recоvery

Прескочи до:

10.04.13
21:15

абъзъбъ, не ми схвана идеята май, силата и формата ще я подържам с тренировки и фастове.
Марги, коментирахме го вече, организмът свиква и се адаптира на това, което му дааваш, като малък и не толкова си хапвах всякакви комбинации и не помня да съм имал проблеми...
И за двамата - ензими, работа на храносмилателната система, адаптация на нервната система, искам да имам енергия и фокус на пипето дори да съм изял кофичка кисело мляко, литър вино, пръжки и мекици накуп, без да се наакам :D

Абе от проба не боли :)

10.04.13
21:20

Абе, може и прав да си, ама аз нещо като не ми понесе два-три пъти се старая да го избягвам и да не си причинявам излишен тормоз.
Във всеки случай, докато не експериментираш, няма да разбереш. :)
Пък и не виждам нищо лошо в това да се пооакаш от лоша комбинация на храни, аз го виждам като стомашно-чревна чистка. Някои хора пари дават да им направят клизма.

10.04.13
23:29

Аз толкова чистки съм си направил, че пари трябва да ми дават :D

11.04.13
18:21

Бягане на Витоша

Към половин час съм се лутал из Симеоново, за да открия как се стига до пътеките, няма табели, само задънени улици...
Та много хубав маршрут за бягане е това, защото няма почти никаква денивелация, пътеката обикаля горе-долу от Бистрица до Бояна.
Нямам идея как са “превзели” някогашната почивна станция, но това си е баш хотел във Витоша...

хотел Св. Георги > Симеоноески езера > Драгалевци > Разклона за Бояна и Драгалевски манастир > хотела

Общо време 1:06 ч. само бягане, но не с кой знае кво темпо.

Мачкане с ролера сутринта, преди и след бягането. Чуствам се и съм по-разтегнат, без да разтягам...

14.04.13
19:10

Днес каране на колело до Студентски да се видя с едно малко чукче :)
През Ловния и Южния парк, кефец си е, първо каране за 2013. Ще почна да си карам по-често колелцето :)
После няколко обиколки на стадиона за загрявка и после в залата.
Там уж трябваше да тренирам, ама нещо никъф ме нямаше, затва си тествах хвата на висока тяга до 210 с хук и магнезий си държа и на 220 държа ама не можах да я заключа... смях. Палците не го харесват много...
Тия дни рамото ме боли повече, коляното ме боли, по-точно под коляното и в комбинация с никаква мотивация за вдигане на тежести, това е положението... май ще пусна временно колелце и кросчета/походчета по Витоша да разпусна.

Храната е разнообразна, предимно хлебни и млечни, салати, плодове също, чат-пат манджичка или мръвка. Стомаха/корема се държат, но понякога ми забива процесора и не ми е окей на главата, някой ако има идея как и кои храни как реагират на пипето няма да е зле. Фастовете са около 20 часови.
Още 10 дни ми остават без алкохол, като цяло никакъв проблем, но ако пият покрай мен и се забавляват ми е уеко кривичко :D

16.04.13
19:41

Каране на колелце до Боянската църква, после по едни пътеки уж към Драгалевци, ама то е кал... баири... Бутах го тва колело, носих го на гръб, карах го, накрая ми писна и се пуснах с 300 надолу :)
Кулото ми е пълен “твърдак”, градски хибриден тип, нито е бързо на асфалт като шосейка, нито става за XC… абе поне върви :D

Иначе вкъщи бях забравил, че имам един от тия скапаните лостове ф30 с резба и 2х10кг и 2х20кг на един приятел, та днес сложих 30кг на лоста и мъчих щангистката тяга, още доста неестествено се получава, ама ше видим дано стане нещо прилично...

Една снимка с мизерния телефон, който само на слънце прави някви снимки иначе е като тази трагедия...

17.04.13
19:34

Вчера цял ден глад, на няколко кафета и чайове с мед и към литър прясно мляко. Днес едно кафе, един чай и останалото вода.
Общо - 44ч. глад от които 20ч. на вода.

Днес Разходка по Витоша: Копитото > х. Момина скала > Боянски водопад > Копитото

Едно кръгче се получи с много готино време и въздух :)

Сега се захраних с една салата от айсберг, ама усещам как ще нападна биволското мляко, а по-късно някви яйца.
Вече съм 85кг, дано не избягат мускалите, докато ми си оправя болежките и почна пак да натискам тежестите.

17.04.13
20:27

казано от gotcha на 16.04.13, 19:41:

Иначе вкъщи бях забравил, че имам един от тия скапаните лостове ф30 с резба и 2х10кг и 2х20кг на един приятел, та днес сложих 30кг на лоста и мъчих щангистката тяга, още доста неестествено се получава, ама ше видим дано стане нещо прилично...

