Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.12.12
15:15

Сила в ръцете, сила в раменете, сила в гърба - това са ти асистиращите ;)
Останалото е техника.

28.12.12
08:11

Вчера много добра тренировка се получи, макар и някои работи да бяха непланирани.
Започнах с снач с идеята да е с клек, но не можах да се вработя добре с клека и краката ми се заковаваха много високо
2 @ 40
2 @ 45
2 @ 50
0 @ 55 - тук отново заковах много високо, сигурно съм се излъгал, че съм я дръпнал високо.
1 @ 55 - тук успешно, но отново пауър.....малко се ядосах и реших да започна от 45
2 @ 45 с клек
2 @ 47.5
2 @ 50
1 @ 52.5
1 @ 55
Високо ги дърпах, клека и тайминга бяха перфектни - просто рамената ми не трепнаха, всичко беше наред...просто трябва да загрявам подходящо, не съм толкова опитен като звездите да си клякам когато си искам (и най-важното - когато трябва ) Ама сигурно е защитна реакция, щото ако ги дръпна много високо и тръгна да слизам рязко може раменете нещо да откачат.
От земя тръгвах, абе доволен съм.

Клиин енд джърк
1 клиин + 2 джърка + 1 клиин + 2 джърка (общо 2 клиина и 4 джърка на серия) на 60 кг
2 серии от това
На 60 кила нямам проблеми, ноооо като са 4 в серия и накрая вече ми падат лактите леко, но си ги качвам.
Преден клек до 90 - 2-ка
Клиин тяга до 90 - 3-ка

Абе тази кака в МАХ фитнеса кат ми вика в 10 и 30—- с някаф такав тон, кифленски - Извиняяй, няма ли да приключваш?” - “Защо до 10 и 30 ли е?” -”Не, ъмъ ще си тръгвам в еринайсе без 10 - “ОКАЙ”.........викам ае—-ще си ходя и без това ще прекаля с още...бях се смазал малко, на предния клек голема мъка.
Обаче рамото не се обажда и тая лежанка ще излезе златна.........много помогна..никви болки нямам сега.....джърквам си яко, сичко е наред...ще си я правя :)

28.12.12
09:29

Понеже гледам правиш неща, които не са ми понятни до момента, но смятам да ги включа имам въпрос :).
При C&J може ли да обобщим че на леките кг има смисъл на всяко обръщане да  се правят 2 джърка, а на тежките на всеки джърк 2 обръщания? Като под ‘леки’ и ‘тежки’ визирам за C&J, ясно ми е примерно че на 1ци за обръщане или преден няма как да стане :)

И друго ми идва сега в главата. Примерно да се прави някаква заигравка за да се стига до по-големи кг- почвам на силово обръщане с 2 джърка, после 2 силови обръщания с 1джърк, после обръщане с клек, после преден клек като постоянно вдигам кг-те...

28.12.12
09:43

Ами да, можеш да правиш най-различни неща - Пауър клиин + преден клек + джърк бих казал че е много сполучлива комбинация. Но аз лично бих правил от леки до тежки кила 1 клиин и 2 джърка - до където мога, защото джърка ми е много по-слаб и един вид наблягам на него. Засега съм се спрял на този вариант. 2 клиина с 4 джърка, които правих вчера са си ужасяващи....накрая едвам имах подем, но искам да наблегна на джърка. Иначе ми е най-добре като си правя единици КДЖ :)
Даже можеш и да джъркваш пауър на първото повторение и с ножица на второто или обратното. :)

28.12.12
09:58

Добре, че в нашия фитнес не бачкат такива кифли, щото не знам!
Звъня на Владо и му викам: На 26 кога отваряш и затваряш?
В: Ми, сега в 13:00 и мисля, към 21 да затварям, ама ако ще тренираш, ще остана до 22.
..........
То ти идва отвътре да отидеш по-рано и да приключиш преди 21.

