Първи напъни след 10 години без тренировки

Темата е заключена.
Прескочи до:
11

27.09.11
14:08

казано от ralista на 27.09.11, 13:49:

Какви са приоритетите в животът ти и как ги подреждаш?Към какво се стремиш в личен, професионален и социален аспект? Би ми било интересно да ги напишеш но само с по-една дума.
Питам, защото се опитвам да разбера гледната ти точка, но на много места логиката и разумът ме съботират и не мога.

Мерси предварително.
И моляте само с по една дума, не роман :)

На първо място са здраве и образование. Няма как да сложа едното пред другото... И някак трудно се съчетават.

Обаче бях ги позабравил последните 10 години приоритетите си... Блъсках се като животно, за нищо... Е не съвсем за нищо, доколкото са нещо неблагодарни доста възрастни родители и по-малки брат и сестра... Но като се обърна назад, в личен план съм постигнал точно нищо и май се опитвам да започна от начало, бедата е че не съм на 13, а на 28. Всъщност явно съм загубил 15, не 10 години. И определено не съм в перфектна форма, значи съм загубил 20, ако броим тези 5 докато си оправя поне тялото, че дазапочна от начало... А и с ученето не се получава никак добре, че ако случайно си взема изпитите, няма как да си платя даже семестриалните такси, но споко, няма да ги взема :] И така, без пари продължавам да си губя времето, но с работа като хамалин пари няма да видя, затова реших макар и късно да се опитам да си вдигна малко квалификацията, ест. по най-трудния безпаричния начин... И като не стане ще си остана прост хамалин, пък ако наистина имам херния от тази работа, и аз не знам какъв ще продължа да съм, но със сигурност ще продължи да не ми харесва...

П.П. Съжалявам, не можах по-кратко. А да не забравя, когато 100% се убедя че в кухата ми глава вече няма какво да влезе, просто ще се пробвам да се бия за пари. Бокс, ММА, сумо... нещо такова... В смисъл че и да ми счупят главата няма да е голяма загуба, а каточели за сега още ми е рано и имам надежда да я ползвам за нещо различно от боксова круша...

27.09.11
14:19

А защо не работиш? Не е нужно да си хамалин, има и друг вид работи за които не се иска квалификаия? А и срамна работа няма, стига да носи доходи.

И защо мислиш, че след като завършиш висше или каквото там учиш ше се промени нещо?
Казвам ти защо питам. Аз примерно съм завършила счетоводство, но дипломата ми стои в шкафа. Да образованието ми е дало много, но от друга страна на работат, на която съм в момента и мястото, което заемам съм го заслужила с упортост, и показани качества. А не с диплома.Та пак, защо не работиш, не търсиш и опитваш?
Не те нападам, опитвам се да разбера.

До колкото знам никой няма да почука на вратата и да ни предложи работа, жилище и облаги. Това всеки сам си го осигурява.
И ако може да не намесваме роднини и имотното им състояние, защотот е прекалено изтъркано и отживяло.

Иначе първите ти два приоритета са важни:
1.Здраве
2. образование
3, 4,5 ..... какви са и как се опитваш да ги осъществиш. Това колко години си изгубил няма значение. Понякога човек се лута, то затова има и право на втори шанс....

Мнението беше редактирано от Rali на 27.09.11 17:20.

Не си загубил никакви 10-15-20 години. Натрупал си опит и си си направил изводите. Сега си поставяш цели, за да вървиш напред, а не да гледаш към “тъмното и жестоко” минало. Как очакваш да си постигнеш цел № 2 - образование, като ти още сега си решил, че няма да си вземеш изпитите?

Просто се оттърси от това черногледство и песимизъм. Самият факт, че си част от този форум, част от обществото, което “прави нещо за себе си” е доказателство, че искаш промяната, търсиш я. Но само желание не е достатъчно.

Огледай хората около себе си. Личният ми опит ми е показал, че силата и волята ми идват от хората около мен, от техния опит, критика, помощ.

Това е най-достъпния извор на възможности и съвети.

Успех :)

27.09.11
15:41

казано от 110 на 27.09.11, 12:22:

Значи схемата е следната:
...

Значи, може да ти прозвучи тъпо, но аз не бих дошъл за тренировка при себе си от 150 км с колело, а още по-малко бих се надявал да се върна обратно с колело...Освен ако не си някакво съчетание от Ланс Армстронг, Ларс Ридел и Александър Карелин...но както ти казах - заповядай, само в неделя не ме търси. В понеделник, сряда и петък вечер тренирам с момчетата, в събота до ранния следобед също съм О.К.

27.09.11
15:47

Хахахах...
При Сашо, ако има как само с хеликоптер да те спускат и после да те отнасят към някое легло, ще е най-удобно:)

До Пловдив с колело, означва да минеш по магистралата. Аз съм правил подобна глупост преди време и не знам как оцелях.
От мен, сбогом! Ще те споменавам с добро! Беше ми, по някакъв начин, симпатичен.

