12/02
храна :
8.30 - 3 яйца бъркани с малко сирене и броколи в масло
13.00 - тренировка
14.00 - 3 яйца в масло, салата домат и 1/2 краставица, 1/2 банан, 5 фурми с 5 какаови зърна, кафе нес с 1ч.л.мед :)
тренировката се състоеше в следното :
50 Тръстър @ 16 кг. пудовка
50 Руски суинг @ 16 кг.
50 Напади @ 16 кг. ( х 25 на крак )
50 Гребане @ 16 кг. ( х 25 на ръка )
50 Пистолета ( х 25 на крак )
50 Обръщане и преса @ 16 кг. ( х 25 на ръка )
50 Затворническо изправяне с ръце зад тила
50 Лицеви опори от колене
Време : 32:52 мин.
...дописвам ...
17.30 - ябълка
19.00 - шопска салата, пиле печено, броколи
21.00 - фурми с какаови зърна
Довечера ще се отчитам, като приключа с манджорето :)
Днес нетренировъчен, но съм тук за да се похваля, че реших да се докосна и аз до магията на йогата, да видя какво е :)
Та току-що направих следното
Искам да кажа, че много ми хареса, моля Марги да каже, подходящо ли е за такива като мен, които никога не са се занимавали с йога ?
Искам също да отбележа, че всичко от показаното го правих както е, с изключение на моменти, където има задържане в поза, не успявах да задържам, колкото е показано в клипа (blush) но всичко останало, вкл. и стречинга на финала - успешно.
Мнението беше редактирано от Vess на 13.02.13 15:32.
казано от Веселина Иванова на 13.02.13, 15:15:
Искам да кажа, че много ми хареса, моля Маги да каже, подходящо ли е за такива като мен, които никога не са се занимавали с йога ?
Искам също да отбележа, че всичко от показаното го правих както е, с изключение на моменти, където има задържане в поза, не успявах да задържам, колкото е показано в клипа (blush) но всичко останало, вкл. и стречинга на финала - успешно.
Попадала съм на това видео, не е лошо, като изключим факта че Джилиан не разбира и грам от йога и не обяснява добре позите. Аз понеже държа да се знае защо се прави дадено движение, обичам да го обяснявам детайлно.
Гледала съм го само отгоре-отгоре, ако седна да правя разбор, може и други забележки да имам... :D
Благодаря Марги за отговора, аз понеже ми е за първи път, хареса ми, и не беше сложно за мен.
Сега вече отчет : 13/02
храна :
8.30 - 2 - 3 ч.л.сусамов тахан пълнозърнест, няколко какаови зърна, мммммм още една страхотна комбинация (inlove)
12.30 - 3 варени яйца, краставица, зеленчукова супа ( домати, моркови, грах, лук, пипер )
16.00 - 2 ябълки малки
19.00 - салата домати и краставици, печено пиле, броколи
21.00 - извара с какао, кокосови стърготини и мед
Мнението беше редактирано от Vess на 13.02.13 21:36.
14/02
Честит Трифон Зарезан (d) и Свети Валентин (nlove5)
Който каквото празнува, защото аз втория празник нещо не мога да го призная.....то човек ако обича, обича всеки ден, нали (wasntme)
храна до момента :
8.00 - 1 ч.л.пълнозърнест сусамов тахан
8.30 - 3 варени яйца, броколи
14.00 - пилешко бутче печено, салата шопска, извара с какао и мед и кокосови стърготини (blush)
раздвижих се у дома :
4 кръга акцент крака :
5 Бърпи + скок върху кутия
10 Скачащи напади ( д+л=1)
20 Руски суинг @ 16 кг.
4 кръга акцент ръце :
10 Бърпи с 2 лицеви опори чисти :D
5 Обръщане и преса дясна ръка @ 16 кг.
5 Обръщане и преса лява ръка @ 16 кг.
Ядро -планк по следната схема :
интервали 40/20
4 предни планка
4 странични (2-ляв и 2-десен)
...дописване...
