25.04.12
19:06
Трудно ще ти е да откажеш на Е,особено ,когато е дитърминд да те изнуди :D.Ако става дума за някой друг,имам 100% успеваемост при отказите и мисля,че вече супер много хора ми се дразнят на нежеланието за някои неща,а и за наличието на такова към други :)
Ей сега се прибрах и шмугнах в празния си вече стомах :) 3 супени лъжици катъче с чушка,пускам една пералня и почвам да удушавам,хихи,тиквичките ,като май ще им добавя и малко царевично-грахово-морковен микс,и ще ги кльопам после с катъчето,на което ,след като приключа със социалните контакти за деня :D ,ще добавя и стабилно количество чесън :D
Сигурно повечето мъже,от тия,дето се изхранват с чесън,шкембе чорба и бира,не го консумират т’ва чудо толкова,колкото аз :D
Хвала на чесъна ! ( и понякога на бирата ...и на шкембе чорбата )
Тренировка днес няма да правя,но утре ще си спретна някоя бруталия от Зузанините,а следобед ще се “зумбирам” пак :)
Деси,когато те видях за последно пред нас,изглеждаше далеч от далеч от добре :D Не знам какво е сега положението,ама като ви знам генетичните заложби...мога само да ви завиждам благородно :P
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.04.12 19:27.
25.04.12
19:19
И да,сега се сещам - кЪк да спра да задържам вода ? Чувствам се като балон.Миналата година бях тук,в Пловдив, при един човек,който бива поназнайван под прякор Китаеца - бивш спортист,масажист,рехабилитатор и т.н. + че се води като да е много добър в прилагането на китайската медицина,та той ми каза,че проблемът ми е повече в задържането на вода,отколкото в мазнините.Соу... ? Освен млечните и солта,която по принцип не консумирам умишлено,какво друго е хубаво да елиминирам от менюто си ? Гореспоменатият ми каза да не си позволявам плодове и зеленчуци с висок процент водно съдържание и да не прекалявам с пиенето на вода /каза нещо от сорта на 2л дневно/ ,но всичко,което обичам,е пълно с нея.А в чистия й вид,особено през лятото,когато съм стигала до 5-6 литра,съвсем не със зор,ако се лишавам,припадам като абсолютен пич :).
Ех,няма угодия,нямааа... :)
казано от Т. Тодорова на 25.04.12, 19:19:
кЪк да спра да задържам вода ?
Като започнеш да се храниш нормално. С глад и умишлено изтощаване не става. 10 грама филе, 20 грама сирене - губиш повече енергия да ги опишеш тук, отколкото получаваш от консумацията им...
Солта НЕ СЕ елиминира умишлено от менюто.
25.04.12
21:53
Какво ти пречи водата не разбирам? Ядеш сол, пиеш много вода, после 00 и пак.
Преди време четох една книга за това как водата е в основата за лечението на една камара болести. Оказа се, че просто не пием достатъчно вода. Не трябва да чакаш да ти пресъхне устата за да пиеш, защото това е последният знак, че организма ти се е дехидратирал. Пиеш вода 15-30 мин. преди ядене и 2 часа след ядене. В книгата изрично пишеше да не се ограничава солта /морска, хималайска, а не тази с много натрий/, дори се препоръчваше да се слага щипка на езика. Ако консумираш повече сол обаче, е добре да увеличаваш и водата. И друго - понятието “течност” не съществува или е еквивалент на “вода”. Всичко друго е течна храна - чай, кафе и т.н. Дори ако пиеш чай и кафе е добре преди това да си изпил двойно количество вода.
Аз ти препоръчвам да увеличиш водата, колкото и да ти е странно.
26.04.12
08:06
Ensiferum , мерси за включването !
За храната - не знам колко повече да ям,аз бая си се тъпча - тия по 10 и по 20 гр са,когато опитвам нещо.Но като цяло програмата ми е доста смотана и понякога ям малко вечер,за да не се натъпча като животно след някое евентуално наложило се гладуване през деня.
Сол от време на време ползвам - хималайска,но все по-рядко.Ще се замисля да я позасиля малко.
Деси ,не ми пречи самата вода - обичам да пия и го правя,а лятото,когато имам повече нужда - дори прекалявам.Дразни ме,че задържам и видимо си личи :(
Понятието “течност” никога не е съществувало за мен,освен ако не е вода.Но пък баща ми много обича газирано (3-4литра дневно (fubar)(swear) ) и после да обяснява на хората как пие “много течности” ... Там не мога да се преборя,за мое най-голямо съжаление.
