Дневникът на Moon

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.09.11
12:34

7.09.11
8:00 1 филия с тахан и мед, кафе
11: 00 Кафе-лате
13:00 ½ палачинка с пилешко филе
16:00 другата половина
20:00 кисело мляко, бял боб 100тина грама яхния
Тренировка – няма

Вчера ядох малко на сила, много слаб апетит. Желание за тренировка имаше – но възможност нямаше. Или по-скоро приоритетите поразместих.
Интересни социални контакти, вълнуващи едни такива -  малко обезпокоителни, малко щастливи.

Днес - много по-кротко. Апетита ми все така е на дъното. Довечера поне йогата ще си направя, ще ми се и да тичам. Ще видим.
Настроение – бива. Малко ми е вкиснато.

08.09.11
14:48

Гледам из форума мъжете се ориентират към новия сезон за качване, тук - там се рови в дневници. И ми стана интересно с моето непостоянство до къде го докарах.

Чертата:
Мерки
18.04 * и вчера
Дупе 99.5 – 95см
Талия 69 – 65см
Бюст 93 – 87см  !
Прасец 38 – 36см
Бедро 57 – 54см
Кръст 82 – 78см
Килата не ги знам в момента, стартирах на 59. Мазнините са мерени с различни методи и също мисля, че не е съотносимо.

*струва ми се, че това е било някакво злобно пмс, ама айде..

Лицеви опори – 0 ( в началото на лятото) – Death by - 16 рунда +5 (миналата седмица)
Друго от силовите нямам база за сравнение.

Като тренировки – намалих дългите много бавни бягания за сметка на повече интервали. Пробвах една тренировчица кросфит, лостове, упражнения вкъщи с дъмбели, швейцарска топка. Пробвам в момента йога. Въобще едно голямо пробване.

Доволна съм, че включих някакви силови, ако ще и супер леки да са.
Свалянето ще ми отнеме повечко време ама нещо спрях да бързам, настроих се да тренирам за удоволствие и здраве и когато – тогава. Ако.
Най ме е яд, че си съсипах бюста.. (dull) 6 см!.. Това трябва да е частен случай на закона за всеобщата гадост.

Това е положението.. Като цяло съм доволна. Не толкова от резултатите, колкото че тренировките ми станаха нормална част от ежедневието. Това не е било в последните 15 години, та.. Работата е по-скоро добре. ;)

П.п днес звуча като gips :  )))

Мнението беше редактирано от Moonray на 09.09.11 09:21.

08.09.11
22:43

8.09.11
8:00 50гр нестле фитнес +200гр мляко, кафе
11:00 кафе със захар
13:30 “Оргазъм” с кисело мляко (на вкус е както звучи :D )
- бира, малко нерви като за последно
19:30 малко пълнозърнеста паста с доматен сос, мед + тахан 1 с.л.
Йога 50 минути
Преди лягане—

Започвам да я усещам по-добре тая йога. Никакъв прогрес не забелязвам в по-трудните асани, но малко по-плавно минавам едно в друго. Интересно, че Бакасана-та първия път я направих и оттам нататък не успях нито веднъж. Залюлявам се и край.
За сметка на това пак направих стойка на глава вместо нея, макар че точно сега позите надолу с главата не са ми много препоръчителни.

Абе, всичко е добре когато завършва добре. А тоя ден мисля да го завърша с Колелото на времето и малко извара.

09.09.11
19:26

9.09.11
7:30 2с.л. овес, 1 ч.л. ленено семе, 200гр кисело мляко, кафе + мед, мед + тахан
11:00 кафе + мед, 20гр сурово кашу
14:00 малко пълнозърнеста паста с доматен сос
—мента + спрайт
19:00 малко пълнозърнеста паста с доматен сос, мед + тахан

Днес белтъците са жестоко низвергнати, а въглехидратите направиха революция и завзеха света. Мазнините, като типични фурнаджийски лопати, винаги са наоколо покрай силните на деня за да запълват обема калории - все пак някой трябва и работа да върши!
Денят ще продължи с неуточнена физическа активност, още мента и много рок! (rock)

Интересното на такива дни е, че никога не знаеш какво още ще се случи, но то някак почти винаги се оказва някаква много смешна история, която се разказва на всяка от следващите десетина сбирки... и стискаш палци да не си най-добрия приятел на главния герой или по-лошо :))

10.09.11
21:12

10.09.11
8:00 мед + тахан
още три часа сън...
11:00 мед + тахан
13:00 пълнозърнеста паста с домати
шейк - смокиня, праскова, банан
17:30 безкофеиново кафе със захар
20:30 домати, сирене, зехтин, 1/2 филия хляб
ииии още мед и тахан...

