07.06.12
10:45
Браво за Мейд бай Веси! Като нищо ще го пробвам.
07.06.12
10:51
Вече обясних защо не са нужни сутрин. Защото искаме да държим ниски нива на инсулина по-дълго време. Аз след тренировка не ям бързи въглехидрати, който го спазва това правило да му мисли :)))))
Те въглехидратите и за вечеря да са, не убиват, стига да са подбрани правилно. :))) Често ям печени картофи към 6-7 вечерта, но този въглехидратен прием е съобразен с тренировката, вида и съответното натоварване.
казано от Puppy на 07.06.12, 11:02:
С двете ръце за мед и локум веднага след тренировка!
Сигурна ли си?
07.06.12
11:10
Чисто любопитно ми е какво усещаш ако ядеш бърз въглехидрат след тренировка и ако не ядеш ? Свръх възстановяване ли ?
казано от Мила на 07.06.12, 11:10:
Чисто любопитно ми е какво усещаш ако ядеш бърз въглехидрат след тренировка и ако не ядеш ? Свръх възстановяване ли ?
Аз лично не усещам разлика ако ям или не бърз въглехидрат след тренировка, може би защото все още не мога да вдигна пуш-преса с 40 - 45 кг. и не мога да клекна с 80 - 90 кила, за да се възтановявам,но все пак тренирам, пак имам нужда да се възтановявам, нали ?
Целта ми е да изградя силно, атлетично тяло, с не много големи мускули, но здрава и силна :)
казано от Deskameska на 07.06.12, 10:45:
Браво за Мейд бай Веси! Като нищо ще го пробвам.
Хе хе, радвам се че ти е харесала Дес, още съм си спретнала в тефтерчето такива подобни :) Пробвай я, мен лично ме натовари задоволително ;)
Щом питате ще ви кажа :)
Понякогя приемем по 1 лъжица от меда на Ризов дори и по време на тренировка.
Особено на Преден клек -2х4х80кг 2х2х90кг и заден клек 3х3х100кг и 2х2х105кг - замъглява ми се погледа и цялата кръв се качва в главата ми.
Буквално с оставянето на щангата, се хващам за Тодорка, замъвкам се до бара и Соня ми слага лъжица мед в устата.
Сядам. След около 5 мин мога отново да стана.
Ставало ми е лошо на кросфит тренировка, но това, което изживявам мина ли 100кг на тягите и клековете... :x
Друг е въпроса, че изпитвам перверзно задоволоство. :D
Това е - създадена съм да тренрам с големи тежести, обичам щангите, обичам да е мега тежко и мега трудно и плащам съответната цена.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.06.12 11:27.
казано от Puppy на 07.06.12, 11:27:
Особено на Преден клек -2х4х80кг 2х2х90кг и заден клек 3х3х100кг и 2х2х105кг - замъглява ми се погледа и цялата кръв се качва в главата ми.
Буквално с оставянето на щангата, се хващам за Тодорка, замъвкам се до бара и Соня ми слага лъжица мед в устата.
Ставало ми е лошо на кросфит тренировка, но това, което изживявам мина ли 100кг на тягите и клековете... :x
Това е - създадена съм да тренрам с големи тежести, обичам щангите, обичам да е мега тежко и мега трудно и плащам съответната цена.
И без меда ще станеш, ако поседиш 5 минути. А рязкото вдигане на инсулина по време на екстремно натоварване не мисля, че е добра идея. Да не говорим, че веднага след тренировка прекъсваш едни процеси, които е по-добре да оставиш да си свършат работата.
Знам, че някои веднага ще ми скочат за прекъсване на катаболните процеси и за ниската кръвна захар, но нямам намерение да споря и да се обяснявам.
А като започнеш да правиш комплекси с 100+ кг, пак ще си говорим за изживявания.
И това те кара да се чувстваш ОК ???
Не знам....аз винаги тренирам сама, говоря за зала, и ако ми се случи нещо такова....няма кой да ме свести хе хе, затова и карам полека с тежкото ;) може би затова и нямам проблем дали ще лапна лъжица мед или не след трен.
Захарта по време на тренировка оставете на Белчо Питоня...БЦАА примерно е идеално, но инсулинов ръш по време на тренировка не е никак добра идея...
След тренировка(според мен) е най-добре някакви амини да вземеш, или протеин с малко декстроза...