И вече забравих какво бях тръгнала да пиша (giggle)
A,да,май беше за Геритамина - аз ,докато качвах килограми,много го пиех и мисля,че и той имаше някакво отношение към цялата работа :)
(F) (sun) Ползотворен и мноооого слънчев ден от мен (sun) (F)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.12 08:12.
Някой ако се интересува мога да му кажа откъде може да си взима кило хималайска сол за 8лв. Мисля, че в магазините е по-скъпа. Аз от близо 2 години само такава ползвам.
26.04.12
12:05
И аз я купувам на горе-долу такава цена от супермаркета до нас - мисля,че е 250гр - 2лв ... или 2,20,ще излъжа (фини кристали).
Но сподели,все пак,не е лошо да има информация :)
26.04.12
12:58
(F) 26/04 (F)
08:30 50гр някакво Нестле Фитнес снакче,пълно с боклуци - не ми остана време да си приготвя читава закуска , зелен чай,лъжичка мед
09:00 - 10:30 2 кафета - едното с мляко,другото с течна сметана
12:30 50 гр тиквички с някакъв чеснов сос,в който вече съм убедена,че има майонеза,ама вече ги излапах , 50 гр шунка , 50гр ориз (червен),сварен с 1/2 ч.л. масло и остатъка от снощното ядене (тиквичка,броколи,зелен лук,маслини,чесън,един домат,хималайска сол,копър и разни пипери + 1/2 ч.л. масло - това всичкото задушено)...бая храна си стана :P Стана сигурно половин кило храна - кажете ми после,че не ям :D Грух !
Следва мощно чистене и бърсане - не знам к’во става с тия прахоляци,но апартаментът става на г*з за един ден,за терасата да не говорим ...
Към 14:30 - 15:00 ще боцна някакъв плод,като доста е вероятно да е грейпфрут :)
(muscle) Тренировка (muscle)
p90x - total body plus (45 минути със загряване и разтягане) :
10 минути загрявка
Crunch Push-Ups
Standard crunch
Dead Lift Curl Press
Step Kick Back Chair Position
Sumo Chair
Chuck-Ups
- position 1
- position 2
- position 3
Mountain climbers
Lunge Press Bella Twist
Balance Curls
Running Man
Burpees
Lunge Squat Lunge
Mr.Moon
Kid Play
3 & 3 - 3 клека,3 лицеви (макс. повторения за 2 минути ).По програма има и набирания,ама..подразбира се :)
1/2 Dervish
Weighted Warrior
1 & 1 (1 лицева опора - 1 бърпи е по програма.Аз ще направя колкото мога половинчати лицеви)
Lara Lunge Crunch
Spiderman Jumps
Plyo Push-ups
Ако ми останат сили - малко йога
Не знам какво ще се получи като повторения,ще си ги записвам за себе си засега,че надали ще си струва някой друг да ги чете :)
Доза протеин след банята
За вечеря още не съм измъдрила какво ще приготвя,но съм умряла за патладжани,та се чудя дали да не скокна до местния магазин,за да си купя и да ги напълня с нещо.Примерно - парченца пиле,множество зелени подправки,по много малко заквасена сметана,чесънче и ей такива благини :)
Вода до момента : 500мл
Наливам си едно шише 2,5л + едно от 500мл ,които ще съм изпила,докато си легна довечера.
Зумбата ми отпада,поради наличието на множество домашни.
(sun)
П.П. Не ми стана играта с патладжаните - бяха много гадни,дребни,смачкани и кухи няк’ви ...Затова накупих една камара други неща и после ще си избера нещо.Тюх.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.12 18:56.
26.04.12
14:18
Какво стана със Зузанините и Лисини тренировки, пак ли промени плана? Хич да не те е страх. Пробвай.
Тъй и тъй съм ти на гости, какъв протеин пиеш?
Мария, за солта и аз я купувам от същия Супермаркет - към 2,20 беше, но и аз искам инфо.
26.04.12
14:37
Абе,одеве ги разглеждах сигурно 1 час - много товарят краката.Имаше една-две с, които мисля,че мога да се справя прилично като за начинаещ,ама ако продължавам да развивам тия конкретни мускули,ще стана като Хълк.И то съвсем скоро :D .И все пак смятам да ги пробвам ,де.А планът се промени,защото очаквах да мога по-рано да тренирам,а сега мъжо ще се прибере от работа,ще легне да спи и няма да мога чак толкова да скачам,тропам и пъшкам.Тая тренировка от p90x хич не е лоша,you should try it - мога да те сдобия с нея :P ,ако нямаш програмата :)
Добавям си и малко планкове,хехе : чистих капки боя от паркета (с памуче с разредител - (puke) )и както си седях на 4 крайника,се сетих,че мога да направя позата си още по-полезна,та направих 2х2 планка ,докато търках.Време не засичах,но и четирите пъти чаках да стигна до момент,в които да не мога повече.
