Too Little, Too Late

Прескочи до:

27.12.11
17:02

27.12.2011 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 20 минути (6 спринта  на степен 6).

Днес доста добре мина кардиото - в средата на спринтовете пулсът беше между 125 и 130 удара в минута, а оборотите ги държах на около 90.

Добавки:
1. Сутринта след ставане -  3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1000 мг) Омега-3.
3. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3.

Храна:
1. Обяд - няма.
3. Вечеря (план) - купичка супа топчета, “птичи гнезда” от кайма на фурна, салата домати със сметана.

Обобщение за деня:
На път съм да си направя голям новогодишен подарък, като до ден-два се отърва от един заробващ 25-годишен кредит. През доста перипетии минах, но по всичко личи, че ще се получи “финансовата машинация”. :)

28.12.11
17:13

28.12.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 23)

Тренировка - рамо, трицепс

Загрявка:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 8х20, 8х20 кг.
Френско разгъване с крив лост от лег - 8х38, 8х38 кг.

Адаптация:
Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х35, 3х35 кг.
Френско разгъване с крив лост от лег - 4х58, 3х68 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 6х40, 5х40 кг.
2. Френско разгъване с крив лост от лег - 5х78, 5х75,5, 5х73 кг.
3. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х80, 5х80 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 4x60, 5x55 кг.
5. Разтваряне с дъмбели настрани (от стоеж) - 6х27,  6x27, 5х27 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (с въженце) - 7х30 кг.

Обобщение за тренировката:
Прилично стана тренировката. За да пестя време, “кръстосах” рамото с трицепса. Уж трябваше да намаля почивките, ама нещо се поразмотавах днес...

Храна:
1. Обяд - Купичка супа топчета, капама.
2. Вечеря - Две половинки патладжан, пълнени с кайма (от “Пици Фрици” - много добро), кофичка кисело мляко.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1000 мг) Омега-3.
2. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 3/4 доза протеин Syntha-6, 2 таблетки ASL AminoMax 12000
3. След тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3.

Обобщение за деня:
Днес общо взето денят мина в тичане по лични работи.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.12.11 19:39.

29.12.11
17:54

29.12.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 23)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Лег-преса (60°) - 8x120, 8х120 кг.

Адаптация:
Лег-преса (60°) - 4x220, 3х220 кг.

Работни серии:
1. Лег-преса (60°) - 7х270, 7х270, 7х270, 7х270 кг.
2. Бедрени сгъвания на машина - 8х95, 7х95 кг.
3. Напади с дъмбели -  5х70, 5х70 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 10х150, 8х180, 8х180, 8х180 кг.

Прилична тренировка. 4 седмици на 270 на лег пресата не са ми никакъв проблем, но малко ме е страх да увелича още тежестта заради кръста и заради самия уред - кобурът позволява да се сложат стабилно докъм 240, нагоре дисковете са само наредени върху останалите и се клатят и разместват при всяко по-рязко движение.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули (1000 мг) Омега-3, 3 таблетки ябълков пектин.
2. Преди тренировката - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
3. След тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6 + 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. Преди вечеря - 1 капсула (1000 мг) Омега-3, 3 таблетки ябълков пектин.

Синтата е на привършване и днес поръчах от магазина протеинче - този път изпитания Whey Shake на Syntrax. Изпих си Синтата и не ми повлия на свалянето, но реших да не прекалявам все пак с въглехидратите.
Към “суроватката” добавих и един Fyre да подпомогна малко диетата след Нова година. Ще видим как ще ми се отрази.
Покрай това взех и Omega 3-6-9 на Now Foods. С лека досада чак по-късно видях, че пак не съм чел добре и Омега-3 мастните киселини също са от растителен източник, както 6 и 9, а аз си мислех, че поне те ще са от рибено масло, но на тази цена явно само ленено масло може да се купи. :) Нищо, ще се изпият и такива.

Храна:
1. Обяд - капама (към 300 грама зеле и 200 грама свински гърди), домашна сурова туршия, лютеница.
2. Вечеря (план) - “Птичи гнезда” (кайма с варено яйце в средата), салата от настъргана ряпа и моркови.

Обобщение за деня:
Днес погасих един ипотечен кредит, от който ми оставаха 22 години и плащах почти само лихва през последните 3… Наложи се част от сумата да рефинансирам с друг, но къде са 22 години, къде са 4. :) Който знае какво е да ти падне такъв хомот от врата, той ще разбере защо ми е празнично. :)
След някакви си 4 години ще съм напълно свободен от задължения към банки и други кредитни институции човек, а може и преди това, ако се понапъна малко.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.12.11 17:55.

