09.10.12
21:50
Привет на всички! Скоро пак почнах да тренирам (1 месец и половина), бях прекъснал за около година, че бях болен от пневмония,а преди това имам близо 8 месеца във фитнеса. Та сега като почнах и не мога да вдигам дори наполовина килограмите от преди, че нямам сила и се уморявам много бързо. Искам да Ви попитам дали ако взимам един от тези два азотни бустера ще имам повече енергия и сила, че сега дори и не мога да се напомпам, на 2рата серия се уморявам много бързо и непредвидено някой път даже. На 20 години съм и нямам проблеми с черния дроб/сърцето/бъбреците и т.н
09.10.12
22:04
Храната как е?
09.10.12
22:07
Ами нормално се храня. Сутрин закусвам овесени ядки, по обед хапвам пилешка пържола с ориз или телешко месо с нещо друго, за вечеря най - често извара . През другото време ям много ябълки и банани. Това е общо взето.
За 8 месеца не вярвам да си стигнал някакви космически цифри килограми на упражненията,след което си имал ГОДИНА пауза или иначе казано си се върнал на нулата.Дай си време ,не може на втория ден да буташ 200 килограма.
ПП
Ква е тая пневмония дето се лекува цяла година?Оправдание си търсиш само според мене.
09.10.12
22:25
Аз колега не съм казал, че съм вдигал космически суми, правих с 60 за гърди, сега с 40 се затруднявам. Пневмонията я лекувах 3 месеца, след което доктора ми каза поне 2 месеца да не се насилвам да тичам,тренирам или други видове спорт, които ще натоварят организма ми. Така и направих и след това почнах матури, кандидат студентски изпити и тем подобни и изобщо е мислих за фитнес, но сега имам свободно време и почнах. Просто се зачудих, че за 1 месец и половина нямам грам възвращаемост на силата. Имам предвид поне с 40 да успявам да правя нормално серията. Вчера докато правих горна част гърди, вдигнах 6 пъти и изведнъж ми изчезна тягата и изпуснах щангата, браво, че имаше човек, който ми помагаше та я хвана.
09.10.12
22:35
Мое мнение...Ако искаш да качиш сила има програми, има и хранителни режими... не ти трябват бустери на този етап. Храната прави борбата.
09.10.12
22:47
Да и аз така мислих, но когато минах през магазина да си купя нови ръкавици и казах на колегата там, той ми каза да взема една малка разфасовка от тези бустери, но аз не знаех, че има такива и прочетох в нета някакви работи. Повечето бяха позитивни, но имаше и такива, където пишат, че вените ти стават по - големи и широки и, че не можеш да заспиш от тях. Чудих се дали е нормално просто след 1 месец и половина тренировка, поне да съм възвърнал една малка част от енергията, но изглежда е нормално.
09.10.12
23:45
Не ти трябва, месец и половина тренировки нищо не значат.
09.10.12
23:55
казано от Zaprin Geguskov на 09.10.12, 22:07:
Ами нормално се храня. Сутрин закусвам овесени ядки, по обед хапвам пилешка пържола с ориз или телешко месо с нещо друго, за вечеря най - често извара . През другото време ям много ябълки и банани. Това е общо взето.
Това не е нормално хранене. Не си написал количества на храната, както и твоя ръст и килограми, но освен ако не си 150см/50кила това е крайно недостатъчно. Така че си пресметни калорийния оптимум от тук, ориентирай се към ВВД, виж горе-долу какво има в храната ти. Сигурен съм, че ще си на минус.
казано от Zaprin Geguskov на 09.10.12, 22:47:
когато минах през магазина да си купя нови ръкавици и казах на колегата там, той ми каза да взема една малка разфасовка от тези бустери
Ми то това му е работата, да продава. Нали не мислиш, че ще ти каже “недей, нямаш нужда от това, пази си парите за храна от магазина отсреща...” Така че отново, виж си храната, имай търпение, нещата не стават за месец. Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.10.12 00:03.
10.10.12
00:12
1.70 65kила съм. Ям по доста, да речем днес съм станал в 9 ядох овесени ядки, доста голямо количество в 12 часа ядох варен ориз със зеленчуци, в 5 часа (1час преди фитнеса) пих една чаша черно кафе + 1 филия хляб с мед и в 7 и 45 някъде хапнах пилешко с ориз. Храната е такова количество, което ме наяжда. Иначе за човека от магазина, с него сме приятели от доста време и не би ми казал нещо, само и само да го продаде. Аз знам, че не стават за месец, но преди като съм спирал по няколко месеца и за 1 месец си връщам силите и влизам във форма, а сега още нямам никаква форма, никаква сила.
