19.10.12
17:15
На 18 години съм, 1.90см , 64 килограма ектоморф. Започнах да тренирам преди 4-5 месеца, първо 2 месеца фитнесс след това 2 месеца лостове. Накрая реших да започна фитнес със добра диета за да си кача килограмите. Ето я и нея опитвам се всеки ден да се придържам към нея, но понякога я променям малко. От 1 месец съм с нея и не виждам промяна в килограмите, само в силата ми.
7:00 4 белтъка, 1 желтък, 1 кофичка кисело мляко с 100-200 гр. овесени ядки.
10:00 3-4 банана или 2 банички.
13:00 150-200 гр ориз с месо или 3-4 големи варени картофа или 6 сандвича с месо и маргарин
16:00 след тренировка изяждам 2 банана
17:00 150-200 гр ориз с месо или 3-4 големи варени картофа или 6 сандвича с месо и маргарин
20:00 150-200 гр ориз с месо или 3-4 големи варени картофа или 6 сандвича с месо и маргарин
22:00 хапвам каквото има ако съм гладен.
Тренировъчния ми план е следния:
Понеделник:
Гърди и рамо:
по 3х10 на 3те лежанки (полу лег, лег и тази която си смъкнат на долу не и знам името)
3х10-15 кофички
3х8-10 флайс
3х10 вдигане на дъмбели в страни
3х10 на ръка вдигане на дъмбели на пред
3х8-10 раменна преса
Втрорник:
Гръб, кръст и трапец:
3х8-10 набирания с широк хват
3х10 набирания с тесен хват
3х8-10 набирания на уреда зад врат
3х8-12и придърпване на скрипец
3х8-12 мечка
3х10 мъртва тяга ( от скоро я добавих)
3х15-20 повдигане на щанга за трапец
Сряда:
Крака и корем:
3х10-20 повдигане на краката от успуредка
3х20 коремни преси( 20 с диск веднага след това 20 без диск, повтарям 2 пъти
3х20 пускане на дъмбел в страни за странична част на корема
3х6-10 клекове
3х10 избутване за крака
3х10(на крак) напади
3х10 вдигане на машина за задна част на бедрото
3х15 (на крак) повдигане за прасец
Четвъртък:
Трицепс, бицепс и предмишница:
3х8-10 повдигане на щанга от лег с тесен хват
3х8-10 кофички на пейка с 40 килограма
3х10 издръпване на въже за трицепс
3х10 повдигане на дъмбел зад врат
3х10 скотово сгъване
3х10 чуково сгъване
3х10 сгъване за бицепс с лост
3х10 концентрирано сгъване
3х15-20 сгъване за предмишници с щанга
3х10 сгъване с щанга изправен щангата е зад мен
Петък:
Поп принцип разменям малко програмата и ги редувам и слагам в понеделник мукулната група, която повтарям в петък.
19.10.12
17:20
казано от Кристиян Валентинов на 19.10.12, 17:15:
От 1 месец съм с нея и не виждам промяна в килограмите, само в силата ми.
Ето го един от основните проблеми...
Така:
1. Много са упражненията. Не си културист по 140кг, на който да му трябват толкова много упражнения. За гърди, трицепс, бицепс, рамо - 3-4 упражнения по около 10-12 серии ( за едната мускулна група). За гръб и краката там упражненията са 4-5 по около 12-15 серии. За предмишница и прасец 1-2 упражнения. За корем - 3 са достатъчни.
2. Караш 4 дни под ред, почини малко, не става само с блъскане в залата и ядене. Трябва и ПОЧИВКА. Примерно след деня за гръб почини 1 ден.
3. Аз лично не съм фен на това да се тренират гърдите и рамото в един ден, при мен така рамото ми изостава, но всеки си знае сам за него си.
4. Ако има някоя мускулна група, която ти изостава, да кажем гърдите, я сложи след деня в който си почивал, защото така ще имаш повечко сила и ще можеш по-добре да я натовариш.
Имам предвид с хранителния режим съм, с него съм от 1 месец. А някакви препоръки от към храненето?
19.10.12
19:39
Яж по много и наблягай на комплексните въглехидрати, комбинирай ги с прилично количество протеин. Ако пак не качваш, значи само си мислиш, че ядеш много.
19.10.12
23:29
Относно храната протеина ти е малко. По груби сметки си около 90 грама и то при положение, че трите яденета от “150-200гр ориз с месо” имат по 50-100гр месо... А ако са 3-4 големи картофа работата е още по-зле. Защо не ядеш яйцата цели? И ти ли заради холестерола, мазнините и подобни простотии? Калории не мисля да смятам вместо тебе, но и така съм сигурен, че не стигат.
Тренировката е още по-зле от яденето. Ccapo в общи линии го е казал, аз ще отида още по-далече. Ти си 64кг ектоморф. Намали упражненията драстично.
Гръб - набиране с раменен надхват, гребане, тяга, трапец макс 16 серии тотал;
Крака - клек, разгъване, сгъване, калф (не че имаш нужда на тоя етап, ама айде) макс 16 серии тотал;
Гърди - лег, полулег, кофи с тежест, макс 12 серии тотал;
Рамо - военна преса, разтваряне встрани, разтваряне от наклон, макс 12 серии;
Бицепс - сгъване с щанга, сгъване с дъмбели, 8 серии тотал;
Трицепс - кофи с тежест, лег с тесен хват, френско от лег (две от тези упражнения) + горен скрипец, общо 9-10 серии.
Корем два пъти седмично в непоследователни дни.
Тренирай понеделник, вторник, четвъртък, петък.
