Благодаря Ви момичета, но не знам къде от Варна мога да си купя кокосово масло и рожков ? Може би от био-магазините ни ли (wasntme)
И другото което е, не знам до колко може да се консумира дори и домашен шоколад при цикличното хранене и то вечер ???
Мнението беше редактирано от Vess на 08.09.11 09:44.
казано от Vessi на 08.09.11, 09:42:
Благодаря Ви момичета, но не знам къде от Варна мога да си купя кокосово масло и рожков ? Може би от био-магазините ни ли (wasntme)
Да, там има всички необходими продукти. Аз бих ти препоръчала какаова “паста” вместо какао на прах.
казано от Vessi на 08.09.11, 09:42:
И другото което е, не знам до колко може да се консумира дори и домашен шоколад при цикличното хранене и то вечер ???
Домашния суров шоколад (по рецептата, която Алегра е дала) е пректрасна и пълноценна храна и би трябвало да има място за него в която и да е диета. Не бих заменила полезните качества на суровото какао за предполагаемия (д)ефект на “диетата”.
08.09.11
12:24
Какъв проблем може да има за цикличното? Аз смесвам само какао на прах, вода и мед в малка чашка и е супер вкусно и просто...
Четох някъде, че какаото трябвало да бъде с по-висока масленост, за да се възползваме от ефектите му, но може би Маргаритка знае повече...
казано от Joyplovdiv на 08.09.11, 12:24:
Четох някъде, че какаото трябвало да бъде с по-висока масленост, за да се възползваме от ефектите му, но може би Маргаритка знае повече...
Най-добре е какаото да се използва в “оригиналната му опаковка”, т.е. на зърна. Натрошени зърна, какаова паста и прах (пълномаслен) са също добри варианти. Суровото какао е най-богатия природен източник на магнезий и желязо, с изключително високо съдъжание и на антиоксиданти, хром, манган, цинк, витамин С (който не издържа високите температури), омега-6 МК, фенилетиламин (химическо съединение, което произвеждаме, когато сме влюбени ;) ), анандамид (вид ендорфин, който се секретира след физическо натоварване), незаменимата АК триптофан, серотонин. Всички тези -ини обаче също както витамин С не издържат високата температура.
Мазнините в какаото са 50%, т.е. не е са с високо мазнинно съдържание, сравнени с другите ядки, така че фокуса тук би трябвало да остане върху останалите му полезни качества. :)
Ейййй, Маргаритка, много ценна информация, благодаря много. Дано скоро имам път към един от био-магазините на Варна и да проверя какво налично има там ;)
А относно какао с мед, не ме кефи, в кафето си слагам лъжичка мед, но с какао не го харесвам....
Днес, 08.09.2011
- фастинг - 20 часа
- храна :
- шепа бадеми и орехи сурови, малко фъстъчено масло
- салата домати и сирене, 1 средно голяма пица, тънък блат (blush)
- 4 сини сливи, 1 праскова
Толкова с храната, спрях в 21:30, но вече съм по-вече жадна от колкото гладна, така че толкова за днес :)
Тренировка - Тае Бо в залата - 60 мин.
Хайде, лека и спокойна нощ :)
Няма да се цикли днес...... много ми прилоша по обяд, към 13 часа..... направо.....отвратително, аз като бях бременна така не ми е ставало лошо......
Както вече казах, днес не съм на циклично.....много лошо ми стана, така ми премаля.....
Та храната днес, 09.09.2011
13.00 - свинско месце около 100 гр., шепа орехи и бадеми сурови
16.00 - около 30 гр. фъстъчено масло, последното, хе хе ще гледам да не си купувам, че докато не свърши мира няма.....
19.00 - салата домати, краставици, лук, магданоз ( в нашето семейство ядем много магданоз ;) ) свинско със зеленчуци тиквички и моркови, на фурна, 3 - 4 маслинки
Много вода, 2 кафета, едното от които с 1ч.л. мед
Тренировка нямаше, само 10 мин. маркирах у дома, правя нова програма за аеробни тренировки и си видех записки и същевременно гледам как се получава с музиката :) та се поразкърших 8-)
Утре ще направя малко драстична промяна с косата си, искам да я по скъся че ми писна с тази дълга коса......и цвета ще сменя ;) така че...от утре с нова визия :)
Ще има и тренировка утре или в други ден.
