Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

10.05.11
10:11

казано от Кольо Пияндето на 10.05.11, 09:51:

казано от slavko на 10.05.11, 09:44:

абе май френд, с тоз йохимбин не ти ли си концентрира голяма част от кръвта в едни крайни органи...ще ти се измести центъра на тежестта при скоковете:)))))

Хе-хе-хе... де да знам - не съм усетил такъв ефект до сега! :D По-ниският център на тежестта, обаче, ще ме направи по-стабилен при рязка смяна на посоките, когато съм стъпал или легнал на земята! :D

Всъщност... 4-5 дни пия по една капсула йохимбин хидрохлорид (2.5 g) и не усещам нещо забележително, дори не мога да определя дали има затопляне. На фронта на крайните органи - нищо ново, никаква промяна, всичко е нормално. Днес ще перна 2 капсули, пък да видим.

След 2.5гр. ще трябва да ти правим форумен некролог :D :D :D Ти не беше ли взимал и друг път йохимбин или се заблуждавам нещо?

Еми не посмях веднага да скоча на голяма доза, леко ще увеличавам. Имам нАучен интерес... ако трябва да се придържам към литературните препоръки, за моите телеса трябва да приемам по 6-7 капсули дневно. Въпросът е нощем да мога да спя спокойно и не само по гръб... :P

Иначе слънчевото временце си е мощен стимулант (включително и за щуротии)! (sun)

Valdis, за първи път пробвам йохимбин. Това са капсулите на PrimaForce.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.11 10:15.

10.05.11
10:31

Шегата ми беше отправена към вероятно неволната грешка 2.5мг. >2.5гр. :)

казано от Valdis на 10.05.11, 10:31:

Шегата ми беше отправена към вероятно неволната грешка 2.5мг. >2.5гр. :)

Ама съм кифла... за милиграми става въпрос, разбира се (пиша без да внимавам). :)
Коригирам го, благодаря.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.11 10:41.

10.05.11
10:57

На всички се случва, доволен ли си от калипера в крайна сметка? Мои познати имат такъв и са доволни, проблемът, е че като го хвана аз и дава грешка, всички други си ги мери нормално а на мен винаги ми изписуква и изкарва съобщение Error. Иначе цената му в сайта на Lloydspharmacy беше около 5.5 лири ако не се лъжа, което е повече от добре.

казано от Valdis на 10.05.11, 10:57:

...доволен ли си от калипера в крайна сметка?

Доволен съм. Всъщност той прави това, което е важно за мен - показва ми тенденция, ако има такава. Дали наистина мери свръхточно - това не знам, а не е и ча-а-ак толкова важно. Въпросът е да хвана дали има промяна в някаква посока. За около 2 седмици свалих 1% мазнини. Сега ще видим добавянето на йохимбина дали ще се отрази. В интерес на истината тази сутрин за първи път показанията слязоха под 12% (11.4%). Колкото до грешката - да, имам същата информация - при едни хора сработва правилно, когато обхванат плътно ръкохватките с длани, при други дава грешка. Нямам идея защо така се получава, но и при мен го прави. Аз правя измерването като притисна плътно само палците на двете ръце към контактните повърхности (така никога не ми е давал грешка). Цената на този уред го прави много добра идея, според мен. Пак казвам - достатъчно е да показва тенденция, а не абсолютно коректни данни. Нямам идея как бих могъл да видя с каква точност измерва. Т.е. знам, но нямам идея къде да си направя медицински изследвания, за да ги сравня с показанията на уреда.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.11 11:21.

10.05.11
12:35

Сравнено с Omron-а, който имам показанията са почти индентични, но не съм сигурен, че Omron-а е еталон за точност. Дори и да не мерят напълно точно, и на мен ми е достатъчно за да следя прогреса, от там на сетне огледалото е другия критерий.

10.05.11
13:01

Май и моя е Омрон, но всеки път различно показва.
Не съм го ползвал от оного време, кога бяг вманичен да стоя под 10% BF :D

Имам у нас и апарати за кръвно на Омрон и определено не са еталон, а уж са от читавите марки.

казано от emzo на 10.05.11, 13:01:

Май и моя е Омрон, но всеки път различно показва.

Този показва сравнително много еднакви резултати при многократни измервания. Правих си експеримент и се измерих 4-5 пъти последователно - показанията се различаваха с 0.1-0.2%, т.е. бяха между 12.0 и 12.2 примерно.