Както и да е. Включих се да предложа нещо, което аз правя понякога, ама трудно се описва, но ще започна да го отбелязвам.
При макс 80, до 55-60 кила съм стигала на следното.
Щангистка тяга - обръщане в разножка - клек със задържане - швунг - тласкане ( главно за Валерката го пиша).
Това е едно повторение.

Щанг. широка тяга 2 пъти - изхвърляне в разножка - 2-3 клек с щанга над глава.
Клоков хич не е прост... ама Тоди е по-гад - дава първото във вариант с тръстъри (puke)

28.12.12
10:04

Него съм му гледал 3-4 клипа, прави следното :
1. Широка тяга с шръг-високо изтегляне от вис-силово изхвърляне-клек над глава.
2. Стриктна преса зад врат 2-ка, клек над глава 2-ка...То е ясно, че клека му е супер лек, но въпроса е самото движение да се маркира.

А и Валери, аз си мисля, че за тласкането ти трябва по-скоро да го отделиш като движение.

И за раменете, по-скоро тласкай стриктно, отколкото да я правиш тази лежанка.

28.12.12
10:09

Ще повторя :

казано от James Hinks на 27.12.12, 15:15:

Сила в ръцете, сила в раменете, сила в гърба - това са ти асистиращите ;)
Останалото е техника.

Техниката ще я правиш така или иначе с щангисти, мисли силата ;)

28.12.12
10:10

И друго се сещам като каза тласкане.
Направи си експеримент, за да разбереш кое е твоето тласкане.
Единия ден тласкай от стойки до макс с ножица, на следващата тренировка - подклек. С 5 кила повече да ти е дното от другото - работата е ясна.
(Пр. Аз - ножица - 65 (едва, едва), подклек - 70-75 стабилно)

28.12.12
10:10

:) Хубави комбинации, но аз по-скоро трябва да отделя движенията и да правя по-прости движения - от хенг и т.н. Джърка съм го отделил - днес ще го правя.
Иначе лежанката я правя защото не ме боли рамото...правил съм раменна преса и при щангистите и в предните тренировки, но болката се засилва....направих я оная тясна лежанка и сичко е ОК, просто трябва да засиля трицепса- десния, че ми е дефектен. Той и китаеца това ми каза - да заякне трицепса, защото повлича след себе си рамото....ще правя и раменна преса, но след лежанката - ем за разтягане, ем за сила.
Благодаря ви за включванията. А Слави, с тебе скоро сме при борците ;)

Edit:
Да, ще правя и подклек джърка, защото и аз не знам кое ми е по-силно.....

Мнението беше редактирано от Valleri на 28.12.12 10:12.

28.12.12
10:13

казано от valerious на 28.12.12, 10:10:

просто трябва да засиля трицепса- десния, че ми е дефектен. Той и китаеца това ми каза - да заякне трицепса, защото повлича след себе си рамото....ще правя и раменна преса, но след лежанката -

Първо раменната преса, после тесен лег, кофи с тежест и лицеви с тежест. Друго бутащо нямаш. Остават дърпащите - набирания с всякакви хватове с тежест, тегления, изометрии.

28.12.12
10:23

Кофите и набиранията ми убиват рамената....само от едно набиране и всичко се пръска, за кофите също.

28.12.12
11:01

Набирай се с тесен успореден хват или подхват. И кога успя да си прецакаш раменете?

28.12.12
11:11

казано от Петко К на 28.12.12, 11:01:

Набирай се с тесен успореден хват или подхват.

Не е като да не съм му казвал...ама...

А успоредния, на по-големите дървеняци усуква малко болезнено китките, но е в пъти по-добре от надхват.

28.12.12
11:25

Е...набирам се с успореден бре ама то не е само и раменете ми и лактите щракат при него. Подхват е изключително неудобно, много рядко съм правил. Всъщност не смятам набирането за добро асистиращо при олимпийските...по-скоро тягите за мен са най-доброто.
Амиии кога.....то е станало с времето, от спането на една страна и от позата  и от многото повторения в метконите от рода на бърпи майл и истории, кикбокса и бокса...тоест не съм ги прецакал просто са станали много раними - така да се каже. Но зависи какво правя де...на сначовете нямам проблеми. От дърпащите ще включа някакво гребане с дъмбел.
Иначе в началото винаги имам някакви болки, после като посвикна с упражненията и отшумяват.