Те такива ми ти работи...иначе и аз едно време ядях сникърс с фурми, да съм зареждал гликогенните депа...:)))
А Веси, ти все някога ще трябва да оставиш 8кг.-овата пудовка и да дигнеш някоя гира...
Това искам да съм здрава, силна с не много мускули, пак звучи като за бг мама...ама в неделя ще говорим:)
казано от Vic на 07.06.12, 11:35:
Това е - създадена съм да тренрам с големи тежести, обичам щангите, обичам да е мега тежко и мега трудно и плащам съответната цена.И без меда ще станеш, ако поседиш 5 минути. А рязкото вдигане на инсулина по време на екстремно натоварване не мисля, че е добра идея. Да не говорим, че веднага след тренировка прекъсваш едни процеси, които е по-добре да оставиш да си свършат работата.
Знам, че някои веднага ще ми скочат за прекъсване на катаболните процеси и за ниската кръвна захар, но нямам намерение да споря и да се обяснявам.
А като започнеш да правиш комплекси с 100+ кг, пак ще си говорим за изживявания.
Ами да си говорим ;)
3 кръга
3 тяга - 100кг
5 лицеви
7 суингове
Не знам кога го правих, не ми се рови из дневника.
Иначе по цял ден дъня БЦАА, не само по време на тренировка, много добре влиза тва грозде.
Глутамин също хапвам по няколко лъжички.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.06.12 11:47.
Славе за съжаление няма да ме има тази неделя, ще съм извън Варна :)
А това за пудовката за Ботевите дни ли говориш ? Щото аз исках с 12кг. да правя първия комплекс, но Виктор ме убеди че ще се зачете като 8 кг. и реших да си пазя силите ;) хе хе.....и далеко съм от мисълта да си тъпча на едно място със тежестите :)
А и все пак предпочитам да имам добра техника, и после да вдигам килограмите, не съм ли права ?
Мнението беше редактирано от Vess на 07.06.12 11:53.
07.06.12
11:51
За бързите добре, а за бавните, предполагам и дума да не става :(
07.06.12
11:52
Честно казано смятам, че захарта непосредствено след тренировка съвсем не е задължителна и съвсем не е определящ фактор по отношение на възстановяването. Захар преди и по време на тренировка е просто абсурд. Казвам го като човек, който хапва нещо малко сладко след тренировка, но това са единични изолирани случаи, а не принцип.
казано от Vessi-barabesi на 07.06.12, 11:51:
Славе за съжаление няма да ме има тази неделя, ще съм извън Варна :)
А това за пудовката за Ботевите дни ли говориш ? Щото аз исках с 12кг. да правя първия комплекс, но Виктор ме убеди че ще се зачете като 8 кг. и реших да си пазя силите ;) хе хе.....и далеко съм от мисълта да си тъпча на едно място със тежестите :)А и все пак предпочитам да имам добра техника, и после да вдигам килограмите, не съм ли права ?
Попринцип да, но има няколко фактора, които ти развалят техниката - вдигането на тежестта и увеличаването на бройката ;)
Айде нападайте ме, ама е така.
Ееееее, никой не искам да нападам, просто споделям и коментирам какво мисля аз, няма да се караме сега я :) Едва от 2 месеца тренирам така, и няма как да вдигна с една ръка 16 - 20 кг. при положение, че преди не съм тренирала по този начин, нали ?
Относно техниката, исках да кажа, че ще вдигна килограмите на дадено упражнение, тогава, когато съм сигурна в начина на изпълнението, и когато предната тежест вече ми е лека.
казано от Vessi-barabesi на 07.06.12, 12:00:
Ееееее, никой не искам да нападам, просто споделям и коментирам какво мисля аз, няма да се караме сега я :) Едва от 2 месеца тренирам така, и няма как да вдигна с една ръка 16 - 20 кг. при положение, че преди не съм тренирала по този начин, нали ?
Относно техниката, исках да кажа, че ще вдигна килограмите на дадено упражнение, тогава, когато съм сигурна в начина на изпълнението, и когато предната тежест вече ми е лека.
Не бе, не ти :D
Чакам включване от други места, мъжката част на форума, ние сме си женички, тренираме си с по 70-80кг... не сме машини.
Техниката е много важна, особено в Кросфита - може да те забави понякога, но ще те спаси от контузия със сигурност.
казано от Puppy на 07.06.12, 11:55:
...