Аз 6-7 месеца се гърчих с такова чудо,че и обръщане правих,тръстъри. . .много е гадно :D

17.04.13
21:02

казано от Иван П. на 17.04.13, 20:27:

казано от gotcha на 16.04.13, 19:41:

Аз 6-7 месеца се гърчих с такова чудо,че и обръщане правих,тръстъри. . .много е гадно :D

Гадна е доста, ма за дърпане с леко става, иначе няма огъване това и е къса, няма широк хват реално...

17.04.13
21:10

Я тихо ей,някой само с такива тренираме :).Не се оплаквам изопщо.Не че съм ползвал хубав лост де ама...дигам си прилично ;)

17.04.13
22:01

Всеки се задоволява с квото има, но е гадно да караш нова лада след старо бмв :)

18.04.13
21:28

Храната след гладуване е по-вкусна, мдааам, само да не освирепявам толкова (blush)
Още на обед скокнах и си взех от пекарната пресен, топъл и мек Добруджа, навръщане към вкъщи си чупих и си гризках, ех спомени от детството :)
После си го хапнах с тиквни семки, тахан и медец...
За обед зелена салатка с краставичка, репички, тиквени семки и малко биволско млекце, варени яйца с червен жълтък от село, бабек и биволско сиренце.
На вечеря от същата салатка, домашна пица от кайма от плешка запечена на тава с магданоз и пресен лук, полята с доматен сос, краставички и печена чушка, още бял лебец и сиренце... ех да можех да праснa и 2-3 ракийки и една ока винце (blush)
Хапва ми се нещо сладичко, а вчера какво количество сладко изядох след фаста, чак ме хвана срам!
Лошо е това, което правя, не бива след това прочистване да се затлачвам така, чревоугодничеството и лакомията нямат граници :(

18.04.13
21:34

казано от gotcha на 18.04.13, 21:28:

За обед зелена салатка с краставичка, репички, тиквени семки и малко биволско млекце, варени яйца с червен жълтък от село, бабек и биволско сиренце.
:(

Да не си си взел биволица бе Ванка? :D

Мнението беше редактирано от Петър на 18.04.13 21:34.

18.04.13
21:41

Биволица убавица :)
Имаме магазин “Добрев” до нас и ни харесват нещата им, особено биволските, по-мазнички са :P

18.04.13
21:44

казано от gotcha на 18.04.13, 21:41:

Имаме магазин “Добрев” до нас и ни харесват нещата им, особено биволските, по-мазнички са :P

Имате и мандражийски магазин (май на мандра ситово) на пазара,от там пробвал ли си нещата?
пишеше че има и биволски работи, ама като мина все е затворено.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 18.04.13 21:45.

18.04.13
21:46

казано от Infernaloverkill на 18.04.13, 21:44:

казано от gotcha на 18.04.13, 21:41:

Имате и мандражийски магазин (май на мандра ситово) на пазара,от там пробвал ли си нещата?
пишеше че има и биволски работи, ама като мина все е затворено.

Едно време имахме биволица на село и нейните работи :D пък бяха чак гадно мазни :D

Мнението беше редактирано от Петър на 18.04.13 21:47.

18.04.13
21:54

Весо, знам го и съм взимал май само от сиренето, не беше нещо кой знае кво...
Пепи, що гадно бе?
Как бих си гледал една на тераската, ще си я четкам, галим, раним и поим, а накрая ще я доим :D

18.04.13
22:02

казано от gotcha на 18.04.13, 21:54:

Как бих си гледал една на тераската, ще си я четкам, галим, раним и поим, а накрая ще я доим :D

Бааа, найш кви са страшни :D. Поне като бях малък така мислех :D.
Това купешкото биволско мляко няма нищо общо със селското - онова има 1 пръст масло върху киселото мляко в бурканчето. А гадно мазно, защото оставя един такъв мазен послевкус по небцето, който трудно се маха. И всъщност това са ми детските спомени - сега може и да ми хареса, щом ми харесва заквасената сметана от кофичката...

19.04.13
17:40

Бягане в парка - 28:25!
Две минути надолу от последното бягане за 1 обиколка. Оттогава съм с около 2кг надолу, почти липсва одървяне (малко ме стягаше десния прасец), вероятно заради редовното мачкане и липсата на тежести последните дни. Понапънах си се този път, винаги може още, но бива.
Почвам да виждам светлина в тунела и свинският тръст да заприличва на нещо като бягане :)
Скоро ще тествам пак 5к на стадиона да видим как са нещата в рамки...