28.12.12
14:23

казано от valerious на 28.12.12, 11:25:

Всъщност не смятам набирането за добро асистиращо при олимпийските...по-скоро тягите за мен са най-доброто.

Е, не искам да ти убивам мечтите, но ти не си щангист, не си на 16-17 и съответно без това, което съм ти написал нещата няма да се случат. Какво мислиш и смяташ ти няма много общо с това какво трябва да прави и може да прави тялото.

28.12.12
14:36

Е ще пробвам да направя ама като ме сцепва рамото ..... иначе е вярно дърт съм :Д То общо взето всички сме така ама има примери и за другото - ей го Иван Абаджиев - верно не е станал топ оф дъ топ, ама е бил в кюпа...е и Дони Шенкъл с 230 джърк почти...Иначе знам какво имаш впредвид, че ми трябва обща подготовка един вид и да разчитам повече на силата, след като не съм почнал от рано няма да стана факир на техниката...ами това и ще направя и в процеса на работа ще си покаже какво е нужно да ги стигна тия цели, иначе сега наблягам на силата - даже може да сложа още някой диск на асистиращите...няма да попречи :) Иначе много ме кефи да дигам олимпийските...върнах си пламъка, така да се каже...като я вдигнеш тая щанга на снача с 1 движение и се чувстваш като мънкй кинг : )))

28.12.12
15:02

Общо взето ако трябва да сме напълно искрени - никой не е и кросфитър защото не е почнал на 16-17 и съответно без да искаме да убиваме нечий мечти, няма и да стане....с всичко е така, просто сме едни ентусиасти, за които спорта придава смисъл на иначе сивия и скучен живот (поне от моя гледна точка - нит ти ода на дискотеки, алкохола не ме забавлява....ко да правя друго ). Искам да ги постигна тия цели засега...мисля че са ОК.

28.12.12
15:04

Сашо, както в 99% от случаите е много прав. Нямаме под ръка, човек като Тодка или други от нейния калибър, за да ни наблюдават всяко едно движение, не сме почнали да вдигаме с лоста от 12-13 годишни, не сме родени щангисти...
1. Крадеш където, от който можеш...използваш всеки шанс да вдигаш с щангисти, четеш, гледаш...и се опитваш да пресъздадеш всичко сам. Трудно е, някой ще ти каже че е безмислено, но...ти си го правиш, защото така искаш. Разбира се, ако не искаш да си 50-50 с контузиите, си сваляш килата на щангата и мислиш изобщо и само техниката. Като с неяйното подобрение, ще вдигаш и килата, самочувствието в движенията и т.н.

2. Примиряваш се, че няма да си най-техничния, няма с кой да тренираш и почваш да ставаш супер як и силен на базовите движения, като от олитата минаваш най-”нетехничните”...много тежка тяга с пул от земя, от хенг, стриктна преса, тласкане с разножка(ножицата е супер технична и минава към точка 1), клякаш тежко на гърди(мъчиш се да си изправен), овърхед като ти заякнат раменете и...

3. Сещаш ли се..:)

28.12.12
15:09

казано от valerious на 28.12.12, 15:02:

Общо взето ако трябва да сме напълно искрени - никой не е и кросфитър защото не е почнал на 16-17 и съответно без да искаме да убиваме нечий мечти, няма и да стане....с всичко е така, просто сме едни ентусиасти, за които спорта придава смисъл на иначе сивия и скучен живот (поне от моя гледна точка - нит ти ода на дискотеки, алкохола не ме забавлява....ко да правя друго ). Искам да ги постигна тия цели засега...мисля че са ОК.