Протеинът ми е Syntrax Nectar ,праскова.На вкус е добре,за който обича изкуствени плодови аромати :).Аз лично си падам по шоколад.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.12 14:40.
26.04.12
20:33
Пф,искам да споделя колко готина тренировка си направих - всеки мускул трепери,останах без дъх,а за десерт си добавих 15 минути нескопосан ХИИТ (нескопосан,защото мъжо щъкаше около мен,а аз много се притеснявам,когато някой ме гледа ,каквото и да върша :) ) + 13-15 минути йога.
Милиарди лицеви имаше в това видео - не ги направих всички,естествено,повечето бяха много грозни,но след 20мин вече съвсем спокойно си слизах до долу и си се избутвах.Накрая пак грохнах,естествено.Лайк,лайк,лайк ! (muscle) (nmuchfun)
Вечерното меню ще бъде : ОГРОМНА пържола от пилешки бут (без кожа - преди я обичах препечена,сега смърди на ... не искам да си помислям на какво),броколи с подправки. (nbbq)
Приятна вечер от мен :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.12 22:17.
казано от Т. Тодорова на 26.04.12, 12:05:
И аз я купувам на горе-долу такава цена от супермаркета до нас - мисля,че е 250гр - 2лв ... или 2,20,ще излъжа (фини кристали).
Но сподели,все пак,не е лошо да има информация :)
Ми екстра. Иначе тук, където работя има склад на фирма вносител и затова цените са ниски. Има фини кристали, има и по-едри за мелничка (аз ползвам такава) и третата разновидност са на големи буци.
Ама вие с Дескамеска май сте пловдивчанки, така че супермаркета си е оферта, а и цената е същата :) .
26.04.12
22:39
Тенк ю :)
Пловдивчанки сме,ама като гледам тоя въпросен супермаркет колко насериозно се е взел,не е лошо да има информация за по-приемливи цени (мислих,че говориш за някакво виртуално място,от което си поръчваш,не знам защо така реших).Ама то всичко е станало ужасно - 4,50 за литър соево мляко ,4 кинта за 25 гр бисквити (dull) , 8 !!!! лв сини сливи ( една приятелка казва,че в чужбина си купува кило от същите сливи за 90 цента,като пак са внесени от майната си) и така нататък,та едва ли хималайската сол ще ни бутне.
Одеве пазарувах и съм си метнала касовата бележка на бюрото одеве,случайно я погледнах сега и така подпалих :D
26.04.12
23:02
Абе, тоз хипер или супермаркет, все пак си остава единственото свястно заредено място сред пловдивските. Аз си го харесвам и повечето здравословни продукти купувам оттам. Само там орехите са 15 лв. и не са някви ОТВЪРНАЛИ :).
26.04.12
23:09
О,не им успорвам качествата,ама са големи обирджии.Те всички са.Но да не продължаваме с тая тема,че е дълга и неприятна,да не говорим колко е обемна и често поражда скандали :D (Да ме чуе дядо ми,че роптая,веднага ще се възползва и ще подкара за много хубавото време на бай ви Тошо :D ).
Както и да е,дай да си говорим за хубави неща - направо ми разби сърцето със снимката на тоя десерт :D ! От много време се назландисвам (хехе,ква хубава дума...мазна) ,ама накрая ще взема да си направя.Проблемът е ,че Джоуи (аз) ,освен че не дели въглехидрати,не ги й търпи за повече от ден в бърлогата си :D
Купих си пъдпъдъчи яйца - как се ядат ? (wasntme) На опаковката им пише,да си ги разбивам в кафето (nfun) ,ама не мисля,че това е моята рецепта (giggle)
П.П. Ядките в магазина са супер,наистина - бадемите до преди 1-2 месеца бяха 13лв, ” фитнес” микса с фурмите им е на 16…В това отношение кефят :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.04.12 23:13.
26.04.12
23:20
Пъдпъдъчите яйца - като обикновените. Вариш и ядеш. Едно се равнява на 4 кокоши по протеин, доколкото знам.
27.04.12
14:32
(nlove10) 27/04 (nlove10)
10:00 210гр ягоди,40гр микс от ядки и сушени плодове,като лично се уверих,че ще преобладава кашу :P - много го обичам !