Попринцип да, но има няколко фактора, които ти развалят техниката - вдигането на тежестта и увеличаването на бройката ;)
Айде нападайте ме, ама е така.
Аз пък ще ти кажа, че в определени движения, умората благоприятства... подобряване на техниката. Тялото се нагажда към най-правилната моторика само, търсейки лекота и нисък енергоразход. Веси е типичен пример за това и го демонстрира точно на изхвърлянията на първия комплекс на “Ботевите дни”. Даже го коментирах с Маргото, докато Веси размахваше пудовката.
А голямата бройка съвсем не е задължително да е предпоставка за разваляне на техниката. По-скоро високата скорост на изпълнение може да доведе до това, но отново всичко е индивидуално. Същата работа и с тежестта - винаги съм защитавал тезата, че твърде леките тежести могат да те научат на грешна техника и за да е всичко както трябва, щангата/дъмбела/пудовката и т.н. трябва да са достатъчно тежки.
Мнението беше редактирано от Vic на 07.06.12 12:11.
Не казвам нищо по-различно, Вик.
Защо мислиш нашата схема на трениран е: първо кондиция, после силов блок?
Тоди го каза още като видя какъв леш се получава, ако първо правиш силовия блок и после замажеш с кондиция или комплекс.
Уморено тялото ти хваща най-правилния път за изпълнение на съответното движение.
казано от Puppy на 07.06.12, 12:16:
Тоди го каза още като видя какъв леш се получава, ако първо правиш силовия блок и после замажеш с кондиция или комплекс.
Уморено тялото ти хваща най-правилния път за изпълнение на съответното движение.
Техника след меткон - да. Типично силов блок - не. Нито ще можеш да работиш с оптималните тежести, нито ще можеш да разчиташ 100% на стабилизаторите.
казано от Vic на 07.06.12, 12:23:
казано от Puppy на 07.06.12, 12:16:
Уморено тялото ти хваща най-правилния път за изпълнение на съответното движение.Техника след меткон - да. Типично силов блок - не. Нито ще можеш да работиш с оптималните тежести, нито ще можеш да разчиташ 100% на стабилизаторите.
Именно, зависи каква е кондицията.
казано от Vic на 07.06.12, 12:09:
казано от Puppy на 07.06.12, 11:55:
...
Айде нападайте ме, ама е така.Аз пък ще ти кажа, че в определени движения, умората благоприятства... подобряване на техниката. Тялото се нагажда към най-правилната моторика само, търсейки лекота и нисък енергоразход. Веси е типичен пример за това и го демонстрира точно на изхвърлянията на първия комплекс на “Ботевите дни”. Даже го коментирах с Маргото, докато Веси размахваше пудовката.
Мда, така си беше :) но следващия път ще изхвърлям с 12-ца вече, аааааа....няма се излагаме я ;) хе хе
Аз пак искам да питам нещо (blush) какво мислите за тренировка късно вечер, 2 часа примерно след като съм вечеряла ?
По някой път ми е трудно с малечко да тренирам, особенно с пудовката 16 кг. ..... ще го отнеса като......ужас....и затова ако искам да тренирам с нея, гледам да оставям след като заспи детенце ;)
07.06.12
15:58
Що не пробваш и да ми кажеш, че и на мен ми е минавало през акъла. Мойтичкото обаче понякога заспива и в 23.30 часа, а аз дотогава съм като пребита.
казано от Vessi-barabesi на 07.06.12, 15:46:
Аз пак искам да питам нещо (blush) какво мислите за тренировка късно вечер, 2 часа примерно след като съм вечеряла ?
По някой път ми е трудно с малечко да тренирам, особенно с пудовката 16 кг. ..... ще го отнеса като......ужас....и затова ако искам да тренирам с нея, гледам да оставям след като заспи детенце ;)
Правил съм ги такива... тренирал съм между 11 и полунощ. Не е особено сполучлива идея.
казано от Vic на 07.06.12, 16:00:
казано от Vessi-barabesi на 07.06.12, 15:46:
По някой път ми е трудно с малечко да тренирам, особенно с пудовката 16 кг. ..... ще го отнеса като......ужас....и затова ако искам да тренирам с нея, гледам да оставям след като заспи детенце ;)Правил съм ги такива... тренирал съм между 11 и полунощ. Не е особено сполучлива идея.