Еми като искаш - слушай и се мъчи да осмисляш.
Аз не ти казвам “няма да стане”, аз ти казвам как ще стане. Хвани я тая разлика, не почвай като Теодор...да се пънеш, че съм ти посочил грешката. Ако имаше кой да ми посочва моите грешки едно време - 50% от нещата, които ме спират в силовите сега нямаше да ги има и самите силови показатели щяха да са съвсем други.

28.12.12
15:18

Ами ок, ще включа тия упражнения, които имаш впредвид. Найстина от лега видях файда, може да намеря и в другите.
Аз не знам какво правя, но за 3 упражнения ми заминава час и нещо с загрявката....ако включа още 3 ще трябва да спя в фитнеса...почивките ли ми са големи - не знам..2 олимпийски, 5 асистиращи и още 5 за сила....Може и да тренирам в допълнителни дни за тия асистиращи, но искам да си оставям дни почивка...засега вървя добре с 4 тренировки и ми харесва прогреса...бързи прогреси не искам.....нека направя месец поне и ще преценИМ :) какво да правя :)

Мнението беше редактирано от Valleri на 28.12.12 15:22.

28.12.12
15:22

Погледни си категорията в IWF.
Щом те могат, значи и ти можеш, но ако искаш да имаш техните постижения ( защото аз искам дал Бог един ден), трябва да си готов да жертваш, защото всичко си има цена. Не ти казвам да си поставяш за цел 160 изхвърляне и 200 изтласкване,(най-вероятно толкова дигат до 85кг), а да видиш момчета набор 92-93 какво са постигнали с 5-6-7 години тренировки.

28.12.12
15:25

казано от Заболотная на 28.12.12, 15:22:

Щом те могат, значи и ти можеш, но ако искаш да имаш техните постижения ( защото аз искам дал Бог един ден), трябва да си готов да жертваш, защото всичко си има цена. Не ти казвам да си поставяш за цел 160 изхвърляне и 200 изтласкване,(най-вероятно толкова дигат до 85кг), а да видиш момчета набор 92-93 какво са постигнали с 5-6-7 години тренировки.

а бе Блажке...седи мирна, а :)
Тука не може да има и дума за “сравнения” щото се намесват неща, които и на тебе хич не са ти ясни ;)

28.12.12
15:26

Блага, и аз съм надъхан колкото и ти, но мисля че ще тръгна по-постепенно този път....гложди ме мисълта да прогресирам бързо, да тренирам тежко всеки ден, но засега не мога да се справя...може би след 1-2 години ще имам опита да го направя. Гледал съм категорията много пъти....ииии не мисля че има физическа разлика между 13 и 23 годишен - разликата е горе в канчето....това, че по-бързо учат може да се оспори...с достатъчно желание е възможно...но искам да започна по-спокойно този път, по-разумно...
След ден заминавам за Плевен и там се зареждам с доста позитивна енергия от момчетата, ще тренирам с Слави олимпийските....ще си поговорим и така...

28.12.12
15:35

Само и единствено ти можеш да прецениш как ти се отразяват различните упражнения и кои ще са ти полезни. :)
Та както каза - всичко с времето си !

28.12.12
15:35

Който го е страх от мечки, не ходи в гората.

28.12.12
17:28

казано от James Hinks на 28.12.12, 15:25:

казано от Заболотная на 28.12.12, 15:22:

а бе Блажке...седи мирна, а :)
Тука не може да има и дума за “сравнения” щото се намесват неща, които и на тебе хич не са ти ясни ;)

Блажке, верно вземи да седнеш. :)

Валката има много по-голяма нужда да натрупа обща сила (и маса) в раменния пояс, стабилизаторите и да оправи стойката, отколкото да пили техниката в момента.

28.12.12
23:55

След вчерашната трениовка днешните лифтове бяха зле, но затова пък реших да натисна на асистиращите.
Утре ще напиша тренировката, днес качвам клип от Снач пулла - забелязвам, че глезениет са ми дървени и не могат да се разгунат хубаво, трябва да поработя на това...иначе верно е - позата ми е като на лешояд, дрязня се, ама като трябва да лифтвам се събирам и не е толкова зле...

