Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.02.12
18:31

Е аз винаги гледам тях да правя ако има възможност :)

Тренировка: ТЯЖЕЛАЯ АТЛЕТИКА, МОй...
На български ли да ги пиша...ае на английски за по разбираемо

Power snatch from hang (малко под коляното)
основното е 4х3 @ 40 кела

Power clean and jerk
5x2 @ 50 kela

5x5 Front squat na 50 kela

Преди тренировкат аправих разните му работи за капката, които сме обсъдили с бат Слави...и сега съм търпелив за месеца болка..

Лично тегло : интервю за работа и тичане напред назад :Д:Д (лично тегло...майтап)
Лично тегло: 81 кг

01.03.12
15:48

Тренировка: Обратите внимание на технику
Snatch:
на 30 кила, на 35, на 40 кила...пробвах с по-широк хват и нещо на 40 нямах координация, затова свалих пак на 35 и напраих 4х3 или нещо такова.

Clean and Jerk
2 @ 40
6-7 х 2 @ 50 кг

Малко пауър клиин енд жерк на 50 - 2 серии мисля че..

Преден клек:
6 или 7 х 5 @ 50 кила

Врял чай с витамин Ц и креатин... :))) малък експеримент, попринцип не трябва така

ТЕнис на маса е официалния спорт на щангистите...ей го Марин, аз, Ники....цялата щангистка зала също..

Мнението беше редактирано от Valleri на 01.03.12 16:09.

казано от valerious на 01.03.12, 15:48:

Врял чай с витамин Ц и креатин... :))) малък експеримент, попринцип не трябва така

Нали не си си разтворил витамин Ц-то в чая?! :)

01.03.12
17:20

хахахах, ми да бе..знам че не трябва така, но нямам лимон и реших да си подправя чая с витамин Ц-то :) нищо няма да стане, съмнявам се при висока температура витамин Ц да е канцерогенно или нещо такова :)

01.03.12
18:47

само се ‘’разваля’’ доколкото знам :С

02.03.12
19:11

Тренировка:

Power Snatch
s losta
с 30 кила
4х3 @ 35

Power Clean and Jerk
5 единици на 60 кг

Преден клек
5 @ 50
4х5 @ 60

05.03.12
15:29

Snatch (с клек):
с лоста
с 30
2х3 @ 40
1 @ 45
1 @ 50

Ех тая техника нещо не ме кефи, но пък съм много стабилен, щангата върви малко напред, но пък долу като мина под нея няма някакво кривене..

Clean and Jerk (с клек):
3 @ 40
2 @ 50
1 @ 60
1 @ 65
1 @ 70

Трябва ми малко сила на предния и ще направя и повече. Малко в долно положение на 70 кила се разклатих, но само това беше проблема.

Преден клек:
5 @ 60
4 х 3 @ 70 кг

Малко за капката упражнения, после раменна преса и това е :)

05.03.12
15:39

Тласкането с ножица или с разножка?

05.03.12
15:50

абе братле ти нямаше ли тяга към 190?

05.03.12
15:52

Ножица :)

Имам бре :) Ама това какво общо има. Аз с хамалската техника и силно дърпане от земя ще обърна 80-90 ама не е това целта. Тягата може да ти помогне до коленете, после става съвсем друга история.

05.03.12
15:56

казано от valerious на 05.03.12, 15:52:

Тягата може да ти помогне до коленете, после става съвсем друга история.

После научавам Слави да обръща “борческата” хубаво, той ви научава вас и оп - 110 от земя ;)

06.03.12
15:51

Тренировка:

Power Snatch
с лоста
с 30
с 40 кг - 2 серии, ама нещо не вървеше много близо щангата
свалих на 30 за малко техника.

Power Clean and Jerk (ножица)
3 @ 40
2 @ 50
1 @ 60
0 @ 70 (ударих си брадата, де*аааааа)
1 @ 70 успешно :)

Power движенията не ме кефят нещо.