Аха, е, надявам се да не става системно, но когато се налага.....А и аз имах предвид например в 21 - 21:30 часа, при положение, че си лягам към полунощ всяка вечер, не е ли добре към 21 - 21:30 ?
Деси, аз съм го правила това, случвало се е няколко пъти и не виждам разлика с това да тренирам в 18 часа примерно, но исках да попитам дали е ОК така .
07.06.12
16:13
Ооооо, малчо много рано ляга. Блазе ти. А аз вечерям по-късно и по това време още храносмилам :D. Обикновено съм скапана, но съм усещала прилив на енергия и е ставало интересно като се разскачам в полунощ. Но обикновено трае кратко, щото е спонтанно и не се води тренировка.
казано от Deskameska на 07.06.12, 16:13:
Ооооо, малчо много рано ляга. Блазе ти. А аз вечерям по-късно и по това време още храносмилам :D. Обикновено съм скапана, но съм усещала прилив на енергия и е ставало интересно като се разскачам в полунощ. Но обикновено трае кратко, щото е спонтанно и не се води тренировка.
Ами вечерята ми е в 19 часа в 90 % от случаите, инъче и да не е заспало детето, поне мъжа ми си е в нас и мога да се отделя в друга стая и да си тренирам на спокойствие, но с малчо като сме двамата само не е възможно това ;) хе хе
Юхууууу, бързам да си редактирам поста, намерих си пудовка 12 кг. ехааааа.......айм со хепи (rock)
Мнението беше редактирано от Vess на 07.06.12 16:32.
казано от Vessi-barabesi на 07.06.12, 16:05:
Деси, аз съм го правила това, случвало се е няколко пъти и не виждам разлика с това да тренирам в 18 часа примерно, но исках да попитам дали е ОК така .
ти не усещаш разлика ама ЦНС преди сън да я пренатвариш не е много добра идея...но в крайна сметка ако се чувства ок тренирай..пък ако пропуснеш някоя вечер нищо няма да стане. И аз съм тренирала посреднощ и в 7 часа сутринта директно след дискотеката, ама едва ли е ок, въпреки че се чувствах добре към момента
за захарта след тренировка си мисля, че е два ли е ок на претовареното си тяло да му набухаш доза отрова /локума е с глюкозо-фруктозен сироп, всичко останало сладко също, за фруктозата в меда е ясно/, точно когато има най голяма нужда да се възтанови от метаболитния стрес. Декстроза наистина е ок, ама всичко останало което се продава в магазините отдавна не съзържа захар.
Мнението беше редактирано от diva 97 на 07.06.12 17:48.
Както и да е, тренирах в 21:30 часа и съм ОК :) та да се отчета де ;)
Днес, 07.06.2012, четвъртък :)
храна : 3 яйца в масло на тифлоновия и малко сиренце поръсено, свинска вратна с 3 зелени пиперки и резен кашкавал, ябълка и шепа череши и още една зелена пиперка, шопска салата, пиле печено на скара, маслини, вода достатъчно, 2 кафета
тренировка Кросфит :
Angie
100 Pull-ups
100 Push-ups
100 Sit-ups
100 Squats
For Time
време : 23:25 мин.
мисля, че не съм готова още за Анджито, набиранията ми бяха с лек отскок, а лицевите 2/3 от тях бяха на колене....но пък на коремните и клека никакъв проблем, там наваксвах с времето ;) хе хе, особено на коремните преси.
Така, относно пудовката, оказа се че си е цели 14 кг. а не 12,5 кг. както беше обявена. Купих я де. Търся си 12-ци, тежко ми е още 14 кг. за изхвърляния.....
Мнението беше редактирано от Vess на 08.06.12 09:33.
Ехо, банда :)
Днес, 08,06,2012 петък ееееее (sun)
храна : мед с какао, ленено семе, орехи, шепа череши, обяд: омлет с пилешко месо и зеленчуци, салата домати, печен пипер и сирене, резен кашкавал, следобед - ще има ябълка + малко орехи, вечеря - ще е шопска + яйца пак
тренировка : мислех да е почивен ден днес, но.....ще видим ;)
Днес, 09.06.2012 събота (sun)
храна към момента : 1 с.л.мед с ленено семе, какао и тиквени семки, 1 ябълка, кафе, 1 краставица, малко кашкавал, омлет, малко остатъци от печено пиле
тренировката : Мейд бай Веси ( с помощ от myomy ) промених доста от упражненията тъй като за някой от тях са ми тежки пудовките за да ги изпълня )
500 reps challenge for time
50 суинга до вертикала - 16 кг.
