Дневникът на Мая

Прескочи до:

17.10.12
22:56

Off:

Баси късмета...на пари провървя, а ми се иска да си прегризя слънчевия сплит. Непродаваемият бус на наш’те беше пуснат на моя телефон вчера, с по-висока цена и на не Вип обявя. Иии...днес ми звъннаха...иии е капариран. А и вчера взех аванс...
  Не се кефя на пари - те развалят отношения. За оцеляване е ясно, ама колко ми се оцелява.
  Ся ше требе да диря бусове...и аз не знам кога, ама не е философия.
  Това е добре, но просто ми се реве. Изморена съм...емоционално...най-слабото ми място, при все лабилността ми...
  Изолирам се..поне работата ми го позволява. И ме бива да любезнича с клиенти, стига да ми е формулирано...
  Важното е, да съм полезна...поне това има смисъл ...

Та...вметвам си, че допринесох за продажбата(не е на 100%, но капаро не се връща) и искам да ме прегази комбайн.

Лека, again.

Мнението беше редактирано от Мая на 17.10.12 23:07.

18.10.12
21:12

46- кг
Ставане - 7.30ч

Активност - няма.

7.30-8.30 -  (coffee) + 100мл прясно мляко 3% + 1 пияна вишна
10.30 - 100гр извара + 80гр заквасена сметана 20% + 1 капучино
12.00 - пакет солети(~40гр) +  (beer) (безалкохолна)
16.00 - 120гр воденички + 10гр кашкавал
17.30 - (beer)
20.30 - 70гр воденички + 10гр синьо сирене (beer)

Май се разболявам - нещо ми става на стомаха. Храната е малко и зле. Трябва да махна сладкото, млякото и тестените шитни.

Съжалявам за по-горни излияния, но съм си лабилна персона ,а ми е засегнато най-слабото място - конкретни емоции. Ще преценя дали да прекъсна писането в дневника - не мисля да си следя хранене и активност.
Този форум ми помогна страшно много и пак се възползвам да благодаря на всички за подкрепата и мотивацията (F)

Хубава вечер.

20.10.12
15:20

Привет Мая, братовчедка съм на Валентин, моля те пиши ми на diana.hadjieva@gmail.com, трябват ми някакви твои координати, но не е тук мястото . Много е важно!

28.10.12
01:23

Спирам да пиша в дневника, но преди това трябва да отбележа нещо наистина значимо и определящо в моя живот. Нещо прекрасно и същевременно...наистина ми е много трудно...

.

Мнението беше редактирано от Мая на 28.10.12 01:46.

28.10.12
13:26

Стига си трийте постове бе хораа, ееее значиииии !

29.10.12
01:25

Просто искам да напиша нещо...много ме боли...

Валентин си отиде завинаги от този свят на 16.10.2012г., преди да навърши 30 години

Стресирам си се аз около разни интервюта за работа и гледам лично съобщение, с объркващото заглавие ”споко, аз съм:)” Изклютително непринуден и отзивчив човек насреща - Валентин. Така започна всичко...

Хич не беше съгласен с всеобщите мнения тук, но твърдеше, че този форум е свят, защото ме е срещнал ...

Всичко се разви много бързо и по ред - скайп, телефон, микрофон и камера, при все местонахождението му - на 1300 км от тук и писането ми с един пръст...
Имаше си съмнения и трудности тази комуникация. Валентин мислеше, че развратнича, а аз имах подозрения, че иска да ме продава на араби, хах. И двете са абсурдни, но какво да се прави. Както и да е, лека-полека опознавах един изстрадал, но изключителен човек. Разбрах, че си приличахме в много отношения...

Първоначалната идея беше да пием по бира, когато си дойде в София. Не понасяше моите битови пиянства - това го нараняваше и обиждаше страшно много, защото искаше да съм здрава и пълноценна. Та бях склонна и на айрян да се видим. Много обичаше кисело мляко...и сладолед...и мляко с нес...и сладко...

Забавляваше се, понякога и с доза дразнение, на всички тези маний с храненето и не само, в този форум. Даже се “разочарова”, че си мажа филиите с масло, а не с маргарин, хах.

Даваше ми съвети и без да е нужно...много държеше и в работата да помогне, чак ми стана тъпо. Например това http://donna.bg/дамски-парфюми/за-всеки-ден/Givenchy-Dahlia-Noir-тоалетна-вода-за-жени-7943.html е негово и доста по-добро от моите.