Днес, 10.09.2011
- храна :
14.40 - няколко маслини, риба тон
15.30 - около70 - 80 гр. микс от сурови ядки ( бадем, стафиди, макадамия, кашу и лешник )
19.00 - салата шопска, маслини, свинско със тиквички и моркови, хималайска сол на фурна запечени, ред немски шоколад с цели бадеми (blush)
- тренировка - Тае Бо - 60 мин.
- кафе и половина, другата половина беше изсипана на килима у дома......много вода
Ехееее, един ден да не пиша и дневника ми слязъл надолу, надолу в списъка с дневници :)
Вчера, 11.09.2011
Почивка от тренировка, храната добра, не циклична, имаше плодове, зеленчуци, свинско със задушени зеленчуци, вода, кафе, все хубави неща :)
Не помня последователността :)
Привет :)
Днес, 12.09.2011
Супер гаден в емоционално отношение ден, ходих до ОДЗ-то където е приет малкия, и директорката ми скапа целия ден....много бях разстроена, нямах желание за тренировка, ужасно главоболие и цял ден мисли в главата ми.....искам най-доброто за детето си, какво всяка майка....Нищо, утре имам тренировка в залата, ще дам всичко от себе си ;)
От към храна, следното :
- от 18 часа до сега :
- пилешко филе печено, кис.мляко, 2 яйца, салата домати и краставици, 2 ф.пълнозърнест хляб,чаша бяло вино :)
Това е от мен :)
Ох дълго е за разказване.....малчо е приет в ОДЗ, яслена група, и директорката ни прави мизерии с това кога ще го пуснем.....абе...гадна история.....
Хелоууу :) Да споделя за днес ;)
Днес, 13.09.2011
- овес, ленено семе, сирене, 1 яйце
- риба тон, ядки микс
- телешко филе, 1 яйце
- печена скумрия цяла, салата зелена, лимонов сок, чаша бяло вино
Тренировка - Тае Бо - 60 мин.
Вода, много, 2 кафета чисти, Фат бърнър
Работя по въпроса за вечерни часове на тренировки, стискайте ми палци да стане. А освен това разработвам нова програма, нов вид тренировки, стискайте и за тях да потръгнат ;)
Ооооо, ще споделя, то е ясно, нека стане и първо на вас ще кажа, пък може и да дойдете и да видите за какво иде реч ;)
С най-голямо удоволствие. На тае бо не идвам обаче, защото и така ми се събират доста тренировки, физически не мога да го вместя в графика. (sweat) Но ако има нещо ново и интересно, ще намеря време да полюбопитствам. ;)
казано от Margaritka на 14.09.11, 07:16:
С най-голямо удоволствие. На тае бо не идвам обаче, защото и така ми се събират доста тренировки, физически не мога да го вместя в графика. (sweat) Но ако има нещо ново и интересно, ще намеря време да полюбопитствам. ;)
Хе хе, не се притеснявай Марги, ако ти се идва, а инъче няма да е Тае Бо, разработвам друга програма ;)
Вчера, 14.09.2011
Без тренировка, почивка :)
Храна :
- овес, ленено семе, сиренце
- пилешка пържола от бут, салата краставици
- миди сварени с лимон, склумрия цяла печена на скара, шопска салата
Много вода, 2 кафета
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ !
Днес, 16.09.2011
Много ходене, ама много, с количката и дребен, храната много зле, къде я имаше, къде не.....
- 2 кафета, много вода
- овес и ленено семе с 2 варени яйца цели
- три белтъка на сварени яйца
- огромна Овчарска салата
- задушено пилешко филе в масло, задушени грах и царевица
Тренировка - ХИЙТ тренировка + комплекс за ръце, корем и дупе на земя, общо 60 мин. със стречига.
Туй то :)
Вчера, 17.09.2011
- кафе, много вода
- овес, ленено семе, кисело мляко, 1с.л.мед
- овесено десертно блокче
- сини сливи около 7 - 8
- салата шопска, свинска вратна пържола на грил тиган, задушени зеленчуци грах, зелен фасул и царевица.