30.12.11
13:52

Преди малко пристигнаха Fyre-а и другите нещица.  :) Сега започвам да се чудя как да го пия - три пъти по една капсула ми се вижда малко, а и не искам вечерно време да приемам такъв продукт. За сметка на това сутрин не закусвам и нямам намерение да започвам, така че условието “преди ядене” няма как да бъде изпълнено. Това обаче не би трябвало да е проблем, така че май ще е две капсули сутрин преди кафето и две - на обед преди хранене. Така кутийката ще ми стигне точно за месец.

30.12.11
16:26

Според мене преди ядене е за хора, които имат чувствителен стомах. Ако не си от тях спокойно може да го пиеш :) Лично аз така бих процедирал, но все пак да изчакаме и някой по-компетентен с бърнерите :D

30.12.11
17:15

30.12.2011 г. (тренировъчен ден 3, седмица 23)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 4х75 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х40, 5х40 кг.
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) от стоеж - 6х70, 6х70 кг.
4. Сгъване за предмишница с прав лост - 10х50, 7х55, 7х55, 6х55 кг.

Прилична тренировка, но нищо особено.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1000 мг) Омега-3.
2. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 3/4 доза протеин Syntha-6, 2 таблетки ASL AminoMax 12000
4. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3.

Както вече казах в предното мнение, днес пристигна Fyre-а. Започвам го от януари - може  би не на 1-ви, но от 2-ри със сигурност.
Заедно с него взех и Whey Shake на Syntrax - изпробван суроватъчен концентрат. Нищо особено, но за цената си е добре.

@Ramon Dekkers: Да, точно така ще го пия бърнъра - две сутрин и две на обяд. Стомахът ми далеч не е от чувствителните. :)

Храна:
1. Обяд - капама (зеле към 350 грама, свински котлет - 200 грама).
2. Вечеря (план) - пилешки хапки с чесън и сметана на тиган с някаква салата.

Обобщение за деня:
Днес кръвопийците от Пощенска банка успяха отново да ме изцедят за още някаква допълнителна такса за заличаване на ипотека, която забравили вчера - вече за последно. Мисля да подам жалба за тези такси в КЗП, макар че резултатът вероятно ще е отрицателен - все пак зад абревиатурата КЗП стои “Комисия за защита ОТ потребителя”. Все още не съм се успокоил - докато не видя ипотеката заличена, нямам вяра на най-наглата и некоректна банка в България. Съветвам ви да не се връзвате никога с Пощенска - това не е банка, а банда лихвари, по-лоши от онези по заложните къщи, които само чупят крайници, но поне не се държат с клиентите си като с роби, които са им собственост за цял живот. Е, аз се отървах. :)

31.12.11
11:51

31.12.2011 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 20 минути (6 спринта  на степен 6).

Доста добре днес - спах малко и на пресекулки, но на велото си дадох зор, за да си оправдая винцето довечера. :)

Добавки:
2. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (500 мг) Омега-3.

Храна:
Днес не е ден, в който ще се пише храната. :)

Обобщение за деня:
Ще се въздържа от обобщения. Смяната на една година с друга е просто календарна формалност, която по никакъв начин не определя целите и постиженията ми. В крайна сметка дори тренировъчната ми седмица е в средата си. :)

01.01.12
15:24

01.01.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
2. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (500 мг) Омега-3.

Храна:
1. Обяд - чаша таратор.
2. Вечеря (план) - свинска пържола с гъби и сметана, яйчена салата.

Обобщение за деня:
Днес реанимирам. Снощи беше (очаквано) тежка вечер - панкреасът ми е съгласен с това. Никакво кардио, никаква силова тренировка. Храната ще е съвсем малко. Сутринта бях с 1,8 кг. по-тежък от вчера - въглехидрати, задържане на течности и алкохол... Е, от днес обратно в релси. :)
И да не забравя - ЧНГ на всички! :)

02.01.12
17:00

02.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 23)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10x40, 8х70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 4x120, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 4х145, 6x140 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 6х110, 6х110 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 5х130, 5х130 кг.
4. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 11х10, 10х10, 10x10 кг.
5. Молитва на скрипец - 8х70, 6х70 кг.

