18.11.12
18:12
Добавям за снощи към 23:30 преди да си легна: сурови тиквени и слънчогледови семки
18.11.12г(неделя)
08:00- (coffee) , банан, 5-6сурови какаови зърна, 10бр. сурово кашу и 10с.бадема
10:15 вкъщи:
леки разтяжки
300бр скачане на въже
150бр високи колене
210 скачане на въже
100 високи колене
110 скачане на въже
50 високи колене
3х20 клека СТ; коремни преси 20,12,15 (голяма мъка са ми :( )
леки разтяжки
- чай горски плодове
16:00- банан, 15с.кашу, 15с.бадема
17:30- салата (зеле,морков,карфиол,кервиз с оцет), постни лозови сърмички с ориз и патладжан и за десерт печена тиква (не много), върху която предполагам, че бабчето е турнала и захар
- плодов чай банан и череши
4табл циклонорм, 4табл бирена мая, 2капс рибено масло
Изморена съм и главата ме дрънка здраво (dull)
п.с Честито на всички за обновяването на сайта. Много радва (sun)
18.11.12
22:28
Дани, относно цикъла.. с теб бяхме коментирали преди седмица - 2 темата. Аз ходих на гинеколог и всичко ми е наред... изписа ми Дуфастон... и цикълът ми дойде..., но да видим следващия месец как ще е ....
Стискам палци останалите изследвания да са също наред при теб!
казано от By the way на 18.11.12, 22:28:
... и цикълът ми дойде..., но да видим следващия месец как ще е ....
Сподели ако дойде, моля те! :)
П.П. Дани, извинявай за спама (F)
Мнението беше редактирано от Petya на 18.11.12 22:46.
18.11.12
22:55
казано от Petya на 18.11.12, 22:45:
казано от By the way на 18.11.12, 22:28:
... и цикълът ми дойде..., но да видим следващия месец как ще е ....
Сподели ако дойде, моля те! :)
П.П. Дани, извинявай за спама (F)
Добре, Петя, декември към средата на месеца ще пиша :)
19.11.12
20:04
19.11.12г (понеделник)
06:45- парче тиквеник,20бр. сурово кашу, (coffee)
- чай горски плодове
13:00- 1ч.л ленено масло, парче зелник, салата(зеле,морков,карфиол,кервиз с оцет)
- (coffee)
18:30- салата (маруля,лук,краставица,домат с оцет и 1ч.л ленено масло), 1препечена фил.пълн хляб със сусамов тахан и това не беше предвидено: домашен рачел, 1 и 1/2парче тиквеник, 1 и 1/2парче зелник.. грух, грух
4табл циклонорм, 4табл бирена мая, 2капс рибено масло
21:00-22:00 велоергометър 60мин
Днес изобщо не ми беше ден, поне до обяд. Снощи си легнах с кокошките, за да може днес да стана рано рано и да седна да уча. От 5:30 до 6:30 се събуждах и заспивах, накрая станах.. Преди да хвана учебниците отрепах 40-45мин в сайта, да поклюкарствам из дневниците... Учих,учих, каквото имах за даскало, а след това грабнах историята, която ми е по-големия дерт... е да, ама не (shake) Чета, чета и нищо не запомням (dull) Оставих темата и реших, че ще тренирам (поне едно свястно нещо да направя). Да, ама и това не - отново ни спряха водата с изгледи да не е пускат до вечерта (swear) Седнах пак да чета, но мозъка ми нищооо не поема.... Хванах Зайо Байо и го заведох на ваксина, оказа се, че е мъжко (sun) И след това от 13:30 до 18:30 на даскало, където нищо съществено не се случва... (dull)
Вечерта попрекалих с бабините вкусотийки, които изобщо не бяха предвидени... И тъй като забелязвам, че вечер ям много повече, отколкото сутрин или обед започна да ме навява мисълта за ЦХ. Не мога да си го обясня защо се получава така.. Дори и да не съм гладна вечерта, имам много по-голям апетит, отколкото през останалото време на деня. През деня даже и да ми се яде, не ям много.. Мисълта ми е дали да не започна ЦХ и прозореца за хранене (5-6 часа) да ми е сутринта, поне докато съм 2-ра смяна на у-ще, което ще рече до декември месец да се храня така, а след това ако ми допада режима да си изместя прозореца за по-късно, защото ще съм първа смяна и няма да мога да се храня сутринта. Така до края на този месец ще се храня само до обяд и вечер ще тренирам вкъщи. Ако ми харесва и го нагодя да ми е удобно може да продължа и декември така.... Сако се чудя как да започна, тъй като утре от 16:32 до други ден 16:32 е лунен ден, през който искам да съм само на течности. Ако утре след 16:00 не ям до другия ден по това време, ще трябва след това изобщо да не ям, за да може от по-другия ден да ям само сутринта и да започна с ЦХ :D Или пък утре да ям до обяд и след това да не ям, а в други ден да не се съобразявам с луната и да ям пак до обяд и така да си продължа... Така го обясних, че чак аз не се разбрах :D Много дълго стана, ще поразмисля и като го измисля ще го споделя.. (nod)
п.с By the way, радвам се за теб (sun) и благодаря (F)
Петя, няма проблеми (F)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 19.11.12 20:06.