10:30 - 12:00 Нескафе с 4гр сухо соево мляко
12:30 30гр салам “Бургас” на другаря Маджаров
13:00 Дояде ми се сладко и реших да направя ей така : 200гр кисело мляко,равна чаена лъжичка пшеничен зародиш,кокосови стърготини,канела,малко какао и 1 с.л стафиди :)
Преди да изляза да свърша това-онова, се захващам с тренировка номер 1 за деня,която крада от Десито и я публикувам направо с копи/пейст и леки корекции :)
http://www.bodyrock.tv/2012/04/24/girl-crush-workout-tutorial/
3 кръга от по 4 рунда 50/15 :
1) Plank & Leg Jumps – без топка
2) 10 High Knees & 10 Forward Kicks
3) Woodchop, Roll & Jump – 5кг
4) Push Up, Burpee, Forward & Backward Jumps – без тежест
*** Сготвих МНОГО вкусни пълнени гъби .Щом знам какви са,значи ги и опитах - 1 с.л. от плънката,която е от бая неща - свинско филе,микс от зеленчуци (царевица,грах,зелен фасул,карфиол,морков),няколко маслини,чесън,зелен лук,копър,риган,червен пипер (и лют,и сладък),черен пипер,хималайска сол,Уорчестършир сос на Heinz , заквасена сметана “Родопея”,всичко,споменато до момента,задуших добре с малко водичка и масло,а след като го сложих в запечените до готосност гъбки, му сложих кашкавал отгоре.
Най-хубавите манджи винаги ми се получават,когато изтърбуша хладилника и наслагам всичко (е,не съвсем всичко),което има !
Прилагам снимка :P
Ще си изпия 1л чай от магданоз днес,отдавна не съм го правила,снимах си и него,много го любя ! :)
15:30 Две пълнени гъбки,100гр извара с подправки, CaZnMg , Green tea extract , folic acid
За след това - ще дописвам :)
Едит 1 :
17:30 100гр извара,смесена с 1 ч.л. заквасена сметана,1 краставиа с около 2гр хималайска сол
Тренировка 2 :
20 минути бързо ходене
60 минути доста активна Зумба
20 минути бързо ходене + евентуално отскачане до пазара и мъкнене на торби - искам вече патладжани (nlick)
Едит 2 :
Боли ме всичко.Коленете ми са дроб.
Купих си магнезиев гел.Сега се къпя и ще се намажа.
21:40 20гр черен шоколад (78%),някъв без захар.Не е лош.
22:30 200гр птичка на тефлон (гърди) ... друго май не ща.
Едит 3 :
Към късната вечеря добавих 1/2 краставица,30 гр сирене,ябълков оцет и зелен лук.И 1 ч.л. ленено олио.Уж не щях,ама мъжът ми като взе да си реже,си промених мнението бързо-бързо :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.12 23:19.
Може ли рецептата на чая от магданоз. Аз знам една такава, ама в нея се използват корените му, та затова ми е любопитно.
27.04.12
15:26
1л вода завира и в него слагаш магданоза :).Като се охлади достатъчно,за да може да се пие - пиеш.Аз го предпочитам на стайна температура :)
Много добре са станали гъбите и страхотно си си аранжирала чинийката ;) . Личи си старанието. Това е важно.
27.04.12
15:47
Този чай ми е много позната история. Моето свеки все се налива с него. Ще взема да пробвам, че вече ми грабнахте вниманието. Колко магданоз слагаш - 1 връзка?
Как беше тренировката? ;)
27.04.12
16:03
Мария,мерси :).Тази порция е на мъжа ми - моите рядко си ги аранжирам така :)
Деси,тренировката беше “айляк” някак си - като че ли ми облекчи малко болките от вчерашната (целите ръце,гръб,рамене,дупе,крака,гърди и достойнство :D ).Голям е бруталист тоя Тони Хортън ,мисля по-често да се обръщам към него :).Не се назорих кой знае колко,защото после мисля да скокна и на един час Зумба,към която май ти не си много добре настроена :P
В литър вода слагам 1/2 връзка вече - иначе става доста силен,пък нищо прекалено не е на добре,както знаем.А и с моите кекави бъбреци,не искам да рискувам.Много диуретично действа - пикам си буквално през 10 минути :).Избягвам да се наливам с чазни отвари,гърча се с вода,въпреки че колкото по-топло става,толкова по-малко усилия ми коства (до момента съм изпила 1л магданоз и 1,5л вода.До довечера сигурно ще тръшна още 2л ,а температурите навън не са кой знае какво).
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.04.12 16:03.