Вчера “тренировката” започна като йога, но по средата на слънчевия комплекс се усетих, че си мисля за музика, алкохол и кои съдрани дънки да си облека.. и..неусетно съм почнала да правя лицеви опори вместо асани :D
Направих стотина суинга с импровизирани тежести, 5-6 серии по 10-12 лицеви и още няколко неща на макс интензивност за 15-20 минути - добре се изпържих, не можех да дишам накрая. Банята, дънките, бирата, обеците, които не са за пред хора и out to play :))
Хубаво си изкарах. Историята няма да ви я разказвам.

Мнението беше редактирано от Moonray на 10.09.11 21:33.

10.09.11
21:21

Меренето!
Събота се меря с калипер по принцип, вторник с метърчето.
Миналата събота пропуснах щото щеше да ми дойде скоро.
Таа резултатите от тая седмица са -2мм на трицепса и -2мм на кръста, всички други мерки са същите. (party)
Което е много добре, супер е! Остава да разбера как става номера, т.е. как като почти не тренирам и ям каквото и колкото искам - продължавам да свалям и то точно от там. (wait)
Тоя резултат ми напомни за един разговор с Miyu за инсулиновата чувствителност и ще поразровя да видя какво съм яла напоследък.  Май така като се замисля, освен чудовищните количества тахан с мед, всичко друго си е нормалната бъркотия.

Добре, доволна съм. Както обикновено всичко ми е в главата на мене. :)

п.п. Процента мазнини  - 18.84% по калкулатора със 7 гънки от на Тишо линка.

Мнението беше редактирано от Moonray на 10.09.11 21:32.

11.09.11
11:01

“Не бъркай липсата на обратна връзка с негативна обратна връзка.”

Миналата седмица веднъж съм бягала, две силови и веднъж йога. Тая седмица - три пъти йога, веднъж силова и днес каквото направя.. |-)

Мнението беше редактирано от Moonray на 11.09.11 11:43.

12.09.11
09:03

11.09.11
12:00 ?  1филийка пълнозърнест хляб с тахан и мед
15:00 ?  риба тон в олио, домати, 1 филийка
—шейк смокиня, банан и праскова
Тренировка - интервално бягане
20:30 зеленчуци на пара

Тренировката беше зле. Имах чувството, че дишам пясък. Горещо, сухо..ад някакъв.  А хората направо ме побъркват!
Едва избутах двайсетина минути, щях да си изкашлям белия дроб. Май за цяло лято това и нещастния опит за Купър бяха двата пъти дето съжалих, че не си носех Вентолина.
Не успях да се изморя, но на връщане повисях на един лост над пейка - десетина негативни набирания с подхват, десетина негативни с надхват - после се събраха кибици и си тръгнах.

Интересна нощ - малко сън, бавни обороти и много философия. Май ще имам материал за размисъл за близко време.

казано от Moonray на 12.09.11, 09:03:

Интересна нощ - малко сън, бавни обороти и много философия. Май ще имам материал за размисъл за близко време.

Ако не е тайна - сподели. Ще помогнем с някоя идея. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.11 09:08.

12.09.11
09:11

Е, какво - готини разговори с интересни хора за разни...екзистенциални неща. :) Нещата от живота просто. Сещаш се.

Мнението беше редактирано от Moonray на 12.09.11 09:12.

Много лесен и приятен въпрос за развиване. На тази тема си готвя дисертационния труд.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.11 09:15.

