стана. Нищо друго за отбелязване.

Добавки:
1. След тренировка - една доза протеин.

Обобщение за деня:
Ох, дойдоха празниците най-после! :)

03.03.11
18:31

03.03.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 7)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 1х60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 4x75, 5x70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х37, 5x37 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 5х25 кг.
4. Френско разгъване с крив лост - 6х68 (адаптация), 5x83, 4х83 кг.
5. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 8х20, 4х25 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец с въженце - 6х40 кг.

Нормална тренировка, нищо особено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Ами завърятаха ме разни ангажименти от сутринта и така се изтърколи денят.

03.03.11
18:33

Как само звучи “въженце” и едни 40кг залепени до него :D

туй сгъване от седеж с дъмбели... ако единия е 37кг е ебахти мамата .... то ти идва по силно движение от сгъването с щанга

03.03.11
21:23

казано от kristiancho на 03.03.11, 18:41:

туй сгъване от седеж с дъмбели... ако единия е 37кг е ебахти мамата .... то ти идва по силно движение от сгъването с щанга

От стоеж е, не от седеж. :) Има си елемент на поклащане, има и леко изнасяне на лакета встрани, разбира се, но тежестта не е малка и ми нарушава баланса. Преди време бях пускал клип на изпълнението - от началото на януари е:

казано от CKOTA на 03.03.11, 18:33:

40 са на скрипец за гръб, на порталния са 80 (там въжето минава през подвижна макара и който е внимавал в часовете по физика, ще си спомни какво значи това). :)
Между другото, кога ще тренираме заедно? :) Не знам аз дали ще стигна до залата в Младост, но може ти да наминеш край Дървеница - имам тренировки от утре до неделя без пауза. ;)

чакай не разбрах малко това със макарата... нашия скрипец за ръце общо казано дето има ръкохватки и лостове за трицепс е до 40кг а е доста тежък аз се зоря на 35кг а гледам тука пичуите правят по 60-70кг без проблем значи ли, че макарите през които минава въжето ‘’отежняват’’ тежеста т.е. тези 35кг ако бяха свободна тежест щяха да са повече ?! а и да малко техниката куца на сгъването с дъмбели що не го правиш с 2х30кг сигурно ще ги съваш чисто

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.03.11 21:33.

03.03.11
21:37

казано от kristiancho на 03.03.11, 21:30:

чакаи не разбрах малко това със макарата... нашия скрипец за ръце общо казано дето има ръкохватки и лостове за трицепс е до 40кг а е доста тежък аз се зоря на 35кг а гледам тука пичуите правят по 60-70кг без проблем значи ли, че макарите през които минава въжето ‘’отежняват’’ тежеста т.е. тези 35кг ако бяха свободна тежест щяха да са повече ?!

Виж схемата по-долу. Ако тежестта ти действа със сила F1 (т. е. е закачена отдолу), а ти прилагаш сила F2 (т. е. дърпаш въжето надолу, а то минава през горната макара, закачена неподвижно на порталния скрипец, а след това повдига тежестта нагоре), силата F2 е двойно по-голяма от силата F1. Това е все едно килограмите на порталния скрипец да са наполовина. Това важи само в случай, че макарата е подвижна - тежестта е закачена на нея и макарата се движи заедно с тежестта. Макарите, които само променят вектора на силата, не дават такъв ефект.
Най-просто казано ако на порталния скрипец (който е направен точно по този начин) вдигаш дадена тежест, то тя е двойно по-лека от същата на скрипец без такава макара (както се правят тези за гръб и обикновено специализираните за трицепс, за които ти говориш).
Колкото до сравнението със свободна тежест, аз лично не мога да направя такова. Играят роля много фактори - посока, в която дърпаш, съпротивление на въжето и макарите и какво ли не още.

а... подвижна макара не съм виждал уред чиято макара да се движи ?!?!

03.03.11
21:50

казано от kristiancho на 03.03.11, 21:40:

а... подвижна макара не съм виждал уред чиято макара да се движи ?!?!