Сутрин като четеш - затваряш очи , четеш една минута и наново :Д . ЦХ иска просто адаптация от няколко дни да видиш дали ще понесеш часовете през , които се гладува . Часовете си ги настрой както ти е удобно на теб. И между другото проблемът с цикъла няма да се оправи ако няма качествени мазнини в храненето.
19.11.12
20:50
Благодаря за съвета, относно ученето :D , ще пробвам.. За ЦХ надявам се да ми се получи, ще се опитам, но трябва да почета малко повечко. Определено без режим няма да ми се получи това дето си го мисля. За цикъла и аз не знам вече... то се вижда, че с мазнините съм зле и аз не знам какво ям. Животински мазнини в момента няма как да си набавям. Ще изчакам да си видя следващите хормони, какво ще каже гинеколожката и какво ще се случи следващия месец, защото забравих да спомена в дневника също, че ми дойде на 9-ти ноември, но беше само 2дни и не нормална менструация, каквато трябва да е, а някаква ненормална, което изобщо не знам дали се брои......
За целите освен покачване на малко активно тегло не знам дали можеш да искаш нещо друго . Нямаш какво да сваляш. Но чета назад в дневникът ти , че често ти се случва да преяждаш. ЦХ ще ти достави много удоволствие в този случай
ПС Дошло ти е малко като демокрацията на 10 ноември . Много шум за нищо (rofl) .
Дано не се засегнеш нещо : )
19.11.12
22:17
Не, не съм тънкообидна :D , пък и то си е така.... бая шум си беше :) За преяждане, особено напоследък определено ми се случва доста често... Преди също съм имала дни, в които съм преяждала, но след това всичко си е било окей, все едно не се е случвало, а сега е някакъв ад. От ден на ден се спирам и през ден преяждам, пълен ужас (dull) И в този ред на мисли вече имам какво да сваля :D По едно време имах нужда до кача, но леко се олях с качването (nod)
20.11.12
19:24
20.11.12г (вторник)
08:30- (coffee)
10:00- банан, 20бр сурово кашу
12:00- 1 гооляма с.л мед, 3 нормални с.л сусамов тахан, 6сурови какаови зърна
14:00-16:00- (coffee)
- чай горски плодове
- чай банан и череши
20:30- 30мин велоергометър
4табл циклонорм, 4табл бирена мая
Вчера ми свърши рибеното масло. За сега няма да си взимам, беше ми на АбоФарма. Ще изчакам да си направя хормоните, които ми останаха и да видя какво ще ми изпише гинеколожката, защото най-вероятно ще са някакви витамини и ей такива неща, пък и да направя малко почивка. Другият път ще гледам да са някакви по-надеждни, че тези ми се сториха евтини спрямо тези в сайта.
Днес беше страшно скучен и неоползотворен ден.... страшна тъпня и гирлотия в даскало, главата ме боли (dull) Една приятелка ми донесе някаква книжка за храненето, та в часовете и из между тях с това се занимавах (nod)
Под въпрос съм все ще утре кога да ям - сутринта или вечерта? Решила съм, че ще го пробвам ЦХ, но сега не знам как да постъпя. Четох статии за ЦХ и има още, които съм си набелязала да прочета и във всички забелязвам, че прозореца на хранене е вечер.. Не знам до колко ще е окей и дали е правилно аз да си направя прозореца да е сутринта..
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 20.11.12 19:29.
Храневият прозорец си го направи както ти е удобно на теб. Моят е в сутрешните часове и през останалото време не мисля за храна .
За ЦХ гледай само здравословните ползи , които носи , а не кой в какви часови диапазони се храни.
казано от brusakch на 20.11.12, 19:30:
Храневият прозорец си го направи както ти е удобно на теб. Моят е в сутрешните часове и през останалото време не мисля за храна .
За ЦХ гледай само здравословните ползи , които носи , а не кой в какви часови диапазони се храни.