За сила защо не пробшая някоя форма на креатина или креатинова матрица ? Не мисля, че е подходящо при теб употребата на бустер. Това, че ти пада изведнъж силата и се получава отказ съм на мнение, че е добре, вече е друг въпрос защо на 40кг е станало :). 3 хранения на ден са малко и особено това - вечер извара...
1. Кре-алкалин
2. Грийн магнитуде
3. Креатина на Масъл фарм
Успех
пс: отностно приятелите, хубаво е да си доверчив и да имаш приятели, но става ли въпрос за пари вече материята е друга
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 10.10.12 00:15.
10.10.12
00:29
Aми не е ли много рано за креатин, смисъл така знам, че поне минимум 3 месеца след като съм почнал ще има видим ефект, а преди това не е сигурно. По принцип написах храненето, повечето пъти ям доста повече от това. Не знам изглежда ще изчакам до края/ средата на другия месец и ако тогава все още нямам подобрение, може да взема нещо. Отколкото до приятели, познаваме се от деца и не би ми казал нещо, което ще ми навреди, но и той ми каза, че може би няма да има голям ефект, защото съм започнал преди месец и половина. Утре менюто съм го приготвил: сутринта в 7 часа овесени ядки с мляко, в 12 часа пилешко месо с варен ориз и ябълки за десерт, в 5 часа голяма порция зеленчукова салата (домати, краставици, лук, тиквичка) и вечерята ще бъде отново пилешко месо с картоф. Утре ми е нетренировъчен ден
Не се заяждам обаче искам да обясниш защо е рано за креатин, а не е рано за бустер от ранга на джак и монстър пъмп. Започвам да се чудя и как пък точно тези 2 коренно различни продукта ти е предложил аверчето ти.
10.10.12
01:06
Няма проблеми, може да питаш не го намирам за заяждане. Като му казах, че съм отслабнал доста и нямам сили той ми каза, че е от пневмонията и ми препоръча един протеин, но също така ми каза, че мога да пробвам, защото със сигурност ще има по - добро действие от протеина един азотен бустер. Той ми каза за джак, но на мен ми се стори 250грама малко за парите си и потърсих друг подобен с положителни мнения и видях монстер пъмп, че е 550гр за същите пари и дозировката е същата. За креатина не знам така си помислих, защото от бустера нали уж веднага се усеща действието, а от креатина не или поне аз така си мисля, може да греша.
Стига вече с тая пневномия.Била е преди година,преодолей я.Лично я искарах миналата година зимата.Две седмици на системи в болницата и седмица след като излязох,след въглехидратно презареждане влязох в залата и си тренирах нормално.
Относно храната,между това което те засища и това което ти е нужно да качваш,било то сила или маса съм сигурен че има огромна разлика.За това те посъветваха да си сметнеш приблизително калорийния прием и калорийния оптимум.Това е първото нещо което трябва да направиш,преди да мислиш за каквито и да е добавки.
Да сравняваш Jack3d и Monster Pump е несериозно,тъй като двата продукта макар и бустери основните им съставки са коренно различни.Вземи се пообразовай малко на тая тематика.
10.10.12
12:23
Малко е това ядене! Сега няма аз да седна и да ти смятам точни калорийни нужди, храна, излишък или недостиг... Мисля, че помогнах достатъчно с насоки.
За креатин ти е рано, както и за бустер. Просто няма смисъл. Почти съм сигурен, че за този месец при килограмите, за които говориш, ти нямаш достатъчно възстановен двигателен контрол, за какво ти е тогава сила и експлозивност (защото креатина е за това, не за “сила и енергия”, да оставим настрана факта, че доста бустери са с креатин, та в тоя ред на мисли спора “да си взема ли бустер?” “Абе не, вземи си креатин” е малко безсмислен ;) )??? Между другото не са еднакви приемите на пъмп (40гр за пъмп, 15-45гр за пъмп NOS)и джак (5.5-16,5гр) А при тази храна е нормално да нямаш “сила и енергия”. На пръв поглед в този ден дето си ял “доста”, си приел около 1200-1300ккал при 2600 нужда за нулев баланс... Какво очакваш да се случи??
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.10.12 13:00.