27.09.11
16:05

Абе брато...ти си на 28 и ако отсега изпадаш в такива депресии и някакви безпътици виждаш...заеби...трий дневници, оставяй тренировки и отиди в някой манастир да помедитираш до 38…или до 48…той живота е дълъг...време за всичко има...

Живота е гаден и ни поставя пред много трудности...големи, малки...не всички сме родени в Бора Бора с по няколко милиона в сметката...

Все едно чета на Мая дневника...ама и тя видя, че с подходящите хора около теб и с желание ще се получат нещата...

Промени си обстановката, начина на живот и МАМКА му...не тръгвай с колело по магистралата...

И недоумявам...всички за пари говорим...ми знаеш ли...и аз нямам и имам затруднения...и какво, да се гръмна ли...

27.09.11
16:10

И друго...не се занимавай с ММА или каквито и да е контактни спортове...

27.09.11
16:14

Виж, че скача от една мечта в друга. Къв ММА, като обяснява, че не може да тича.

27.09.11
16:15

казано от slavko на 27.09.11, 16:10:

И друго...не се занимавай с ММА или каквито и да е контактни спортове...

Не се знае - може да е втория Танк Абът ;)
Плюс това там едни 400 лв само за участие ги има гарантирани...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.09.11 16:16.

27.09.11
16:21

Ей...аз не се бъзикам...
А и момчето не е лош човек...

27.09.11
16:23

Славко, тъкмо това щях да напиша-насъбрахме доста анти-постове,а не съм такъв човек, ти също! Но явно със съвети също не става! Аз просто спирам да следя развитието на 110 и му пожелавам късмет и успех!

27.09.11
16:33

казано от slavko на 27.09.11, 16:21:

Ей...аз не се бъзикам...
А и момчето не е лош човек...

И аз не се бъзикам.
Той се бъзика сам със себе си.Един ММА мач е към 8689938378 пъти по-безопасен от 300 км по магистрала с колело, пък и 150 от тях след смазваща тренировка...тя и самата тренировка след 150 км с колело е бъзик :)

Не ставала за друго главата, не знам си какво - айде стига с тея самосъжалителни постове - ако искаш да се само-съжаляваш явно не си за този форум - както беше казано - тук хората правят нещо за себе си. Всеки тук се бори със своите лични драми и въпреки това прави нещо за себе си и за здравето си (което казваш, че за теб е приоритет, ама като гледам само си чешеш пръстите) - това е разликата между бб-тийм и тийн-проблем - решавай за къде си, щото аз се чудя вече.

Айде стига и с историите за бляскавото спортно минало - колкото и да си спомняш няма да свалиш нищо - захващай се за работа. Относно велото - малко се изхвърли с тея 45 :D, но иначе идеята да караш повечко е хубава ... и остави тая “най-тежка предавка”, ми си намери оптимален каданс - ще гориш доста повече и няма да ти се изморяват краката.

Пътуването за тренировка на 150км (София-Пловдив) е глупост (дори да не го предприемеш по магистралата - има го все пак и старият път, но до Вакарел ще си си откачил краката, а след това след Ихтиман има и много разбит път).
Отделно, че това само по себе си е достатъчна тренировка за няколко дни, да не говорим и за времето, което ще отнеме това начинание - така че мисли преди да говориш. Инвестирай в карта/билет за влака примерно или ако не можеш - остави за нататък ходенето до Пловдив, начини за отслабване/трениране има много - вземи прочети малко, ама не се улисвай в четене/писане ами върши нещо.

И понеже гледам, че питаш всеки дали е бил в твоите обувки - бачкал съм нощни смени и съм имал пари за по банан и малко хляб на ден, освен това съм бил и почти 120 кила (на ръст 183, понеже гледам, че било важно) преди 2 години - това просто за да знаеш, че знам за какво говоря.

Не искам да хейтвам - далече съм от тази мисъл - просто стига си се само-съжалявал и писал романи - действай! Достатъчно от много разбиращите в този форум се включиха в дневника ти, само и само да ти помогнат - внимание, на което малцина се радват - използвай го!

27.09.11
16:53

Горко им на родителите ти, отгледали са си един мързелив търтей,гладен за внимание шизофреник. Може би не си виновен ти, просто средата винаги е била благоприятна и комфортна. Не знам докога ще те хранят и ще можеш да живееш при тях. Един ден реалността ще ти цапне един шамар и ще трябва да се събудиш. Тогава може би ще е прекалено късно.

27.09.11
16:56

Стрелко...не става така брат...

27.09.11
16:58

казано от Strelok91 на 27.09.11, 16:53:

Горко им на родителите ти, отгледали са си един мързелив търтей,гладен за внимание шизофреник. Може би не си виновен ти, просто средата винаги е била благоприятна и комфортна. Не знам докога ще те хранят и ще можеш да живееш при тях. Един ден реалността ще ти цапне един шамар и ще трябва да се събудиш. Тогава може би ще е прекалено късно.

Това е доста грубо изказване, особено ако не познаваш човека от другата страна !

