Добър ли е този хранителен режим?

Прескочи до:

25.06.12
00:59

Здравеите искам да направя 1 цикълче за чиста ММ та да се консултирам да ми кажете какви са ми грешките според вас
Общо се връзва около месец ще ям едно и също всеки ден - нямам проблем.Взел сум си достатъчно добавки но ще опиша само хранителния режим
1*9:00 -Доза протеин
2*9:40 -100 грама овес 300 мл прясно мляко
3*12:30-250 грама гърди / риба+80 грама ориз+голяма салата
4*16:00-5-6 цели яица + 100 грама сирене +120 грама шунка+голяма салата
5*18:20-Тренировка
6*20:00-2 дози протеин
7*20:40-доза протеин + кофичка кисело мляко + плод
8*22:00-150 гр свинско + супа / гарнитура
9*24:00-Доза протеин + 30-40 лешника

Финансите издържат само за месец но все пак имам очаквания.. 
Ако може някои да ми каже г/д Б/В/М в дневния ми прием че го смятам на око ..
Критикуваите моля !

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 25.06.12 06:24.

GI

25.06.12
09:55

Първо- каква е тази доза протеин?
Второ- малко са ти въглените!
Трето- след тренировка 2 дози протеин wtf?!?
Четвърто- ако правилно смятам имаш 5 дози протеин на ден wtf?!?Не знам колко е за теб една доза протеин,но за мен е 25гр и не виждам смисъл да пиеш 125гр,защото просто няма да ги усвоиш!!!
Пето- “9*24:00-Доза протеин + 30-40 лешника “,освен ако не пиеш казеин,преди лягане нямаш нужда от бърз протеин и тези ядки.Или казеин или извара.
Шесто- преди тренировка вкарай малко въглени!!!

ПС. не става само с добавки,трябва и акъл ;)

Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 25.06.12 09:56.

SO

25.06.12
15:47

7-мо никога не яж повече от 150 грама месо на ядене

25.06.12
17:15

казано от Делев на 25.06.12, 15:47:

why not?

25.06.12
17:27

казано от Делев на 25.06.12, 15:47:

Що, кво пречи, да не кажеш ся, че не може да го усвои :D?

SO

25.06.12
17:57

ДА точно това казвам ЩО ти незнаеш ли.И не пиши толкова аргонтно ...първо вземи прочети малко...изяж  1 тон месо за 7-8 години и тогава църкай..

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.06.12 18:34.

25.06.12
18:05

А ако изям 175г какво ще стане? А 200? А 300?

SO

25.06.12
18:08

казано от Voyager на 25.06.12, 18:05:

А ако изям 175г какво ще стане? А 200? А 300?

Ще усвоиш 40 грама чист протеин който се намира в 150 грма месо другот ще го направиш на високобелтъчно лайно

25.06.12
18:17

Пълен bro science.

25.06.12
19:31

казано от Делев на 25.06.12, 17:57:

ДА точно това казвам ЩО ти незнаеш ли.И не пиши толкова аргонтно ...първо вземи прочети малко...изяж  1 тон месо за 7-8 години и тогава църкай..

http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

SO

25.06.12
20:16

казано от Petar Gogov на 25.06.12, 19:31:

казано от Делев на 25.06.12, 17:57:

http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

Затова такива като тебе вечно ще задават тъпи въпроси по форумите и ще се чудят как другите напредват и се развиват в силовите спортове...Защото четеш такива статии написани от (с извнинение на бб-теам)от набедени псвевдо спортисти които хал хабер си нямат от практика...Чети моето момче и ме запомни и някой ден кога станеш като бачо си Делев ела ща черпя една лека жена и две бутилки уйски в най скъпия ресторант който си изберш.

25.06.12
20:56

Яж си спокойно и по 300 грама, няма проблеми с усвояването. Щом АЗ казвам, значи е така :D

SO

25.06.12
21:05

казано от Петко К на 25.06.12, 20:56:

Яж си спокойно и по 300 грама, няма проблеми с усвояването. Щом АЗ казвам, значи е така :D

Нали.АМИН :D

25.06.12
23:30

Митовете от 70те 80те рулз.Малко хора са останали,но все още ги има,макар и да са напред

казано от Делев на 25.06.12, 20:16:

статии написани от (с извнинение на бб-теам)от набедени псвевдо спортисти които хал хабер си нямат от практика...