Това при положение, че си държиш на твоя сплит. Иначе аз на твое място аз бих правил това:
Понеделник/четвъртък: Тяга, високо изтегляне, набиране с раменен надхват (с тежест), гребане с щанга, чуково сгъване с дъмбели, сгъване за задно бедро; Тягата 3х5, останалото 3х8-10;
Вторник/Петък: Клякане, напади с тежест, кофи с тежест, лег/полулег с дъмбели, военна преса, френско от лег.; Клек 3х5, останалото 3х8-10;
Прегледай и тази тема. Виж мненията на CarnalK (тая тема я давам за стотен път вече).
Успех.
Значи имаш предвид 2те тренировки да ги редувам 2пъти в седмицата с почивка в сряда?
20.10.12
23:46
Точно така, понеделник едната тренировка (тяга, изтегляне и т.н.), вторник другата (клек, напади и т.н.), сряда почивка, четвъртък като понеделник, петък като вторник. Обърни внимание и на яденето, пресметни си калорийните нужди от тук, завиши с 10-15%, дръж протеина по 2гр на килограм тегло, избери си ВВД или РБД и си готов.
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 20.10.12 23:46.
казано от Кристиян Валентинов на 19.10.12, 17:15:
Тренировъчния ми план е следния:
Понеделник:
Гърди и рамо:
Петък:
Поп принцип разменям малко програмата и ги редувам и слагам в понеделник мукулната група, която повтарям в петък.
Колко време продължава една такава тренировка?
22.10.12
20:25
казано от Кристиян Валентинов на 21.10.12, 10:17:
Час и половина максимум 2.
Ето още една причина да не качваш... ;)
Благодаря за отделеното време и полезна информация, но ми препоръчаха http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata тази програма. И се чудя тази която ти ми посочи ли да използвам или тази с 3 дневния сплит?
23.10.12
22:00
казано от Кристиян Валентинов на 23.10.12, 12:11:
Благодаря за отделеното време и полезна информация, но ми препоръчаха http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata тази програма. И се чудя тази която ти ми посочи ли да използвам или тази с 3 дневния сплит?
Въпрос на личен избор. Аз бих предпочел първата програма, тази, което съм ти написал. Мисля, че с твоя стаж можеш да извлечеш още доста ползи от такъв тип тренировка, вместо всяка МГ по веднъж в седмицата.
Правих тази http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata една седмица и впечатленията ми са, че тренировката за гръб и крака е много не-натоварваща. Също така бихте ли ми препоръчали някакви добавки, мога да заделям около 70-100 лв. на месец.
казано от Кристиян Валентинов на 26.10.12, 14:57:
Правих тази http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata една седмица и впечатленията ми са, че тренировката за гръб и крака е много не-натоварваща. Също така бихте ли ми препоръчали някакви добавки, мога да заделям около 70-100 лв. на месец.
Свинско.И яйца.Цели яйца,не само белтък.
Мнението беше редактирано от Гената на 26.10.12 18:22.
26.10.12
23:41
Според мен послушай Veso Pervazov, той ти даде доста полезни съвети. Давам и своя глас за това, че ти е слабо храненето. Аз също си мислех че не мога да качвам, но и на мен проблема ми беше храненето.Приемай повече протеинови храни - месо, яйца, купи си извара и яж по 100-200 грама вечер преди лягане вместо както си писал “ако съм гладен квото има”. Опитай се да спазваш почасово доколкото е възможно храненията, постави си за цел да се храниш в по-големи порции, дори да се чувстваш че си се наял, много скоро ще ти стане начин на живот и няма да ти е проблем. Ако имаш проблем с подуване на стомаха след ядене, болки или тежест вземи си едни храносмилателни ензими (аз ползвам на сайтек).
Това е от мен успех!
Благодаря за съветите и да корема ми се подува от многото храна и вода. А колкото до изварата ядах няколко пъти преди лягане, но вкуса и е отвратителен.
27.10.12
16:55
казано от Кристиян Валентинов на 27.10.12, 10:51:
...изварата ядах няколко пъти преди лягане, но вкуса и е отвратителен.
Пробвай 200-250гр извара с едно кисело мляко, малко вода, сол на вкус, по желание черен пипер. Пасираш всичко и си готов. Става като айран.
27.10.12
19:09
На мен не ми е проблем вкуса на изварата, тя е по-скоро безвкусна отколкото с лош вкус. Прибави някакво мезе за вкус към нея и малко кашкавал. Аз така я хапвам и не ми пречи, супер е за преди лягане.
казано от Кристиян Валентинов на 27.10.12, 10:51:
Благодаря за съветите и да корема ми се подува от многото храна и вода. А колкото до изварата ядах няколко пъти преди лягане, но вкуса и е отвратителен.
Един колега от форума,за съжаление не му помня ника,беше написал,че разбива изварата с едно степче .Аз също пробвах и става като вкусен шейк.Вярно ,че тва степче е чиста химия,но другите рецепти с изварата не ми понасят много на вкус и си я пия така.
01.11.12
00:09
на този ръст и килограми при тежки тренировки започни от 4000 калории на ден, и ако не видиш прогрес покачвай нагоре. Храни се пълноценно и разнообразно и не си мери грамове, а килограми от храната :)
04.11.12
23:23
със тоя ръст 190 като качиш килограми ще станеш машина
05.11.12
21:22
Не става така лесно,трябват години упорит труд и най-вече да се водиш от метода проба-грешка,за да разбереш какво работи най добре за теб,т.е. готовата информация може и да ти навреди.Принципно може да опиташ по висока интензивност-удряш мускула и го оставяш да расте,като го храниш.Колкото до вкуса на храната-пробвай неовкусен соев концентрат,за да видиш какво е гаден вкус-искат се жертви,това е част от играта!Успех!