В мойто съзнание чай от магданоз някакси не съществува :) . Супер странно ми е.
27.04.12
17:41
Аз много се...учудих ,да кажем,когато за пръя път опитах.Странно е,но лятото много върви,поне при мен-свежо ми идва.Някои го харесват с лимон.Аз не.Но съм си извратена понякога във вкуса,така че трудно мога да бъда критерий :)
27.04.12
22:06
Днешният ден завърши,добавените храни са горе в поста.
Утре няма да тренирам и ще се отчета чак преди да легна.
Забравих какво исках да попитам,затова пожелавам лека и спокойна нощ,и се оттеглям. (yawn)
29.04.12
12:05
Вчера , 28/04
Ден без тренировка,с известно движение [ многократно мъкнене на тежки неща до 5-тия етаж,миене на прозорци ( 30 двойни,големи джама),качване на стълби и без тежест,и т.н. ] - това от 09:00 до 14:00.
Закуска : Кафе с 1/2 лъжичка мед и соево мляко на прах , ябълка , 250мл соево мляко - шоколад
14:00 1 парченце локум
14:30 150гр маринована херинга,която не почистих особено добре от олиото,защото се бях озверила от глад,3-4 оризови шайби (не помня дали бяха 3 или 4,защото се потопих в света на преживянето :D с такова удоволствие,че забра’их и бройки,и грамажи )
15:30 50-60 гр микс от сушени плодове и ядки,като имаше повече сушени плодове
17:30 Салата от маруля,лук,хималайска сол,ябълков оцет, олио :( ,50-60 гр сирене
18:00 40 гр локум :D
18:00-21:00 Шепа домашни пуканки /без сол или мазнина/ , 3л вода
22:30 Огромна пилешко-бутна пържола,100-150гр пържени картофи (blush) , 25гр ЦЪрен шоколад
Общо 4,5л вода за деня.
Днес , 29/04
10:30 Черен чай с лъжичка мед и канелена пръчица (за който не е пробвал,става много готино,когато водата заври с пръчицата - аз после си я слагам и в чашата,за да продължава да пуска), ягоди с кокосови стърготини и 20-30 гр микс от ядки и сушени плодове
Обяд : Свинско,мариновано по една дъъълга-дълга рецепта,която съм постнала в дневника на Мая , гарнитурата ще ми е задушен спанак с разни подправки,чесънче и заквасена сметана,за останалата част от глутницата ще сваря и макарони /мислих и за себе си да сваря едни пълнозърнести,но след вчерашното плюскане,ми е малко гузно/
Тренировка ( около 90 минути ) :
1) Загряване
2) 8 минути корем
3) 8 повторения от всяко :
Squat & Cross Body Chop
Arnold Press
Chest Fly & Hip Lift
Kneeling Overhead Press & Center Crunch
Push-Up Side Planks (модифицирани,разбира се)
Dead Lift Frontal Press
Traveling Push-Ups
Chest Fly Abduction
Army Crawl
4) 3-4 минути разтяжка
5) Интервалното кардио на p90x :
Warmup : Ballistic bounce , Mini Jacks , Twist , High-knees opposite arm
Stretch : Wide Back Stretch , Topas Stretch , Low hanging , Hamstring stretches , Groin stretch , Runners stretch , Downward dog peddle
Рунд 1 :
Run In Place : jog / run / sprint
Knee Kick / Front Kick : light knees-low kicks / moderate knees - higher kicks / fast knees - high kicks
Hop Squats : hands up/arms up/touch the floor
Charleston Kicks : slower steps-lower kicks/average steps - medium kicks/quick steps-high kicks
Loading Dock : hip level / knee level / ground level
Jockey Squats : pumpers / gallops / double hops
Tires / Wide Knee Run / Wacky Jacks : side knee taps / wide knee run / wacky jacks
Speed Skaters : mellow skate / steady skating / Apolo Ohno
3 Count Push Ups : 1 second / 2 seconds / 3 seconds
80/20 Squats : bounce squats / airborne / ground touches - high jumps
Side Lunge / Side Kick : shin kicks / waist kicks / head kicks
Deep Jack Seats : slow / straight arms / ground to chair pose
Plyo Lunge : switch feet / step hops / Mary Katherines
Jumping Jacks : mini jacks / jumping jacks / X jacks
Carlito 3 Way Push Ups : plank step ups / push ups - hops / burpees - push ups - jumps
Рунд 2 :
Същите упражнения,но в обратен ред
6) 10 минути разтягане
Ще добавям лека-полека каквото консумирам през деня.