Преден клек:
4 @ 40
4 @ 50
3 @ 60
3x3 @ 70
една серия на 60 с бъмп.
На 70 кила първата серия беше с бъмп, втората по-контролирана.
Малко упражнения за капката и това е.

07.03.12
15:58

Тренировка

Snatch
с лоста
с 30 кг
с 40 кг
нещо не ми се получаваше
пак на 30 малко
после на 40 - по-добре
на 45 двойка
на 50 единица
На 50 вече почнах по старите ми магарии

clean and jerk
3 @ 40
2 @ 50
1 @ 60

Преден клек:
5х5 @ 70 кг

07.03.12
16:39

Защо не те кефят power движенията? И бъмпа е бързото спускане надолу с идеята да ползваш stretch refleх, нали така?

07.03.12
19:07

Ами на пауър движенията, например на snatcha, като тръгне щангата след подема (първи и втори пул) бързам да я дръпна и с ръцете малко, а на пълния снач съм малко по-спокоен защото влизането под щангата ми е бързо и не трябва да набирам кой знае каква височина за да изпълня движението. Сега точно на това работя да освободя малко ръцете, днес го направих на 45 кила и щангата вървеше много по-близо..абе общо взето се чудя за чукването в таза..ей например китайците не го правят...и пак си вдигат..не знам.
При пауър клиина пак същото...на големите кила малко се стягам в ръцете и лактите стават бавни, оттам вече я ресииввам трудно. А когато рпавя с клек - простоя я издърпвам, завършвам си пуловете там и бързо под нея. :) На снача трябва да работя бая...много я нося на ръце, иначе самия секонд пулл ми е що годе добър.

Да, за бъмпа, това се опитвам да направя...Днес беше доста сериозен бъмп :))) Малко прекалих...ама ще свикна...

Мнението беше редактирано от Valleri на 07.03.12 19:08.

“Чукването в таза” имаш предвид между първият и вторият пул, нали ?

07.03.12
21:23

Амии няма как да е между първия ( до коляно) и втория. по скоро с него се завършва втори пул, като я чукнеш вече опъваш трапеца и прасците..тоест всичко на веднъж, после идва пъхването под щангата. Като гледам момчетата бая го ползват и на cleana и на snatcha, но аз тегля чисто като китайците.

07.03.12
22:56

На мен ми е доста трудно още също. Сначът или ще е бавен или щангата ще е далеч, макар че последният път усетих щангата да се докосва. Не съм гледал китайците, ама всички други май си го правят с докосване( и на Кросфит видеото на 12.1 Фронинг(нали така се казваше) и другото момче си правиха силовите изхвърлания с докосване). А за бъмпването, по-бавната негативна част на предния клек го прави дооста по-труден, ама май и ми товари колената по-малко, ще видим.

07.03.12
23:22

Да, много хора го правят това чукване...за мен е доста чуждо. За китайците можеш да потърсиш лекциите на Коно, един треньор който казва, че щангата трябва да върви много близо, но без чукване, защото се променя треакторията и после трябва да компенсираш с голяма хиперекстензия и яко дърпане с трапеца. Виж в тубата китайците ко правят, ен се чува шум от удряне, дрънчене на дисковете, всичко става много чисто...така че и това е вариант, просто трябва да върви много близо щангата.
Иначе за бъмпа сега правя разни експерименти, пробвам един път без бъмп, друг път със...коленете все се натоварват...няма начин. С бъмп сигурно е повечко натоварването, но за по-кратко...не знам, ще видим моите колене дали е свикнат :)

07.03.12
23:39

Ти ще си опитното зайче :D. Аз го виждам само на максимални опити с бъмпване, в подготвителната част бавно надолу, мощно нагоре, както предлага Славко.

07.03.12
23:42

Да, с Славко сме си говорили по този въпрос. Установихме, че трябва малко адаптация (месец) с доста грижи и става работата. Това да тренираш контролирано и на максималните да джасаш бъмпове не знам дали е мога да го приложа. Тоя стреч-рефлекс все пак трябва да се тренира, не е даденост. Но е добра идея да се променя темпото на клякане.