12.09.11
16:27

Днес се видях с Атомчето (sun) Супер готина мацка! Човек, с когото веднага влизаш на една вълна. :) Пусна ми мухата за новото предизвикателство на треньорите на @Vic.
Не знам още как ще ми е програмата до края на деня, но сериозно се замислям да го пробвам. Коленцата ще са мармалад! :))
Може и друг ден - като съм се наспала, че днес съм като муха в цинкова кофа.

12.09.11
8:00 2 филийки с мед и тахан
12:30 (beer) с @Atom
16:00 домат, сирене, маслини, 1 филийка хляб, мед + тахан
17:30 шепа сурови бадеми
Тренировка
21:30 свинска пържола + домати

Свърши. О.о Направо не мога да повярвам. Видях му сметката на тоя тахан - нищо че беше едно кило и то бял.Забравих да си взема от “Слънце и Луна”  като бях по центъра и сега ще се борим с безтаханието.

п.п. Храната е...мани. После ще дописвам.
п.п 2 Дописвам.

Мнението беше редактирано от Moonray на 12.09.11 20:44.

12.09.11
16:37

казано от Moonray на 12.09.11, 16:27:

филийки с мед и тахан

Ако целта ти е да сваляш мазнинки, съветвам те да разделиш тахана от филийките ;) ....а и като цяло да не прекалявяш с него.

Мнението беше редактирано от Margi на 12.09.11 16:38.

12.09.11
17:16

Абе така е, уж само сутрин са заедно (wasntme)

12.09.11
20:57

Тренировката беше страхотна! Да усетя и аз, че съм тренирала като хората един път. В сравнение с на другите момичета не е кой знае какво натоварване, но в сравнение с тренировките ми до сега е прогрес. Много добре ми дойде :)

Бягах малко за загрявка, после правих предизвикателството на треньорите на @Vic 400метра ходещи напади + 3 лицеви на всеки 30 секунди. На връщане повисях на лостовете за 3 серии по 10 негативни набирания с подхват, 3х10 негативни с надхват и 3 х10 кофички на пейка.
Накрая се чувствах като напердашена по задника :D Само се молех да не се наложи да затичам на някой светофар, че ще ме сгазят като комшийска котка :D

За пръв път правя изобщо някакво предизвикателство и за пръв път правя напади. Не съм и от хората дето клякат много, та.. исках просто да го направя. Не съм гледала време и не съм бързала кой знае колко, но ей така от любопитство засякох времето - някъде към 17-18 минути. (Сама си засичах и нещо го бях натиснала, та броеше трета обиколка като го спрях, но горе-долу толкова трябва да е). Нямаше как да преценя и 30те секунди за лицевите, та на всеки 15 “крачки” правих по 3 лицеви. Нормални, не от колене - с тях поне нямам проблем. И така.Хепи. (party)

12.09.11
21:00

Браво :) Щом не си от най-клякащите и ти е ново, доста добре си се справила. Продължавай в същия дух (sun)

12.09.11
21:03

Ще стане викаш човек от мене :D Тия 18 минути да стоят тука да гледам после от къде съм тръгнала ;)

12.09.11
21:07

Ей, ще ме накарате утре сутрин и аз да се пробвам с предизвикателството, че ми стана интересно за времето...аз си го представях повече като 10-12 мин (wasntme) ...то и без това утре ми е ден за стадиона... 8-)
Обаче да се разберем от сега - няма да допирам земята с колене :D щото след това ще ми трябва инвалидна количка...

12.09.11
21:11

Ти нали не мислиш, че аз съм ги допирала :))) Действай, ти си го правиш редовно това - ще извадиш добро време ;)

12.09.11
21:28

Да знаеш, че понякога от нападите следва фантастична мускулна треска, особено ако не си ги правила отдавна или за първи път ти е,  треската е по-силна на другия ден. Пий магнезий и масажирай. И браво, разбира се.