27.09.11
17:09

не че нещо, ако тази тема и потребителят не са фиктивни... Ми много зле- все едно слушам 16 годишно девойче- “главата ми за боксова круша” , “не ставам за нищо” Ти мъж ли си или? Еми като не ставаш за нищо- почваш да пробиваш- тук там, от тука малко от там малко все ще излезне нещо. Има доста работи не изискващи квалификация. Има доста лостове по софия, които са по-близко от Пловдив...Д ори само за стречинг да ги ползваш пак е по-добре. Дори негативни повтореения... За храната- ми 3лв ти е кило дроб. Всеки ден си взимаш по 1кг дробче- не е много , но пък например ще го прекараш с 3 филии пълнозърнест хляб са ти 90 стинки за 6-7 дена :). Просто трябва дасе държиш като мъж- да спреш да се самосъжаляваш и да почнеш да търсиш начини да излезнеш от дупката в която си!
Щото ако ти не го направиш- няма кой да ти помогне!

Мнението беше редактирано от Абазаба на 27.09.11 17:11.

27.09.11
17:12

Платон е казал...важното е сам да направиш първата стъпка...
Мисля, че той схвана смисъла...и е време да поспрем засега...

Няма такъв спам, няма такова нещо. Мислех да понапиша много, ама няма смисъл, много хора са казали много неща ;)

Само 2 малки включвания :

казано от 110 на 27.09.11, 11:50:

казано от sir Troll-a-lot на 27.09.11, 09:45:

казано от 110 на 27.09.11, 04:40:

И като напуснеш работа, к**а ли ще ми ядеш там бе тролче?

Ти не се притеснявай, все някак ще се оправя ;) Има ли желание, има и начин. Иначе има мрънкане като теб “Това така, онова така, трето извънземните, пето котката на съседа ” :)

П.П. Брех, много ти порасна работата изведнъж, много смело говориш :D

Абе ясен си ми ти “Тате носи, мама меси...” Ест. че ще намерят начин да ти пращат парички или манджа, няма проблем. Та и затова не се притеснявам за теб. Пък и нямам търпение да ми паднеш на ринга, само дано сме една категоря, т.е. да не си по-лек, че иначе не е интересно, ако ме разбираш :]

Не знам кой носи и меси, но се оправям сам ;) А за ринга - как мога да се сравнявам с балканската, европейска, световна, олимпийска и междугалактическа надежда, която си бил (в някой сън). Най-вероятно ще ме убиеш (от смях) или ще ме приспиш (с празни приказки).

казано от 110 на 27.09.11, 13:01:

4. Дом нямам, защото родителите са ми доста възрастни и също така доста тъпи...

Не знам какви са родителите ти, но след това изказване мога да кажа само, че си жалък и не заслужаваш дори и това, което имаш :)

Айде поздрави и продължавай да сънуваш какви медали си взимал :)

http://www.vbox7.com/play:d33110e1

11

27.09.11
23:39

Хехе, много смело това тролче като се скрие зад монитора... Я сподели с нас, как се издържаш сам и от кога, че ми стана много интересно. Аз на практика се издържам сам от 13 годишен, или поне от тогава не те ми дават пари, а аз на тях. Само квартирата ми е безплатна, макар че щеше да ми е по-евтино ако тогава бях излязал на квартира, определено щеше да ми е много по-евтино като цяло до сега. А ако бях сирак едно общинско жилище щях да си взема веднага, което да съм купил до сега, така че... Няма да коментирам спестяванията ми, които те ги бяха спестили де, но не само те, а и дядовци и баби и когато им казах да ги изтеглят на всички ида купят жилища, те тъпанарите не ме послушаха и хоп вземи тая деноминация и няма спестявания вече... За сметка на кредита на бащата на тролчето например, дето после няма кредит, а сега се прави на разсеян :]

После като започнаха да потъват в дългове им казах. Продайте това скапано жилище, оправете си заемите и дълговете в зародиш, решете проблема с наследството както намерите за добре и т.н. Можехме да го шитнем за $100 000, да си оправят всичките финансови проблеми, да поседим няколко месеца на квартира и да си купим 1-2 такива жилища след това или 2-3 по-малки, че и пари да им останат, понеже те искат на 3 да го делят. Майка ми беше навита, но баща ми наистина е много тъп... Ест. всеки път съжаляват че не са ме послушали, но никога не слушат... Аз какво мога да направя освен да ги посъветвам, като нямам заслуга за това жилище...

Мога само да се дразня колко са тъпи, или пък както казвате да съм оптимист и да си казвам, е то 90% от хората в България са прецакани по подобен значин, значи не те са тъпи, ми аз съм малко по-умен. ХАХА, е какво като съм умен следкато нямам полза от това?! В крайна сметка от цялата работа следва че съм достатъчно умен за да се дразня максимално, но не достатъчно умен за да постигна каквото и да е.