Към 16-17 часа някъде - 1 ябълка
19.00 - шопска салата, свински бут с много лук печен на фурна, карфиол пресен за гарнитура
21.30 - трюфели (inlove)
15/02
Да си опиша до момента, че ... ще забравя :)
храна :
9.15 - 3 варени яйца, пресен карфиол
13.30 - тренирах у дома
14.30 - малко свинско печено, карфиол, зеленчукова супа ( домати, моркови, грах, пипер, лук )
Нес кафе с мед :)
тренировката :
Vics_KB_warmup :
10 въртене около торса ( х 10 във всяка посока )
10 руски суинг
10 суинг до вертикала
10 суинг с една ръка ( х 5 на ръка )
10 хай пул ( х 5 на ръка )
10 изхвърляне ( х 5 на ръка )
10 обръщане и преса ( х 5 на ръка )
10 изхвърляне + напад ( х 5 на ръка )
Всичко с 14 кг. пудовка :)
21 - 15 - 9 - Тренировка със СТ
Динамични лицеви опори ( в стил Марианка )
Планк длани/лакти/длани
Кофички на пейка
Бърпи
Клекове
Напади (д+л=1)
Коремни преси (knee hug)
За финал вдъхновена от Турското изправяне на Марги с 16-ката, пробвах и аз :)
Значи, Турско изправяне @ 14 кг. обаче :
в дясна ръка - 3 повторения
в лява ръка - 2 повторения
Много нестабилна, голямо треперене и клатене, голям страх да не ми падне на главата пудовката (tmi) Трябва по-често да го вкл. в домашните си занимания.
Довечера ще завещавам дребен на баба му за няколко часа и ще изляза с приятелки да хапнем и да си побъбрим :) УРАААААА :)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.02.13 15:12.
(tmi) :x
Да описвам ли останалото изядено, да не го ли описвам....срам, не срам ще си кажа :D
16-17 часа - 2 мандарини и 2 кивита
19.00 - зелена салата с пилешко филе, чаша червено вино, пилешко печено филе, варени картофчета, парче торта, няколко бонбона Линд (tmi)
Ама наистина е като наркотик сладкото значи...колкото повече ядеш, все ти се яде и още...и още...и още...пппфффф.......
Мнението беше редактирано от Vess на 15.02.13 22:50.
Ем има такива периоди да ти се яде сладко, но като се сетя колко вкусни работи мога да си взема за същите пари и се отказвам :)
...и аз обожавам бонбони Линд.
Единственото сладко, на което не мога да устоя са те и френска селска торта :D
Аз от 5-6 години ограничих сладкото до минимум,не заради диети и пазене на форма,а просто защото е вредно за зъбите,пълно с е хидрог.мазнини,подсладители и всякакви противни вредни неща.Ако е сладко-да е домашна торта,крем,кексове,мъфини и такива неща.Дори вече правя вкъщи Щоко Леншник на Неделя,с малки преправки и става уникална.
Не че съм се убила да ям сладко, по принцип и аз го ограничавам, понеже не ми се яде.
Да споделя опит със зъбите. Преди да започна да се храня здравословно и да бягам като дявол от тамян като видя мазнини, имах доста проблеми с тях ..постоянно ми се разваляха. Естествено тогава източниците ми на енергия бяха доста зле.
За последните 3 години нямам нито един кариес! Единствено ходих за смяна на две пломби и туй то...
Та не проблема за развалянето на зъбите е сладкото единствено, а цялата картинка с хранителният режим.
Предполагам, че и гена играе роля + хигиената.
Да,много са факторите.Важното е лека полека да се оттърваме от ненужни вредители
16.02.13
00:49
казано от Веселина Иванова на 15.02.13, 22:36:
...
Ама наистина е като наркотик сладкото значи...колкото повече ядеш, все ти се яде и още...и още...и още...пппфффф.......
Не “като” - убедена съм, че слагат разни дроги вътре. Нареждам се до пристрастените.. :D Не мога да го откажа и т’ва е!