12.09.11
22:00

Ние правихме нападите с наколенки, Юли беше предвидил :)
Преди съм правила 250 м. ходещи напади без наколенки. Коленете посиняват, ама юнак без рана... :)

13.09.11
08:48

Гледам тая сутрин, че имам синки по коленцата - тук-там съм ги опирала явно. :) А мускулната треска е някакъв мускулен оргазъм - много ме кефи! Ходих в ранни зори за кафе и едва се качих по стълбите.
Силве радвам се, че си отишла все пак в Младост :)
kozunak благодаря за включването. Приятно ми е да те виждам в моя дневник. :)

13.09.11
20:47

13.09.11
8:00 50 гр нестле фитнес, кафе с мед
10:30 3 бисквитки белвита, второ кафе - чисто
12:30 2 малки пържолки, 1 домат, 1 бисквита белвита
15:30 спанак, извара, сирене и не знам още какво, завито в “руло” от паста - как му се казва на това?
19:00 1 яйце, 200 гр кисело мляко, 50 гр сирене
Тренировка
20:30 бебешка каша “Слънчо”  20 гр в сух вид

Тренировка - ще си поиграя тук с един ластик (5-20кила), че ръцете почти не ме болят.

Мускулната треска е брутална. Дупето и бедрата - направо откачам!
Ама е готино - май и утре ще ме държи. Три часа ходене пеш днес с нищо не я промениха.

п.п. тренировката беше нещо подобно на това:

Тоя ми е много смешен, но упражненията ми харесаха. Аз направих по-малко, 5-6 вида х 10-14 повторения, 3 кръга. И не толкова експлозивни, но пак се изпотих.

Мнението беше редактирано от Moonray на 14.09.11 17:33.

13.09.11
20:51

Хаха..в началото на лятото, когато започнах да излизам на стадиона и да правя ходещи напади на дълги разстояния, и аз много често ходех като Пинокио ;) Нито можех да сядам, а като седна, не можех да стана...ужасТ :D Съчувствам ти.

14.09.11
09:23

Романтика.. :)

14.09.11
17:30

14.09.11
8:00 40гр бебешка каша “Слънчо”  - банан и ябълка , кафе + мед
11:30-12 80гр паста +100гр сирене
15:00 4 бисквити белвита, бира
17:00 шейк от 2 смокини, малка праскова и малък банан + лед
20:00 свинско на тиган със зехтин и лук, малко боб
- бира
23:00 100гр извара

Днес мускулната треска е по-поносима, но ще си почина - няма да има тренировка.
Вчера далеч не съм се натоварила толкова колкото ми се струваше тогава - сега ме боли леко гърба между лопатките и трицепсите. И естествено - задника и бедрата по-силно, но днес в предната част на бедрата.

Храната ми не е добра днес.
Едит: дописвам храна.

Мнението беше редактирано от Moonray на 15.09.11 08:41.

15.09.11
21:10

15.09.11
8:00 корнфлейкс с прясно мляко, кафе с мед
11:30 кисело мляко
14:00 мляко с нес + захар
15:30 “Оргазъм” :)
- бира
19:00 100гр извара
Тренировка
21:30 -22 задушено свинско с лук и зехтин

Тренировка:
1. 30мин easy run - опитах се да поработя върху техниката, щото ми се струва че ми куца доста. Не си вдигам краката достатъчно...
2. Лостове - негативни набирания - подхват, надхват, лицеви  - няколко (4 ?) серии по 7-8 (10-12 на лицевите) повторения. Имам напредък -  малко по-малко си помагам с крак като че ли. Ще стане работата :)
3. Стойка на ръце 1:20 (sun), планк на двете страни и нормален - не засичах време. Струва ми се, че можех и още да стоя на ръце ама като за пръв път засичам време, (а общо за трети път го правя.)

Доволна съм.
Едит малко музика - песничка дето цял ден ми се върти в главата.

Мнението беше редактирано от Moonray на 15.09.11 23:19.

16.09.11
15:34

16.09.11
8:00 1/2 кисело мляко, 2 с.л. овесени ядки, 1/2 с.л. ленено семе, кафе + 1 ч.л. мед
14:30 риба тон в олио, 2ф. хляб със зародиш, грозде
Тренировка -йога 50 мин
18:00—сладолед 1/2 топка рафи
19:30 тахан с мед
21:30—?
Преди лягане - извара.