(sun)
Едит 1 :
Между закуската и кафето : 1/2 голям грейпфрут ,1ч.л заквасена сметана и 1 ч.л. фалшиво картофено пюре,от което мисля да сипна още...малко с обядя,който пък закъсня по технически причини. :)
Едит 2 :
С обяда - 1 голяма чаша Кола.Шейм он ми.Около час след това изядох 30гр черен шоколад без захар.Не мисля повече да си купувам от него.
Интервалите на бай ви Тони Хортън много ме озориха,особено след тежестите,затова направих само загрявката и първи рунд,а останалите 20 минути продължих с кардиото от Brazil Butt Lift (сигурна съм,че тая програма ще има убийствен ефект върху задника ми,но нека първо разкарам сланинките и тогава ще я захвана),което е от типа на Зумбата - танци-манци,скок-подскок..не е като да не е задъхващо,ама ми е в пъти по-лесно.Няма да се изсилвам повече така,особено като не се чувствам в кондиция.А кондицията ми си отива моментално,ако преям с някой боклук или се разкисна без да правя нищо.Тюх.
Колената ме болят пак.Аман.
Оставам си без вечеря,не ми се яде.Ще изпия чаша домашно вино.Червено.
Препарати : зелен чай на капсули - 1000мг л-карнитин преди тренировката ,2 бр. преди лягане ; намазване на трътката ,бедрата,прасците и раменете с магнезиев гел.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.04.12 22:55.
29.04.12
23:05
На този бай Тони имам някви клипчета /от 10 minutes trainer/, ама е добре да ме светнеш и за това, което тренираш. Звучи много зарибително.
29.04.12
23:14
Още утре ще ти ги метна по скайп :).Яки са,но аз не съм достатъчно подготвена за подобно нещо,затова правя каквото мога само :)
30.04.12
19:09
30/04
10:30 Кафе,пълна ч.л. мед,2 ч.л. сухо соево мляко
12:30 50 гр микс от сушени плодове и ядки
13:00 1/2 доза протеин
14:30 50-60гр пържени картофи (blush) , бяло фрапе /неподсладено/
Тренировка :
(1000мг л-карнитин)
10 минути кростренажор : 40/20 сек - 8/1 степен
5 рунда :
10 х squat & overhead press - 2 дъмбела по 5кг
10 x one leg squat - 5кг дъмбел (придържах се с 1 пръст на тренажора,че ми беше голяма тая тежест,а нямаше как да ида до другия апартамент,за да взема по-леките дъмбели)
10 х chest fly & hip lift - със същите тежести
10 х v ups
10 х jumping jacks - хубави,дълбоки плиета при приземяването
15 секунди планк
30 секунди спринт на място
С последните 3 заместих бърпитата на Зузана,защото паркетът у майка ми е солидно полиран,бях по чорапи и ,в общи линии,щях да се разчекна.
Времето май ми беше добро - не го засякох,ще проверя следващия път.
Завърших с още 10 минути тренажор - първите 5 по горната схема,другите 5 - на най-ниската степен,да се поохладя.
3-4 минути стречове , контрастен душ.
19:30 Мисля да хапна 2 пъдпъдъчи яйца + 1 домат и малко сиренце.
Хич не ми се яде днес,ама ще се назоря.Ако хапвам нещо друго по-късно,ще се отчета :) .
Вода : 3л.
30.04.12
21:42
Абе,не е като да не вечерях :D
Задникът ми гори след тренировката,ама и очичките ми пламнаха,като видях на “свекърва ми” манджата ! :D
Та : 20:30 - 21:00 Горно бутче,сготвено в плик с гъбки и масло,1/2 филия хляб .
Преди това - кафе с 50мл мляко ,а пък съвсем преди това ,когато казах,че ще ям домат,сирене и яйце,смачках и 30-40 грама кашкавалец :P
Голямо съм прасе,ама к’во да пра’им :)
Краката ми са много наказани . Утре ще ги довърша :)
Лека вечер ! (rock)
30.04.12
23:10
Не си прасе, просто си тренирала и после идва глад :D. Добре си си модифицирала упражненията, чак си се подпалила. Бравос! :P
30.04.12
23:30
Мисля,че като махна още някое кило,ще се зарибя много сериозно с тия двете дами ,Лиса и Зузана,както и с програмата,която ти пратих (дръпна ли я?),но засега съм много тежка и не искам да прекалявам - ставите ми много страдат,че и аз покрай тях.Няколко пъти спирах одеве,докато се покатеря до петия етаж в на Камен блока - колената ме съсипват.Много бързо са започнали да ми се възстановяват,обаче - не знам с какво има връзка това,но предишните болежки продължаваха със седмици.За да ги пазя,трябва да отсвиря всичките ми любими тренировки и да ходя на водна гимнастика,примерно,където вместо от контузии,ще пукна от скука.Кефят ме динамиката и остатъчните болки :D .Пък си е и скъпо.Плуването е добре,ама пак е скъпо,а и не бих се съблякла пред хора на тва дередже.Няма и къде да се плува - всичко е фул.