ха ха

27.06.12
00:54

Съгласен съм. че повече от 40-45 грама протеин от месо или яица не могат да се усвоят ,но какъв е проблемът да се ядат тези 300 грама на 2 пъти.. а също и за протеина на прах(които е 20 грама изолат суроватка) да се пие 4-5 пъти на ден (не наведнъж)

SO

27.06.12
12:09

казано от NeverBeckDown на 27.06.12, 00:54:

Съгласен съм. че повече от 40-45 грама протеин от месо или яица не могат да се усвоят ,но какъв е проблемът да се ядат тези 300 грама на 2 пъти.. а също и за протеина на прах(които е 20 грама изолат суроватка) да се пие 4-5 пъти на ден (не наведнъж)

Именно няма проблем.често хранене не затормозява храносмилането,ускорява метаболизма,и не качва драстично инсулина.
Тактиката е следната всички профита се хранят често и знаят ползите от това,ти няма да станеш профи билдер НО,ако искаш да се доближиш на една десета от тях трее да спазаваш някои елементарни правила,напоследък започнаха да излизат какви ли не статии,и обясняват че можело това можело онова,може ДА няма проблем НО няма да имаш резултатите които БИ постигнал с спазването на правилата,може да изядеш и 500грама месо,може да ядеш и два пъти на ден и да изяждаш 1 кг месо няма проблем,но аз не съм чел или чул някой профи състезател да го прави и да има резултатите които се очакват,те ще са по ниски от тези които спазват режима.Това са схемни на хранене,доказани с години че работят,милиони хора се възползват от тях...АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ ЩЕ МИ СЕ ПОЯВИ ТУКА НЕКЪВ ДЕТО БИЛ ЧЕЛ НЯКЪДЕ СИ ЧЕ НЯКАКВИ УЧЕНИ ОБОРИЛИ ТОВА И НИЕ СМЕ БИЛИ ЗАБЛУДЕНИ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ.Абсурд това трябва тепърва да се доказва и да се обсъжда аз лично бих го приел когато не група хора си правят експерименти, а масово повечето професионални сътезатели започнат да го правят.Или бих тръгнал да се интересувам ако някой като Митко Димитров,Янислав Тачев,Добри Делев...и т.н Напишат или кажат нещо такова,а не кварталните всезнайковци.Живота е кратак да се експериментира на амтьорско ниво...трее да се спазват доказани действащи правила в силовите спортове.Има си хора които да експериментират и да доказват и им се плаща за това

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.12 12:23.

Профи билдърите (а и повечето про атлети като цяло) трябва да приемат по 4000+ калории дневно. Някои стигат до 5000, а някои по-големи лудаци сигурно ги надхвърлят.

Това е причината да ядат по 5+ пъти на ден. Просто няма как да погълнеш 5000 калории на един или 2 пъти. Друго е да ги изядеш на 5-6 пъти.

При хора, чиито калорийни нужди рядко надвишават 3000 калории в процес на покачване на теглото, надали има смисъл да яде толкова често, при положение, че преспокойно може да ги погълне на 2-3 пъти.

Примерно жена целяща отслабване, която се нуждае от 1300 калории дневно, да яде 6 пъти по 200 калории...направо е смешно.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.06.12 12:21.

27.06.12
12:20

Делев, уважавам мнението ти, но поинтересувай се малко за етапите на храносмилането и колко време отнемат те и какво става, когато започнат да се засичат. Както и какво става, когато имаш често провокирана инсулинова секреция за дълъг период от време и не си благословен с особено добра инсулинова чувствителност. Както и какви системи има тялото за регулация на протеиновия анаболизъм/катаболизъм и как реагират те на постоянното постъпване на АК, на кратки интервали от време ( ще ти подскажа - downward regulation).

Защо даваш за пример хора, които са изключително хормонално стимулирани (протата). Аз мисля, че много по-добър обект на наблюдение са хората от форума, които се хранят циклично, а това са едни от най-яките момчета тук. А яденето им е 1-2 пъти на ден и правят зверски тренировки.

Защо трябва да робуваме на недоказани митове в билдинга, които те приковават на масата за цял ден и не ти дават по-добри резултати от едно хранене 2-3 пъти на ден? Истинската наука е за предпочитане и не говоря за диетологията (изключително субективна наука), а за биохимията и физиологията. Науки, които не се основават на зле структурирани проучвания, а на преки експериментални наблюдения.