На всеки портален скрипец, който аз съм виждал, макарата се движи заедно с тежестта. Въжето започва горе зад тежестта, минава през макара, монтирана върху най-горната плочка на тежестта, после тръгва нагоре, минава през друга, монтирана неподвижно на рамката и после слиза надолу. Така макарата, монтирана на тежестта, се движи заедно с нея. Ето:

ааа не съм разбрал какво имаш предвид ( по физика хич ме няма ) да в нашия фитнес има такова нещо само дето е покрито с панели и не мога да видя дали е същото като това... и ако е значи тези 35кг са 70кг ?! мерси за инфото и търпението :)

04.03.11
10:00

казано от Boby_ на 03.03.11, 21:23:

казано от CKOTA на 03.03.11, 18:33:

40 са на скрипец за гръб, на порталния са 80 (там въжето минава през подвижна макара и който е внимавал в часовете по физика, ще си спомни какво значи това). :)
Между другото, кога ще тренираме заедно? :) Не знам аз дали ще стигна до залата в Младост, но може ти да наминеш край Дървеница - имам тренировки от утре до неделя без пауза. ;)

С удоволствие, но днес ще пътувам извън София- за неделя има възможност или нещо такова- в събота на лични ще ти пиша и ще се разберем : )
Иначе, Боби, аз знам, че това са реални 40кг и се равняват на 80те от повечето скрипци. Инак аз от физика- нескромно ще прозвучи- разбирам не малко, даже до 3ти кръг на олимпиада бях докарвал.

Кристияне, има и портални без подвижна макара в твоя случай може да е така, но има ли подвижна макара, както и Боби ти каза 50% от тежеста реално местиш или казано иначе печелиш 2 пъти сила.

04.03.11
15:22

казано от kristiancho на 03.03.11, 21:58:

ааа не съм разбрал какво имаш предвид ( по физика хич ме няма ) да в нашия фитнес има такова нещо само дето е покрито с панели и не мога да видя дали е същото като това... и ако е значи тези 35кг са 70кг ?! мерси за инфото и търпението :)

Обратното - ако на такъв скрипец с подвижна макара вдигаш 35 кг, това се равнява на 17,5 кг на нормален. :)

аа ясно.. а едвали ще ми изкачат червата на 17.5кг реални... да не говорим, че инструктора с неговата ръка се мъчи и той на 40те кила... мамка му не става само с мукули... трябва и акъл :D

04.03.11
17:22

04.03.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 7)

Тренировка - крака, прасец

Загрявка:
Напади с дъмбели  - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Напади с дъмбели - 3х63, 2х63 кг.

Работни серии:
1. Напади с дъмбели - 6х80 кг (общо двата дъмбела), 6х80, 5х80 кг.
2. Лег-преса - 6x270, 6х270 кг, всяка от сериите последвана от една повдигане на пръсти -  2 по 12 повторения.
3. Бедрени сгъвания на машина - 7х50, 5х55 кг.
4. Повдигане на пръсти на един крак от стоеж с дъмбел в ръка - 8х40, 8х40 кг.

Нелоша тренировка. Хубаво стана, че имаше кой да ми помогне да я разгъна тая преса - в крайно долно положение едвам се намъквам под платформата и е много трудно да бутна до положение, от което вече мога да поема нормално. Бях забравил у нас коланчето, та се наложи вместо римска тяга, да сгъвам на машина, което обаче може и да е плюс в крайна сметка. :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта местихме магазина на жена ми в ново помещение в съседна сграда. Витрини, щандове - всичко по стълбите един етаж надолу, после пак един нагоре. :) Мислех си да пропусна тренировката, но в крайна сметка реших, че е по-добре да ходя да се поизмъча. :)

05.03.11
16:30

05.03.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 7)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 8x70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от полулег - 3x120, 2х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  6х140, 4х145, 4x140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 4х120, 4х120 кг.
3. Кофички - 12, 11
4. Коремни преси с прибиране на крака към тялото (с доп. тежест) - 12х12,5, 10х12,5 кг.
5. Молитва на скрипец - 9х65, 8x65 кг.