Като изключим съмненията му, ме впечатли с бърза и адекватна мисъл, чувство за хумор и расъдливост. Много емоционален и консервативен в отношенията си...рядкост, наистина. Прям до грубост в откровенията си, непринуден . Силен(не само физически), но извървяният път го бе ощетил. Сърцето...и не само...

Научи ме и ми даде повод да мечтая.  Привързах се много силно и най-накрая видях смисъл...душата ми се усмихна заради него , както имаше и моменти на тотален срив, при мисълта всичко да приключи.

Умееше да се радва на малките неща и същевременно да е краен...

Реших, че нямам какво да губя, а не беше така...

Просто я имаше тръпката, както и лекотата на комуникацията, сходствата и емоционалното състояние.

Боли ме да си го призная, но наистина нямах търпение да се видим...липсваше ми постоянно...и цялото това недоверие да приключи...и то наистина приключи или остана във вечността...

Привързах се...то си има психология на ситуацията, но аз го чувствам истинско...и боли...

Валентин беше стойностен човек от плът и кръв. Подразни го определението “анонимен”.  Имаше прекрасни очи и безценна усмивка...

На 12-и го посрещнах неуспешно на летището. Прекарахме прекрасна вечер... и сутрин. На 13-и вечерта го видях за последно...няма да забравя тъгата в очите му...това, че е неоснователна не е важно...вината  ми е, че не се погрижих за него...
Писах sms-и, поради липса на пари в картата... а получих само един...часове преди да...
Дали да последвам написаното, с нов дневник вероятно...времето ще покаже...
Разбрах на 20-и...
Банално е, но трябва да се радваш на всеки миг евентуално щастие...той го знаеше...

Валентин заслужаваше да бъде обичан и беше значим човек! Сега ще се моля, да намери своя мир...

С това приключвам дневника...не мога да се изразявам, а е и трудно...дори близките ми не ме разбират...а и още съм объркана...

Мнението беше редактирано от Мая на 15.11.12 21:12.

Майче...... Само те умолявам... Не прави нищо глупаво с твоя живот... Моля те, моля те, моля те... Този мъж е видял какво можеш да бъдеш и ще продължи да те гледа... Направи го горд като не се предаваш...

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 29.10.12 03:01.

29.10.12
07:06

Мая, мила радвай се и си спомняй малкото време за което си го познавала и продължи напред. Моят татко също си отиде на 17 октомври, но съм благодарна, че 35 години беше част от живота ми. Болката наистина е ужасна, но точно тези моменти ти показват колко е важно да живееш смислено и колко маловажни са измислените проблеми , които си мислим че имаме. Не затваряй тази страница, просто отвори нова. Прегръщам те

29.10.12
07:25

(hug) Знам какво ти е, остави времето да те излекува.
Очаква те нещо много хубаво, повярвай ми и ти самата мисли за това.

29.10.12
08:41

Мая, много съжалявам за случилото се!
Съчувствам ти искрено!

Сигурен съм, че ти е много тежко и бъдещето изглежда мрачно, но не забравяй, че нещата в живота се променят. Бъдещето е пред теб. Няма да ти давам съвети как да преодолееш болката, само ще те помоля да помислиш за един човек, който се казва Мая, на около 45 години е, има щастлив брак, дъщеря тийнейджърка (може и син) и поглежда назад в миналото си с тъга и малко носталгия. Имаш отговорности към този човек.

29.10.12
17:45

Искрени съболезнования за загубата ти,Мая :(((Животът често ни поставя в непредвидени и ужасни ситуации...за съжаление.Предвид ябсурдността на станалото,мисля че ти е още по-тежко.Сега трябва да потърсиш опора в приятелите си,в никакъв случай не се затваряй в себе си...Споделяй,говори,пиши...Аз съм с теб,ти го заслужаваш.

30.10.12
15:46

Мая, съжалявам много за загубата ти ;( Надявам се да останеш същия силен човек, който се пребори с много други сложни казуси в живота и да продължиш напред. Прегръдки (hug)

Не забравяй, че той те гледа... И знае на какво си способна... И ние знаем на какво си способна...

12.11.12
23:40

Първо, да благодаря на Кольо, че така скоростно реагира и направи тази тема новия ми дневник, без да се налага да пиша, за това ми желание. Вярвам, е негово дело, ако не - пак благодаря на сторилите го.