Защо главата ми не става за нищо? Ами не е никакво самосъжаление... Просто имам атеросклероза и в най-добрия случай само това е причината да имам адски слаба памет... Перфектна краткосрочна, според някакви тъпи тестове и никаква дългосрочна. Оттам и никога не съм могъл да уча по стандартните зубърски и малоумни начини. Винаги съм имал нужда от частен учител, личен треньор и т.н. И когато съм имал достъп до нещо подобно, винаги съм имал много по-добри резултати от другите.

Атеросклерозата не е защото съм дебел, винаги съм я имал... Е не си помагам особено като съм надебелял, но ще отслабна за да видим какво ще стане...

Супер тъпо е да карам 150км по магистралата само за една тренировка, но пък е много по-добре да карам заради нещо отколкото заради нищо... Може би ако имах по-хубаво колело можеше и за кеф да си карам, не знам... Но пък търся някак си да се мотивирам, за да се напъна, ето една възможност, а те не са много, така че не мисля да я изпускам.

Какво и е на магистралата всъщност? Карал съм с ебати скапаното колело. Още на тръгване имах лека катастрофа, ест. в София, заради един неработещ светофар, но колелото макар и доста зле си вървеше, а аз както казах съм тъп и упорит (зодия овен) и след като съм решил нещо, ако се налага по най-трудния начин ще го направя, но ще го направя... Та си продължих с крива гума удряща се леко в спирачката при всеки оборот, при максимално отпускане на същата, но все пак не мога да карам без спирачка. Ест. бях достатъчно тъп за да тръгна на обяд на 40 градуса и отгоре... Еба ми се мамата докато катереря стара планина в посока през правец към ябланица и крайна цел малко преди луковит, общо с това докато успея да изляза от София в правилната посока бях изминал 120км и бях загубил много повече часове от предвиденото, просто не си бях направил труда да погледна денивелацията, а и въобще не знаех пътя като цяло, на някакъв ебати късмета го нацелих. Поне имам доста добра зрителна памет, всъщност се ориентирах по непроменените неща откакто съм пътувал с кола като дете. То и тогава бях дете, все още, т.е. доста отдавна си беше. Нито ме е отвял камион, макар и да бях доста по-лек, нито ме е блъснало нещо, По стария път трябва да е било, сега май и там има нов, леле колко гаден и обиколен беше стария... Даже за да стигна по светло като почна спускането си карах без ръце и си хапвах и пийвах в движение, ест. както винаги бях тръгнал без пари, събрах там за някакви солетки някакви жълти стотинки и спрях след последния тунел да си напълня бутилката с вода. Ама много тъпо и изумено ме гледаха докато се спускам по магистралата и си хапвам и пийвам, вместо да държа кормилото, за какво да го държа като скапаното колело не може да вдигне повече, просто по някаква непонятна за мен причина не правят достатъчно тежки предавки... Каданс над 100 едва ли някога ще мога да направя, карането ми е силово... Сега вече не съм чак толкова луд, нито в толкова добра форма, но чак пък съвсем да не се кара по магистралата, е защо? Лека полека, цяла нощ в четвъртък, после ще дремна на някоя пейка и петък съм готов за тренировка. Не виждам проблем наистина.

Казах ли че атеросклерозата е много преди да надебеля? А ако не е от тогава значи имам по-сериозен проблем водещ до слаба памет, да не кажа никаква... От там следва че деменцията не ми мърда, от което пък следва че главата ми е точно куха или поне ще стане такава много по-рано от нормалното, само не знам кое е нормалното, като някои хора никога не изкуфяват... Е аз пък ще изкуфея, така че за мен живота няма да е чак толкова дълъг. Колкото и да съм оптимист, това е реалността. Ест. това не се лекува, но и да се лекува няма пари и няма по-голяма глупост от това да почна пак работа, че видиш ли да се излекувам? Коя е тази работа която ще ми осигури такива средства, нещо не се сещам за неквалифицирана такава. Ето затова се мъча да се квалифицирам. Да знам, много по-добре е да си платя едни курсове няколко месеца и да науча каквото ми трябва, ако още мога де. И се предполага че когато набутам тези няколко бона, айде да сме оптимисти ще ползвам думата инвестирам, след това уж трябва да си намеря желаната от мен работа, която ще ме удовлетворява и сама по себе си като приятно за мен занимание, а на всичкото отгоре и заплатата би била доста прилична. Само един проблем има, а именно че с достъпната ми за мен работа няма начин да спестя такива пари, успях да спестя само за държавна поръчка в Софийския, виждам колко много няма смисъл там да уча. Но пък евентуално ако завърша се предполага че дипломата все някоя и друга вратичка ще ми отвори. Ясно че е безкрайно недостатъчно, но това е положението... Айде стига че пак стана роман, а уж съм математик и едвам си изкарах матурата по БиЛ :]

П.П. Ако на някой не съм му отговорил, моля да ме извини но вече забравих началото на поста си :]

11

27.09.11
23:40

На който не му се чете горния пост, какво пречи да си карам по магистралата, че не разбрах?