Страхотна тренировка! Шестицата на 140 беше чиста, без никаква помощ. Досега не бях правил шест повторения на тази тежест. Другата седмица ще започна направо от 145 и мисля, че трябва да стане една чиста петица от това.

Добавки:
1. След тренировка - доза протеин.

Обобщение за деня:
Нищо съществено днес.

06.03.11
15:09

06.03.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 7)

Тренировка - гръб, предмишница

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец - 3х100, 2х100 кг.

Работни серии:
1. Набирания - 50 в 8 серии (8, 7, 7, 6, 6, 6, 5, 5 повторения).
Ето клипче на първата серия:

Не се смейте - в момента съм точно 125 кг по измеравне от тази сутрин и 8 набирания в една серия, пък макар и с такова гърчене, са си постижение лично за мен.

2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х100, 4х100 кг.
3. Гребане с щанга - 6х110, 6x110 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост за предмишница - 6х60, 8х60 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели до тялото от стоеж - 8х33, 8х33 кг.

Прилична тренировка. Както обикновено, след набиранията вече бях толкова изцеден, че нищо нямаше особен смисъл,.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес трябваше да тренирам заедно със СКОТА, но работата се “разсъхна” по моя вина - първо бързах да хвана Ливърпул - Ман Ю и второ утре рано летя за чужбина и исках да съм си у нас и да се приготвя веднага след мача. Оправдания колкото щеш... Нищо, другата седмица. :)

06.03.11
17:23

You’ll never walk alone! :D

Поздрав за феновете на Ман Ю. Може някой ден да се докоснат до истинския дух и неподправените традиции на английския футбол. Днес обаче още са далеч от това!  :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.11 17:24.

10.03.11
15:49

10.03.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 8)

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х20, 8х20 кг.

Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х31, 2х31 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х38,5, 5х38,5, 5x38,5 кг.
2. Раменни преси на машина от седеж - 6х120, 5x120 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 7х27, 6x27 кг.
4. Повдигане на щанга с трапец от стоеж - 7х170 (адаптация), 7х205, 6x205, 6x205 кг.

Нормална тренировка, нищо особено.

Добавки:

Обобщение за деня:
Най-после успях да се наканя да ида до залата. Вчера отложих без друга уважителна причина, освен тежък пристъп на хроничен мързел. Май имам нужда от почивка - и без друго предстои по програма след тази седмица, така че за пръв път ще е добре дошла и я чакам с нетърпение.

BR

10.03.11
16:05

Здравей! Аз съм също на Max-OT от 1 година,като за този период направих най-бързия си растеж.Държа да отбележа,че винаги съм тренирал натурално.Бих те посъветвал да излезеш за седмица две от схемата на програмата и да потренираш с повече серии,ще се учудиш колко ще се ускори растежа.След дълъг период по програмата като преминеш на по-високо ниво за кратко е като ритник в задника за анаболизма.Поне при мен е така.Ако имаш въпроси ще се радвам да помогна :)

10.03.11
16:32

казано от Brute на 10.03.11, 16:05:

Здравей! Аз съм също на Max-OT от 1 година,като за този период направих най-бързия си растеж.Държа да отбележа,че винаги съм тренирал натурално.Бих те посъветвал да излезеш за седмица две от схемата на програмата и да потренираш с повече серии,ще се учудиш колко ще се ускори растежа.След дълъг период по програмата като преминеш на по-високо ниво за кратко е като ритник в задника за анаболизма.Поне при мен е така.Ако имаш въпроси ще се радвам да помогна :)

Здравей и благодаря за идеята!