50 лицеви опори
50 отпади с 16 кг. пудовка х 25 на крак
50 гребане с 14 кг. пудовка х 25 на ръка
50 мъртва тяга на един крак с 16 кг. х 25 на крак
50 суинга до хоризонтала с 16 кг.
50 набирания
50 гоблет клек с 16 кг. пудовка
50 коремни преси с докосване пръсти до пети
50 кофички на стол
мое време : 38:12 мин.
Супер се получи, доволна съм :)
Като се наспи малчо излизаме да на разходка с количката (sun)
Дописвам още храна за днес :)
Пипер зелен, резен кашкавал малък, салата домати и краставици, млко зеле готвено, пилешко бутче печено и май това беше :)
Сами сме с малчогана, мъжа ми е в командировка и не знам утре май ще идва с мен на тренировка с групата на Вик :) но то вече си знае детето хе хе ;) няма да му е за първи път :)
Днес, 10.06.2012 неделя (sun)
храна : ябълка, кафе с 1ч.л.мед, 2 бонбона от мед, ленено семе, тиквено семе и какао, след малко ще хапвам - пиле печено бутче, домат и сирене :)
тренировка : с групата на Вик :
загрявка + 400 м. бягане на всеки 15 секунди 1 бърпи ( трябваше да са 600 м. но аз направих 400м. )
основен комплекс :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 от :
бърпи с набиране
суинг до вертикала ( 16 кг. пудовка )
време : 9:05 мин.
Не съм доволна от времето си, затова като се прибрахме с хлапето, нахраних го, полижих го да спи и се наказах със следното :
http://www.bodyrock.tv/2011/02/11/new-400-rep-workout-great-for-six-pack/
1) One Leg Burpee 5 reps on each leg
2) Burpee Knee Raises 10 reps
3) Side Burpee Knee Tuck 5 reps on each side
4) Burpee Step Up 5 reps on each leg
5) Burpee Roll Over 10 reps
6) Sumo Burpees 10 reps
7) Burpee Pull Up 10 reps
8) Half Burpee & Jump Over 10 reps
9) 4 x Jump Lunge & 2 Taping Push Ups 10 reps( оригинала е с 2 скачащи напада )
10) Frog Burpee 10 reps
време : 17:12 мин.
И за днес приключвам с тренировките доволно ;)
Отивам да се възнаградя с пиле и салатка :)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.06.12 13:36.
10.06.12
14:55
Много бърпита, бе... Цял ден на бърпита си го карала :D
Мнението беше редактирано от Deskameska на 11.06.12 08:26.
казано от Deskameska на 10.06.12, 14:55:
Много бърпита, бе... Цял ден на бърпита со го карала :D
Абсолютно ;)
казано от Vessi-barabesi на 10.06.12, 13:29:
...
Не съм доволна от времето си, затова като се прибрахме с хлапето, нахраних го, полижих го да спи и се наказах със следното :
...
Подозирах, че ви жаля на тренировките, сега имам и доказателство (grin). И да, нещо ме жегна, да знаеш ;( - след тренировка с мен, ти си назначаваш още една, ей така, щото не си се натоварила достатъчно.
А следващия път - PAINSTORM! (devil)
казано от Vic на 10.06.12, 18:07:
...
...Подозирах, че ви жаля на тренировките, сега имам и доказателство (grin). И да, нещо ме жегна, да знаеш ;( - след тренировка с мен, ти си назначаваш още една, ей така, щото не си се натоварила достатъчно.
А следващия път - PAINSTORM! (devil)
Ха ха Виктор, не исках така да прозвучи, днес ми върви да засягам хората явно....
Казах, че се НАКАЗАХ, защото не съм доволна от времето......а и днес не се раздадох както друг път, просто не ми е ден явно :)
http://www.bodyrock.tv/2011/02/11/new-400-rep-workout-great-for-six-pack/
1) One Leg Burpee 5 reps on each leg
2) Burpee Knee Raises 10 reps
3) Side Burpee Knee Tuck 5 reps on each side
.....
време : 17:12 мин.
Веси, ти и 4те кръга ли направи за 17 минути ???