19.04.13
23:11

казано от gotcha на 18.04.13, 21:28:

Храната след гладуване е по-вкусна, мдааам, само да не освирепявам толкова (blush)
Още на обед скокнах и си взех от пекарната пресен, топъл и мек Добруджа, навръщане към вкъщи си чупих и си гризках, ех спомени от детството :)
После си го хапнах с тиквни семки, тахан и медец...
На вечеря от същата салатка, домашна пица от кайма от плешка запечена на тава с магданоз и пресен лук, полята с доматен сос, краставички и печена чушка, още бял лебец и сиренце... ех да можех да праснa и 2-3 ракийки и една ока винце (blush)
Хапва ми се нещо сладичко, а вчера какво количество сладко изядох след фаста, чак ме хвана срам!
Лошо е това, което правя, не бива след това прочистване да се затлачвам така, чревоугодничеството и лакомията нямат граници :(

Сиромаха клети...гладен е легнал :D
Трезвенико, утре и заради тебе ще пия даже, стана известен с тая лула :)

19.04.13
23:27

Хаха бате Сашо, аз специален апел съм дал да пиете и за мене, а ти ако пиеш за мене ще го смятам х2 в пряк и преносен смисъл :D

20.04.13
21:06

Днес каране на колелцето

Дома > Драгалевци (чичовци) > Воденицата > Драгалевски манастир > Симеоновски езера > Симеоново > Пауъра > Дома

До Чичовци на педали, направо ми се взе здравето, после до Манастира бутане и пробвах да го нося на рамо или на гръб, но е супер неудобно, трябва да си измисля няква схема, ще стават по-бързи преходите, после хранах пътечката, която обикаля Витоша и по която тичах, но в обратната посока, там ту карах, ту бутах и от Симеоново се пуснах с 200 до Залата, където с Бобката се видяхме и после ходихме до едно кръчме да му правя компания докато си поркаше биричка и хапваше, аз бях пълен стоик и откъм пиене (остават ми 3 дни) и откъм ядене, защото исках да пофаствам повечко, заради домашната баничка снощи (blush)

Общо около 5ч. навън от които сигурно 3 каране.

Сега след 22ч. гладуване на 0 калории, си похапвам яйца по панагюрски, домашна пица с блат от кайма, кисели краставички и ръжен хляб. По-късно ще си заслада (giggle)

20.04.13
21:16

казано от gotcha на 20.04.13, 21:06:

... с Бобката се видяхме и после ходихме до едно кръчме да му правя компания докато си поркаше биричка и хапваше, аз бях пълен стоик и откъм пиене (остават ми 3 дни) и откъм ядене, защото исках да пофаствам повечко, заради домашната баничка снощи (blush)

Железен направо! :) Дори не трепна, докато пред него цвътреше свински сач и се лееха бири. :)

20.04.13
21:18

Това е детска игра Боби, но поне видя на какво ще се подлагаш :D

20.04.13
21:22

Зад “Раковски” има една скара ,правят пърленки на огън и сочни куфтаци с зелен лук.
Ще те водя да ти прецакам фаста .....

20.04.13
21:24

Бате Ивчо, нема яд после ще фаствам 40+ ч. и всичко ще се балансира :)
Тва на пазара някъде? Там много гадно смърди на манджи, много е приятно да бягаш на чашката фастнат и всеки път като минеш оттам ти дава яко бууст :D

22.04.13
20:39

Днеска мако по-късно на стадиончето да се разтъпча.

12мин - 2530м. на сгурията, трагедия... мога да натисна повече, ама ми е гадно :D

Ходещи напади, отскоци, подскоци, спринтчета, лежане, разтягане, лафче, прогресии за предна везна, набиранки, кофи, малко с жилетката на един пич, опити за силово, без проблем ми излизат лактите отгоре, но не мога да прехвърля тежестта напред, а и пазя рамото, лаф моабет, а у... та 2 часа откарах след бягането :D
Горните упражнения са в малки серии и повторения колко да не е без хич...
Мачкане с ролера сутрин, преди и след тренировка.
СТ след тренировката 84кг

След 22-3ч. фаст - Биволско кисело мляко, Соленки с кашкавал и фафли Ная... :D Ако ми дойде музата по-късно ще шибна една вратна и некви яйца за саркоплазмата :D

24.04.13
00:05

Днес, уж очаквания ден, ама няма пресантиман... :D

На закуска кафенце с фафли Ная.
На обед пишки, яйца с пишки и сиренце, фафли с тахан и биволско кисело млекце.
Вечерта 3 вида пици по 2-3 парчета, две-три шотчета ракийка***, две-три чашки винце**, една стеличка за лека нощ*, палнах и една цигарка, че ги бях “спрял” в сухия период, не че съм пушил преди де, ама припалвах чат-пат с поркането. Вероятно заради липсата на желание не се и напих, както очаквах, просто леко ме хвана :)

Еми освен да се изкажа за едномесечното въздържание от алкохол (и цигари неволно) :)
5кг. надолу, голямо значение имаха фастовете 24ч.+, липсата на алкохол мисля, че повлия вторите две седмици.
Спя добре, почти нямах безсъние освен като си лягах гладен, но не се мъчех много, явно телото ми си е сакало градус като не съм му давал, редовно имах периоди с трудно заспиване.
Кръвното ми се пооправи, спрях бетаблокера, но и хубавото време си казва думата, както и фастовете (по-дългите).
По-малък харч е ясно :)
Минусите са, че ми понамаля социалният живот и не ми беше толкова весело в компания, демек същото :)

Като цяло си мислих, че ще ми е мега зора, защото принудително никога не съм спирал алкохола (близо 20г.) но толкова свикнах, че днес даже ми беше странно и не ми се пиеше...