При последователното мерене е напълно нормално да има еднакви резултати. Меренето чрез BIA (Bioelectrical Impedance) се основава на електрическото съпротивление, което съществува през различните материи. В нашия/вашия случай това е човешкото тяло и какво е съпротивлението на електрическия импулс. Проблема при BIA е, че се влияе в голяма степен от моментното състояние на флуиди в тялото. Т.е. ще има разлика преди и след тренировка, сутрин и вечер. Дори се споменава, че и обикновено изхождане в тоалетната по малка нужда може да окаже разлика при някои хора. Също така има и различни видове устройства, като едни са по-обикновени, а други са за атлети и са с по-голяма точност. Такива са повечето продукти на Omron и Tanita. В тях има режим “атлет”. :) Та, затова най-важното е да се човек да се мери по едно и също време, в един и същи ден, при приблизително едно и също състояние на тялото. Въпреки, че може да има грешка от 5%, това е един от най-точните и лесни начини за мерене на подкожни мазнини и както вие споменахте, да можем да преценим в каква посока се движим. Ако целим 100% точност си има други начини, но за повечко пари (за съжаление). :)

Ето и едно приятно и полезно линкче - http://nutrition.uvm.edu/bodycomp/bia/lesson2.html . :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.05.11 13:42.

Я да си драсна храната за днес... няма да тренирам, защото имам планове за следващите 2-3 дни. ;)

Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 зелена ябълка
Обяд - свинско каре на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), салата (домати, лук, сирене, маслини, 1 яйце)
Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
Вечеря - свинско каре на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)
Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (20 g)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 12:35.

12.05.11
09:49

Не ти знам плановете, но те нямат и особено значение...в неделя съм при Юли...идвай да видим как клякаш:)

казано от slavko на 12.05.11, 09:49:

Не ти знам плановете, но те нямат и особено значение...в неделя съм при Юли...идвай да видим как клякаш:)

Ще те разочаровам - не клякам с тежести...
Но все ще намеря с какво да се забавлявам в неделя... ;)

12.05.11
10:19

не мисли, че само ще ми снимаш...да се разкарвам аз на 150км. а бат Кольо да си бърка в носа....ааа НЕ НЕ:)

Кольо ще стане само на азот в целия си блясък :D

казано от slavko на 12.05.11, 10:19:

не мисли, че само ще ми снимаш...да се разкарвам аз на 150км. а бат Кольо да си бърка в носа....ааа НЕ НЕ:)

Славко, нали знаеш, че ние и само с изометрии можем да го “убием”. Без да направи и едно движение пак може да не може да си тръгне. Той нека дойде ;)

12.05.11
10:34

Поръчах си от Iherb два вида Стевия, единия е на капки с пипета, а другия е на таблетки. Причината да ги купя беше, написаното от теб твърдение, че на вкус не се различава от захарта, за съжаление не е точно така, но определено е най добрия избор за заместител на захарта.Преди 6-7 месеца отказах кафето заради опитите да го пия със подсладител съдържащ ксомбинация от захарин, ацесулфам, и сукралоза, което беше голяма грешка и успя да ме отврати от кафето, чак преди няколко седмици почнах да пия по кафе на ден а от няколко дни го пия със Стевия. Вечер пия по 2 литра цитронада (вода + стевия + 4 лимона) и в интерес на истината почти не се усеща разлика със захарта, но в кафето разликата е осезателна, не знам защо се получава така но определено не е гадно като другите подсладители и вероятно ще успея да свикна.

Господа офицери, планувам изометрия в петък вечер.
Мисля, обаче, да се раздвижа и с вас в неделя. Не съм дърпал никога гума, например... :)

Valdis, аз ползвам тази стевия. Не долавям страничен привкус, но никога не подслаждам кафето си. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 10:43.

12.05.11
10:43

казано от Кольо Пияндето на 07.05.11, 20:33:

korpusito, мно-о-ого го зяпах телешкото, ама... хубаво ли го правят? Знаеш, че не е много трудно телешкото да стане жилаво и сухо. Затова се метнах на познатото пилИ... :)

Чак сега видях :D Супер е телешкото печено, само такова ям аз :)

12.05.11
10:44

Свободно Кольо...аз пък не съм се возил на гума...дърпат ли ти се 91кг.:)

казано от slavko на 12.05.11, 10:44:

Свободно Кольо...аз пък не съм се возил на гума...дърпат ли ти се 91кг.:)

Ами... първо ще пробвам с по-скромна тежест, пък то ще се види... аз съм малко под 90 kg все пак. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 10:49.

Вас двамцата ви съветвам да погледнете снимките от тренировките на открито, където има дърпане на гума, преди да искате да сядате върху тях :D

казано от Oranje на 12.05.11, 10:53:

Вас двамцата ви съветвам да погледнете снимките от тренировките на открито, където има дърпане на гума, преди да искате да сядате върху тях :D

Ами... аз даже мернах на живо как стоят нещата. :)
Затова не бързам да обещавам на никой, че ще го тегля като еленче на Дядо Коледа... :D

Ще видя какво си замислил за неделя и ще преценя как точно да подходя. Едната от идеите ми е да мина първо през фитнеса и после да дойда в 10-то СОУ да пораздвижа крачката.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 11:00.