Аз съм на Max-OT от вече почти година и половина и също съм много доволен. :) За всичкото това време съм има само един-два “мини застоя”, които обаче са били заменяни отново от прогрес още при следващото завъртане на месечната програма. Всъщност най-много ми допада не толкова напредъкът, колкото факта, че мога да ида в залата, да се завъртя за 40 минути и да се прибера, докато някои хора още загряват за това време (образно казано). Така се чувствам много добре чисто психически и затова и по-горе казвам, че за пръв път от страшно много време ме мързеше да тренирам вчера и днес. :)
Колкото до целите ми и анаболния ефект от промяната на схемата, сигурен съм, че си абсолютно прав. Ще взема да направя вместо една седмица почивка, нещо като две седмици с по-малки тежести и 8-10 повторения. Може би обаче няма да е точно сега - в момента имам желание (отново) да се стегна с храната и да сваля петнайсетина килца, защото съм много голям (където не трябва) и мазен. :)

А щом имаш опит с MAX-OT, защо не погледнеш ето тази тема, в която съм се опитал да обобщя нещата:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/47897

Всякакви корекции и допълнения ще са добре дошли. :) Давай да вземем да я популяризираме тази схема, защото според мен направо е срамота нещо толкова добро да е почти неизвесно и неизползвано у нас.

11.03.11
17:04

11.03.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 8)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х75, 5x75, 4x75 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х37, 6x37 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 5х25 кг.
4. Френско разгъване с крив лост - 6х68 (адаптация), 5x88, 4х88 кг.
5. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х25, 5х25 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец с въженце - 6х40 кг.

Страшна сила днес! :) Тази петица на 88 кг френско с крив лост ми е личен рекорд. Направо не смея единица да пробвам. :)

Добавки:

Обобщение за деня:
Свърши и тази седмица. До края на месеца очаквам да ми е малко по-спокойно в работата, така че и аз малко да “отдъхна”, така да се кажеи. За сметка на това април се очертаван пълен с пътувания и срещи.

П. П. След тренировката измерих свити ръце, още топли (и не само топли, а напомпани като балони). Лява/дясна - 48,8/48,8 см. :) Иска ми се да напиша вече 50, но още не е вярно, а и не знам дали скоро ще стане - крайно време е пак да се взема в ръце. С януарската диета свалих 6 кила, които качих от средата на януари до сега с развалянето на режима. Прасе.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.03.11 17:09.

12.03.11
18:17

12.03.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 8)

Загрявка:
Напади с дъмбели  - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Напади с дъмбели - 3х63, 2х63 кг.

Работни серии:
1. Напади с дъмбели - 6х80 кг (общо двата дъмбела), 6х80, 6х80 кг.
2. Лег-преса - 6x270, 6х270 кг, всяка от сериите последвана от една повдигане на пръсти -  2 по 12 повторения.
3. Бедрени сгъвания на машина - 5х65, 4х65 кг.
4. Повдигане на пръсти на един крак от стоеж с дъмбел в ръка - 7х40, 8х40 кг.

Отвратителна тренировка днес. Още на загрявката ме боляха колене, после след нападите ме заболя кръст, накрая ме сви нещо в гърдите. Абе мрън-мрън-мрън общо взето. То целият ми ден е такъв. Нищо, утре по-добре.

Добавки:

Обобщение за деня:
Кофти минава денят.

13.03.11
15:47

13.03.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 8)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  4х150, 5х140, 4x140 кг. - Четворката на 150 ми е личен рекорд!
Ето и клипче:

Гледайте само щангата как се движи, не гледайте корема. :D Време е за диета по всички параметри. Колкото до самата серия, третото и четвъртото повторение са с доста извит в дъга гръб, но по-скоро от страх, отколкото от друго - все пак досега 150 са ми най-голямата тежест, която съм опитвал изобщо.

2. Повдигане на щанга от полулег - 4х120, 5х120 кг.
3. Кофички - 12, 8
4. Коремни преси с прибиране на крака към тялото (с доп. тежест) - 16х12,5, 15х12,5 кг.
5. Молитва на скрипец - 8х65, 7x65 кг.

Имах много сила днес! Тренировката се получи интензивна, предизвикателна и много, много приятна! :)

Добавки:
1. След тренировка - доза протеин. Взех си някакъв български от Карфур - май дадох твърде много пари за него, но на вкус поне е много приятен. :)

Обобщение за деня:
Дълго се колебах дали да пусна горното клипче - като си видях шкембето, се стреснах и се запитах така ли наистина изглеждам отстрани? Имах по-друга представа... Май ще се минава на едно зверско НВД за следващите 2-3 месеца.