Тренировката, беше между двете овесени закуски, същата като вчера ХИЙТ - тренировка, много яка ;)
Хубава и усмихната неделя :)
Вчера, 18-ти само храна, основно, овес, кисело мляко, плодове, месце, задушени зеленчуци, все хубави неща. Не помня последователността ;)
Днес обаче Хийт-вах, голям кеф ви казвам :) храната ще описвам като приключи деня, а и ноща ;)
Днес, 19.09.2011
- кафе, 1 круша, половин нектарина ( беше гадна )
- около 300 - 400 гр. смокини ;)
- 1 овесено десертче от тези които се продават във фитнес магазините
- шопска салата, маслини, свинско от бут, печено на фурна
Храната, това беше :)
Тренировка - Хийт
20.09.2011
Храна :
- 1 овесено десертче
- шепа маслини
- шопска салата, кашкавал, свинско филе бут, свинско месце печено на фурна
- редче от млечен шоколад с цели бадеми (blush) ( първи ден от МЦ какво да се прави )
Тренировка - днес нямах :( но утре ще наваксам ;)
Така, установявам, че ми е много малко храната, как да имам напредък като храната никак я няма......
Започнах днес да смятам и да ям ;)
Та до сега :
сряда, 21.09.2011
9.30 - сирене, половин голям домат, 2 сварени цели яйца, 1 корнишон
12.00 - Хийт тренировка - 60 мин. всичко
14.00 - малко парче печено свинко от бут, около 40 - 40 гр. около 70 гр. пилешки гърди на скара, другата половина от домата, сирене, 5 - 6 ч.л.заквасена сметана Мегле
16.30 - около 30 - 40 гр. фъстъчено масло, 50 гр. бразилски орех суров
Вечерята ще е в 19.00 часа - шопска салата, печени гърди на скара
Излезе около 1811 кал. мисля че е добре, за моите размери височина, килограми и натовареност ми излиза, че трябва да консумирам 2225 кал. :D супер много ми се струва......
Това за днес :) между другото днес моето малко момче става на 11 месеца :) другия месец ще има РД (party) и (cake)
Да ти е жив и здрав малчугана :)
За храната, и при мен забелязах тенденция да не хапвам много в последно време, може да е сезонно, не го мисли - колкото ти се яде, толкова яж :)
Здравейте пак :)
Преосмислих някой неща за себе си. А те са :
- не искам да гоня някакви конкретни килограми в този дневник, най-важното е, че си върнах килограмите от преди да забременея :)
- не искам да съм на конкретен режим на хранене, депресирам се, че трябва да ям това и това, а това и онова са ми забранени...
- тренирам за удоволствие, а сега превърнах удоволствието от спорта и в работа :)
- искам да се храня с хубава храна, доколкото мога да си го позволя :)
Така че, сменям официално идеята на този дневник, а именно : да живея, да се храня и спортувам с удоволствие (sun)
Хелоууу :)
Днес, 22.09.2011
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !
9.30 - овес, ленено семе, прясно мляко, 1с.л.мед
13.00 - около 70 гр. сурови лепници и бадеми микс
15.00 - тренировка ТАЕ БО
17.30 - няколко смокини, сини сливи, около 30 - 40 гр. бразилски орех, 4 - 5 ч.л.фъстъчено масло
19.00 - салата домати, краставици, порция варена леща с много чесън, моркови , хималайска сол
Това за днес :)
Опи 8-)
Вчера, 23.09.2011
Само храна, не че днес съм тренирала де ;)
Сутринта - овес, ленено смляно семе, кисело мляко, 1с.л.мед
Обяд - картофена яхнийка с пиле от на баба, ейййй никой не готви така вкусно като нея ;)
Вечерта - салата домати и краставици, ама много салата, бира 8-), сиренце, маслини, филия хляб, и торта Гараш, домашно собственоръчно приготвена, чак се изненадах от себе си, както и всички останали (blush)
Днес, 24.09.2011
Пак само папкане :)
Сутринта - кафе
Обяд - парче домашна баница ;) грозде, 2 смокини
Вечеря - предстои, на рожден ден сме....леле - мале, май пак ще има торта ;)
Ужас, тия два дни храната ми е доста и калорична.....ще съм примерна, от утре ;)
Днес, 25.09.2011
Пак без тренировка.....тази седмица само три тренировки, май ще увеличавам движението.....трябва .....