Забелязвам напредък в издръжливостта.Освен физически,психически много се опъвам на умората,чак със злоба подходих одеве,избутвайки последните интервали на тренажора :D . Т’ва дали е нормално или да се ориентирам към специалист ? :D
Много се разписах... (nbat)
казано от Deskameska на 30.04.12, 23:10:
Не си прасе, просто си тренирала и после идва глад :D. Добре си си модифицирала упражненията, чак си се подпалила. Бравос! :P
Ох аз каквито и тренировки да правя глада не идва :D Ям си по часове и това е .. Сигурно ако отида да копая цял ден глада ми пак ще дойде в часа, в който съм свикнала да ям .. :x
01.05.12
09:25
Вики, създала си си режим, който работи. Аз се опитвам да направя нещо такова, но почти винаги има нещо, което се появява като пречка. Доколкото знам, не трябва да се допуска да огладняваш зверски, а да ядеш често по малко. Не знам как го постигат някои, но сигурно има начин. Просто трябва и аз да го открия за себе си.
01.05.12
09:30
казано от Т. Тодорова на 30.04.12, 23:30:
Мисля,че като махна още някое кило,ще се зарибя много сериозно с тия двете дами ,Лиса и Зузана,както и с програмата,която ти пратих (дръпна ли я?),но засега съм много тежка и не искам да прекалявам - ставите ми много страдат,че и аз покрай тях.Няколко пъти спирах одеве,докато се покатеря до петия етаж в на Камен блока - колената ме съсипват.Много бързо са започнали да ми се възстановяват,обаче - не знам с какво има връзка това,но предишните болежки продължаваха със седмици.За да ги пазя,трябва да отсвиря всичките ми любими тренировки и да ходя на водна гимнастика,примерно,където вместо от контузии,ще пукна от скука.Кефят ме динамиката и остатъчните болки :D .Пък си е и скъпо.Плуването е добре,ама пак е скъпо,а и не бих се съблякла пред хора на тва дередже.Няма и къде да се плува - всичко е фул.
Забелязвам напредък в издръжливостта.Освен физически,психически много се опъвам на умората,чак със злоба подходих одеве,избутвайки последните интервали на тренажора :D . Т’ва дали е нормално или да се ориентирам към специалист ? :DМного се разписах... (nbat)
Няма нужда да отлагаш Зуза и Лиса, с тях ще свалиш по-бързо според мен.
Дръпнах Тони, но снощи го разгледах с едно око, щото едно можех да държа отворено. Умирах за сън. Днес ще го разгледам подробно. Малко ме бъркат тия хранителни планове към тия програми, а си е важно да се храниш по техния план.
казано от Deskameska на 01.05.12, 09:25:
Вики, създала си си режим, който работи. Аз се опитвам да направя нещо такова, но почти винаги има нещо, което се появява като пречка. Доколкото знам, не трябва да се допуска да огладняваш зверски, а да ядеш често по малко. Не знам как го постигат някои, но сигурно има начин. Просто трябва и аз да го открия за себе си.
Да аз точно това правя.Миналото лято успях да си изградя този режим ( малко по-различен вариант който ми донесе проблеми,но сега го коригирах ) и наистина никога не огладнявам,просто ям защото знам че трябва.За нищо на света не бих пропуснала ядене, не бих си казала ” Еее едно ядене голяма работа ” , защото си научих урока след като минах през всичките проблеми.Надявам се и ти на откриеш точния за теб режим :) Успех ;)
01.05.12
12:15
Вики ,
благородно ти завиждам за режима - аз не мога да ям по час ,все някой от някъде ме дърпа за нещо,все нещо се случва и това много ме дразни,ама ... мда. Много готин аватар си си сложила :P
Деси,
ще ги правя 1-2 пъти седмично засега,пък да видим.Така или иначе,не се щадя особено,имайки предвид,че започнах да включвам Тони Хортън,по-дълъг ХИИТ /тежички са,тяхната кожа/ и разни други екстри,като планковете,примерно,които намирам за крайно болезнени и по-трудни от абсолютно всичко ,до което съм се докосвала до момента.