П. П. Поздравче за дъртите фенове:

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.11 16:19.

14.03.11
07:46

казано от Boby_ на 13.03.11, 15:47:

...
1. Повдигане на щанга от лег -  4х150, 5х140, 4x140 кг. - Четворката на 150 ми е личен рекорд!
...

Мощнооо! Браво, Боби!

14.03.11
10:45

казано от Vic на 14.03.11, 07:46:

Мощнооо! Браво, Боби!

Благодаря, Вик. :)

Между другото, радвам се, че не се явих на съзтезанието вчера - щях тотално да се изложа. :) Сто кила трибой под този на хората в тройката от долната категория. :D

В тази връзка някой знае ли къде могат да се видят резултатите? Имам един-двама познати, които искам да поздравя/дразня в зависимост от това какво са направили. :D

14.03.11
14:16

Уф. Днес откровено си ме мързи да тренирам. Оставям последната тренировка преди почивката за утре.

BU

14.03.11
17:40

Мне,с тая любов към клека и нелогична сила на френско разгъване и бицепсово сгъване си по-скоро за канадска борба,помисли си. ;)

14.03.11
18:03

казано от DeadManWalking на 14.03.11, 17:40:

Мне,с тая любов към клека и нелогична сила на френско разгъване и бицепсово сгъване си по-скоро за канадска борба,помисли си. ;)

Канадска, м-да.. В училище преди мнооого години бях ненадминат. :) После в казармата също не се справях зле и то срещу хора, доста по-тежки от мен по онова време. Винаги съм имал повече сила в ръцете, отколкото където и да било другаде, от това и “нелогичната” сила на бицепса и трицепса, доразвита в залата. :) Обаче за канадска борба на по-сериозна основа ми е доста късничко вече, а и нямам време - едва успявам да се измъкна за фитнес. Иначе като изключим възрастовия проблем, идеята ти е в десетката. ;)

150 лег.. ех зле ли ти е и на тебе :D :D

BU

14.03.11
20:51

казано от Boby_ на 14.03.11, 18:03:

казано от DeadManWalking на 14.03.11, 17:40:

Канадска, м-да.. В училище преди мнооого години бях ненадминат. :) После в казармата също не се справях зле и то срещу хора, доста по-тежки от мен по онова време. Винаги съм имал повече сила в ръцете, отколкото където и да било другаде, от това и “нелогичната” сила на бицепса и трицепса, доразвита в залата. :) Обаче за канадска борба на по-сериозна основа ми е доста късничко вече, а и нямам време - едва успявам да се измъкна за фитнес. Иначе като изключим възрастовия проблем, идеята ти е в десетката. ;)

Bullshit,има ли талант - ще напреднеш неусетно.За 3 години си републикански! ;) Проучи нещата,виж как те надуших,аз до 3 години ще съм с 330 тяга. :)

15.03.11
13:42

казано от DeadManWalking на 14.03.11, 20:51:

Bullshit,има ли талант - ще напреднеш неусетно.За 3 години си републикански! ;) Проучи нещата,виж как те надуших,аз до 3 години ще съм с 330 тяга. :)

Ето това с таланта е хлъзгава работа. Докато не пробвам, не мога да знам. :)  Канадската борба не е само силни ръце. Трябват и експлозивност, издържливост, техника, бърза реакция и не на последно място способност да търпиш болка. Но ти ми пусна мухата и вече търся клуб. Лошото е, че всички софийски, на които попадам досега, са в центъра или в западната част на града, няма нищо в Младост, Дървеница, Студ. град. Ако някой знае, да свирка. :)

Но да се върна на темата:

15.03.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 8)

Тренировка - гръб, предмишница

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец - 8х63, 8х63 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец - 3х98 кг.

Работни серии:
1. Набирания - 50 в 8 серии (8, 8, 6, 7, 6, 5, 5, 5 повторения). 
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 4х98, 4х98 кг.
3. Гребане с щанга - 7х110, 5x110 кг.
4. Сгъване на китки с дъбмели за предмишница - 6х20, 6х20 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели до тялото от стоеж - 8х32, 8х32 кг.