Духовна храна - три цигулки и едно чело, които спряха времето на една оживена софийска улица. Отдавна не бях чувала някой да свири така добре ... застоях се, стана късно и тъмно за лостове и бягане, но не съжалявам.

п.п. Взех си тахан на връщане.

Мнението беше редактирано от Moonray на 16.09.11 20:29.

17.09.11
09:09

Днес изненадващо пътувам за Центъра на Вселената, дге.
Не е ясно колко ще остана, но ще си взема екипчето да потичам в Кайлъка. Може даже да ида да видя прословутия 330 метров стадион.
Храната при мама и тати ще е мазало :)

17.09.11
21:04

17.09.11
8:00 2 филии бял хляб + мед и тъмен тахан (бях забравила вкуса на белия хляб, после ми беше гадно на стомаха)
13:30 сирене, домат, зехтин, 2 филии нилана деа за диабетици (ей тоя хляб много го харесвам)
16:00 безкофеиново кафе + захар, капи вишня
18:30 гювеч с каквото се сетиш вътре вкл. огромен мазен кокал, (отново) 2 филии хляб
Тренировка
21:30 парче шоколад, кексче Барни
22:00 + (d)

Тренировката беше пълна катастрофа. Всъщност може би е имало и по-лоши дни, но този е някъде доста напред в класацията.
Още ми беше тежко като излязох да тренирам час и нещо след вечеря и цялата тренировка беше.. бавна и внимателна. Отне ми грубо 50 минути.
Към 3км бягане общо
20-25 набирания с различен хват + крак разбира се
30-40 лицеви опори
11 бърпита
Висене, люлеене, лигавене
Опити за колене към...лакти да кажем (Значи,  ако някой ден почна да правя toes to bar ще вдигна купон, обещавам)

Забележително нещо на тая нещастна тренировка беше една болка в десния глезен, която много ме озадачи. По принцип глезените ми се “вадят”, но не ме болят. Усещането беше сякаш се е извадил, но не се е върнала в правилно положение ставата. Понеже се случи докато бягах спрях да видя какво става и даже го поразместих така, извадих го един два пъти да видя как е усещането, но не се промени - една дифузна болка в цялата става и отстрани даже. Походих и постепенно отшумя.

Едит: Махам спама. Беше хубава вечер, днес разсъждавам от към 7 и 30 - 8 сутринта, значи всичко е наред.

Мнението беше редактирано от Moonray на 18.09.11 09:10.

18.09.11
17:00

18.09.11
8:30-10:00 1.5 л вода
10:00 2 филийки с кашкавал, нес с мед
12:30 2 парчета пържен шаран, домати, 2 филии хляб
16:00 безкофеиново кафе + захар
17:00 грозде

18.09.11
21:14

Още от 18.09.11
19:15 - 20:00 Тренировка
20:40 Пилешко с ориз, картофи и домати, салата домати

Тренировката беше чук ( и гек). Много добре я усетих. Подобна на вчерашната, но много по-интензивна.
Бягане от нас до Кайлъка - 5-7-8мин гладко. Бягане на отсечки от началото на парка до зоологическата градина (ако на някой му говори нещо), спринт - 10 лицеви опори - спринт - 10 лицеви опори и т.н максимално интензивно.
После подобието на лост - висене, серии от негативни набирания  с различен хват, още лицеви опори, люлеене, пак опити за набирания.. На връщане повторих изтезанието с по три бърпита и това вече ми взе тока. Накрая беше малко по-бързо бягане от свински тръс, но бърпитата бяха изрядни. Не съм броила интервали и серии, просто гледах пулса ми да не пада и да дишам добре.
Толкова за днес.