10.10.12
17:54
Балабанов, не искам да се заяждам, но нали знаеш, че всеки организъм е различен, така, че не ми давай примери с тебе. Седнах днес и пресметнах калориите, които съм изял вчера по порции е около 2400 калории. Съгласен съм до някъде, че не са достатъчно калориите, но на сила ли да ям. Днес примерно от сутринта съм изял това : овесени ядки 300града за закуска с мляко, в 12 часа ядох ориз с пилешко и за десерт изядох 2 сникърска и едно корни, в 5 часа ядох ориз със салатата, която съм написал по - горе. И сега към 7 и 30 се предполага, че ще ям картоф с пилешко месо. Предполагам прави това около 2600 калории.
10.10.12
20:48
казано от Zaprin Geguskov на 10.10.12, 00:29:
...
Ми не знам как ги смяташ 2600kkal, ама Fitday.com казва това(без корнито и сникърса, добави си ги ти):
Първи ден (тренировъчен) - снимка 1
Втори ден (нетренировъчен) - снимка 2
Korny + 2бр.snickers - 800ккал, белт/въгл/мазнини 14гр./100гр./37гр.
Т.е. първия ден (тренировъчен) 1300ккал!!! Да не говорим колко е протеина там. Втория ден 2400ккал. А на тебе 2600 ти е минимум за запазване на теглото. Ама щом си толкова уверен, че не е в храната проблема и имаш отчайваща нужда от добавки, давай... Винаги ще се намери кой да ти вземе парите ;)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.10.12 22:43.
10.10.12
22:50
Мерси за сметката колега! Значи картофа и ориза е доста повече от 200 грама, утре ще снимам една снимка да видиш. Иначе аз не съм казал, че имам отчайваща нужда от добавка, просто попитах дали да взимам или не. По друг начин не знам как да ям, защото с това се наяждам и после не ми се яде. Пилешкото беше 3 бутчета с ориза и 2 пилешки пържоли с картофа. Утре съм намислил това : сутринта пак овесени ядки с кисело мляко, към обяд ще съм в университета, значи ще ям в стола 500грама ориз и 4 кюфтета (винаги това си поръчвам, че ги правят много вкусни) и пак сигурно сникърс/корни, в 4 часа като съм у нас ще ям мусака + извара, преди фитнес пак 1 кафе + 2 филии хляб с мед (мед като слагам, слагам доста) и за вечеря предполагам ще е пак мусака и някаква салата. Ако можеш предложи ти какво да ям, по принцип
10.10.12
23:04
Това, което си написал за утре звучи добре, нямам забележки. Ако това е нормалното ти ежедневно хранене, резултата няма да закъснее. Единствено може да добавиш суроватка след тренировка и/или извара/казеин преди лягане, особено в дните, когато протеина ти е по-малко. Избора на храната ти е добър, тези количества също, съчетай с тренировка ориентирана към сила и маса като 5х5 и мисля, че с малко търпение всичко ще е ОК.
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.10.12 23:06.
10.10.12
23:22
Meрси за бързия отговор! Ами горе долу това е ми е храненето. Значи моята програма в момента е следната: Понеделник бицепс - гърди, Вторник - рамо - трапец, Сряда почивам, Четвъртък крака + бицепс и в Петък гръб + корем, но корем правя и в понеделник, вторник и в петък. Мислех си за преди тренировка в един шейкър 500мл прясно мляко с 2 сурови яйца вътре, няма ли да ми е от полза ?
10.10.12
23:40
казано от Zaprin Geguskov на 10.10.12, 23:22:
Мислех си за преди тренировка в един шейкър 500мл прясно мляко с 2 сурови яйца вътре, няма ли да ми е от полза ?
Не, категорично. Първо поради риска от салмонела и второ, защото яйчния белтък е по-трудно усвоим суров. Разликата е, че варен/печен/пържен се усвоява над 90%, докато суров едва 50.
Това ти е сплита, програма ще е като напишеш упражнения, серии и повторения. ;) Не е зле, но предполагам, че с краката е трицепс, а не бицепс, вероятно е грешка. Освен това рамо след гърди не е оптималния вариант. Ако искаш погледни тази тема, виж мненията на CarnalK. Можеш също да погледнеш и това:
Понеделник/четвъртък: Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
11.10.12
07:14
Абе яж добре, забрави пневмонията от преди година. Това на 20 години с един месец и половина в залата, с 40 или 60 кг лежанка ми мирише или на нисък тестостерон в кръвта или направо вони на мързел и страх да не се изпотиш. Стегни се и просто вдигай, а не търси бързи пътища за постигане на дълготрайни резултати. Креатина е много добра и може би единствената добавка, която действа със сигурност. От къде ги взе тия три месеца, за да може да усетиш действието му? Опрат ли нещата до пари, приятелчето ти ако знае, че би се отървал безнаказано, би ти продал и арсен за напомпване.;)