Тедо, за втори път коментарът ти е много адекватен, като за мен. Едва ли някой гледа...и това ми минава през главата неизбежно, та той не би искал да се чувствам зле, сигурна съм. Не е в интерес на никого или на някакви вселенски баланси, аз да се съсипвам сама, въпреки че го правя по принцип. Не мисля, че съм способна на кой знае какво...и в положителна, и в отрицателна насока. Благодаря на теб и на подкрепилите!

Ставане - 7.45ч
На размери съм си същата...

Тренировка - домързя ме, а и имам мускулна треска...

Храна:
8-8.30 - кафета + 100мл прясно мляко и + лъжица суха сметана + блокче шоколад
10.00 - 15гр шоколад + 1 кафе с мляко от машина
12.00 - 120гр свинско + 2 филии пълнозърнест хляб
15.30 - 80гр свинско + 20гр луканка + 1 филия пълнозърнест хляб
16.30 - капучино
17.00 - 1 филия
19.30 - 70гр пилешко бяло месо + 50гр заквасена сметана 20% + бира
22.00 - 1 филия с масло/кашкавал/луканка
Имаше и 500мл колка лайт и няколко лукчета(почти изконсумирах наличните лукчета на работното си място...не са мои:( )
Около 1700 ккал: пр - 110гр / м - 90гр / в - 125гр

Противно на логиката, ям много...

Днес...бях спокойна и даже се усмихвах, когато се набутахме като сардини(или китайци в метро) в трамвая сутринта и разни люде имаха недоволни възклицания...ма то ми е за една спирка. По-късно се наложи да притесня съфорумник, за което се извинявам и не знаех:( - скорошно оздравяване пожелавам! Всичко точно в работата, ама малко поръчки нещо, ей...

Каша ми е просто...и не само...притъпявам моите си изживявания и емоции по въпроса...и анализи...
  И как ме свива, за тази нелепост...
  Някак е грозно, да мисля за собствената си смърт, което правя, от както се помня...
  По-спокойно и по-позитивно/смирено...за сега така го мисля...така трябва!
  Спокойствие и значим спомен - усмивка :)

Лека вечер...

Мнението беше редактирано от Мая на 12.11.12 23:44.

Майче, моля те... Само не прави глупост със собствения си живот, от която няма връщане назад...

12.11.12
23:52

казано от Grey Knight на 12.11.12, 23:46:

Майче, моля те... Само не прави глупост със собствения си живот, от която няма връщане назад...

Мисля, че вече отиваш в мелодрамата!

13.11.12
00:38

Тедо, аз си правя глупости с живота(саморазрушителни), от както се знам... хем страдам за себе си, хем не ми пука...елементарна психология, според среда, ген?!/личностни качества/здравословно състояние/зависимости и обстоятелства ...нищо нестандартно...
Да, имах доста намерения в тази насока...не за първи път...а може да е моментът да си ги избия тези емовщини...
Всеки с урока си...моят е да съм сама...
Наистина нямам смисъл и проблемът си е в моя “телевизор”...
Ситуацията не предразполага, аз да съм жертва...и не е ситуация - не е случка в моя животец!...
Аз не съм важна и светът определено не се върти около мен...не го научавам сега...
Изморена съм...
С живота си не правя нищо по-нередно от обикновено...
Даже имам напредък, според стереотипните изисквания за нормален живот, който не ми тежи...и разтоварва даже...
Благодаря, наистина!
То не, че започването на нов дневник не е вид търсене на внимание и подкрепа...
Просто стана част от съществуването ми и някакъв личен мижав напредък този форум...и не само..

Петър, споко...
Да, в различни насоки от мелодрами опитвам да снова.

Лягам, че...
Лека...

13.11.12
00:44

Напредъкът ти е факт, като той не е само във фитнес смисъла на думата, а доста по-всеобхватно. Още повече съвсем не може да се каже, че е мижав... много ама много далеч от това- бих казал изключителен, за де не ползвам дума звучала по-напудрено. Ти се измъкна от там, където някои се лутат десетилетия, а други въобще не се измъкват.