Според мен,не е много добре да липсва храна преди лягане :)
20.11.12
21:54
Дани, това ли ти е храната днес? На мен малко ми се струва, всмисъл банан, ядки, мед. Наистина ли са ти достатъчни?
казано от Breackk на 20.11.12, 19:38:
казано от brusakch на 20.11.12, 19:30:
За ЦХ гледай само здравословните ползи , които носи , а не кой в какви часови диапазони се храни.Според мен,не е много добре да липсва храна преди лягане :)
На мен лично това ми предизвиква доста главоболия, като от известно време насам се замислям дали и безсънието ми не се дължи именно на това. Аз вечерям към 17:00-18:00ч. и после само на вода и чай, до сутринта... хич не ми е хубаво, честно казано. Но то си е и до човек :)
казано от By the way на 20.11.12, 21:54:
Дани, това ли ти е храната днес? На мен малко ми се струва, всмисъл банан, ядки, мед. Наистина ли са ти достатъчни?
Нищо, че не съм Дани, ще опитам да отговоря - мисля, че е на лунна диета от 16:00 днес :D (wasntme)
20.11.12
22:13
Да, това е. В момента не съм гладна и следователно мисля, че са ми достатъчни. Наистина са малко, но няколко такива дни изобщо няма да ми се отразят зле. Доста добре съм се научила да разпознавам глада и да го различавам от апетита, лакомията. В повечето случаи ям от лакомия, а не защото съм гладна или не ми е стигнало и за това си хапвам повече....
Breakkk, за ЦХ може би си прав, но за мен не е много добър вариант да се храня само вечер. Не знам защо, но вечер имам страшен апетит и не мога да си контролирам количествата, така както бих го направила през деня. И тъй като в момента ям предимно въглехидратни храни ще стане още по-зле, ако са вечер. Интересното е как мога да пропусна вечерята, а ако вечерям не мога да си контролирам количеството (dull) За сега ще се опитам прозореца да ми е сутринта, през останалото време да не се храня ( на майка ще и е много мъчно да вечеря сама :D ), а като мина 1-ва смяна, ако успея до тогава да спазвам режима ще си изместя прозореца в ранния следобед, защото ще ми е по-удобно (nod)
п.с Може би най-трудно ще ми е да отказвам като ме викат за вечеря (dull)
20.11.12
22:17
Kath, да на лунна съм :D , но няма да е баж до утре 16:32. А за вечерянето по принцип на мен ми е по-лесно да си легна гладна, т.е да не вечерям, отколкото да не закусвам. Но според зависи и периода и какво правя през деня.
п.с И аз съм имала периоди на безсъние :( Отвратително е, но честно казано си оползотворявах доста добре непроспаното време :D
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 20.11.12 22:20.
21.11.12
20:30
21.11.12г (сряда) {19часа фаст}
08:10- (coffee) , банан, 10с.бадема, 10с.кашу, 5с.какаови зърна
09:45- шепа сурови слънчогледови и шепа сурови тиквени семки
11:40- 1ч.л ленено масло, ориз (в ориза имаше и арпа фиде, но не много), 10маслинки, краставица, 5с.кашу
- 2чаши мурсалски чай
- чай горски плодове
20:00 раздвижване
леки разтяжки
200бр скачане на въже
200 високи колене
клек 2х20@7кг; 1х15@7кг; 1х20@СТ ( за тежест използвах 7-литрова туба с вода :D )
коремни преси 3х20
100 високи колене
Можеше да се напъна повечко, че да се получи нещо доближаващо се поне малко до тренировка, но ми е леко мързеливо.. мързелува ми се (dull)
Дани , тази храна за момиче в пубертет , трениращо и на ЦХ е много малко според мен . От ниските калории може да идва и проблемът с цикъла не мислиш ли ?