Днес слабичко, но като за първа тренировка за годината достатъчно. :)

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1000 мг) Омега-3.
2. На обяд - 2 капсули Fyre.
3. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Syntha-6, 2 таблетки ASL AminoMax 12000, 1 доза Hot Blood на Scitec.
4. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (500 мг) Омега-3.

Днес започнах с Fyre - включих се директно на пълната доза, която ще взимам. Усетих само лек намек за някакво “вдигане”, но не и очакваният ефект. Затова си и позволих доза Hot Blood преди тренировката. Знам, че не е удачно, но тъпият бустър е станал на буци и ще го доизпия, ако ще да се разчуе... Ще го взимам само уикенда, когато тренирам през деня, защото когато го ползвам вечер, не мога да спя до 3 сутринта.

Храна:
1. Обяд - Уго (зелена салата с пилешко филе и синьо сирене, свинско филе с пепър сос и печурки).
2. Вечеря (план) - кюфтета с варено яйце ще дояждам, а за гарнитура вероятно туршия.

Доста ядох на обяд, макар и почти без въглехидрати (ако не броя гъбите, но те бяха мъничко). Май вечерята ще е символична, че и без това не съм особено гладен. Може би Fyre-а започва да влияе на апетита. Ще го видим.

Обобщение за деня:
Днес се понаспах, на обяд излизахме на заведение с родителите ми и децата, после зала... Утре на работа. Е, все някога трябваше да се случи. :) Успокоението е, че миналата година не успях да си ползвам цялата отпуска и има едни 7 дни, които ще взема при първа възможност. Още една ваканцийка общо взето. :)

03.01.12
18:46

03.01.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 23)

Тренировка - гръб, трапец

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.
Мъртва тяга - 8х70, 6х120 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват- 3х95, 3х95 кг.

Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 6х10, 6х5 кг.
2. Придърпване на долен скрипец към корема - 6х110, 6х105, 6х105 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x105, 6x100 кг.
4. Мъртва тяга (класическа) - 4х170 (адаптация без фитили), 3х220, 1х230, 4х210 кг.
5. Повдигане на рамене за трапец (на машина за тяга) - 7х200, 7х200 кг.

Днес направих голяма беля. Владо ме ръчна да сложа 230. Дотук добре. Първото повторение не ми натежа особено, тръгнах за второ, но явно съм бил страшно близо до една от стойките за тежести, защото десният кобур на лоста се удари в нея. Това ме дестабилизира и се разклатих странично, но вместо да пусна щангата, реших да продължа. Е, не успях да заключа кръста, но за сметка на това усетих остра болка в лявото коляно. Като последен идиот (както винаги) довърших тренировката - дръпнах една четворка на 210, а после и за трапец две серийки.
След тренировката болката се засили до степен да ми е трудно да слизам по стълби и дори да шофирам. Ще видим утре как ще съм, но засега нещата не изглеждат никак обнадеждаващи. Дано да не съм скъсал някоя кръстна връзка - разтежението в момента ми изглежда желана алтернатива.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1000 мг) Омега-3.
2. Към 14 часа - 2 капсули Fyre.
3. Преди тренировка - 3/4 доза суроватъчен протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000
4. След тренировка - 3/4 доза суроватъчен протеин Whey Shake, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсули (500 мг) Омега-3.

Храна:
1. Обяд - купичка пилешка супа, порция свинска кавърма.
2. Вечеря (план) - купичка рибена чорба, свинска пържола с гъби и сметана, салата от настъргани моркови и ряпа.

Обобщение за деня:
Първи работен ден за тази година... Нищо кой знае какво за отбелязване.

04.01.12
08:52

Нещата с коляното ми са много по-сериозни, отколкото изглеждаше снощи. Поемането на тежестта ми не е проблем, но всяко сгъване и разгъване ми причинява агония. Боли ме външната част, до капачката. Може би съм скъсал менискус. Възможно е и разтегната връзка да е - ще видим. Следобед тръгвам по лекари - тази работа не може да се остави така.
Само като си помисля, че това ще ме извади от залата сигурно за месеци, ми се реве...

04.01.12
09:07

Дано не е нещо сериозно и бързо да се възстановиш. Белите стават за секунди :(

04.01.12
09:11

Стискам палци Боби !
Дано е малкото дяволче и да не се окаже нещо сериозно.

04.01.12
17:22

04.01.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - две свински пържоли с гъби и сметана, салата от ряпа и моркови.
2. Вечеря (план) - пилешко със соеви кълнове и китайски гъби.

