16.09.11
21:16
Здравейте ,
дано да не съм объркал раздела.
Дали някой от Вас би ми предложил начин за постигане на добра форма особено в корема.
Проблема ми е ,че сутрин ставам в 7:10 и в 8:15 отварям обекта и в 18:30 го затварям.На работа обядваме между 12-14ч. и то все някои калорични храни (хамбургери,дюнери,кренвиши и т.н.) и вечерта когато се прибера нормално съм гладен от натовареният ден и вечерята ми се пада между 19-21ч. което е ясно ,е никак не е добре.Това е всеки делник +съботата, която затварям малко по рано (16ч.) и в неделя почивам.
Може ли някой да ми предложи вариант/режим/програма спрямо ежедневието ми...
релефа ми е слаб освен по ръцете имам корем,който копнея да го премахна ,но като цяло нямам вид на дебел макар и ,че съм 96кг. .
Как да постъпя с храната за да намаля килограмите? По цял ден съм натоварен с физическа работа и ядем 1 път и вечерта 1 път как след това ми стой проклетия корем?! едва ли приемам повече калорий отколкото ги горя?! Поне имам добра преса дигам тежко имам сила ,но никаква форма .... как да го променя? Имам 2/3 години във фитнес залите ,но вече нямам време за фитне освен неделята.Качих снимка за да имате представа в каква форма съм.
Надявам се да ме приемете сериозно и Ви благодаря предварително.
17.09.11
22:11
казано от Samer на 16.09.11, 21:16:
едва ли приемам повече калорий отколкото ги горя?!
А вечерята ти обикновено каква е?
Дюнери, пици и други благинки съдържат адски много калории. Всъщност това е първото нещо, което трябва да промениш. Разкарай тези боклуци от менюто си. Ако наистина имаш желанието да промениш визията си, ще трябва да се научиш да си планираш седмичното меню, да си носиш храна от вкъщи в кутии, тенджери или каквото прецениш.
Разгледай следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Там е обяснена накратко философията на храненето.
Казваш, че нямаш време за фитнес? А в какво точно се състои работата ти?
За да изчезнат мазнините по тялото ти трябва да имаш разход на енергия. Ако искаш да запазиш мускулите си докато сваляш мазнините, те (мускулите) трябва да бъдат тежко стимулирани.
Ако пък не можеш да намериш начин да се храниш по-често, обърни внимание на периодичното гладуване.
Поздрави!
Чест и почитания Тихомире, мерси за отделеното време. Много полезна информация ми предостави, а искам и да те попитам имам един приятел,който тренира атлетика (нещо подобно) и има много добро тяло и добре оформено.Говорихме си от дали това е заради тренировките и ми обясни,че той с негов приятел послушали съвета на треньора си,който гласи да се яде каквото си поискат и колкото си поискат, но храната приключва до 15.00ч. дори изключвали и плодовете след посоченият час. Какво би казал ти по въпроса може ли това да е начин ?
18.09.11
12:26
Твоят приятел явно също се храни по схемата на периодичното гладуване. От сутрин до обяд яде - 6-8 часа, а в следващите 16-18 часа гладува.
15:00 ч. не е някаква магическа граница. Може би треньорът им го е преценил спрямо тренировките им. Ти можеш да го правиш и в други часови интервали. Прегледай статията за гладуването, която съм ти линкнал.
За едно обаче не съм напълно съгласен - за това, че могат да си ядат каквото и когато поискат. На тялото му трябва качествена енергия, а такава няма как да дойде от вафлички, сладоледи, дюнери и други подобни. Различните видове храни оказват различно влияние върху организма. Той ги обработва по различен начин и получава различни вещества. Едни храни ти дават огромно разнообразие от витамини, минерали, пълноценен протеин, бавно усвоими въглехидрати и полезни мазнини, а други храни ти дават точно обратното или въобще не ти дават нищо.
Гледай на тялото като на автомобил. Ако му сипваш евтино гориво с неясен произход ще започне да се дави и да не върви добре. Ако му слагаш кофти масло ще започне да прегрява. Ако не я караш и не се грижиш за външния й вид - ще ръждяса.
Друго, което не е за пренебрегване при приятеля ти е, че той спортува. Затова ти намекнах по-горе, че ти трябва разход на енергия. Това не означава само тичане на стадиона. Нужни са ти и силови упражнения - дори и да са само със собственото ти тегло. Лицеви опори, коремни преси и т.н. пак са по-добре от нищо.
Всичко по-горе, събрано в едно, ще ти помогне да постигнеш целта си. Ако трябва да съдя по снимката ти, за да премахнеш корема ще са ти необходими около 3-4 месеца. Ти не си съвсем наясно с нещата и този период може да се удължи, тъй че не очаквай да стане от днес за утре. Имай търпение, бъди постоянен и резултатите няма да закъснеят.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.09.11 12:29.
Ясно е ,че няма да е лесно нито ще стане още утре.Вкара ме в съвсем различни мисли и идеи за което ти благодаря.Работя на един обект, който е наш и имаме много железарий.Продаваме авточасти и ежедневно ми се налага да се занимавам с тежки железа.От една стабилизираща щанга от кола съм си направил лост на тавана на сервиза и ще започна да го използвам по-често. Ще си нося храна от вкъщи салатки, яйца и т.н. . Ще карам така 2/3 седмици да вида как ще се чуствам и като цяло това ще да е за сега.Благодаря много за линковете бяха ми много полезни.
Поздрави!