22.11.12
08:38
Ами най-вероятно и това е фактор. Аз имам доста дълга предистория.... В осми клас с една приятелка решихме, че сме дебели (не бяхме) и от малки лишения (сладко,хляб) минахме на най-различни безсмислени диети. Следователно и двете си загубихме цикъла, който след 6месеца и на двете ни дойде. Тогава бях изкльощавяла отвсякъде. Освен диетите “тренирахме” и по час и половина-два кардио +разходки до Асеновата(8км). Лека, полека започнахме да си връщаме кг-мите (зимата) с мойта приятелка, защото решихме, че ще тъпчем сладко. След това пак съм сваляла, пак съм качвала, къде с цикъл, къде без цикъл не си спомням вече. Но от тазии година февруари, март месец, диети не съм правила. Хранех се добре, колкото смятах, че ми е нужно, придържах се по скоро до НВД и си тренирах доста усилено. Задържах на 51-53кг-ма дълго време, докато пак не започнах да преяждам и аз не знам по каква причина... През този период също не помня кога ми е идвало и кога не, отбелязвала съм си, но както бях споменала по горе не съм сигурна дали това изобщо се счита моето ” много шум за нищо “. То е ясно, че храненето ми е повлияло, но според мен не е само то виновно. Най-голямата ми грешка е, че аз не ям по принцип много, когато става въпрос за хубава храна, с която да се нахраниш, да си набавиш нужните калории. Ям много единствено, когато ям сладко или така наречените “забранени неща” и точно тогава напълнявам ии едно и също повтарям постоянно...... Най-ме е яд в момента, защото тази година наистина се трудих доста, тренирах и си направих едно що годе хубаво тяло, а не като преди само с диети. Както и да е, пак ще се справя, но този път няма да слизам под 53кг-ма, защото ендокриноложката каза, че не трябва да съм под тях.. И целта ще ми е просто да ЗАДЪРЖА постигнатото (nod) Това е на кратко, но пак се олях с писането :D
Осъзнала си си грешките , започни да се учиш от тях. И това постене ... набожна ли си ?
22.11.12
10:16
казано от bruskach на 22.11.12, 09:34:
Осъзнала си си грешките , започни да се учиш от тях. И това постене ... набожна ли си ?
Да, определено осъзнавам грешките си и ще се потрудя да не ги повтарям. А за постенето, да - набожна съм. Вярвам в Бог и не постя, заради пречистване на организма,а за духовно примирие. Напоследък ми се струпа много, постенето ми помага по някакъв начин, не мога да го обясня. Ако почувствам някаква липса на животински продукти и организма започне да ми изнемогва, ще продължа по т.нар. “бял пост”, който по принцип се препоръчва на възрастни, бременни, кърмачки, деца и т.н. При поста не е толкова важна храната, а делата, мислите и аз съм наясно с това :)
Дани, не съм ти влизала в дневника отдавна, ама си за бой да знаеш!!!! Продължаваш упорито да се бориш със себе си. Удържаш няколко битки, после губиш няколко и така ще продължава да е. Излекуването ще стане, когато се успокоиш, а това ще стане с осъзнаване. Прави нещата, които обичаш!! На тебе ти е слаб самоконтрола, но той е в основата на всичко. Неяденето на месо е поредната сламка, която търсиш. Сламката не може да те спаси. Трябва ти стабилна основа. Опита показва, че ти не можеш да спазваш някакъв хранителен режим... много време. Е да ама ще трябва да се научиш, защото не искаш да се чувстваш кофти и объркана, нали???
Мнението беше редактирано от maria на 22.11.12 14:35.
Защо не разгледаш и не си свалиш P90X - много е зарибяваща, а и Тони Хортън е много харизматичен. На мене много ми помогна ментално, а и подобрих физиката си значително.
22.11.12
19:18
казано от Vintage на 22.11.12, 13:31:
2012 година..кой пости ве :@
Аз,майка ми, сестра ми, например.
Мария, аз месо по принцип не ям. Затова и не представлява каквато и да била трудност за мен. Нямам намерение да се отказвам от млечните,яйцата и т.н. Това не го правя, още един път ще повторя, с цел отслабване. Постите ми помагат точно за този самоконтрол, който говориш ти. Чувствам се добре, а за мен това е най-важно. И определено самоконтрола не ми е слаб. Когато кажа нещо, когато се захвана с нещо, когато съм достатъчно мотивирана и го искам нищо не може да ме разхлаби. В по-предишни постове съм казвала и съм споделяла, че търся точно тази мотивация, която ме кара да се осъзная и да дойда на себе си.. Мисля, че всеки е имал такива моменти. Всеки си го избива някак. Кой с повече тренировки, кой с повече ядене, кой с не ядене.. ами аз си го избих с повече сладко.... Сега искам да поправя грешката си и повече да се опитам да не е повтарям. :)
п.с Ще ти пиша на лични да ме упътиш малко за програмата (sun)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 22.11.12 19:21.