Обобщение за деня:
Цял следобед съм по лекари - предимно чакане. Веднъж на 10 години ми се налага да ползвам нещо от здравните осигурновки, които плащам и ме направиха на маймуна. Добре, че в крайна сметка попаднах на компетентен (поне според мен) ортопед-травматолог.
Диагнозата е руптура на горния слой влакна от сухожилието, свързващо капачката на коляното с квадрицепса. За щастие са разкъсани само някои от влакната - основната част не е засегната. Ще се възстановя и ще мога да тренирам пак, макар и по-внимателно и не с твърде големи тежести в упражненията, които товарят коляното и съответно квадрицепса. С две думи плажен билдър по медицински причини. :D
Това, което докторчето обясни, е, че с напредване на възрастта (мдам, наближавам 37) сухожилията отслабват, независимо от тренировките, а при трениращи сериозно мускулната сила се запазва и това води до подобни травми. Почти ми обеща, че след 45 е възможно дори само при спъване по стълбите да се получи подобно или по-тежко разкъсване. Не звучи много обнадеждаващо, но какво пък - такъв е животът и след като не мога да направя кой знае каквко, трябва да се адаптирам полека.
За щастие не се налага никакво лечение. Прогнозата е, че до десетина болката ще отшуми, след около 4 седмици цялата функционалност на крака ще се върне, а след още четири сухожилието ще е напълно зарастнало. Препоръката е поне 45 дни да не натоварвам крака изобщо, а после да започна с по-малки тежести и да загрявам повече от обикновено.
Следва ревизия на плана за тренировки. От пет дни седмично ще станат четири - краката “изчезват”, както и всякакви упражнения, свързани с тях - на първо място тягата, разбира се. След това ще пробвам полека кое ме натоварва и кое - не. Ще се намалят килограмите на лежанката и ще се ползва техника без опиране на краката в земята - тип преса “Жиронда”. Раменните преси също ще се променят - вероятно ще се наложи да правя войнишки преси от стоеж. Ще видим. Ще изпробвам полека.
Сега обмислям дали да направя седмица почивка или от утре - обратно в залата. Това инатът е странна работа - както понякога е добре да го имаш, така може да те затрие...

04.01.12
17:34

казано от Boby_ на 04.01.12, 17:22:

...докторчето обясни, е, че с напредване на възрастта (мдам, наближавам 37) сухожилията отслабват, независимо от тренировките, а при трениращи сериозно мускулната сила се запазва и това води до подобни травми...

Хм... Отслабват при нетрениращи. При системно натоварване на сухожилията и добро възстановяване, те би трябвало да се заздравяват. А и 37 съвсем не е старческа възраст. На твое място бих потърсил и мнение от спортен лекар по въпроса за тренировките.
Май ще трябва да наблегнеш на изометрията при възстановяването от травмата.

04.01.12
17:38

казано от Vic на 04.01.12, 17:34:

казано от Boby_ на 04.01.12, 17:22:

...докторчето обясни, е, че с напредване на възрастта (мдам, наближавам 37) сухожилията отслабват, независимо от тренировките, а при трениращи сериозно мускулната сила се запазва и това води до подобни травми...

Хм... Отслабват при нетрениращи. При системно натоварване на сухожилията и добро възстановяване, те би трябвало да се заздравяват. А и 37 съвсем не е старческа възраст. На твое място бих потърсил и мнение от спортен лекар по въпроса за тренировките.
Май ще трябва да наблегнеш на изометрията при възстановяването от травмата.

И при трениращи отслабват, макар и не колкото при нетрениращи. В случая не беше това причината - при второто повторение тяга на 230 десният кобур на лоста се удари в една стойка, “ненадейно” оказала се на пътя му и поех всичко върху левия крак и то в точката на най-голямо натоварване на сухожилието (при ъгъл в коляното около 30 градуса), а тежестта в това време се лашна и “подсигури” и последния елемент - натоварване и по страничния вектор. Миг невнимание - цял живот мъртъв! Кофти стечение на обстоятелствата + мое лично недоглеждане. Тъпо, но факт.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.01.12 17:39.

04.01.12
17:43

Боби, няма лекар, който да те спаси от сакатлъци и джедайстване...на 230 оки, мисля че е недопустимо да не си подготвиш перфетно постановката преди лифта!!!...сам си си виновен!!!