11

27.09.11
23:58

казано от Георги Димитров на 27.09.11, 21:23:

Хаха, това беше готино, но нямам нищо общо :] Не познавам човека и не мога да коментирам, но някак на 19 да говори така е малко странно, с 0 трудов стаж предполагам. А аз на 28, с над 10 години трудов стаж и след като съм опитал почти всичко или поне законните варианти, макар да не беше много законно да работя на 13… Много ме кефи държавата, престъпление е да работя като съм малък, даже и по собствена воля, но не е престъпление да ме обрича на глад и мизерия... Та ще има много хора като Бориславчо, отказали се все по-млади и преди да са се опитали дори... Жалко но факт...

Аз обаче опитвам, това е различното. Освен това нямам лош външен вид, не съм грозен, комуникативен съм и все още се намира някой и друг приятел. Всъщност най-добрия ми приятел, за жалост се премести в друг град, но поддържаме контакт и наскоро се майтапехме точно на тази тема. Та пита ме той “Добре де ти не работиш и затова нямаш пари, ами аз като работя защо нямам?!” и какъв мислите беше моят отговор на този въпрос “Ето затова няма да работя тази и следващата година!!!” Понеже ми писна да се счупвам от работа за разни жълти стотинки... Вярно до скоро баланса беше положителен. Но реално сега мога даработя само на загуб а, т.е. разхода ми за да съм работоспособен е по-голям от дохода ми, еми не става така...

А да, дебел съм и имам брада, това ли е общото? А защо не ме сравните тогава с Нютон и той е имал брада, както и много други велики хора, също е имал и признаци на синдром на Аспергер и въобще доста повечко прилики имам с него отколкото с този младеж. Но малко ме е изпреварил с няколко века и доста други също, така че ще ми е доста по-трудно да направя нещо значимо с което да си осмисля живота... А колкото и странно да ви се струва, винаги натам съм гледал...

казано от 110 на 27.09.11, 23:39:

Хехе, много смело това тролче като се скрие зад монитора... Я сподели с нас, как се издържаш сам и от кога, че ми стана много интересно.

Аз и на живо съм смел, който ме познава го знае ;)

А за споделянето - аз да не съм “Радио 110-споделете-майчиното-си-мляко-и-мръсните-гащи”, че да споделям :D

28.09.11
00:02

казано от Георги Димитров на 27.09.11, 21:23:

A стиа, бе! Тази сутрин се чудех дали да го пусна тоя клип!

11

28.09.11
00:14

С няколко думи. За сега мога само да тренирам колкото, където и както мога. И да ям каквото и колкото има и това е... Майка ми от село е донесла пак само яйца. Пак нямам късмет някоя дърта кокошка да почне да прикляка че да я колнат ида хапна и малко чисто месце, макар и от дърта кокошка, пак по добре от боклуците в магазина... Направо ме прехранват с една кора яйца месечно за 5 души... То билета и до там май струва повече... Но тя така или иначе си ходи и все пак можем да го борим за храна без разход. Дори по-скоро изработена храна, понеже другата седмица ще ходя (ест. без разход за транспорт) пък аз да похамалувам доста... Все за хамалската работа ме ползват и май само тя ми се получава... Баща ми е по-як от мен, поне в ръцете винаги е бил, но като цяло е доста по-кекав, пък и е ебати мързеливия симулант, все умира... Така че отдавна аз съм мъжа в къщата, без да съм го искал, налага се... Някак като чели щеше да ми е по гот да не ставам мъж още на 13…

11

28.09.11
00:15

казано от sir Troll-a-lot на 28.09.11, 00:01:

Хехе, много смело това тролче като се скрие зад монитора... Я сподели с нас, как се издържаш сам и от кога, че ми стана много интересно.

А за споделянето - аз да не съм “Радио 110-споделете-майчиното-си-мляко-и-мръсните-гащи”, че да споделям :D

Не, ти просто си П*тка

П.П. Смятам до сега поне няколко пъти доста културно те помолих да ме освободиш от присъствието си. Но щом не искаш и си толкова смел, излизай на ринга не ми се обяснявай като п*тка или не ме занимавай повече със себе си.

Мнението беше редактирано от 110 на 28.09.11 00:19.

казано от 110 на 28.09.11, 00:15:

казано от sir Troll-a-lot на 28.09.11, 00:01:

Не, ти просто си П*тка

П.П. Смятам до сега поне няколко пъти доста културно те помолих да ме освободиш от присъствието си. Но щом не искаш и си толкова смел, излизай на ринга не ми се обяснявай като п*тка или не ме занимавай повече със себе си.

Добре Херкулес, добре :D Нещо май нервичките ти не издържат, така го усещам :D

28.09.11
00:29

Ти си много далеч от “мъж” ;) Тук не е БГ-мама, ние не сме психолози, основният ти проблем килограмите ли са ? ако не са, форума който търсиш е друг.

Мнението беше редактирано от Madboy на 28.09.11 00:30.