22.11.12
20:01
22.11.12г (четвъртък) {20часа фаст}
08:10- (coffee) , плодова салата с мед (много плодове, но от всеки по 2-3резенчета, меда беше малко ) , 6-7с.какаови зърна
09:15- 15с.кашу,15с.бадеми, шепа слънчогледови и шепа тиквени семки
11:40- зелена салата със сока от 1/2лимон и 2ч.л ленено масло, сусамов тахан с мед (меда - 1голяма с.л; сус.т - 3нормални с.л)
- чай горски плодове
- чай банан и череши
19:30
50 jumping jacks
100 високи колене
20 клека СТ
- 6 кръга, като последните високи колене бяха 200, а клековете 30 (без почивки)
2-3мин бягане на място
леки разтяжки
Тази вечер мисля да се отдам малко на разкрасителни процедури (makeup) (sun)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 22.11.12 20:12.
Здрасти Дани, виждам,че още не си започнала ЦХ-то и ще си позволя да ти дам един съвет относно него. Скоро в дневника на Вики беше даден съвет,че това хранене не е удачно при проблеми с МЦ ;) И че е хубаво поне 2-3 пъти всичко да е нормално преди да се започне. И на мен много ми допада като хранене, но уви... Ще трябва да почакаме още ; )Така че едно наум ;) Поздрави и успех!
23.11.12
12:05
Благодаря, Йони! Аз също го бях прочела това, но въпреки всичко реших да пробвам режима и за сега ми допада :)
23.11.12г (петък) {20часа фаст}
08:00- (coffee) , ябълка, 5-6с.какаови зърна, шепа сурово кашу
10:00- 2шепи сурови слънчогледови и шепа сурови тиквени семки
11:50- сусамов тахан с мед (меда - 2с.л; сус.т - 3с.л) , 10с.бадема
-разни чайчета
Никак не ми хареса тази ябълка сутринта (shake) Направо ми секна апетита.... Довечера след даскало най-вероятно пак ще се раздвижа и ще добавям. Хубав ден (sun)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 23.11.12 12:06.
23.11.12
12:13
Това ме разби, няма как да не го споделя :D
23.11.12
20:03
Здравейте! Прибрах се скапана от у-ще, петък 7-ми час... нека ми е зле. Нямах никакво намерение изобщо да се движа, но все пак 19:15 пих 10мл л-карнитин и в 19:30:
3 кръга от:
200 високи колене
15 клека@7кг
3кръга от:
100 високи колене
20 клека СТ
- 4мин тичане на място
3кръга от:
50 високи колене
15 клека СТ
- леки разтяжки
Ами отново, колкото да не е без хич. Ходи ми се на фитнес, обмислям варианти да се завръщам (nod)
След като завършиш много пъти ще си спомняш 7-ят час , но само с хубави мисли.
24.11.12
08:58
bruskach, предполагам (nod)
24.11.12г (събота) (sun) {20часа фаст}
от започването на ЦХ: -1.7кг (wasntme)
08:15- (coffee) , авокадо, 6с.какаови зърна, 20бр. с.кашу
Ще допълвам. Днес е ден за мисловна дейност, пък може и да включа и физическа, но по-късно. Час-два-три след прозореца за хранене. :)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.11.12 08:59.
24.11.12
16:35
Вчера си говорихме с моите приятелки за кокос и колко трудно се отварял :D Утре ще ходя към Пловдив, ако открия ще си взема.
Допълвам:
10:00- шепа фъстъци, печени с черупката, шепа сурови слънчогледови и шепа сурови тиквени семки
11:45- леща, салата (карфиол,морков,ряпа със сок от 1/2лимон, 6маслини)
15:00- (coffee)
- най-вероятно чай
Без тренировка. Главата ми тежиии (tmi)
Мнението беше редактирано от Danniii :) на 24.11.12 16:36.
24.11.12
16:55
Ами предните дни беше по-малко. Днес са повече калориите, след лещата даже се подух леко и ми стана тежко, но сега ми е добре. Гледам да ям храни не големи по обем, но по-калорични. Затова е и авокадото, въпреки че не ми допадна много на вкус... Доста ми е ограничен избора на храна, може да увелича ядките.
казано от Danniii :) на 24.11.12, 08:58:
08:15- (coffee) , авокадо, 6с.какаови зърна, 20бр. с.кашу
Звучи като интересна комбинация.
24.11.12
18:13
Авокадото си го слагай в салатки, то си е мазничко и леко безвкусно, но в салата си е екстра.
Малко храна много калории ? 100гр. тахан , 100гр. кокос , 1 авокадо и 50 гр. ядки . Айде пробвай това и ще си супер енергична и няма да разваляш и поста. Кокосът не се отваря трудно 2-3удара в земята и е отворен след това с нож отстраняваш месото , но да не забравиш първо да изпиеш водата вътре преди да започнеш да го чупиш.