За правилното третиране на сухожилията съм съгласен с бате Вики...и аз съм разговарял с рехабилитатори по въпроса, защото имам същото намерение като Вас да вдигам и на 40+...:)))

Иначе, за много години и само хубави неща да се случват на теб и любимите ти хора:)

лоша раота....
почти всеки мой приятел е или с скъсани коленни връзки или глезен,,,
лошо , лошо .. вземи си нещо за ставите и сухожилията

04.01.12
22:38

:( Бързо възстановяване, Боби!

05.01.12
09:01

Благодаря ви за подкрепата! :)

Днес съм по-добре и вече мога да сгъвам крака. Мисля да направя внимателна пробна тренировка - имам по план рамо и трицепс, а и двете могат да се правят, без да се товари коляното. Само трябва да намаля килограмите и да подбирам разумно упражненията.

Славко, прави си за подготовката на опита, но нали се сещаш, че когато преди мен Владо си играе с тройки на 250, моите напъни за 2-3 повторения на 230 изглеждат жалки? :) Ясно е, че трябва да си гледам моите опити и да не сравнявам възможностите на моите две топки с тези на неизвестни количества дианабол, омнадрен, винстрол и не знам какво още, но все пак това влияе подсъзнателно, колкото и да не ми се иска.
Иначе няма две мнения, че сам съм си виновен. Това обаче не ми помага особено, даже напротив.

Ники, за ставите пия Стабифлекс - взимам го от 3-4 месеца и съм много доволен. Действа ми по-добре от Анимал Флекс за сравнение, а цената му е приемлива (излиза 30-тина лв. на месец).

Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.01.12 09:04.

05.01.12
11:47

Аз се отказах от Енимъл-а...не е лош, но Десо ме светна малко и не го купувам вече...твърде скъп е, а и има по-хубави формули сега...
Аз си взимам на Допел Харц един продуклт за стави и съм доста доволен, в съчетание с Омега 3 е перфектно.
Това Стабифлекс за сефте го чувам...

Владо се е родил нагърмян...поне аз така си мисля...а и той не спира! Шапка му свалям...300 са си 300, че и горница, ама докога така...:(

05.01.12
11:57

казано от slavko на 05.01.12, 11:47:

Владо се е родил нагърмян...поне аз така си мисля...а и той не спира! Шапка му свалям...300 са си 300, че и горница, ама докога така...:(

Аз за малкия Владо говоря - Петков май му е фамилията, викат му Мечо. Наемателят на залата в 8-ми блок. Много дръпна това момче за последната година, а е само на 21 или 22. Малко сякаш мотивация му липсва, но ще си проличи с времето.
Иначе Ризов е съвсем друга категория, друга класа и с друг опит зад гърба си - там дори не си мисля да се сравнявам. :)

с Мечо сме говорили за зобта - за миналата година каза че е направил 2 цикъла с малко до средно натоварване. проблем при него е че е приятел с големи вдигачи, а те не са известни като най-мотивиращите хора. имам един колега който е бил покрай големите трибойци и там мотивиращите приказки са “абе смешник, що не се захванеш с нещо друго”,”ко се пънеш, не виждаш ли че нищо няма да стане от тебе”, “само хабиш зобта” и други такива.

Боби - бавни спускания(ексцентрични), били те и леки. като се оправиш де, да не вземеш сега да се чекнеш.

05.01.12
13:35

казано от ts.vassilev на 05.01.12, 13:07:

с Мечо сме говорили за зобта - за миналата година каза че е направил 2 цикъла с малко до средно натоварване. проблем при него е че е приятел с големи вдигачи, а те не са известни като най-мотивиращите хора. имам един колега който е бил покрай големите трибойци и там мотивиращите приказки са “абе смешник, що не се захванеш с нещо друго”,”ко се пънеш, не виждаш ли че нищо няма да стане от тебе”, “само хабиш зобта” и други такива.

Боби - бавни спускания(ексцентрични), били те и леки. като се оправиш де, да не вземеш сега да се чекнеш.

Мечо има спортна злоба - има бъдеще пред себе си, ако реши. А закачките между трениращите са си редовни - не мисля, че момчетата влагат нещо по-дълбоко в тях. Когато се налага, се мотивират взаимно - в началото ми бяха доста странни, но постепенно видях, че нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед и започнах все повече да ги уважавам за това, което правят и начина, по който го правят. Това, което им липсва на почти всички (особено по-младите), е истински треньор. Тренират, гледат и се учат един от друг, но без човек, който да те напътства и който да познава нещата не само като състезател, а и на теория, който да има опит не само от собствените си постижения, а и от хора, които е изградил и тренирал, се губи нещо много важно според мен.