Така е, прави сте за всичко казано, старая се да не са много тези моменти на ядене на ТАКОВА сладко, имам предвид купешко, не здравословно...иначе мед, фурми, плодове такива неща си хапвам често :)
А що се отнася до бонбони Линд....има още в кутията :x
16.02.13
08:46
Ами да идвам тогава да ти помагам :D Да не се тровиш ти искам да кажа ;)
казано от Absolut Illusion на 16.02.13, 00:49:
...
Ама наистина е като наркотик сладкото значи...колкото повече ядеш, все ти се яде и още...и още...и още...пппфффф.......Не “като” - убедена съм, че слагат разни дроги вътре. Нареждам се до пристрастените.. :D Не мога да го откажа и т’ва е!
100%!!! Спра ли да го ям - никакъв проблем, започна ли - е, Бога ми, само за това мисля!!! Ужасно е!
казано от Miyu на 15.02.13, 23:13:
Та не проблема за развалянето на зъбите е сладкото единствено, а цялата картинка с хранителният режим.
Предполагам, че и гена играе роля + хигиената.
Всъщност всичко е ген, това са моите наблюдения. И друг път съм споменавала, че в моето семейство (на мама и тате) сме отглеждани и хранене изключително чисто и здравословно. Т’ва газирано и купено сладко, т’ва тестено, не че бяха забранени, просто не се купуваха вкъщи и ние не сме ги искали (”ние” е аз и сестра ми). Следени сме да си мием зъбите след всяко хранене, но минимум сутрин и вечер, според всякакви известни и неизвестни правила. Т.е. хигиена и хранене - перфектни на 1000000%. За сметка на това първо отраснах по зъболекраските кабинети от 1991-ва година, когато ми смениха един преден зъб и сложиха щифт, защото порасна черен, под формата на люспа, който естествено аз счупих като се набих в един бордюр. И оттам се тръгна по мъките...с всички постоянно зъби. В момента от 32 постоянни зъба имам 4 извадени мъдреци, 8 странични корони и фасада от 2 корни и 4 фасети.....Поради което почистването на зъбите на моменти ми е отнемало до 40 минути.
Така, че специално за зъбите, по мое наблюдение, всичко е до ген. Майка ми има здрави зъби, но много болни венци, баща ми обратното - много здрави венци, но зъбите са катастрофа, съответно аз съм изтеглила 6-цата....:D
казано от Absolut Illusion на 16.02.13, 00:49:
...
Ама наистина е като наркотик сладкото значи...колкото повече ядеш, все ти се яде и още...и още...и още...пппфффф.......Не “като” - убедена съм, че слагат разни дроги вътре. Нареждам се до пристрастените.. :D Не мога да го откажа и т’ва е!
Ами, то си е така...за справка - “Hungry for change”: Бялата захар е концентриран екстракт от растението тръстика (или цвекло), получен по много подобен метод на този, по който се получава кокаин от напълно здравословното (и неводещо към пристрастяване) растение кока.
Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.13 10:19.
Karfi4ka, има значение колко и какви лекарства си пила през живота си.При мен нуждата от всякакви лекари изчезна,когато спрях да ползвам услугите им.Холистичната медицина предлага стотици възможности.Вече няколко пъти се изказвам против традиционната медицина,не е нарочно.Просто края на връзката ми с нея е повратен момент в живота ми,след който съм отчела само хубави неща.
казано от karfi4ka на 16.02.13, 09:30:
Съгласна съм, Карфи. :)
Търся някъде връзката просто и споделям моят опит.
И аз от малка съм по зъболекари, но единствените проблеми са били кариеси и един нерв, който ми е ваден.
Моят баща е с болни венци и болни зъби, а мама е само с болни зъби.
16.02.13
13:13
Много спам стана, но не мога да не се включа. Генът има 25% връзка със заболяванията на зъбите. Проблемите не идват само от храната и нередовното миене на зъбите. Причините могат да са: питейната вода (в някой райони в Бг), неправилното четкане (независимо от честотата му), специфични бактерии, които са “населили” устната лигавица и зъби и т.н. Няма да се впускам в подробности, но с две думи: генът не е основен фактор.