28.09.11
00:42

Ох.. леле...
Бях чула за този дневник, но чак сега го зачитам. Казвам “зачитам”, а не “изчитам” защото търпението ми някъде по средата се прекърши. А аз иначе съм много търпелив човек.

Значи... приятелче, хората са ти го казали по много, различни начини и са ти казали всико необходимо. Хич няма да съм жалостива, защото това НЕ ТИ ПОМАГА! Най ти трябва един ритник отзад, за да ти даде малко начална скорост.

Значи, това твое оплакване от несгодите на живота и хленчене на рамената на съфорумците си е чиста доза паразитизъм. АМа един много извратен такъв. Такива хора като теб се хранят с човешкото състрадание, явно това им е начинът да привличат внимание. АМа това не ти помага! Няма да те съжаля, защото ако го направя, автоматично те признавам и принизявам до позицията на ЖЕРТВА.

Всичко което си, всичко което имаш, или нямаш, всичко което ти се случва - зависи само и единствено от теб. Ти си си създал тази реалност и никой друг, и никой и нищо друго не носи отговорност, освен теб! И сега продължавайки да виждаш само проблеми и несгоди в живота си правиш.. познай какво - сътворяваш си бъдеще, в което си нещастен, смотан, тъжен, депресиран, беден. (Верно ли правиш секс?)

Аз пък от няколко месеца съм без официална работа. Накарах мъжът ми да напусне неговата, защото се сдухваше като куче. В момента и двамата не сме официално назначени някъде. Цяло лято бяхме на море, планина, пак планина, пак море. Общо взето с около седмица почивка от общия период месец и половина. За цялото това време похарчихме около 800 лв. - 3ма души. Тренирам при всяка възможност с Юли (платено), или пък самостоятелно - без да плащам някому.
Винаги има възможности - трябва само да ги забележиш, а не да мрънкаш.

Животът ми е прекрасен. просто песен. Благодарна съм за всеки ден и възможностите, които ми поднася. Знам, че има достатъчно изобилие, радост и щастие за всички. Аз привличам в живота си тези неща. А ти какво привличаш?

Айде... беше ми много приятно. Късмет. От теб зависи.

DJ

28.09.11
00:46

Перфектна краткосрочна, според някакви тъпи тестове и никаква дългосрочна. ...

... всъщност се ориентирах по непроменените неща откакто съм пътувал с кола като дете.  т.е. доста отдавна си беше

Нали нямаше дългосрочна памет бе>>>

Мнението беше редактирано от deyan jelev на 28.09.11 00:48.

11

28.09.11
01:21

казано от deyan jelev на 28.09.11, 00:46:

Перфектна краткосрочна, според някакви тъпи тестове и никаква дългосрочна. ...

... всъщност се ориентирах по непроменените неща откакто съм пътувал с кола като дете.  т.е. доста отдавна си беше

Нали нямаше дългосрочна памет бе>>>

Казах че имам само зрителна памет, никаква друга, но и тя беше много по-добра преди да окьоравея, което също беше много преди да надебелея или да заседна пред компютъра... Например можех само да погледна даден абзац само за миг и после да го държа в съзнанието си докато го прочета, но и това го няма вече...

Оп, пак забравих да съм позитивен

@Марти, благодаря за опита но щом можеш да си позволиш лукса когато си безработна, да накараш и мъжа си да напусне, че и с дете, без работа да се плацикате цяло лято на морето и да похарчите 800 лева. Ами просто прекрасно, радвам се за вас, това е хубав живот. Но си много далеч от това да разбереш за какво аз говоря, както и да е... Иначе и аз това лято водих гаджето в планината, е вярно само за няколко дни, но при нея и това е доста трудно и много, понеже тя определено не е за полеви условия на палатка. Пък и много ревнива, не ме пуска сам... Голям проблем... И тя като теб ме накара да напусна работа преди време, защото видиш ли не съм и обръщал достатъчно внимание, понеже цяла седмица съм правил каквото си искам (така нарича ходенето на работа), а после съм имал наглостта да взимам всички възможни извънредни смени по празници или през уикенда. А също така да ходя да тренирам или просто да си почивам значеше че я пренебрегвам. Затова си я взех у нас, но тя пак не миряса и накрая и аз като твоя мъж склоних да напусна, макар да не се сдухвах като куче... И гледай какво стана, а дори нямаме деца... Така че внимавай, да не разбереш за какво говоря след някоя и друга година... Направо връщай го на работа докато не е загубил тренинг :]

Иначе благодаря за опита наистина. На въпроса ти, да само това че съм дебел ми е проблема. И на другия ти въпрос, няма да отслабна за да правя повече секс, а защото не се харесвам дебел. От друга страна все още се чувствам прекрасно в тялото си и за разлика от повечето хора тук, аз никога не съм тренирал заради огледалото или чуждото мнение, а за да се чувствам по-добре и за разни спортни постижения, добрата визия беше просто страничен ефект. Затова сега ми е малко странно да тренирам само за визия, т.е. някак за безцелно ми идва да подражавам на разни плажни тарикати...