05.01.12
16:19

05.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 24)

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 6х40, 5х40 кг.
2. Френско разгъване с крив лост от лег - 5х78, 5х78, 5х75,5 кг.
3. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х80, 5х80 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 5x55, 5x55 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (с въженце) - 6х35 кг.

Като се вземе предвид, че се налага да играя ”етюд по плажен бодибилдинг за две ръце, един крак и патерица”, съвсем добре си стана тренировката.

Храна:
1. Обяд - пилешко със соеви кълнове и китайски гъби, салата от ряпа и моркови.
2. Вечеря (план) - рано е да се каже - ще дописвам по-късно.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,

Обобщение за деня:
Шофирането ми е голяма мъка, затова днес си останах да работя от нас. Подхванах едно, второ и накрая се оказа, че съм отхвърлил повече работа, отколкото в офиса, където всеки ме занимава с нещо. :) Утре мисля да направя същото.
Хубавото е, че болката значително намаля и се локализира точно там, където трябва да се очаква, ако диагнозата е вярна. Реших да спра да се излежавам и се замъкнах криво-ляво до залата, където се оказа, че раменете и трицепса нямат пряка връзка с ректуса на коляното - тренировката се получи доста добра. :D Оптимизмът се завръща, а с него и инатът, заради който пострадах.

06.01.12
17:48

06.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 24)

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 4х75 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х40, 7х35 кг.
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) от стоеж - 6х70, 6х70 кг.
4. Сгъване за предмишница с прав лост - 10х50, 7х55, 6х55, 6х55 кг.

Нормална тренировка. Малко по-внимателно подходих към взимане, оставяне на лост и придвижване с тежести из залата, но всичко е ОК засега.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 2 капсули Fyre, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировка - 1 доза Hot Blood, 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods,

Засега не усещам и помен от ефект от Fyre-а, но ще му дам още време. :) Обмислям дали все пак да не мина на пълната доза от 6 капсули на ден.

Храна:
1. Обяд - пилешко със соеви кълнове и китайски гъби, лютеница, кофичка кисело мляко.
2. Вечеря (план) - нещо с 4-5 яйца ще е вечерята, но не съм го измислил още.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Коляното ме боли по-малко и вече ходя нормално. Усещам лека болка само при сядане и ставане.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.01.12 17:49.

07.01.12
17:18

07.01.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 24)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10x20, 8х70, 10х70 кг.

Адаптация:

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 5х145, 5x140 кг.
2. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х130, 6х130 кг.
3. Повдигане на щанга от полулег - 6х110, 5х110 кг.
4. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 10х10, 10х10, 10x10 кг.
5. Молитва на скрипец - 5x70, 8х65, 7х65 кг.

Слабичка тренировка, а и я разтеглих доста във времето. Май трябва да започна по-стегнато да тренирам, защото доста пъти ми се случва да откарам над час в залата, а от това се губи до известна степен интензивността.

Добавки:

Храна:
1. Обяд - 4 варени яйца, шпеков колбас, салата от кисело зеле.
2. Вечеря (план) - печено пиле с бира, кьопоолу.

Обобщение за деня:
Спане до късно, пазаруване, обяд, тренировка, готвене - такива неща днес. :)

08.01.12
17:42

08.01.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 24)

Тренировка - гръб, трапец

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Придърпване на горен скрипец с широк хват- 4х95, 3х95 кг.

Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 5х10, 6х5, 7x5 кг.
2. Придърпване на долен скрипец към корема - 7х110, 6х110 кг.
3. Придърпване на горен скрипец с широк хват - 5x105, 5x100 кг.
4. Гребане с дъмбел - 8х50, 8х50 кг.
5. Хиперекстензии с тежест - 12х25, 11х25, 10х25 кг.
6. Повдигане на рамене за трапец (с дъмбели) - 11х100, 11х100, 10х100 кг.

Първа тренировка за гръб без тяга от страшно много време... Стана доста обемна - вместо едно, добавих две упражнения на мястото на “противопоказаното”, но ми липсва това чувство на изцеждане след тягата. Е, месец и нещо - два ще е така. После - според ситуацията.