Мнението беше редактирано от Valleri на 07.03.12 23:44.

казано от valerious на 07.03.12, 21:23:

Амии няма как да е между първия ( до коляно) и втория. по скоро с него се завършва втори пул, като я чукнеш вече опъваш трапеца и прасците..тоест всичко на веднъж, после идва пъхването под щангата. Като гледам момчетата бая го ползват и на cleana и на snatcha, но аз тегля чисто като китайците.

Мммм, май говоря за различни пулове(щото съм аматьор :D ). Аз като първи пул имам предвид тягата, втори пул е хай пула. За “чукване” имам предвид вкарването на гъза експлозивно. Вероятно пуловете не са баш така, но мисля ме разбра за кое говоря :)

08.03.12
01:00

Стречрифлексът не е ли свойсто на мускулите. Моята логика е, че като го намалиш мускулът става още по-силен и като бъде включен в уравнението, производството на мощност е още по-голямо. Това са си само мои впечателния.

08.03.12
13:48

И двамата сте прави всъщност. И ме кефите много да знаете:)
Значи, според мен за бъмпа :
Бъмпвам само когато правя цялото движение, на малки, големи кила - няма значение...така или иначе ще се наложи да вдигам големи кила, така че аз дори и нарочно оставям лоста да ме смачка максимално надолу и вадя коленете напред за да свикват. Когато обаче клякам на гърди(тежко) не бъмпвам, слизам бавно и контролирана негатвина част и натискам за скорост нагоре(направо очите ми изскачат). С малки кила на гърди правя едни последователни 2-3 бъмпа, които съм обяснявал на Валери, както и задържане 5-6 секунди долу, пак с максимално стегнат кръст, максимално извадени напред колене и гъз до пода. Няма защо да ограничавам движението, защото като дойдат около максови опити, тежестта те смчаква...няма как да направиш полуклек:)

За чукването...също подкрепям Валери...чукват силачите, които всъщност...трябва да са и доста бързи. СИНХРОН трябва - да чукнеш и моментално(ама наистина в едно движение) да теглиш мощно нагоре и леко назад, за да не “гониш” тежестта...

НО, искам да Ви кажа и на двамата...моите колене са свикнали на зверска гавра...от клякане, от полуклек с 230, от подскоци с 200, от качване и много други неща от леката атлетика...не, че не ме понаболяват, просто по-бързо ми минава. Друго какво, ами споделям Ви, че по-добре да клякам напред с коленете и ATG, отколкото с максимално гъза назад и да ме сцепят хип-флексорите и Lower back от “клек-добро утро”-то...

Тук може да чуя и вашите мнения...

Затова, подходете внимателно, не прекалявайте с бъмпа...и НЕ правете пистолети:)

08.03.12
16:19

Тренировка:
Изхвърляне:
Започнах да дърпам от земя, но тренера ме посъветва да дърпам от хенг и много по добре ми се получава, явно преминаването от първия към втория пул ми е проблема, грешни са ми ъглите. И пробвах с чукване...ами не е лошо...някакси ангата се качва горе без да я мислиш много, но ще видим по-нататъка. Попринцип тренера ме съветва да я чуквам и със чукването - прасци, трапец, хиперекстензия и всъщност както Слави спомена по-горе, щангата не отива напред.
На 40 килограма работих, по 2 повторения.

Пауър Clean and jerk
3 @ 40
2 @ 50
1 @ 50
3 @ 60

Преден клек
5 @ 40
3 @ 50
2 @ 60
2 @ 75
2 @ 80
2х2 @ 85

За колената - Усещам само леко, съвсем леко стягане нощем като стана до тоалетна. Не болка ами лек дискомфорт. Но няма да бързам с килограмите, а попринцип са ми леки, аз докато бъмпна и вече съм се изправил. Сега събота и неделя ще почина, иначе гледам да използвам през седмицата да ходя на тренировки, всеки ден подобрявам нещо :) Иначе найстина Слави имаш яки колене, От клека риптоу обаче имаме здрави дисбаланси и от там имаме проблемите, иначе ядем хубави работи, извън залата пак мислим за позицията на колена, кръст...би трябвало да са ни здрави коленете. Като малък играех футбол на един много крив терен и от там може би са здравички...но установих че не трябва при ставането да местиш много колената, било то навътре или навън..от това много боли :) разгледах механизма на коляното и минискусите и разбрах защо, това завъртане на ставата опъва допълнително сухожилията. Имате ли подобни наблюдения?