29.12.12
03:22

Свали гъза още една идея, имам предвид да не ти е на равно с горната част.
Нали знаеш, че те обичам, независимо каква ти е стойката на снач пул, мул, колко ще дигнеш и т.н. :*

А тея, дето ми казват да седна, наред със Сашо Животното само ме надъхват до 6 месеца да обръщам И изтласквам!! колкото тях :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 29.12.12 03:24.

29.12.12
09:09

Е все пак нали имаме анатомични особености, не мога да сваля по-надолу - то може и да не се вижда ама съм се разкрачил като жаба. :P Ти можеш да ме обичаш ама аз не се обичам : ))
Тренировката:
Пауър снач : 3х2 @ 45
Скуат клиин енд джърк: 2 @ 50
Снач баланс: 3-ки до 45
Снач пулл: до 1-ца на 90, после 2 серии на 70
Преден клек: сложих 85, но нещо почнах да се замайвам и я оставих, 4х4 на 75 после
Лежанка с тесен хват до 3-ка на 70 и малко раменна преса с лоста за раздвижване.

Мнението беше редактирано от Valleri на 29.12.12 09:10.

29.12.12
12:01

Айляк си Валерка. Техниката е перфе.

30.12.12
18:34

Много добра тренировка с Теранката : ) :) : )  Надъхвацията е на макс

Начи Снач с клек:
2 @ 45
2 @ 50
1 @ 55
2 х 1 @ 60 !!! :) :) :)
2 х 0 @ 65 деа ама аз се спекох вече
2 @ 55

5 х 1 повер клиин и 2 джърка на 60
2 х 1 повер клиин и 2 джърка на 65

Преден клек до 2-ка на 100

Тясна тяга, щангистка - до 2-ка на 110 и после 3 на 90

Доволен съм от снача, отново като ми натежи малко и се спичам....широката тяга е ключа при мене, натежи ли ми и се гипсирам...иначе ще кача клип на 60 кила...още малко и минава за пауър...високо я дигнах..на 65 се спекох.

02.01.13
23:39

Много добра тренировка с Славко и Боби. :) В залата е към 8-10 градуса сигурно и трудно загрях, но после студа имаше някои ползи. Започнах с снач с лоста, с 40 кг
След това на 50 кила направих 2-3 нули...много високо ги дърпам, а искам да загрея с клек и се получава една кривотия, лоста хвърчи назад, аз напред....викам си - тфа ще е днес, нещо е слаба работата...ама се вработих, направих една 2-ка на 50 и викам айде да сложа 60 да проам, щото не можех да увеличавам през 5 или 2.5, нямаше дискове.ем отново доста високо ги дърпам и не се получи хубав клек, особено на второто - то си беше чист пауър снач...ама с времето ще успявам да съм по координиран. Той Слави ми казва да ги дръпна по-леко и да се вкарам бързо под нея, ама като ми тежи и влагам максимум усилие....ако има дискчета по 1.25 ще ги докарам до 65 без проблем, може и на 10-тия опит да е ама ще стане.
След това на клийн енд джърка не ме бъркаше толкоа, че не можех да увеличавам през 5. Направих 2-ка на 70 и след това 2 единици на 80 кг. Тъпото е, че много високо заковавам краката и ми трябва още сила на предния, защото при подема ме мачка малко...тия дни ще наблегна на него.
И след това набързо 2-ка на 90 преден клек и това е. Доволен съм като цяло - мисля, че на тия кила мога да правя много единици...иии ме спира само предния и за снача - повече сначове, тяги. При 65/85 това ще са 5 кг по-близо до целта ми. и още 50 след това :)