16/02
храна само :
8.00 - 2 ч.л.тахан с няколко какаови зърна
9.00 - нес кафе с ч.л.мед, 2 ябълки, 1/2 банан
13.00 - 3 яйца в масло, карфиол пресен, краставица
15.00 - нес кафе с 1.л.медец
17.00 - портокал, какаови зърна
19.30 - салата зеле и магданоз, изкиснато сирене, свинско със зелен фасул
21.30 - 3 бонбона Линд (tmi) край, свършиха (whew)
Движението днес се сведе до домакинстване, кратка разходка до Кауфланд, и игра на футбол в коридора с малечко-палечко :D
17/02
храна :
8.00 - чаша нес кафе със сметана
9.30 - 3 яйца в масло, резен изкиснато сирене, розичка пресен карфиол
11.00 - чай от джинджифил
13.30 - тренировка в залата
15.00 - 3 яйца в масло, маслини, 3 с.л.кисело мляко с яйцата, розичка карфиол, натурални фурми с какаови зърна
15.30 - нес кафе със сметана и 1ч.л.мед
тренировката :
стандартна загрявка
още към загрявката : Менмейкър с 2 @ 5 кг. - 2х5 повторения
тяга :
8х40кг.
6х50кг.
6х60кг.
5х70кг.
3х75кг.
8х50кг.
преден клек :
6х25кг.
6х30кг.
6х40кг.
5х45кг.
2х3х50кг.
8х40кг.
Клийн енд Жерк :
8х25кг.
6х30кг.
5х35кг.
5х40кг.
2х1х45кг.(party) ( до сега бях обръщала само 45 кг., тласкането ми е рекорд :) )
6х30кг.
И за финал :
СС от :
Бърпи - 3 х 10
Тръстър с 2 х 7,5кг. - 3х10
Напади с 2 х 7,5кг. - 3х10
Размисли : Не качвам никак силата, ама то няма и как, с ходене в зала 1 максимум 2 пъти в седмица няма как да стане. Но така ще е към момента, завися от доста неща и хора, няма как. Другото, което забелязвам е, че никак не ми върви клякането (dull) и тягата. Че то аз почнах да тласкам, почти с колкото клякам :D Но това с тягата и клека днес се дължи на факта, че ме боли кръст от няколко дни, и честно казано ме достраша да слагам повече, усещах болка и реших да спра до 75 кг. на тягата и 50 кг. на клека (dull)
Ако можех да ходя поне 4 пъти седмично в зала, друго щеше да е ;) Но нищо, живот и здраве някой ден и това ще стане :)
Пък и искам да качвам сила сега, че като стане залата за КФ-тренировки да съм яка (muscle) ха ха ха :)
Абе....да сме здрави само (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 17.02.13 16:44.
...дописване...
17.00 - ябълка и портокал
19.00 - шопска салата, свинско със зелен фасул, маслини
21.00 - 5 фурми с какаови зърна :)
Цяла седмица сме сами с малечко, мъжо в командировка (dull) , което автоматично означава, че няма как да ходя вечер в зала. Затова вторник може би или ще видим кога ще се ходи на зала в обедните почивки на работа. Гадното на тази зала е, че няма стойка прилична да си правя клека, ще трябва да обръщам и така.... абе ще видим, да не се каня много....
Бай (wave)
казано от Веселина Иванова на 17.02.13, 15:49:
...
Размисли : Не качвам никак силата, ама то няма и как, с ходене в зала 1 максимум 2 пъти в седмица няма как да стане. Но така ще е към момента, завися от доста неща и хора, няма как. Другото, което забелязвам е, че никак не ми върви клякането (dull) и тягата. Че то аз почнах да тласкам, почти с колкото клякам :D ...