Добавки:
3. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - купичка супа със скариди, печено пиле, домашна туршия.
2. Вечеря (план) - телешки стек с гъби и сметана, някаква салата.

Обобщение за деня:
Нормална неделя - сутринта обслужване на аквариумите, после мързелив следобед. Утре ще трябва вече да се замъкна до офиса - шофирам нормално, качвам се по стълби без проблем, а и нищо не може да ме оправдае, при положение, че работата ми е 10 часа търкане на стол. ;)

09.01.12
17:18

09.01.2012 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Коляното ми е доста по-добре от очакваното толкова скоро след травмата. Това ме навежда на мисълта, че или руптурата е била съвсем повърхностна, или докторът е сгрешил и е било само разтежение. И в двата случая аз съм отново с рогата напред - днес си позволих малко разтягане (нужно е, за да не се образува нееластична тъкан, която е по-подалитва на подобни разкъсвания в бъдеще) и след това 10 минути на велоергометър с кротко темпо и малко натоварване. Силови тренировки за крака може и да не мога да правя, но това не ми пречи да се раздвижвам, за да не се разкапят съвсем крачката. :)

Добавки:
3. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсулa (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - няма.
2. Вечеря (план) - телешки стек с гъби и сметана, салата от кисело зеле.

Обобщение за деня:
Нормален понеделник. Много работа се е събрала, а изникват и нови неща. Оставих си и за утре, че да не ми е скучно. :)

10.01.12
18:27

10.01.2011 г. (тренировъчен ден 1, седмица 25)

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Раменни преси с дъмбели от седеж - 6х40, 6х40, 6х40 кг.
2. Френско разгъване с крив лост от лег - 4х78, 5х75,5, 6х75,5 кг.
3. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х80, 5х80 кг.
4. Трицепсово привеждане на скрипец (с твърда дръжка) - 5x55, 5x55 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (с въженце) - 6х35 кг.

Снощи спах много малко и не ми се тренираше особено, но стана тренировка горе-долу.
Откривам и друго - започнал съм доста да се размотавам. Днес си имах оправдание - доста хора имаше и си пречехме, но обикновено не е така.

Храна:
1. Обяд - овчарска салата, пилешки филенца на скара с тиквички и гъби, две чаши айрян.
2. Вечеря (план) - има още от телешките стекове с гъби, но никак не ми се ядат, затова сигурно ще са яйца, шунка и салата.

Добавки:
3. Преди тренировка - 3/4 доза протеин Whey Shake (към 27 грама), 2 таблетки ASL AminoMax 12000.

Обобщение за деня:
Нормален ден - доста работа, но без много напрежение. На обяд се видях със съученик, който е в САЩ от 15 години, а не сме се виждали от поне 10. Интересното е, че освен съвсем леко напълняване и незначително по-рядка коса тук-там не се е променил кой знае колко. Чудя се аз как ли изглеждам на някого, който не ме е виждал от 10 години, т. е. от времето преди за пръв път да вляза в зала. :)

10.01.12
19:49

казано от Boby_ на 10.01.12, 18:27:

Чудя се аз как ли изглеждам на някого, който не ме е виждал от 10 години, т. е. от времето преди за пръв път да вляза в зала. :)

Ми този съученик не ти ли каза?

10.01.12
20:30

казано от Jikata на 10.01.12, 19:49:

казано от Boby_ на 10.01.12, 18:27:

Чудя се аз как ли изглеждам на някого, който не ме е виждал от 10 години, т. е. от времето преди за пръв път да вляза в зала. :)

Ми този съученик не ти ли каза?

Не ми каза, а на мен изобщо не ми е минало през ума да го питам. :) Имахме си други теми за разговор. А и не съм чак толкова суетен, че да премина от пасивно любопитство към активно такова. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.01.12 20:31.

11.01.12
15:49

Да,разбирам те за пасивното любопитство,но на мене вече 2-3 пъти ми се случва да ме подпитват стари познати,които не знаят,че тренирам,на какво се дължи промяната в структурата ми,(доколкото си личи през дрехите де)...все пак студентските години ме бяха превърнали в едно кюфте,а сега явно започвам да се променям.
Такива подпитвания са ми приятни,и са част от плодовете,които берем от труда ни в залата...а и няма лошо да има и малко суета и гордост,заслужени са,все пак преди това е имало пък известна доза срам.. :)

11.01.12
18:02

11.01.2011 г. (тренировъчен ден 2, седмица 25)

Загрявка:

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5x75, 4х75 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5х40, 5х40 кг.
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец (портален) от стоеж - 7х70, 6х70 кг.
4. Сгъване за предмишница с прав лост - 10х50, 7х55, 6х57,5, 6х57,5 кг.