Надявам се да намеря някакъв баланс с поркането, но не обещавам, прасето в мен вероятно спи :D

Амин

24.04.13
00:08

Фастовете, вътрешната нагласа/работа/усещане и нищо друго, нищо друго(както пеят “Диана Експрес” ;) )

24.04.13
00:12

Така ще кажеш бате Сашо и аз така упорствах преди да се “пречистя”, работата е, че сме си пияндурници и си намираме оправдания.
Не, не вярвам да спра алкохола, не съм пораснал толкова, но ми дойде добре този период, просто разбрах, че може и без алкохол, щото това не можех да си го представя дори доскоро... :)
И все пак продължвам да твърдя, че трезвеняците са си сухари :D (без обидени моля).

24.04.13
00:13

А, и още нещо да добавя, което измъдрих днес - пиенето е като колелото ;) :D

Не мож пречисти туй що не иска пречистване. Нечисти са тия дето не пият - нали по-мъдри от нас са го казали :))))))))

24.04.13
09:06

По тоя повод ето две четиристишия на тема вино и пиене:

Трезв ли съм – не зная радост, ставам тъжно мълчалив.
А пиян – загубвам разум в тоя винен свят мъглив.
Ала някъде в средата има малък светъл миг,
той за мене е животът и се радвам, че съм жив.

От водна капка на земята родих се мълчалив и плах:
на огъня страстта ми даде живот, изпълнен с плач и смях.
А утре вятърът внезапен ще ме развее из всемира…
Затуй пий вино и се радвай, преди и ти да станеш прах.

Ако човек търси поетични цитати за пиянството, Омар Хаям е страхотен източник - половината Рубаят се върти около това. :) Явно е бил от нашата кръвна група човекът. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.04.13 09:06.

24.04.13
22:32

Днес нямах време, за това само едно Купърче, но горе на чашката - 2670м.
Странна работа, до днес си мислих, че на асфалт съм по-бърз, сигурно е така, ама си мисля, че и трасето май не е баш-баш 600м, сигурно е 580-90, не може толкова осезаема разлика да давам, не бях много по-бърз днес...

След 22ч. фаст, зелева салата, панирани кашкавалени хапки (без кашкавал бяха го препържили май и кашкавала изеткъл :D), две парчета пица, по-късно овесена каша с биволска фреска (уникална) и медец. Без алкохол... засега, нема пресантиман деба, развалих се :D

24.04.13
23:05

казано от gotcha на 24.04.13, 22:32:

Без алкохол... засега, нема пресантиман деба, развалих се :D

Ванката се счупи ;(

25.04.13
10:50

казано от Петър на 24.04.13, 23:05:

Ванката се счупи ;(

Ще се опитам да сведа пиенето само до - пиенето на качествен алкохол и пиене само на поводи, събирания и с готина компания, да видим... :)

Иначе се чупя към Бургас днес, може да се топна в морето, малко криотерапия :D

25.04.13
11:27

казано от gotcha на 25.04.13, 10:50:

казано от Петър на 24.04.13, 23:05:

Ванката се счупи ;(

Ще се опитам да сведа пиенето само до - пиенето на качествен алкохол и пиене само на поводи, събирания и с готина компания, да видим... :)

Иначе се чупя към Бургас днес, може да се топна в морето, малко криотерапия :D

седи да се виим бе.

27.04.13
13:28

“И ловец съм и рибар съм” :D

И ловец, и рибар, и малко гъдулар! Ще измръзнат топченцата бе, Ваньоооо!

29.04.13
17:39

Разходка с коуеуото по Витоша

Дома > Драгалевски манастир > Боянско езеро > Стадиото

Каране пак до Чичовци, после бутане и каране до Бояна и оттам газ надолу. На Раковски правих малко предни везни с един сгънат крак и туй то.
Новостите са, че спрях кафето за месец и добавките в което включвам всичко в таблетна форма, капсули, капки и тем подобни хуйни.
Днес ще гледам да изкретам един поне 24ч. фаст на вода, че се оядох на гомна тия дни.
Болките в колената и рамото са периодични, но константни...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1