Малко ми е тъпо,защото нямам никаква идея колко и какви възможности ще имам за трениране лятото.Само да не ми се развали ефекта от 5 месеца труд :)
Отсвири ги тия хранителни планове - сигурно са ефективни,ама нали все пак трябва да има за какво да ти вземат 200-300 долара за тая програма - не могат да ти дадат 5 диска на кръст срещу такава сума,затова си печатат разни шарени книжки :) . Хм,това не прозвуча така,както го мисля,но да обобщя - можеш и без хранителния им режим.Кльопай си протеините и другите полезни съставки,гледай да не подминаваш 5000 калории дневно :D и пак ще си има резултати.Тия техните менюта са само от сьомги,телешки филета от по 60лв за килограм и екзотични плодове.Не знам за какви суми трябва да работи човек,за да си ги позволиИ много проповядват обезмаслените продукти,което много ме дразни.И много си пробутват добавките.
Соууу,пра’и си к’вот’ си знаи’ш и да ти дреме на hamstring-а :)
Мускулната треска е ужасна - все едно вчера съм тренирала за пръв път през живота си :D
Днес не мисля да се движа - най-много до магазина,ама като гледам,май и тая няма да я бъде.Ще си ям и ще си превеееждам ли превеждам.После трябва да зачекна една курсова ,после да чета за изпит...Снощи не можах да заспя до 04:30 ,естествено,събудих се в 10:30 от шумовете на кварталните пияндета,дето ,разбира се,висят на 3 метра от прозореца ми.
Е,може би през някоя минута ще разкършвам дупИ - я с клек,я с бърпи,я с някой лек дъмбел ,че иначе пък много ми се доспива и не мога да чета.Ама то това не се брои за някаква активност :)
Манджите ще си ги отчета довечера,че още не е много ясно :)
01.05.12
19:16
И все пак се разходих ,напазарувах,мъкнах :). Купих си едно сиренце,дето от бая време го гледам,ама е безумно скъпо / бял Стилтън с плодове,кайсии в моя случай/ - беше в промоция,ударих кьоравото :D .Интересно е,вкусно,ама чак да струва 40-50лв за килограм - не мисля.Много върви с орехи.Има го и в боровинков вариант,има някакви с лимон,с манго и не знам си какво,с орехи ... готино.
Та, 01/05
11:00 Цикория със сухо соево мляко,канела и лъжичка мед ; 1 ябълка,1 грейпфрут,4 сушени сливи,4 сушени фурми,канела (това го преживях до 12:30 )
14:30 30гр от гореспоменатото сирене,20гр орехи,1/2 краставица,30-40гр луканка
17:30 Манджа /почистих хладилника от разни неща,които скоро щяха да са извън годност : задуших лук с малко черен пипер и гъбен бульон , после добавих 3 патладжана,нарязани на кубчета,кренвирш и половина,които бях купила,щото имах много работа и нямаше какво да предложа на любимия за някакъв обяд,ама той не ги яде (и с право),свинско филе от бут,нарязано на парченца - това го задуших ,подправяйки го с още черен пипер + 2 вида червен и хималайска сол.Като стана почти готово,изсипах един мексикански зеленчуков микс,добавих масло.Когато вече ставаше за ядене,изсипах го в тава,сложих му топено-пушено сирене,2 с.л. заквасена сметана,дето трябваше да изразходя най-накрая,риган и босилек.Запекох,за да му се махнат чорбите,сложих му кашкавал ,запекох пак,докато не ми хареса златистото :) .Та,от туй чудо,което стана повече от вкусно /като изключим,че на мен ми беше малко по-солено,отколкото бих искала,ама заради тъпия бульон.../,хапнах 200гр + 1 филия ръжен Мастермахер с мюсли /най-вкусният ,който съм яла досега/.30 минути по-късно - 25гр черен шоколад,80% какао.Или какаЛо ,както съм виждала да го пишат някои :D
Така приключвам с храната за днес.Ако огладнея по-късно,може би ще хапна марулка,но предпочитам да наливам вода и чай,че много ми се доспива,докато храносмилам,а има работа за вършене.А и не е като да не хапнах пак :P
Утре мисля да пробвам да направя сърми с лапад и червен ориз.Чудя се дали да не ги направя постни - с някакъв зеленчуков микс вътре... ? Или с пилешко фиУе ? Добре дошли са кулинарните съвети /и не само/ :)))
P.S. Опитах на мама пилешките дробчета с лук - 4 супени лъжици :)
P.P.S. 21:30 Кафе с ... много сухо соево мляко :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.05.12 21:28.