Отвратителна тренировка. В края на набиранията ми стана зле. Дали заради това, че се пришпорих доста и почивах твърде малко или заради боклуците, които обядвах, но едва довърших тренировката.

Добавки:

Обобщение за деня:
Тази тренировка е последната по тази програма. Сега следва почивка от точно една седмица, по време на която не искам да чувам и да виждам нищо по-тежко от лъжица. :D

23.03.11
14:24

23.03.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 10)

Загрявка:
Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 8х10, 8х10 кг.

Адаптация:
Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 3х18, 2х18 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели напред с права ръка - 8х23, 6х27, 6x27 кг.
2. Раменни преси на машина - 8х110, 6x120 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х27, 6x27 кг.
4. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 6х56 (адаптация), 5х58,5, 5x58,5 кг.
5. “Френско” разгъване с крив лост от лег - 6х78, 4х78 кг.
6. Трицепсово разгъване зад глава с дъмбел (с една ръка) - 4х23 кг.

Като за след толкова дълга почивка и с умерен махмурлук - доста добре. :) Реших да наблегна на интензивността за сметка на големите тежести и намалих почивките. В резултат се събрах в 35 минути горе-долу, което ми се случва доста рядко.

Добавки:

Обобщение за деня:
От днес обратно в залата след десетина дни почивка. :) Първата седмица ще го давам по-кротко, а нататък мисля в следващите два-три месеца да намаля малко работните тежести, както и почивките с идеята да увелича допълнително интензивността.

24.03.11
13:36

24.03.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 10)

Загрявка:
Лег-преса  - 8х190, 8x190 кг.

Адаптация:
Лег-преса - 3х310, 2х310 кг.

Работни серии:
1. Лег-преса - 6x404, 5х404, 5x404, 5x404 кг.
2. Напади с дъмбели - 6х64 кг (общо двата дъмбела), 6х64 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 6х140, 6х140 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 15х90, 10х115, 10х115, 10х115 кг.

Хубава тренировка стана! :) Снощи си легнах рано, спах спокойно и това се отрази съвсем явно и в тренировката - ако не като постожения, то като усещане и удовлетворение, което за мен е по-важно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Усещам, че вече влизам в ритъм след почивката. Като завъртя първата седмица, ще съм съвсем на шест! :)

24.03.11
13:55

Браво много добри резултати. незнам на колко години си , но така трябва.Продалжавай само напред и нагоре , баща ми е от старата школа (66 набор е ) и преди 3-4 дена ми се похвали че е направил 180кила лег , без никакви добавки или каквото и да било само с домашна храна при това яде по 3 тъти на ден , 120 кила е. 15 години стаж е имал преди да спре за 10 год :С в момента е животно 50 предмишница има 51 ръка и тренира в импровизирана зала в мазето. Давай в същия дух Пълен респект!

24.03.11
15:42

казано от animall на 24.03.11, 13:55:

Браво много добри резултати. незнам на колко години си , но така трябва.Продалжавай само напред и нагоре , баща ми е от старата школа (66 набор е ) и преди 3-4 дена ми се похвали че е направил 180кила лег , без никакви добавки или каквото и да било само с домашна храна при това яде по 3 тъти на ден , 120 кила е. 15 години стаж е имал преди да спре за 10 год :С в момента е животно 50 предмишница има 51 ръка и тренира в импровизирана зала в мазето. Давай в същия дух Пълен респект!

Е, аз съм малко по-млад от баща ти и имам доста по-малък стаж в залата, но по лично тегло пък го бия. :D
Абе важното е да не се дава човек - годините са си години, времето тече и това е даденост. Обаче не е казано, че с възрастта трябва да легнем да мрем. :)
Аз заради това и тренирам така, че да мога и след 15 години да продължавам да го правя. Всеки си избира пътя. :)

24.03.11
17:09

Аз пак го бия на години.Боби при мен почивката излезе много добре дигнах работните тежести сле нея аз искарах 9 дни точно.Явно си трябва почивка.