Иначе вярно е, живота е прекрасен, и аз също не съм нещастен, въпреки проблемите. Но напоследък като чели съм все по-малко щастлив...

11

28.09.11
01:30

И пак искам да благодаря за всички позитивни постове, както и за градивната критика.

Някой би казал “колко лесно е да паднеш,а колко трудно е да се изправиш”...

Аз предпочитам една японска мъдрост „Не е важно да не паднеш, а като паднеш - да се изправиш и пак да продължиш“. Но понякога колкото и да се опитваш не става и все пак явно съм паднал доста лошо и сега се опитвам да се изправя. Благодаря за подадените ръце, те не ми пречат да се изправя с гордо вдигната глава!

А злостните плюнки на хейтърите няма дори да ме подхлъзнат, нека си хейтват, аз също съм доста търпелив човек. Само тролчето искам на ринга, поне да си заслужа засега незаслужената му омраза и негативизам към моята особа. А може би вижда себе си и просто ни показва колко много се мрази...

11

28.09.11
01:55

Всъщност, непонятни са ми разните там ниски страсти, като злоба, завист и омраза. Някак съм неспособен на такива чувства и въобще съм много далеч от терзанията на жалките материални хорица, затова явно не разбирам много от тях. Но пък имам нещастието да живея в една от най материалните епохи, което вече си е голям проблем...

Та да се върнем на неправилната ми диета... Днес пак спах и след обяд, докато ми флудите дневника, чак в 19 станах, но както виждате доста по-късно отворих форума, въпреки че веднага седнах на компютъра където си седи отворен. Но не за друго, а за да си свърша работата, да точно така. Работя по 365 дни в годината, без почивка и ако си позволя почивен ден ще загубя около $2 за всеки такъв ден без да седна на компютъра, което са точно тези 3 лева на ден с които разполагам. Това е работата която съм си намерил, не ми трябва никакъв интелект за нея, но още не съм успял да дресирам кучето да ме замества, така че до май месец ще видя доста на компютъра, просто защото до тогава ми е ангажимента. Всъщност по-скоро правя услуга на приятел, понеже когато започнах определено не ми беше основния доход. Ако не бях поел 2 годишен ангажимент щях да зарежа тази работа още миналата година.

О да, другата година и аз ще съм цяло лято на море или планина и то без да похарча и една стотинка, но за тази цел нека поне малко да вляза във форма, за да издържа на глад и т.н. И точно защото имам слаба памет ще го запиша с големи букви тук в дневника, който според мен е затова:

ДРУГОТО ЛЯТО ЩЕ СИ ПРЕПИЧАМ ДЕБЕЛИЯ ЗАДНИК НА НЯКОЯ ПОЛЯНКА В ПЛАНИНАТА ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ НА ПЛАЖА, БЕЗ ДА ЯМ НИЩО МИНИМУМ  1 МЕСЕЦ И АКО СЛУЧАЙНО ИМАМ ЕНЕРГИЯ, ДАЖЕ И ЩЕ ТРЕНИРАМ ВЪПРЕКИ ГЛАДА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН. ЗАЩОТО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ДОСТЪПЕН. АКО НЕ УМРА ОТ ГЛАД ЩЕ ОТСЛАБНА, ТАКА ЧЕ ЦЕЛТА ЩЕ Е ПСОТИГНАТА.

П.П. Сока свърши и има някакви адски гадни овесени ядки от левче за половн килограм, които когато пробвах с мляко коментара на гаджето следкато ги опита беше “кравешка тор”. Всъщност почти позна... А сега ще си ги направя с вода, понеже сухи имаха вкус просто на безвкусно тесто, едва ли ще са различни с вода, но поне ще се преглъща... Абе май не съм чак толкова гладен, трябва да погладувам още малко за да им посегна, може и дасе изкуша с няколко яйчица, ще видим, все пак може и да потренирам малко този уикенд, значи трябва да измисля някакъв протеин.

Този “дневник” ме отвръщава :S

28.09.11
08:49

а какво работи преди да изкарваш по 2 лева на ден ?

28.09.11
09:40

Не мога да разбера, какво ти пречи да тренираш като нямаш пари. Ставай сутрин рано бягай един час. После се разходи до агенции търсещи работа, говори с тях. На всеки магазин или кафе търсят персонал(не е най-добрата работа, но става докато търсиш).
Аз примерно работя, като Мениджър продажби. Преди 2 години останах без работа (чаках дете през това време, а жена ми беше в майчинсво) започнах работа в магазин за боя. Заплата беше далеч от това, което вземам в момента, работех повече време. Все пак работех нещо и търсех работа през това време, парите не стигаха. След 6 месеца ми се усмихна късмета и запчнах работа. Винаги съм имал време за трениране. По - скоро желание ми е липсвало по някога.

Всеки избор си е твой, но хубаво е поне в един аспект от живота ти да си добре и подреден, а тренировките са най - лесни и достъпни зависещи само от теб -:).

Успех -:)

Мнението беше редактирано от Delfin Dimitrov на 01.10.11 13:30.