Храна :
Закуска - омлет от 3 яйца и малко свинско филе отгоре нарязано на ситно
Обяд - свинско филе, парче кашкавал, 1 домат, шепа маслини
Следобед - шепа сурови ядки микс
Вечеря - шопска салата, свински котлет
1 кафе и много вода :)
Лека и спокойна вечер :)
Днес, 26.09.2011
Закуска - овес, кисело мляко, 1с.л.мед
Обяд - сурови бадеми, 1 праскова, 1 круша, малко фъстъчено масло...ха ха, това ако е обяд
Следобед - круша, грозде
Вечеря - шопска салата, малко кашкавал, варена леща, грозде
Много плодове днес ;) ама ми е гот ;)
Тренировката - интервална кардио тренировка, общо 60 мин. с ръцете и земята.
Поздрави :)
Хора, как сте ? Не ми се пише нещо тия дни :)
Всичко е наред при мен, хапвам си, тренирам от всичко умерено ;)
От другата седмица тренировките ми вече ще са от 19.30 часа за което много се радвам, че тоя час в 15 часа никак не ми беше удобен :)
Дано има и повече посетители вечер ;)
Имам много задачки да върша с малчо, и ходим на сам на там....много заети дни тия дни....
Хайде, хубав завършек на работната седмица (sun)
Така, завръщам се с нова сила :) От две седмици на сам преосмислям, връщам се назад, гледам резултати и реших :
- режим на хранене - нещо като Палео с разликата, че ще включвам сиренце, млякото го изключих отдавна, не ми липсва вообще.
- тренировки - каквото настроение имам, но ще наблягам на Кросфит ( благодарение на Vic успях да се запаля пак по този начин на трениране ).
- Тае Бо - ще видим....към момента нямам часове, но очаквам.......
Целта ми към момента е : сила ( особенно в горната част на тялото ), издръжливост, визия ( тук четете стегнато и силно тяло, не фикс - килограми )
Ами....да започнем от днес 18.04.2012 г
6.30 - кафе с няколко бисквити Закуска на детето ( хе хе, закуската ми е под всякаква критика, но......поправям всичко )
9.00 - 1/2 краставица със резен сирене
12.00 - салата домати и каставици, пилешка пържола - бут с гарнитура моркови и цвекло настъргани.
19.00 - шопска салата, 3 варени яйца
Много вода и още едно кафе следобед .
Тренировка : Не е Челси ами......друга една хубавица ;)
20 рунда :
5 набирания
10 лицеви ( все още се мъча с дамските на колена.....:( )
15 клека
Исках да се побера в 20 минути но не успях. За скромното си кросфит-натоварване към момента, мисля че не бях зле. Но има още многоооооо какво да се желае ;)
Това е за днес от мен :)
Благодаря много за топлото посрещане Дива :) Да дам отчет за днес :
19.04.2012
9.00 - кафе, ябълка, круша
11.30 - зелен пипер огромен суров, 2 яйца варени
13.00 - шепа бразилски орехи
15.00 - още един огромен пипер зелен и 1 яйце варено
19.00 - шопска салата със зехтин, печено пилешко бутче и гарнитура задушени моркови, броколи и карфиол
Тренировка днес няма, но резултата от снощната кросфит - госпожица :
- трицепс, бицепс, гърди, гръб, бедра всичко е мускулна....яка мускулна ;) като дърво съм днес......
Сега оглеждам какво да тренирам утре ???
Хайде, лека и спокойна нощ от мен :)
Благодаря Марина, днес цял ден гледам, че името на дневника ми е още от 2011, но от работа не мога да публикувам нищо, и чак сега у дома ще поправя всичко ;) хе хе
Ееееееее, не.....отказвам се, имам нужда от помощ, МОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАК МОГА ДА РЕДАКТИРАМ ИМЕТО НА ДНЕВНИКА СИ плийс ....
Веси, от първата страница като натиснеш да редактираш първото си мнение, най-отгоре има Заглавие, от там. :)