Потрай още малко. Скоро, много скоро... :)
Че то аз почнах да тласкам, почти с колкото клякам
И Марги е така, спокич:)))
Ооооо чакам аз Вик, когато-тогава :) нали за това казвам, че сега ходя и правя билдърски тренировки ;) да качвам сила малко, че послеееее (muscle) хе хе
Слави, да, трябва да почна да клякам всеки път като съм в зала :) не че не клякам, но....
Мнението беше редактирано от Vess на 18.02.13 12:05.
казано от slavko на 18.02.13, 12:00:
Че то аз почнах да тласкам, почти с колкото клякам
И Марги е така, спокич:)))
Не, всъщност тласкам малко пвече ;)
За клякането - не клякам много, гледам повече БГ клекове да има, напади и т.н. че иначе ми се натяга много таза, което при мен е краайно нежелан ефект. Затова пък ми трябват доста силни рамене и още 2 пъти по толкова издържливи. :)
ПП: Още не съм открила как да си направя краката силни, без да е за сметка на гъвкавостта в таза и кръста...ако някой знае, ще се радвам на идеи. :)
ПП2: А освен това и структурата ми не предполага особена сила в долната част на тялото...
Мнението беше редактирано от Margi на 18.02.13 12:42.
казано от Маргарита Манева на 18.02.13, 12:40:
ПП: Още не съм открила как да си направя краката силни, без да е за сметка на гъвкавостта в таза и кръста...ако някой знае, ще се радвам на идеи. :)
Работи на машини - бедрено сгъване и разгъване + лег преса. Първите две ще ти вдигнат силата без да ти намалят гъвкавостта в кръста. За лег пресата ще трябва да пробваш до каква тежест може да ти понесе кръста без да губи гъвкавост. При всички случаи след тренировката ако се поразтаягаш малко ще поддържаш гъвкавостта, която имаш без да я губиш.
казано от Svetoslav на 18.02.13, 12:55:
казано от Маргарита Манева на 18.02.13, 12:40:
Работи на машини - бедрено сгъване и разгъване + лег преса. Първите две ще ти вдигнат силата без да ти намалят гъвкавостта в кръста. За лег пресата ще трябва да пробваш до каква тежест може да ти понесе кръста без да губи гъвкавост. При всички случаи след тренировката ако се поразтаягаш малко ще поддържаш гъвкавостта, която имаш без да я губиш.
Да, на лег преса понякога правя разни изометрии, експлозивни избутвания или избутване с един крак. За сега не слагам много килограми. Разгъването и сгъването също ги правя, но рядко. Благодаря, ще гледам по-често да се сещам за тях.
18/02
Само хапвах днес (blush)
8.45 - крем от 3 варени яйца, резен изкиснато сирене и 2-3 с.л.кисело мляко
12.30 - пилешко бутче печено, салата зеле
15.00 - 1 ябълка, 5 фурми, шепа сурови бадеми
19.00 - шопска салата, свинско със зелен боб
21.00 - домашно сладко (nlove5) ( накиснати фурми, банан, смлени бадеми, какао и съвсем малко вода - всичко пасирано )
През деня 2 кафета и много вода, над 2.5 л.
Напрежението в държавата ни е нажежено......
Мнението беше редактирано от Vess на 18.02.13 22:14.
19/02 (wave)
ХРАНА :
8,00 - 1 портокал, 1 киви
10,30 - крем от накиснати фурми, банан, какао и бадеми
12.30 - тренировка
13.30 - 2 кюфтета от свинска плешка на фурна, салата домат и краставица, 3 шок.бонбона
дописване :
16.00 - 5 фурми с 5 какаови зърна
19.00 - салата, 2 свински кюфтета от плешка на фурна, 5-6 маслини
21.00 - крем от накиснати фурми, смляни орехи, какао и кокосови стърготини :)
За деня : 2 кафета нес и много вода :)
ТРЕНИРОВКАТА :
загрявка стандартна
към загрявката в СС :
лицеви опори - 8, 8
клек СТ - 10, 10
с лоста 20 кг.
Обръщане и тласкане - 3
Обръщане и преден клек - 3
Снач тяга - 3
Набиране - 3
Обръщане и тръстър - 3
Заден клек - 3
Основна част трен.:
3 кръга : 30кг., 35кг., 40кг.