08.03.12
16:37

Я поясни това с клека на Риптоу?
Имаш впредвид хип драйв+задна верига?

08.03.12
16:42

Ами....всичко отива отзад за да се “запазят коленете” то няма лошо де - коленете са ок - хипфлексорите и кръста са на салата...ако правиш и тежка тяга, отзад всичко е натегнато до скъсване.
В на поликин статиите има доста информация за дисбалансите и как да се борят срещу тях, идеята му е не да се избягва натоварване на ставата, а да се заздрави, работи се с много дълбоки клекове, изправен и така..

Мнението беше редактирано от Valleri на 08.03.12 16:44.

08.03.12
16:45

И аз съм забелязал нещо такова :/
От лоубар минах на хай бар отново,и съм забелязал отлсабване на корема??? нещо ме отпуска кръста и кроема в долно положение.Лоу бар-а както и преди си мислех е доста НЕнатурално движение...затова пак минах на high bar

08.03.12
16:50

Точно същото се получи и при мен, отслабване на корема....Сега с предния клек нямам проблеми.. и аз смятам че лоу бара е доста неестествено...като искаш да стигнеш желаната дълбочина всичко долу се отпуска.
Бтв ми излязоха стрии на коленете :ППП

Мнението беше редактирано от Valleri на 08.03.12 16:51.

08.03.12
16:54

Точно,и аз отдолу се отпускам,стигна ли бъмпа и сичко отиде :с

‘’В на поликин статиите има доста информация за дисбалансите и как да се борят срещу тях, идеята му е не да се избягва натоварване на ставата, а да се заздрави, работи се с много дълбоки клекове, изправен и така..’‘
много добро!

08.03.12
19:53

Валка, при тренер ли тренираш ,бати якото.
За коленете- и мен не ме болят, просто усещам ставата натоварена. Иначе от изхърлянето малко раменцата ме наболяват, ама те са проблемни, а и май ще ги загравям по-хубаво. Иначе аз се стремя, както във всичко и клекът да ми е по средата(като почна да клякам на гръб,де)- не много ниска щанга, ама не и на врата, коленете леко напред(все пак съм височък), ама ще си се опитвам да сядам назад, а и разкрачът няма да такъв като на клиповете на елийтфитнес например.
За изхвърлянето от земя наистина е по-трудно да синхронизираш всичко, ама мен ме посъветваха да си дърпам от там сега на леките кила хенг и техника, на тежките от земя и се надявам да го направя в една фаза, а да не изглежда като две движения.

пп. За знаението, Славко, имам много да чета още, но научих, че ако се правя на голям философ и се опитвах да вкарам всичко, което знам в програмата ми и нищо не става, а само се дразня що не ставам по-силен :D.

Мнението беше редактирано от trancemater на 12.03.12 04:11.

08.03.12
20:01

Ами и аз засега ще изхвърлям от хенг и после ще видим как ще свържем нещата и да почна от земя. Не мисля, че е е трудно просто в момента не ми е добър старта и позицията на тялото до коляно. Ще започна да тегля много бавно от земя и после ще я изхвърлям и постепенно ще забързвам :)

08.03.12
21:38

Валка, на мен ми се струва, че е добре да правиш и от хенг и от земя тръгвания.Ако правиш само от хенг ще отвикнеш от земя с тръгването.При мен се беше получило така с клийна имах период само от стоеж за около месец и после от земята все едно за сефте го правя.От хенг яко 2рия пул развиваш и експлозивността, а от земя сгабяш цялото движение стъпка по стъпка, поне аз така ги виждам нещата.Пък най-добре да питаме тренера.
Относно клека и влизането на колената навътре имам същите наблюдения, при влизане на колената навътре усещам напрежение.Вече постепенно съм махнал това влизане при клека и напрежението липсва.