При дърпането на гума целта не е колко максимално можеш да помръднеш.
Всъщност на отборните комплекси и двата дни ще има и дърпане на гума като част от тях, така че ще се убедиш сам колко тежки са леките кила :)
Отделно заради липсата на негативна част са идеални и за растеж на мускулите. Затова ги използваме и в бодибилдинг блок след комплексите, за който иска да направи малко бицари, или рамо и т.н.

Oranje, отдавна съм се научил да уважавам тежестите, а и определено не гоня максималната тежест, която мога да помръдна. Така де - това, че тежестта не изглежда внушително, все още не значи, че не могат да се постигнат внушителни резултати с нея. Пък и моя спорт е малко по-особен, гледам да направя нещо, което ще ми е полезно на игрището.

казано от Кольо Пияндето на 12.05.11, 11:08:

Oranje, отдавна съм се научил да уважавам тежестите, а и определено не гоня максималната тежест, която мога да помръдна. Така де - това, че тежестта не изглежда внушително, все още не значи, че не могат да се постигнат внушителни резултати с нея. Пък и моя спорт е малко по-особен, гледам да направя нещо, което ще ми е полезно на игрището.

Далеч няма да си първият волейболист, който тренира с гума или шейна, като част от силовата си подготовка ;)

Неделна гумаджийница с Юли, Славко, Кольо и сие - как да го изпусне човек. Attending! :)

P.S. Простете за анти-дневник поста ми.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.05.11 11:13.

12.05.11
11:19

хахахаха...рязко омекна, а:))))
нищо де...пий йохимбина...

p.s. сори, не се сдържах:)

казано от Oranje на 12.05.11, 11:11:

Далеч няма да си първият волейболист, който тренира с гума или шейна, като част от силовата си подготовка ;)

О, не... не си мисля, че откривам топлата вода. Новост е за мен - само толкова. :)

казано от slavko на 12.05.11, 11:19:

хахахаха...рязко омекна, а:))))
нищо де...пий йохимбина...

Хе... не омекнах точно рязко... веднага споменах, че първо ще опитам с човешки тежести, преди да се напИнЯм с моето тегло ;)

Ама хайде де! Говорим за форумна среща... ето ви среща - там, между пудовките, ластиците, дисковете и до лостовете!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 11:32.

Като говорим  за форумна среща, да взема и аз да дойда!
Ако се намери някоя задна гума от трактор може да пробвам да я дръпна.

12.05.11
11:50

Айдееее...сбрахме се!!!
Елате бе...аз ще Ви дърпам всите:)
После по една бира ще почерпите, ще ме натоварите на влака за Плевен и сме квит:)

12.05.11
11:52

Да не се учудите ако Сливенската школа (Аз и Десо) избухне :D

Ше си нагълтам азотчето и съм уверен, че ще си прекараме идеално! (sun)
Да пусна ли тема-покана за тази своеобразна среща?

Вито... като си пиете черните хапчета, ще се обърна дипломатично с гръб и няма да ви издавам... :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.05.11 11:56.

Кольо, нека насочим вниманието към вече съществуващата тема. Ще анонсираме нея из другите канали.

казано от Димитър Михайлов на 12.05.11, 11:59:

Кольо, нека насочим вниманието към вече съществуващата тема.

По-разумно и ефективно е така, да... само остава да помислим къде ще възстановяваме след тренировката на Oranje (giggle)

Ще има кръввввв :D

12.05.11
17:24

Елате повече!

Ш’додем! 8-)

Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин

Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе

Обяд - свинско каре на тиган (200 g), грах (180 g), салата (домати, лук, сирене, маслини, 1 яйце), сурови бадеми (40-50 g)

Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, сурови бадеми (40-50 g)

[тренировка - крака]

Вечеря - пилешки крилца на грил (250 g), 2 кюфтета на скара, грах (180 g)

Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (20 g)

Голям глад ме подгони, та на пожар ходих да си търся ядки. :) Забърсах едно пакетче бадеми, та го разделих между обяда и следобедната закуска. Горд съм, защото в близката кръчма вече има салата, наречена в моя чест “оная салата” (описаната за обяд)... (sun) Не, че е нещо особено, ама на хорицата там им се вижда прекалено сложна и голяма. (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.05.11 21:13.

13.05.11
13:34

да ти донеса някоя плевенска плескавица:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1