13.11.12
05:59

Леле..какво се случва тук? Защо е този покъртителен негативизъм? Знаеш ли, аз се убедих с времето, че човек води такъв живот, какъвто чувства, че води. Ако се чувстваш обезсърчена и низша, ако усещаш, че си на дъното - значи това действително е така. Започни да гледаш по-ведро на живота.
Изобщо не знам за какво става въпрос, за това се извинявам, че си “пъхам носа”, където не ми е работа, но като човек, който мина през големи “извращения” в живота си, ти казвам, че това винаги ще се случва. Живота е по-ужасен, отколкото можем да предположим. Или трябва да се примирим и да го живеем щастливо, или да се отчаяме и да се откажем. Откровено казано - откакто съм позитивна, съм по-енергична, по-щастлива, по-усмихната, по-здрава дори! Сериозно :) Горе главата, момиче!

13.11.12
07:57

Скот, все още ми е трудно да си кажа, че съм постигнала някакво развитие и до няколко дни ще се сетя защо...ще ми се повтаря всяка сутрин и не е свързано с мелодрама и дати. Ми то реално, едва го докарвам до нормалност, но за мен е много. Благодаря!

Kath, така е. Животът не е гаден, нито хората...нито аз, хах - кой както си се чувства. На мен нищо не ми се е случило. Мерси за включването.

Старирам деня с мляко с нес и фас. Днес ми се ще да потренирам.

Усмихнат ден и по-ведро, да :) (coffee)

13.11.12
22:21

Ставане - 7.30ч
Тегло - вероятно е 47кг., въпреки че усещам бедрата си по-слаби. Ще взема да се претегля утре.

7.30-8.30 - кафета + 150мл прясно мляко 3% + блокче шоколад
10.00 - кафе с мляко + 30гр шоколад
12.00 - 1 варено яйце + 50гр пилешки гърди + 1 филия пълнозърнест хляб с масло и сушеница
15.00 - 120гр пилешки гърди + 1 филия с масло
16.00 - капучино
17.00 - чай от машина
19.30 - блокче шоколад + активност:
1 - клек с раменна(дъмбели) - 10п@2x7кг
    x3
2 - едностранно гребане от наклон напред - 8п@14кг
    кофички - 8п
    x3
3 - еднострано концентрирано сгъване - 6п@7кг
    едностранно трицепсово седеш - 6п@7кг
    x3

За около 20 минути...
20.00 - 100гр пилешки гърди + 1 филия с масло и кашкавал +  лист маруля, хах + бира
  Около 1700ккал : пр - 120гр / м - 90гр / в - 110гр....

По отношение на храненето - трябва да намаля цигарите.
  Активност - поддържам форма, уж...

Хубав ден днес : ), при все малкото сън и разни мисли.
  Всъшност, понякога гледам от някаква безумна добра страна и същевременно необратимост, за която нямам вина..
  Всичко точно в работата - дано се справям, защото ми харесва. С пунктуацията май си гафя...и не само, в тези описания...: (
  Вкъщи - спокойно още ден..два...
  Самотна съм...повече от обикновено...
  Но...съм по-спокойна. Замислям се, дали да не си обърна някакво внимание за сефте...на мои дребни нужди и желания...да си потърся такива...нещо за мен...
  Да обърна внимание на здравето си?!...този цикъл...не знам...

Хубава вечер  : )

14.11.12
08:20

казано от Мая на 13.11.12, 22:21:

Ставане - 7.30ч

Да обърна внимание на здравето си?!...този цикъл...не знам...

)

няма да е лошо ;)

14.11.12
20:49

Знам, Дива...
Ама то за много неща ми е късно...аз сама за себе си нищо не искам...но е добре да ида на един преглед ...дори не знам къде и кога...и колко ще струва...
То не ми се диша, една идея повече от обикновено...
Кога ми е пукало...само за нервите ми е добре да го има тоя цикъл, но то си е омагьосан кръг и освен разни хапове...
Мерси, за включването (F)

Ставане - 7.30
Мерки:
Ръст - 162см
Тегло - 47кг
Раменна обиколка - 103см
Гръб(стегнат) - 93см
Бицепс(стегнат) - 27см
Талия - не ми дреме
Ханш - 86см
Бедро - 49см

7.30-8.30 - (coffee)  + 100мл прясно мляко 3% + 15гр шоколад
10.00 - (coffee) с “капка” мляко
11.00 - 25гр вафла морена
13.00 - 50гр пил. гърди + 50гр кашкавалена извара + 20гр пълнозърнест хляб с масло/луканка/кашкавал
15.00 - 25гр вафла морена + (coffee) с мляко от машина
16.00 - 70гр пил. гърди + 50гр кашкавалена извара +  20гр пълнозърнест хляб с масло/луканка/кашкавал
17.00 - 1 мандарина
19.00 - активност:
1 - плие - 10п@14кг
  x3
2 - гребане с щанга(надхват) - 8п@27кг
    флайс - 8п@2x7кг
  x3
3 - повдигане встрани от наклон напред - 8п@2x7кг
  x3
4 - чуково сгъване стоеж(редувано) - 8п@2x7кг
    трицепсово зад глава(1 дъмбел/две ръце) - 16п@7кг
  x3