Тази седмица като цяло тренировките ми са по-добри, но храната е по-кофти. Харесва ми комбинацията между бягане и други упражнения - усещам натоварването по-стабилно. В лога си ги пиша кросфит за удобство,( макар че имат общо с кросфита колкото судоку-то е интелектуална игра ама айде).
Та за седмицата - общо 5 “кросфит” тренировки, веднъж йога и един ден почивка. Една от тези пет беше предизвикателството на треньорите на Вик, от което съм доста доволна.
Та така, утре сутринта мисля да побягам пак в Кайлъка - после малко ходене по “канцеларии” и обратно в Мордор. :)

19.09.11
19:35

19.09.11
8:00 2 филии с телешки салам, кафе с мед
11:30 1 мекица (голяма)
14:30 40гр печен белен слънчоглед
18:00 тахан с мед -2 с.л.
по-късно вероятно ще се довърша с мусака

Нощес не можах да спя, ставах да ям в 1 и 30…и цял ден съм като таласъм. Иначе обикаляне по разни институции, чакане на странни места и храна - каквото ми попадне.
Тренировка - няма.
Вече съм в София.

20.09.11
22:47

20.09.11
8:00 овес с мляко, каша “слънчо”, кафе с мед
12:30 палачинка с много пилешко филе
16:00 мед и тахан
20:00 300гр кисело мляко, малко мусака

Тренировка - отново няма.

Наболява ме кръста. Няма определена причина да ме боли ама..и без това имах шантав ден и ме мързеше, та го писах дъждовен с тренировката. Имам нужда от масаж!
Мускулната треска днес  взе да се поразнася - имам си от десетина дена една лека мускулна треска на крайниците и гърба, чак свикнах с нея. Споменах ли, че имам нужда от масаж?
Друго к’во- нещо грам не ми се спи и сигурно пак ще броя звездите. И гърлото ме наболява малко, но не се давам.
Това е. Хубав ден беше като цяло - тотална почивка. :)

Да няма кой един масаж да ти направи. Пуу! Сега е най-доброто време за масаж. (nod)

И каква е тая мускулна треска в продължение на 10 дни? Такова нещо няма в историята. Сигурна ли си, че не си разтегнала нещо или...храниш се добре (още малко протеин ти трябва), няма начин треска да те държи толкова.

Нещооо....нещо не ми харесваш. Взимай се в ръце, за да не го направи друг. :)

Мале това Choco Energy ме блокира яко...

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.09.11 22:57.

20.09.11
23:01

Не бе, ту тук - ту там. След онова предизвикателство не можех да седна нормално три дена :D после набиранията (почнаха ръцете), нещеш ли успях да поседя в стойка на ръце един ден (раменете), от опитите с различно широк хват и едно упражнение дето уж за загрявка го правя и между плешките ме боли та... абе кеф е :)
За масажа май ще се намери някой да се жертва (wasntme)  :)))

Мнението беше редактирано от Moonray на 20.09.11 23:02.

Вкарай още малко протеин в храната, но в отделно хранене, да не го наблъскаш целия в едно. Недей да тренираш ако усещаш, че не си се възстановила и всичко ще е тип-топ. Ако тренираш, когато не си възстановена, особено след тежки комплекси, не си правиш добро...даже обратното.

Айде и умната! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.09.11 23:07.

20.09.11
23:12

Умната, ако не- русата (: Това за протеина и аз си го мислех. Последните дни (от миналата седмица май още) не ги броя за добра храна, особено с тия бири дето се бях подкарала всеки ден.. :D
Ти нали щеше да правиш форумна среща (кат казах бира та се сетих), какво стана? :P

Ей, че си... :)

Скоро. Tочно сега не ми е до форумни срещи и няма да съм приятна компания. :P

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.09.11 23:15.

20.09.11
23:25

Споменах ли, че имам нужда от масаж?
Друго к’во- нещо грам не ми се спи и сигурно пак ще броя звездите. И гърлото ме наболява малко, но не се давам.

Имам спомени от преди години , че след един “ентусиазиран” 40минутен масаж , от “наточен” билдър(само масаж на гърба (wait) ) не можех да се движа от болки - това си иска професионализъм :D ...на гърлото се дадох - вече нямам глас...скрибуцам с мъка :D
Сори за спама :x - няма да изброявам оправданията :D
Всъщност , винаги са ме карали да правя масажи (dull) - роднини/”безбройните” гаджета :D - бивало ме :D
Леле - изглупях :x и ми изби пъпка :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1