03.01.13
07:57

Не се набляга на нещо, което ти е основно за извършване на някое движение само ‘тея дни’.
Виж каква цел си си поставил.
За да можеш да я изпълниш създай си програма, която да включва помощните движения + въпросната експлозивност, за която Славко ти е казал и която ти липсва.
Кляка се всяка тренировка, след като свършиш с основното. Правиш и ОХС.
135кг на обръщане и тласкане ще станат със силен преден клек и добра техника на тласкане. 135, за да ги станеш, след като ги обърнеш, си иска поне тройка на 135 да имаш.
Изхвърляне - ако не си бърз и експлозивен, забрави на сила да ги качиш горе, до 60 кила в добрите дни - Да, но по-нататък...
Сашо ти каза - НЕ ХАОС тренировки, а програмирани и изчистени.
Замислям се, че моята цел до май месец е 65 да закова на изхвърляне, при положение, че имам 57,5 и 85 на изтласкване, сега 75 и си викам... Баси, как се качват по 50 кила на движение за година!!!!
Затова дерзай и систематизирай тренировките си.

03.01.13
12:06

Добре са те научили Блаже:)
Валката имаше опити снощи, които спокойно може да влезат в учебниците. Не вдига адските гири, но скоростта и ъглите на движенията му се подобряват.
За дърпането високо исках да кажа, че трябва да си знаеш височината от която тръгваш да влизаш под гирата. Ако е ниско, ще ти смаже китките, ако изобщо успееш да влезеш, ако е твърде висок пък те затрупва от горе или се получава някаква инерция и те заваля.
Пешалов вдига перфектно, там всичко е до милиметър, него гледаме:)

03.01.13
12:25

Той има един клип, писна ми да го гледам него ахаха, майтапче, ама си е така де.
Почнах да гледам Иля Илин и имам подобрение на изтласкване, почнах да гледам Клоков и ми се изчисти в главата как трябва да стане изхвърлянето, обаче започнах да бавя, а нямам тяхната сила, за да си го позволя - УЖАС :D
Сега съм си обещала да гледам Подобедова, Тоди каза, че тя има много добро изхвърляне.
Честно казано най-ми се иска да мога да гледам Тоди, ама тя не иска да вдига - съдба :(

03.01.13
22:19

Аха, ем разбирам какво трябва да се прави и ще се получат нещата. За структурирането има 2 мнения така че не се знае....засега така дигам пък след месец ще видим. Правя клийн енд джърк и снача, преден клек. Иначе за снача - на кво да го дигна : ))) смисал не го дигам на бицаги или рамене, просто някой път си го премятам през главата, добре че мога да бягам, че да съм се прибил...просто ми трябва време да сложа повече кила, въпреки че имам сила в пула и клека ми трябва време да премина през 65, 70 и т.н.
Ся да отида при щангистите и ще видим :) Друго е да се фърля, ето отидох при борците и работните кила ми се дигат с 10…

ДНес в заимов -
на 50 кг сначове с клек - единици, няколко, ама повече ме е страх че ще ме изгонят.
пауър Клиин енд сплит джърк на 60 кг, по 2 джърка....ама пак не ми се дига в тая зала, опасно е.. ; ))

Преден клек до 2-ка на 100 и 5х3 на 90

03.01.13
22:24

Събота и неделя като е малкия шеф, няма страшно :D Сашо със сила забива лоста в земята :D

03.01.13
22:57

Ай недей лъжи, че Гецата пак ще ми пили на главата 3 дена :D

04.01.13
18:15

ДНес с Теранката:
Първо малко сначове, направих доста серии на 50 и 55 докато сложа 60 за 4 единици.
Клиин енд джърк до 1 пауър клиин и 2 джърка на 65 кила
И след това заден клек до 115 и после 2х3 на 105

05.01.13
20:55

Добра тренировка стана, малко на лифтовете бях спечен да не опусна щангата и правих следното:
СНач: 2-ки на 50 кг с клек
2 пауър клийна на 65 и 2 джърка
После 1 @ 65 клийн енд джърк
Преден клек до единица на 115 и после 2-ка на 105

Трябва да рабтя на по-големите кила, защото хубаво свиквам на 65-70, но после става гипс.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1