За около 25 мин...
19.45 - 70р пил. гърди + 30гр свинско + 50гр кашкавалена извара + 20гр пълнозърнест хляб с масло/луканка/кашкавал + 1 печена чушка (beer)
Около 1700 ккал : пр - 120гр / м - 90гр / в - 100гр

Тоя стомах...от началото на септември нещо ме филмира. Или е от прости въглехидрати/консерванти/рафинирани шитни, или е от увеличаване на фасовете...най-вероятно от двете...
От по-малкото бира е, знам си аз, хах.

Нещо за зала може да помисля...

Пак малко сън за днес. Всичко точно, инак :)

Лека вечер (d)

14.11.12
22:33

казано от Мая на 14.11.12, 20:49:

Знам, Дива...
Ама то за много неща ми е късно...аз сама за себе си нищо не искам...но е добре да ида на един преглед ...дори не знам къде и кога...и колко ще струва...

Мая, никога не е късно да се погрижиш за здравето си. Животът не свършва на 26 (не знам дали беше на толкова) :)
Относно прегледа: първо при личен лекар за направление и после отиваш с направлението при специалист, за да не излезе много солено.
Действай! :)

14.11.12
23:17

Здравей, Puma :)
27 ще навърша скоро, хах. Нямам личен лекар и не съм в системата...здравна каса. Последно съм преглеждала проблема 2008 година...20-20+ се плащаше за преглед/ехограф, но тогава категорично се набеждаваше ниското ми лично тегло. Не става само с ядене ;)
Благодаря, за включването, а и че отделяш внимание...забелязвам :) (F)
Когато искаш нещо, го правиш...
Лека вечер и само красоти :)

15.11.12
00:09

Честит рожден ден, Мая! Пожелавам ти да си здрава и да оценяваш и да се радваш повече не живота! Весел празник :*

Напред и само напред! Честит рожден ден! Здраве и шанс от мен! :)

15.11.12
06:58

Честит рожден ден Мая! Да си здрава, щастлива и влюбена/ в себе си предимно/! Не забравяй, че за нас скорпионите думите НЯМА, НЕ МОГА  и  КЪСНО Е ЗА... са само едно предизвикателство, че може да направим точно обратното! Поискай го просто :D

15.11.12
08:18

Честит рожден ден, Мая! (cake) Горе главата и бъди по-уверена в себе си! :)

15.11.12
08:21

Честит Рожден Ден, Мая! Усмихни се! (F)

15.11.12
08:35

Майче, честит рожден ден! :) Бъди себе си и се радвай на живота! Успех и късмет! :*

15.11.12
08:44

Честит Рожден Ден Мая (F) Пожелавам ти повече усмивки, повече здраве, повече сила и най-вече щастлива (party) (cake)

15.11.12
09:11

Честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастие и успехи в живота. :)

15.11.12
09:14

Всичко най-хубаво, Майче, само напред и нагоре! (party)

15.11.12
10:03

И от мен честито! Най-вече бъди здрава и усмихната!

15.11.12
10:37

Честит Рожден Ден, Мая! С пожелание за здраве, вътрешен мир и повече поводи за усмивки. Бъди силна и крачи смело напред! :)

15.11.12
13:18

Честит рожден ден! Бъди здрава, силна и щастлива! (F)

Честит рожден ден ! Пожелавам ти много здраве,УСМИВКИ,късмет и любов ! (sun)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 15.11.12 13:40.

15.11.12
14:21

(wave) хАлоу!
Много благодаря на всички, за милите пожелания :)
Повече усмивки, да...и спокойствие. По-мъдра и по-силна, надявам се. И само с добри спомени...
На работа съм, но с доза разрешение, пийвам Загорка Резерва към някакво хапване от близкото Фантастико и слушам Z-Rock, хах. Скалъпих една поръчка за повечко артикули, от което съм доволна :)
Хубав и усмихнат ден, при все мрачното време :)

15.11.12
14:25

Честит рожден ден, Майче - хиляда прегръдки от мен:) Бъди здрава! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1