27.06.12
12:20

Как да го правят като ядат по 7000-8000 калории? При тях е различно,работата е друга. Става и иначе ,описват се даже предимства на така нареченото периодично гладуване,леко сбъркано име на диета според мен,защото не е баш така.Но все пак няма да загубиш нито грам мускул като не ядеш по 15-20 часа след като след тези часове си набавиш същите макроси като когато ще ядеш не 2 пъти ами 6-7 пъти. Та и протеинът дали се усвоява зависи от това и колко му трябва на тялото,тоест ако не си ял 2 часа (а в предишното хранене имаш 30-40 гр протеин) - може да не усвои като издеш 100 гр,но като не си ял от 10-12-15 часа дали няма да се усвои.Та експерименти има,но това не означава,че професионалните културисти трябва да ядат дори и да могат така,трудно е с техните калории..Но дали на мен или на другия дето ни трябва от 2500 до 3000 калории,че и по-малко е нужно ако нямаме възможност да се затормозяваме,след като резултатът ще е един и същ?

EDIT: Супер 3 коментара за няколко секунди haha :D

Мнението беше редактирано от Teen Power на 27.06.12 12:22.

SO

27.06.12
12:31

:D Не съм съгласен с вас...както и да е спирам този безмислен спор,аз съм от старата генерация и за мене старите схеми са най добри ...и съм прекалено дълго врме в този спорт за да ми набиват нови НЕдоказани правила в главата...просто няма да приема нищо за вярно.Имам резултати и не мисля да сменям нещо което е работило с нещо което го пишат недоказани писари.

27.06.12
12:43

Въпросът е там,че са доказани :)

27.06.12
12:46

Все пак ми стана интересно и ми се ще да се опитаме да разрешим тоя спор нека и други споделят обоснованото си мение

SO

27.06.12
12:56

казано от Teen Power на 27.06.12, 12:43:

Въпросът е там,че са доказани :)

А на теб ще ти напиша.Първо постигни нещо в този спорт ако ще само ми доближи нивото и тогава ми пиши за доказани схеми щото те ако са доказани и ти ги спазваш явно не ти работят .Постигни нещо бетонирай този успех и чак тогава ходи да спориш кое е правилно...нали :D Просто сега никой не те взима на сериозно мойто момче, даже и ако  кажеш че  си открил нефт в двора на къщата си ще минат поне 5 години докато дойде някой да провери.
П.П.Важи и за Voyager

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 13:04.

27.06.12
13:01

It appears that daily protein is more important than per-meal protein. For some people though, including my wife, eating 80% of your protein in one meal just isn’t going to happen (spouses can be stubborn, can’t they?). In that case, I WOULD recommend protein at every meal, just to make sure they reach the daily dose.
http://www.liftbigeatbig.com/2011/10/protein-absorption-myth-of-30-grams.html
И списъка продължава тук

27.06.12
13:13

Делев, ти хубаво си постигнал нещо хранейки се по твоя си начин, но това не значи, че си хванал Господ за мъдете, и че твоят начин е единственият правилен. Няма как да знаеш, дали с друг режим е нямало да постигнеш същите или дори по-добри резултати. Опитвал ли си в продължение на няколко месеца да приемаш същото количество храна, но на три хранения? В случай, че не си, защо се изказваш толкова категорично?

Мнението беше редактирано от Станимир на 27.06.12 13:16.

27.06.12
13:18

В случай ,че нямаш никакъв опит с тази схема,защо спориш ,много ми е интересно..Пък уж си на 35 години ,а аз съм тийн..Странна работа

Иван

27.06.12
13:22

казано от Станимир на 27.06.12, 13:13:

Делев, ти хубаво си постигнал нещо хранейки се по твоя си начин,

Горното бих го написал така: Делев, ти хубаво си постигнал нещо, въпреки твоя начин на хранене

SO

27.06.12
13:26

казано от Станимир на 27.06.12, 13:13:

Делев, ти хубаво си постигнал нещо хранейки се по твоя си начин, но това не значи, че си хванал Господ за мъдете, и че твоят начин е единственият правилен. Няма как да знаеш, дали с друг режим е нямало да постигнеш същите или дори по-добри резултати. Опитвал ли си в продължение на няколко месеца да приемаш същото количество храна, но на три хранения? В случай, че не си, защо се изказваш толкова категорично?

Това не е моя начин,това е начиана на цялата планета,мой начин няма,аз спазвам начина на начините който спазваът всички спортисти през последните 70 години.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 13:29.

27.06.12
13:27

Искам само да попитам дали това важи и за въглехидратите, ако съединя 2 хранения в едно, ще усвоя ли въглехидратите, понеже те вдигат инсулина и ако изям двойно има ли опасност от омазняване? Питам, защото сега като идва лятото и смятам да започна да тренирам сутрин и с едно хранене (100гр овес + 3-4 яйца) нямам толкова много енергия. И ако примерно направя една двойна доза към 200 гр овес и 3 яйца + пилешко месо за закуска (знам че ще е много но мога да го погълна)?