1. Обръщане и тласкане - 3
2. Обръщане и преден клек - 5
3. Снач тяга - 8
4. Набирания ( стъпало на пода и тегля ) - 3
5. Обръщане и тръстър - 5
6. Заден клек - 8
Финал :
набирания с лек отскок - 8, 7
бицаги с лост 20 кг. - 8, 8 (muscle)
Яка тренировка - някъде около 40 мин. че бързах за душ и беж на работа :)
Мнението беше редактирано от Vess на 19.02.13 21:29.
Това с храната и мен много ме обременява, имаше период, в който не я описвах и бях по-дисциплинирана (headbang) а сега.....само се чудя какво да изям :x
Ще пробвам пак без да я пиша :)
20/02
Леко раздвижване у дома, че утре се каня да тренирам в зала :)
10 Бърпи за загрявка, след стандартната
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Динамични лицеви опори
Клек СТ
Коремни преси ( от лег повдигане на таз високо )
3 кръга :
Изхвърляне + мелница с 14 кг. в лява ръка - 3
Същото с пудовка в дясна ръка - 3
Турско изправяне с 14 кг. в ляво - 2
Същото и в дясно - 2
Излишно е да Ви казвам, как правих турското с щъкащо и искащо все нещо хлапе....ама го опазих де :D
храната : ще я опиша, но не помня часове : 2 кафета нес, 3 бъркани яйца със сирене, бяла риба на туч и салата домати, свински кюфтета от плешка + зелен боб, крем от фурми, орехи, кокосови стърготини и малко какао
Пппффф че много ама....
Хайде, лека и спокойна нощ (sun)
мен ми се струва малко тая храна,пък ти пишеш много :) аз все ям и все съм гладна,и нон-стоп да ям,все не мога да преям...
Хоп - троп :)
21/02
Все пак ще пиша храната, но не по часове, че много ме тормози това, за да се следя, че да не му изпускам края я ;)
храната :
З: нес кафе с няколко капки мляко, 1 ябълка и 1 киви, шепа сурови бадеми
О: салата домати и краставица, 2 свински кюфтета от плешка на фурна, 1 банан, 2 шок.бонбона ( обяда беше след трен.)
тренировката :
за загрявка :
х 3 с 20 кг. лост от следното :
Тяга с прави крака
Гребане
Обръщане
Преден клек
Пуш преса
Заден клек
Това за вработване за основния комплекс :)
Основен комплекс :
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
Тяга с прави крака
Гребане
Обръщане
Преден клек
Пуш преса
Заден клек
Щанга : 30 кг.
Накрая трябваше да има и Добро утро, но след 10 и 9 повторения го махнах, че много ми дойде 30 кг. на Добро утрото.
Правила съм това юли месец някъде, но с 25 кг. и тогава съм го завършила с Добро утро. Аз и днес щях да го завърша, но много щеше да ме забави а обедната почивка приключваше и затова :@
Ще дописвам вечерята .... а може и да не :P
Мнението беше редактирано от Vess на 21.02.13 13:50.
Ще дописвам, то е ясно :
МЗ: орехи, фурми с кокос.стърготини и какао
В: салата домати и краставици, задушени броколи и карфиол, 3 варени яйца, малко кашкавал
Мисля два дни да си дам почивка от тренировки. Да видим как ще ми се отрази :)
Хайде, лека и спокойна :)
22/02
само мамбо :
З: 3 яйца бъркани със зеленчуци
О: пилешко филе със салата зеле и моркови
МЗ: шепа сурови орехи
В: шопска салата, резен кашкавал, печено пилешко бутче
1 час след В: 1 банан и 1/2 портокал
Брейййй каква чудна храна имам днес, пу пу пу...ама то щото паричките са на привършване и не мога да се заредя с любимите ми вкусотийки :@
Ще се тренира евентуално в неделя, тогава и ще пиша. Заминавам при баща ми утре (sun)