28.09.11
10:02

Честно, не виждам никакъв смисъл да ги пишеш всички тези неща...Нито си единствения, който е карал или кара с 3 лв на ден, нито си единствения, който е започнал работа на 13 за да има пари за маратонки и учебници, нито си единствения, който смята, че родителите му са постъпили грешно като не са го послушали, нито си единствения, който няма средства за придвижване и кара счупено колело - някои са бичили пеш по 15-20 км на ден, нито си единствения, който учи или е учил нещо и същевременно е затруднен финансово...Но май си единствения, който само си пише, не ебава да изпълни нито един съвет и се задоволява с 3-те лева на ден. Нощна работа за по 200 -300 лв има колкото щеш - ще спиш в някоя будка 10 -15 пъти в месеца(демек ще си “нощен пазач”) и ще ставаш само за да видиш защо лаят кучетата и да се изпикаеш...Обаче ти даже не го споменаваш тоя вариант, искаш хубава работа и солиден доход. Е, всеки иска и един на всеки му каца пиленцето, но не всеки успява да се усети и да го хване. Но това не означава, че трябва да седим и чакаме това да се случи, нали така ? Щото може една сериозна част от живота ни да мине в чакане...
Даже мисля, че не си видял наистина голям глад щом подбираш и придиряш, не слушаш и не четеш, а и най-вече не изпълняваш какво ти е написано относно евтините варианти за хранене !
Вместо това се чудиш каква глупост да измислиш - да дойдеш до Пловдив с колело и то за тренировка...Да дадеш 84 лв за някакъв корсет, от който файда ще има точно колкото и от предизборен билборд, вместо да ги дадеш за 21 тренировки при Юли, от които файда ще има и без грам хранителен режим...Да пишеш квалификации за родителите си - може наистина да са такива, но нямаш моралното право да го пишеш в публичен форум - толкова са можели, толкова са направили...Да си мислиш, че като учиш нещо си(математика някаква спомена?), един ден ще се реализираш в тази област и ще си супер доволен - ами не, за съжаление живееш в държава, която мачка науката с всички възможни средства(като дебила Дянков), тук да имаш добра работа е въпрос на добър късмет, връзки, компромиси с разбиранията, вижданията и надеждите си...
Мислех да ти предложа един вариант, но се отказвам, докато не видя, че си спрял писането на есета за битието на безпаричния и не почнеш да пишеш какво си тренирал, па ако ще да са 100 лицеви за целия ден...

Брато, преди години и аз се вкарвах в такива депресии. Не ми вървеше спорта, нито жените, нямах хубава физика, макар че тренирах яко. Но просто дойде един ден, в който се ненавиждах толкова много, че реших да променя всичко. От 110 килограма без капка мускул за 2 години постоянство изкарах пресата на 90 килограма. Питах, помагаха ми, грешах, слушах, но не се отказвах. Оплакваш се, че нямаш пари. Брато, докато бях в щатите, останах без работа по едно време и пари за наем нямаше да имам дори. Но си стегнах гъза и 20 часа на 45 градуса жега обикалях целия град, докато си намеря нещо. И намерих. Относно родителите ми, никога не съм бил прекалено глезен, нито пък лишаван от важни неща. Средна класа сме. Интелигентни хора, понякога възгледите ни доста се различават, но се разбираме като цяло. Аз не им се бъркам, те не ми се бъркат, научили са ме на разни работи, другите сам ги научих като се сблъсках със живота на улицата и съдбата като гастербайтер на пичковица. Знам какво е семейството да няма пари. Преди 7-8 години трябваше да изпращат по 500-600 евро на брат ми всеки месец, за да се издържа в Швеция. Нямаше пари за нищо, спряха вечерите навън, нямаше кино, нямаше нови дрешки, нямаше почивки, разходите бяха главно за храна, но някакси издържахме. Сега положението е по-добре, но пък аз се държа различно, има ли възможност отивам и припечелвам 40-50 лева отнякъде, я охрана, я напиша нещо, я продам някоя стара джаджа, за да мога да си купувам храната и добавките. В същото време уча като луд, за да поддържам много висок успех, занимавам се с театър, пиша книга и съм президент на клуб. Време нямам особено - ставам в 8, лягам в 11. По дискотеки не ходя, не ми е кеф, а и трябва да оставя 10-20 лева като отида там. Рядко си позволявам да харча. Но съм щастлив да ти кажа, тренирам, ям, излизам с мацки, смея се и не ги мисля много нещата. Имам някакви планове, но не са прекалено дългосрочни. Нищо не се знае какво ще стане утре. Не знам кво да ти кажа, колкото и да ти е шибан живота, ти си го правиш шибан. По-добре умри, борейки се, отколкото да гниеш като хлебарка в някаква долна дупка. В Куба има хора, където ядат по 1 банан на 2 дни, но са усмихнати постоянно и се веселят, защото се радват, че са живи! На тия в Сомалия по-добре ли им е? Но пък и те живеят някъде, борят се и умират...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1