08.03.12
21:56

Да, Прав си. Ще правя каквото ми каже и като му дойде времето ще почна бавно от земя и после експлозивно горе.

09.03.12
20:42

Тренировка:
Снач
на 40 кила 4х2 с чукване (от хенг)

Клиин енд джърк:
3 @ 40
2 @ 50
1 @ 60
1 @ 70
1 @ 75

Малко съм нестабилен на джърка, ама се плаша, все пак на предния клек слагам 85 кила и като ме затиснат на гърдите и се сковавам.

Преден клек:
3х3 @ 80 кила

Сега яко ядене, няма да погледна щанга събота и неделя :)))

Слави, изкажи си мнението за тренировката :)

09.03.12
22:13

Тоз снатч как го правиш power движение? В смисъл немога да си го представя, не че е невъзможно, но от хенг и после с фул скуат няма ли да си малко дисбалансиран ? :)

09.03.12
23:20

Ем пауъер снач бре, без клека, а с “подклек”, демек леко приклякваш колкото да я уловиш, не е пълен (с клек).
Ами от хенг найстиан си е друга история, но сега в понеделник ще почвам от земя. То всъщност не е голям проблем и от хенг да понаправя още седмица, важното е ъглите да са същите и после да започнеш с по-бавен и контролиран първи пул и постепенно да забързваш...като гледам яките сначвачи теглят бавно от земя и експодират точно когато щангата стигне таза.

Слави беше в залата да погледа и затова го питам за мнение :) Найстина яки момчета има в тая зала..2-ка на 140 снач за 85 кила не е зле...

Мнението беше редактирано от Valleri на 09.03.12 23:22.

10.03.12
13:05

Ами...побърках се...отдавна не бях влизал в такава зала...е Т’ВА е моята зала!!!!
Само вдигачи, не драскачи и велики читатели и мислители...абе, щангистка работа:)
Имаше много корави момчета...особено тоя, дето направи два опита да тласне 175 ми спря тока!
Имаше и криви опити на изхвърлянето, и не знам защо тренера не ги коригираше.

За теб..ти много си дръпнал, нямам какво да кажа, освен че жестоко ти се радвам:)

Още си лееееко муден “по средата”, но я поемаш стабилен, без да ти играят и на мм. краката и коленете.
На тласкането, като си мълча-си бавен, като ти кажа “скорост, скорост, скорост” и не виждам кога отива горе тежестта:))))

Преси, джъркове и баланси...ТРЯБВАТ ти по-силни рамене!!!

Изхвърлянето ще го видим другия път, тогава ще вдигам и аз:)

11.03.12
12:50

Малко бягане и спринтове с Варненската кросфит група.

11.03.12
21:26

Такаа...почвам кросфита :)) Ся ще почвам и работа и не знам колко ще съм редовен в залата за вдигане, в фитнеса, но на пистата ще съм..Заглавието е малко пресилено, но THINK BIG :) Тренировките тоя месец ще са повече с щанги по-малко с бяганки..

Тренировка:
Суперсерии от: пуш преса/ набирания - съответно на 50,55,60,65, 65 по три повторения на всяко, набиранията са 7-8 в серия.
Минимални почивки между сериите.
Суперсерия - Лег/ обръщане - Лега на 60, 70, 75, 80 - 4 повторения / Обръщането на 40/50/55/60 - 3 повторения
Отново минимални почивки, но имаше огромна пауза между двете суперсерии заради един П****НДЕЛ смотан дето правеше дроп серия от 140 до 60 през 10 кила....
Нищо друго не съм правил, че трябваше да тръгвам.

Доста добре се чувствам след това натоварване..сигурно съм се скатавал, но като за Intro става...
Храната - филии с мас, и си направих ориз с месо една тенджура и ще я ям :))

Мнението беше редактирано от Valleri на 11.03.12 21:27.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1