Тренировка като тренировка - нищо особено. Имаше сякаш малко повече сила от миналата седмица, но нищо значително.
В края Владо малко ме подразни - явно не ми вярва, че никога в живота си не съм взимал забранени медикаменти, но не е нужно да показва недоверието си подигравателно. Както и да е, това би трябвало да ме ласкае.

Добавки:

Храна:
1. Обяд - супа топчета, пилешко филе с броколи, едно кюфте на скара.
2. Вечеря (план) - не знам още, ще дописвам, ако се сетя.

Обобщение за деня:
Един от тези сиви дни, които човек започва да забравя още същата вечер.

12.01.12
18:07

12.01.2012 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

И днес завъртях десет минути велоергометър, този път с малко по-бързо темпо от предия. В събота, когато ми е следващият ден без зала, ще пробвам вече малко интервално.

Добавки:

Храна:
1. Обяд - овчарска салата, пилешки филенца Калифорния, две чаши айрян (в Happy).
2. Вечеря (план) - свинско с праз.

Обобщение за деня:
Днес малко снимки, за да си видя прогреса, а и да го “изтипосам” тук за смях на гаргите. Трите снимки са съответно от август, ноември и днес:

12.01.12
21:10

Очевиден напредък, Боби! Особено в талията! Продължавай с подредения дневник, най-вече ме кефят обобщенията за деня :)

Определено има видима разлика в талията.... мене ме кефи трапеца ! :) Особено на първата снимка... приличаш на папарашки щракнат щангист или трибоец ! :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 12.01.12 21:20.

13.01.12
08:47

Благодаря за добрите думи! :)
Има още какво да се иска, а и аз така и не се научих да позирам за такива снимки (на живо изглеждам по-добре или поне така са ми казвали), но засега напредъкът ме радва. :)
Започнах от около 130 кг (първите дни не се мерех, за да не се потискам допълнително), сега съм 116. Загубата от талията е почти 15 см. Темпът на сваляне се забави, но то си е очаквано. Предвидил съм си достатъчно време - не бързам за никъде. :)

S!

13.01.12
16:06

Добра работа си свършил, но мен ме кефиш на първата снимка. Много масивен, а сега рамената нещо се губят. Иначе предмишницата е много зловеща. Това е просто мнение, ти си знаеш. То пък не е и комфортно да се седи с голямо шкембе.

13.01.12
18:05

@J. I. - всъщност почти не съм загубил сантиметри в обиколката на раменете, гръдната и ръцете. От ръцете е по сантиметър и малко, от гърдите - 3-4, от раменете - там някъде. И това - срещу почти 15 от талията. :) Различен ъгъл на светлината и общо усещане от снимките създава това впечатление. А и така и не се научих да се снимам в по-впечатляващи пози. :)

13.01.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 25)

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10x20, 10х70, 8х70 кг.

Адаптация:

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 4х150, 5х145, 4x145 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 6х110, 5х110 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х130, 5х130 кг.
4. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 12х10, 11х10, 10x10 кг.
5. Молитва на скрипец - 8x70, 7х70 кг.

Много добре днес! :) В началото ме мързеше и ме понаболяваше тук-там (лакти, дясно рамо), но като загрях и понавлязох в тренировката, нещата си дойдоха по местата. В крайна сметка тази седмица без Hot Blood имах повече сила от предната с доза и половина от въпросния бустър. :)

Добавки:

Храна:
1. Обяд - славянска салата, пилешки филенца с пармезан, две чаши айрян, чаша червено вино (Happy).
2. Вечеря (план) - свинско с праз, някаква салата.

Тази седмица за трети път обядвам в Happy и то не защото съм му фен, а защото така се стекоха обстоятелствата. :) Днес на обяд се наложи да уважа 30-тия рожден ден на колега с чаша винце. Не е голямо “престъпление:. :)

Обобщение за деня:
Петък, кеффф! :) Утре няма да пипна компютър (осен да си попълня дневника, разбира се) - още по-голям КЕФФФ! :) Няма и да тренирам - пропускам тренировката за крака, ще позавъртя малко велоергометър заради раздвижването само.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1