24.03.11
18:05

казано от vatman на 24.03.11, 17:09:

Аз пак го бия на години.Боби при мен почивката излезе много добре дигнах работните тежести сле нея аз искарах 9 дни точно.Явно си трябва почивка.

Трябва си, да. Да отпочине нервната система, да се възстановят стави и сухожилия малко - има си ролята.

25.03.11
15:19

25.03.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 10)

Тренировка - гръб, преса

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 8х56, 8х56 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х91, 2х91 кг.

Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 6х105, 5х105, 5х105 кг.
2. Придърпване на горен скрипец пред гърди с V-образна дръжка - 5х105, 5х105 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х66, 5x66 кг.
4. Мъртва тяга - 4х200, 4х200 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест  - 8х12,5 кг, 8х12,5 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 8х63, 8х63 кг.

Стана добра тренировка. Тягата е малко слабичка, но все пак от месец и половина не съм правил и за начало бива. Освен това май успях най-после да подобря малко техниката - във втората серия се опитах да тегля нагоре, като изнасям таза напред, а лостът върви плътно по краката ми.
На гребането с дъмбел след като сглобих тежестта, дъмбелът се оказа от лявата страна на пейката. :) Пет минути се убеждавах, че трябва да започна с лявата ръка, а не с дясната. Имам чувството, че заприличвам на Монк. :D Накрая все пак се насилих да започна с лявата ръка, вместо с дясната, както съм правил във всяка една серия с редуващи се ръце през последните седем години. Оказа се, че не е толкова трудно. :D

Добавки:

Обобщение за деня:
Петък, хубаво време - какво друго може да иска човек? :)

26.03.11
15:45

26.03.2011 г. (тренировъчен ден 4, седмица 10)

Тренировка - гърди, трапец

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  4х145, 5х140, 4x140 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 5х52, 4х52 кг.
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 4х52, 4х52 кг.
4. Придърпване на щанга нагоре с трапец - 8х200, 7x200, 6х200 кг.

Много приятна тренировка стана! :) Обичам да тренирам гърди, макар да не са ми най-силната група. :)

Добавки:
1. След тренировка - доза протеин.

Обобщение за деня:
Нещо не се наспах добре и цял ден ми е криво. Тази нощ пък като се смени времето, ще стане още по-малко сънят. :(
На всичко отгоре се скарах с една проклета лелка - майката на собственичката на залата в Дървеница и сега се чудя дали да не сменя залата заради отвратителното отношение, въпреки че ми е удобна и съм свикнал адски много с нея. Абе глупава история.

27.03.11
15:35

27.03.2011 г. (тренировъчен ден 5, седмица 10)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х75, 5x72,5, 5x72,5 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж тип “чукчета” - 6х36, 6x36 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 3х60,5, 3х58 кг.
4. Сгъване на китки с щанга (за предмишница) - 7х55, 6х55, 5х55 кг.
5. Сгъване на китки с дъмбели до тялото - 8х30, 8х30, 10х30 кг.

Слабичка тренировка стана. Реших да не се връщам при проклетата лелка днес и смених залата - днес ходих в Мусагеница. Уж широка, приятна зала, но таванът нисък, лостовете неудобни, кривият лост с различен и доста неудобен ъгъл... Абе калпава работа - не съм доволен нито от себе си, нито от залата. Но май поне известно време ще ходя там уикенда.

Добавки:

Обобщение за деня:
Този момент от годината, в който сменяме астрономическото време на лятно, винаги ми е бил голяма мъка. Седмици наред не мога да се адаптирам. Сега чакам утрешното ставане с обратното на нетърпение. :( Икономическата полза от цялата тази работа със смяна на времето с цел да се хванат час-два светлина, е страшно съмнителна, а здравословната - отрицателна извън всякакво съмнение. Надявам се най-после управляващите в някоя нормална държава (не нашите - те са безнадеждни) да се сетят да наемат свестен екип от статистици и икономисти и да получат верния отговор. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1