SO

27.06.12
13:27

казано от Teen Power на 27.06.12, 13:18:

В случай ,че нямаш никакъв опит с тази схема,защо спориш ,много ми е интересно..Пък уж си на 35 години ,а аз съм тийн..Странна работа

Аз неискам да имам опит с подобно нещо.Направи ти опит и ако излезе нещо ще направя и аз.

27.06.12
13:28

казано от Делев на 27.06.12, 13:26:

Това не е моя начин това е начиана на цялата планета мой начин няма аз спазвам начина на начините който спазваът всички спортисти през последните 70 години.

Делев, стига бе брат...Поне недей слага = между културисти и останалите спортисти... ;)

Сигурен ли си, че всички спортисти правят точно това?

SO

27.06.12
13:32

Вземи Формула 1 и обикновеннте автомобили през последните 5 години какво общо имат доста неща нали скорости впръскване на гориво...и т.н.Всичко постигнато на професионално ниво се смекачва от неговата крайност и се вгражда в живота за да е по лесно на ползващите го.Че така това е общото между мене,тебе,него и профитата.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 13:33.

27.06.12
13:36

Чиче, дай боже да не ти стигна нивото, че да не го и доближа. Тълкувай го както искаш.

27.06.12
13:46

казано от Делев на 27.06.12, 13:27:

казано от Teen Power на 27.06.12, 13:18:

Аз неискам да имам опит с подобно нещо.Направи ти опит и ако излезе нещо ще направя и аз.

Като нямаш защо изразяваш мнение и то го налагаш така ,интересно ми е ..  Защото аз съм се хранел и по двата начина

SO

27.06.12
13:47

казано от Voyager на 27.06.12, 13:36:

Чиче, дай боже да не ти стигна нивото, че да не го и доближа. Тълкувай го както искаш.

Добре да го напиша по разбираемо така е аз нямам ниво защото тренирам за здраве и се мъча да спазвам некви елементарни неща които ги пише в учебниците по диетологиоя за 1 клас .И въпреки ниското ми ниво ти  няма как да достигнеш даже и това следващите 5 години.Понеже главицата ти е промита.Има един начин но ще ти станат тестисите на фъстъци :-)
П.П.За мене темата е затворена спирам.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 13:53.

27.06.12
14:00

Делев, големият проблем в цялата картинка е, че едно пише в ‘’учебниците по диетология за 1 клас’‘, а биохимията и физиологията говорят друго. И въпректи това хранителните организации си държат на старите правила, а населението става все по-болно и по-болно.

Та, като говорим за промити мозъчета.

казано от Делев на 27.06.12, 13:27:

Аз неискам да имам опит с подобно нещо. Направи ти опит и ако излезе нещо ще направя и аз.

Ето къде е мястото да споделя моя опит.
Близо 2 години се храних неизменно 6 пъти дневно и мисля, че е било на прилично ниво. Да, постигах резултатите, които съм искал. От точно 3 месеца насам същата храна (като количество и качество) я разпределям в 4 хранения за деня. Към този момент мога абсолютно категорично да заявя, че разлика в ефективността на храненето ми няма - поддържам същите общ тонус, силови характеристики на мускулатурата и ниво на възстановяването при сходно натоварване. За да съм по-ясен ще кажа, че в момента белтъчините в закуската ми са около 40-45 g (доза матричен протеин, 3 едри яйца и малко сметана), а в обяда и вечерята - по около 55-60 g (300 g месо). Да, от една страна 3 месеца не са чак толкова дълъг период от време спрямо почти 2 години преди това... но пък мисля, че 3 месеца е достатъчно време, за да усетя дискомфорт, нали? Ето го моя експеримент, направих го след доказано добре работещ за мен режим с 6 хранения дневно. Та... къде е Истината?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.06.12 15:01.

27.06.12
20:05

Много ще ме изкефи тоя пич Делев да продължи да спори :D
мисля,че получаваш сертификат за завършен със пълно шест университет Бро де ла Сайънс.

едит:сетих се :Д

Мнението беше редактирано от Vintage на 27.06.12 20:13.

SO

27.06.12
21:25

Мога да отговоря на последните два поста без проблем както и на Кольо но ще се въздържа.Всеки който следи темата може направи визуална разлика межу всички които писаха тук по снимките и да сам да определи какво да прави.Всички защитинци на теорията че може да се яде по два пъти на ден изглждат като напълняли плувци никакава мускулна маса поне един които имаше некви мускули по себе си да беше писъл

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 27.06.12 21:28.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1